Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Halálból az életre
  2015-01-03 22:18:25, szombat
 
  Link Link



Régebben szellemileg halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, 2 amelyekben éltetek, akárcsak a többi ember - a jelenlegi korszakhoz igazodva. Azt a gonosz szellemi fejedelmet követtétek, aki most a levegőbeli hatalmasságok felett uralkodik. Ez a szellem működik mindazokon keresztül, akik nem engedelmeskednek Istennek. 3 Valamikor mi is mindnyájan közéjük tartoztunk, és a régi természetünk kívánságai uralkodtak rajtunk. A saját elgondolásainkat törekedtünk megvalósítani, és igyekeztünk elérni, amit a régi természetünk megkívánt. Így tehát ránk is, mint mindenki másra, Isten jogos haragja következett volna.

4 Isten azonban telve van irgalommal, és nagyon szeret bennünket, 5 ezért, amikor még szellemileg halottak voltunk a bűneink miatt, Krisztussal együtt új életre keltett. Bizony, Isten kegyelme mentett meg minket! 6 Sőt, mivel Jézus Krisztus részei vagyunk, vele együtt feltámasztott a halálból, és vele együtt a mennyei helyekre ültetett bennünket. 7 Isten így akarta megmutatni - még a jövendő korszakoknak is - kegyelmének határtalan gazdagságát irántunk, akik a Krisztus Jézushoz tartozunk.

8 Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetővé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka! 9 Nem a jó cselekedetek eredménye, hogy senki ne dicsekedhessen. 10 Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy nemes tetteket vigyünk véghez. Ezeket pedig Isten már előre elkészítette a számunkra, hogy lépésről lépésre ezeken haladjunk.

Efézusiakhoz 2
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Fogadd el magad - a hibákkal és mindennel együtt
  2015-01-03 11:57:42, szombat
 
  Link

"Barátom, azt kérdem, hogy "Kinek képzeled magad, hogy megkérdőjelezed Istent? Vajon az agyagnak van-e joga megkérdezni a fazekast, hogy: Miért formáltál engem ilyenre?'" (Róma 9,20, CEV fordítás)

Lelki Ajándékok (Spiritual gifts), Lelkület (Heart), Képességek (Abilities), Alaptermészet (Personality), Tapasztalatok (Experiences) - ez az öt dolog, ami azzá tesz téged, aki vagy. Ezt hívom én alkatnak (SHAPE=alkat).

Ha elfogadod az alkatod - azt az egyedi módot, amilyenné Isten formált, hogy dicsőséget szerezz neki - az azt jelenti, hogy elhiszed, hogy Isten tudja a legjobban. Ez az egész a bizalomról szól. Azt hiszed, hogy Isten hibát követett el, amikor megalkotott téged? Vagy bízol benne, tudva azt, hogy van egy terve az életedre nézve? Elhiszed ezt?

Amikor azt mondod: "Istenem, vannak dolgok, amiket nem szeretek magamban. Szeretném, ha más színű lenne a hajam, vagy a bőröm. Bárcsak magasabb, alacsonyabb, vékonyabb lennék. Bárcsak több tehetségem lenne. De jó lenne, ha megtudnám "ezt" tenni. Bárcsak úgy néznék ki, mint ő. Bárcsak olyan okos lennék, mint az a lány", és így tovább. Ez a fajta gondolkodásmód olyan, mintha azt mondanád Istennek: "Elszúrtad. Mindenki más rendben van. De amikor engem alkottál meg, nagy baklövést követtél el.

Amikor nem fogadod el magad, akkor ezzel együtt Istent is elutasítod, hiszen ő a teremtőd. Amikor nem fogadod el magad, az egy Isten elleni lázadás. Azt mondod: "Istenem, én jobban tudom, mint te. Másmilyennek kellett volna teremtened, más erősségekkel és más gyengeségekkel."

De Isten azt mondja: "Nem. Azért formáltalak pontosan olyanná, amilyen vagy, mert azt akartam, hogy olyan legyél, amilyen vagy - az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt. Ezek mind dicsőséget fognak nekem hozni ­ ha elkezded megtenni mindazt, amire teremtettelek, ahelyett, hogy olyan akarnál lenni, mint mindenki más."

Igazából elég nagy szemtelenség az, ha nem fogadod el magad. A Biblia azt mondja a Róma 9,20-ban: "Kinek képzeled magad, hogy megkérdőjelezed Istent? Vajon az agyagnak van-e joga megkérdezni a fazekast, hogy: Miért formáltál engem ilyenre?"

Amikor kételkedünk Isten szeretetében és bölcsességébe, mindig bajba kerülünk. Az összes problémánk gyökere abban van, hogy nem bízunk Istenben. Nem hiszed el, hogy Isten tényleg szeret téged. Nem hiszed el, hogy az ősívében valóban az van, hogy neked a legjobb legyen. Azt kívánod, bár másmilyennek alkotott volna. Ennek eredményeképpen keserű lesz a lelked, ami folyamatosan frusztrál, és megakadályoz abban, hogy az a férfi vagy nő egyél, akivé Isten téged tenni akar.

A Jób 10,10 azt mondja: "Te formáltál anyám méhében" Isten akart téged, és szeret téged. Hidd el, és bízz benne!

Beszéljetek róla:

Elhiszed, hogy Isten tényleg szeret téged? Ez hogyan változtatja meg azt, ahogy magadról vélekedsz?
Mi az benned, amit mindig is meg akartál változtatni? Hogyan tudná Isten azt a dolgot az ő dicsőségére felhasználni?

Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.27. Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 65 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 2411
  • e Hónap: 13464
  • e Év: 74765
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.