Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
BÉCSBEN TOMBOLNAK a KIVEZÉNYELT FASISZTÁK :)
  2015-03-12 21:45:28, csütörtök
 
 

BÉCSBEN TOMBOLNAK A KIVEZÉNYELT FASISZTÁK :)

https://www.youtube.com/watch?v=ndP7fzbz9rY
https://www.youtube.com/watch?v=TpP5mbq65jc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
. Windisch László MNB alelnök
  2015-03-12 21:25:58, csütörtök
 
  Hogyan lehetséges, hogy egy nem létező személy 62 milliárd forint értékben vásárolt a Buda-Cash-nél? Ki engedélyezte az MNB részéről 2014-ben a Quaestornak, egy 12,2 millió forintos tőkével rendelkező társaságnak, a 70 milliárdos kötvénykibocsátást? Hogyan lehetséges, hogy az engedélyezett mennyiségen felül még plusz 150 milliárd forint értékben értékesíthet kötvényt a Quaestor?


1. Windisch László MNB alelnök 2014. november 20-én engedélyezi a Quaestor-kötvénykibocsátást 70 milliárd forint értékben.
2. Windisch László MNB alelnök nagyon durván vizsgálódik a kötvénykibocsátás miatt, itt éppen a parlament gazdasági bizottságában tájékoztat, igaz, itt 60 milliárdról beszél.

Nekem tényleg nincs bajom, ha saját magukat vizsgálják az emberek, úgy látszik, ez most nagy divat.


http://38.media.tumblr.com/d0c252842c36408feae298da41ca09b3/tumblr_nl2fjbyhUT1qbg oyio2_500.gif
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A halálos ágyán kérdezi Tiborcz István Ráhelt:
  2015-03-12 21:16:48, csütörtök
 
  A halálos ágyán kérdezi Tiborcz István Ráhelt:
- Ráhel, itt voltál velem,amikor Gyurcsényék elvették tőlünk az első kikötőnket?
- Itt voltam,Pistám.
- Velem voltál, amikor elvittek és 10 év közmunkára ítéltek minket?
- Veled voltam.
- Velem voltál akkor is,amikor Gyurcsányék elvették tőlünk a saját lábunkat,és apuka megspórolt pénzét?
- Akkor is veled voltam.
- És most is itt vagy velem a halálos ágyamnál?
- Most is itt vagyok.
- Ráhel, Ráhel, nem hozol szerencsét!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FT: Paks 2 blokkolására készül az EU
  2015-03-12 21:03:51, csütörtök
 
  FT: Paks 2 blokkolására készül az EU

23/02 12:00 CET


Brüsszel megvétózhatja a magyar atomerőmű bővítésére vonatkozó orosz-magyar terveket, de az is lehet, hogy büntetést szab ki - írja az orosz TASS hírügynökség a Financial Times-ra hivatkozva.

Két uniós ügynökség is vizsgálja a megállapodást, a nukleáris ügyekben illetékes Euratom és az Európai Bizottság versenyjogi szakértői, akik tender kiírása nélkül elnyert üzlet jogszerűségét vizsgálják.

A tavaly januárban Moszkvában szentesített orosz-magyar atomenergiai együttműködés, benne a 12 milliárd eurós hitelmegállapodás romba dőlhet, az Európai Uniónak ugyanis aggályai vannak. Az EU-ban attól tartanak, hogy Magyarország nem tarja be az Oroszországgal szembeni szankciókat, amit az is jelez, hogy ez a megállapodás a központi stratégia része, aminek során Magyaroszág mélyebb politikai és gazdasági kapcsolatokat kovácsol Oroszországgal - írja a lap.

A tervek szerint az orosz Roszatom atomenergia cég leányvállalata építi, fejleszti és működteti Paks 2 új 1200 megawattos atomreaktorát a jövőben. A Financial Times szerint a megállapodás néhány részletét nemzetbiztonsági okokból eltitkolta a magyar fél, ez pedig gyanút keltett Brüsszelben.

A magyar kormány szóvivője szerint Brüsszel a szerződés jogszerűségének megkérdőjelezésével a nemzeti energiapolitikába avatkozik be, és emlékeztetett, hogy több törekvés is volt az egységes európai energiapiac megteremtésére, ami a tagországok szuverenitását veszélyeztette.



Copyright © 2015 euronews

http://hu.euronews.com/2015/02/23/az-eu-blokkolhatja-az-orosz-hitelbol-keszulo-pa ks-2-t-/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én biztos nem könnyeznék :)))
  2015-03-12 20:59:51, csütörtök
 
  A zsidók tömeges kivándorlására figyelmeztetnek

Forrás: Hír TV
2015. március 10., kedd 12:15

A zsidók tömeges kivándorlására figyelmeztet az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, aki szerint európai szintű fellépésre van szükség az antiszemitizmus ellen. Ha a kontinens országai nem hoznak az idegengyűlölet elleni törvényeket, és a zsidók a tömeges kivándorlás mellett döntenek, annak súlyos gazdasági következményei lehetnek.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Tavaly májusban 4-en haltak meg, mikor egy férfi lövöldözött a brüsszeli zsidó múzeumnál. Januárban Párizsban egy párizsi kóser boltban ejtettek túszokat, a támadásban 4-en haltak meg. Február közepén a dán fővárosban egy palesztin származású bevándorló egy koppenhágai zsinagógánál lövöldözött. Két emberrel végzett.

A hasonló támadások megelőzése érdekében továbbra is a legmagasabb készültségben vannak a francia hatóságok. Több mint 10 ezer katona vigyáz 800 veszélyeztetett épületre, köztük sok zsidó kulturális és vallási intézményre.




Az Európai Zsidó Kongresszus elnöke egy londoni rendezvényen rasszizmus, idegengyűlölet és antiszemitizmus elleni törvényeket sürget a kontinens országaiban. Szerinte nem szabad megvárni, amíg tömegesen legyilkolják az embereket. ,,Ez a kisebbség el fogja hagyni Európát. Ezt a kérdés ma minden zsidó családban: menni vagy maradni? Nincs más megoldás. Jelenleg csak az állíthatja meg ezt, ha valódi gesztusokat tesznek a hatóságok európai és brit szinten" - mondta Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke.

Moseh Kantor a zsidók tömeges kivándorlásának súlyos gazdasági következményeire figyelmeztet. ,,Szerintem az Európában élő 3 millió zsidó közül 1 millióan készek kivándorolni. Ez katasztrófa lenne, gazdasági katasztrófa Európának, mert nem a zsidókat támogatók jönnek. Sok készpénz és valuta, valamint vállalkozás távozik majd Európából" - hangsúlyozta Kantor.

Nagy-Britanniában tavaly jelentősen megnőtt az antiszemita támadások száma. A brit hatóságok szerint elsősorban Izrael politikája, a zsidó állam gázai offenzívája váltotta ki az akciókat. A németországi zsidó szervezetek szerint is főleg a muszlim bevándorlók felelősek a növekedő antiszemitizmusért. ,,Nem hiszem, hogy lenne Németországban olyan terület, ahová zsidó ne menjen. De a nagyvárosokban, mint Berlin vagy Frankfurt, vannak olyan városrészek, ahol nem nagyon tanácsos kimutatni a kipa viselésével, hogy az ember zsidó" - hangsúlyozta Josef Schuster, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke.

A német hatóságok 600-ra teszik azon radikális muszlim bevándorlók számát, akik elutaztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai és iraki kiképzőtáborába, attól tartanak, hogy onnan visszatérve újabb véres akciókat hajthatnak végre Európában.

http://tablet.mno.hu/hirtvkulfold/a-zsidok-tomeges-kivandorlasara-figyelmeztetnek -1276528
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz, az amnéziások és félnótások pártja
  2015-03-12 20:38:02, csütörtök
 
  2015.03.12. 08:51 Fabius
Fidesz, az amnéziások és félnótások pártja

"Ne lopjatok többet, mint mi jól esik - mondá az Úr - és megteremté az következmény nélküli vagyonnyilatkozatot az ő igen nagy kegyelméből"

Mészáros Lőrinc egy amnéziás félnótás - gondolhatnánk, ha nem tudnánk, hogy az uralkodócsalád nem bízná egy ilyen emberre az uradalom irányítását. Hol egymilliárdot felejt ki a vagyonnyilatkozatából, hol meg egy közös orosz céget a bebukott miniszteri biztos-attaséval.

meszaros_lorinc_amnezia.jpg

Varga Mihálynak is csak kis kérdezősködésre jutott eszébe, hogy családi összefogással sikerült rogántonyó szomszédjává válnia. Ahogy Rogánnak is így sikerült beköltözni a Pasa parkba, Szijjártónak a dunakeszi delfines medencébe, és ahogy ez kellett Lázár János és Zsiga Marcell ingatlanvásárlásaihoz is. Kósa elfelejtette - pontosabban: szerinte nem kérdezte róla senki - , hogy van egy százmilliós lakása Óbudán, hogy pontosan mekkora telken áll a bevallott kecója, és hány garázs tartozik hozzá. Simicskó államtitkárnak sem mindig sikerült pontosan fölidézni, a lakásdömpingben melyik az övé, az pontosan mekkora, és mi van a szülei nevén.

De szerencsére semmi gáz, amnéziás félnótás következmények nélkül lehet az ember.

Mármint akkor, ha képviselő. Mert a halandókkal általában nem ennyire elnéző az állam, és kényelmetlen kérdésekre kell válaszolni mikor kiderül, a vagyontárgyakra és életmódra nem futná a bevallott minimálbérből. Ám nincs veszve minden, azt már Fideszék is kezdik kapisgálni, hogy a végtelenségig nem lehet ám hülyének látszani, mert esetleg visszaüt. Mondjuk egy választáson. Mondjuk a következőn. Így a Nemzeti Korrupcióellenes Program (muhaha) keretében kihirdetettek szerint 2017 elején már következményekkel jár, ha valaki valamit elfélnótáskodik a vagyonnyilatkozatban, ez a cselekedet ugyanis bűncselekmény lesz. Majd. Esetleg.

Magyarul az üzenet annyi: két évig tessenek összelopni, oppardon, családi segítséggel - esetleg magánszemélytől kapott kölcsönnel - megvásárolni még amit szükséges, ezt valahogy lepapírozni, mert a választási év előtt közvetlenül már nem lehet azt ennyire pofátlanul és szabadon. A megjavulás látszatát fogjuk kelteni, bibi. Nem baj, ha ezt a további két évet a kedves választó most méltánytalannak érzi és szájára veszi érte édesanyánkat. Legfeljebb elmagyarázzuk neki, hogy egyik hónapról a másikra csak a nyugdíjkasszákat tudtuk ellopni, az egyéb csodákra egy kicsit többet kell várni. Mészáros Lőrinc is legyen kedves két év alatt összeszámolni a milliárdjait, cégeit, ezeket feljegyezni valahová, mert ahogy a régi dakota közmondás tartja, akinek nincs esze, legyen notesze.

http://varanus.blog.hu/2015/03/12/fidesz_az_amneziasok_es_felnotasok_partja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VaMZER A LEJTŐN
  2015-03-12 20:36:02, csütörtök
 
  VAMZER A LEJTŐN

Horn Gyula pufajkás volt, és amikor ezt felemlegették neki- úgy ötmilliószor - évente, akkor nem tagadott, hanem megkérdezte: Na és?
Orbán Viktor nem kérdez semmit, lapít, mint libapotty a fűben, iparkodik terepszínűvé válni.
Néha elenged egyet-egyet hazafias szólamai közül szerzőként jegyzett könyvéből, melynek címe: Kis hazafias olvasókönyv nagyonhülyéknek.

Horn Gyuláról mindenki tudta, hogy pufajkás volt, ennek tudatában választották miniszterelnökké.
Medgyessy Péterről nem tudta senki, hogy SZT állományú kémelhárító tiszt volt, aki a pénzügyek területén jeleskedett, hiszen ameddig miniszterelnök nem lett, úgy tűnt, hogy ahhoz ért.Orbánról is tudtuk sokan, hogy vamzerként vészelte át sorkatonai szolgálata kemény megpróbáltatásait, de eddig hiányzott a gyanú mögül az azt megalapozó tényállítás - hát most az is megvan.

De nem mondja, hogy na és, hanem a vazallusait kergeti idiótábbnál idiótább helyzetekbe, olyanokkal próbálja védetni magát, akiknek erről a helyzetről minimális ismeretei sincsenek, és akik nyakig ülnek a kényszerben, mert a stallumukat a kis DNS hordozó kezéből kapták.
Élősködők, akik tudják, ha a gazdaállat elhullik, beledöglenek ők is.
Minden nemzetnek olyan fegyvere van, amilyet érdemel, az USA repülőgép hordozókkal, mi ezzel a szerencsétlen DNS hordozóval veszélyeztetjük a világbékét...
Mondhat itt már bárki bármit, a predikátum - a nemesi előnév - melyet keresztapjától kapott, rajtaragadt már, mint szamáron a fül, és a spicliség stigmáját se fogja tudni magáról lemosni mostmár soha, ebben a büdös életben.

Mert ő nem ügynök, nem hírszerző, mint James Bond, nem hozható fel mentségére, mint Medgyessynek, hogy csak hazája pénzügyi biztonságát akarta óvni, nem lehet rá azt mondani, hogy világnézeti elkötelezettségből tette, amit tett, mint Horn Gyula.
Ő egy egérszürke, mezei vamzer volt, aki vélhetőleg egy-két plusz kimaradás lehetőségéért adta el magát, és még ez a jobbik eset, de az is elképzelhető, hogy lopott, és ezzel zsarolva szervezték be.
Merthogy, ha jelentenie kellett, akkor beszervezték, és hiába mondta Lajosnak, amit mondott, ezzel csak azt lehet bizonyítani, hogy tégla volt, de hogy mit jelentett, azt mindössze ketten tudják, ő, meg Lenin - Lenin, mint kép szobája falán.
Esetleg még a tartótisztje, de van az a pénz, amitől feledékeny lesz az ember, különösen ha a másik opció egy kocsiról leeső létra, ugye...

A tetejébe hibázott, mert olyannal húzott ujjat, akivel nem kellett volna, ami abból is látszik, hogy a háború még el sem kezdődött, de máris ezer sebből vérzik, és innentől kezdve már csak idő kérdése, hogy mikor rakja égnek politikai - és remélhetőleg gazdasági - bakancsait.
A Keresztapa című könyvben van egy jelenet, melyben a Keresztapa azt kérdezi consiglierijétől, hogy a családot a kábítószeres üzletbe bevonni kívánó Solozzo milyen ember.
A válasz: szicíliai.
Szicíliai, tehát "jellemes", aki képes - az életét is beleértve - mindent kockára tenni az ügyért, mely mellett elkötelezte magát.
Ha ebben a maffia-terminológiában próbáljuk megfogalmazni Simicska személyét, akkor azt kell mondanunk, hogy Simicska szicíliai...

Simicska a pénzügyek területén mozgott, nem kispályás versenyző, tudja mi hogyan működik, és lám, egyre-másra dőlnek be pénzügyi intézmények, mindegyiknél már így, az elején kitapintható a Fideszes szál, csakúgy, mit az oroszországi befektetéseknél, ahol Mészáros Lőrinc elfelejtette, hogy tulajdonos egy cégben, - igaz, ő feledékeny típus, meg aprópénzzel nem is foglalkozik.
Aki azt hiszi, hogy a történet akkor kezdődött, amikor Simicska állapotfelmérésének eredményét közkinccsé tette, az nagyon téved - és valószínűleg tévedett Vityka is, amikor Lajos csendességét félelemnek értékelte.
Lajos valószínűleg dolgozott, az ő szemfedőjét hímezgette esténként a kandalló fényénél, a kanna mellett, melyben a bosszút forralta.
És dolgozgatott is, vélhetőleg - talán ő kalkulálta ki, hogy mikor érdemes megindítania a nyílt konfrontációt, melynek koránt sincs még vége, ellenben ha ez ebben az ütemben folytatódik, akkor két hónap múlva Büszkeségünk rálép a saját nyelvére.
Márpedig folytatódni fog, merthogy muníció van hozzá, mint ezt Simicska el is mondta.
Szegény Viktornak nincs szerencséje a jóbarátokkal, egyik nagyobbat rúgott bele, mint a másik.

A Családban pedig elkezdődött a csendes helyezkedés, ami azért érdekes, mert lassan már nem marad fideszes felsővezető, aki ne ülne nyakig a szarban, ne kellene magyarázkodnia, ne bukna le naponta háromszor, és miután az RTL is feladta az apolitikus szerepet, erről már az ország is tud.
Hogy a Hírtévétől elmennek azok a másod - harmadosztályú műsorvezetők meg képernyős arcok, akik tudják, hogy tehetségük után a szakmából soha meg nem élnének, mert csak valakinek a - minimálisan is - lélegeztetőgépének csövével a szájában életképesek, ez nem fog Simicskának gondot okozni.
Ezer és ezer fiatal vár bizonyítási lehetőségre, és ha Simi meghirdet egy konzervatívra hangolt irányváltást, annyi tehetséges embere lesz, mint égen a csillag.
És lesz nézője is, meg olvasója is, mert a jobboldali/konzervatív ember nem hülye, nem agresszív, nem kirekesztő, csak éppen nem szereti Lenint, de hát ez meg igazán tolerálható.

Ami most fárasztó lesz, az a sok ostoba aktivizálódása, akik olyanok, mint a francia férj, akitől a kéményseprő alól kiszólva azt kérdezi a felesége: Most nekem hiszel Drágám, vagy a szemednek?
A válasz esetükben nem kétséges, de tulajdonképpen lényegtelen is, mert vagy kiábrándulnak idoljukból és vele a politikából, vagy elmennek cigányt riogatni fokossal meg karikásostorral, mígcsak egy nyeszlett kis cigányember el nem veszíti a türelmét és a veséjükbe nem vágja a bicskát.
Akárki jön ezek után, első dolgának a szélsőjobb törvényen kívül helyezése kell, hogy legyen.
A Jobbik parlamenti alelnöke szépen elmondta, hogy a cukiságok kinek szólnak, ellenben mi a Jobbik valódi álláspontja a társadalom ügyeiben.
De ez még odébb van, addig még sok pofátlanságot fogunk látni a mi szpáhijainktól, akik az utolsó fillérig ki akarják majd facsarni a pénzt belőled, hiszen érzik, hogy hatalomban tölthető napjaik meg vannak számlálva.

Ahogy a népi bölcsesség mondja: azt már tudjuk, hogy mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz.
Isten megsegít, meglátjuk...


http://www.pupublogja.hu/2015/03/vamzer-lejton.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi gyóntatás bűn híján nem lesz!
  2015-03-12 20:24:27, csütörtök
 
  Döbrögi gyóntatás bűn híján nem lesz!

Posted on 2015/03/12 Szerző: Admin

Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke szerint a nemzetbiztonsági bizottság nem hallgatja meg Orbán Viktor miniszterelnököt, bár Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke ezt állította.
A fideszes politikus csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményével Molnár Zsolt szerdai sajtótájékoztatójára reagált. A szocialista képviselő akkor azt mondta, a tervek szerint két hét múlva nyílt ülésen hallgatná meg Orbán Viktor miniszterelnököt a sajtóban megjelentekről, a személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról.
Németh Szilárd közölte: Molnár Zsolt a bizottság keddi ülésén nem kezdeményezte a miniszterelnök meghallgatását, így nem is születhetett erről döntés. Az MSZP el akarja terelni a figyelmet “az emberek pénzének százmilliárdos nagyságrendű eltüntetését eredményező második és harmadik szocialista brókerbotrányról" - tette hozzá a fideszes politikus.
(MTI)
Bal-Rad komm: Az alelnök helyreteszi az elnököt! Helyes. De az finoman szólva is furcsa, hogy öt év kormányzás után még mindig “azeemúúttnyócév" hajánál előcibálásra koncentrál a döbrögista horda, két hete kitört balhék miatt.
A Döbröginket ért ügynökvád miatt pedig a narancsos bagázsnak nem kéne nyüszítenie, hiszen a népeket nem izgatja, hogy a Vezér jelentett e mikor katona volt. Persze hogy jelentett! Adott esetben negyedóránként. Hiszen ott csak jelenteni lehetett, meg kérni. Az utóbbit igen ritkán. Még ritkábban teljesítették.
Döbröginket nem is a katonaélményeiről kéne gyóntatni! (Azon csak az ellenmaffiák rugóznak!)
Dr. Szeszák fórumtársunk több kérdést is tudna súgni, hogy miről kéne faggatni Vezénylő Tábornok urunkat. Meg az ő hordáját! No meg az ellenbandákat!
De hát ezekre a Duna parton senki sem kíváncsi! Csak a pórnép. Az meg-ugye-nem számít!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/12/dobrogi-gyontatas-bun-hijan-nem-lesz/

//////////////////////////////////////////////////////////////,,,,


EZEKNEK MIND A DAVAJ GITÁRT KELL LENYOMNI A TORKÁN, MAJD AKKOR BESZÉNEK!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vácon már szégyen a Döbrögi-imádat?!
  2015-03-12 20:11:01, csütörtök
 
  Vácon már szégyen a Döbrögi-imádat?!

Posted on 2015/03/12 Szerző: Admin

A Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákját és egy pedagógusát hívta meg a Klik a budapesti megemlékezésekre, az iskola tantestülete azonban visszautasította a meghívást, mondván: nem támogatják és nem is szervezik meg “a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét".
A Váci Madách Imre Gimnázium tíz diákja és egy tanára kapott meghívót a Kliktől a március 15-i budapesti megemlékezésekre. A gimnázium tantestülete levélben utasította el a meghívást.
Azt írják: az iskola tanárai nem támogatják és nem is szervezik meg “a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét", és elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye. Hozzátették: az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik azt a kérést, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.
A gimnázium idén is megemlékezik a nemzeti ünnepről - írták a Klik Ceglédi Tankerülete tanügy-igazgatási referensének, Domokos Mártának címzett levelükben, amiben azt is megjegyzik, hogy a meghívás Fodor Gábor megyeközponti tankerületi igazgató megbízásából történt.
(HVG)
Bal-Rad komm: A Döbrögi-éra valószínűleg első szembeszegülési történetének lehetünk tanúi. Az EGYIK MAFFIÁVA szembeni nyíltszíni undor megnyilvánulásának. Erodál a narancserő!-nem nyúlik a Kubatov-lista. Egy DEMOKRÁCIÁBAN ez így kell hogy legyen! Szegény váci gimnazisták! Nem védhetik testükkel a Vezért!

https://balrad.wordpress.com/2015/03/12/vacon-mar-szegyen-a-dobrogi-imadat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak ezen a héten 1 000 000 000 forintnak örülhetett Orbán R
  2015-03-12 20:08:32, csütörtök
 
 
Csak ezen a héten 1 000 000 000 forintnak örülhetett Orbán Ráhel férje
Hírszerkesztő

2015. március 12

Kiváló hetet zárt a saját lábon álló Orbán Ráhel férjének érdekeltsége, egymás után jöttek ki a Közbeszerzési Értesítőben az Elios Zrt.-re vonatkozó tendergyőzelmek.

Hétfőn Mórahalom közölte, hogy 64,8 millió forintot nyert náluk az Elios Zrt. a közvilágítás korszerűsítésére, ezután szerdán további két tendergyőzelem jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Tiborcz István cége befutott egyrészt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház csaknem 150 milliós tenderén, másrészt Szolnok város 877 milliós pályázatán is. - írja a hir24.hu

A Tiborcz István résztulajdonában álló Elios Zrt. már-már Közgépi magasságokba emelkedve egyetlen hét alatt mintegy egymilliárd forintnyi tendergyőzelemnek örülhetett. Március 9-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az első győzelem. Mórahalom önkormányzata hirdetett nyertest közvilágítási tenderén, amelyet nem nyílt eljárásban, hanem hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban hirdetett meg.

Ennek oka az volt, hogy a munka értéke nem érte el a 150 millió forintos értékhatárt, ami fölött nyílt eljárásban kellene az önkormányzatnak kivitelezőket keresnie. Tiborczéknak így egyetlen versenytárssal kellett megküzdeni, végül 64,8 milliós ajánlatukkal nyertek.

Két napra rá hirdetett nyertest a Közbeszerzési Értesítőben a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is a maga tenderén. Ezt a pályázatot szintén hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban folytatták le, a feladat itt napelemes rendszer telepítése volt.
Éppen hogy elmaradt az értékhatártól

A szerződés eredetileg becsült összege hajszálnyival, 100 ezer forinttal maradt el az értékhatártól, ami fölött már a kórháznak nyílt eljárást kellett volna lefolytatni. A szerződést egyébként már tavaly szeptemberben megkötötték az Eliossal, a nyertesről szóló hirdetmény mégis csak most jelent meg.

A harmadik tender, amelyről a héten derült ki, hogy az Elios nyerte meg, Szolnok közvilágításáról szól. Ez egy 877 millió forintos megbízás, amit a fenti kettővel ellentétben nyílt eljárásban, tehát mindenki felé nyitottan hirdettek meg. Jelentkező mégis csak egy társaság volt, Orbán Ráhel férjének cége. E három tenderrel az Elios Zrt. összesen 1,1 milliárd forint közpénzhez jutott.

Korábban az Átlátszó írta meg, hogy tavaly Tiborcz István cége majdnem 3 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert meg. A cég visszaélésgyanús közbeszerzési győzelmeivel kapcsolatban rendőrségi nyomozás indult, a Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást "versenytkorlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanújával.
A kikötőbeli tulajdonostárs cége is feltűnt az egyik vitatott tendernél

Az Átlátszó ezután azt is megírta, hogy az egyik vitatott pályázatnál a lebonyolító - egy évek óta meglévő keretszerződés alapján - a Provital Zrt. volt. A Provital, pontosabban a Provitalban ekkor többségi részesedéssel bíró Lukács Krisztián és Tiborcz István együttműködése nem korlátozódik a szekszárdi projektre, a kapcsolat felbukkan a keszthelyi kikötő megszerzése kapcsán is.

A keszthelyi kikötőt üzemeltető önkormányzati céget a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. vásárolta meg, ennek a társaságnak az egyik ügyvezetője és résztulajdonosa Tiborcz István mellett Lukács Krisztián. Tény ugyanakkor, hogy Lukács a szekszárdi pályázat benyújtásának idején már nem volt tulajdonos a Provital Zrt.-ben, de a pályázat előkészítésének idején még igen.



hir24.hu (Fotó: hirhatar.com)

http://civilhetes.net/belfold/csak-ezen-a-heten-1-000-000-000-forintnak-orulhetet t-orban-rahel-ferje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 2760
  • e Hónap: 6505
  • e Év: 160001
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.