Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát!
  2015-04-14 23:57:30, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Nem vagyok cicababa
  2015-04-14 23:56:44, kedd
 
  Szily Nóra interjúja: Horváth Éva: "Nem vagyok cicababa"




Egy ideje nem látjuk a képernyőn. Mi van mostanság vele? Biztos voltam benne, hogy nem tétlenkedik, még ha sokan azt is gondolják, ha egy ,,tévés" nincs a tévében - akkor nem is csinál semmit. Na, ehhez képest alig lehetett vele időpontot egyeztetni...

Anyukám is szokta viccesen mondani, hogy ,,Évi, nem hiszem el, állandóan tele a naptárad és gyakorlatilag nem csinálsz semmit!" Persze ez így nem igaz. Két modelliskolában tartok órákat gyerekeknek, elindultak a Miss Balaton castingjai, és áprilisban minden hétvégén rendezvényeket vezetek - gyakorlatilag épp osztódnom kéne, hogy minden felkérésnek eleget tudjak tenni.






Mit tanítasz a modelliskolában? Tartást? Szemléletet? Testtudatosságot?

Pontosan. Bár van akiből genetikailag jön, de nem mindenki tudja, hogy az alkatát hogyan kell viselni, miként kell pózolni hogy előnyös legyen. Más áll jól egy sovány vagy épp teltebb lánynak. De fontos, hogy egy modell az arcát is ismerje és használni tudja. És amit még nagyon szeretek tanítani, az a protokoll. Mindig figyelem az embereket, és a többségüknek alapdolgokról sincs fogalma. Hogyan kell az evőeszközöket használni, hol a helye a pohárnak, de továbbmegyek - ki megy előre az ajtónál? A férfi vagy a nő? Ezek apróságoknak tűnnek, de nagyon is számítanak. Épp ezért tartom fontosnak, hogy a fiatalok megtanulják. Nem is tudom, hogy engem mikor kezdett el érdekelni, de az összes protokoll könyv megvan otthon. Imádom!

Érdekes, hogy ez honnan eredhet, hiszen nem klasszikus polgári családban cseperedtél.

Talán velem született. Van akit rá kell nevelni arra, hogy csajosan öltözködjön, nőiesen viselkedjen, de én már 4 éves koromban anyukám ruháit vettem fel és a cipőjében bukdácsoltam - párszor ki is törtem a sarkát... Csajos csajnak születtem. Nem is érzem igazán jól magam sportcipőben, pedig tudom, hogy sokkal kényelmesebb, mint minden nap magas sarkút venni. De egy sportcipő mellett simán elmegyek, míg ha meglátok egy gyönyörű magas sarkút a kirakatban, akkor beleszeretek a sarkába és nem tudom ott hagyni.

Magas sarkúban másképp érzed magad?

Talán úgy tudnám jobban megfogalmazni, hogyha lapos talpúban vagyok akkor valami nem stimmel a hangulatommal. Magas sarkúban érzem magam igazán nőnek.

Tény, hogy egész más lesz egy nő tartása... De amúgy találkozhatnék veled macinaciban? Kimozdulsz úgy hogy nem vagy ,,tökéletes"?

Ez is hangulatfüggő. Nyilván ha piacra megyek, nem tűsarkúban billegek. De nem vagyok az a nő, aki órákat tölt fodrásznál, kozmetikusnál vagy manikűrösnél. Ezekre például sajnálom az időt. Megvan bennem ez a kettősség, hogy nőnek lenni jó, viszont a nőiességgel járó időigényes dolgok idegesítenek. Ha végre elmegyek, akkor is több dolgot csinálok közben. Izgek-mozgok, telefonálgatok, viszem a spanyol szótáram vagy egy könyvet. Ugyanakkor az edzést, a futást nem hagynám ki, mert kikapcsol, megnyugtat - akkor jönnek a legjobb gondolataim. Szóval törődök magammal, de nem vagyok cicababa.






Hogy reagálnak rád a hétköznapokban? Azt szoktam mondani félig viccesen, hogy két rossz mondat van. Az egyik, hogy ,,Maga mennyivel jobban néz ki élőben!" A másik: ,,Maga mennyivel jobban néz ki a tévében!"

Nekem azt szokták mondani, hogy hú, mennyivel soványabb, mint a tévében! A másik pedig, hogy mennyivel alacsonyabb! Sokkal magasabbnak gondolnak...

...és hűvösebbnek is, nem?

Igen, de ez a hűvösség vagy távolságtartás egyfajta szerepelvárás volt annak idején az Éden Hotel műsorában. Abban láttak a legtöbben és aztán azonosítottak a szereppel. Pedig egyáltalán nem vagyok olyan, de mégis valahogy az emberek fejében ez maradt meg. Aztán meglepődnek hogy milyen közvetlen vagyok. Működnek a sztereotípiák, de nem érdemes harcolni ellenük.

Utánaszámoltam...Épp 17 éve nyerted meg a szépségkirálynő választást.

Jézusom, ne! Bele se gondoltam...

15 éve kezdtél el televíziózni.

Durva! Ez most nem hangzott jól, Nóra. Nem szoktam matekozni. Persze időnként beugrik a modell suliban, hogy atyavilág, én is így kezdtem... És hogy ez a generáció talán nem is emlékezhet arra az időszakra. Ez picit ijesztő. Néha eszembe jut, hogy jó lenne olyan dolgokat csinálni, amiket igazán szabadon csak annyi idősen tehet meg az ember. Például körbeutazni a földet egy hátizsákkal... Ha tehetem, akkor elutazom, de nyilván ma már nem mehetek világgá, mert nincs időm, lehetőségem rá. Félre ne értsd, nagyon tartalmas volt az eddigi életem, de vannak álmok, amiket nem valósítottam meg. De hát, akkor még teljesen más járt a fejemben.

Más járt a fejedben..., bizony, emlékszem, mesélted egyszer, hogy a suliban kiskamaszként gyakoroltátok az aláírást, az autogramot, hogy ha majd ,,nagyok" lesztek, akkor menjen. No, meg ott volt a titkos álom, hogy szépségkirálynő legyél. És valóra vált. De a tévézés? Az is benne volt a pakliban?

Dehogy, a legmerészebb álmaimban sem! Volt egy magyar tanárom, aki olyan szinten terrorizált, hogy amikor feleltetett a pániktól cérnahangom lett. Az első tévés interjúknál még alig tudtam megszólalni. Rettegtem, alig aludtam előtte, nagyon féltem, hogy itt is el fog menni a hangom és ország-világ előtt le fogok égni. Aztán amikor műsorvezető lettem, nagyon szorgalmasan jártam beszédtechnika órákra. Tudtam, hogy sok hibám van, amiken igyekeztem javítani. Persze aztán bedarált a gépezet és nem volt időm annyit foglalkozni vele, mint amennyit szerettem volna. De a fegyelmezettségem megmaradt. Ha 24 órás egy forgatás, én akkor is mosolyogva csinálom végig.






A Megruházlak! volt az utolsó tévéműsor, amiben láthattunk - 2014-ben. Hogy viseled ezt a kiszámíthatatlanságot? Egyszer van képernyős munka, aztán nincs...

Istenien. A csendesebb időszakokat kell kihasználni, mert tudom, hogy aztán megint rengeteg feladat zúdul rám. Épp anyukámnak mondtam nemrég, hogy én a munka miatt soha nem aggódtam. Valahogy az élet mindig elém sodorta a feladatokat. Talán azért is, mert nem görcsöltem. Valaki szereti a stabilitást, a biztonságot, a kiszámíthatóságot, de nekem jó így. Nem tudom, hogy mi lesz holnap, lehet, hogy tele leszek felkéréssel, lehet hogy nem... Most a Miss Balatont is szervezem, én vagyok a koordinátora, és nyár végéig be vagyok táblázva. Aztán lehet hogy valami egész más jön az életembe, és hirtelen mindent annak a feladatnak kell majd alárendelnem. De én élvezem ezt a változatosságot.

Te az a csaj vagy, aki inkább azt látja amivel gazdálkodhat, és nem azt, ami épp nincs?

Nem szabad a hiányra koncentrálni. Nemrég jártam Burmában, és ott nem azon gondolkoznak, hogy mi lesz vagy mi lehetne. Az élet apró dolgainak örülnek. Hogy szépek, egészségesek, süt a nap - a jelenben élnek. Biztos nem véletlenül érintett meg annyira mélyen, mert érzem, hogy egy spirituális váltásban vagyok. Sok ilyen témájú könyvet olvastam az elmúlt évben. Érdekes, hogy a 36. születésnapom éreztem azt, hogy most nőttem fel... Akiknek mondtam mosolyogtak ezen, de szerintem tényleg egy másik életszakaszba léptem. Valami átkattant bennem, és szeretném átadni másoknak azt az energiát, amit eddig összegyűjtöttem. Eljött az ideje, hogy segítsek. Ne gondold giccses szövegnek, mert nem az! Keresem a lehetőségeket, az irányt. Tudom, hogy erre fogok elindulni. Ősszel volt néhány kudarcom, és egyszer csak azt éreztem, hogy mintha a sors lökdösne, hogy találjam már meg a helyes utat... Rá kell jönni, hogy mi az, amire az élet tanítani akar.






Miközben mi a spiritualitásról beszélünk, a cikkek címeiből idéznék... ,,Horváth Éva munka nélkül dorbézol milliárdos szerelmével", ,,Durva anyázás megy Horváth Éva feneke miatt", ,,Üzletasszonyok példaképe lett Horváth Éva". Ennyit a mélységről...

A bulvárral kicsit most hadilábon állok. Nem is értem hogy durvult el ennyire a helyzet. A megkérdezésem nélkül leírnak bármit, miközben azt állítják hogy próbáltak elérni. Ebben a játékban nem szeretnék részt venni. Vannak akik boldogok ha bármit írnak róluk, de én nem tartozom közéjük. Vagy írjanak értelmes dolgokról vagy semmiről... Elegem van abból, hogy reggel a lapokból tudom meg, hogy ,,mi történt velem" - persze idézőjelbe téve!

Talán épp azért kóstolgatnak, mert nem lehet tudni semmi biztosat. Bár tény, hogy megfogadtad, hogy nem beszélsz a magánéletedről.

Igen, és tartom is. Ugye, a munkára azt mondtam, hogy nincs bennem görcs, és szépen működik minden. Viszont a magánéletem nem mindig gördülékeny... Lehet, hogy kicsit tudat alatt attól félek, hogy vajon igaz lehet-e, amit gyerekkoromban megálmodtam? Hogy létezhet-e az, hogy minden tökéletesen harmonizál? Ha körülnézek, olyan keveseknél látom... Talán az élet arra is meg akar tanítani, hogy engedjem el végre ezeket a félelmet. És azt hiszem, hogy jó úton haladok a tanulásban. De hogy hol tartok - az szerintem nem tartozik a nyilvánosságra.






Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Szily Nóra riportjai  
Heti útravaló Müller Pétertől - 174. rész
  2015-04-14 23:53:46, kedd
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 174. rész

Müller Péter: "Átírhatod a jövendődet!"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"A szélirányon nem tudsz változtatni, a hullámokon sem, csak a vitorláidat igazítsd jól, és hamarosan hazaérsz a kikötődbe."






Lelkedben van a megoldás. Ezért nehéz megtalálni. Köt a megszokás, a reflex, a hibás programok ereje. Köt a gyengeség, a félelem, a gyávaság és az önmagaddal bánni nem tudás bénasága.

És mégis: végy magadon erőt! Ne engedd, hogy a külső erők sodorjanak. Ne kerülj a rossz szelek és a viharos tenger megfélemlítő hatása alá.






Mindenkiben él egy ,,Fa Nándor" aki legyőzi a tengert, áthajózik a veszélyes hullámokon, úrrá lesz a külvilág ezerféle rossz széljárásán, viharán - és hazaér.

A külső körülményeknek hatalmas ereje van, de neked még hatalmasabb. Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod a jövendődet. A jelent nem, mert az már készen van. Megfagyott minden múltbéli gondolatod, jó és rossz érzésed, félelmed, tévhited és tévedésed. Megdermedt már minden, és olyan lett, amilyen - de a jövőd még várakozik.

Még nincs megírva. Most írod. Kérdezd meg a jó hajósoktól, mennyi erő, mennyi bölcsesség, mennyi ravaszság és kitartás kell ahhoz, hogy az utad oda vezessen, ahová szeretnél eljutni, és ahová igazán vágysz. Jó utat, barátom!

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Zeng a Tavasz
  2015-04-14 23:47:52, kedd
 
  Zeng a Tavasz


Zeng a Tavasz,

Tűz a Nap,

Testesül az álom;

Nyári Jövő duruzsol már

Ezernyi virágon.


Éled a Hit,

Kék az ég,

Mosolyog a Béke,

Önbizalom a világnak,

S az Embernek éke.


Kacag a szél,

Zöld a fű,

Virágok dalolnak,

A pirosló hajnalokból

Integet a Holnap.

Forrás: http://lnpeters.sfblogs.net/
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Szoba kiadó
  2015-04-14 23:46:36, kedd
 
  Szoba kiadó

Egy jelenlegi, kazalnyi díjjal rendelkező kanonizált költőnagyság néhány évvel ezelőtt megállt a Veres Pálné utca 36. előtt. Elnézegette Vitkovics Mihály szép emléktábláját.

- Látod? - kérdezte az ismerősét.

- Mi benne az érdekes?

- Vitkovics Mihály. Sokkal jelentősebb vagyok nála. Vajon az én házamon lesz tábla, ha meghalok?

- Lesz!

- Ugye, ugye. És mit írnak majd rá?

- Szoba kiadó!

Forrás: http://lnpeters.sfblogs.net/
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Tavaszi fák virágsátra
  2015-04-14 23:45:27, kedd
 
  Tavaszi fák virágsátra


Tavaszi fák virágsátra

Szegélyezi az utat,

A lelkünkben újjáéled

Az Élet,

S a Feladat.


Vidám szellők portyázgatnak

Ébredező utakon,

Kitartásért, helytállásért

Szerelem

A jutalom.


Magához tért az öreg Nap,

Sugarait ontja már,

Aki ilyen szép tavaszban

Élni nem szeret:

Szamár.


Tavaszi fák virágsátra

Enyhe szélbe bólogat,

Lelkesedést követel már

Az Élet,

S a Feladat.

Forrás: http://lnpeters.sfblogs.net/
 
 
0 komment , kategória:  Vén Muskétás versek, írások  
Gyömbér tea
  2015-04-14 23:44:02, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-ital,szörp,gyümölcs  
Sajtos-medvehagymás bundás karaj sült zsályával
  2015-04-14 23:38:06, kedd
 
  Sajtos-medvehagymás bundás karaj sült zsályával

Hozzávalók:

6-8 szelet sertéskaraj
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 marék frissen szedett zsályalevél
1 evőkanál vágott medvehagymalevél
20 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás

bors
1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál liszt
3 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A karajt kissé kiveregetjük, enyhén besózzuk. Félretesszük, és a panírt előkészítjük. A morzsába fokhagymaport, sót és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot és a vágott medvehagymát. Felverjük a tojásokat, és 2 evőkanál lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.

A tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, majd a fűszeres morzsába. Egy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, megöntözzük olívaolajjal. Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban. A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon süléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.

Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen sütjük 170 fokon szép aranybarnára. Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére teszünk a reszelt füstölt sajtból, és addig sütjük még, amíg a sajt ráolvad.

A zsályaleveleket forró olajba dobjuk, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.

Sült burgonyával, salátával, paradicsommal tálaljuk a bundás húst a ropogós zsályalevelekkel.





Megjegyzés:

Mindig kitalálok valami finomságot, ha medvehagymáról van szó. Ez lett a húsvéti ebéd egyik fogása.

A receptet és a fotót Zsuzsamama56 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csőben sült sajtos karfiol
  2015-04-14 23:34:27, kedd
 
  Csőben sült sajtos karfiol

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
3 evőkanál liszt
8 dkg vaj + a formához
5 dl tej
10 dkg cheddar sajt (lereszelve)

bors
3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, és sós vízben főzzük félpuhára, majd szűrjük le.

A lisztet serpenyőben pirítsuk világosra 5 dkg vajon, majd fokozatosan és folyamatosan keverve öntsük hozzá a hideg tejet, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük selymesre a besamelt. Szórjuk bele a sajtot, és keverjük addig, amíg felolvad.

Tegyük a karfiolt vajjal kikent tűzálló tálba, öntsük rá a sajtmártást, szórjuk rá a zsemlemorzsát, morzsoljuk a tetejére a maradék vajat.

Süssük szép pirosra kb. 20 perc alatt a 220 fokra előmelegített sütőben.





Megjegyzés:

Ez a recept a Fanny magazinban jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Kivis tejberizs
  2015-04-14 23:32:25, kedd
 
  Kivis tejberizs

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg rizs
1 l tej
3 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vágott pisztácia
1 csipetnyi fahéj
1 kávéskanál citromhéjreszelék
2 dkg vaj a formához
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
4 kivi
A mártáshoz:
3 kivi
1 kávéskanál citromlé

Elkészítés:


A rizst megmossuk, a tejbe keverjük, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Fedő alatt még 20 percig pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet összedolgozzuk a rizzsel, a pisztáciával, a fahéjjal és a citromhéjreszelékkel. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy 4 kis porcelán sütőformát, és megtöltjük a rizses masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük, a formában 10 percig hűtjük, majd tálra vagy tányérra borítjuk. A mártáshoz meghámozzuk a három kivit, villával vagy turmixgéppel összetörjük, és hozzákeverjük a citromlevet. A porcukorral felverjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, és szép formát rajzolva feldíszítjük a tortácskákat. A négy kivit meghámozzuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a tányért és a tortácskákat. A kivimártással együtt tálaljuk.





Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 880 kcal
Megjegyzés:

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 442 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1454
  • e Hét: 4326
  • e Hónap: 9364
  • e Év: 139071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.