Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Megélhetés helyett Olimpiát?
  2015-03-16 18:01:55, hétfő
 
 
Megélhetés helyett Olimpiát?
Hírszerkesztő

2015. március 16

Gyurcsány Ferenc sportminisztersége kezdetén ingyenes közösségi sportpályákat ígért.

Természetesen semmi nem lett belőle. Orbán Viktor miniszterelnökségének szimbólumává váltak az élsportot szolgáló stadionok. Közben összehasonlító felmérések szerint a magyar társadalom a legkevesebbet mozgók és a legegészségtelenebbek között van az Európai Unióban. Míg Nyugat-Európa városaiban minden kerületben és faluban van ingyenes, nyitott sportpálya, addig Magyarországon a tinédzserek sportolásának legtipikusabb esete, hogy a kerítésen bemásznak a suli focipályájára. - írja a vs.hu

A megfizethetetlen sportklubok országában most ismét beindult a budapesti olimpia propaganda-gőzhengere. Egy olyan országban, ahol a társadalom negyven százaléka annyi jövedelemmel nem rendelkezik, hogy egészséges táplálékot egyen. Ezeknek az embereknek a nagy része nem Budapesten él, hanem az ország leszakadtabb régióiban. Magyarország hét statisztikai régiójából négy évről évre rajta van az EU legszegényebbjeinek a listáján, miközben a Budapestet is magába foglaló Közép-Magyarország nyugat-európai egy főre jutó GDP-t mutathat fel. A fizikailag nyomorgók nagyrészt vidéken és nem a fővárosban élnek. Mint ahogy többségében a gyerekek azon 36 százaléka sem, amely az Eurostat szerint súlyos anyagi nélkülözésben él. Ennél nagyobb gyerekszegénység csak Bulgáriában van. GDP-arányosan jó 4-5 százalékkal többet kellene szociálpolitikára költenünk ahhoz, hogy az uniós átlagot elérjük, és 7-8-at ahhoz, hogy a nyugat-európai szinthez felzárkózzunk.

Összehasonlító felmérések szerint miközben a budapesti és nagyvárosi iskolák nemzetközi mércével is megállják a helyüket, addig a fejletlenebb térségekben lévő sulik olyan gyenge tudást adnak, hogy azzal jórészt foglalkoztathatatlan fiatalok kerülnek a munkaerőpiacra. A középiskolások tanulási eredményeit 73 százalékban az határozza meg, hogy hol laknak az országban. Ez a szám Finnországban mindösszesen 8 százalék, azaz az országban nagyjából mindenhol jó az oktatási rendszer. Azért nincs elég adófizetőnk, azért kell százezreket közmunkával eltartanunk, mert nem költünk a fejletlenebb térségek iskoláira. A GDP-arányos oktatási költésünkből 2-3 százalék hiányzik a nyugati átlaghoz képest. Az egyetemi tanárok kevesebbet keresnek, mint a magángazdaságban a titkárnők, az egyetemi tanársegédeknek pedig alacsonyabb a fizetésük, mint a segédmunkásoké. A magyar felsőoktatás teljesítménye nemzetközi szinten összességében értékelhetetlen. A felnőttképzési rendszerünk szétesett.

A közösségi közlekedésünk leamortizálódott. Nem csak a vonatok és a pályaudvarok állapota harmadik világbeli. Szakértők szerint mintegy 2000 milliárdot kellene befektetni országszerte a könyv szerint egy évtizede csődben lévő MÁV-ba ahhoz, hogy az működőképes legyen. Megyei buszvállalatok gyakorlatilag csődhelyzetben működnek évek óta. És akkor még nem beszéltünk a csak nyomaiban létező elővárosi közlekedésről a nagyvárosaink környékén.

A magyar kórházak szétesnek, a betegek egészségtelen ételeket kapnak, és újságcikkek sorának tanúsága szerint nem egyszer maguknak kell hozniuk a gyógyszert. Több száz milliárd hiányzik csak az infrastruktúra szintre hozásához, az eszközellátásról és az orvosok, ápolónők elvándorlásának megállításáról ne is beszéljünk.

A magyar politikusok - akárhányszor hiány volt a magyar költségvetésben -, újabb megszorító forrásokat találtak ki. Ezeket a forrásokat aztán elköltötték korrupcióra és értelmetlen presztízsberuházásokra, miközben a humán tőke, a termelékenység, a közösségi közlekedés, az emberek tudása, egészsége és mentális egyensúlya amortizálódott. Uniós csatlakozásunk óta a GDP-nk közel harmadát kaptuk meg uniós támogatásokból, melynek többségét vasbetonra, magánvagyonok növelésére és a kivéreztetett állami alrendszerek pótlólagos finanszírozására költöttük. Ekkora ,,félreberuházás" mellett 2004 óta összességében alig hatszázalékos gazdasági növekedést értünk el. Magyarország társadalma ma nem alkalmas arra, hogy fenntarthatóan növekvő értéket termeljen. A GDP 15-20 százalékát kellene előteremtenünk ahhoz, hogy az állami alrendszerek nyugat-európai értelemben vett működőképessége helyreálljon, és elkezdődhessen a termelékenység és a foglalkoztatottság érdemi és fenntartható növekedése.

Aki ebben a helyzetben amellett érvel, hogy további vasbetonra, ezúttal olimpiára kellene költenünk olyan összegeket, amelyeket ismét csak a társadalmi tőke elől vonnánk el, netalántán hitelből, az nem hajlandó tudomásul venni az őt körülvevő világot. Nyugat-európai szemmel már az megdöbbentő, hogy egy ilyen ötlet felmerülhet, hogy érvelni kell amellett, hogy ez miért nem racionális. Az egy dolog, hogy évtizedek óta nem volt nyereséget és nem veszteséget termelő olimpia. Athénban saját szememmel láttam a fűvel benőtt egykori olimpiai létesítményeket, amelyek 7 százalékos GDP-arányos hiányt okoztak az országnak, és ma vándorcigány családok laknak bennük. Mindezt egy-két hét fesztiválért. De ha még megtérülést is feltételeznénk valamilyen kincstári optimizmus okán, akkor sem hihetjük el, hogy budapesti sportrendezvények finanszírozása jobb befektetés egy szegény országban, mint azokra költeni a pénzt, akik ma nyomorognak. Akik foglalkoztathatatlanok, akiknek sem a piac, sem a leépített állam nem ad lehetőséget arra, hogy értékteremtő munkához jussanak és abból megéljenek. Ezeknek a millióknak nincs még egyszer huszonöt évük, hogy teszteljék: vajon a budapesti olimpia állítólagos nyeresége tényleg lecsorog-e Makóra, Ózdra és Lentibe. Vagy helyette a budapesti építőipari és vendéglátóipari vállalkozások bankszámláira, illetve adósság formájában az Államadósság Kezelő Központ könyveibe.

A budapesti olimpia középosztálybeli támogatói számára nyilván nehéz elfogadni, hogy szegény országba születtek, és abban is kell végigélniük az életüket. Nyomorban élő, többségében nem budapesti magyarok millióinak még nehezebb.



vs.hu (Fotó: sikerado.hu)

http://civilhetes.net/belfold/megelhetes-helyett-olimpiat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs alma. Bezártak a boltok :)
  2015-03-16 17:40:24, hétfő
 
  Nincs alma. Bezártak a boltok.

http://40.media.tumblr.com/bc03cf82046ef216168426da358e6db1/tumblr_nl8q35Jy7y1qec l4ao1_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljes készültségben az orosz északi flotta
  2015-03-16 17:25:44, hétfő
 
  Teljes készültségben az orosz északi flotta

Vlagyimir Putyin orosz elnök parancsára a hadrafoghatóság “váratlan ellenőrzése" keretében teljes készültségbe helyezték az orosz északi flottát, illetve a nyugati katonai körzet és a katonai ejtőernyős haderő egyes alakulatait.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu szerint “a bevethetőségi képesség ellenőrzése" 38 ezer katonát, több mint 3,3 ezer haditechnikai eszközt, 41 hadihajót, 15 tengeralattjárót, illetve 110 harci repülőgépet és helikoptert érint. A hat napig tartó rendkívüli ellenőrzés során a kijelölt katonai egységeknek az Északi-sarkvidéken, az Oroszországhoz tartozó Novaja Zemlja (Új Föld) szigetcsoportnál és a Ferenc József-földnél kell végrehajtaniuk a kiszabott feladatot. Meg kell erősíteniük a térségben állomásozó hadseregcsoportot, meg kell semmisíteniük a feltételezett ellenség haditengerészeti erejét, fel kell venniük a harcot az ellenség diverzáns-felderítő egységeivel.

Az orosz északi hadiflotta, valamint a nyugati katonai körzet egységei lövészeti, valamint taktikai gyakorlatot tartanak. Emellett különleges rendeltetésű katonai egységek nagy távolságokra történő bevetését gyakorolják, továbbá az orosz államhatár védelmét a levegőben és a tengeren, valamint a távoli északi szárazföldi területeken.

Egyes nyugati hírügynökségek úgy értelmezik Sojgu bejelentését, hogy az orosz hadsereg nagyszabású hadgyakorlatot kezdett az északi sarkvidéki területeken. Mindeközben Alekszej Meskov orosz külügyminiszter-helyettes Moszkvában kijelentette, hogy az Oroszország határainál sűrűsödő NATO-hadgyakorlatok az észak-európai stabilitás meggyengítéséhez, a feszültség erősödéséhez vezetnek a régióban.

Múlt kedden a NATO hét tagállama kezdett tengeri hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. Moszkvai közlés szerint a múlt hétfőn pedig több mint 120 haditechnikai eszköz érkezett az Egyesült Államokból Lettországba.

Steve Warren ezredes, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője ugyanakkor közölte, hogy az amerikai hadsereg 750 tankja, helikoptere és járműve, valamint más hadfelszerelés érkezett Rigába. A Pentagon azt is közölte, hogy a 3. amerikai gyalogoshadosztály mintegy 3 ezer katonáját vezénylik e hét elejétől a Baltikumba, ahol az észt, a lett és a litván fegyveres erőkkel közös hadgyakorlatokon vesznek részt.

http://pestisracok.hu/teljes-keszultsegben-az-orosz-eszaki.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csillagúton lépkedő, főnixbe oltott Orbán Viktor a szakrális
  2015-03-16 16:56:51, hétfő
 
  Csillagúton lépkedő, főnixbe oltott Orbán Viktor a szakrális lépcsőn
Ünnepi látomások a szakrális lépcsőn, nemzet, jövő, Európa, muszkák és egyéb őrület.


Fotó: Lázár Gergő/lazarg.com


Sajnálatos módon nem tudtam személyesen részt venni az 1848-as forradalmat és Orbán Viktor miniszterelnököt köszöntő ünnepségen, ezért kénytelen voltam beérni a televízió előtti örvendezéssel. Meg kell állapítanom: Orbán Viktor! Mi több: Viktor!

Ennyi hülyeséget, ilyen rövid idő alatt, ilyen töménységben még nem sikerült hallanom, pedig olykor az Echo Tv. műsorába is belepillantok. Na, de ez a mai beszéd korszakos jelentőségű volt számomra.

Először is: végre sikerült egy normális öltönyt felvennie országunk fejének. Ez önmagában is elismerésre méltó. A pódium felé tartva senki kezét nem óhajtotta megcsókolni, ami szintén üde színfolt ebben a csúf, szürke világban. Aztán beszélni kezdett, én pedig dermedten hallgattam.

Kezdésnek világossá tette, hogy a piciny magyar nemzet körül van véve hatalmas, homlokig felfegyverzett, vérszomjas és aljas ellenségekkel. Most is, nem ám csak régen!

"Nyugatra fordulva a németül beszélő népek világa, a mindig jól szervezett, a gazdasági válságokat is a javukra fordító kancellárok világa. Keleten a nálunk százszorta nagyobb katonanépek világa. Délre a félhold hatalmas embertömegei. Köztük áll a magyar haza. " - mondta a miniszterek elnöke.

Itt vagyunk mi, hősies és a szabadságért harcoló nép, a minket legázolni akaró, ellenséges és irígy népek tengerében. De mi kitartunk, mint egy átlátszó állványzat! Ezt ugyan a magam részéről nem igazán értettem, de a "Viktor!"-t kiabáló szurkolóknak nagyon tetszett a hasonlat.

Voltak muszkák, labancok, kurucok is, valamint azt is megtudhattam, hogy Abraham Linkoln Kossuth Lajos beszédére építette tíz évvel később a szónoklatát.

Nem tudom, kik írják Orbán beszédeit, de az a gyanúm, felvagdostak egy közhelygyűjteményt és egy kalapból kihúzva a szavakat, sorba rakták, majd szónoklattá pofozták és a főnök kezébe nyomták az ünnepi micsodát. Így fordulhatott elő, hogy néhány perc leforgása alatt volt ikercsillag, mágikus energia, szakrális lépcső, csillagút, főnixpillanat, kötélhágcsó, görbe uborka, nemzethalál és még sok hasonló okosság.

A beszéd önmagában tragikusan nevetséges volt, de az üzenete nem. Az ijesztő és fenyegető.

Egy olyan hadvezér üzenete volt, aki láthatóan eltévedt korban, időben, térben és senki nincs, aki erre felhívná a figyelmét. Harcba, háborúba szólította a népét, egyszersmind kitagadva a nemzet soraiból mindazokat, akik nem az ő zavaros eszmerendszere szerint képzelik el a jövőt. Orbán felvázolt egy ellenséges, fenyegető Európát, benne egy szabadságáért, önállóságáért és a puszta létéért küzdő bátor, független Magyarországot. Egy országot, ahol az igazak és szépek csak a kormány hívei lehetnek, ahol az ellenzék a sárba rántaná a nemzetet, de Orbán Viktor ezt tűzzel-vassal meg tudja és meg is fogja gátolni.

Világossá tette, hogy a jelenlegi kormány nélkül rabszolgák lennénk, de minimum gyarmat.

"Vagy együtt leszünk sikeresek, vagy sehogy!" - kiáltotta, időnként egészen szopránosra sikeredett hangfekvésben. Ebbe természetesen nem tartoznak bele azok, akik nem feltétlen hívei az orbáni illiberális unortodixiának. Azok nem lesznek sikeresek, ha megfeszülnek, akkor sem!

Végül Orbán Viktor feltárta az "ősi tudás"-t, felrajzolta vízióját múltról, jelenről, jövőről.

Az első kettő szóra sem érdemes (és óránként változik), a jövő viszont csak és kizárólag Orbán Viktor vezetésével képzelhető el, sehogy máshogy. Ha ő nincs nekünk, akkor elvész a függetlenség, a szabadság, a keményen dolgozó ember (természetesen ilyen is volt a beszédben) itt pusztul halomra, mint a nyugat rabszolgája. Orbán Viktor nélkül csak kollektív elhülyülés, nemzethalál, kolera, influenza és vasárnap is nyitvatartó üzletek szörnyű rémei fenyegetnek.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/03/csillaguton-lepkedo-fonixbe-oltott-orban-v iktor-a-szakralis-lepcson-00306551.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talpra vasárnapi vásárlók
  2015-03-16 16:50:19, hétfő
 
  Talpra vasárnapi vásárlók

KvcsL 2015. március 14., szombat 16:38

Mit kíván a Magyar Nemzet? A szabad vasárnap bevezetését! Követeljük. A nulla százalékos KDNP jött erre rá. Törvényt is gyártatott erre a 2/3-al. Köszönet a kereszténydemokratáknak, március 15-étől többé nem lehet vasárnaponként bevásárolni. Érvelhet a Fidesz és a 0 százalékos nagy párt is hazaszerető gazdaságpolitikával.

De a Lidl zöldségeinek zöme hazai termelőtől kerül a boltokba, nem beszélve a Tesco beszállítóiról. Mint már annyiszor egy pusztán gazdasági érdekszférát támogató döntést - a Fidesz holdudvara- szépen becsomagolva kereszténységgel és átkötve a hazafiság nemzetiszín masnijával ezt is lenyomja azEmberek torkán.zarva3

Az teljesen rendben lenne, ha ez egységesen történt volna a szabályozás. Vagy mindenki zárva van, vagy senki. Vagy úgy, hogy mindenkinek tényleg jó legyen. Rászorítani a munkaadót, hogy a változó munkarendben dolgozóknak is adjanak bérpótlékot vasárnap.

Egy stagnáló gazdaságban már megint a maguk embereit, - CBA-franchise - hozták helyzetbe. A KDNP szerint vasárnap templomba kell járni és együtt lenni a családdal. Nem pedig a mocskos vadkapitalista boltokba kell vásárolni.

Az vasárnapi zárvatartást elrendelő törvényben annyi a bizonytalan és betarthatatlan pont, hogy egy ideig garantáltan őrület lesz országszerte, mint az évelején bevezetett matricarendszernél. A törvény szerint a vasárnapi zárva tartás alól a 200 négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek a kivételek, amennyiben a tulajdonos vagy a családtagja szolgálja ki a vevőt. Azon családtagoknak nem kell templomba sem járniuk.

Egy biztos, március 15. után egyik Tesco, Spar, Auchan, Lidl, Metro, Praktiker, Obi se lesz nyitva 50 vasárnap. Csak az adventi időszakban. Mert a karácsonykor lehet vásárolni.

Az ünnep elmúltával tesztüzem kezdődik márciusban. De majd a gépházzaj szép lassan elül. Aki még ma vásárolni akar akkor annak talpra.

http://patacsipilvax.hu/?p=54366
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
APRÓ, DE MÉGIS FONTOs JELEK
  2015-03-16 16:33:03, hétfő
 
  APRÓ, DE MÉGIS FONTOS JELEK

2015.03.16

Tegnap megint felvonult a felvilágosult demokraták színe-java a fővárosban.

Ott volt mindenki, aki valamit is számít azon az oldalon, Gyurcsánytól, Bokroson át egészen a magukat civilnek mondó balliberált egyletekig. És mindannyian rettegtek.

Félték a jövőt, aggódtak a köztársaságért és mindeközben bőszen hirdették, hogy ők maguk a demokrácia, ők maguk a felvilágosodás és ők maguk az igazi hazafiak, akik majd úgy összedöntik Orbán kártyavár-rendszerét, hogy csak na, hogy aztán újra eljöjjön egy európai - értsd az atlantista és globalista érdekeket gátlástalanul kiszolgáló - köztársaság ideje itt a Kárpát-medencében.

A honi demokraták új világot óhajtanak és vele új rendet. És hogy ne legyen egy percig se kétsége senkinek afelől, hogy mi is ez az új világrend, azt jól mutatják azok az apró, de mégis fontos jelek, amelyek a nagy vonulás során fel-feltűntek a tömegben.

A felvonulók nagyrészt pártzászlókkal érkeztek, volt jó néhány EU-zászló és elvétve néhány nemzeti trikolór is. Ez utóbbiakat azonban kicsit átszabták és hozzáigazították ahhoz a szellemiséghez, amelynek jegyében a felvilágosultak elképzelik ennek az országnak a jövőjét.

Az '56-os zászló mintájára, ahogy anno a forradalmárok kivágták belőle a gyűlölt Rákosi-címert, a mostani demokraták kivágták a zászló közepéről a koronás címert és a helyére az EU kék, sárga csillagos jelképét illesztették...

Azt hiszem, ehhez innentől már nem kell kommentár. Ehhez innentől már nem kell semmit hozzáfűzni. Ez mindent elmond arról, hogy a balliberált oldal miként vélekedik a jövőről, a nemzetről, a magyarságról.

És lehet vitatkozgatni azon, hogy most jó irányba megyünk-e, vagy sem, hogy OV hová vezeti az országot, hogy a radikális oldal kész van-e a hatalomátvételre, hogy lehetne-e jobban kormányozni, vagy sem. Azonban egy dolog nem lehet vita tárgya: azok az alakok, akik a globalista aranycsillagokat teszik a Szent Korona helyére, Magyarországon még egyszer nem kerülhetnek a hatalom közelébe.

Forrás:szebbjovo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy előretekintő kosárfonó lett az új helyettes államtitkár
  2015-03-16 16:26:56, hétfő
 
  Egy előretekintő kosárfonó lett az új helyettes államtitkár - Hoppál Péter pedig leszámolt a magas kultúrával

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. márc. 15., 17:20


Závogyán elvtársnő jó elvtársnő. Virágkötő, kosárfonó, népi kismesterség szakoktató, dáliatermesztő volt, középiskolás korától közösségi programokat szervezett, államtitkár lett.

Március 1-jétől Závogyán Magdolna az Emmi kultúráért felelős államtitkárságának új helyettes államtitkára, korábban a Nemzeti Művelődési Intézet (MNI) főigazgatója volt. Azelőtt meg kosárfonó, gyógynövény- és dáliatermesztő. A Kondorosi Csárda megmentője.

,,A kulturális alapellátás célkitűzését erősíti majd az új szerkezet, és ezt figyelembe véve esett a választás Závogyán Magdolnára" - nyilatkozta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az MTI-nek, hozzátéve, hogy a kulturális alapellátás fejlesztése ehhez értő szakemberek irányítása által lehet igazán hatékony, és az NMI eddigi programjai Závogyán Magdolna szakember irányítása alatt éppen ezt a gondolkodást tükrözték.

Ám Hoppál azt is elmondta, hogy ugyan ,,a megemelt állami támogatások által a szaktárca portfóliójában lévő, magas kultúrát képviselő budapesti intézmények is erősödnek, de a vidéken születetteknek is biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy minőségi kultúrával találkozhassanak".

Arról viszont nem beszélt - vélhetően szerénységből - az államtitkár, hogy valójában milyen sokoldalú az új helyettes. Közelebbről egy igazi reneszánsz ember alakja körvonalazódhat előttünk. Legalábbis ez derül ki abból a ,,who is who" szócikkből, ami - a honlap szerint - ,,standard formába öntött, érték-ítélet mentes életrajz".

Figyeljék, Závogyán Magdolna nemcsak az MNI főnöke volt, hanem ,,vállalkozóként több foglalkozás: virágkötő, kosárfonó, népi kismesterség szakoktató, földművelő, dáliatermesztő, gyógynövénytermesztő; középiskolás korától közösségi programokat szervezett", illetve nevéhez fűződik az ,,évente (5 éven keresztül) a Kondorosi Kukorica Napok fesztivál megrendezése a környék nagy cégeinek bevonásával, hagyományok, gasztronómia, szakmai fórumok, kiállítások, a turisztikailag meghatározó Kondorosi Csárda megmentése és megismertetése".

De még megtudhatjuk azt is, hogy ,,mindig az emberekért dolgozott; mindig előretekint, ami rossz dolog történik vele, azon túllép, a világot folyamatosan változónak fogja fel és ehhez alkalmazkodva él és cselekszik; nem az előző naphoz viszonyít, a ma kihívásaival és lehetőségeivel él".

Engedje meg, hogy mi is gratuláljunk márciusi kinevezéséhez. Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája, illetve szevasz, Rákosi, hol bujkáltál eddig?


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/egy-elore-tekinto-kosarfono-lett-az-uj-hely ettes-allamtitkar-hoppal-peter-pedig-leszamolt-a-magas-kulturaval-94153



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Devizahiteles elszámolás: sokkal kevesebbet kaptak vissza, m
  2015-03-16 16:22:32, hétfő
 
 
Devizahiteles elszámolás: sokkal kevesebbet kaptak vissza, mint remélték

5-15 százalék közötti összeget kaptak vissza olvasóink a devizahiteles elszámolásban. A kormány 25-30 százalékról beszélt.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2015.03.16. 07:50

A delmagyar.hu oldalon kérdeztük meg olvasóinkat, hogy megkapták-e már bankjuktól az elszámolásról szóló értesítőket. A pénzintézetek március elseje óta küldik az árfolyamrés és a tisztességtelen kamatemelés visszatérítéséről szóló leveleket, amiből 200 válaszoló olvasónk közül alig páran kaptak. Ők sem felhőtlenül boldogok.

- Svájcifrank-hiteles barátnőmnek a még meglevő hitelébe 210 ezret számoltak be, 4 és fél millió volt az induló kölcsön összege. Mi 500 ezret kaptunk vissza, eredetileg 3 és fél milliós volt a hitel. Úgy látszik, a devizahiteles-mentésben nem kell nagy dolgokra számítani - írta felhívásunkra egyik olvasónk.

Egy autós arról számolt be, hogy az Erste Banknál 2006-ban felvett, időközben már visszafizetett 3 millió forintos autóhitel után 380 ezer forintot ,,vehetett fel" a bankfiókban.

A számok azt mutatják, olvasóink 5-15 százalék közötti összeget kaptak vissza az elszámolással. Ez lényegesen kevesebb, mint a kormány által beharangozott összeg. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője többször elmondta, egy átlag devizahiteles esetében 25 százalékkal csökkenhetnek a törlesztőrészletek és a kamatok, de olyan is lehet, akinél ez eléri a 30 százalékot.

A devizahitelesek megmentése a végéhez közeledik, a lakáskölcsönök forintosítása február elsején megtörtént. A kötelező elszámolásról szóló értesítőket legkésőbb április 30-áig postázzák a pénzintézetek. Az elszámolást nagy várakozás előzi meg, a hírek több portálon is milliós összegekről szóltak. A Magyar Nemzeti Bank hűtötte a kedélyeket, közzétett tájékoztatójuk szerint az adósok több mint felének legfeljebb 10-20 százalékkal csökkenhet a tőketartozásuk.

Hogy mikor kapják meg az elszámolást olvasóink? Az eco.hu gyűjtése szerint az UniCredit április második felében postázza az elszámolás és a forintra váltás részleteiről szóló közel 50 ezer levelet. A Budapest Bank a levelek zömét csak áprilisban, több részletre elosztva adja postára. A K&H és az OTP devizahitelesekkel kapcsolatos pere miatt májusra csúszik az értesítés. A leggyorsabb az Erste volt, egyes hírek szerint a bank ügyfelei már március másodikán megkapták a pénzt.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/devizahiteles_elszamolas_sokkal_kevesebbet_k aptak_vissza_mint_remeltek/2421598/?utm_source=napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-m ail&utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most viszont annyira szabad, hogy mindenki elmenne innen....
  2015-03-16 14:57:47, hétfő
 
  Most viszont annyira szabad, hogy mindenki elmenne innen....


Rogán: 2010 előtt nem volt szabad az ország

Hír24

2015. március 14. 19:21


A Fidesz frakcióvezetője szerint az 1848-as forradalmi követelések listája, a márciusi 12 pont "a polgári Magyarország alapköve", és a 2010 óta tartó nemzeti, polgári kormányzás iránytűje is.


Rogán Antal a budapesti V. kerületi ünnepi megemlékezésen szombaton azt mondta: "ugyanúgy, ahogy a 12 pont nélkül nincs magyar szabadság, úgy 1848 nélkül nincs 1956, nincs 1989, és 2010 sem". Belváros-Lipótváros korábbi polgármestere ünnepi beszédében hangsúlyozta: "2010 előtt sem az ország, sem a nemzet nem volt szabad" abban az értelemben, ahogy az 1848-as 12 pontban megfogalmazták. Azért nem - fejtette ki -, mert a bankok szinte mind külföldi kézben voltak, a legfontosabb közszolgáltatások multinacionális vállalatok kezében voltak. "Nemzetközi pénzügyi körök fogságában szenvedett a nemzet, devizahitelekkel tömték tele a magyar családokat, eladósították az országot", és a kormány nem dönthetett gazdasági kérdésekben például az IMF vagy Brüsszel megkérdezése nélkül - mondta.

Rogán szavai szerint 2010, "az igazi szabad választások éve" nagy fordulópont volt, mert bár előtte a 12 pontból "jóformán semmi nem volt érvényben", az elmúlt évek kemény munkájának, a magyar nemzet és az emberek kemény kiállásának köszönhetően, jelenleg Magyarország "erős, magabiztos, nyugatias ország".

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a 2010-es választások eredményének és az elmúlt évek kormányzásának köszönhetően Magyarország nincs kényszerpályán. Rogán Antal szerint "teljesült 1848 márciusának üzenete, megvan a magyar szabadság, és szabad a haza".


http://www.hir24.hu/belfold/2015/03/14/rogan-2010-elott-nem-volt-szabad-az-orszag /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véletlenül kiszivárgott az Orbán-beszéd eltitkolt hangsávja
  2015-03-16 14:55:45, hétfő
 
  Véletlenül kiszivárgott az Orbán-beszéd eltitkolt hangsávja

http://index.hu/video/2015/03/15/orban_beszed_hanghiba_m1_marcius_15/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.