|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015-03-29 12:46:09, vasárnap
|
|
|
Az ősz legnagyobb durranása: rántott falevél, ami ráadásul még finom is!
Ősz, ami azt jelenti, hogy az utakat gyönyörű, színpompás falevelek borítják. Mit szólnának ahhoz, ha azt mondanánk, hogy létezik olyan falevél, ami ehető, és ráadásul még finom is.
A juharfa levele olyan, mint egy egy enyhén édesített tészta. A recept egyszerű, nincs más dolgunk, mint megtisztítani a leveleket és növényi eredetű olajban kisütni őket és élvezni a természet menüjét.
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-03-29 12:38:05, vasárnap
|
|
|
Nagyon gyors Kenyér, Írországból recept és leírás
Link
Öt perc a munka, harminc perc sütés, és már ott gőzölög az asztalon az írek mesés kenyere! Nagyon jó kis aduász arra az esetre is, ha elfogy a kenyér, vagy nincs kedvünk boltba menni, mert vacak az idő.
Nem egyszer találkoztam már a dagasztás nélküli kenyérrel különböző blogokon, de megmondom őszintén az, hogy valamit nem kell dagasztani, önmagában enyhén szólva kevés, ha azt nézzük, hogy 12 órát kell pihentetni a tésztát, aztán további egy órát, meg a tálat melegíteni még húsz percig. Na ez nem az a recept! Hanem az, ami ötperces munkával kezdődik és harminc percnyi láblógatás után ropogósra sült kenyérrel ért véget. Méghozzá az írek híres szódás kenyerével, aminek a héja kopogós-ropogós, és aranybarna. Ezt a kérget azonban nem kell tépnünk, könnyű harapni, a belseje pedig puha és lyukacsos...
A mennyiségeket kétféle módon fogom megadni, egyszer dekában, másodszor pedig a kefir poharával mérve azoknak, akiknek nincs kedvük mérlegezni.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.
Link
A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.
Link
Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
Jó étvágyat!
Link
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
1/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 15
|
|
|
|
2015. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
525 db bejegyzés |
e év: |
5604 db bejegyzés |
Összes: |
50420 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 140
- e Hét: 5204
- e Hónap: 9942
- e Év: 116086
|
|
|