Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Hang - Szó - Biblia
  2015-03-12 23:59:49, csütörtök
 
  Link Link

Mikor még nem volt semmi... (van egy ilyen kezdetű dalunk is...) csak Isten és a teremtés, a Föld, az univerzum és az ember, Isten már akkor kommunikált velünk.

Aztán azt akarta, hogy mindaz, amit mondott nekünk, legyen leírva.
És így született meg a Biblia. Azok, akik hallották, mit mond Isten, leírták, hogy hallja meg az egész világ. Mi is. Ma is.

Az új szövetség is ezért került leírásra. Isten látogatásáról szól, mikor itt járt a Földön.
Ez a történelem az egyetlen, amiben nincs hazugság, tévedés, ferdítés. Ez a történet az egyetlen igaz történet, ami úgy történt, ahogyan le van írva.

Nem kellett újraírni, kiigazítani, kitalálni semmilyen történelmi személy kedvéért. Ez úgy történt és úgy igaz, ahogyan le van írva.

És szólhat bármilyen dialektusban, nyelvjárásban, az üzenete, a lényege mit sem változik. Lehet régies fordítás, a beszéd, a szó érthető. Az élet, az örökkévalóság, a halál, a bűn, a bűnbocsánat ugyanazt jelentik ma is minden ember számára, mint régen.

A hír érthető, felfogható, legyen bármelyik kor szülötte is az ember.
Akit vonz Isten, annak nincs akadály, amit le ne tudna küzdeni.
Aki szomjas, az megkeresi és megissza a vizet.

Link



A legnagyobb kihívás elviselni, hogy nem mindenkit vonz Isten. Vannak, akik nem vonzódnak Istenhez. Na, őértük fáj a szív.

Elmúlhatatlan fájdalom ez. "vajha adna megtérést neked az Isten!" - sóhajt fel az evangélista Simon mágus esetében. Nem tud ennél többet tenni érte.

Ha van szenvedés, amit csak Isten orvosolhat, mert Ő is szerezte, akkor ez az. Ezt a panaszt is csak hozzá intézhetjük. Más fül nincs, aki meghallhatná. És más szív sem, aki érthetné, és jobban fájna ezért a miénknél.

Mikor eljön értünk, a barátaiért, testvéreiért és elvisz innen bennünket, magával, elragad az elhatározott pusztulás, világégés elől -
mikor még ingyen sem jut eszünkbe mindaz, amit érte szenvedtünk -
mikor letöröl minden könnyet és begyógyít minden sebet -
még csak elképzelni sem lehet.

Mert magunkat fájdalom nélkül érezni sem tudjuk. Amikor az ember önmagát próbálja azonosítani, elválaszthatatlanok a fájdalmak, veszteségek, sérülések, amiket a létezése során szenved el, és ami saját, mással összetéveszthetetlen ábrázatát, lényét határozzák meg.

Ha nem lennének "sebeink", amiket az élet "viharai", viszontagságai okoztak nekünk, életünk sem lenne. Az élet csupa fájdalom, karcolás, seb itt a földön, rajtunk, bennünk, velünk, általunk, nekünk. Az igazi Élet hiányának lenyomata. A fénykép negatívja.

Mindig valami ellenében tudjuk meghatározni a dolgokat, önmagunkat is. Állításaink hordozzák a "valamihez képest", a "valamitől eltérés" jelentést. Én ilyen vagyok, nem olyan. Nekem ez fáj, ez tetszik, ez érdekel.

Folyamatosan választások mentén létezünk. Választásaink határoznak meg, szabják meg arcunkat. A viszonyítás alapján. Einstein is ezt fedezte fel a relativitás elmélettel. Minden viszonylagos. Mi is viszonylagosak vagyunk.

Ezért nincs alapja az ítéletünknek, csupán megítélhetjük, azaz felfoghatjuk, megérthetjük, meghatározhatjuk önmagunk számára a dolgokat. Ám a minősítésünk is viszonylagos lesz, más nem is lehet.




Abszolút - egy van. Isten. A Teremtő.

A Teremtésben minden teremtett dolog egymáshoz képest viszonylagos, és csupán az Abszolúthoz képest lehet(ne) tökéletes - a rendeltetésében
.
Ha nem történt volna valami, ha nem nyúlt volna bele a Teremtésbe valami, az is maradt volna.De belerondított valaki, ezért az Abszolút, a Tökéletes elpusztítja az elrontottat, és újat teremt, ami tökéletes lesz.

És van hatalma a megigazított, tökéletessé tett teremtményeit kimenteni, átmenteni az eljövendő, új, abszolút tökéletes Teremtésbe, aminek a terve régen kész, a megvalósítás is megtörtént, pusztán az időnek ad még egy kis haladékot, hogy aztán rövidesen bevégezze munkáját.

Az ember számára, aki kegyelmet kapott a megmeneküléshez, az is kegyelem, hogy mindezt felfoghatja, percipiálhatja, létező, újjáteremtett szívével - eszével, lelkével, gondolataival, ösztöneivel - és viszonylagossága ellenére, a hitével, amit Teremtőjétől kapott, beépülhet, belehatározhatja magát az eljövendő Tökéletes Teremtésbe, ami már készen van a Fiúban, Jézus Krisztusban.

Hallom, ahogy cserepek törnek le az értelem szilárdnak vélt faláról e NÉV hallatán.

De ne feledjük: választás kérdése minden. És ez az ember egyetlen szabadsága.
Eldöntheti melyik "világban" akar landolni.

Mert meg van írva, és a Szó nem száll el, az Írás megmarad: "Ez a világ elmúlik, és annak kívánsága is, de aki Isten akaratát cselekszi, az megmarad örökké." 1 János 2:17

A HALÁLBÓL ÉLET TÁMAD

írta: stephy-alias:Nászta Katalin
Link
 
 
2 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Megzendül az Úr hangja
  2015-03-12 18:30:00, csütörtök
 
  Link



És megzendül az Úr hangja nagy hatalommal,
felhangzik királyi szózata
összegyüjti az ő népét
messze földről vezeti haza

Refr.
Az Úrnak népe Izráel
az Úrnak népe Izráel
nem felejti övéít
és nem hagyja el
mert szeme fénye Izráel

A pásztor hangját meghallják a vakok,s látnak
A bezárt fülek megnyílnak
A sánták táncot járva dicsőítik őt
A néma ajkak újra dalolnak.

Refr ...

Az Úr kinyújtja kezét, és nincs többé gonosz
Az emléke is ködbe vész
Virágzik a puszta, visszhangozzág a hegyek
A megváltottak hálaénekét

Refr ...

Szerző: Jim and Ginger Hendricks ford.: Németh S. Judit

Hit gyülekezete-És megzendül az Úr hangja
Link
 
 
1 komment , kategória:   BAGAMÉR   
Mit csinálsz, miközben vársz az Úrra ?
  2015-03-12 09:09:26, csütörtök
 
  Link

"Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (Habakuk 2:1, NLT fordítás)
man-in-prayer.jpg

Miután visszavonultál egy csendes helyre, hogy Istennel tudj beszélni, várnod kell és gondolataidat valamint érzéseidet le kell csillapítanod. Le kell higgadnod!

Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Várni fogok arra, hogy mit mond az Úr, és hogyan válaszol." (NLT fordítás) Ez azt jelenti, hogy ülj nyugodtan és várd meg, amíg Isten szól hozzád.

Miért fontos ez? Mert a sietség az ima halála. Amiatt nem hallod meg Istent, mert túl sokszor rohansz. "Istenem, hallani akarlak téged. De siess! Oda kell érnem a következő találkozómra!"

Isten azokhoz az emberekhez szól, akik szakítanak időt arra, hogy meghallgassák. Akarnod kell Istent meghallani, visszavonulni egy csendes helyre, távol minden zavaró tényezőtől, lenyugodni és várni.

Felsorolok négy dolgot, amit megtehetsz, miközben Istenre vársz:

Lazítsd el a testedet. Amikor a tested ellazul, az ellazítja az elmédet is. Így sokkal nyitottabb leszel, és könnyebben meghallod Isten hangját. A Zsoltárok 46:11-ben azt olvassuk, hogy "Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!" (NIV fordítás)

Várj csendben. A Zsoltárok 62:6 azt írja, hogy "Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet." (NLT fordítás) Az elfoglaltság megemeli az agyad percenkénti fordulatszámát. Teljesen felpörgeti. Volt már olyan, hogy olyan gyorsan pörgött az agyad, hogy nem tudtad lelassítani? A csendes várakozás lenyugtatja a gépezetedet.

Várj türelmesen. "Légy csendben és várj az Úrra!" (Zsoltárok 37:7) A belső béke megteremti a közvetlen utat Istenhez. Más szóval, megteremti a kapcsolatot. Amikor elcsendesedsz, Istenre tudod irányítani az elméd, és mindarra, amit Ő mondani akar neked.

Várj úgy, mint aki biztos abban, hogy választ kap. A Biblia azt mondja a Zsoltárok 130:5-ben, hogy "Úgy várok, mint aki tudja, hogy Isten válaszol, bízom benne, hogy segíteni fog, mert megígérte." (TLB fordítás) Isten beszél azokkal az emberekkel, akik várják az Ő válaszát.
Isten figyel téged, hogy lássa, valóban kész vagy-e befogadni az ő szavát. Csendesen és türelmesen kell várnod rá, és bíznod kell abban, hogy válaszol.

Beszéljetek róla

Mik azok a zavaró tényezők, amelyek ellened dolgoznak, miközben megpróbálsz ellazulni és türelmesen várni?
Van egy konkrét kérdés, amivel kapcsolatban válaszra vársz az Úrtól? Hogy tudsz úgy várni, hogy számítasz a válaszra?
Milyen fizikai és mentális gyakorlatokat tudsz végezni, hogy segíts ellazítani a tested?

(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.05.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 559
  • e Hét: 4263
  • e Hónap: 8064
  • e Év: 69365
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.