Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
Ezért áll szemben egymással Orbán és Simicska
  2015-02-07 23:51:46, szombat
 
  Ezért áll szemben egymással Orbán és Simicska

2015.02.06. 22:27 Kóczián Péter

A Simicska-Orbán konfliktus nem a pénzről szól, hanem a hatalomról, s a befolyásról.

A Fideszt ketten építették fel, Orbán és Simicska. Pontosabban, a mai Fideszt, azt, ahogyan ez a világ működik, azt ők ketten építették fel.

Ketten is hordják szét, egyébként.

1998 és 2002 között világos volt a hierarchia: a pénztárnok pénzt termel, a miniszterelnök politikát csinál. Orbán már az APEH -elnöki kinevezéssel is sokat rontott kormánya presztízsén, de ezt a helyzetet Simicska lelki okokkal magyarázva lemondásával oldotta fel.

2002 után Simicska Lajos szerepe felértékelődött. Szükségszerűen. A Fidesz 2002 utáni építkezését nem Orbán Viktor tárgyalta ki a szocialistákkal, hanem Simicska. Orbán duzzogott (polgári körök felkarolása), kialakította a politikai ellenállás és szerveződés ideológiai-szervezeti és politikai kereteit, de a pénzt a Fidesz világ működéséhez Simicska szállította. Az, hogy a Fidesz 2010-ben győzhetett, fele részben Simicska Lajosnak volt köszönhető.

Simicska az én információim szerint el is kérte a fele királyságot. A 2010-ben megalakult Orbán-kormány egy része Simicska-kormány volt. Talán az egésze is. A kormány szerkezetéről, a központosítási elképzelésekről, a nagy fejlesztések politikai irányításáról és az EU-s pénzek elosztásáról Simicska Lajos döntött.

Orbán Viktor pedig csak pislogott. Orbán fele részben, negyed részben vezette azt az intézményt, amelyet a magyar politika majd második Orbán-kormánynak hív majd. A miniszterelnök politikai ügyekben elbohóckodhatott, de a társadalmi, vagy inkább politikai újraelosztás súlyos ügyeiben Simicska Lajos volt a meghatározó. Orbán ment Simicskához kérni, s nem fordítva.

Ennek a felállásnak volt egy demokrácia-elméleti vonatkozása is. Aki egy kicsit is olvasott bennfentes politikai történeteket - magyarul Bob Woodward könyvei szólnak erről -, az tudja, hogy a szakértelmiségi döntéshozatal és a politikai döntéshozatal együttműködése a legkényesebb kérdések egyike. Ugyanis az a tétje, hogy a demokratikusan megválasztott politikus vagy pedig szakvezetők irányítják-e a közigazgatást. Amerikában a hadsereg vezetői azok, akik időről-időre szembesülnek azzal, hogy a szakmai elképzeléseik megvalósítása a megválasztott politikus szuverenitásának korlátozását jelenti. A ,,bombázzunk-e egy bázist" kérdésétől a ,,tájékoztassuk-e az elnököt egy operatív akcióról" problémájáig. Erre épült az Irán-Kontrák botrány is, amelyben a Nemzetbiztonsági Tanács egy magas rangú tisztje, meg a CIA vezetője hivatalosan az elnök háta mögött csencseltek információkkal, pénzzel és szövetségesi együttműködéssel politikai felhatalmazás nélkül.

Amikor a meg nem választott Simicska Lajos a kormány működését Orbán Viktor akarata ellenére tudja korlátozni, az azt is jelenti, hogy a magyar választók döntését korlátozza egy magán ember. A választók Orbán Viktort és nem a vállalkozót bízták meg a politikai döntések kialakításával és végrehajtásával.

A második kétharmadnak ebben a kontextusban volt jelentősége. Az első Simicskának volt köszönhető, a második Orbán Viktornak.

Orbán megértésében szerintem a döntő elem a szuverenitásra való törekvésének megértése. Ez a legfontosabb Orbán számára és minden őt korlátozó körülmény kiiktatására törekszik. Nem csak most, hanem hosszú ideje.

Simicska ma azt mondja, tavaly április óta nem beszélt Orbánnal. Ez logikus lehet - persze, nem biztos, hogy igaz is -, hiszen Orbán tudta: a második felhatalmazás adta időt az őt korlátozó tényezők visszaszorításával tölti majd. Simicska az előző időszakban megvalósított hatalom- és befolyás növekedésével elért mindent, amit egy nála gyengébb politikus torkán még lenyomhat. De a második kétharmad után Orbán még hozzá képest is vízen járóvá vált.

Mindketten akaratos emberek, Simicska nyilván azt gondolta, minden megy a szokásos útján. Orbán meg ennek az ellenkezőjére gondolt. Ez szülte meg a háborút, s ennek a konfliktusnak a törmelékei repkednek azóta is.

Simicskának nem a pénz számít, én elhiszem neki, hogy értékekért küzd., ahogyan azt ma nyilatkozta. A kormányalakításig és a kormány működéséig elérő befolyása azt jelezte, hogy a Fideszen belül és a jobboldalon ő az úr. Az egyik úr ugyan, de a két úr közül az egyik. Majd mindenkit pénzelt, s akit nem, az sem tudott a befolyásától szabadulni - tehát egyeduralkodó volt. A másik úrral, Orbánnal együtt, persze.

A második kétharmad után a hatalmi befolyását kezdte elveszíteni. Ennek a jele, amikor arról beszél, hogy nem tetszik neki az oroszokkal való barátság. Alapvető orientációs ügyekben csökkent a befolyása, s ez tényleg lényeges momentum, ha az ember egy politikai pártot és kormányzást akar formálni. Mindez nyilván aztán lecsöpög a helyi, mondjuk, megyei megrendelésekig is, amelyekben majd nem a hozzá közelálló cégek kapnak megbízásokat.

A második kétharmados kormányzás azért is fordulópont, mert Orbán pénzügyileg is ki akart szabadulni Simicska befolyása alól. Ha a MET tulajdonosai, vagy akár Mészáros Lőrinc is olyan vagyont birtokol, amely adott esetben Orbán rendelkezésére is állhat, akkor a miniszterelnök 2014 óta tudatosan szakad le pénzügyileg Simicska Lajosról. A rövid idő alatt óriási mértékű vagyon felhalmozás pedig azt mutatja, hogy Simicska befolyása oly nagy, hogy azt csak százmilliárdokban mérhető vagyon elemekkel lehet ellensúlyozni, ha az embernek gyorsan van szüksége milliárdos hozamokra.

Szerintem ezek a törésvonalak Orbán és Simicska között. Én ezzel magyarázom a tektonikus ütközéseket, amelyek láttán csak pislogunk.


http://obuda.hu/hirek/2015-julius-1-jetol-indulhat-el-a-fizeto-parkolas-belso-obu dan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy tolvajt nem tudok szeretni azért, mert szidja Orbán Vik
  2015-02-07 23:45:04, szombat
 
  Egy tolvajt nem tudok szeretni azért, mert szidja Orbán Viktort, de Orbán Viktort sem tudom becsülni azért, mert küzd egy tolvaj ellen, mert ő tette lehetővé, hogy Simicska Lajos lopjon.

Szigetvári Viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nekik is Lajos adott kölcsön?
  2015-02-07 23:42:53, szombat
 
  Rászoruló, csóró, adósságot adósságra halmozó fidesz-vezetők.

nekik is Lajos adott kölcsön?

nem mintha ez az önkéntes vagyonbevallás nem egy vicc és a demokrácia megcsúfolása lenne, de az szerintem azért odaférne, hogy KITŐL kapták ezt a kölcsönt, ki az a magánszemély.
Jó, tudom, az Orbán-hívőknek az is teljesen okés ha egy hajléktalan magánszemélytől kap nyolcmilliárd forint baráti kölcsönt az akoljuk tagja.



http://36.media.tumblr.com/9e6c53a12545c3d1bf8e6d56538198ea/tumblr_njetglVna11qdx df1o1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 10 legostobább magyar politikus
  2015-02-07 22:39:34, szombat
 
  2015.01.26.
A 10 legostobább magyar politikus


Vannak pofátlanul hazug, de kellően gógyis politikusok, akikről azért tudható, hogy nagyokat röhögnek magukban azon, hogy sokan elhiszik a kamujukat. Ők a legveszélyesebbek, de kellenek melléjük a második vonalba igazi sötét hülyék, akiknek ugyan épeszű önálló gondolatuk nincs, de nagynak képzelik magukat. Kavarni tudnak, helyezkedni is, másokat kitúrni, de semmit se tesznek hozzá az ország előrejutásához, csak igazi potyautasok, gennycsimbókok a nemzet seggén. Összegyűjtöttük azokat a formákat, akiktől arcunkat kezünkbe temetjük és csendben ingatjuk buránkat, fájdalmasan feljajdulva: ennyire ostoba nem lehet valaki! Sokáig pöcsöltünk a szelektálással, végül ők fértek fel szigorúan szubjektív listánkra. Elnézést azoktól, akik kimaradtak, talán majd jövőre. Röhögni szabad, de a fikát is jól bírjuk.

Selmeczi Gabriella

Aki a legtöbbet tette azért a politikusok közül, hogy növekedjen a szőke nős viccek népszerűsége. A bambán nézés világbajnoka, akit a kiflis ügyben még sajnáltunk (nálunk is rendszeresen letol a kölök a pénztárig egy fél péksütit), s megtehette volna, hogy elücsörög a háttérben és kitol még néhány gyereket. De ő beleállt a legleprább hazugságkampányba, amit a Fidesz valaha nyomott: az egy dolog, hogy a nyugdíjrablás idején minden érv kamu volt, minden ígéret hazugság, de a nő láthatóan elhitte azt, ami kibuggyant csálé fogai ketrecén - bérelt helyet szerezve magának a listánkon.

Kurucz Éva

A nő, aki még a félreütést is rezzenéstelen arccal olvasná fel, annyira fogalma sincs semmiről. Valaha voltak olyan kormányszóvivők, akik tudtak beszélni és gondolkodni egyszerre, emellé pedig még bunkók sem voltak. Ezek az idők elmúltak. Van most egy arrongáns bunkó Kovácsunk és egy vérlázítóan buta nőnk. Akinek ez a szende típus bejön, az legalább örülhet. A többi szörnyülködhet azon, hogy egy pontosító kérdésre a nő ugyanazt az undorító mondatot papagájkodja vissza, amely a kérdést generálta. Például: A kormány álláspontja világos a kérdésben. Vagyis nem vonják vissza a termékdíj törvény módosítását? ...A kormány álláspontja világos a kérdésben. Gratulálunk, Évike!

Molnár Csaba

A zsebgyurcsány, s ezzel mindent elmondtunk róla. Nem csak a gondolatait, de még a hanghordozását és a mimikáját is próbálja átvenni a nagy példaképnek, a seggén megülni soha nem képes legendás elkúrónak.

Tállai András

Mezőkövesd kiskirálya eklatáns példája annak, hogy egy ótvar nagy gyökér hiába vesz fel öltönyt és nyakkendőt, attól még ótvar nagy gyökér marad. Simán lehülyézi a másikat, ha nem ért vele egyet, gátlástalanul kihasználja, hogy pozícióban van, legyen szó polgármesterkedésről vagy államtitkári munkáról. Alkotni még nem tudott semmit, hülyeségeket beszélni viszont tud. Például Vida Ildikó nyelvismereti hiányosságait így kommentálta: "Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak". Egyesek szerint mindenről a pia tehet, mi e tárgyban nem kívánunk állást foglalni, mert ebben egyáltalán nem vagyunk biztosak. Viszont az mért van bunkókám, hogy Kövesden jóval drágább a benzin, mint bárhol a környéken?

Horváth Csaba

Sötétségénél csak karrierizmusa nagyobb, nem csak az anyját, de az összes felmenőjét eladná egy huncut forintért, vagy egy tévészereplésért, ahol a Fideszt anyázhatja. Igazi demagóg senki, aki pofátlanul és gátlástalananul csak arra gyúr, hogy ellenfeleit befeketítse és a saját pozícióját erősítse. Nagy problémája, hogy nem adott neki elég agyi muníciót ehhez neki a teremtő, ezért sorozatosan keveredik cikibbnél cikibb helyzetekbe, utoljára amikor lebékemenetesezte a normális civileket csak azért, mert pozitívat mertek mondani Vitézy Dávidról. Állandó kavarása azért is nagyon káros, mert többször is értelmes baller jelölteket túrt ki a budapesti politikai színtéren különböző választások előtt.

Dúró Dóra

A lyány, aki feljött Pestre érettségi után és megcsinálta a szerencséjét a kajla nácigyerek mellett. Az még nem baj, ha egy alig húszéves lány egy pasas miatt hirtelen elkezd focit nézni, bélyeget gyűjteni vagy akár politizálni. Az esztétikai különbségeket félretéve Dórika hasonló karriert futott be, mint Torgyánné Cseh Mariska: nulla ésszel lett férje révén parlamenti képviselő. Csak amíg a kiöregedett primadonna párton belül fogott magának pozíciókat, addig Dórikából jegyzőt csináltak. Nyilván azt gondolták, felolvasni tud. Pedig az elég nehéz, mert mondjuk meg is kell érteni, amit olvas. Az érettségiző szettben ülésező Dóri mostanában szerencsére inkább szaporodik és a Kossuth tér környékét is kerüli.

Mesterházy Attila

A párt nagy megmentője valójában semmit sem csinált, és ennek nem csak az az oka, hogy abban a helyzetben bajos lett volna bármit is csinálni. Mesterházy semmi máshoz nem értett, mint a párton belüli mozgásokat a maga sikereinek elősegítésére irányította. Mondhatnánk, hogy ez igenis követel némi észt, ám szerintünk egy pártelnöknek ennél sokkal nagyobb ívű tervekkel kell rendelkeznie. Ne feledjük, ez a figura miniszterelnök akart lenni. És egyetlen önálló gondolatát nem tudjuk felidézni. A legegyszerűbb mondatokba is belezavarodott, fintorgott és pofákat vágott, és komolyan elhitte: annyi elég a sikerhez, hogy levágta a három testőr szakállát.

Deutsch Tamás

Az ürge, aki még pár évvel ezelőtt is a jócsávó volt. Aki tök laza és sorra dugja a csajokat, néha odaflegmáskodik valami baromságot. És ennyi. Ma ez annyiban változott, hogy a csávóból egy középkorú pasas lett, aki még mindig azt hiszi, hogy menő az, amit harminc évesen csinált. Csatakos hajával, zsírosan csillogó arcával, kretén megjegyzéseivel inkább kínos jelenség. A bunkóság és pökhendiség mögött nincs hozzáadott érték, sőt mintha a twitteres suttyósággal saját butaságát próbálná leplezni.

Fónagy János

A semmihez sem értő, de jól helyezkedő, pökhendi szekértoló mintapéldánya. A közlekedéshez annyit konyít, hogy kissé megcsapta a mozdonyfüst, ezért szerinte a vonat szebb és jobb, mint a busz és ennek a leegyszerűsített baromságnak kell alárendelni a teljes közlekedéspolitikát. Utálja, ha vitatkozni kell valakivel, mert úgyis neki van igaza, persze ezt már az MSZMP-ben megszokta, de amúgy is csak óriási sötétség, ami kitölti szép tokás kobakját. Magánvéleménye soha egy szál se, amíg Viktor meg nem szólalt, kurva jó volt minden az útdíjjal, másnaptól elkezdte pont az ellentétjét mondani mindennek. Exportáljuk már Moszkvába, vagy Phenjanba!

Matolcsy György

Persze, már nem politikus, de kihagyhatatlan. Majd ha egyszer vége lesz ennek a narancsos rémálomnak, visszatekintve a rendszer elrettentő szimbólumává válik. Az egész életében államnak dolgozó, soha versenypiacon magát meg nem mérető, elképesztően dilettáns, de küldetéstudatos, a vele egyet nem értőkőn gátlástalanul átgázoló senki, aki egészen hihetetlen módon magas pozikba jut. Baromságokat csinál, de a bukástól mindig megmentik a környezetében feltűnő, szakembernek számító rendszerhű csinovnyikok, akiktől a kevés jó ötlet származik. Az, hogy 250 milliárdot költhet a pénzünkből faszságai propagálására, leírhatatlanul nagy szégyen.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/01/26/a_10_legostobabb_magyar_politikus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliókban utaznak
  2015-02-07 22:28:20, szombat
 
  Milliókban utaznak

Posted on 2015/02/07 Szerző: Admin


Átlagosan 330 ezer forinttal emelkedett a BKV-nál dolgozó menedzserek havi bruttó fizetése az elmúlt négy évben, miközben a költségcsökkentés miatt 2300 embert bocsátottak el a cégtől. De nem a vezetők közül, a menedzsment létszáma ugyanis nőtt ezen idő alatt.
Ezúttal sem került utcára Várszegi Gyula, a BKV igazgatóságának elnöke. A BKV megbízott vezérigazgatói székéből az igazgatóság élére került elnököt ugyan leváltották, de nem hagyták az út szélén. A Vasúti Járműjavító Kft. tanácsadója lett: saját irodát kapott, és megtarthatta a szolgálati kocsiját is.
De a BKV nem csupán távozó vezetőire fordít különös figyelmet, hanem az aktív menedzsmentjére is. A Népszabadság birtokába jutott összehasonlító bértáblázat szerint a cég vezetői körébe 297 fő tartozott 2011-ben.
A bruttó bérük évente átlagosan tízmillió forint volt. Ebben az évben mondták fel a cégnél a munkavállalókkal kötött kollektív szerződést, ami a juttatások elvonása miatt összesen hat-hétmilliárd forint csökkenést jelentett a cég dolgozóinak.
A menedzsment viszont nem járt olyan rosszul. A vezetői kör bére 2014 decemberére átlagosan évi bruttó 14 milliónál is magasabbra nőtt.
És ebbe nem tartozik bele az őket megillető prémium összege, ami beosztástól függően az éves bértömegük 10-40 százaléka.
Időközben a menedzsment létszáma is megemelkedett 317 főre, miközben a cégnél foglalkoztatottak összlétszáma 13 500-ról 11 200 főre csökkent 2014-re. Az elbocsátások szinte kizárólag a fizikai állományt érintették.
A cég éves bruttó bértömege viszont nem csökkent 2011 és 2014 között. A létszámcsökkentés ellenére 40 milliárd forint maradt. Az elbocsátásokkal ,,felszabaduló" pénzből azonban igen kevés jutott például a metró-járművezetőknek.
A 2011-es évi bruttó 2,96 millióról tavaly decemberre 2,99 millióra növekedett a fizetésük, miközben a szakszervezetek szerint jelentősen romlottak a munkakörülmények.
Az új vonal miatt tervezett létszámnövelés sem valósult meg, hiszen 362 fő helyett 305 járművezető dolgozik immáron négy vonalon. Nincsenek sokkal jobb helyzetben a buszsofőrök sem. Bruttó átlagbérük - évi 4,1-4,2 millió - ugyan a többi fizikai dolgozóhoz képest kimagaslónak tűnik, de ebben 220-282 óra túlmunka is benne van.

Túlóra nélkül 150 ezer forinttal vihetnének haza többet a négy évvel korábbihoz képest, azzal együtt 200-250 ezer forinttal. Ehhez azonban be kell áldozni a családi hétvégéket és az ünnepeket. A túlóra nélkül átlagosan ötszázalékos béremelésük jelentősen elmarad a menedzsment 40 százalékos bérnövekedésétől.
- A lap által ismertetett béradatok, illetve a bérstruktúrának a fizikai dolgozói körre nézve rendkívül hátrányos átalakulása miatt különösen pofátlannak tartjuk az idei évre tett nullaszázalékos béremelési javaslatot - fakad ki Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Az érdekképviselet a héten már levélben kért magyarázatot Bolla Tibortól, a BKV vezérigazgatójától a táblázatban szereplő adatokra.
A választ várhatóan a béremelési tárgyalások lebonyolítására létrehozott állandó bizottság jövő heti első ülésén kapják meg. Nemes ettől függetlenül bízik abban, hogy a cégvezetés és a tulajdonos hamarosan a korábbinál lényegesen jobb ajánlatot tesz az idei béremelés mértékére.
(NOL)
Bal-Rad komm: “...Átlagosan 330 ezer forinttal emelkedett a BKV-nál dolgozó menedzserek havi bruttó fizetése az elmúlt négy évben, miközben a költségcsökkentés miatt 2300 embert bocsátottak el a cégtől. De nem a vezetők közül, a menedzsment létszáma ugyanis nőtt ezen idő alatt...."
-Nagy cég az kérem! Azt igazgatni, menedzselni kell! Felelősen. Hiszen rajtuk áll vagy bukik a cég sikere!



https://balrad.wordpress.com/2015/02/07/milliokban-utaznak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi rejtett munkaerőtartalékai megbénították Dánia vonat
  2015-02-07 22:25:16, szombat
 
  Döbrögi rejtett munkaerőtartalékai megbénították Dánia vonatközlekedését

Posted on 2015/02/06 Szerző: Admin

Háromtagú magyar banda bénította meg többször is az elővárosi vonatközlekedést a dán fővárosban. Egy héten hatszor is álltak miattuk a vonatok. Bíróság elé állították őket, akár hat évet is kaphatnak a Dániában eddig precedens nélküli ügyben.
Több száz méter rézkábelt lopott el Koppenhága környéki vasútvonalakról egy magyar bűnbanda. A három magyar férfit már bíróság elé állították. Összesen 108 ezer korona (kb. 4,5 millió forint) értékben loptak - értesült a Bors koppenhágában élő magyaroktól.
A három vádlottat akár hat év börtönre is ítélhetik, de eddig még nem ítéltek el senkit ilyesmi miatt.
A kábellopás miatt egy időre megbénult az elővárosi vonatközlekedés, amit 350 ezeren vesznek igénybe nap mint nap Koppenhágában. A dánok értetlenül álltak a számukra eddig ismeretlen jelenség előtt: valaki kábeleket lop, hogy aztán koronára váltsa a hulladéktelepen. Egy hét alatt hatszor álltak a vonatok a sorozatos lopások miatt.
A hatóságok végül a hulladéktelepeket végiglátogatva akadtak a gyanúsítottak nyomára.
A dán lapok nem írták meg, hogy magyarokról van szó, de árulkodó, hogy a hatóságok magyar tolmácsot kértek a kihallgatásokra.
(HVG)

https://balrad.wordpress.com/2015/02/06/dobrogi-rejtett-munkaerotartalekai-megben itottak-dania-vonatkozlekedeset/
Bal-Rad komm: Rézművesék munkát vállaltak a dán vasutaknál. A dán bűnüldöző szervek pedig MAGYAR tolmácsot kértek. A naivak. Ezek szerint még nincs értesülésük arról, hogy a “magyar" rendőrségnél már vagy tíz éve képeznek rézműves nyelveken beszélő tolmácsokat. A magyar személyi igazolvány korántsem biztos, hogy elegendő etnikai bizonyíték! “Fedőokmány"! Államilag kibocsájtott!
Azért jó lett volna látni a dánok ábrázatát, amikor megtudták, hogy miért nem járnak a vonatjaik?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel belátta, hogy nem győzhetik le Putyint
  2015-02-07 22:17:06, szombat
 
  2015. 02. 7. 13:31
MTI

Merkel belátta, hogy nem győzhetik le Putyint

Az ukrán hadsereget nem lehet annyira felfegyverezni, hogy Vlagyimir Putyin arra a belátásra jusson, katonai vereséget szenvedhet Ukrajnában - mondta a német kancellár szombaton Münchenben, néhány órával azután, hogy a francia államfővel együtt Moszkvában megbeszélést folytatott az orosz elnökkel.

Angela Merkel az 51. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) tartott előadása után a közönség kérdéseire válaszolva az ukrán hadsereg nyugati fegyverekkel való támogatásának gondolatával kapcsolatban elmondta: "nincs garancia arra, hogy Putyin azt teszi, amit várunk tőle", és a Nyugat "katonai részvétele" sem térítené jobb belátásra az orosz elnököt.

A fegyverszállítások csak nagyobb szenvedést okoznának és nem alakítanák ki azt a "meggyőződést, hogy az orosz hadsereg vereséget szenved" - mondta Angela Merkel. A válságot nem lehet megoldani katonai eszközökkel, "ez a szomorú igazság, a nemzetközi közösségnek ezért valami mást kell kitalálnia", és "végtelenül fontos, hogy egységesen lépjünk fel és kitartóak legyünk" - mondta a német kancellár.

Merkel az előadásában is elsősorban az ukrán válságról beszélt. Kiemelte, hogy a fenntartható európai biztonsági rend elképzelhetetlen Oroszország nélkül, mint ahogy számos nemzetközi válság kezelésében is szükség van Moszkvára.

"Oroszországgal együtt, és nem Oroszországgal szemben akarjuk alakítani az európai biztonsági rendszert", és nem áll az érdekében senkinek, hogy Európa ismét megosztott kontinens legyen. A partnerség azonban csak a nemzetközi jog előírásain alapulhat, mindenekelőtt a határok sérthetetlenségének és a népek önrendelkezésének elve tiszteletén - tette hozzá a német kancellár.

Hangsúlyozta: a kilencvenes évek elején lezajlott balkáni háborúk óta először megmutatkozott, hogy nem természetes, nem magától értetődő az európai békerend és a nemzetközi jog tisztelete, hiszen Oroszország megsértette a közös szabályokat Ukrajna területi épségének megsértésével, a Krím félsziget bekebelezésével és a kelet-ukrajnai válságban folytatott politikájával.

Oroszország tevékenysége "éles ellentétben" áll a nemzetközi kötelezettségeivel, köztük az 1994-es budapesti memorandummal, amelynek aláírásával garanciát vállalt Ukrajna területi egységének megőrzésére - fejtette ki Angela Merkel.

A francia elnökkel együtt Moszkvában Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalásokról azt mondta, továbbra is bizonytalan a kezdeményezés sikere, de így is "érdemes próbálkozni" a válság tárgyalásos rendezésével. "Ez a legkevesebb, amivel az Ukrajnában élőknek tartozunk" - mondta a német kancellár az MSC honlapján közvetített előadásában.

http://alfahir.hu/merkel_belatta_hogy_nem_gyozhetik_le_putyint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legfejletlenebb régió Magyarország
  2015-02-07 22:09:42, szombat
 
  A legfejletlenebb régió Magyarország
2015. január 31. - 16:24


Magyarországon kevés ember, alacsony termelékenységgel, nagyon sokat dolgozik. Négymillió ember létminimum alatti jövedelemből él, ebből több mint egymillió munkából visz haza ilyen keveset. Ezek az emberek egész napjukat azzal töltik, hogy a puszta létezésüket fenntartsák. Nem tudják képezni magukat, az egészségük tönkremegy, nem lesznek tájékozottak, foglalkozhatatlanná teszi őket, számukra a mai társadalomban nem, vagy csak nagyon alacsony hozzáadott értékű munka jut. Az észtek, a csehek és a szlovákok például az európai uniós átlag fölött helyezkednek el, tehát a rendszerváltást nem mindenütt követte társadalmi kettészakadás. Magyarország kicsúszott ebből a csoportból, a bolgárokkal és románokkal tart együtt.

Amikor beléptünk az EU-ba, Nógrád megye és Budapest között 1:3 volt az arány, mára ez közelebb van az 1:6-hoz. Három részre szakadt az ország. A világváros Budapest Prágával, Béccsel vetekszik, az észak-nyugati régióban a multik befektetése miatt viszonylagosan jobban megy, a többi régió viszont leszakadt. A Dél-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl az Európai Unió 20 legfejletlenebb régiója között szerepelnek. Egy olyan környezetben, ahol az sem garantált, hogy valaki be tudjon fűteni, vagy egészségesen táplálkozni, nem jut energia a tanulásra. És ma már felnőtteknek is folyamatosan tanulnia kéne, más országokban is ezt teszik. Az EU-s fejlesztések főleg infrastruktúra - hulladékgyűjtés, szennyvízkezelés, vasút - fejlesztésére szólnak, ami fontos, de nem igazán realizál belőle érezhető módon a hétköznapi ember. Évente a GDP 2-2,5 százalékát kaptuk az Európai Unótól támogatásként, ez összesen a GDP harmadát is kiteszi a csatlakozásunk óta, miközben alig volt pár százalék valóságos gazdasági növekedés. Sok vállalkozó kiveszi a pénzt vállalkozásából. Luxuslakásban él, drága autóval jár és külföldön vesz ingatlant, miközben munkásait minimálbéren tartja. A közalkalmazotti bértáblának a fele lecsúszott a létminimum alá. Pedig ha százezer állami alkalmazottnak a minimálbérről megemelnék a fizetését a létminimumra, az csak évi húsz milliárd forintba kerülne.

Míg például Dánia a GDP-jének kilenc százalékát költötte oktatásra, mi 3,7 százalékot. Európában mi beszélünk legkevésbé idegen nyelveket, a diákok képességeit, felkészültségét is vizsgáló PISA-felmérések eredményei zuhannak, iskolarendszerünk a gazdag térségekben jó, a szegény térségekben rossz oktatást nyújt. Egyes felmérések szerint Magyarországon a gyerekek 36 százaléka éhezik - hozzátéve, hogy ebben a cigányság adatai is szerepelnek a fősodor szerint.

Ha csak negyedével nőne a termelékenységünk, dupla ekkora béreink lehetnének, és dupla ekkora bevételei a költségvetésnek. Ez a helyzet Szlovéniában. Ehhez oktatás kell, erre pedig a jelenlegi költségvetésből is volna pénz költeni, ha már annyira futtattják az állampártiak a foglalkoztatási, az oktatásfejlesztési programjaikat.





Várhegyi Kálmán - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2015/01/31/legfejletlenebb-regio-magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kíváncsiak vagyunk, ha egy volt zsidó temetőről lenne szó, a
  2015-02-07 22:08:25, szombat
 
  Kíváncsiak vagyunk, ha egy volt zsidó temetőről lenne szó, akkor hogyan is történt volna ez?




A sitt közé dobták a kitörésben elesettek csontjait


Ahogyan az várható is volt, emberi maradványok kerültek elő a Széll Kálmán tér felújításakor. Szinte biztosra vehető, hogy a kitörés során elesett katonák csontjait találták meg. 1

Azonban az építést vezető nem gondolta úgy, hogy emiatt a jogszabályoknak megfelelően le kellene állítani a munkálatokat, és értesíteni a hatóságokat, illetve a hadisírgondozókat. Inkább visszatemették vagy a sittbe dobták a csontokat. A BKK halottgyalázásból jelesre vizsgázott. Gratulálunk nekik.

Fotó: Index.hu/Facebook

Az Index számolt be arról, hogy a Széll Kálmán téren emberi maradványokra bukkantak. Ez várható is volt, néhány nap híján hetven éve itt kísérelték meg Budán rekedt német és magyar csapatok a kitörést. A véres kudarcba fulladt vállalkozásban mintegy 15 ezer német, kétezer magyar és mintegy 2500 nyilas pártszolgálatos és civil vett részt. Többségük a kitörés első óráiban a Széll Kálmán téren és annak közvetlen környékén esett el. Többségüket pedig jeltelen sírokban földelték el. Egy ilyen tömegsírra bukkanhattak most a munkások.

Jellemző, hogy a Széll Kálmán tér felújítást végeztető BKK nem készült fel arra, hogy emberi maradványok fognak előkerülni, és arra sem, hogy a 70 éve eltemetett katonák maradványaival méltó módon bánjanak.

A maradványok pont ott kerültek elő, ahol ez a kép készült. Jól felismerhető a téglából épített kerítés.

A munkások ugyanis egyszerűen kiszórták a csontokat, amik közül volt aki elvitt néhány darabot. A maradékot vagy visszaásták a gödrökbe, vagy a sitt közé dobták. A gombokat azért összegyűjtögették.

Ilyenfajta kegyeletsértésre nemigen derült fény az utóbbi évtizedekben. Elképesztő, hogy az elesetteket meg sem próbálták azonosítani, és a maradványokat sem helyezték méltó módon végső nyugalomra valamelyik katonai temetőben.
A helyszínre érkeztek a szakemberek
Emberi csontok kerültek elő Budapesten, a Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felújítása közben február 6-án, pénteken - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium az MTI-t.

A tárca közleményében hangsúlyozta: az ilyen esetekben kötelező eljárás szerint a munkálatokat meg kell állítani és azonnal értesíteni kell a rendőrséget, azonban, mint írták, a kivitelező ezt sajnálatos módon nem tette meg, ennek következtében kegyeletsértő helyzet keletkezett.

Közölték: amikor a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztálya értesült az esetről, azonnal megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a kivitelezőt. Ezt követően a rendőrség járőrt küldött a helyszínre, hogy biztosítsa a területet. A tárca hadisírgondozó szakemberei megkezdték az emberi csontok feltárását. Később azonosíthatják őket, ha alkalmas sírmelléklet, például azonossági jegy kerül elő.

Hozzáfűzték: a Honvédelmi Minisztérium nagyon fontosnak tartja a háborúkban elesett katonák emlékének ápolását, amelyhez hozzátartozik az előkerülő földi maradványok méltó kegyelettel történő elhantolása.

A tárca háborús kegyeleti főosztálya arra kéri a lakosságot, hogy az elhunyt hősök emlékének tiszteletben tartása érdekében ilyen, vagy hasonló esetekben azonnal értesítse a rendőrséget.
Mindahol vannak emberi maradványok

A környéken lakók szerint szinte minden ház kertjében, pincéjében van még emberi maradvány, vagy épp egy mélyen a földbe ékelődött bomba. Egy közeli üzlet egyik alkalmazottja az nyilatkozta a 12.kerulet.ittlakunk.hu portálnak, hogy a munkások is óvatosan fúrnak a téren, nehogy egy bombára találjanak, ami akár fel is robbanhatna. A csontok előkerülésének helyszínétől néhány méterre, a 61-es villamos sínjei alatt is találtak pár éve robbanószert és emberi maradványokat is.


http://alfahir.hu/a_sitt_koze_dobtak_a_kitoresben_elesettek_csontjait
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Civakodnak a zsidók és a cigányok - Korrupció!
  2015-02-07 22:06:18, szombat
 
  Civakodnak a zsidók és a cigányok - Korrupció!

2015. február 04. - 21:48



Pénzen civakodnak a hazai kegyenc cigányok és az ők jogvédő zsidóik. Az egyik nem becsüli, elherdálja, a másiknak meg az az istene, sakkbantartó fegyvere. És persze azok is belekontárkodnak akik kimaradtak a szabadrablásból. Súlyos korrupciógyanú merült fel az Országos Roma Önkormányzatnak egy uniós támogatás felhasználásával kapcsolatban. Az ORÖ képviselői vizsgálóbizottságot állítanak fel, és az ügyészséghez, valamint az Állami Számvevőszékhez fordulnak az ügyben.
Így osztja a lapokat a fidesz

600 millió forintot kapott az Orbán-kegyenc Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat a "Híd a munka világába - Szociális szövetkezetek" 5 milliárdos programra egy TÁMOP-os uniós projektből, de az LMP-s Hadházy Ákos szerint a pénz elköltésével kapcsolatos közbeszerzések korrupció gyanúját vetik fel.

A trafikmutyi-botrány kirobbantójaként ismert volt fideszes zsidó Hadházy azt írja, összesen 28,7 millióért, egyenként 3 millióért béreltek autókat fél évre, 31 millióért vettek irodabútort, az irodát pedig 26 millióból újították fel. Emellett 31 millió forintot költöttek egy tanulmányra a "toborzás eljárásrendjének kidolgozásáról", 19 milliót pedig egy másikra, amely arról szólt, hogy milyen szoftvereket kellene megvásárolniuk. Ezután 31 millióból alakíttattak ki egy számítógépes hálózatot, és 21 millióért vettek összesen 7 darab számítógépet. A politikus azt írja, 30 milliót adtak egy médiaügynökségnek médiavásárlásra, 31 millióért pedig egy másik ügynökséget bíztak meg sajtószóvivői feladatokkal, 30-30 milliót költenek projektmenedzsmentre és a projekt számvitelére, 13 milliót pedig nyomdai szolgáltatásokra. Hadházy Ákos szerint a projektre szánt pénzből valójában viszont egyetlen munkahelyet sem teremtettek. Az Országos Roma Önkormányzat még január végén azt közölte, Hadházy Ákos nyilatkozata téves információkon és abból levont hibás következtetéseken alapul. A szóvivő a projekttevékenységek megismerésére nélkül "intézett támadást a romák egyik legfontosabb törekvése ellen" - tették hozzá. Megjegyezték, hogy a program keretében létrejön egy - a közfoglalkoztatás rendszerétől függetlenül működő - a hátrányos helyzetűek által létrehozott és működtetett országos foglalkoztatási szövetkezet, kiépül annak szervezeti és infrastrukturális háttere. "A hazai kutatási eredményekre figyelemmel pedig rögzítendő, hogy a romák által alapított és működtetett foglalkoztatási szövetkezet - a piaci szereplők romafoglalkoztatástól történő elzárkózására figyelemmel - az egyetlen lehetőség a saját felzárkózásukért tenni akaró cigányok számára" - hangsúlyozták. Mint írták: "rendkívül veszélyes lenne, ha az LMP a kiegyensúlyozott, mértéktartó és hiteles politizálás helyett teret adna a hátrányos helyzetűekkel szembeni etnikai és szociális szegregációt képviselő ideológiáknak".

Kedden sajtótájékoztatón Vajda László, az ORÖ alelnöke azt mondta, a választott képviselők semmilyen információhoz nem jutottak a projekttel kapcsolatban, de más hasonló támogatások felhasználását illetően sem - számolt be a Roma Sajtóközpont. Kérdéseikre folyamatosan azt a választ kapták, hogy Farkas Flórián titkosította azokat, ezért az apparátus nem engedett betekintést az iratokba. ,,Felháborító, hogy miközben tömegek éheznek, gyerekek fagyoskodnak, közben 50 milliókért íratnak tanulmányokat és százezer forintos székekben ülnek az ORÖ vezetői!" - mondta Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom képviselője, majd hozzátette: ,,Az sem biztos persze, hogy van-e valóságos tartalom e szolgáltatások és vásárlások mögött." Bejelentette, hogy a gyanú miatt rendkívüli közgyűlést hívnak össze és vizsgálóbizottságot állítanak fel, amelybe az ORÖ minden szervezetének képviselőit várják, emellett pedig az ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez fordulnak az ORÖ gazdálkodása és a szóban forgó uniós kiemelt projekt miatt.

Aztán egy másik felettébb érdekes vita....

Debreczeni József DK-alelnök ,,Ne bántsd a cigányt" című könyvének kapcsán tartottak kerekasztal beszélgetést a Közép-Európa Egyetemen. Németh György szociológus-közgazdász rögtön holokauszt-tagadással kezdte. ,,Diskurzus a romákról Magyarországon" címmel szervezett panelbeszélgetést a Közép-Európa Egyetem Nacionalizmus Tanulmányok Tanszéke és a Magyar Szociológiai társaság, írja a Roma Sajtóközpont. A meghívottak között volt a cigányokat korábban bomlásterméknek nevező szociológus-közgazdász Németh György is, aki ezen a beszélgetésen is sarkos álláspontot képviselt: első hozzászólásában kijelentette, hogy ,,Nem volt roma holokauszt". A rendezvényen részt vett André Goodfriend és Ilan Mor, izraeli nagykövet is.

Németh György hozzászólása azonnal felborzolta a kedélyeket, a közönségből többen a büntető törvénykönyvet emlegették. A pódiumon ülők közül leginkább Erőss Gábor, szociológus, a PM kabinetvezetője állt bele a kérdésbe. Szalai Júlia, szociológus a közönség soraiból utasította vissza Németh kijelentését. A beszélgetésben Kende Anna, pszichológus, Feischmidt Margit, antropológus, Ladányi János, szociológus, Máté Dezső, szociológus, Erőss Gábor szociológus, PM kabinetfőnök vett részt Németh Györgyön kívül. A moderátor Csepeli György szociológus volt. Díszes társaság!





Bíró Dalma összeállítása - Jövőnk.info

http://www.jovonk.info/2015/02/04/civakodnak-zsidok-es-ciganyok-korrupcio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2015.01 2015. Február 2015.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 203 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.