Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Copfos kislány hülyére alázza a fiúkat
  2015-02-22 19:21:00, vasárnap
 
  ...... ......


Emmanuel Adebayor töltötte fel ezt a videót az ismeretlen kislányról, aki úgy cselez, mint ő soha. A togói azt írta, így nőtt fel ő is, és büszke arra, ahová eljutott, soha ne felejtsük el, honnan származunk. Ez a cuki és ügyes kislány is sokra viheti még.
 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Hajléktalanok osztották szét Ferenc pápa ........
  2015-02-22 18:51:11, vasárnap
 
  Hajléktalanok osztották szét Ferenc pápa "keresztény zsebkönyvét" a Szent Péter téren
........


- Ferenc pápa nagyböjt első vasárnapján "keresztény zsebkönyvet" ajándékozott a vatikáni Szent Péter téren levő hívőknek. A zsebben elférő, harmincoldalas könyvecskét többek között száz római hajléktalan osztotta szét a pápának a téren délben mondott beszéde után. Az egyházfő úgy fogalmazott, hogy a kiadványt útmutatónak szánta a bátor keresztények számára, jó tanácsokkal a hívő ember mindennapi életéhez. A Ferenc pápa által összeállított könyvben szerepel a tízparancsolat, az erények és bűnök felsorolása, valamint pápai útmutatást ad ahhoz is, miként kell a hívőknek helyesen gyónniuk. Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa keresztény útmutatásként szolgáló könyveket oszt vasárnap a Szent Péter téren. Decemberben a hívők ingyenes imakönyvet kaptak az alapvető imádságokkal, ezt megelőzően az evangélium zsebkönyv formátumú kiadását, valamint rózsafüzért is gyógyszeres dobozra emlékeztető csomagolásban, "a lélek gyógyítására".
- Hajléktalanok most először segítettek egy pápának.
Vasárnap Ferenc pápa és a római kúria mintegy száz tagja, közöttük bíborosok és püspökök, húsvét előtti lelki gyakorlatra vonultak vissza a Rómától alig harminc kilométerre levő Ariccia egyik kolostorába, ahogyan tavaly is történt. Ferenc pápa az első egyházfő, aki a nagyböjti lelki gyakorlatot paptársaival nem a Vatikánban tartja. Az egyházfő és a kúria tagjai autóbusszal indultak Aricciába. Pénteken térnek vissza a Vatikánba, így addig elmaradnak a magánaudienciák és az általános meghallgatások is.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A dal 2015 - döntősei
  2015-02-22 17:59:53, vasárnap
 
  - Mujahid Zoltán: Beside You (Mujahid Zoltán, Csöndör László Diaz / Johnny K. Palmer)
Videó Link

- Spoon: Keep Marching On (Erik Fjeld, George Németh / Erik Fjeld, George Németh, Ida Waerdahl)
Videó Link

- Szabó Ádám: Give Me Your Love (Szabó Ádám, Bori Tamás, Katona Tamás / Kozma Kata)
Videó Link

- Csemer Boglárka - Boggie: Wars for Nothing (Sebestyén Áron, Csemer Boglárka / Bori Sára Hélène)
Videó Link

- Ív: Fire Tóth Lóránt, Gálosi László, Katona-Zsombori Éva / Tóth Lóránt)
Videó Link

- Wolf Kati: Ne engedj el! (Sebastian Zelle, Martin Angelicus, Krajczár Péter / Linnea Deb, Major Eszter)
Videó Link

- Passed: Mesmerize (Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni, Godzsák Dávid, Szabó Levente)
Videó Link
Videó 2. Link


- Gájer Bálint: That's How It Goes (Elek Norbert, Gájer Bálint / Johnny K. Palmer)
Videó Link

- A döntősök közös dala (A Dal 2015, Döntő - élő produkció)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Énekléssel a baba egészséges fejlődéséért
  2015-02-22 17:26:18, vasárnap
 
  ...... .......


Tudtad, hogy már az egynapos csecsemő is különbséget tud tenni a különböző ritmusok és hanghullámok között? A zene szeretete születésünktől fogva bennünk él, csak sajnos néha megfeledkezünk róla. Pedig az éneklésnek igen nagy szerepe van a gyermek későbbi nyelvi fejlődésében. Minél több dalt vagy muzsikát hall a pici, annál hamarabb fogja megtanulni a nyelv felépítését és a hangok és szavak jelentését. Nem számít, hogy milyen a hangod, vagy hogy hamisan énekelsz, a lényeg, hogy mindketten élvezzétek az együtt töltött időt és a zene okozta örömöket.
- Nagyon sokat jelent, ha egy kisgyermek zeneszerető családban nő fel, a zenétől ugyanis fejlődik a hallása, ritmusérzéke, a memóriája, a mozgása, az egyensúlyérzéke és a fantáziája. Az ilyen gyerekek hamarabb tanulnak meg beszélni és járni, eleve tisztábban formálják a hangzókat, választékosabb a szóhasználatuk, ráadásul fogékonyabbak az idegennyelvekre is.
- A zenének nagyon fontos szerepe van a baba és az anya közti, szoros kapocs kialakulásában is. A közös éneklés vagy a babának való dúdolászás egy közös, meghitt tevékenység, melynek köszönhetően különleges kapcsolat jön létre a gyermek és az édesanya között. A kisgyerekeknek mindennél nagyobb szükségük van az örömre, a boldogságra, az odafigyelésre, a harmóniára és a szépségre. Azok, akik mindezt megkapják otthon, a kinti világban is sokkal könnyebben boldogulnak. Nincsenek beilleszkedési és kapcsolatteremtési problémáik.
- A csecsemők és a pici gyerekek különösen szeretik hallgatni a különböző ritmusos énekeket és mondókákat. Ezek a kifejezetten gyerekeknek íródott mondókák és dalok segítenek nekik ellazulni, öröm és boldogság érzetet okoznak és megnyugtatják őket. Akár már pocaklakó korban el lehet kezdeni az éneklést, hiszen a magzat odabentről is ugyanúgy hallja a hangunkat, sőt egy idő után már fel is ismeri azt.
- Arra azonban figyeljünk, hogy mindig kedves és a kicsiknek megfelelő tartalmú dalokat énekeljünk, illetve hallgassunk, mert a nem gyerekeknek való zene akár fel is zaklathatja a csöppségeket. Nem számít, ha nem tudunk csodálatosan énekelni, próbáljuk meg levetkőzni a gátlásainkat, hiszen a saját gyermekünk számára a mi hangunk a legszebb az egész világon. Ezen keresztül közvetítjük ugyanis érzelmeinket és szeretetünket felé, és az apróságok számára ez a legfontosabb üzenet.
.........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Domonkos Jolán: Tüllruhában egy hópihe
  2015-02-22 14:56:13, vasárnap
 
  Tüllruhában egy hópihe
gyönyörű szép táncot járt,
az égből elszabadulva
tenyerembe beleszállt.

Feloldódtam az érzésben,
szépsége megragadott,
pici vízcsepp volt csak régen,
ami kristályba fagyott.

A tél hideg lehelete
csodás, mint egy varázslat,
ez az évszak fehér leplet,
havat hint a világra.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Minta apuka a gyerekei szemefénye
  2015-02-22 14:53:37, vasárnap
 
  .........



...... .....



........

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
A nagyböjt elején veled megyünk a pusztába
  2015-02-22 14:30:11, vasárnap
 
  Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus! A nagyböjt elején veled megyünk a pusztába, amelynek csendjében Istenre találhatunk. Emberi szándékainkat, vágyainkat és akaratunkat most félretesszük, mert egyedül Istenre akarunk figyelni, az ő szavát akarjuk meghallani. Isten jelenléte átalakítja életünket, megújulást, újjászületést hoz számunkra. Az ő jelenléte megerősít minket keresztény küldetésünkben. Urunk, taníts minket arra, hogy észrevegyük Isten gondviselő szeretetének és megbocsátó irgalmának jeleit életünkben!

A pusztában
Az első nagyböjti vasárnap evangéliuma Jézus megkísértését állítja elénk. Idén a Márk szerinti változatot olvassuk, amely néhány mondatban említi meg csupán az eseményt. Mit tudunk meg ebből és milyen üzenetet közvetít számunkra ez az esemény? A leírás így kezdődik: ,,A Lélek kivitte Jézust a pusztába" (Mk 1,12). A harmadik isteni személyről, a Szentlélekről van itt szó, aki arra ösztönzi Jézust, hogy a pusztába menjen. A szentírás magyarázók fontosnak tartják annak hangsúlyozását, hogy nem erőszakos ösztönzésről, kényszerítésről vagy kiűzésről van itt szó, hanem arról, hogy mindaz, ami Jézussal történik, az Isten akarata szerint és nem annak ellenére történik. A Szentlélek célja az, hogy megkeresztelkedése után és nyilvános működésének megkezdése előtt Jézus felkészülhessen küldetésére. A pusztaság a bibliai hagyományban az Istennel való találkozás helye, ahol a külvilág zavaró hatásai nem vonják el az ember figyelmét. Itt valóban Istenre lehet figyelni. A puszta ugyanakkor az emlékezésnek a helye is, mivel felidézi Isten múltbeli tevékenységeit. Erre utal a következőkben a negyvenes szám. Jézus negyven napig tartózkodik a pusztában, miként az Egyiptomból való szabadulást követően a választott nép negyven évig vándorol a pusztaságban. Isten nem hagyta magára a népet, hanem vezette őket, gondoskodott számukra élelemről és ivóvízről. A puszta ebben az értelemben az isteni gondoskodás megtapasztalásának a helye. A Márk szerinti leírásban is szerepel, hogy ,,angyalok szolgáltak" Jézusnak, azaz Isten az ő szolgái által gondoskodott róla.
Miközben Jézus a pusztában Istenre figyel, hozzá imádkozik és felkészül hamarosan kezdődő fellépésére a nép körében, megjelenik a sátán, megkísérti őt, azaz el akarja szakítani Istentől és el akarja őt téríteni küldetésétől. A gonosz velünk is pontosan ezt szeretné tenni. A kísértések elutasításában Jézus példája segít minket, valamint a böjt és az imádság, amely vallásos gyakorlatok a nagyböjti időszakot különösen is jellemzik. A testi megtartóztatással, a böjtöléssel kifejezem Istenre utaltságomat, azt, hogy nélküle semmit sem tehetek. Rá vagyok utalva az ő segítségére, mert életem keresztjének hordozása nem könnyű számomra. Ezt az alapvető irányultságomat, vágyamat erősítem meg akkor, amikor az imádság által szavaimmal és gondolataimmal is kifejezem kéréseimet, elmondom azokat Istennek. Mivel az imádság nem csupán a gondolatok szintjén történik, ezért érdemes odafigyelnem a testtartásomra, amely az összeszedettséget segíti az ima során. A letérdelés vagy állás, a kezek összekulcsolása vagy kitárása az ég felé azt jelzi, hogy testemmel-lelkemmel Isten felé fordulok. A gőgnek, a követelőzésnek, a büszkeségnek vagy az érdemekre való hivatkozásnak nincs helye az imában, de annál inkább az alázatnak.
Amikor vállalom a böjtöt, az önmegtartóztatást, akkor Istenre, az ő gondviselésére bízom magam. Hiszem, hogy vigyáz életemre, megadja mindazt, ami testi fejlődésemhez és lelki növekedésemhez szükséges. Isten segítségével minden kísértést legyőzhetek.
Horváth István Sándor Atya

Evangélium:
Abban az időben a Lélek kivitte Jézust a pusztába. Negyven napig kint volt a pusztában, és megkísértette a sátán. Vadállatokkal volt együtt, és angyalok szolgáltak neki. Amikor Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten evangéliumát: Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.
Mk 1,12-15
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Apa vagyok, tudom - videó
  2015-02-22 14:26:45, vasárnap
 
  Egy amerikai népszerű számot költött át egy 5 gyermekes családapa, melyhez egyedi videó klipet is forgattak a lurkókkal. A szám címe: Apa vagyok, tudom - lett, melyben bemutatják a családi élet nehéz ám mégis boldog pillanatait. Hármas lány ikrek és két fiú mellett nincs könnyű élete az apának, de mint láthatjuk nagyon jól megold minden problémát. Az anyukát sem hagyták ki a buliból, ő állt a kamera mögött. Nagyon jópofa és humoros zenei klipet hoztak létre szerintünk, talán jobb lett mint az eredeti.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szép délutánt
  2015-02-22 14:24:27, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Inci téli képe
  2015-02-22 14:22:52, vasárnap
 
  ...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 240 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.