Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Minden panaszkodás belső erőtlenséget jelez
  2015-03-10 19:40:06, kedd
 
 

Isten ajándékai és elhívása megbánhatatlanok (Róma 11:29)

Minden panaszkodás belső erőtlenséget jelez. Túlhaladnak a dolgok. Alattuk maradunk - az okozza. És nincs erőnk megoldani.

A panasszal sem tudjuk. Sőt, ezzel tudtára adjuk a többieknek, mennyire erőtlenek vagyunk. Már maga a vallomás is újabb lapáttal tesz ránk. Mélyebbre kerülünk a gödörben.
Mikor a hívő ember panaszkodik Isten-hiányra mutat önnön lelkében.Ezért válik hiteltelenné bizonyságtétele Istenről - a Mindenhatóról. Egyetlen menekülési útvonala van: Isten mélyebb megismerése.

Tehát mikor valami fáj és egy másik embernek beszélünk róla - panaszként, Isten nem ismeretünkről állítunk ki hiteles okmányt.
Ha van ilyen az életünkben, - és hogyne volna! - mindenkor Isten tudja megoldani azt, ezért hozzá kell fordulnunk. Ahogyan Pál, Péter, Jeremiás, Ésaiás, stb. Ez csak egy ateistának tűnik kegyetlenségnek.

Igazi elveszettségünk akkor lesz nyilvánvaló, amikor már Istenhez sem tudunk fordulni. Mert akkor nincs más. Nincs senki Rajta kívül. Nincs kihez futnod. És ha már megismerted és elpártoltál Tőle, reménységed sem marad. Talán annyi, hogy rosszul ismerted meg.

Nem jól mutatták be, vajon?

Vagy nem ismered eléggé. Ez meglehet, sőt bizonyos. Hiszen, ha abból szeretnénk megállapítani, milyen, amit velünk cselekedett, akkor igen hiányos kép alakul ki bennünk Róla. Hiszen mi csak egy ember vagyunk, akinek tapasztalatai is körülhatároltak épp emiatt. Amit felfoghatok belőle, az csak egy emberéletre vonatkozhat.

Isten inkább az, amit NEM ismertünk meg Belőle. Mert bár azonos az ígéreteivel, a cselekedeteivel, mi mégsem ismerjük igazán sem ezeket, sem amazokat. Valódi mélységében és magasságában, szélességében és hosszúságában - ahogyan Pál is javasolja az efézusbelieknek. (Efézus 3:18-19)

És mindez Krisztusban van benne. Minden, amit Isten Cselekedett, Benne érhető el, ismerhető meg, fogható fel. A megosztottság akkor kezdődik, amikor Istent a mi fogalmaink szerinti cselekedetei alapján osztályozni kezdjük. Mikor azt állítjuk piedesztálra, amit MI értettünk meg Belőle.

Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség; Egy az Isten és mindeneknek Atyja, aki mindeneknek felette van és mindenek által és mindnyájatokban munkálkodik. (Efézus 4:6)
A kezdete mindennek Krisztus. És a vége is Ő. A világmindenség kezdete és vége is Ő. Alfa és Omega.

Frusztráltságunk oka épp felfogásbeli eltéréseink megannyi változata.
Dehát lehet-e hibás a másik, mert ő nem én vagyok?
"Mindenikünknek pedig adatott a kegyelem a Krisztustól osztott ajándéknak mértéke szerint." Efézus 4:7

És tovább, az utalásokat elolvasva vezet minket a Lélek: Róma 12:6; 1 Korinthus 12;4-11.

Az ajándékot is meg kell becsülni, az Ajándékozó miatt.

Az alázat hiányára utal, mikor nem engedjük meg egymásnak, hogy az ajándékával, vagy ajándékaival éljen. Mikor egy ember kisajátít magának mindent. Vagy kettő. Mikor nem adjuk meg a kellő megbecsülést egymás szolgálatainak. Mert abban is vannak különbségek, és a cselekedetekben is. S még el is fojtjuk ezeket, nehogy hasznára válhassanak esetleg a gyülekezetnek. És azért történhet mindez, mert nem ismerjük jól Isten Igéjét.

Olyan szépen végigvezeti Pált a Szent Lélek, a korinthusbeliekhez írt levelében, mi a teendőnk. 12-13.ik fejezetekre gondolok. És az ajándékokra igyekezni kell. És mindenki prófétálhat, hogy mindenki tanuljon és mindenki vigasztalást vehessen.

Mert erre van szüksége az embereknek: vigasztalásra, erőre, hitre, reménységre. És ezt keresi hívő és hitetlen. És ha nem találja sehol, elveszett. És ha közelébe kerül a "helynek", ahol megtalálhatja, engedni kell egymásnak, hogy felismerhetővé váljon: itt az Úr.

Ez nehezebben felismerhető nagy sokaságban. Ezért lehetséges akár már két embernek is. Mert ekkor lehet meghallgatni-meghallani egymást, és az Urat is tisztábban.

Minden akkor és ott kezdődik, amikor leülünk tanulmányozni a Bibliát, és engedjük, hogy olvasson bennünk. (Ehhez olyan segítségre van szükségünk, mint egy gyermeknek, aki járni tanul, A hasonlat azért pontos, mert maga az Úr Jézus használta.

A gyermeki állapot kifejezi a kíváncsiságot, feltétlen bizalmat és jövője is van. Mindnyájan azok vagyunk. Kicsivel járnak előttünk mások, akik időben régebb kezdték pályafutásukat, de attól még gyermekei Istennek. Nőni az Úrban nagyon ahhoz hasonlóan lehet, mint egy családban felnőni. A feltételek adottak kell legyenek.)

És az Úr mindig tud minket, csak mi akkor tudjuk meg, mennyire ismer, amikor leülünk elé, és meghallgatjuk Őt. Ha ez megtörténik, akkor választ kapunk az imáinkra, a kérdéseinkre, és nem maradunk szomjasak.

Ezért hát mindig van remény.

"A reménység pedig nem szégyenít meg, mert Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nekünk." Róma 5:5

írta: stephy-alias: Nászta Katalin
Link Link Biblia
 
 
0 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Bibliai idézetek
  2015-03-10 10:17:09, kedd
 
  "Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt. Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya."
(János 12,24-26)

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

(2 Timóteus 3:16-17)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit
  2015-03-10 09:53:28, kedd
 
  ,,Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik." (Jób 34:29-30, Message fordítás)

Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit. Ez olykor rendkívül frusztráló! De Istennek az oka arra, hogy miért marad csendben. Neked csak várnod és bíznod kell Benne. Ha Isten elé futsz és azt mondod: ,,Nem hallottam semmit Istentől, ezért megyek előre és megteszem ezt", nem bízol Benne, akkor mindenféle problémád lesz és meg fogod bánni mindezt.

Erre számos példa van a Bibliában. Egyikük, Saul, Izrael első királya. Éppen egy csatára készülődött, amikor Isten elé járult és azt kérdezte tőle, ,,Istenem, mit szeretnél, hogy tegyek ebben a csatában?"

Saulnak azonban már hosszú ideje nem volt rendben Istennel a kapcsolata. Az 1 Sámuel 28:6-ban a Biblia azt mondja, hogy ,,Megkérdezte Saul az Urat, de az Úr nem válaszolt neki sem álomban, sem jelek által, sem a próféták által."

Saul három különböző módon is szeretett volna választ kapni, azonban továbbra sem kapott választ. Ezért hát türelmetlenné vált. Kétségbe esett és az okkult dolgok felé fordult - olyan dolgok felé, amiket pont ő tiltott be az országban. Ezt mondta: ,,Menj és keress egy szellemi tanácsadót. Keress nekem egy médiumot, egy boszorkányt, valakit, aki szellemeket tud idézni vagy szeánszot tud tartani." Tudta, hogy amit tesz az rossz, azonban mégis így cselekedett, mert kétségbeesett. És tudod mi történt? Elveszett mindent. Elveszette a csatát, a hírnevét. Elvesztette az életét. Nem volt hajlandó várni Isten válaszára, ami miatt nagyon komoly következményekkel kellett szembesülnie.

Mit kell tehát tenned, amikor Isten csendben van?

Először is, emlékezz arra, hogy Isten uralkodik. A Jób 34:29-30 azt mondja, ,,Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik." Lehet, hogy Isten nem akarja megosztani veled a tervét, de ez nem jelent azt, hogy nincs terve számodra. Ő igenis számol veled és tervez az életeddel. Szeret téged. Ő egy jó Isten. És gondoskodni is fog rólad, ha hajlandó vagy várni rá.

Másodszor, bíznod kell Istenben. A Biblia a Zsoltárok 50:15-ben azt mondja, ,,Azt akarom, hogy bízz bennem a nehézségek idején, hogy megszabadíthassalak, és te dicsőíthess engem." (TLB fordítás) Isten ma azt kérdezi tőled: ,,Hajlandó vagy bízni bennem? Hajlandó vagy bízni bennem ebben a pénzügyi nehézségedben? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel az álmoddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem szívednek ezzel a fájdalmával? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel a feszültséggel kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem a magányodban? Hajlandó vagy bízni bennem azzal a vágyaddal kapcsolatban, hogy megházasodj? Hajlandó vagy bízni bennem az egészségügyi problémádban? Hajlandó vagy bízni bennem az álmaiddal és az ambícióiddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem?

Mondd el ezt az imát hangosan a szívedben:

,,Drága Istenem, nem szeretném leélni az életemet anélkül, hogy hallanám a hangodat. Meg szeretnék tanulni figyelni rád. Köszönöm a Bibliát. Segíts, hogy olvashassam. Köszönöm a tehetséges tanítókat. Segíts nekem, hogy megtegyem, amit tanítanak. Segíts abban, hogy tudjak olyan istenfélő barátokat szerezni, akikben bízhatok, és akikre hallgathatok. Szeretnék nyitott lenni azokra az ötletekre, amiket Te juttatsz az eszembe. Amikor fájdalom gyötör, segíts, hogy tanuljak belőle, ne fussak el előle. De legfőbbképpen, segíts, hogy bízzak Benned és a Te tervedben, amikor csendben vagy. Jézus Krisztus, szeretnélek megismerni Téged és úgy szeretni, ahogyan Te szeretsz engem. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.03.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 351
  • e Hét: 6000
  • e Hónap: 9801
  • e Év: 71102
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.