Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Cuki kép - boldog nagymama a dédivel
  2015-01-26 23:02:08, hétfő
 
  .....

 
 
2 komment , kategória:  saját készítés  
Két kis kölyök bemegy a patikába.....
  2015-01-26 22:18:17, hétfő
 
  Két kis kölyök bemegy a patikába és kérnek egy csomag egészségügyi tampont. A patikus gyanakodva nézi a gyerekeket és megkérdi az idősebbet, ------Mond csak kisfiam, hány éves vagy?
---Majdnem nyolc.
--Tudod mire való ez a holmi?
---Hát igazán nem nagyon, de nem is nekem kell, hanem a kisöcsémnek vesszük meg..
---És ő hány éves?
---Majdnem négy.
---De hát mégis mire kell ez neki?
--Hát, hallottuk a Tévén, hogy aki ezt használja, az tud úszni, evezni, teniszezni és biciklizni. A kisöcsém egyiket sem tudja, hát gondoltuk, kipróbáljuk...
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szél Kálmán tér a bontás alatt - saját fotózás
  2015-01-26 22:15:47, hétfő
 
 






Pizzás és Fornettis bolt volt







Könyves bolt volt











 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Év végén készült képek
  2015-01-26 22:01:36, hétfő
 
  Eső felhők decemberben
....



...... ..............



Szikrázó napsütés december utolsó hetében
...



...... ........... .....


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szombat éjjel elhunyt Demis Roussos
  2015-01-26 14:24:47, hétfő
 
  A görög énekes - akinek világszerte több mint 60 millió albumát adták el - egy athéni magánkórházban halt meg 2015.01.24.
Nagyobb kép linkje: Link



Demis Roussos görög apától és olasz származású egyiptomi anyától született 1946-ban, az egyiptomi Alexandriában. Az énekes családja a hatvanas évek elején, a szuezi válság miatt települt át Egyiptomból Görögországba.
Demis Roussos az egykori Aphrodite's Child nevű progresszív rockegyüttes frontembere, a hetvenes évek egyik legjellegzetesebb popikonja - írja a Wikipédia. Legismertebb slágerei közé tartozik a Rain and Tears, a We Shall Dance, a Forever and Ever és a My Friend the Wind, valamint a Goodbye My Love, Goodbye. Demis Roussos 69 éves volt.
- Demis Roussos: Forever And Eve videó Link
- DEMIS ROUSSOS - GOODBYE MY LOVE GOODBYE videó Link

Nagyobb kép Link
...... ..........

 
 
1 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Dunántúlon hófúvás van
  2015-01-26 14:12:32, hétfő
 
  A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat és a több megyére érvényes figyelmeztető előrejelzéseket megszüntették.
Hétfőn a nap első felében még előfordulnak hóátfúvások, de délutánra mindenütt legyengül a szél és a hóátfúvások is megszűnnek.
Éjszaka mérséklődik, az éjszaka második felében egyre inkább szűnik a havazás. Hétfő estétől reggelig még a Dunántúl középső, keleti részén, a Duna vonalában és az Északi-középhegység térségben várható lepel-5 cm friss hó. Hétfőn délelőtt még a déli tájakon hullhat lepe-2 cm, de az ország más részein legfeljebb hószállingózás valószínű.
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Lillian Weber 99 évesen napi egy ruhát varr .......
  2015-01-26 13:21:55, hétfő
 
  Lillian Weber 99 évesen napi egy ruhát varr a szegény gyermekeknek, hogy viselhessenek valami gyönyörűt.
Weber néni varrás közben - kép linkje Link
Kész ruhák - kép linkje:Link
Az elmúlt néhány évben Weber már több mint 840 ruhát készített a Kis Ruhák Afrikának szervezet számára, amely nonprofit szervezetként Afrika elszegényedett, fiatal lányainak szállít ruhát. Weber elmondta, hogy reméli, hogy eléri az 1000 darab elkészített ruhát is.
Ez még azért is rendkívüli teljesítmény, mert még valami hozzátartozik a történethez: 99 éves.
Weber, aki az USA Iowa államában lakik, minden reggel új ruhába kezd, és egy kis napközi szünet után délutánra fejezi be a munkát. ,,Ez az, amit szeretek csinálni," - nyilatkozta a Quad-City Times-nak még idén. Bár rendkívül gyorsan dolgozik, Weber mindig szentel időt és energiát arra, hogy minden ruhája különleges legyen. ,,Mindegyiknek külön személyiséget szab," - mondta Weber lánya, Linda a WQAD-TV-nek édesanyja munkáiról. ,,Nem elég neki, hogy megcsinálja a ruhákat, valami különlegeset is bele kell tennie."
...... .....


Weber, akit még a WQAD-TV díjára is jelöltek, 2011 óta varrja a ruhákat a Kis Ruhák Afrikának, amikor egy csapat nővel - legtöbbjük 80 éves elmúlt - úgy döntöttek, hogy támogatják a szervezetet.
Épp egy dokumentumfilmet néztem a nonprofit szervezetről, és úgy gondoltam, nagyszerű ötlet lenne számunkról, ha összejönnénk, és segítenénk néhány emberen," - mondta Judy Noel, a csoport egyik tagja a Quad-City Times-nak.
A Kis Ruhák Afrikáért afrikai árvaházaknak, templomoknak és iskoláknak szállít ruhákat. A szervezet honlapja szerint a céljuk, hogy a világ legsebezhetőbb gyermekei közül néhánynak ruhát biztosítsanak és ,,a fiatal lányok szívébe beleültessék, hogy értékesek."
A szervezet szerint már több mint 2,5 millió ruhát gyűjtöttek, amelyek 47 afrikai országban osztottak szét, csakúgy mint haiti, hondurasi, thaiföldi, mexikói, valamint az Egyesült Államok némely területén nélkülöző gyermekeinek is. Weber a következő májusban fogja ünnepelni 100. születésnapját, de elmondta, hogy nincs szándékában emiatt lelassítani.
,,Elhatároztam, hogy elérem az ezredik ruhát, ha képes leszek rá. De nem fogok kiszállni," - mondta a WQAD-TV-nek. ,,Újra neki fogok állni."
- A 99 éves Weber nénirvel készült riport: videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szent Timóteus és Szent Titusz
  2015-01-26 13:06:23, hétfő
 
  Evangélium:
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: ,,Békesség e háznak!" Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa!"
Lk 10,1-9


Elmélkedés:
A mai napon ünnepelt két szent, Timóteus és Titusz Szent Pál apostol munkatársai voltak. Timóteust második missziós útja során Lisztra városában vette maga mellé a népek apostola, mert a helyi keresztények ,,jó véleménnyel voltak róla" (ApCsel 16,2), s ő harmadik útján is elkísérte Pált. Titusz pedig ott van Jeruzsálemben Pállal azon az apostoli zsinaton, melyen arról döntenek, hogyan induljanak a pogányokhoz az evangélium hirdetésére.
Jogosan gondoljuk, hogy az apostoli buzgóság és az evangélium hirdetésének vágya elsősorban Pál példája láttán alakul ki mindkettőjükben. Ismerik Pál korábbi életét és lelki átalakulásának okát. Nap mint nap látják, hogy Pál valóban a damaszkuszi úton megismert Krisztusnak adta magát, és az ő evangéliuma terjesztésének szenteli életét. E személyes példa ösztönzi Timóteust és Tituszt mind Pál segítésében, mind az önálló igehirdetésben, szolgálatban.
Kérdezhetnénk, vajon minket kinek a példája lelkesít? Kinek a személyes élete, tanúságtétele szolgál mintaként? De még fontosabb kérdés lehet, hogy az én példám lelkesít-e másokat? Hiteles-e a kereszténységem, vallásosságom, hogy ennek láttán másokban feléled a vágy Krisztus követésére? Imádkozom-e rendszeresen azokért, akik az igehirdetésre, a misszióra szentelik életüket?
© Horváth István Sándor

Imádság:
Jézus Krisztus Anyja, aki Fiad mellett álltál élete kezdetén és küldetésében, kerested őt, a Mestert a sokaságban, mellette álltál, amikor felmagasztalták a földről, s odaadta magát egyetlen és örök áldozatul; aki fiadként kaptad meg Jánost, fogadd el az öröktől fogva meghívottakat, oltalmazd növekedésüket, kísérd életükben és szolgálatukban a te fiaidat, Papok Édesanyja!
Szent II. János Pál pápa


- Január 26.
Timóteus, Pál munkatársa a fogságban is vele volt. Hogy mennyire megbecsülte őt Pál, kitűnik abból, hogy több levélben szerepel mint munkatárs vagy címzett. Pál képviseletében Tesszalonikába (1Tesz 3), Korintusba (1Kor 4,17; 16,10) és Filippibe (Fil 2,19--23) utazik. A filippieknek arról is beszél Pál, hogy mennyire ragaszkodik Timóteushoz, mivel Jézus ügyével törődik.
...... ........... .......


Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök, mindketten Szent Pál apostol tanítványai voltak. Szent Pál két hűséges tanítványához, munkatársához és barátjához szól három levél (1Tim, 2Tim, Tit), amelyeket a népek apostola nekik küldött. A későbbi években mindketten közösségek elöljárói, presbiter-püspökök lettek, akik nagy tanítómesterük apostoli munkáját folytatták.
Timóteus Lykaonia tartományának Lisztra nevű városából származott. Apja pogány, anyja Euniké és nagyanyja Loisz buzgó zsidókeresztények voltak. Timóteus a keresztséget Szent Páltól nyerte el Kr.u. 45-49 táján (1Tim 1, 2). Szent Pál második útján maga mellé vette Timoteust és szinte állandóan a kíséretében volt. Hogy mennyire megbecsülte őt Pál, kitűnik abból, hogy több levélben szerepel mint munkatárs vagy címzett. Pál képviseletében Makedóniába (ApCsel 19, 22), Tesszalonikába (1Tesz 3), Korintusba (1Kor 4,17; 16,10) és Filippibe (Fil 2,19-23) utazott. A filippieknek arról is beszélt Pál, hogy mennyire ragaszkodik Timóteushoz, mivel Jézus ügyével törődik. Szent Pál Efezus püspökévé tette. Pál második fogsága idején Rómába ment, de az Apostol vértanúsága (Kr.u. 67) után visszatért Efezusba.
A fiatal görög, Timóteus jellemképében talán az a legszebb vonás, hogy sohasem a saját személyét érvényesíti, hanem minden igyekezete az, hogy a szüntelenül tevékenykedő Pál útjából elhárítson minden akadályt. Amikor Efezus püspökeként nem kímélte egészségét, ezt a gondoskodó, atyai tanácsot kapta Páltól: "Ezentúl ne csak vizet igyál, hanem gyomrod és gyakori rosszulléted miatt egy kevés bort is" (1Tim 5,23). A halálra készülő Pál utolsó levelében így vallott Timóteusról: "Te követtél a tanításban, életmódom és életcélom tekintetében, a türelemben, az üldöztetésekben és a szenvedésekben" (2Tim 3,10-11). És így kérte római börtöncellájából: "Gyere, siess mielőbb!... Köpenyemet Troászban hagytam, ha jössz, hozd magaddal. A könyveket is, főleg a pergamen tekercseket" (2Tim 4,9-13). A legenda tudni véli, hogy Timóteus még sok éven át az efezusi egyház élén állt, és Nerva császár idején, Kr.u. 97-ben egy Diana-ünnepség ellen szólalt fel, és ezután kövezték halálra a Diana-templom szolgái a baccháns fölvonulások alkalmával.
A nyugodt és megfontolt Titusz ugyancsak görög és nemes személyiség volt. Titusz antiochiai pogány szülők gyermekeként látta meg a napvilágot. Az első apostoli, jeruzsálemi zsinatra elkísérte Szent Pált és Barnabást (Gal 2,13). Szent Pál maga mellé vette apostoli útjain, és több fontos küldetést bízott rá és Timoteusra. Pál annyira becsülte "testvérét", Tituszt, hogy még utazási terveit is hozzá igazította (2Kor 2,13). Titusz később egy kényes üggyel kapcsolatban Korintusba ment, és jó hírekkel tért onnan vissza Pálhoz (2Kor 7). Pál követeként békét tudott teremteni a viszálykodó korintusiak között. Szent Pál Kréta püspökévé tette, majd magával vitte Rómába. Kr.u. 66-ban Dalmáciába küldte, ahol állítólag Titusz alapította a kereszténység első sejtjeit. Szent Pál halála után visszatért Kréta szigetére, és ott fejezte be életét. Tituszt a Szentírás buzgó misszionáriusnak ábrázolja, aki nemcsak Pál kéréseit teljesítette, hanem saját kezdeményezésre is cselekedett.
Szent Pál két tanítványának égi születésnapja ismeretlen. Béda Martirologiuma (735) Szent Timóteust január 24-re teszi, és Rómában a XIII. században ezen a napon kezdték ünnepelni. Szent Titusz ünnepe csak 1854-ben jelent meg a római naptárban, február 6-án. 1969-ben mindkettőjük emléknapját áthelyezték január 26-ra.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2557
  • e Hét: 14187
  • e Hónap: 47341
  • e Év: 281088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.