Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Isten úgy bánik velünk, mint a fiaival
  2015-03-05 11:19:48, csütörtök
 
 


A bűn elleni harcotokban még nem kellett szembenéznetek a halállal.
5 Elfelejtettétek a figyelmeztetést, amely nektek, mint fiaknak szól:

,,Fiam, ne vedd félvállról,amikor
az Örökkévaló helyreigazít,
és ne veszítsd el a kedved,
amikor megfegyelmez téged!

Mert az Örökkévaló felneveli azokat,
akiket szeret,és megfenyít mindenkit,
akit a fiává fogad."

7 Fogadjátok el, és vessétek alá magatokat az ilyen nevelésnek! Tekintsétek ezt a mennyei Édesapátoktól jövő megfegyelmezésnek, mert ebből látszik, hogy Isten úgy bánik veletek, mint a fiaival! Hiszen minden fiút megfegyelmez az apja. 8 Mindenkinek szüksége van erre! Ha viszont sohasem kaptok fegyelmezést, akkor nem is vagytok igazán Isten fiai, csak törvénytelen gyerekek.

9 Ezen kívül mindegyikünket fegyelmezett és fenyített a földi édesapánk, akit tisztelünk.
Akkor mennyivel inkább kell engedelmeskednünk szellemi Édesapánknak, hogy éljünk!
10 Földi apánk csak rövid ideig fegyelmezett bennünket, és a saját belátása szerint,
Isten azonban a mi érdekünkben fegyelmez és nevel. Abból a célból teszi ezt, hogy szentek legyünk, olyanok, mint ő.

11 A fegyelmezés, meg a fenyítés egyáltalán nem kellemes, amikor el kell szenvednünk, inkább fájdalmas és szomorúságot okoz! Később mégis igazságosságot és békességet eredményez annak az életében, aki a fegyelmezés által megedződött.

Gyakorlati tanácsok

12 Ezért ne szomorkodjatok, hanem emeljétek fel a fejeteket! Ne legyetek gyengék, hanem erősítsétek meg magatokat! 13 Egyenes utakon járjatok, és helyesen éljetek, hogy megmeneküljetek, és gyengeségeitek miatt el ne vesszetek!

14 Igyekezzetek mindenkivel békességben élni! Törekedjetek arra, hogy bűn nélkül éljetek, mert aki nem szent, az sohasem fogja meglátni az Urat! 15 Vigyázzatok, hogy Isten kegyelmétől senki el ne forduljon! Vigyázzatok, hogy senkiben ne növekedjen fel a keserűség, mint egy mérgező növény, mert ez sok más embert is megmérgezhet!

Zsidókhoz 12
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Ne siess! Halld meg Istent !
  2015-03-05 08:43:32, csütörtök
 
 

,,A sziklás földbe esett mag azok az emberek, akik meghallják az Igét és örömmel fogadják, de mivel nincsenek mély gyökereik, csak egy ideig hisznek, és amint kísértésbe kerülnek, elesnek." (Lk 8,13 NLT fordítás).

Ahhoz, hogy kimunkáld az Isten meghallására nyitott elmét, időt kell szánnod a hallgatásra. Ez azt jelenti, hogy le kell lassíts és csendben kell lenned. Be kell iktatnod az időbeosztásodba, hogy meghalld ahogy Isten beszél.

Isten meghallásának első akadálya az ellenállás, a második viszont a rohanás, a sietés. Amikor rohanó életet élünk, félretologatjuk Istent, és ezt mondjuk Neki: Uram, akarok hallani Tőled, de siess, épp csak öt percem van!

Istennek sokkal több kell, mint a maradék vagy a szabad időnk, mert Ő az életünk központja akar lenni. Akkor kerül Isten az életed központjába, ha időt szánsz meghallani Őt.

Jézus ezt mondja Lk 8,6-ban: ,,A másik mag a sziklák közé esett. El kezdett növekedni, de a nedvesség hiányától hamarosan elervadt és kihalt." (NLT fordítás).

Izrael nem igazán egy termékeny ország, leginkább egy vékony termőtalaj réteg van a mészkő felett. Hogyha elvetsz valamit ebbe a talajba, a mag kihajt ugyan, de mivel nem lesznek mély gyökerei, elharvad és kihal.

Lk 8,13-ban Jézus elmagyarázza, hogy ez ,,a sziklás földbe esett mag azok az emberek, akik meghallják az Igét és örömmel fogadják, de mivel nincsenek mély gyökereik, csak egy ideig hisznek, és amint kísértésbe kerülnek, elesnek." ( NLT fordítás). A vékony talajréteg a felületes elmét jelenti.

Néha felületesen reagálunk Isten szavára: izgatottak és érzelmesek leszünk, ösztönösen meghatódunk, de mégsem engedjünk meg Isten szavának, hogy belesüllyedjen a személyiségünk alapjába, és így elmarad a valóságos változás.

De hogyan tudunk a felszínességen túl növekedni? Hogyan tudunk lelki gyökereket növeszteni? Két gyakorlati lépésben.

Először is, ütemezz be egy mindennapi csendességet Istennel, akár 10-15 percet. Csak ülj csendben, hallgasd Istent és kérdezd meg Őt: Van-e valami, amit mondani akarsz nekem az Igédből? Átnézheted a istentiszteleti jegyzeteidet, vagy dicsért Őt énekkel. Semmi sem fog hamarabb szellemi gyökereket növeszteni, mint a napi csendesség Istennel.

Másodszor, csatlakozz egy heti kiscsoporthoz. Itt Isten mások által is hozzád szólhat, ahogy beszélgettek és tanultok egymástól. A Zsid 10,25-ben ez áll: ,,Ne adjuk fel azt a szokásunk, hogy egymással találkozunk... Inkább bátorítsuk egymást." (TEV fordítás).

Mindkét lépés megköveteli, hogy tudatosan bánj az időddel. Amikor minden nap időt szánsz a csendességre, és minden héten egy kiscsoportra, azt mutatod Istennek, hogy Őt szeretnéd az életed központjába és hallani akarsz Tőle.

Beszéljetek róla:

A munkán kívül mi tölti ki leginkább a napjaidat? Hogyan kapcsolódik ez a tevékenység vagy felelősség az Istennel való kapcsolatodhoz?
Szerinted miért olyan fontos a közösség a személyes növekedésünkhöz?
Hogyan leszel tudatosabb az időddel ezen a héten, hogy meghallhasd Istent?

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.26)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.03 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 2635
  • e Hónap: 10342
  • e Év: 59907
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.