Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A természet zsírgyilkosai
  2015-03-22 23:56:41, vasárnap
 
  A természet zsírgyilkosai

Ugye, milyen könnyen felcsúszik 1-2 kiló? Ha nem akarsz vad diétába kezdeni, ekkora súlyfelesleg egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozással is lefaragható. A zsírégetéshez ugyanis vitaminok és nyomelemek kellenek, mutatjuk, melyek a legjobb ételek ehhez.
Alma: elveszi az étvágyat

A világon nagyjából 3000 almafajta létezik, nálunk a legnépszerűbbek a jonagold, az idared, a starking és a golden. Egész évben kapható, ráadásul a legolcsóbb gyümölcsök egyike.

Hatása: Az almában lévő gyümölcscukor stabilizálja a vércukorszintet, kontroll alatt tartva az inzulint, amely a hízásért felelős. Pektinje leköti a gyomorban lévő zsírokat és koleszterint, így azoktól könnyen megszabadulhatunk. De a pektin azért is fontos, mert fokozza az emésztést.

Tipp: Naponta együnk meg 2-3 szem szép almát.





Rengeteg rostot tartalmaz az alma, emellett jó vízhajtó is

A tenger gyümölcsei: slankítanak, fitté tesznek

Rák, kagyló - a legjobb fehérje- és cinkforrás.

Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás...

Tipp: Fogyasszunk hetente 2-3 alkalommal 10 dekányi natúr rákot vagy kagylót citromlével. A bevásárlóközpontokban kaphatunk fagyasztottat és frisset is, és kagylóból is nagy a választék.





Nem kimondottan olcsó, viszont jótékony

Articsóka: méregtelenít

Nemcsak az emésztést segíti, hanem karban tartja a véredényeket is. Fogyasztásával elejét vehetjük az érelmeszesedésnek.

Hatása: Jótékony a máj és a vese működésére, így segíti a méregtelenítést és a vizeletkiválasztást. Fokozza az epeműködést is, amely szintén szükséges a zsírok emésztéséhez és égetéséhez. Csökkenti a magas koleszterinszintet.

Tipp: Leghatékonyabb, ha aperitifként isszuk az articsókalevet (bioboltokban kapható).





Nálunk sajnos ritkán beszerezhető még az articsóka...

Bogyós gyümölcsök: energiát adnak

Eper, málna, szeder, áfonya - ki ne szeretné ezeket?! És a fagyasztott változat egész évben kapható...

Hatása: Tápanyagokban gazdagok, kalóriában szegények. Annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk... Energiát adó C-vitaminja ugyanis fokozza a zsírégetést. Flavonoidja megsokszorozza a C-vitamin hatását, miközben segíti a méregtelenítést, karban tartja a vízháztartást és a kötőszöveteket (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!).

Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!í





A bogyósok teli vannak antioxidánsokkal: fiatalítanak! :)

Hal: fokozza a zsírégetést

Ha gyakran eszünk halat, rengeteget teszünk az egészségéért. A halolaj erősíti az idegeket, szépíti a bőrt. Tisztítja a véredényeket, megvéd a szívinfartkustól.

Hatása: A halhús nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettő nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Ha a pajzsmirigy alulműködik, zavar keletkezik az anyagcserében, a szervezet ,,elfelejti" elégetni a zsírokat.

Tipp: Együnk legalább kétszer hetente tengeri halat. Kevés zsírral készítsük el - grillezve vagy fóliában.





Grillezve néhány perc alatt kész a hal

Illatos teák: nem kívánjuk majd az édességet

A gyümölcsteákban nem tea van, hanem gyümölcs- vagy héjdarabok. Tehát ne aromával ízesített fekete teát vegyünk, hanem igazi gyümölcsteát! Már ezekből is nagy a választék.

Hatása: A teában kioldódnak a gyümölcs illóolajai, amelyek megédesítik a finom italt. Ha tehát édesre vágynánk, kortyoljunk el egy csészényit belőle. A gyümölcsteában szemernyi kalória sincs, így naponta akár 2 literrel is ihatunk belőle. A málna- vagy a szedertea azért is egészséges, mert segít a víztelenítésben. Az áfonya szabályozza az emésztést, a hibiszkusz pedig felfrissít.

Tipp: Forrázzuk le a gyümölcsteát, és hagyjuk 5 percig állni.





A gyümölcsteák mellett a különféle gyógyteák is segítenek a zsírbontásban és az emésztésben

Kovászos ital: tisztítja a gyomrot, csökkenti a puffadást

Tejsavakban gazdag ital, amely készülhet rozs-, búza- vagy zabkenyérből is. Enyhén cukros és sós vízbe rakjunk kovásszal készült kenyeret, kaprot, és érleljük meg a napon. Kiváló a készen vett kovászos uborka leve is.

Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.

Tipp: Igyunk naponta 1-2 pohárkával - lehetőleg hidegen.





A kovászos uborka leve - és az uborka is - segít a zsírbontásban

Zabpehely: elindítja a zsírok lebontását

Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a főzeléket, szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátát.

Hatása: A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...

Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80-90 mg-ot tartalmaz.





Rengeteg módon beilleszthetjük a zabpelyhet az étrendünkbe





Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Tavaszi sajttekercs
  2015-03-22 23:46:56, vasárnap
 
  Tavaszi sajttekercs

Színeket és friss ízeket kíván az ember márciusban leginkább az asztalra. Nincs az a tavaszi étrend, amiben ne jönnének jól a szemnek-szájnak egyaránt kívánatos frissítő ízek.

Ilyenkorra majd' mindenki a megújulás híve, akár azért, mert változatos fogásokra vágyik, akár a téli hónapokban felszaladt felesleges kilóktól szabadulna meg. Minden finomság, ami megfelel a két alapvető kritériumnak, csak jót tehet!

Valamikor az 1990-es években lett igazán népszerű hidegkonyhai fogás a sajtrolád vagy sajttekercs. Az alaprecept nagyon egyszerű: fog az ember egy darab olvasztható sajtot, mondjuk az egyszerűség kedvéért trappistát vagy edámit, belepakolja egy nejlonzacskóba, felolvasztja, majd kinyújtja, megkeni valamilyen töltelékkel, ami leggyakrabban körözött, majd feltekeri, megdermeszti, szeleteli. Látványos, könnyen elkészíthető előétel vagy vacsorafogás.






A sajtroládot borsköntösbe öltöztettem, így került a frizsiderbe

A töltelék azonban számtalan módon variálható. Kerülhet bele sonka, hal, tojás, zöldségféle, tejszínes tormakrém, gyakorlatilag bármi. A lényeg, hogy aztán jól lehessen szeletelni. A titok nagyjából abban rejlik, hogy nem szabad túlzásba vinni a tölteléket, mert akkor nehéz bánni a roláddal.






A sajtot kettévágtam, hogy könnyebben olvadjon, a töltelék hozzávalóit előkészítettem

Ezúttal ezt a régi kedvencet alakítottam át könnyed, tavaszi fogássá, spenóttal, sárgarépával és egy kevés napon szárított paradicsommal, és hogy kicsit izgalmasabb legyen, frissen őrölt színes borsban is meghempergettem.

Tavaszi sajtrolád borsköntösben





Tavaszi színek és ízek minden karcsú szeletben

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg trappista vagy edámi sajt
1 db közepes sárgarépa (kb. 10 dkg)
2-3 db napon szárított paradicsom
1,5 dl zöldségleves
10 dkg mélyhűtött, passzírozott spenót
1 mokkáskanál rétesliszt
½ mokkáskanál szárított rozmaring
1 teáskanál tejföl
frissen őrölt bors
só ízlés szerint

Elkészítés: A sajtot kettévágtam, nejlonzacskóba raktam, és forrásban lévő vízbe tettem, amíg teljesen meg nem puhult, és tésztára emlékeztető állagot nem öltött. Ez nagyjából 10 perc alatt érhető el.
Közben a sárgarépát megtisztítottam, és egészen vékony, szinte milliméteres szeletekre gyalultam. A paradicsomot apróra kockáztam. 1,5 dl zöldséglevest felforraltam, ebbe tettem a sárgarépát és a szárított paradicsomot, de csak 1-2 percig blansíroztam, hogy még roppanósak legyenek a répaszeletek. Leszűrtem, hűlni hagytam.
A spenótot felengedés nélkül serpenyőbe tettem, egy evőkanál levest mertem rá, és meghintettem a mokkáskanálnyi liszttel, sóztam, borsoztam, rozmaringgal fűszereztem. Épp csak addig hagytam a tűzhelyen, amíg sűrűsödni kezdett, de élénk színét megőrizte. Félrehúztam a tűzhelyről, és belekevertem a tejfölt.
A már megpuhult sajtot frissentartó fóliával borított munkalapra helyeztem, amire előzetesen kevés borsot őröltem. A tetejére is vágtam egy fólialapot, és nyújtófával nagyjából 30 X 20 cm-es téglalappá nyújtottam. Megkentem a spenóttal úgy, hogy a széleinel 1-1 cm-t szabadon hagytam, majd rászórtam a sárgarépát és a paradicsomot. Az egészet szorosan feltekertem, és 2 órára betettem a hűtőszekrénybe. Ennyi idő alatt megszilárdul, de maradhat akár egész éjszakára is a hűtőben.
A fóliából kicsomagolva 3-4 mm-es vékony szeletekre vágva tálaltam.





Hidegen tökéletesen szeletelhető a sajttekercs

Könnyű előétel, igazi friss ízekkel!

Habliliom

Forrás: Mindmegette.hu - Habliliom Könnyed Konyhája
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Narancsos-Nutellás gesztenyepüré
  2015-03-22 23:39:10, vasárnap
 
  Narancsos-Nutellás gesztenyepüré

Hozzávalók:

kb. 4 adaghoz:
1 csomag gesztenyemassza
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál Triple Sec-likőr
1 db narancs reszelt héja
4 evőkanál Nutella
4 adag tejszínhab

Elkészítés:

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a porcukorral, narancshéjjal és a likőrrel. Az így előkészített masszát hűtőben pihentetjük, majd burgonyapréssel áttörjük. Ennek hiányában a masszát érdemes mélyhűtőben dermeszteni, majd lereszelni. Üvegpoharak aljába kevés tejszínhabot és Nutellát teszünk. Rászórjuk a gesztenyemasszát, majd ismét Nutellát és tejszínhabot töltünk a pohárba. Csokoládéforgáccsal, narancsgerezddel, rolettivel dekorálhatjuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gombás-sajtos krumplitál
  2015-03-22 23:36:43, vasárnap
 
  Gombás-sajtos krumplitál

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya
40 dkg nagy gomba
15 dkg póréhagyma
10 dkg piros húsú paprika
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
3 dl tejföl
1 evőkanál vágott petrezselyem
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Közben a többi zöldségek megmossuk, megtisztítjuk. A gombát egészben hagyjuk, a pórét fél karikákra vágjuk, a paprika húsát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összetörjük.

Kiolajozunk egy hőálló tálat, és a burgonyát belekarikázzuk, közben kicsit megsózzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, és a felével megkenjük a burgonyákat. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és 2-3 perc alatt megsütjük benne a gombák tetejét, a belső részét megsózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és megfuttatjuk rajta a pórét és a paprikát, majd megszórjuk a petrezselyemmel. A gombákba töltjük a hagymás paprikát, és a töltött gombákat ráfordítjuk a burgonyára. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A gombák tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és ráreszeljük a sajtot. A sütőben pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 515 kcal

Megjegyzés:

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Paprikás krumpli
  2015-03-22 23:35:04, vasárnap
 
  Paprikás krumpli

Hozzávalók 2 személyre:

6-8 burgonya
2 fej hagyma
3 pár virsli
arasznyi kolbász

bors
pirospaprika
olaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul.





Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte, további fotót Brigitta küldött a recepthez. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Gyors paradicsomleves
  2015-03-22 23:31:50, vasárnap
 
  Gyors paradicsomleves

Hozzávalók:

1 l paradicsomlé (dobozos)
1 db vöröshagyma
zellerszár (ha nincs, akkor darabolt zeller)
1 teáskanál cukor
pici só
bors
levestészta

Elkészítés:

A paradicsomlét fazékba öntöm, majd felöntöm fél liter vízzel. Sózom, cukrozom, beleteszem a reszelt vöröshagymát és a zellerszárat. Közben kifőzöm a levestésztát. A levest felforralom, és kb. 5 percig főzöm. A végén ízlés szerint borsozom.





Megjegyzés:

Ha darabolt zellerből készül, tovább kell főzni. A borssal óvatosan bánjunk, mert ez a leves intenzíven kihozza a bors aromáját.

A receptet Papamaci 1969, a fotót Kikikeee küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat – 2015. március 23-29.
  2015-03-22 23:30:16, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2015. március 23-29.

Hétfő:

Előétel: Gyors paradicsomleves
Főétel: Paprikás krumpli ecetes paprikával
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-sajtos krumplitál

Kedd - megérkezett a medvehagyma:

Előétel: Medvehagymás minipalacsinták medvehagymás pestóval
Főétel: Egybensült medvehagymás fasírt krumplipürével
Desszert: Burgonyás-medvehagymás pogácsa
Vegetáriánus ajánlat: Mecseki medvehagymás tészta

Szerda:

Előétel: Sütőtökleves pirított tökmaggal
Főétel: Csirkecomb mustármártásban, párolt rizzsel
Desszert: Csokoládés-meggyes muffin
Vegetáriánus ajánlat: Majonézes brokkoli-tojássaláta pirított kenyérkockákkal

Csütörtök:

Előétel: Pikáns leves
Főétel: Sütőtökös rizottó fekete-erdei sonkával
Desszert: Isler vagy linzer
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos-diós rizottó

Péntek:

Előétel: Egyszerű sárgaborsóleves
Főétel: Tejszínes-húsos spagetti
Desszert: Mákos-gyümölcsös tejberizs
Vegetáriánus ajánlat: Medvehagymás-gombás spagetti

Szombat:

Reggeli: Körözött nagyon másként sós stanglival
Előétel: Magyaros laskagombaleves
Főétel: Tormával töltött marhafelsál
Desszert: Túrógombóc diókabátban
Vacsora: Virslis tésztasaláta pirítóssal, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Tésztatáska céklával és kecskesajttal töltve

Vasárnap:

Reggeli: Soproni májpástétom zsemlével
Előétel: Kelvirágleves (karfiolleves)
Főétel: Zöldfűszeres szűzpecsenye gombaraguval és túrós csuszával
Desszert: Túrós rétestorta
Vacsora: Cézár saláta császárzsemlével, száraz fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos avokádósaláta

Forrás: Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Kék rózsák
  2015-03-22 23:28:43, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Sole víz - Az egészség receptje
  2015-03-22 22:58:28, vasárnap
 
  SOLE VÍZ - AZ EGÉSZSÉG RECEPTJE





Ez nem egy új egészség hóbort, hanem az emberi szervezet legfontosabb tápláléka. A sós víz fogyasztása nem újdonság, évszázadok óta használják a Föld különböző kultúráiban, mint orvosságot. Sok anekdota szól mellette, de tudományos kutatások is bebizonyították hatásosságát.

soles

A sole víz nem más, mint tiszta kristálysó és tiszta víz telített oldata, melynek napi fogyasztása hihetetlen energiával és megfelelő rezgéssel látja el a testet. Ez az a folyadék, amit minden nap magunkhoz kell venni, mert ez testünk számára maga az élet.

Víz és só: Az élet esszencia című könyv így írja le a Sole vizet.

,,A víz és a só keveréke az úgynevezett Sole az éltető levese minden életformának, a tiszta nap- és fényenergiának legfelhasználhatóbb fizikai megnyilvánulása. A Sole szó jelentése a latin Sol szóból ered, ami napot jelent. Ez a napfény folyékony megnyilvánulása. A Sole azt jelenti folyékony napsugár vagy folyékony napenergia.,,

MIRE JÓ A SOLE VÍZ
A tiszta finomítatlan természetes só több, mint 80 ásványi anyagot tartalmaz, amire a testnek szüksége van.

Mi történik, ha az amúgy is jótékony hatású sóhoz szűrt vizet adunk?

A só pozitív ionjai körbeveszik a vízmolekulák negatív ionjait és fordítva. Amikor a só és a víz elegyednek, akkor egy új ,,dimenzió" jön létre. A víz és a só molekulái felbomlanak, ezzel egy teljesen új struktúra jön létre. A víz nem víz és a só nem só többé. Ez az új struktúra egy olyan elektromos töltéssel rendelkezik, amit a test nagyon könnyen felvesz.


A Sole víz új kristályos struktúrája olyan erős, hogy a rezgési mintáját 24 órán keresztül megtartja a testben.
A kristálysóból készült oldat a testet a sókristályokból származó természetes energiával látja el és a test képes ezt az energiát akár 24 órán keresztül is megtartani.

CSAK AKKOR HIDRATÁL A VÍZ, HA SÓT IS VESZÜNK MAGUNKHOZ
Ha csak sok vizet iszunk, de nem veszünk be soha sót, akkor felborítjuk testünk anyagcseréjét. A sejtek ugyanis akkor képesek tápanyagot felvenni és méregteleníteni, ha a vízben egy bizonyos koncentrációjú ásványi anyag és elektrolit is van. Az elektrolitok azok a vegyületek, amelyek oldott állapotban vezetik az elektromos áramot. A só egy ilyen elektrolit.

Amikor sok sima vizet iszunk, akkor az nem képes igazi hidratáló hatását ellátni a testben. Ha a vízben azonban ásványi anyagok, azaz só is van, akkor a test képes lesz azt valóban felszívni és használni. Ha csak isszuk a vizet, akkor simán átszalad rajtunk és nem hidratálja a testet, nagyon hamar ki is pisiljük. De ha só is van benne, akkor ez a folyamat lelassul és a víz képes lesz valóban felszívódni a testben, ott, ahol szükséges.

MIRE VAN HATÁSSAL A SOLE VÍZ FOLYAMATOS FOGYASZTÁSA:

segíti az emésztést és növeli a tápanyagok felszívódását a testben
növeli az energiaszintet
segíti az alvást
segíti a méregtelenítést
szép és egészséges bőrt biztosít
csökkenti a vércukor szintet
csökkenti az izomgörcsöket
szabályozza a vérnyomást
segíti, hogy egészséges vénáink legyen
elősegíti a fogyást
helyreállítja a test sav-lúg egyensúlyát
segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből
segít helyrejönni betegségekből, mert olyan rezgéssel bír, ami a beteg testből éppen hiányzik
HOGY KÉSZÜL A SOLE VÍZ

Egy befőttes üveget negyedéig töltsünk fel finomítatlan sóval.
Használhatunk finomítatlan himalája sót, tengeri sót, parajdi sót is. A lényeg, hogy ne a boltban kapható hagyományos asztali sót használjuk, mert az már olyan finomítási folyamatokon esett át, ami miatt elvesztette valódi ásványi anyag tartalmát és esetenként még káros adalékanyagoktól is szennyezett lehet. Vehetünk egész nagy sókristályokat is.

sole_water

Ezután töltsük fel az üveget tisztított vízzel. A jó minőségű tisztított víz elengedhetetlen feltétele a Sole vizünknek.

Hagyjuk 24 órát pihenni.

A lényeg, hogy teljesen telített sóoldatot kapjunk, azaz amikor az összes só feloldódott, tennünk kell még az üvegbe. Amikor az üveg alján már megülnek az egészben maradt sókristályok, az azt jelenti, hogy a víz telítődött és nem tud több sót felvenni. Ha a sókristályok már nem oldódnak fel, akkor van tehát kész a Sole vizünk.

Bármeddig eláll, speciális tárolást nem igényel. Ha fogy, egyszerűen utána töltjük a sót és a vizet.

A SOLE VÍZ FOGYASZTÁSA

Minden reggel éhgyomorra egy pohár langyos vízbe tegyünk egy teáskanál Sole vizet és igyuk meg az oldatot.

A Sole vízzel ne érintkezzen fém. A kanál és a befőttes üveg teteje ne legyen fémből. Ha fémmel érintkezik, elveszti a fent említett kedvező elektromos töltést.

Fogyassza a Sole vizet napi rendszerességgel és élvezze jótékony hatását! Ne feledkezzen meg a tiszta vízről, használja a Vízmegoldás vízszűrőit!

Forrás: vizmegoldas.hu

Forrás: http://repaelixir.blogspot.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ananásszal a gyulladás és a magas vérnyomás ellen
  2015-03-22 22:46:08, vasárnap
 
  Ananásszal a gyulladás és a magas vérnyomás ellen

Ha tippelniük kéne egy kvízműsorban, vajon eltalálnák, hogy az ananász a világon a második legnépszerűbb gyümölcs? És azt tudta, hogy a frissen préselt ananászban nem csak rengeteg vitamin, töménytelen mennyiségű enzim is található?

Kutatások bebizonyították, hogy az ananász 200%-os gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint az idegeket is nyugtatja. Mindezek mellett hatékonyan harcol a szabadgyökök ellen - szerencsére mindehhez még finom is.






Ananász juice készítése:

½ kisebb ananász
3 szál zeller
1-2 fej saláta
1 kígyóuborka
egy kis darabka gyömbér
Ha valamilyen okból Ön mégsem szeretné ezt az igen közkedvelt trópusi gyümölcsöt, 2-3 almával helyettesítse.

Turmixolva fogyassza!

Gyulladások a szervezetben

Egy pohár a fenti összetevőkből készült italból rendkívül pozitív hatással van a szervezet különböző gyulladásaira. Idős embereknél kiválóan kezelhetőek vele például a reumás panaszok. Sportolóknál megkönnyíti az izomlázat, és erősíti a csontozatot. Ennek oka a benne található bromelain nevű enzim, mely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem ígéretes gyulladáscsökkentő hatásai is vannak, így minimalizálva a fájdalomérzetet és a duzzanatot, amit ficamok, húzódások és izomsérülések okozhatnak.

Magas vérnyomás

Az ananászban magas kálium szint, illetve az alacsony nátriumtartalom kettőse igen jó hatással van a magas vérnyomásra, hiszen azt főként ezen elemek egyensúlyának megbomlása okozza. Egy csésze ananászlében kb. 1 milligram nátrium és 195(!) mg kálium található. (Az ananász egyébként az egyik legalacsonyabb nátrium tartalmú gyümölcs a világon.)

Az ananász további jó tulajdonságai:

segít a fogyásban
rendkívül magas C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert
a friss ananászból készült ananász tisztítja és egyben hidratálja az arcbőrt
segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól

csökkenti a torok fájdalmat.

Forrás: http://tudnodkell.info

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 349 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 378
  • e Hét: 4892
  • e Hónap: 9930
  • e Év: 139637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.