Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Minek küldene Orbán magyar katonákat az Iszlám Állam ellen?
  2015-02-22 09:58:30, vasárnap
 
  Minek küldene Orbán magyar katonákat az Iszlám Állam ellen?

Posted on 2015/02/22 Szerző: Admin

A magyar kormányfő maga vetette fel, hogy Magyarország szálljon be komolyabban az Iszlám Állam elleni harcba. Egy kurdisztáni bázison folyó kiképzési munka vagy a tábor őrzése akár reális cél is lehetne. Kérdés, hogy milyen felhatalmazás szükséges ehhez. Milyen érdeket szolgál a szerepvállalás, és megnövelheti-e a terrorfenyegetettséget Magyarországon?
Orbán Viktor február 4-én a Hír TV-nek adott interjújában több más téma mellett említést tett róla, hogy a német hadsereggel együtt hamarosan magyar misszió mehet a Törökország, Irak és Irán határán található régióba. Ehhez a parlament kétharmados felhatalmazására lesz szükség. A Honvédelmi Minisztérium ezzel kapcsolatban úgy érvelt: már Irakban és Afganisztánban is vállaltunk hasonló szerepet, így nem lenne újdonság a szolgálat katonáink számára.
Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke először egy keddi konferenciát követően, az MTI kérdésére erősítette meg, hogy mérlegelik az Iszlám Állam (IÁ) elleni fellépést. Az MNO-nak később tömören nyilatkozott az ügyben, és azt mondta: védelmi célú katonai szerepvállalásról lenne szó. Orbán Viktor végül egy szerdai háttérbeszélgetésen a HVG kérdésére árulta el, hogy ő kezdeményezte a Fidesz-frakciónak, hogy a németekkel és az olaszokkal karöltve indítsunk egy nemzetközi missziót Kurdisztánba. Hozzátette, a parlamenti kétharmad mellett saját képviselőcsoportja többségének is támogatnia kellene a javaslatot, hogy legyen belőle valami, de a kormánypárti honatyák egyelőre nem túl lelkesek.
Nem volt bőbeszédű a külügy
A katonai kontingens számát, célját, konkrét feladatát illetően a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordultunk, hátha kapunk konkrétumokat. Hiába reménykedtünk, a tárca száraz, diplomatikus választ adott. Mint írták, a terrorfenyegetés egyre közelebb kerül Európához, és mivel az Iszlám Állam egyre durvább eszközökhöz nyúl, az európai felelősség megnőtt a tekintetben, hogy megvédjük magunkat a terroristáktól. Az IÁ-val szemben felállt nemzetközi koalícióban való szerepvállalás növelése nyilvánvalóan segítené a szövetségesi szolidaritást, de az esetleges katonai misszió részleteiről ők is csak akkor tudnának részletekkel szolgálni, ha a pártok támogatnák a parlamentben a szerepvállalást - írták.
Magyarország 2003-ban és 2004-ben is küldött már szállítózászlóaljat Irakba, és nagykövetséget is nyitottunk Bagdadban, de néhány év elteltével lelassult, majd leállt a közeledés a két ország között. A követséget azóta bezárták (2014-ben újranyitották), és a magyar haderő is hazatért Irakból. 2010 óta a keleti nyitás politikájába illeszkedve élénkült a viszony, és a nagykövetség után egy konzulátust is megnyitottunk - a kurdisztáni Erbilben. Ezenfelül katonai segélyt is küldtünk, többek között akna- és páncéltörő lőszerek, illetve fényjelzős töltények formájában. Innen már csak egy lépés lenne katonákat is bevetni Irakban, ez ugyanakkor katonapolitikai, diplomáciai és nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel.
Olaszok, németek, magyarok
Wagner Péter biztonságpolitikai szakértő már korábbi blogbejegyzésében is joggal teszi fel a kérdést: vajon milyen felhatalmazással mennének a magyar katonák? Ha ugyanis ENSZ-, NATO- vagy uniós misszió résztvevőiként lennénk jelen, ahhoz nem feltétlenül lenne szükség parlamenti felhatalmazásra. Az elmúlt két évtizedben ehhez hasonló magyar katonai szerepvállaláshoz nem kellett szavaznia a honatyáknak. Amennyiben például az iraki és a magyar kabinet köt bilaterális megállapodást a katonai együttműködés részleteiről, akkor arra elég kormányzati szinten rábólintani. Wagner jelzi, a németek január végén 46 millió eurós katonai segélyről döntöttek, aminek része a fegyverszállítás és a kurdisztáni pesmergák kiképzése. Az olaszok - akik a németekhez hasonlóan már most is jelen vannak katonákkal Irakban - hamarosan több száz fős, főleg kiképzéssel, logisztikával foglalkozó csapattal indulnak útnak Kurdisztánba.

IRAQ-KURDS-IRAN-CONFLICT-TRAINING
Az Iszlám Állam elleni koalíció eddig három kiképzőbázist állított fel, most jön a negyedik. Elképzelhető, hogy mivel a magyarok már Koszovóban és Afganisztánban is hosszú távon őriztek tábort a nemzetközi misszió kötelékében, a Kurdisztánba szánt egységnek is ez lesz a feladata. Persze a magyar katonák - például a Balkánon - kiképzéssel is foglalkoztak korábban, így akár ez is szóba jöhet Irakban.
Wagner Péter az MNO-nak inkább a fenti, negyedikként felállítandó bázis őrzés-védelmét látja valószínűbbnek, ha a magyar haderő tényleg megkapja mandátumát. A szakértő úgy véli, a tábor az erbili nemzetközi repülőterén lenne, ahol több száz, főként európai ország katonája végezné a helyi kurd biztonsági erők kiképzését. Ez egybevág egy magas rangú amerikai katonai tisztségviselő csütörtöki nyilatkozatával, mely szerint 20-25 ezer fős, több dandárból álló iraki haderő kiképzését kezdik meg. A végső cél Moszul visszafoglalása az IÁ-tól valamikor áprilisban-májusban. A délről támadó iraki katonákat észak felől a kurd pesmergák támogatnák, az ő felkészítésükkel foglalkozna az egyre duzzadó nemzetközi koalíció.
Ne féljünk a terrortól!
Az Iszlám Állam szélsőségesei az elmúlt hónapokban több alkalommal is lecsaptak azokra az országokra, melyek támadták állásaikat. Felmerül a kérdés: vajon Magyarország is potenciális célponttá válhat, ha bevonul Irakba? Wagner szerint nem nőne érdemben a terrorfenyegetettségünk. Miután humanitárius és katonai segéllyel már több hullámban is támogattuk a kurd biztonsági erőket, így komoly változás nem következne be iraki szerepvállalásunkban. A szakértő leszögezte, a fenyegetettség alakulásában annak is nagy szerepe van, hogy az adott országban szélsőséges személyek és csoportok milyen mértékben tudnak gyökeret ereszteni, és ez Magyarországra egyáltalán nem jellemző.
A magyar katonai misszió sokkal inkább célozhat diplomáciai erőfeszítést, mint konkrét segítséget. A nemzetközi koalíciót gründoló Egyesült Államokkal az utóbbi időben megtépázott kapcsolatunkat - Ökotárs-ügyek, orosz közeledés, Goodfriend-konfliktusok - legalábbis helyrepofozhatná némileg.
(MNO)
Bal-Rad komm: “...A nemzetközi koalíciót gründoló Egyesült Államokkal az utóbbi időben megtépázott kapcsolatunkat..." stb. stb. st. helyrepofozni? Azt az USA-t szolgálni ez ügyben is, amely sikerrel összegründolta az IÁ-t?
Ezzel az USA nevű latorállammal és szövetségi rendszereivel nekünk semmiféle közösséget vállalni nem szabad. Parányivá zsugorított MÉG MAGYAR fegyveres erőnket messze földön latorérdekek miatt bevetni? Ez bűn!
Vagy legalább addig sincsenek Magyarországon amíg a terroristák ellen véreznek? Akik viszont-mint megtudhattuk-alig száz kilométerre déli határainktól fészkelnek? És ki tudja hány végrehajtójuk tanyázhatott már le hazánkban? (Az év eleje óta zajló irdatlan bosnyák “menekültáradatban!)
Bárminemű katonai szerepvállalásunk az IÁ-ellen, komoly terrorveszélyt idéz elő Magyarország területén.
Háborúzgasson az IÁ ellen a szülője! McCain-ez a Dagadtpofájú Hiéna-most vitézkedjen! Ha a terrorszervezet megszületésénél ő volt a szülés!-hát legyen ő a hóhér is!
Azok a “magyar" politikusok pedig, akik hajlandóak lennének együttműködni ezen a téren (is) az USA-val, közönséges HAZAÁRULÓK! (Bár ez a fajta ténykedésük csak az eddigi praxisuk folytatása!)

https://balrad.wordpress.com/2015/02/22/minek-kuldene-orban-magyar-katonakat-az-i szlam-allam-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkos adatlapot készített mindenkiről a Fidesz
  2015-02-22 09:28:58, vasárnap
 
 
Titkos adatlapot készített mindenkiről a Fidesz
Veszprémben is listákkal járják a várost

Feljelentést tesz az Együtt az úgynevezett Szabad Európa Csapat miatt. A 444.hu szerint a Fidesz a tavalyi választások előtt titkos listát vezetett arról, ki támogatja őket, de azt is nyilvántartották, ki bizonytalan,és ki nem szavazna rájuk. A választás napján ez alapján vezették a mozgósítást. A portál szerint az adatokat ezer forintos órabérérét gimnazisták gyűjtötték. Őket nevezték Szabad Európa Csapatnak. Az MSZP és a Jobbik is törvénytelennek tartja az akciót. A Fidesz azt közölte: légből kapott hazugságokkal nem foglalkoznak. Hazugságokkal mi sem foglalkoznánk. De ez a gyalázatos eljárás maga a pőre igazság.

Az RTL Klub Híradója tegnap bemutatta azt a titkos videófelvételt, amelyen a Szabad Európa Csapat találkozott a Fidesz pártigazgatójával, Kubatov Gáborral. Az öt évvel ezelőtti felvételen szerepel Veres Áron is, aki később a Fidesz ifjúsági tagozatát vezette, és akiről két hete derült ki, hogy majdnem kilenc millió forintnyi hamis eurót találtak a lakásán a rendőrök.

A felvételen Kubatov Gábor fideszes pártigazgató így fogalmazza meg Orbán pártjának krédóját: ,,Jobboldalinak lenni három szóval leírható: agy, szív, gerinc."

A 444.hu szerint a Szabad Európa Csapat a tavalyi választásokkor volt a legnépesebb: 170 tagot számlált. Politikai elkötelezettség alapján válogatták ki őket, de az adatgyűjtésért - azt írják - pénzt kaptak, óránként ezer forintot. Csaknem két éve a rezsicsökkentés megvédéséért gyűjtöttek aláírásokat, és kérték a választók lakcímét, telefonszámát, e-mailjét.

Tavaly az országgyűlési választások előtt ajtóról ajtóra jártak. A csapat egyik tagja a neve elhallgatását kérve azt mondta a 444. hu-nak: azt is fel kellett jegyezni, ha valaki nem tűnt fideszesnek. A portál ezt a dokumentumot be is bemutatta. Az aktivisták kontaktolási ívnek hívják egymás közt. Ezen gyűjtik a választók pártpreferenciáit. Előre elkészített űrlapon külön rubrikában az elutasítókat és a bizonytalanokat is feljegyzik. Személyes megjegyzéseket is tehettek.

Volt, akiről azt írták. Árpád-sávos zászló lóg a házán, és volt, akiről azt, hogy komcsi.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke pénteken Veszprémben egy fideszes aktivistát vett videóra a mai időközi országgyűlési választás hajrájában. Amikor rákérdezett, milyen listával járja a várost, az aktivista azt válaszolta. ,,A levelet hoztam".

A Szabad Európa Csapatot a 444.hu szerint a szoros vagy billegő választókerületekben veti be a Fidesz.

Az RTL Klub szerette volna megtudni, hogy a veszprémi kampányban is dolgoznak-e, de kérdésükre a párt helyi illetékese nem adott egyértelmű választ. Porga Gyula, a Fidesz veszprémi alelnöke az RTL-nek azt mondta: ,,Mi a helyiekre építünk.,,

,,Kubatov-gárda", ,,Kétharmad csalással" - ilyen feliratokat ragasztottak tegnap az Együtt aktivistái Budapesten a Fidesz Lendvai utcai székházára. Az ellenzéki párt az adatvédelmi hatósághoz és Állami Számvevőszékhez fordul és feljelentést tesznek a rendőrségen is.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke közölte: ,,Kiderült, hogy illegális adatkezeléssel, az állampolgárok személyiségi jogait megsértve, a kampányfinanszírozási szabályokat áthágva működik a Fidesz szabadcsapata és kampánygépezete.

Az MSZP és a Jobbik is törvénytelennek tartja a fideszes adatgyűjtést.

Három éve került nyilvánosságra az a videó "A győzelem stratégiája" címmel, amit a Fidesz szigorúan belső használatra szánt. Ez bemutatja, hogyan listáztak 2009-ben, a pécsi időközi választás idején Kubatov Gábor vezetésével. A felvétel alapján azokat is nyilvántartották, akik elutasítóak a Fidesszel szemben. Idézet a filmből: "Kettő darab kék kis vonal azt jelenti, hogy az illető nem a barátunk. Legalábbis most még nem"


http://www.168ora.hu/itthon/titkos-adatlapot-keszitett-mindenkirol-fidesz-133955. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajna Timi szerint csak a lúzereknek nem telik gyémántra
  2015-02-22 09:25:36, vasárnap
 
  NA AZ ILYEN TIMIFÉLE KORCSOKNAK KÉNE EGY KIS RECSKI KITELEPÍTŐS GONDOLKODÓ VAGY EGY ÉVIG!!!




Vajna Timi szerint csak a lúzereknek nem telik gyémántra
Hírszerkesztő

2015. február 16

A milliomos feleségnek sikerült megint totálisan kiakasztania közösségi oldala követőit. Ezzel most tényleg túllőtt a célon.

Vajna Timi ismét méregdrága ruhákban parádézott az Operabálon, amihez gyémánt ékszereket választott kiegészítőül. Erről persze fotót is készített, nem mellesleg reklámozva ezzel saját gyémántüzletét is, amibe nemrégiben vágott bele.

"Remélem, minden nő valami hasonlót kapott Valentin-napra! A gyémánt örök! Minden nő megérdemli a csillogást" - írta eredetileg fényképe mellé Timi.

Ezután persze megindultak a szokásos gyalázkodó kommentek, amit azonban Vajnáné nem tudott szó nélkül hagyni. Szerinte azok a férfiak, akik leszólják őt emiatt, igazi lúzerek, ugyanis egy nőnek igenis szüksége van gyémántra - írja a Bors.
Persze jöttek a válaszok is:

"Cicafül, a lúzer pasik épp dolgoznak, hogy megtermeljék a jó kis adóforintokat, amiből az uradnak gyémántra telik."
"Lúzernek nevezni olyan férfiakat, akik a családjuk megélhetéséért küzdenek, bunkóság."
"Baromi sok lúzer lehet ebben az országban, ha már senkinek sem futja aranyra sem, nemhogy gyémántra!"
"Lúzer vagyok, de igazak a barátaim, és igaz a szerelmem. Szánalmas vagy, ha a vagyonuk alapján méred az embereket! A gyémántok mögött mennyire van fény? Ezeknek a lúzer pasiknak kapcsolatuk van és nem vagyonuk."

Mindezek után Timi is rájött, hogy kicsit túlzásba esett, és azonnal megváltoztatta posztját, a kényes hozzászólásokat pedig törölte. A kommentek között azért még mindig találni árulkodó nyomokat.



hir24.hu

http://civilhetes.net/bulvar/vajna-timi-szerint-csak-a-luzereknek-nem-telik-gyema ntra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint 12 millió megy el havonta Orbán bizalmasaira
  2015-02-22 09:16:35, vasárnap
 
 
Több mint 12 millió megy el havonta Orbán bizalmasaira

2015. január 22., csütörtök, 15:22 Utolsó frissítés: 2015. január 22., csütörtök, 16:07

Szerző: Földi Gábor


Egy focicsapatnyi miniszterelnöki megbízott (és még “két csere") dolgozik Orbán Viktor keze alá a legkülönfélébb megbízatásokkal. A kormány nemcsak az államtitkárok és helyettes államtitkárok esetében szenved az egyre súlyosbodó rangkórságtól, hanem a miniszterelnöki megbízottak száma is megsokszorozódott Orbán első kormányzása óta. A poszt természetesen jól fizet: legkevesebb bruttó 747 ezret.

Már tizenhárom miniszterelnöki biztos ad tanácsot Orbán Viktornak. 2010-ben a második Orbán-kormány szándéka volt, hogy csökkenjen a bürokráciára költött adóforintok összege. Ehhez képest jelenleg egyre nagyobbra nőnek a minisztériumok, növekszik az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma, akik sok százezres fizetés mellett komoly juttatásokra is jogosultak.

Évről évre több tanácsadó

Jó példa erre a Miniszterelnökség, amely 2010-ben még két helyettes államtitkárral kezdte, de mára 25-en dolgoznak ilyen pozícióban. Hasonló folyamat figyelhető meg a miniszterelnöki biztosok és miniszterelnöki megbízottak körében is. 2010-ben Orbán Viktor négy kinevezést adott ki, 2012 januárjára azonban már 12 miniszterelnöki biztos és megbízott volt hivatalban. A csúcsot 2013 júniusára érték el ebben a műfajban, amikor egyszerre 15-en rendelkeztek miniszterelnöki megbízással valamilyen ügyben.

Fotó: Stiller Ákos

A miniszterelnöki biztosok és megbízottak hatásköre, illetve juttatásai nagyban hasonlítanak a miniszteri biztosokéra. Róluk írt cikkünket itt olvashatja. (Miniszteri megbízott kifejezést - amit Horváth István volt szekszárdi polgármester viselt - nem ismer a vonatkozó törvény, a miniszterelnöki megbízott azonban valódi pozíció.)

Ilyen miniszterelnöki biztosi pozícióban dolgozott Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter szóvivőként 2010 és 2012 nyara között, ahogyan Giró-Szász András is 2011 szeptembere és 2014 májusa között. Mindketten 997 200 forintot kerestek havonta, és jogosultak voltak gépkocsihasználatra is. A törvény szabad kezet ad a kormányfőnek, aki határozatlan időre is kinevezhet valakit, ebben az esetben pozíciójuk legkésőbb a miniszterelnök megbízásával együtt szűnik meg. Így kapta meg Deutsch Tamás az internetes konzultáció levezénylését 2014 decemberében, miután Orbán Viktor visszatáncolt a netadó bevezetésétől. Az egykori sportminiszter és EP-képviselő jelenleg az egyetlen, aki nem kap semmilyen fizetését biztosi munkájáért.

Orbán legbelsőbb körének tagjai

A listán, amelyet Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő írásbeli kérdésére tettek nyilvánossá a Parlament honlapján, olyan, a miniszterelnökhöz közel álló tanácsadókat is találhatunk, mint Hegedűs Zsuzsanna vagy Tellér Gyula, de szerepel rajta Magyarország jövendőbeli washingtoni nagykövete, Szemerkényi Réka is, aki 2014 júliusa és decembere között adott tanácsokat biztonságpolitikai kérdésekben. Tellért sokan az orbáni politika főideológusának tartják, a választások után írt tanulmányát a kormányzás mozgatórugóiról, és az Orbán-rendszer kiépüléséről a miniszterelnök körbeküldette az apparátusban. Decemberben Tellér még a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetőinek is tartott egy előadást a rendszer működéséről. Korábban beszámolóiban azt írta, munkája gerincét az általa beszerzett "jelentős mennyiségű idegen nyelvű irodalom" olvasása és feldolgozása teszi ki.

Fotó: Túry Gergely

Szintén miniszterelnöki megbízott volt Garancsi István, a Videoton tulajdonosa 2011 és 2013 áprilisa között, akinek időközben jelentős érdekeltségei lettek a gázkereskedelemben (MET-csoport) és az építőiparban (Market Zrt.). Garancsi “természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedési fejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízottként" működött, amiért juttatást nem kapott. (Garancsi a Természetjáró Szövetségnek is az elnöke.)

Havonta több mint egy millió

A harmadik ciklust június elsején 8 miniszterelnöki megbízottal kezdte Orbán Viktor, a számuk azonban folyamatosan nőtt, az év végére már egy tucatnyian végeztek valamilyen feladatot közvetlenül a miniszterelnök megbízásából. Mindannyian 997.200 forintos havi illetményt kaptak, kivéve Héjj Dávidot és Kovács Miklóst. A Lázár János jobbkezeként is emlegetett Héjj havonta 1.250.000 forintot vihet haza, míg Kovács, aki egyébként a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség volt elnöke, havonta 1.120.000 forintért ad külpolitikai tanácsokat az ukrán helyzettel összefüggésben. (Arról, hogy miért kereshetnek többet a biztosok, ebben a cikkünkben olvashat.)

A miniszterelnöki biztosok kinevezésének alakulása éves bontásban:
|Create infographics

Mire jogosult a miniszterelnöki biztos és miniszterelnöki megbízott?

hivatali lakásra miniszteri engedéllyel
lakásfenntartási térítésre miniszteri engedéllyel, ha a munkáltató hivatali lakást nem biztosít
személyes gépkocsihasználat, felső középkategóriájú személygépkocsi, gépkocsivezetővel
térítésmentes egészségügyi ellátás, választása szerint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Semmelweis Egyetem kijelölt intézményeiben
utazás repülőgéppel turista osztályon (4 óra repülési időt meghaladó tengerentúli utazásnál, illetve más hosszú távú járatoknál magasabb komfortfokozatnak megfelelő árú repülőjegy vásárolható
hivatalos célra jogosult a repülőtéri kormányváró helyiségek használatára
utazás vonattal 1. osztályon
mobiltelefon és internethasználat a belső szabályzat szerint

Nézze meg, kik voltak 2014-ben a miniszterelnök tanácsadói, és mennyit keresnek:
Név Díjazás Feladatkör Megbízás időtartama
Héjj Dávid 1.250.000 Ft társadalmi és kormányzati egyeztetések 2014. 09.01.-től
Farkas Flórián 997.000 Ft a kormány és az országos roma önkormányzat ügyei 2014.12.03-tól
Deutsch Tamás - az internetről szóló nemzeti konzultáció

2014.12.19-től
Kerényi Imre 375.000 Ft
2012.06.01-től
600.000 Ft
2014.05.10-től
997.200 Ft a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozása és a magyar kulturális értékek megőrzése és fejlesztése

2011.05.15 - 2014.05.06

2014.05.10-től
Granasztói György 600.000 Ft
2014.05.10-től 997.200 Ft Magyarország címer és zászlóval kapcsolatos ügyek, a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője 2012.01.10-től - 2014.05.06

2014.05.10-től
Szőcs Géza 997.200 Ft kulturális kérdéskörök

2012.06.18 - 2014.05.06

2014.05.10-től
Félegyházy-Megyesy Jenő József 997.200 Ft a nyugati magyarság, NGO/jótékonysági szervezetek, észak-amerikai kapcsolatok

2013.05.01 - 2014.05.06

2014.05.10-től
Hegedűs Zsuzsanna Gabriella 997.200 Ft a társadalmi felzárkóztatást és társadalmi konfliktusok kezelése

2013.05.01 - 2014.05.06.

2014.05.10-től
Tellér Gyula 600.000 Ft
2014.05.10-től
997.200 Ft a kormánypolitika társadalomelméleti háttere, a hazai és a nemzetközi politikai folyamatok történeti és akuálpolitikai vetületének feldolgozása

2013.05.01 - 2014.05.06.

2014.05.10-től
Nagy István 997.200 Ft a hazai gazdaság mozgásterének bővítése

2014.01.01 - 2014.05.06.

2014.05.10-től
Kárpáti György 997.200 Ft sportági kormányzati koncepciók kidolgozása 2014.06.01-tól
Szemerkényi Réka 997.200 Ft biztonságpolitika 2014.07.01 - 2014.12.31.
Kopek Gábor 747.900 Ft A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem "MOME Laboratory" Kreatív Innovációs Tudáspark egyetem campus állami beruházás szakmai programja 2014.08.01-től
Kovács Miklós 1.120.000 Ft az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégia

2014.09.01 - 2014.12.31.

2015.01.01 - 2015.06.30.

http://hvg.hu/itthon/20150122_Tobb_mint_12_millio_megy_el_havonta_Orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több külföldi médium foglalkozott Vlagyimir Putyin orosz áll
  2015-02-22 09:10:38, vasárnap
 
  Több külföldi médium foglalkozott Vlagyimir Putyin orosz államfő budapesti látogatásával
2015. február 18. - 04:25




A német lapok közül a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitungban (FAZ) Új hangok címmel Stephan Löwenstein írását jelentette meg, amelynek bevezetője szerint "a magyar kormányfő fogadja Putyint, de körbehízelgi a Nyugatot".

Az utóbbi hetekben több helyen morogtak, amiért Orbán Viktor fogadja az orosz elnököt, és felmerült az aggodalom, hogy Putyin megbonthatja az EU és a NATO egységét. Orbán pedig erős szavakkal juttatta kifejezésre, hogy kizárólag a magyar érdekeket tartja szem előtt. Ugyanakkor olyan politikai jelzéseket is küldött, amelyek arra utalnak, hogy hajlandó eltávolodni eddig alkalmazott "konfrontatív stílusától", és kiáll szövetségesei mellett - írta Löwenstein.

A szerző hozzátette: egyelőre "kérdéses, hogy Orbán valóban szakít-e eddigi kormányzási stílusával". A reklámadó ügyével kapcsolatban megjegyezte, hogy a kormány az uniós társországokból érkező befektetőkkel fennálló viszonyban is eltávolodott a "konfrontációs politikától", és az Egyesült Államokkal való viszonyban is "enyhülést jelez".

A Die Welt a honlapján Magyarország, a régi-új kelet-nyugati frontvonal címmel közölte Boris Kálnoky írását. A szerző szerint Putyin Oroszország és a "keleti tömb egykori országának összetartozását" akarja kifejezni a látogatással, ami jelzés az EU-nak, Magyarország számára pedig ennél "több forog kockán". Hozzátette, hogy a Nyugat és a Kelet "új küzdelmében" az egyik "frontvonal Európa közepén, Magyarországon húzódik, éppen ott, ahol az 1946-tól a rendszerváltásig" húzódó törésvonal volt, és mindkét fél igyekszik "jelképes jelenléttel a sajátjaként megjelölni a földrész szívében fekvő helyet".

Oroszország eszköze a küzdelemben "az energiapolitika: olcsó gáz és atomenergia Magyarországnak", és ezek az energiaipari kérdések Kálnoky szerint "sokkal inkább politikai jellegűek, mint ahogy azt Nyugat-Európában el tudják képzelni".

A Süddeutsche Zeitung Cathrin Kahlweit írását közölte Magyarország a sűrűjében címmel. A szerző Angela Merkel február eleji látogatására utalva kiemelte, hogy Orbán a két "nagyhatalmú, egymással nem baráti viszonyban lévő vendég" között az "egyenlő távolság" betartására törekszik és nem a "távolságtartásra Moszkvától". Hozzátette: Magyarországot az ingadozók között tartják számon az Oroszországgal szembeni egységes uniós fellépés ügyében, és nemcsak azért, mert a kormányfő "sikeres modellként tekint az +illiberális demokrácia+ orosz válfajára", hanem azért is, mert "Magyarország gazdaságilag körüludvarolja Moszkvát".

Az ARD közszolgálati televízió tagesschau.de című hírportálja Egyesülve a demokrácia leépítésében címmel közölte Karla Engelhard összeállítását. A szerző megjegyzi, hogy Merkel után két héttel Putyin látogat Budapestre, és Orbánnak ezúttal aligha kell bírálatokat hallgatnia a demokrácia leépítése miatt. Hozzátette, hogy Magyarország eddig "zúgolódás nélkül" részt vett az Oroszország elleni szankciókban, ugyanakkor Orbán Viktort Putyin "utánzójaként" tartják számon, és mindketten "a demokrácia leépítésén dolgoznak", csak éppen ezt másként nevezik, +irányított+, illetve +illiberális+ demokráciának.

A baloldali francia Libération megjegyzi, hogy az autoriter vezetők közti szolidaritás kötelez. Orbán Viktor "a szabadságvágyó fiatalság szimbólumát és egy generáció reményét jelentő, a nacionalistákat bíráló progresszív fiatalból negyedévszázad alatt Vlagyimir Putyint, az egykori KGB-ügynököt csodáló tekintélyelvű vezetővé" vált. Orbán a cikk szerint húsz éven át ostorozta a szocialistákat azért, hogy elárulták a nemzeti érdeket, amikor Moszkvával tárgyalóasztalhoz ültek. Manapság viszont, az ukrán válság közepén, példaként tekint Oroszországra, a keleti nyitást hirdeti, s titkosított szerződést ír alá Putyinnal a paksi erőmű bővítéséről. Noha ezt a magyarok hatvan százaléka ellenzi, és 66 százalékuk a megújuló energiákat támogatja, a szerződés pénzügyileg előnyökkel jár a hatalom és az ahhoz közel állók számára - írta Florence La Bruyere, aki szerint Washingtonban attól tartanak, hogy a magyar kormányfő Moszkva trójai falovává válhat.

A Der Standard osztrák liberális napilap Putyin Orbánnál - kölcsönös imázsápolás című írása szerint Putyin budapesti látogatása csupán néhány óráig tart majd, de ez az orosz elnök számára ritka diplomáciai diadalt jelent vendéglátója, a nemzeti-populista Orbán Viktor jóvoltából.

A lap budapesti tudósítója Gregor Mayer kiemeli: a Krím megszállása óta orosz elnök most először érkezik egy NATO-tagországba és a maláj utasszállító lelövése óta először egy uniós országba. Orbán a keleti nyitással további mozgásteret akar teremteni magának, s ennek a legfőbb haszonélvezői a szerző szerint az oligarchák és azok a fedőcégek lesznek, amelyek közel állnak az Orbán családhoz és a miniszterelnök bizalmasaihoz.

A Wirtschaftsblatt című osztrák gazdasági napilap keddi számának írása szerint Putyin és Orbán politikai felfogása alig eltérő, minthogy az előbbi az ellenőrzött demokráciát propagálja, az utóbbi pedig az illiberális demokráciát fedezte fel magának.





Hírfigyelő Szolgálat - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2015/02/18/tobb-kulfoldi-medium-foglalkozott-vlagyimir-put yin-orosz-allamfo-budapesti-latogatasaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska az RTL-en keresztül kezdi kivéreztetni Orbánt
  2015-02-22 09:05:52, vasárnap
 
 
Simicska az RTL-en keresztül kezdi kivéreztetni Orbánt
Hírszerkesztő

2015. február 22

A hét egyik híre volt, hogy Simicska Lajos megvált média érdekeltségei jelentős részétől.

Üzletemberként ez várható volt, hiszen lesz reklámadó és kevesebb lesz a reklám. Mármint ott, ahol ő tulajdonos. Viszont, akkor hol akar háborúzni, ha egyáltalán még szándékában áll. - írja a fullank.com

Nos, a fullank.com megbízható Simicska Lajos közeli forrásból úgy értesült, hogy céljai szerint az RTL klub lesz a hadszíntér egyik helye. Vagyis a mostanában sok leleplező hírrel jeleskedő csatorna híradója lesz az amelyiken keresztül Simicska ellőheti azokat az információkat amiket szándékában áll nyilvánosságra hozni.

Ahogy mi tudjuk, először körbelövi Orbánt és a környezetével kezdi. Kósa, Lázár, Habony, Rogán kerülhetnek először a célkeresztbe. Feltehetően szánkózás közben, Svájcban talán néhány számla átfutására is jutott ideje, amelyek olyan átutalásokat tartalmazhatnak, amelyek meggyorsítják egy-egy fideszes politikus karrierjének a lejártát.

http://civilhetes.net/belfold/simicska-az-rtl-en-keresztul-kezdi-kivereztetni-orb ant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mocskos Majdan, a hamis zászló - Tüntetés Moszkvában, tízezr
  2015-02-22 09:04:23, vasárnap
 
  Mocskos Majdan, a hamis zászló - Tüntetés Moszkvában, tízezrek az utcákon

2015. február 21. 13:14
Hunhír.info

Több tízezres tömegtüntetés kezdődött az orosz fővárosban, Moszkvában szombaton, a kijevi tragikus események első évfordulójához időzítve. Az idegen titkosszolgálatok által fellázított emberek és az ultrasovén eunácik által végrehajtott államcsíny következtében emberek tízezrei haltak meg a a gyarmatosítók érdekeiért.A menet élén haladók "Egy évvel Majdan után", valamint "Nem felejtünk, nem bocsájtjuk meg" feliratú transzparenseket tartottak a magasba.

Más transzparenseken "Nemet mondunk a háborúra!", "Oroszország az én hazám, abban nincs helye a Majdannak" feliratok voltak olvashatók.

A Majdan-ellenes mozgalom egyik vezetője szerint több mint száz társadalmi szervezet jelezte, hogy kész csatlakozni hozzájuk, moszkvai akciójukhoz még a kelet-oroszországi Tengermelléki területről, de máshonnan is érkeztek résztvevők.

Az ukrán fővárosban tavaly február 18-a és 21-e között idegen titkosszolgálatok által fellázított agresszív csoportok és idegen zsoldosok csaptak össze a biztonsági erőkkel. Több mint nyolcvan ember meghalt, a sebesültek száma több száz volt. Később a kórházakban több mint húszan haltak be sebesüléseikbe. Viktor Janukovics akkori ukrán elnök a véres puccs után hagyta el az országot.

Az egykori államfő szombaton a Rosszija-1 orosz tévécsatornának adott interjúban azt mondta, hogy Kijev számára nem lehet más út, mint hogy tárgyaljon a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye képviselőivel. "Be kell szüntetni a háborút, a délkelet-ukrajnai lakosság bántalmazását, fejezzék be az embereket sújtó megbélyegzéseket" - fogalmazott.

Hozzátette, a kijevi hatóságoknak autonómiát kell adniuk ezeknek a régióknak, hogy megvédhessék jogaikat. Ebben a folyamatban mindenképpen részt kell, hogy vegyenek az európai országok és Oroszország - mondta a volt elnök.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82176
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó szó jogán
  2015-02-22 09:01:09, vasárnap
 
  Az utolsó szó jogán

A minap néhányan majdhogynem kivégeztettek Putyin, s előtte Merkel megítélésével kapcsolatban.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök mindössze néhány órás munkalátogatásra érkezett Budapestre, ám arra szakított időt, hogy
megérkezésekor megkoszorúzta a Hősök terén a Hősök emlékkövét, amely többek között a második világháborúban elesett magyar katonáknak állít emléket, így azoknak is, akik a doni csatákban estek el. Ezt követően ment ki a Fiumei úti sírkertbe, ahol megkoszorúzta a második világháborúban elesett szovjet katonák emlékművét.

Néhány nappal ezelőtt Angela Merkel, Németország kancellárja is a magyar fővárosban járt, aki viszont nem tartotta kötelességének azt, hogy fejet hajtson a nálunk elesett német katonák sírja, emléke előtt. Ő inkább fontosabbnak érezte, hogy elmenjen a Dohány utcai zsinagógába, ahol egy órán át beszélgetett a magyarországi zsidó egyházak vezetőivel.

Putyin megkoszorúzta a második világháborúban elesett szovjet katonák emlékművét. Ennél magától értetődőbb, természetesebb dolgot nem is tehetett volna, teljesen függetlenül attól, hogy egyébként mit gondolunk Magyarország Szovjetunió általi felszabadításáról (nem azt, amit a Mazsihisz). De ha elvárjuk, hogy mi koszorúzhassunk az Oroszországban lévő magyar katonai temetőkben (elvárjuk), akkor ugye nem gondoljuk, hogy Putyin nem koszorúzhatja meg elesett honfitársai obeliszkjét? Akik pontosan olyan szerencsétlen katonák voltak, mint a mieink odakint, vagy éppen a német katonák, akik a budaörsi katonai temetőben nyugszanak. Isten áldja őket, mindnyájukat.

Egyébként Putyin, amikor 2006-ban Gyurcsány meghívására Magyarországra látogatott, a Parlament előtt megkoszorúzta az 1956-os emlékművet. Vagyis akkor már eléggé világossá tette álláspontját 56-tal kapcsolatban. Felesleges volt kilenc évvel később ,,ellenforradalmi" koszorúzással megvádolni, de hát valakik éppen ezt bírták kitalálni. Valakik, a gazemberek. Az ügynökök. A csorda meg bőgött hozzá.

Továbbra is fenntartva a nézetkülönbségeket Magyarország 45-ös megszállásával, 1956-tal kapcsolatosan a jelenlegi orosz történelemszemlélettel is, ugyanakkor azt is nyomatékosítjuk: a putyini Oroszország nem Szovjetunió. Putyin nem Magyarországot elfoglalni akaró orosz diktátor, hanem nagyon sok embernek az az orosz hazafi, aki egy ország élén harcol a hazug, dekadens, romboló, kettős mércés, minket a korábbinál sokkal elviselhetetlenebb és szájzárasabb birodalmi függésbe taszító világrend ellen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Együtt: mandátumtolvajlás, nagy nyelések, koszos kesztyű, pá
  2015-02-22 09:00:10, vasárnap
 
 
2015. 02. 21. 17:35

Együtt: mandátumtolvajlás, nagy nyelések, koszos kesztyű, párbaj

,,Most sem fogom felvenni a koszos kesztyűdet, de ha leváltottuk O. Viktort-párbajra hívlak!" - üzeni Kónya, Szigetvárinak. Egy átlagos hétköznap ingerküszöbét nem éri, szombat estére érdekes hír, a baloldal egyik mini pártja, az Együtt, a Párbeszéd leszakadása után, elvesztette a Szolidaritást is. Kónya Péter elvitte a párt országgyűlési mandátumát.

Kónya Péter és Székely Sándor az Együtt egykori tagjainak, a Szolidaritás politikusainak a kilépésére, közösségi oldalán reagált Szigetvári Viktor az Együtt elnöke.

A pártelnök úgy véli, ha konfliktus adódik szervezeten belül, az sohasem ideológiai vagy személyi alapon keletkezik, hanem a teljesítők és nem teljesítők között.
Szigetvári szerint ezért Kónya Péter és Székely Sándor kilépése sem említhető az Együtt és a Szolidaritás konfliktusként. Kilépésük ellenére, az Együtt számít a Szolidaritás azon tagjaira, aki Szigetvári Péter alakulatának is tagjai.

Szigetvári Viktor több a Szolidaritásból érkező párttársát említi, akik szerinte kiválóan teljesítenek önkormányzati és parlamenti munkájuk során is.
Megemlíti azokat az aktivistákat is, akik az elmúlt két és fél évet - ,,sokszor a személyes egzisztenciájuk kockáztatásával, a fideszes nagyurak fenyegetése ellenére" -végig kampányolták azért, hogy többek között Kónya Péter és Székely Sándor az Együtt színeiben mandátumhoz jusson. Szigetvári ezért is gondolja úgy, a pozíciók elfogadása, majd az Együtt elhagyása velük szemben sem volt korrekt lépés.
Az Együtt elfogadja Kónya Péter és Székely Sándor személyes döntését, ám azt nem, hogy a Szolidaritás eltávozó része megtartsa az országgyűlési és a fővárosi mandátumokat.

Az Együtt elnöksége azt kéri Kónya Pétertől és Székely Sándortól, hogy mondjanak le a megszerzett parlamenti és fővárosi mandátumaikról, és helyüket adják át olyan embereknek, akik büszkén vállalva és megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel továbbra is aktívan dolgoznak az Együttért.

Szigetvári Viktor szerint ez lenne a tisztességes és becsületes döntés - már csak azért is, mert korábban Kónya Péter is határozottan amellett érvelt, hogy azoknak, akik elhagyják a pártot, mandátumukat erkölcsi alapon vissza kell adniuk.

Kónya Péter rövid választ adott Szigetvári Viktornak:

,,Hol voltál 2010 őszén, 2011-ben, 2012-ben, 2013 elején? Aztán jött a kampány - Te előkerültél...Hallgatni arany-másfél éve ezt teszem. Mi Orbánt akarjuk leváltani - ezért nyelek nagyokat! Most sem fogom felvenni a koszos kesztyűdet, de ha leváltottuk O. Viktort-párbajra hívlak!"


http://alfahir.hu/egyutt_mandatumtolvajlas_nagy_nyelesek_koszos_kesztyu_parbaj
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.