Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
VIRÁGos idézetek
  2015-01-23 18:00:31, péntek
 
 







VIRÁGos idézetek

De ki festi meg a virágok színét - ki tervezi a pillangók színes szárnyait olyan precizitással, szabályossággal és művészettel, amit csak utánozni tud az emberi tehetség -, ki tervezi a rovarok arányait, hogy kecsesek legyenek, s a fák leveleit? Miért van ennyi szín és szépség, arány és művészet mindenütt a természetben? Hol a dolgok mögött a tervező - a zseni, a művész, aki ezt teremti, mert terv és rajz nélkül egy kis bútort sem lehet csinálni -, kik vannak hát erre a munkára hivatva, s ki adja a megbízást rá az élet óriási terepén? Ez misztikus és csodálatos - mégis reális - és megoldhatatlan!

Lengyel Menyhért







A virág luxus, és haszontalan dolog. (...) Igen ám, de a haszontalan dolgok nélkülözhetetlenek. Haszontalan dolgok nélkül nem érdemes élni.

Galgóczi Erzsébet







Igazi nyár, olyan nyár, amikor minden megtörténhet, és meg is történik. Az igazi élmények mindig nyáron történnek, észrevetted? Talán mert bátrabbak, nyíltabbak vagyunk, igazán csak nyáron tud szerelembe esni az ember. Talán a napsütés okozza, vagy a rengeteg nyíló virág.

Zakály Viktória







Az én sorsom nem a boldog, beteljesült szerelem. De akkor is hálát adok neki, amiért megismerhettem, amiért olyan érzéseket, olyan pillanatokat adott, amelyeket nélküle soha nem élhettem volna át. Gazdaggá tett, a világ leggazdagabb emberévé. Ha mi nők valóban virágok vagyunk, akkor hiszem azt, hogy általa a legillatosabb virággá teljesedtem.

Tomán Edina







Ha azt tanítjuk valakinek, hogy a tavaszi virágok nézegetése bűn, és ezt elhiszi nekünk, és mégis így tesz, akkor azt tehetünk vele, amit akarunk. Nem védekezik. Nem érzi úgy, hogy megérdemli a védelmet. Nem küzd. De Isten mentsen bennünket az olyantól, aki a saját értékrendje szerint él. Isten mentsen a tiszta lelkiismeretűtől! Ő az, aki le tud győzni bennünket.

Ayn Rand







Hogy fejezzem ki magam?
A peónia nem akarja magát kifejezni. Azonos önmagával, minden további nélkül. Attól olyan gyönyörű. (...)
A növényi lét után sóvárgok? Az öntudatlanság nem-emberi vigasza után?
Nem. Csak, hogy olyan magától értetődően legyek önmagam, mint ő.
Nem virág szeretnék lenni, mint ő. Csak annyira ember, amennyire a virág virág...

Somlyó György







- Szeretsz? (...)
- Szeretlek-e? (...) Kellesz! Kívánlak! Akarlak! Görcsösen. Az űzött vad kába hevületével. De vajon szeretet ez? Muszáj vagy, és úgy vágyom rád, mint... Mint! Lám: amit érzek, nem békés, árnyék fodrozta ösvény, és nem ölel virágok illata, madarak éneke, és nem a séta gyönyörködtet! Hanem a cél. Te vagy a cél! A cél, amely a teljesség ígéretével bolondít. Csakhogy a szeretet nem ez, a szeretet más: ő maga a teljesség. Laza eszencia, amely ritkán képes megkötni az embert életében.

Horváth György







- Borzasztó dolog meghalni (...).
- Nem olyan borzasztó az, Teofil. Az ember elalszik lassan, és nem ébred föl többet. Csak pihen és pihen. Pihenni jó... De az élet! Soha többet nem látni erdőt, és soha többet nem hallani madarat! Pedig olyan szép az élet... Itt maradsz te, Teofil, ezután is. Csak nem láthatnak többé az emberek... Te hinted le éjtszaka a harmatot a fűre, és te rázod le a fák leveleit ősszel. És amikor az első virág kinyílik az erdőn, ott állsz majd mellette, és megfested a szirmait, amilyenre akarod. Együtt szállasz a pillangókkal, és ujjad megérinti a fenyőtűk hegyét, és azok csillogni fognak tőle a napban, és te hordod majd, mint a szellő, a jó illatot üverből üverbe.

Wass Albert











 
 
0 komment , kategória:  Gyönyörű virágok&idézetek  
VIRÁGos idézetek
  2015-01-23 18:00:21, péntek
 
 










VIRÁGos idézetek

Hogyha egyszer kis bimbóból
Szép virággá érek,
Kibontom a szirmaim és
Jó anyámra nézek.

Amikor majd legszebb leszek,
Megcsodál a világ,
Édesanya gyenge lesz már,
Hervadozó virág.

Egy napon majd elbúcsúzunk,
Lehullik a szirma,
Én pedig csak búslakodom,
Harmatcseppet sírva.

Bartos Erika







Hajtsuk fel gyorsan
a mámort
Szememben szemed
gyújtson fényt
S hajamban ezer csókod
legyen a virág.

Pethes Mária







Az ég legyen tivéletek,
Üllői-úti fák.
Borítsa lombos fejetek
szagos, virágos fergeteg
ezer fehér virág.
Ti adtatok kedvet, tusát,
ti voltatok az ifjúság,
Üllői-úti fák.

Kosztolányi Dezső







Őszi virágok fonnyadása,
elállíthatatlan eső.
Így távozik a természetből az élet.

Dalos Rimma







Az erdőn nincs virág,
madárka sem kiált,
de én, bús remete,
mégis hívlak ide
és úgy vágyom reád,
mint egy szegény diák.

Jékely Zoltán






Ezt a szerelmet
minek szeressem?
Gyulladó virágok
virradatában sem hozta
föl bennem a Napot.

Serfőző Simon







Sütkérezem elálmodozva
A bágyadt, őszies napon.
Lelkembe' nincs virág, verőfény,
Csak hervadt, néma fájdalom.
Tévedt madárként egy-egy emlék
Repűl át néha szívemen,
S szelíden, könyeimet áldva,
Te újra megjelensz nekem.

Reviczky Gyula












 
 
0 komment , kategória:  Gyönyörű virágok&idézetek  
Szemtelenül fiatal, és nagyon szexi
  2015-01-23 17:10:57, péntek
 
 




SZEMTELENÜL FIATAL, ÉS NAGYON SZEXI


Ez a 19 éves lány a legnépszerűbb modell a világon - forró képek!

Gigi Hadid 19 éves, és már bevette a divatvilágot - tudj meg róla mindent!

Az 1995-ös születésű amerikai modell seperc alatt vette be a kifutókat, és ma már a legnagyobb világmárkák is a lábai előtt hevernek. Fiatal, szexi, egyáltalán nem csontsovány, ellenben karcsú és nagyon nőies, nem mellesleg a legnagyobb fiatal sztárokkal bandázik éjjel-nappal. Gigi Hadid nevét 2015-ben érdemes lesz megjegyezni, meg is mutatjuk, miért.

Gigi Los Angelesben született, édesapja palesztin, édesanyja pedig egy holland modell volt, így nem csoda, ha ez a szakma tőle sem áll messze. Sőt, húga, Bella is modellkedik már egy ideje. Valószínűleg az is nagy előnye volt a fiatal lánynak, hogy szülei válása után édesanya hozzáment az ismert zenei producerhez, David Fosterhez, így a szépségen kívül minden adott volt ahhoz, hogy Gigi sikeres legyen.


Hugával, Bella Hadiddal / Forrás: AFP





Modellkarrierje kétévesen indult, ekkor fedezte fel a Guess társalapítója, Paul Marciano. Már gyermekként ő volt a márka egyik modellje, és ez mostanáig így van. A szőkeség szerepelt még Tom Ford kampányában és a Sports Illustrated magazinban, majd a híres 2015-ös Pirelli naptárban. Idén pedig olyan ikonikus nők, mint Christy Turlington és Adriana Lima után ő lett a Maybelline szépségnagykövete.


Forrás: Maybelline





Így tartja magát formában Gigi

A malibui szépség rutinos lovagló és röplabdajátékos, emellett rendszeresen bokszol. Sőt, még okos is - nemrég fejezte be egyetemi tanulmányainak első évét az Eugene Lang College The New School for Liberal Artsban, ahol pszichológiát tanul.

A 2014-es februári New York Fahion Weeken a Desigual és a Jeremy Scott show-n, majd szeptemberben a Marc Jacobs bemutatón mutatta meg magát a kifutón.


Forrás: AFP





Ma már szinte nincs olyan, a legmenőbb modelleket egyesítő lista, ahol az ő neve ne bukkanna fel. Legjobb barátnői között ott van Taylor Swift, Kendall Jenner, Karlie Kloss - mostanában velük bandázik.


Szemtelenül fiatalon vált nagy márkák arcává Gigi Hadid























 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Az elővigyázatos végrehajtó
  2015-01-23 15:00:35, péntek
 
 




AZ ELŐVIGYÁZATOS VÉGREHAJTÓ


Rettent hamis kutyája volt a Tóparton lakó öreg B. Ferenc bácsinak. Nemcsak a kézbesítő, villanypénzt szedő és egyéb kapa-kaszakerülő nép séget nem állhatta, hanem még a szomszédokat, sőt a rokonságot is elmarta a háztól. Végtére már az öreg is megsokallta kutyája túlbuzgó mivoltát, de mivel sajnálta tanyára adni - jó kutya volt -, hallgatott a tanácsra, és kiheréltette.

Mikor a koma elvégezte a saktermunkát,s a kutyát feloldották, az a farkát hátsó lába közé kapva, nyüszítve iszkolt a szérű felé.
- Szegény! E' se fog négy-öt napig előgyünni - sajnálkoztak rajta a jelenlevők.

Másnap délelőtt holmi adóhátralék ügyében megjelent a háznál foglalni az adóvégrehajtó. Benyit a kapun, benéz, s mert nem lát senkit, hangosan beköszönt. Nem jön válasz. Mivel kutyugatást sem hall, megnyugodva elindul befelé. Alig tesz azonban három-négy lépést, a borjú nagyságú, kajla fülű kuvasz (nem tudva, hogy neki még nem illik előjönnie) eszeveszett acsargással rohan az ijedtségtől hápogó vendég felé. Bizony le is szedné róla a takácsmunkát, ha a végrehajtó ijedtében föl nem gallyazna hirtelen az ott álló alacsonyabb diófára.

A nagy ugatásra Ferenc bácsi is kinéz a kisházbul, s amikor észreveszi a fán kutyorgó hivatalos közeget, tettetett haraggal kezdi csitítani a kutyáját:

- Rigó! Ördög b'on beléd, nem takarodsz mingyárt! - s tuszkolná arrább a kutyát, de az még akkor is vicsorogva és morogva kerülgeti a diófát.

- Gyűjjék le az úr! - invitálja a végrehajtót a gazda.

- Nem megyek én! Félek.

- Gyűjjék le, ha mondom, no! Ne fejjen, ki van herélve...

- Hát nem is attól félek én, hogy megkefél, hanem, hogy megharap.







 
 
0 komment , kategória:  Pajzán történetek&mondák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 73 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 212
  • e Hét: 14537
  • e Hónap: 37025
  • e Év: 214900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.