|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015-02-05 23:50:49, csütörtök
|
|
|
Farsangi fánkok, kicsit másképp
A báli szezon kedvenceit ne csak lekvárral kínáld! Igaz, nagyi fánkjánál, házi baracklekvárjánál nincs ízletesebb, de azért időnként nem árt változtatni a bevett szokásokon. A maszkabálok hagyományos édességét számtalan izgalmas recept szerint készítheted el.
A farsang időszaka vízkeresztkor, január 6-án kezdődik, és a húsvétvasárnapot megelőző 40 napos böjt kezdetén zárul. Persze a farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége azonban inkább februárra tevődik.
Színes és ünnepi
A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem különleges ételekkel, a magyar nemzeti konyha hagyományos receptjeivel is találkozhatunk. Egyes vidékeken, például az Alföldön, a zsíros ételeket és bőséges lakomákat kedvelik, hogy jó legyen a termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak. A Mura folyó menti falvakban előkerül a kocsonya és a jófajta házi pálinka is.
A bőséges kínálatban mindenhol megjelennek az édességek, többek között a farsangi fánk. Ezt kínálják a vendégeknek, és a vidám télűzők seregét. Egyes vidékeken pampuskának, máshol szalagos fánknak, csörögének vagy talkedlinek (kettős fánknak) nevezik. Sok helyen a fánknak mágikus erőt tulajdonítottak, ezért az első süteményt kiszárították, porrá törték, és később gyógyszerként a beteg állatok ételébe keverték.
Nem a hagyományos, de nagyon finom!
Ez az édesség tehát elkerülhetetlen tartozéka a maszkabálok időszakának, de az egyszerű, lekvárral megkent farsangi fánk helyett készíthetsz különleges fajtákat. Próbáld ki receptjeinket, kóstold meg a sós tésztából sütött magvas változatot is.
Rózsafánk
Hozzávalók kb. 35 darabhoz: A tésztához: 40 dkg liszt, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tk. tejföl, liszt és a sütéshez, olaj.
A tálaláshoz: porcukor, lekvár
Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a tészta alapanyagait, majd nyújtsuk ki vékonyra (1-1,5 mm-re).
2. A tésztalapot szúrjuk ki 5-6 centiméteres körszaggatóval. Vagdossuk be többször sugarasan a köröket a szélektől. Négyet egymásra téve a közepét nyomjuk össze.
3. Forró olajban süssük pirosra mindkét oldalát, 3-5 perc alatt. Szalvétával itassuk le a felesleges zsiradékot, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral tálaljuk.
Magvas krumplifánk
Hozzávalók 40-50 darabhoz: 25 dkg héjában főtt áttört burgonya, 5-5 dkg gorombára zúzott tökmag és napraforgó, 30 dkg liszt, 3-5 csipet só,
2,5 dkg élesztő, 2 csipet őrölt fehérbors, 1 dl élesztő langyos vízben felfuttatva, 1 kávéskanál cukor, 1 dl tej, a sütéshez olaj.
A krémhez: 2 dl tejföl, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 doboz (12 dkg) füstölt sajtkrém.
Elkészítés:
1. Keverjük el az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel (kovász- készítés).
2. Tegyük a maradék lisztet, sót, borsot, áttört burgonyát, magvakat egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntsük a tálba, és langyos víz hozzáadásával készítsünk belőle tésztát. Dagasszuk ki alaposan, hogy jó levegős legyen. Ha kellően ,,szuszogós" a tészta, takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk kelni, amíg nagyjából a duplájára nem nő.
3. Ha megkelt, gyúrjuk át kicsit az edényben, majd pihentessük tovább 5 percig.
4. Szaggassuk egy evőkanállal nem túl forró olajba a tésztát, és süssük pirosra 3-5 perc alatt, a mérettől függően.
5. Végül szalvétával itassuk le az olajat, és frissen tálaljuk.
6. A krém anyagait jól összekeverve kínálja a fánkhoz. Ízlés szerint sajttal is megszórhatjuk.
A fánkot bevonhatjuk karamellel, csokival
Mogyorós fánk karamellöntettel
Hozzávalók: 10 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 dl víz, 3-4 db tojás, csipet só, csipet porcukor, sütéshez olaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg pörkölt, aprított mogyoró
A karamellöntethez: 15 dkg kristálycukor, víz
Elkészítése:
1. Égetett vagy népiesen forrázott tésztát készítünk. Ebből a tésztából van a csokifánk, az éclair-, a képviselő- és az igen kedvelt tolófánk is.
2. Az olajat, vizet, csipet sót, cukrot egy lábasban feltesszük forrni. Ha gyöngyözve forr, egy mozdulattal hozzáöntjük a lisztet. Addig hevítjük ezt a masszát, amíg az edény falától el nem válik.
3. A tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, így egy nagyon sűrű burgonyapüréhez hasonló állagú tésztát kapunk. Vigyázat, ha nagyok a tojások, 3 db is elegendő.
4. Ezt a tésztát csillagcsővel habzsákból nyomjuk a forró olajba, amiben szép pirosra sütjük a fánkokat. A tolófánkunk sokkal formásabb, esztétikusabb lesz, ha zsírpapírra formázzuk a tésztát, és így tesszük az olajba.
5. A jól lecsepegtetett fánkokat olvasztott csokoládéba, mogyoróba, díszítő szórócukorba mártjuk. Így az egyszerű tésztából is hangulatos, ünnepi süteményt varázsolhatunk.
Különlegessé tehetjük süteményünket azzal is, ha karamellöntettel tálaljuk. A kristálycukrot aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve kevés vízzel öntetsűrűségűre felfőzzük.
Narancskrémes fánk
Hozzávalók a tésztához: 2,5 dl tej, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 13 dkg finomliszt (kb. 6 evőkanál), 4 tojás
A narancskrémhez: 1 csomag (3 dkg) főzni való vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1 tojás, 3 narancs, 3-4 evőkanál cukor, 1 púpozott evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, 3,5 dl tejszín
A tetejére: porcukor és 3 narancs (lehet 4-5 mandarin is)
Elkészítése:
1. A tésztával kezdünk. A tejet csipetnyi sóval meg a vajjal fölforraljuk. Ha az utóbbi teljesen föloldódott, a lisztet beleszórjuk. Szorgalmasan kevergetve 2 percig főzzük - akkor jó, ha olyan sűrű, hogy szinte elválik az edény falától -, majd a tűzről lehúzzuk.
2. A tojásokat egyenként beledolgozzuk. A masszát csillagcsöves (a sima csöves is jó) habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb. 20, egyenként pingponglabda nagyságú gömböt nyomunk belőle. (Ha nincs sütőpapírunk, a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.)
3. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 15-18 percig sütjük.
4. A krémhez a pudingport 0,5 deci tejjel meg a tojássárgájával fölforraljuk. A jól megmosott narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy héjukon fehér hártya ne maradjon. Utána a maradék tejjel meg a cukorral 2-3 percig forraljuk. A narancshéjat kiemeljük belőle, a pudingporos keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. Az immár lemeztelenített narancsok levét kifacsarjuk. Két decit kimerünk belőle és a zselatinporral meg a vaníliás cukorral kevergetve 1-2 percig forraljuk, míg a zselatin föloldódik benne. A tejszínből kemény habot verünk, és először a már csak langyos zselatint, majd a vaníliakrémet forgatjuk bele.
5. Azonmód habzsákba töltjük, majd a kettéhasított fánkok üregébe púpozzuk, és tetejüket ráillesztjük. Végül porcukrot szitálunk rá, és narancs- vagy mandarinszeletekkel megkoronázzuk.
Perecfánk
Hozzávalók kb. 40 darabhoz: 50 dkg liszt, 3 db tojás, 8 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dkg élesztő, 1 csipet só, 1 csokor vaníliás cukor, 1-2 dl tej, a deszka lisztezéséhez liszt, a sütéshez olaj
A tálaláshoz: porcukor, lekvár vagy almapüré
Elkészítés:
1. Keverjük el az élesztőt 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel.
2. Tegyük a maradék lisztet, a cukrot, csipetnyi sót, 3 tojást, vajat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot egy nagyobb tálba. Öntsük hozzá az élesztőt, és a maradék langyos tejjel készítsünk keményebb tésztát. Dagasszuk ki jó levegősre.
4. Sodorjunk belőle 30 centiméteres, kisujjnyi vastag pálcákat, amelyeket hajtogassunk perecnek.
5. Hagyjuk kelni letakarva 20 percig, majd süssük forró olajban mindkét oldalát pirosra. Itassuk le a felesleges olajat, szórjuk meg porcukorral. Lekvárral vagy almapürével tálaljuk.
Variálható a tészta és a máz is
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:43:04, csütörtök
|
|
|
A fánk
A szalagos fánk illatos és lágy, a csöröge pedig roppanós, de mindegyik mennyei fahéjas cukorral és baracklekvárral. Itt a fánk szezonja, tessék, tessék!
Fánk-hagyományok
A farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége (általában) februárra tevődik. A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem a magyar konyha hagyományos receptjeivel is találkozhatunk. A legtöbb helyen ilyenkor a zsíros ételeket és a bőséges lakomákat kedvelik, hogy jó legyen a termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak farsang idején.
Lukas, szalagos, puffancs, csöröge - a fánkot szeretjük minden módon!
A bőséges kínálatban persze országszerte megjelennek az édességek, és sehol sem hiányozhat a farsangi időszak jellegzetes finomsága, a fánk, amelynek sok helyen mágikus erőt tulajdonítottak, ezért az első süteményt kiszárították, porrá törték, és később gyógyszerként a beteg állatok ételébe keverték.
Külföldi fánkok
A farsangi fánk - vagy szalagos fánk - és a csöröge hazai süteményeink, de a fánkot természetesen megtaláljuk más nemzeteknél is. Szilveszterkor a berlini cukrászdák kínálatából nem hiányozhat a Berliner Pfannkuchen, amit lekvárral töltve és cukorral bevonva kínálnak. Svájcban nagy és lapos, igen ropogós, csörögére emléztető fánkot készítenek, Rómában Szent József napját ünneplik fritella (vagyis fánk-) sütéssel. Ott a leves után eszik, üresen. Ha már krémmel is megtöltik, bigne a neve.
Lekvárral isteni a szalagos fánk!
Süssünk fánkot!
Sokan megőrülnek érte, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, hogy túlságosan is időigényes és bonyolult. Pedig ha megismerjük a fánksütés csínját-bínját, rájövünk, hogy nem is akkora ördöngősség az egész!
Aki mégis fél a kelt tésztától, de odavan a fánkért, nem kell lemondania erről a finom téli desszertről. A túrófánk sütőporral készül, ráadásul pillanatok alatt, és gyakorlatilag elronthatatlan. Gyerekjátéknak is nevezhetnénk, de a forró olaj miatt ezt mégsem tesszük. Szóval kezdők bátran próbálkozzanak vele, de gyerekek legfeljebb a tészta kikeverésében segédkezzenek!
Szépséges szalagos fánk vaníliás porcukorral meghintve
Tölthető és tunkolható
Minden fánkra igaz, hogy valamilyen mártással, lekvárral vagy töltelékkel az igazi. Legnépszerűbb kísérő a baracklekvár, amit gazdagíthatunk kevés rummal vagy rumaromával, de nagyon finom hozzá más fanyar dzsem is. Meggy, ribizli vagy feketeribizli mennyei hozzá, de édesszájúak készíthetnek hozzá vaníliasodót, csokiszószt vagy karamellöntetet is!
Töltelék is kerülhet a fánkokba, ezt sütés után nyomjuk bele habzsákkal. Szinte bármilyen rém kerülhet bele, ízlésünk szerint! Gesztenyerém, csokikrém, és persze bármilyen lekvár, de fontos, hogy ne legyen túl darabos, hanem inkább issé folyós, hogy könnyen a kisült süteménybe nyomhassuk.
A gyerekeknek is kedvence
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:35:19, csütörtök
|
|
|
Farsangi szalagos fánk II.
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
5 evőkanál porcukor
1 db tojás
3 db tojássárgája
5 cl rum
3 dl tej
3,5 dkg friss élesztő
1 narancsreszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg olvasztott vaj
A tálaláshoz:
lekvár / dzsem
1 csapott evőkanál porcukor
A sütéshez:
napraforgóolaj
Elkészítés:
1. 1 dl langyos tejbe teszünk 1 mokkáskanál cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a rumot, a reszelt narancshéjat, az egész tojást, a tojássárgákat, a sót és a porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegített maradék tejjel jól kidagasztjuk, míg jó hólyagos tésztát kapunk. Utoljára adjuk hozzá az olvasztott vajat, szép szálasra kidolgozzuk. (A tojások nagyságától és a liszttől is függ a tészta állaga, ha igényel még egy kicsi tejet, akkor adjunk hozzá! Nálam a leírt mennyiségek jók voltak, e szerint készítettem.)
2. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kézzel szétterítjük. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, az ujjunkkal a közepét benyomjuk, majd letakarva 15 percig meleg helyen pihentetjük. Egy abrosszal letakarjuk.
4. Nem túl forró olajban kisütjük. Először a felső felét tesszük a sütőedénybe, így a lisztezett része kerül felülre, majd fedő alatt sütjük kb. 1 percig (gyorsan sül), majd megfordítjuk, ezután fedő nélkül sütjük szép világosra. Papírtörlőre szedjük.
5. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:28:36, csütörtök
|
|
|
Zsályás pizza padlizsán- és paprikaszeletekkel
Hozzávalók:
1 nagyméretű pizzához:
A tésztához:
22 dkg kenyérliszt + egy kevés a nyújtáshoz
2 dkg friss élesztő
1,5 dl meleg víz (40 fokos az ideális)
1/2 mokkáskanál kristálycukor
3 evőkanál olívaolaj
3/4 teáskanál tengeri só
1/2 mokkáskanál frissen őrölt feketebors
4-5 db friss zsályalevél finomra aprítva
A feltéthez:
1 db nagyobb méretű padlizsán (35-40 dkg)
1 db nagyobb piros színű paprika (kápia vagy kaliforniai)
10 dkg bocconcini (apró mozzarellagolyó)
6-8 friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint kevés só
A mártáshoz:
1 db közepes salotta (vagy 2 db újhagyma)
1 kis gerezd fokhagyma
4 db nagyobb kemény húsú paradicsom (pl. Lucullus)
ízlés szerint só
kevés chili
Elkészítés:
A 2 dkg élesztőt 1 dl langyos vízbe morzsolom, amibe előzőleg 1/2 mokkáskanál cukrot szórtam. Amíg az élesztő felfut, felaprítom a zsályaleveleket, nagy dagasztótálba szitálom a lisztet, amit sózok, borsozok. Hozzáadom a felfutott élesztőt, valamint a maradék vizet és 3 evőkanál olívaolajat. A háztartási robotgép dagasztókarjával tésztává dolgozom, 4-5 perc elteltével a formálódó tésztához keverem az aprított zsályaleveleket. A jól kidolgozott tésztát enyhén lisztezett tálba helyezem, konyharuhával lefedve nagyjából 45 perc alatt a duplájára kelesztem.
Közben elkészítem a többi hozzávalót. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelek, kevés olajat spriccelek rá. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A padlizsánt csíkokban meghámozom, kb. 1/2 cm-esre karikázom. A padlizsánkarikákat elhelyezem a tepsiben, enyhén sózom, nagyjából 1 evőkanál olajat spriccelek a tetejükre. 18-20 perc alatt elősütöm. A paprikákat kicsumázom, nagyobb darabokra vágom. A padlizsánok helyére beteszem mindegyiket a sütőbe úgy, hogy fényes héjuk nézzen felfelé. 10-12 perc alatt feketére sütöm, majd 10 percre nejlonzacskóban hűlni hagyom. Meghámozom, vékony, hosszú csíkokra szeletelem.
A mártáshoz a paradicsomokat leforrázom, meghámozom, nagyjából 1 cm-esre kockázom. A hagymát finomra aprítom, a fokhagymát átpréselem.
1 evőkanál olajon üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a fokhagymát és a paradicsomokat. Sózom, kevés chilit adok hozzá, besűrítem. Botmixerrel pürésítem. Hűlni hagyom.
A sütőt 220 fokra előmelegítem, egy nagy tepsit sütőpapírral borítok. A megkelt tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vékonyra nyújtom, áthelyezem a tepsibe. A mártás felét egyenletesen eloszlatom a felszínén, néhány bazsalikomlevelet tépkedek rá. Erre kerülnek a padlizsánszeletek, melyeken elosztom a maradék paradicsomszószt, majd a kis mozzarellagolyókat helyezem rá félbevágva, végül a paprikacsíkokat és a bazsalikomleveleket rendezem el a tetején.
Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt ropogósra sütöm.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:26:39, csütörtök
|
|
|
Mazsolás-csokis fánk
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
3 tojás
5 dkg mazsola
1/2 dl rum
5 dkg étcsokoládé
8 dkg margarin
1 csipet só
A sütéshez:
olaj (kb. 1 l)
Szóráshoz:
vaníliás porcukor
Elkészítés:
1. A mazsolát alaposan megmossuk, rumba áztatjuk. A csokit lereszeljük.
2. A vizet a margarinnal és a sóval felforraljuk, és a lisztet egyszerre beleszórjuk. Nagy lángon addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától (kb. 1 perc).
3. Kihűtjük, és robotgéppel egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a rummal együtt a mazsolát és a csokit is hozzáadjuk.
4. Közepesen forró olajba diónyi darabokat szaggatunk, és mérsékelt tűzön 10-12 darabonként kisütjük a fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.
5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Éden_ küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:24:51, csütörtök
|
|
|
Sonkás-mozzarellás pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
2 evőkanál olaj
1,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só
A tetejére:
pizzakrém
füstölt sonka
2 paradicsom
1 paprika
30 dkg pizza mozzarella
só
oregánó
bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
1.) A pizzatészta hozzávalóit (kenyérsütőgépben) bedagasztjuk, megkelesztjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.
2.) Megkenjük pizzakrémmel, rárakjuk a sonkaszeleteket, majd a felkarikázott paprikát, paradicsomot (sózzuk, oregánóval és bazsalikommal megszórjuk), majd rárakjuk a felszeletelt mozzarellát.
3.) Olívaolajjal finoman megkenjük, és 200 fokon, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megbarnul.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-02-05 23:22:43, csütörtök
|
|
|
Csicseriborsó-krémleves
Hozzávalók:
3-4 kanál olaj
2 szál zöldhagyma
3 szál sárgarépa
só
bors
1 konzerv csicseriborsó
2 dl főzőtejszín
1 csokor zöldpetrezselyem
1/2 citrom leve
1 kanál köménymag
Elkészítés:
Megdinszteljük az olajon az apróra vágott zöldhagymát, hozzákarikázzuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Akkor hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és addig főzzük tovább, amíg minden puha nem lesz.
Botmixerrel pillanatok alatt pürésítjük, a tejszínnel behabarjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk, csavarjunk bele egy fél citromot is. Tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Megjegyzés:
Hamar elkészíthető, roppant finom leves. A köménymagot ki ne hagyjátok!
A receptet és a fotót Sildiko2 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
278 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 809
- e Hét: 3614
- e Hónap: 11880
- e Év: 128533
|
|
|