Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Házasság előtti tanácsadás
  2015-02-10 19:18:50, kedd
 
  Kohut Katalin: Házasság előtti tanácsadás

A hetvenes években bevezették a házasság előtti tanácsadást. Körülbelül ez úgy zajlott, hogy meg kellett jelenni a körzeti szülész főorvosnál megbeszélt időpontban, felvette az adatokat és áldását adta a frigyre nem firtatva azt, hogy a házasulandók egyáltalán egymáshoz valóak-e, alkalmasak-e későbbi gyermekvállalásra.

Több felnőtt korú gyermek anyjával beszélgettem ezzel a témával kapcsolatban és tereferénk vége általában az lett, hogy annak idején mi hibáztunk, mert nem megfelelő apát választottunk gyermekeinknek, aminek a következményét az utódok egész életükben viselik. Többek között a rossz példának köszönhető a későbbi rossz házasság ismétlődése, vagy a magányosság is, aminek az oka az elrettentő hatással bíró példája az otthoni légkörnek.

Egy szakember egy házasulandó párról nagyjából első ránézésre megállapítja, egymáshoz valók-e. Egy finom, légies lányhoz nem való szívtelen, egocentrikus fiú és fordítva.

El bírnám képzelni az olyan házasság előtti tanácsadás bevezetését, amikor a házasulandó pár együtt jár szakemberhez és együtt térképezik fel egymás jellemét, természetét, szokását. Így könnyebb rájönni a rózsaszín szemüveget viselőknek is, mi az, ami az elviselhetőségen túlmutat, amivel soha nem tudnának megbékülni és ezzel ki lehetne védeni a hamar bekövetkező gyermekáldással bekövetkező esetleges válást, vagy tűrést egy életen keresztül. Azt hiszem, a tanácsadás ellen csak az érdekházasság szólna, ami anyagiak miatt köttetik. A szülők és a lányok, mint általában áldozatok szívesen vennének egy ilyen modern formában bevezetett házasság előtti ,,segítséget". Szívnek a szívvel kell házasodnia és le kell zárni a szerelemmel a szexualitás fogalmát, ami kimondottan testi megkívánásra vonatkozik, vagyis az ilyen házasságoknak semmi értelmük nincsen, az utódokat általában másra hagyják, elvárják, hogy az ország gondoskodjon róluk. Felelősség teljességet kell keresni a házasulandókban és akiből ez hiányzik, el kell tanácsolni, le kell beszélni az esküvőről, a családalapításról. A gyermekvállalás két szülő döntése, akik lelki és fizikai szükségleteiről közösen kell gondoskodniuk, mert egy ország legkisebb értelmes egysége a család.

Azt hiszem, itt az ideje elgondolkozni a házasság előtti tanácsadás bevezetéséről, itt az ideje megtervezni a boldogabb jövő érdekében a megbízható és felelősségteljes családok felépítését, elismerését. A családi példa örökké fenn áll, megmarad gyermekeinkben, akik csak kiegyensúlyozott, biztonságos családi háttérrel lehetnek igazán sikeresek és jó házastársak, szülők.
Mi örökké gyermekek maradunk, gyermekei valakiknek, akik vagy jó, vagy rossz tulajdonságokkal bennünk vannak, részünkké váltak, általuk lettünk és bennünk teljesednek ki, vagy szenvednek tovább. Vállaljuk fel a jövő boldogabbá tételét!

2015. február 10.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 362
  • e Hét: 2684
  • e Hónap: 8925
  • e Év: 61191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.