Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-02-24 23:55:24, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Élni - Veled
  2015-02-24 23:50:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Sírig tart
  2015-02-24 23:48:21, kedd
 
  Pete László Miklós: Sírig tart


Sírig tart, bizony,
Vagy túl is azon;
Túl minden álmon,
Minden télen,
Minden tavaszon.

Sírig tart - Veled,
Fogom a Kezed,
Azt hiszem, már
Egy napig se
Bírnám Nélküled.

Túl minden Léten,
Anyagon,
Hiten,
Minden nadíron,
Minden zeniten
Fut a mi utunk;
Az Időn túl is
Összetartozunk.

Lelkeink együttes hona
Közös ládikó,
Szerelmünk
Még mindig
Vidám kiscsikó,
Amíg élünk,
Huncutkodik,
Drága Anikó!

Túl lét-síkon,
Halál-hegyen;
Te vagy az én Egyetlenem.

Amíg utam
Bárhol - járom;
Mindig Te maradsz a Párom.

Túl minden álmon,
Minden télen,
Minden tavaszon;
Sírig tart bizony,
Vagy...
Túl is azon.

Forrás: Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Fagyot gyászol az eső
  2015-02-24 23:40:11, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Nala és Zoe
  2015-02-24 23:10:04, kedd
 
  Pete László Miklós: Nala és Zoe


Nala a fát marcangolja,
Zoe a labdát hurcolja,
A szomszédból kíváncsian néz a vén platán,
Hömpölyög a csendes, téli délután.

Van velük sok gond, sok öröm,
Míg élet csahol, morog,
Nala és Zoe:
Családi kutyusok.

Kedvesség és ragaszkodás,
Bűvös-bájos gesztusok;
Akaratgombócból felnőtt,
Szép, családi kutyusok.

Míg a gazdi
Munkahelyen csavarog,
Szeretettel várják haza
A családi kutyusok.

Zoe és Nala
Rendületlenül várnak haza.
Hazaérek,
A világ már kint ketyeg,
Bent két kutyus
És feltétlen szeretet.

Míg az élet tart,
S a Föld forog;
Legyetek velünk,
Családi kutyusok!

Forrás: Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Állatok  
Istennél a Kegyelem
  2015-02-24 23:08:10, kedd
 
  Pete László Miklós: Istennél a Kegyelem


Istennél a Kegyelem,
Nálunk van a Lét,
Nekünk kell megváltoztatnunk
A dolgok nevét.

Régen forradalom volt,
Ma van Szeretet,
Igaz Békére vágyunk a
Fegyverek helyett.

Profán zsoltárt zengenek
Öltöny-seregek,
Pénz- és hatalombálványnak
Tömjént hintenek.

Istennél a Kegyelem,
Szabad a Jövő,
Sebesült kis galamb a Hit,
Rémült, verdeső.

Magyarok, a pesszimizmus
Süket, mély verem;
Míg van Hazánk, számunkra is
Akad kegyelem.

Hit teremti a jövőt, meg
Szabad akarat,
De a Kegyelem örökké
Istennél marad.

Forrás: Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Mint tűlevél hegyén az él
  2015-02-24 21:59:48, kedd
 
  Pete László Miklós: Mint tűlevél hegyén az él





Mint tűlevél hegyén
Az él:
A boldog Pillanat;
Egy huncut kis cigánykerék,
És máris
Elszalad.

Csak elkezdünk
Szorítani
Egy drága jó
Kezet;
És mellettünk
A fű alatt
Oson
Több évtized.

Mint tűlevél hegyén
Az él,
A Lét lélegzete
Csak sóhajtás,
S a vén Idő
Már elszalad vele.

Időben,
Térben egyaránt
Van posvány,
Rengeteg;
Futóhomok a lét, ahol
Az ember nem szeret.

Mint tűlevél hegyén
Az él:
A boldog Pillanat;
De amíg más minden kihuny,
Örökre
Megmarad.

Forrás: Poet.hu

Kép forrása: http://pixabay.com/hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szép estét!
  2015-02-24 21:36:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép estét!  
Minyon, a kis édes
  2015-02-24 19:43:45, kedd
 
  Minyon, a kis édes

A minyon legalább annyira hazai cukrászdai klasszikusnak számít, mint a krémes vagy a rigójancsi. A neve már nem is cseng idegenként a magyar fülekben, pedig gyökerei a 18-19. századi francia cukrászműhelyekhez vezetnek.

Falatnyi finomság: a petit four

A szinte egyetlen falatnyi, ízlésesen díszített aprócska süteményeket leleményes francia cukrászok alkották meg valamikor a 18-19. század folyamán. Igazi luxusnak számítottak egykor a szemet gyönyörködtető finomságok! E kis sütemény francia neve: petit four [pöti fur], illetve többes számban petits fours, szó szerinti jelentése ,,kis sütő", de sokkal inkább ,,kis, falatnyi sütemény" jelentésben használatos világszerte. A petit four egyik legfontosabb tulajdonsága egészen kis méretében rejlik, jóllehet elsősorban az édes változatára gondol mindenki, léteznek sós petit fourok is. Az édes apróságokból is legalább két nagy csoportot különböztethetünk meg számtalan variációban: a friss, amely petit four frais, valamint a száraz, amely petit four sec névre hallgat.





Falatnyi sütemények változatos formában, ez a petits fours

Az első csoportba tartozók alapja rendszerint piskóta, amely több rétegben rejt jobbára vajkrémet, esetleg cukrászkrémet, alkoholos vagy gyümölcsös tölteléket, illetve marcipánt. Fehér vagy színes cukormázzal vonják be, amelyre a cukrász fantáziájától, leleményességétől függően további dekoráció kerülhet. A száraz, édes apróságokhoz többek között olyan, ma ismét reneszánszukat élő cukrászati remekek tartoznak, mint a macaron vagy a leveles tésztából készült, hol krémmel töltött, hol gyümölccsel gazdagított, de cukormázas bevonattal nem rendelkező sütemények.

Persze ilyen mini formátumban olyan klasszikusok is készülhetnek, mint pl. az éclair fánk, a gyümölcskosárka vagy a sokféle krémmel töltött minicsónakok.





A lényeg az apró méret - lehet gyümölcsös, lehet krémes, egyik finomabb, mint a másik!

Az egyik legklasszikusabb kis édes süteményben vékony piskótarétegek közé kerül a minőségi vajkrém, apró kockákban, félgömbökben, néha miniatűr henger vagy egyéb formában kínálják, amelyet különféle színezékkel gazdagított cukorbevonat borít. Rajta pedig cukorból, csokoládéból, aszalt gyümölcsből cirkalmas vagy egyszerűbb mintázat, de ma már annyiféle díszítés terjedt el, hogy nehéz is volna mindet számba venni. Hozzá persze a könnyebb fogyasztást elősegítő fodros minyonpapír is jár. Lényegében ez az itthon minyon átírásban meghonosodott cukrászsütemény. A francia mignon szó szerinti jelentése is annyit tesz: édes, bájos, cuki.
És megszületik a kugler

Generációk számára jelentette a legjellegzetesebb cukrászdai süteményt, hol fehér, hol csokoládészínű, hol meg rózsaszín cukormázzal borítva - időnként valódi édességbombaként, időnként meg a presszókávé elmaradhatatlan kísérőjeként a szocialista presszók piros műbőrborítással kombinált pultjaiból kikerülve.

Az igazi, minőségi minyon története azonban a 19. századi Pestre, sőt Párizsba invitál virtuális utazásra, egy kiváló cukrászmester jóvoltából. A minyon meghonosítója, Kugler Henrik maga is cukrászdinasztiából származott. 1830-ban született Sopronban, és a kor szokásainak megfelelően mesterségbeli tudását külföldi tanulmányutakon tökéletesítette. A Kugler cukrászdinasztia harmadik generációját képviselő fiatal Henrik szakmai tapasztalatokkal és nem kevés ambícióval felvértezve az 1850-es években helyezte át a kibővített és francia cukrászat legjavát kínáló vállalkozását a pesti belvárosba, a mai József nádor térre. Kugler mester azonban továbbra is gyakran megfordult Párizsban, hogy figyelemmel kísérje az új trendeket, megismerje, majd kipróbálja, és a hazai közönség számára is elkészítse a különleges nyalánkságokat.





A régi békeidők hangulatát idéző minyonok ma is kedveltek

A magyar cukrászat történetében elsőként ő készített kifinomult ízléssel dekorált kis méretű süteményeket, köztük a népnyelvben csak kuglerként emlegetett petit fourt. Cukrászdája gyorsan az arisztokrácia és a nagypolgárság kedvelt találkahelyévé vált. Úgy tartják, Liszt Ferenc is szívesen időzött itt - talán neki volna köszönhető az oly gyakori violinkulcs-mintázat a minyonok tetején? Ezt nem tudni.

Az azonban biztos, hogy Kugler Henrik és tíz segédje 1870-ben már az elegáns Gizella (ma Vörösmarty) téren, a város szívében várta új cukrászdájában a legjobb fagylaltokkal, bonbonokkal, süteménykülönlegességekkel, köztük természetesen a kuglerrel, vagyis a cukormázzal bevont édes, krémes süteménnyel a hozzá betérőket. Nem csupán elsőrangú áruja tette népszerűvé, de a különlegességek igazi kincsesbányája volt a hely. Pesten itt lehetett először a cukrászda elé kitett asztaloknál fagylaltozni, sőt a süteményeket nem csupán helyben fogyasztásra kínálták.





Igazi ajándék a szépen díszített minyonkollekció - Magyarországon először Kugler Henrik cukrászdájában csomagolhatták hasonlóan

A Kuglernél csomagolták ugyanis először papírtálcára az elvitelre vásárolt cukrásztermékeket, bonbonokat, és természetesen kínálták minyonpapíron az ekkor minden bizonnyal mignon néven kínált, de mindenki által csak kuglerként emlegetett süteményt.

Kugler Henrik egy 1882-es párizsi útja során ismerte meg a szintén jellegzetes magyar süteménynek tekintett zserbó névadóját és kreátorát, Emil Gerbeaud-t, aki két évvel később érkezett hazánkba, s vette át Kugler Henrik örökségeként a nevezetes cukrászdát, a sok változáson keresztülment, ma is működő elegáns Gerbeaud-t. Kuglernek nem voltak utódai, a legendás cukrászmester 1904-ben hunyt el.
Öt forintért kuglert venni...

Nehéz kideríteni, hogy az 1870-es években Pesten szültetett süteményből, a kuglerből mikor lett a népnyelvben is mignon, aztán pedig minyon, de József Attila halhatatlan verséből azt biztosra vehetjük, hogy az 1920-as években még kuglerként ismerte mindenki. Öt forintért pedig nem kevés kuglert mérhettek egykor!





Színes minyonokkal ma is világszerte lehet találkozni

Amennyire tudni lehet, egykor a minyon valóban falatnyi méretű volt - a két vagy három vékony piskótaréteg közé kakaós, kávés, vaníliás vagy épp citromos vajkrém egyaránt került, de gyümölcslekvár vagy -zselé is lehetett a töltelék, sőt a puncs változat sem volt ritka. Az ízesítésre utalt már akkor is a cukormáz színe. A minyonok formája ugyan annyiféle lehet, ahányat a cukrász ügyessége csak enged, de a kis kocka vagy félgömb terjedt el széles körben.

A II. világháború utáni időkben, főként az 1960-as, -70-es években a nagy cukrászüzemek kevesebb igénnyel, ám valamivel nagyobb méretben, jobbára kocka alakban készítették tömegesen a minyonokat, és váltak az eszpresszók meghatározó, olcsó süteményeivé (hosszú ideig 1 Ft volt az ára) - gyakorta társult hozzá kis üvegpohárban egy szimpla vagy dupla kávé is. Aztán az 1980-as évek végétől kezdték kiszorítani a különféle új vagy újra felfedezett cukrászsütemények, de a 2000-es évektől megint több cukrászda látott ismét fantáziát a minyonban, több más petit fourral együtt, és kezdték azzal az igényességgel készíteni, valamint abban a minőségben kínálni, amely méltó Kugler Henrik örökségéhez.
Minyon házilag

Kis ügyességgel házilag is készíthetők különleges és nagyon finom minyonok, amelyeket a cukormáz mellett marcipánnal, csokoládéval éppúgy bevonhatunk, miként lehet a tetejét csokolédégyöngyökkel, kandírozott gyümölcsökkel, cukor- vagy épp csokoládécsíkokkal, formákkal dekorálni.

Egy alapreceptet sokféle ízesítéssel gazdagítva, akár többféle minyonnal is gazdagíthatjuk a receptgyűjteményünket!





Modern minyonok - csak a fantázia szab határt a díszítésnek

Minyon házilag (alaprecept)

Hozzávalók 14 darabhoz:
A tésztához:
6 dkg süteményliszt
3 dkg kukoricakeményítő
3 db közepes méretű tojás
8 dkg átszitált porcukor + kb. 2 evőkanál a kész piskóta kiborításához
1 csipet só
A töltelékhez:
2,5 dl tej
5 dkg vaníliás porcukor
2 tojássárgája
2 dkg kukoricakeményítő
15 dkg jó minőségű puha vaj
A bevonathoz:
kész fondant vagy csokoládémáz, illetve
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor

Elkészítés: A töltelékhez a tej felét a cukor felével felforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzhelyről. Egy tálban kézi habverővel alaposan elkeverjük a 2 tojássárgáját, a maradék tejet és cukrot, valamint a keményítőt. A vaníliás cukorral felforralt tejet visszatesszük a tűzhelyre, mérsékelt tűzön újra melegíteni kezdjük, majd hozzákeverjük a hideg tojásos krémet. Amikor sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről, szobahőmérsékletűre hűtjük, majd kanalanként hozzákeverjük a puha vajat. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A sütőt 175 fokra elmelegítjük, egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítunk.
A tésztához a lisztet, a keményítővel egy kisebb tálban elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval félkemény habbá verjük, majd folyamatos habverés mellett hozzáadjuk a cukrot. A habverőt alacsonyabb fokozatra állítjuk, és belekeverjük a tojások sárgáját is. Végül beleszitáljuk a lisztet. Ekkor már kézi habverővel érdemes dolgozni, a lisztet inkább beleforgatni ajánlatos a könnyű habba.
Az előkészített tepsin egyenletesen elosztjuk, majd az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
A konyhapultra sütőpapírt terítünk, megszórjuk porcukorral, erre borítjuk a kész piskótalapot. Hagyjuk teljesen kihűlni! Körben levágjuk a széleit, majd 3 lapra vágjuk (nagyjából 8 cm széles csíkokra). Az első tésztalapot lapos tálcára helyezzük, megkenjük a vajkrém felével, majd ráillesztjük a második lapot, erre kerül a maradék krém, végül a harmadik lappal bevonjuk. A tetejére sütőpapírcsíkot helyezünk, és egy tálcával kissé lenyomva a tetejét legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Az igazán tökéletes eredmény eléréséhez legjobb, ha kész fondant-t használunk, a csomagoláson előírtak szerint nyújtjuk, daraboljuk, és bevonjuk vele a süteményeket. Csokoládémázzal is tökéletes lesz a végeredmény! Ha magunk készítjük a mázat, úgy a tojásfehérjét kissé felverjük, beleszitáljuk a porcukrot, és alaposan elkeverjük. A süteményt nagyjából 4 X 4 cm-es kockákra vágjuk. Minden kis kockát bevonunk a cukormázzal. Legalább 2 órán át hideg helyen pihentetjük.

Ha kedvünk van, mind a krémet, mind a cukormázat színezhetjük - akár kakaóval, akár málnaszörppel vagy kávéval. A kész minyonok tetejére olvasztott csokoládéból vagy az alapmáztól eltérő cukormázból vonalakat, mintákat (pl. szíveket, virágokat) formálhatunk.

Természetesen készülhet házilag minyon lekvártöltelékkel, és egyszerűen bevonhatjuk csokoládémázzal is, amelyre színes cukor- vagy csokoládégyöngyöket szórunk. A piskótalapot akár meglocsolhatjuk kevés rummal, de már a tésztába is keverhetünk kakaót, instant kávéport, hogy még izgalmasabb legyen a tésztánk.





Ételfesték sem kell, a fehér minyonok is gyönyörűek!

Ha kedvünk van hozzá, a krémmel vagy lekvárral összeillesztett süteményalapból szaggathatunk köröket, vághatunk nagyobb négyzeteket, amelyeket átlósan félbevágva háromszögeket kapunk.

Ünnepi alkalmakra érdemes kísérletezni a csinos minyonokkal, amelyeket minyonpapírra vagy színes muffinkapszliba ültetve is lehet kínálni! A minyonoknak valóban csak fantáziánk és ügyességünk szab határokat.

HL

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Párizsi krémmel töltött omlós korongok
  2015-02-24 19:36:26, kedd
 
  Párizsi krémmel töltött omlós korongok

A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek egyike a csokoládé ganache - vagy más néven párizsi krém. Könnyű süteményben pedig egyszerűen mennyei!

A párizsi krém nem más, mint csokoládéból és tejszínből készült krém - ízesíthető akár alkohollal, akár vaníliával, chilivel, kinek mi ízlik legjobban. Aki azonban még nem kóstolta, feltétlenül az alapváltozattal kezdje! Kevés intenzívebb és finomabb csokoládétöltelék létezik ennél. Önállóan kanalazva igencsak intenzív, a csokoládérajongók álma. Felhasználható bonbonok töltésére vagy trüffel gömbölyítésére éppúgy, mint süteményekhez, sőt folyékony állapotban akár sütemények mellé is.





A párizsi krém süteménybe töltve, dekorációként is csodás csemege

Ez a krém a 19. század végétől terjedt el Európa-szerte. A legendája szerint 1850-ben egy párizsi cukrászdában szinte véletlenül született - annak köszönhetően, hogy tej került az olvasztott csokoládéba. Persze egyáltalán nem biztos, hogy valóban egy cukrászinas hibája indította útjára ezt a csodás tölteléket, amit Emile Gerbeaud is számos bonbonhoz használt nem sokkal később pesti cukrászműhelyében.

Bárhogy is volt, a párizsi krém örök darab, és már egy kevéske is igazi boldogsággal tölti el a kóstolóját. Ezért aztán úgy gondoltam, ezúttal olyan apróságba komponálom, amelyben az intenzív csokoládétölteléket a hihetetlenül omlós, citromhéjjal ízesített keksz könnyű aromái hozzák egyensúlyba. Merthogy a legjobb falatokból is megárt a sok, és az ízek összhatása egy filigrán süteményben igencsak fontos tényező. Arról nem is szólva, hogy egy jó süteménynél mindig a minőség, nem pedig a mennyiség a döntő.





A párizsi krém alapja kétszeres mennyiségű aprított csokoládé és egyszeres mennyiségű habtejszín

Párizsi krémet egyáltalán nem bonyolult készíteni. Néhány aprósággal azonban fokozható a siker! Kell hozzá először is legalább 60 %-os kakaótartalommal rendelkező csokoládé, aztán tejszín, rendes, legalább 30%-os zsírtartalmú habtejszín. Nem árt, ha kevés vanília-esszencia is van kéznél. Más hozzávaló azonban nem szükségeltetik. Persze lehet még fokozni az élvezeteket: nagykorúaknak rummal, narancslikőrrel, cseresznyepálinkával is felturbózhatjuk a párizsi krémünket. A lényeg, hogy a standard párizsi krémhez minden esetben 2 rész csokoládéra 1 rész tejszínt számoljunk!

Párizsi krém (csokoládé ganache)





A ganache hűtés közben szilárdul

Hozzávalók:
10 dkg csokoládé felaprítva (min. 60 % kakaótartalommal)
1 dl habtejszín
½ mokkáskanál vanília-esszencia

Elkészítés: A tejszínt nyeles edénybe öntöm. Egy lábosban vizet forralok, és ezen forrásig hevítem a tejszínt. Ekkor hozzáadom a vanília-esszenciát és a felaprított csokoládét. A tűzhelyről levéve addig kevergetem, amíg be nem sűrűsödik. Fényes, sűrű csokoládékrém az eredmény, amely hűtés hatására tovább sűrűsödik.





Frissen, hűtés nélkül még kifejezetten folyékony

Ha sütemények vagy bonbonok töltelékeként, esetleg trüffel készítéséhez használjuk, szobahőmérsékleten érdemes tökéletesen lehűteni, majd rövid ideig hűtőszekrényben várakoztatni. Ha kellően megszilárdult, akár kézzel, akár csillagcsőrös habzsákba töltve is remekül formázható, megőrzi formáját, torták díszítésére is tökéletesen alkalmas. Érdemes hűtőszekrényben tárolni, és mindig frissen készíteni.

Ha nagyobb mennyiségű tejszínnel készítjük, megőrzi folyékony állagát, csokoládéöntetként is jól bevált.

Citromos omlós korongok párizsi krémmel





Könnyű citromos omlós sütemény gazdag párizsi krémmel töltve: az igazi kényeztető desszert

Hozzávalók 18-20 db süteményhez:
15 dkg átszitált süteményliszt
5 dkg átszitált porcukor
½ kezeletlen citrom finomra reszelt héja
1 db közepes méretű tojás sárgája
10 dkg nagyon puha vaj

Elkészítés: Először a párizsi krémet készítem el, a fentiek szerint. Hűtőszekrényben tartom felhasználásig.
Az omlós korongokhoz a cukrot a puha vajjal elektromos habverő segítségével habosra keverem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadom a finomra reszelt citromhéjat, aztán a tojás sárgáját. Végül beleszitálom a lisztet, és fakanállal összedolgozom.





Apró golyókból lesznek a mintás kekszek

A sütőt 160 fokra előmelegítem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok.
A tésztából nagyobb mogyorónyi egységeket csípek le, gömbölyítem, majd tisztes távolságra ráhelyezem a tepsire. Minden tésztagömböt villával kissé ellapítok úgy, hogy a villa hátuljával egymásra merőleges mintázatot is formálok egymás után az immár nem egészen ½ cm lapos korongok tetejére.
Nagyjából 15 perc alatt világosra sütöm. Hűlni hagyom.





A kisült korongok, már csak hűlnie és tölteni kell!

Amikor tökéletesen kihűltek, a párizsi krémet vékony csillagcsőrrel ellátott habzsákba kanalazom, és minden második korong nem mintázott felére halmozok belőle nagyjából 1 csapott teáskanálnyi mennyiséget.





Egy sima, egy fordított - ilyen egyszerű a töltés

Az üresen maradt korongokkal (mintázattal felfelé) befedem, majd mindegyik tetejére biggyesztek még egy keveset a krémből. Tálalásig hűtőszekrényben tartom.





Ellenállhatatlan édes falatok

Nagyon omlós, hihetetlenül finom aprósütemény!

Habliliom

Forrás: Mindmegette.hu -- Habliliom könnyed konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 302
  • e Hét: 2516
  • e Hónap: 16421
  • e Év: 146128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.