Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az Úr jól tudja, ki tartozik hozzá
  2015-04-12 23:51:19, vasárnap
 
 

14 Emlékeztesd az embereidet ezekre! Figyelmeztesd őket Isten jelenlétében, hogy ne vitatkozzanak bizonyos szavakon, mert annak semmi értelme! Sőt, az ilyen vitatkozás kárt okoz azokban, akik hallgatják!

15 Igyekezz mindent megtenni, hogy Isten tetszését elnyerjed! Légy Istennek olyan szolgája, akinek nem kell szégyenkeznie Ura előtt semmiért, és aki helyesen tanítja és alkalmazza Isten igazságait! 16 Kerüld az értelmetlen vitatkozásokat, mert ezek csak eltávolítják az embereket Istentől! 17 Az ilyen beszédek úgy terjednek közöttük, mint a veszélyes fertőzés. Hümenaiosz és Filétosz is ilyen dolgokat terjesztenek, 18 hiszen azt állítják, hogy a halottak feltámadása már megtörtént, s ezzel felforgatják némelyek hitét. Bizony, ezzel nagyon eltértek az igazságtól!

19 Isten azonban olyan erős alapot épített, amelyet senki sem tud lerombolni. Erre ez a két dolog van felírva: ,,Az Úr jól tudja, ki tartozik hozzá", és: ,,Aki azt mondja, hogy az Úrhoz tartozik, az hagyjon fel minden hamissággal!"

20 Egy nagy háztartásban nemcsak aranyból és ezüstből, hanem fából és cserépből készült edények is vannak. Egyiket különleges és ünnepi alkalmakon használják, a másikat meg közönséges célokra. 21 Így tehát, ha valaki megtisztítja magát minden hamisságtól és gonoszságtól, akkor olyan edény lesz belőle, akit dicsőséges feladatokra fognak használni. Igen, akkor az az ember szent lesz, hasznos eszköz a Mester kezében, és minden jó munkára alkalmas.

22 Timóteus, fuss el az ifjúkori kívánságok elől, és maradj távol tőlük! Viszont teljes erővel törekedj arra, hogy Isten tetszése szerint élj! Törekedj a hitre, isteni szeretetre és békességre mindazokkal együtt, akik tiszta szívvel bíznak az Úrban!

23 Kerüld el az ostoba és értelmetlen vitatkozásokat, mert ezekből csak veszekedés lesz, te is jól tudod. 24 Az Úr szolgája pedig ne veszekedjen senkivel, hanem legyen kedves és türelmes mindenkihez, és legyen gyakorlott a tanításban! 25 Szelíden és udvariasan igazítsa helyre azokat, akik ellenkeznek vele! Abban a reményben foglalkozzon velük, hogy Isten talán mégis megváltoztatja az ellenkezők szívét és gondolkodását, és akkor felismerik az igazságot. 26 A Sátán ezeket csapdába ejtette, hogy azt tegyék, amit ő akar. De még ezek az emberek is észhez térhetnek, és kimenekülhetnek a csapdából.

2 Timóteushoz 2
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Kedves barátom, figyelj most rám! - Mike József
  2015-04-12 23:18:30, vasárnap
 
  1. Kedves barátom, figyelj most rám!
Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
Ha életed üres és céltalan,
Hallgasd meg, hogy mit tanácsol néked ez a dal!

Ref.
Ne add fel a reményt, hisz van megoldás
Jézusban, ki a Golgotán érted adta magát.
Akármilyen életed volt eddig neked,
Hidd el, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret!

2. Sok mindent már megpróbáltál,
Nem volt benne jó,
Nem hallottál sehol sem egy vigasztaló szót.
Életed betölti most a keserűség,
Talán még azt sem tudod, hogy miért is élsz?

Ref.
Ne add fel a reményt, hisz van megoldás
Jézusban, ki a Golgotán érted adta magát.
Akármilyen életed volt eddig neked,
Hidd el, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret!

3. Kedves barátom, figyelj most rám!
Én is kerestem és megtaláltam már,
Jézust, ki eddig és mindig várt reám
És betölti szívemet a teljes boldogság.

Ref.
Ne add fel a reményt, hisz van megoldás
Jézusban, ki a Golgotán érted adta magát.
Akármilyen életed volt eddig neked,
Hidd el, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret!


Kedves barátom, figyelj most rám! - Mike József
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Erő, amivel tovább mehetsz
  2015-04-12 09:56:32, vasárnap
 
  “Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen."(Filippi 1:6, NLT fordítás)

Link



A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten mindig befejezi azt, amit elkezdett: “Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, folytatni fogja az ő munkáját, amíg az nincs készen." (Filippi 1:6, NLT fordítás). Nem azt mondja, hogy Isten talán befejezi, vagy Isten reméli, hogy befejezi. Azt mondja, hogy Isten be fogja fejezni. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, hogy ha tényleg odaadtad az életedet Jézus Krisztusnak, ha megnyitottad magadat Isten előtt és azt mondtad: "Krisztus, legyél te az első az életemben", akkor el fogsz jutni a Mennyországba. Semmi kétség nem férhet hozzá. És kész, ezzel a dolog le van zárva. Át fogsz haladni a célvonalon, mert nem a te teljesítményeden múlik, hanem Isten megtartó kegyelmén. Az egyetlen kérdés az, hogy miként fejezed be a versenyt. Tudjuk, hogy vannak, akik jól fejeznek be egy versenyt, és vannak, akiknek rosszul sikerül.

Nem azt akarom, hogy éppenhogy csak bejuss a Mennybe, vagy épphogy csak átlépd a célvonalat. Segíteni szeretnék neked, hogy az élet versenyét jól zárd. Azt akarom, hogy örülj az életnek, a bővölködő életnek, hogy megértsd, mire alkotott meg Isten, és azt tedd is meg.

Miért lehetsz biztos abban, hogy be fogod fejezni az élet versenyét? Isten megtartó kegyelme miatt. Isten nem csak egyszerűen megmenteni akar. Meg is akar tartani egy életen keresztül. Azt akarja, hogy sikerüljön neked.

Mi a megtartó kegyelem?

A megtartó kegyelem az az erő, ami akkor is továbbvisz, amikor te legszívesebben feladnád. Erő ahhoz, hogy a jót tedd, amikor nem érzed, hogy azt szeretnéd tenni.

Rengeteg buktató és csapda van az életünk maratoni futása során. Ám függetlenül attól, hogy milyen dolgokon mész keresztül, vagy hogy mivel kell még szembenézned idén, számíthatsz Isten megtartó kegyelmére.

"Célom az írásommal az, hogy bátorítsalak titeket és biztosítsalak afelől, hogy az, amit átéltek, igazán része Isten irántatok való kegyelmének. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben." (1 Péter 5:12)

Beszéljetek róla

Miért van az, hogy sokszor csak "túl akarjuk élni" a hetet, miközben Isten azt szeretné, hogy bővölködő életet tapasztaljunk meg?
Miként tapasztaltad meg, hogy Isten megtartó kegyelme segített neked abban, hogy kitarts az életednek egy nehéz időszakában?
Milyen helyzetekben van szükséged Isten segítségére, hogy erősen megállj? Kérted Istent, hogy megtartson téged?


*(Daily Hope by Rick Warren 2015. 04. 05.) Napi remény
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 82 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1800
  • e Hét: 5504
  • e Hónap: 9305
  • e Év: 70606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.