Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Részeges fondü
  2015-02-28 23:09:48, szombat
 
  Részeges fondü

Hozzávalók:

60 dkg reszelt emmentáli sajt
5 dl száraz fehérbor
1 dl cseresznyepálinka
1 duci gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors
1 kg fehérkenyér
lilahagyma
zöldpaprika
paradicsom
újhagyma

Elkészítés:

Keresünk egy teflonbevonatú fazekat, és jól bedörzsöljük a fokhagymával. Beleöntjük a bort, és kis lángon, állandó keverés közben beletesszük a sajtot. Addig melegítjük-keverjük, míg homogén, sűrű masszává nem válik. Ekkor beleöntjük a cseresznyét, adunk neki egy kis fehérborsot, és azon forrón átöntjük az előkészített fondüs készletünkbe.

Lángra lobbantjuk a spirituszégőt, körberakjuk az előzőleg elkészített pirított kenyérkockákkal és a darabolt zöldségekkel.

Fondüvillát ragadunk, és jóízűen falatozni kezdünk.





Ha esetleg torkunkra ragadna a sajt, hát öblítsük le egy jóképű rajnai rizlinggel.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi, a fotót Joci küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Scottish fish and chips
  2015-02-28 23:05:35, szombat
 
  Scottish fish and chips

Hozzávalók:

80 dkg tőkehalfilé
70 dkg burgonya
4 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kukoricaliszt
2,5 dl világos sör
2 kiskanál fehérborecet
2-3 gerezd fokhagyma
majonéz

olaj

Elkészítés:

A halat kéthüvelyknyi (kb. 5 cm) széles szeletekre vágjuk. Sózzuk, esetleg borsozzuk, egy kicsit pihentetjük.

Ezután felbontunk egy üveg jóképű világos sört, a felét megisszuk. A kétféle liszttel, a maradék sörrel, csipetnyi sóval és az ecettel közepesen sűrű palacsintatésztát keverünk.

A burgonyát tisztítás után uborkagyalun áttoljuk, enyhén sós, forrásban levő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, megszárogatjuk.

Elővesszük kedvenc nagyméretű teflonserpenyőnket, bőven öntünk bele olajat, és amikor már jó forró, a tésztában megforgatott halszeleteket aranysárgára sütjük. Papírtörlőt ragadunk, és lecsepegtetjük a filéket. Ugyanebben az olajban a burgonyát hirtelen ropogósra sütjük, lecsöpögtetjük.

Tányérra halmozva tálaljuk, tetején a halszeletekkel, mellé zúzott fokhagymával elkevert majonézt adunk.





Ital? Előtte kétszer malátázott skót whisky, mellé viszont sör! (Hiába fehérhúsú hal, most viszont Skóciában vagyunk!)

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Gratinmártás
  2015-02-28 23:02:30, szombat
 
  Gratinmártás

Hozzávalók:

8 dl besamel
6 db tojássárgája
5 dkg vaj
1 dl tejszín
szerecsendió


Elkészítés:

A kész besamelt jól kiforraljuk, szerecsendióval ízesítjük, majd a tűzről levéve folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojássárgáját (legírozzuk). Sózzuk, és belemorzsoljuk a nyers teavajat (montírozzuk). A kész mártást forralni már nem szabad.

Halszeletek, tojásételek, karfiol, brokkoli, spárga, makaróni csőben sütésénél használjuk, ez a sütési mód a gratinírozás.





Megjegyzés:

A receptet Dzsafi, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mogyorós rokfortkrém
  2015-02-28 23:00:07, szombat
 
  Mogyorós rokfortkrém

Hozzávalók:

20 dkg rokfort sajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 evőkanál darált sós mogyoró
1 duci gerezd fokhagyma
csipetnyi porcukor
2-3 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Elővesszük kedvenc keverőtálunkat, belereszeljük a sajtot, majd rácsurgatjuk a felolvasztott langyos vajat. Rászórjuk a darált mogyorót, a cukrot, a zúzott fokhagymát, és megöntözzük a tejföllel. Izmos jobbunk segítségével habosra keverjük. Lefedjük, és 1 napig hűtőben érleljük.

Tálaláskor hintsük meg sós mogyoróval, adjunk mellé forró pirítóst, hideg sört és cikkekre vágott paradicsomot.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Lángoló banán
  2015-02-28 22:58:41, szombat
 
  Lángoló banán

Hozzávalók:

4 kemény banán
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
8 evőkanál rum
1 citrom leve
1 narancs leve

Elkészítés:

Keresünk egy kislábast, és benne a cukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd az 1 evőkanál vajjal és a citrusfélék levével könnyű sziruppá főzzük. Banánjainkat 250 fokos sütőben vagy grillrácson héjastól barnára sütjük.

Tálalótálra tesszük, a héjának egy csíkját lehúzzuk, majd a banánhúsra rákanalazzuk az öntetet. Egy merőkanálban megmelegítjük a rumot, ráöntjük a banánokra, és meggyújtjuk. Lángolva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Farsangi halfilé
  2015-02-28 22:57:04, szombat
 
  Farsangi halfilé

Hozzávalók:

80 dkg tengeri halfilé
8-10 szem feketebors
babérlevél
fél kicsi fej vöröshagyma
fél citrom leve

A mártáshoz:
3 dl főzőtejszín
1,5 evőkanál étkezési keményítő
3 dl száraz pezsgő
fél citrom leve
őrölt fehérbors


Elkészítés:

Elővesszük gyönyörű lábasunkat, beleborítunk jó fél liternyi vizet, felforraljuk. Ha már lobog, belehajítjuk a babérlevelet, a vereshagymát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Egy kicsit forraljuk, majd kis lángra váltunk, beletesszük a halat, és körülbelül 5 perc alatt megpároljuk.

Pezsgőt bontunk, megkóstoljuk. Ha jó, akkor elszakadunk az üvegtől, keresünk egy közepes nyeles lábast, benne habverő segítségével a tejszínt a keményítővel simára keverjük, pezsgővel tuningoljuk, és állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük. Végezetül citromlével, sóval, borssal ízesítjük-fűszerezzük.

Tálaláskor kiemeljük a halat a pároló léből, lecsepegtetjük, tányérra tesszük, petrezselymes burgonyával vagy főtt tésztával körítjük, és természetesen nyakon öntjük a pezsgős mártással.

Bontsunk fel mellé még egy üveg száraz pezsgőt.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Gomba erőleves tortellinivel
  2015-02-28 22:55:48, szombat
 
  Gomba erőleves tortellinivel

Hozzávalók:

20 dkg darált marhahús
1 adag csirkeaprólék
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kis darab zeller
kis darab karalábé
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
5 dkg szárított vargánya
2 erőleveskocka
1 kis doboz paradicsompüré
2 tojásfehérje
szemes feketebors

A levesbetétnek:
25 dkg kész gombás tortellini

Elkészítés:

Keressük meg legszebb levesesfazekunkat, készítsünk valami harapnivalót, hűtsük be a sört, és ha mindezen előkészületekkel végeztünk, álljunk neki főzni.

Tisztítsuk meg a zöldséget és a gombát, az előbbit reszeljük meg, az utóbbit vágjuk apró kockákra, valamint az aprólékot is daraboljuk fel kedves kis darabokra. Fogjuk a fazekat, keverjük össze benne a darált húst a paradicsompürével és a tojásfehérjével, és öntsük fel 2,5 liter hideg vízzel. Tegyük bele a csirkeaprólékot, a zöldséget és a gombát, egészben a vöröshagymát, a 2 gerezd fokhagymát, 3 dkg szárított vargányát, fűszerezzük szemes borssal és az erőleveskockákkal. Gyújtsunk alá, és főzzük lassú, gyöngyöző forralással 2 órán át. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, pihentessük 5 percig, majd vászonszalvétán szűrjük át.

Közben nyugodtan falatozzunk, hosszú az idő, míg munkánk végére érünk. Két harapás közben egy másik fazékban áztassuk be fél órára egy kis langyos vízbe a maradék vargányát. Áztatás után főzzük puhára, majd emeljük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. Egészítsük ki a főzőlevet 2 literre, forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük ki benne a tortelliniket.

Szedjük bele vargányástul legszebb levesestálunkba, és merítsük rá a forró erőlevest. Hintsük meg szárított, apróra tört petrezselyemlevéllel, és egy széles mosoly kíséretében adjuk fel az asztalra.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Sonkás póréhagyma saláta
  2015-02-28 22:54:31, szombat
 
  Sonkás póréhagyma saláta

Hozzávalók:

30 dkg póréhagyma
30 dkg gépsonka
szezámmag
őrölt fehérbors
2 evőkanál szójaszósz
fél citrom leve
1 evőkanál mustár

1 fej lilahagyma

Elkészítés:

Megkeressük szép üveg salátástálunkat, a póréhagymát szépen, vékonyan felkarikázzuk, a sonkát csíkokra metéljük, belehalmozzuk, laza csuklóval összekeverjük.

A lilahagymát finomra kockázzuk, egy alkalmas kis keverőtálban a dresszing többi alkotóelemével elvegyítjük, és összeforgatjuk a salátaalappal.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kellemes hétvégét!
  2015-02-28 22:50:17, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 1376
  • e Hónap: 6414
  • e Év: 136121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.