Belépés
lovaszmarika.blog.xfree.hu
Vágyógyj arra, amit a holnap hoz, és örülj annak, ami ma van. Wass Albert "A jó embereknek szép haláluk van" Wass Albert Lovász Lászlóné Marika
1936.09.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Anyák napja előtt
  2015-04-26 17:30:32, vasárnap
 
  Ezt a három dolgot kell átgondolnod anyák napja közeledtével

Közzétéve: 2015.04.24. Péntek, 13:00 | Frissítve: 2 napja | Szerző: SZ.S.E

Édesanyának lenni lelket gyönyörködtető feladat. Egy gyermek születésével, egy addig ismeretlen érzéssel ismerkednek meg a szülők, olyan feltétlen szeretettel, amelyet csak az tapasztalhat meg, aki édesanya. Őket ünnepeljük egy hét múlva, május első vasárnapján.



Az anyaságig általában hosszú út vezet. Egy fiatal lány megismerkedik a szerelemmel, majd összeköti vele az életét. Ő és a férje megismerik egymást, és megtanulják azt, hogyan bánjanak egymással. Megtanulnak ketten családdá válni, és boldognak lenni. Majd megszületik egy gyermek, mely szerelmük beteljesedését jelképezi, és hirtelen minden megváltozik. Ha eddig nem volt, innentől az élet biztosan egy végtelenségig tartó tanulási folyamattá válik. Megmaradni nőnek, szerető feleségnek, és gondoskodó anyának úgy, hogy minden területen maximálisan helyt tudjon állni.

A baba sír és ő nem tudja, hogy miért. Megetette, megitatta, elringatja, de mégis sír. Ez mindennapos folyamat, az anya pedig minden alkalommal megkérdezi magától, hogy mit csinál rosszul? Majd a gyermek nagyobbacska lesz, óvodába, iskolába indul. Az édesanya elkészíti a ruhácskáját, becsomagolja az uzsonnáját, hazatérve pedig megtanulja vele a számtan leckéket, és az olvasási gyakorlatokat. A gyermek néha mégis rossz jeggyel állít haza, az édesanya pedig ismét megkérdezi magától: mit csináltam rosszul?



Serdülőkorban lázadunk, mindennel ellenkezünk, a világnál nagyobb ellenségeink pedig csak és kizárólag a szüleink. Még véletlenül sem csináljuk azt, amit ők szeretnének, fura módon öltözködünk, feleselünk, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy teljes mértékben kiborítsák a szüleiket. Ismét felteszik a kérdést: mit csináltunk rosszul?

A válasz pedig az, hogy semmit. A szülők mindent megtesznek gyermekük érdekében, és feltétel nélkül szeretik őket, mindig, minden körülményben. Egy szülő számára nincs rossz gyermek, csak szeretet és megbocsájtás. Egy édesanya annyira alázatos, hogy bármit megtesz gyermeke érdekében, és mindig elsőként magában keresi a hibát, ha negatív dolgok történnek.

Az anyaságot nem lehet elképzelni. Csak tudni lehet akkor, ha már azzá váltunk. Anyák napjára készülve pedig szükségünk van arra, hogy átgondoljuk mennyi minden történt az életünkben mostanig, és mennyi minden történt, amíg idáig eljutottunk:



1. Ne kritizáld!

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy egy-egy félreértés, vita esetén azt gondoljuk, hogy a szüleink mindent elrontottak, és majd mi biztosan másképpen fogunk viselkedni. Ez egy olyan zsákutca, amelybe mindenki betér, ugyanis abban a percben, hogy szülővé váltunk, megértünk mindent atyai jó tanácsot, hogy mit, miért tettek és mondtak. De ne feledd, az okos ember más hibájából tanul, nem a sajátjából!

2. Szeress!

Tökéletes ember nincs ezen a földön, én sem vagyok az, és te sem. Szülőként bizonyára mindenki követ el hibákat, ám azt kell szem előtt tartani, hogy minden a mi érdekünkben történt, azért, hogy nekünk jó legyen. Ebben a tudatban kell őket szemlélni, és szeretetünkkel visszaadni azt a sok jót, amit tőlük kaptunk.

3. Segíts:

Amíg gyermek voltál, a szülő jelentette a biztos pontot, a támaszt, és a biztonságot, hiszen ők mindent el tudnak intézni. Az idő azonban megy, még felettük sem áll meg, és bizony már nem mennek olyan könnyedén azok a dolog, amely régen két perc alatt végbementek. Nem biztos, hogy létrára tud állni az édesanyád, hogy megpucolja az ablakokat, de az sem biztos, hogy az édesapád nem fárad el túlságosan abba, hogy rendbe szedje a kertet a tavasz közeledtével. Segítsünk nekik, hogy minél könnyebbé tegyük életüket, csókoljuk meg dolgos kezüket, és forró szeretettel gondoljunk rájuk.




 
 
0 komment , kategória:  Család  
Kellemes délutánt
  2015-04-26 12:34:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Képek, vers, levél -. Annuskától
  2015-04-26 12:21:05, vasárnap
 
  Kozmane








Pápai Ildikó: A hóvirág éneke

Múlnak már a hidegek,
Hamarosan kikelek,
Félve kinézegetek,
Aludtam már eleget.

Napfény leszek teledben,
Halkan járok kedvedben,
Mikor nyílok kertedben,
Harmat táncol kezedben.

Zöldet hozok arannyal,
Esőt, langy fuvallattal,
Virágnyelven: szirmokkal
Becézgetlek tavasszal.


































SZIA DRÁGA BARÁTNŐM'
ÚGY LÁTSZIK HOZZÁNK IS BEKÖSZÖNTÖTT A MELEG EGY PÁR NAPRA
DE A TAVASZ MÉG ODÉBB VAN.
KÍVÁNOK NEKED SZÉP NAPSÜTÉSES VASÁRNAPOT PUSZI ANNUSKA

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Szép napot
  2015-04-26 12:13:54, vasárnap
 
 



Éva Cserna Zoltánné üzenetet küldött Önnek; dátum: Kataning
Tárgy: Üzenet.
------------
Szia Drága Marikám!
Szép estét, jó éjszakát és
vidám vasárnapot kívánok!
Sok szeretettel .....Éva

****Zelk Zoltán:Hóvirág


Tél eleje, tél közepe:
havas a hegyek teteje,
sehol egy árva virág -
zúzmarás a fán az ág.

Ám télutón egy reggelen,
csoda történik a hegyen:
kibújik a hóvirág,
s megrezzen a fán az ág.




 
 
0 komment , kategória:  képek  
Cseresznye mint gyógyító
  2015-04-26 12:09:55, vasárnap
 
  Hamarosan érik a finom cseresznye, ne feledkezzünk meg a fogyasztásáról.
Rendkivüli a gyógyító ereje.

A cseresznye őshazája Törökország és Nyugat-Szibéria. A kerti cseresznyét valószínűleg a pompázatosan gazdag lakomáiról hírhedtté vált Lucullusnak köszönhetjük, aki egyébként tiszteletre méltó és sikeres hadvezér volt. A pontuszi Kerasuntból (a mai Törökország területéről) ő hozatott egy akkor kiválónak tartott cseresznyefajtát Itáliába. Emellett az ókori katonák legkedveltebb szomjoltója volt, hiszen 78-82%-a víz.

Minden része gyógyszer: a húsa, a magja, a szára.

Tisztító hatását a vérre, a húgy-, ivar- és emésztőszervekre fejti ki.

Mind az ízületi gyulladások, mind a cukorbetegség leküzdésében nélkülözhetetlen szerepet kaphat.

A szénanátha, a szénaláz legjobb orvossága.

Igen magas a vastartalma, ami a kövek oldása mellett a vérszegénység gyógyítására is alkalmassá teszi.

Alkalmas terhességi hányás megakadályozására, alacsony vérnyomás, alultápláltság és depresszió gyógyítására.

A cseresznye legfőbb gyógyereje az előbbieken túl, leginkább a vértisztításban mutatkozik meg. E tulajdonsága miatt több betegség természetes gyógyszerévé vált.

Köszvény:
A téli húsos táplálkozás következtében a szervezetben felhalmozódik a húgykősav, aminek lerakodása a csuklókban vagy az ujjakban erős fájdalmat okozhat. A cseresznye segít megtisztítani a vért, aminek következtében enyhül, vagy teljesen elmúlik a fájdalom.

Reuma:

A reumatikus megbetegedés szintén a végtagok csatlakozásainak kikopásával, kihasználtságával függ össze. A csuklók, forgó pontok érzékenyebbek a támadásokra. A beteg részek begyulladhatnak, a mozgatásra fájdalommal reagálhat. Ha megváltoztatjuk táplálkozási szokásainkat, és megtisztítjuk a vért, enyhíthetjünk ezeket a tüneteket.

Bőrápoló:
A helytelen táplálkozás következménye a beteges kinézetű bőr, ami előbb- utóbb kiütésessé, pattanásossá válik. Amint megkezdődik a vér tisztítása -jelen esetben egy cseresznyekúrával,- a bőrünk állapota is rendbe jön. A cseresznye hatása a vértisztításban jut kifejezésre, az pedig a bőrt tisztítja meg.

A cseresznye nedve, de főleg a magja a szívizomzatot erősíti. Célszerű ezért a magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.

A cseresznye tartalmaz káliumot, kalciumot, nátriumot, foszfort továbbá A, B, és C vitamint.

Antocián és antocianidin nevű anyaga serkenti a kötőszövet újraképződését, amelyben a C vitaminnal és a cinkkel együtt elősegíti a fehérjékből alkotott kollagénrostok erős, de egyben rugalmas fonadékká való összekapcsolódását. Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, és elbontja a kötőszöveteket károsító enzimeket, amelyek a bőr petyhüdségét és öregedését gyorsítják meg!

A cseresznye, kúraszerűen is alkalmazható, magas fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma miatt önálló étkezésre is ajánlott több héten át, más tápanyagok mellőzése mellett. Ilyenkor több fajtája is fogyasztható, de csak érett állapotban. A cseresznyekúra szabályozza a bélműködést, elmulasztja a székrekedést, megköt bizonyos mérgeket a belekben (kelátképző).

Együnk meg egy hétig naponta minimum negyed kiló nyers cseresznyét. Ez a regenerációs kúra újjászületést jelent!

A cseresznye szárából főzött tea igen ízletes, szép, aranysárga színű. Gyomor- és tüdőbajok esetén igen hasznos, és minden esetben veszély nélkül iható, kellemes tea.

8 g fehérjét, 7 g növényi zsírt, 140 g gyümölcscukrot, 5 g szerves sót és 4 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

Míg a legtöbb gyümölcs a "szüret" után tovább érik, a cseresznye nem, így ajánlott teljesen érett állapotban leszedni. Érdemes közvetlenül csak a fogyasztás előtt megmosni.



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hold és hölgy
  2015-04-26 12:06:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Zöld kép és a hölgy
  2015-04-26 12:00:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Lepkék és a hölgy
  2015-04-26 11:56:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Hölgy és lepkék
  2015-04-26 11:55:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
Egy vadállattal a nő
  2015-04-26 11:44:23, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 615 db bejegyzés
e év: 7547 db bejegyzés
Összes: 70103 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5088
  • e Hét: 16300
  • e Hónap: 32700
  • e Év: 154573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.