Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Dárdai Pál keretet hirdetett.
  2015-03-17 20:08:08, kedd
 
  ...... ......


Guzmics Richárd, Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Leandro is bizonyíthat a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. Kenneth Otigba nigériai meghívóra vár.
A magyar labdarúgó-válogatott hamarosan ismét pályára lép, március 29-én Görögországot fogadjuk az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Dárdai Pál, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya kedden hirdette ki a találkozóra készülő 24 fős keretét. A Dárdai-érában először kapott meghívót Guzmics Richárd, Leandro de Almeida, Koman Vladimir és Hajnal Tamás.
,,Az őszihez képest némileg nehezebb volt a helyzetünk a kerethirdetéskor, mert jelenleg nem mindenki kap állandó játéklehetőséget klubcsapatában. A stáb mintegy negyven játékost figyel hétről hétre, közülük választottuk ki múlt héten a bő, harmincas keretet, majd a hétvégi fordulót követően jelöltük ki azt a 24 játékost, aki a jövő héten megkezdi a felkészülést Telkiben. Az ellenfél ismeretében több szempontot is figyelembe vettünk a keret kialakításakor, a futballisták formája mellett ezúttal fontosnak tartottuk, hogy elsősorban rutinosabb, illetve nemzetközi tapasztalattal bíró játékosok kapjanak helyet az együttesben. A szűkített keretből kimaradó játékosokra ezúttal biztonsági tartalékként számítunk. Tervünkben szerepelt, hogy megnézzük a Hollandiában játszó Kenneth Otigbát is, személyesen beszéltem vele telefonon, de ő elmondta, hogy inkább a nigériai válogatott meghívására vár. Döntését természetesen tiszteletben tartjuk, sok sikert kívánunk neki további pályafutásához" - mondta Dárdai Pál az mlsz.hu-nak.
A magyar válogatott az eddig lejátszott négy fordulóban kétszer nyert egy-egy döntetlen és vereség mellett, az így megszerzett hét ponttal az F jelű hatos harmadik helyén tanyázik. Leendő ellenfelünk, Görögország eddig meglepetésre csak egy döntetlent és három vereséget tud felmutatni, amivel a csoport utolsó helyén áll.

A magyar válogatott keret:
- Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton)
- Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Simon Krisztián (1860 München), Juhász Roland (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Vanczák Vilmos (FC Sion), Kádár Tamás (Lech Poznan), Leandro de Almeida (AC Omonia)
- Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Koman Vladimir (DVTK), Elek Ákos (Csangcsun Jataj), Pintér Ádám (Levadiakos), Hajnal Tamás (Ferencváros)
- Támadók: Stieber Zoltán (Hamburg), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Gera Zoltán (Ferencváros), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO)
- Biztonsági tartalékok: Gulácsi Péter, Szélesi Zoltán, Lang Ádám, Forró Gyula, Varga József, Bartha László, Böde Dániel
 
 
1 komment , kategória:  Magyar foci  
Hajléktalanná válhat Czibor özvegye
  2015-03-17 20:05:09, kedd
 
  Hír 24 Link  
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Kiütötte Romániát a pólóválogatott
  2015-03-17 20:00:56, kedd
 
  Románia-Magyarország 5-14
A magyar férfi-vízilabda válogatott 14-5-re nyert Bukarestben, a Világligában.
A bukaresti mérkőzésen a házigazda románok szerezték az első gólt, ám ez volt az egyetlen alkalom, hogy vezettek a mérkőzésen. Az első negyed ugyan még 2-2-vel ért véget, a második nyolc percben lerázta magáról ellenfelét Benedek Tibor legénysége, 5-1-re nyertük meg ezt az etapot Vámos Márton vezérletével.
A folytatásban sem forgott veszélyben a mieink győzelme, a védekezésünk ellen nem volt ellenszere Romániának, a házigazda a teljes második félidőben mindössze két gólt dobott. A magyar válogatott végül 14-5-re nyert, Erdélyi Balázs volt legeredményesebb a maga négy találatával.
"A szlovák mérkőzés után vártam egy nagy javulást, fontos volt, hogy a védekezésben nagyot erősödtünk. Ma a szoros emberfogásunk agresszív volt, fegyelmezetten és okosan játszottunk, igaz ez a fiatalabb és idősebb játékosokra egyaránt" - értékelte Benedek Tibor a mérkőzést a szövetség.
Románia-Magyarország 5-14 (2-2, 1-5, 1-3, 1-4)
Gólszerzők: Negrean 2, Ghiban, Radu, Gheorge, ill. Erdélyi 4, Vámos 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Német, Manhercz K., Salamon, Hosnyánszky
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Gréczi Márton - 15 évesen nagy tehetség
  2015-03-17 19:52:50, kedd
 
  Gréczi Márton


Magyar tehetséget hívott próbajátékra a Bayern München
Gréczi Márton, a Kecskeméti TE játékosa korosztálya legnagyobb tehetségei közé tartozik, a kiemelt bajnokságban csak úgy szórja a gólokat és a gólpasszokat. Tavaly 27 góllal zárt, idén alig kezdődött el a tavasz, máris 26-nál tart. Teljesítménye, tehetsége nem kerülte el a szövetségi edzők figyelmét sem, folyamatosan kapja a meghívókat a magyar U15-ös válogatott összetartásaira is
- olvasható a Link

Ezzel azonban nem zárult le a sikerek sora, sőt, új fejezet nyílt számára, ugyanis nemrég olyan levelet kapott, melytől az egész Gréczi-család álla leesett. A kis Marcit a Bayern München hívta meg magához, ami annyit jelent, hogy április közepén kiutazhat a sztárklubhoz, ahol a korosztályos csapat edzéseibe is bekapcsolódhat.
Nagy elismerés ez a Mercedes Kecskeméti Labdarúgó Akadémia számára is, Török László természetesen nagyon örül Gréczi lehetőségének:
,,Mindenképpen öröm, hogy egy ilyen nagy klub meghívta. Dicséretet érdemel ezért mindenki, aki segítette a fejlődését, de elsősorban természetesen a játékos. Marci egy extra tehetség, egy igazi talentum, aki előtt persze még rengeteg munka áll, hogy elérje céljait. Röviden úgy tudnám leírni a játékstílusát, hogy nekünk nem kell minden héten Barcelona meccset nézni, ha látni akarjuk Messit, mert itt van nekünk kicsiben. Ahogy eddig is, úgy ezután is minden támogatást meg fog kapni tőlünk. Mindig vallottam, hogy a képzés mellett a tehetség utat tör magának."
Csima Gyula hosszú ideje a játékos edzője, nem lepődött meg azon, hogy külföldről is felfigyeltek rá:
,,Egészen kicsiként is kitűnt a mezőnyből már az UFC-ben, egymaga el tudott dönteni teremtornákat. Azóta is töretlen a fejlődése, az edzéseken is becsülettel dolgozik, és a válogatottnál is elégedettek vele. Meggyőződésem, hogy korosztálya legnagyobb tehetsége, nem véletlenül állnak sorba érte itthon, de most már úgy tűnik külföldről is."
Természetesen a főszereplő is nagyon várja már a túrát:
,,A Bayernt a tévében szoktam nézni, most én is ott lehetek náluk egy pár nap erejéig, nagyon-nagyon várom már. Biztosan nagy élmény lesz egy ekkora klubnál edzeni és bepillantani a kulisszák mögé."
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Ifjú kutya idomár
  2015-03-17 19:46:54, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Krisztus Jézus! Veled lehetővé válik, .......
  2015-03-17 19:28:50, kedd
 
  Krisztus Jézus! Veled lehetővé válik, hogy megismerjük Istent, csak engednünk kell, hogy átjárja életünket, ami már befogadtunk az evangéliumból, bármily kevés legyen is az. Ez a kevés éppen elég ahhoz, hogy napról napra előrébb jussunk, hisz Te nem ,,megérkezett embereknek" szeretnél minket. Krisztus, a Te szegényeid maradunk egész életünkben, emberek, akik a maguk egyszerűségében igyekszünk bizalmunkat a hit titkába vetni.  
 
0 komment , kategória:  vallás  
A nagy március
  2015-03-17 19:26:57, kedd
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Március15  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 244 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.