Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Gyakorlatilag arról van szó, hogy a nemzet hülyéje megint pa
  2015-04-26 22:10:01, vasárnap
 
  Gyakorlatilag arról van szó, hogy a nemzet hülyéje megint palira akar venni bennünket. “Konzultálni akar" VELÜNK! Magyarán: ÉPÍTMÉNYE ROMJAIBÓL ISMÉT VÁRAT AKARNA ESZKÁBÁLNI! Természetesen MAGÁNAK!
Döbrögi nagyon is tisztában van a magyar társadalom menekültekkel kapcsolatos (HELYESEN) SZELEKTÍVEN ELUTASÍTÓ VÉLEMÉNYÉVEL! Fölösleges tehát ismét tengernyi pénzen, semmire nem való álságos kampányt folytatni!
A MAGYAR NÉP számára semmirekellő kampányt!
Persze ez Döbrögit nem izgatja! A levelek jönni fognak. Kódokkal fognak jönni!
MERT SZÜKSÉGES FRISSÍTENI A KUBATOV-LISTÁKAT!
Aki visszaküldi olyan listára kerül, aki nem küldi vissza olyan listára! Ezekből aztán allisták fognak készülni, a válaszok szerint. Hívek és ellenségek listái!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogy a magyar adófizető de cudarul, és csábít a NER
  2015-04-26 22:06:58, vasárnap
 
  Fogy a magyar adófizető de cudarul, és csábít a NER


Posted on 2015/04/23 Szerző: Admin


Eltűnt 11 ezer magyar mindössze két hónap alatt
Többen születtek és többen is haltak meg 2015 első két hónapjában, mint egy éve ugyanebben az időszakban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A természetes fogyás 2015 első két hónapjában 10 829 főre nőtt.
Idén januárban és februárban 14 640 gyermek született, 3,6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Idén tehát 504-gyel több gyermek született, mint tavaly ebben a két hónapban.
A halálozások száma 25 469 volt, ami az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz viszonyítva nagy mértékben, 18 százalékkal emelkedett. Az idei év első két hónapjában tehát 3945-tel többen haltak meg, mint 2014 januárjában és februárjában.
A KSH elemzése szerint a jelentős halálozási többlet hátterében a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke állhat.
Mivel a halálozások száma nagyobb mértékben emelkedett, mint a születéseké, a természetes fogyás a tavaly január-februári 7388-cal szemben 2015 első két hónapjában 10 829-re nőtt.
A KSH összegzése szerint ez azt jelenti, hogy a természetes fogyás adata - amelybe nem számolják bele a migrációt - 3441-gyel több az egy évvel korábbinál. A természetes fogyás 2,2 ezrelékponttal 6,8 ezrelékre emelkedett.
A gyorsjelentés szerint a házasságkötések száma január-februárban emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az anyakönyvezett 2570 házasságkötés 5,6 százalékkal, 136-tal haladta meg az előző évi azonos időszakot. A házasságkötési arányszám 1,6 ezrelékes értéke 0,1 ezrelékponttal magasabb volt, mint egy évvel korábban - közölte a KSH.
A KSH adatsora szerint ezer lakosra 9,2 élveszületés és 16 halálozás jutott. Az előbbi 0,3, az utóbbi 2,5 ezrelékponttal magasabb a 2014 január-februárinál. Az év első két hónapjában ezer élveszületésre 4,6 csecsemőhalálozás jutott, ez 0,6 ezrelékpontos csökkenést jelentett az előző év január-februárihoz képest.-írja az MTI.
Valamit megorrinthatott al alattvalók létszámának vészes mértékű apadásáról a NER, mert hazacsábító akciót hirdetett a külföldön dolgozó magyarok-elsősorban is a fiatalok számára. “Gyere haza fiatal"-címmel. A program célcsoportját alkotják azok a diplomás, hiányszakmát űző fiatalok, akik jól beszélnek angolul, legalább egy éve külföldön állással rendelkeznek és szándékukban áll hazatérni. No!-itt eleve már garantált a program kudarca!
Pedig valóságos tejjel-mézzel folyó Kánaánt ígér a NER!
Lakhatási és letelepedési támogatás, megfelelő munkahely biztosítása - jelentette be a munkaerőpiacért és képzésért felelős Czomba Sándor államtitkár szerdán Székesfehérváron.
Óriási szükség van ,,ügyes kezű, magas tudású szakemberekre". Az államtitkár szerint Magyarországon még mindig sok a regisztrált álláskereső, miközben a hazai vállalkozások nem találnak megfelelő minőségű és számú munkaerőt. Sok esetben a skandináv országoknak orvost, Németországnak és Ausztriának henteseket és forgácsolókat, míg az Egyesült Királyságnak mérnököket képez hazánk - mondta. Arról nem beszélt, hogy a rendszerváltát óta eltelt időszakban NER és nem NER mi mindent elkövetett Magyarország “gazdaságtalanítása"-tönkretétele érdekében. Arról sem, hogy filozófusok, történészek, politológusok, kommunikátorok, szociológusok hadait képezték ki, akik viszont külföldön is aljamunkát végeznek. Merthogy idehaza LEGFELJEBB NÉHÁNYUKNAK van megélhetés. (Lásd: politika! De hát itt is kezd betelni a létszám! Sok már a vadász-kevés a fóka!)
Czomba arról elmélkedett, a NER nagyon szeretné, ha a fiatalok itthon találnának megfelelő munkalehetőséget, hiszen nagyon kellenének adóalanyok! Azonban szinte lehetetlennek nevezte felvenni a versenyt a nyugat-európai bérekkel. A program együttműködő partnerei között van a Nestlé, a Lufthansa, a Suzuki, az IT Services Hungary, az Alcoa-Köfém, a Grundfos, a Videoton és a Denso.
Ezek ugyebár mind-mind “tiszta" MAGYAR tulajdonú cégek.


https://balrad.wordpress.com/2015/04/23/fogy-a-magyar-adofizeto-de-cudarul-es-csa bit-a-ner/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brókerjátékok
  2015-04-26 21:41:36, vasárnap
 
  Brókerjátékok

KvcsL 2015. április 26., vasárnap 14:16

AzEmberek annyit tudnak a brókerbotrányokról, hogy valakik nagy disznóságot követtek el mások pénzével. Magyarul lenyúlták, elpanamázták, és közben úgy tettek, mintha minden rendben lenne. Sorra dőltek be a különböző brókercégek.

A botrány kellemetlen helyzetbe hozta Orbán Viktort és a kormányt. Orbán Viktor előre látta, hogy baj lesz. Ezért utasította a minisztereit, hogy menekítsék ki a pénzüket. Igaz a zseniális előrelátás annak volt köszönhető, hogy Tarsoly Csaba a botrány kirobbanása előtt levelet írt a magyar miniszterelnöknek és ebben különböző okokat említ meg, amelyek ezt a helyzetet előidézték. Tarsoly megoldásokat is ajánl, amelyek segítenék a kialakult helyzet rendezését.broker5

Az átlagember nehezen igazodik el a brókerbotrányban. Ugyanis ha a közszolgálati médiumokból tájékozódik, egészen más megvilágításban kapja az információkat, mintha a kormánnyal nem túlságosan szimpatizáló csatornákat nézi.

A tőzsdei vagy a pénzpiaci ügyekben járatlan emberek számára ez az egész túlságosan szövevényes és átláthatatlan. Ezt a politikusok a nyilatkozataikkal csak tovább ködösítik. A Fidesz szerint az MSZP a hibás, az MSZP szerint a Fidesz. A politikában és a pénzvilágban a valós teljesítményeket is messze túlhaladó szerepe van a blöffnek és a spekulációnak, akkor igazán nem csodálkozhatunk, hogy olyan ügyekről, mint az olajszőkítés, Tocsik ügy, Postabank, Kulcsár Attila sztárbróker ügyében soha nem fogjuk megtudni az igazságot.

Az viszont fontos kérdés a brókerbotrányban, hogy miért egy magáncég kezelt közpénzeket, állami kötvényeket, miközben maga is fiktív kötvényekkel hajtott végre illegális és megtévesztő műveleteket? Erre adjon világos magyarázatot a Nemzet Esze: Matolcsy György.

http://patacsipilvax.hu/?p=54560
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És akkor folytatjuk a rezsiharcot önmagunk ellen
  2015-04-26 21:39:07, vasárnap
 
  És akkor folytatjuk a rezsiharcot önmagunk ellen

2015. április 26., vasárnap, 11:00 Utolsó frissítés: 10 órája

Szerző: hvg.hu

A kormány háromszor is bejelentette, hogy csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, és nagyon jól járnak, akik szeretik a disznóhúst, de utálják az illetékeket. Brüsszel zöld utat ad az orosz-magyar atommegállapodásnak, és kiderült, melyik pályázatok miatt függesztette fel a 700 milliárdos támogatásunkat. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Nagy hírrel készült a kormány a hétre, ennek örömére legalább háromszor bejelentette ugyanazt: a 2016-ra tervezett adócsökkentőcsomagot. Varga Mihály először kedden állt ki Rogán Antallal, és a készülő jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy 16 százalékról 15-re csökkentik jövőre a személyi jövedelemadó kulcsát, növelik a kétgyermekesek gyermekenként járó családiadókedvezményét, 27százalékról ötre csökkentik a sertés tőkehús áfáját, és mintegy 10 milliárdos díj- és illetékcsökkentést hajtanak végre. Aztán szerdán is kiállt, megismételte az egész sztorit, majd még elárulta, hogy a kétgyermekesek családi kedvezménye 10 ezerről 12500 forintra nő. Majd csütörtökön LázárJános is elmondta ugyanezt, olyan értékes megjegyzésekkel megtámogatva a csomagot, mint: a sertéshús áfáját azért csökkentik, mert az jobb, ha olcsóbb a sertéshús, mint ha drágább.


Brüsszelnek már nincs baja az új magyar atomerőmű építésével. Legalábbis ezt mondta Lázár János, miután hétfőn bejelentette: az EU hivatalosan már nem kifogásolja azt az orosz-magyar szerződést, mely a 12 milliárd euróból építeni szándékozott Paks 2 projektben az üzemanyag-ellátás kérdését kezelte. (Korábban a Financial Times címlapos anyagot írt arról, hogy az Európai Bizottság blokkolja az új paksi blokkok orosz építését.)

Lázár azt is mondta, hogy a Brüsszelben tartott intenzív tárgyalások után az uniós szervek elfogadták a magyar érveket, a kormány pedig rábólintott arra a brüsszeli álláspontra, ami egy új megállapodáshoz vezetett. Nem hivatalos brüsszeli források szerint az uniós jóváhagyás egyiklegfontosabb kritériuma az volt, hogy 20 év helyett csak 10 évre köthettek a felek orosz fűtőanyag-beszállítási kizárólagosságot. Az orosz hitelre épülő projekttel kapcsolatban még tárgyal a kormány az Európai Bizottsággal (az állami támogatás és a közbeszerzés kérdéskörében), de Aszódi Attila, a paksi építkezés kormánybiztosa egy csütörtöki interjúban már arról beszélt, hogy minden esetben "mi kértük a konzultációt a bizottság illetékes igazgatóságaitól". A kormány most már azzal számol, hogy az építkezés 2018-ban, menetrend szerint elkezdődik.


Eljött ez a nap is: bedobta a törölközőt az ország második legnagyobb gázszolgáltatója, az E.On lemond a masszív veszteségeket termelő lakossági gázszolgáltatásról. (A masszív veszteségek nyilván főleg a kormányzati rezsiharcnak és a szektorra kivetett különadónakköszönhetőek.) A cég igyekszik jó képet vágni a dologhoz, és azt mondja, a kiszállás az új üzleti stratégiája következő lépése. Az egyelőre kérdés, hogy ezzel elindul-e az a lavina, mellyel állami kézbe jutna a teljes lakossági ellátás. Ha ez lesz a vége, az a rezsiharc végét is jelenti, ugyanis az állami lakossági szolgáltatás sem lesz nyereséges az általa megszabott árakkal. És persze az uniós szabályok értelmében az állam nem is tolhat be pluszpénzt saját gázcégébe, ami a Főgáz.


Kiderült, melyik az a 19 uniós támogatás, amely fennakadt az Európai Bizottság rostáján, és ami miatt az unió 700 milliárd forintnyi támogatásipénz folyósítását is felfüggesztette. A brüsszeli ellenőrök 53, szúrópróbaszerűen kiválasztott projektet vizsgáltak át, de már ebben a kismerítésben is 19 kifogásolhatót találtak, a 35 százalékos arány pedig nagyon magas. A bizottságnak a jelek szerint elsősorban az fáj, hogy a magyar pénzosztó mechanizmusban rendszerszerűen benne van a túlárazás elfogadásának lehetősége, vagyis az, hogy egy vizsgálatot a piaci ár 23-szorosáért végezzenek el, vagy az, hogy egy nagy értékű gépet ötszörös áron vegyenek meg. A kifogásolt projektek mindegyikét a 2010-es választások után felálló Orbán-kormány ideje alatt hagyták jóvá.

Úgy fest, újabb fegyvert vet be a kormányzat a multik kiszekálásához. Miután a még vállalható jogszabályi eszközöket lassan kimaxolják, beindulni látszik a hatósági eszközök alkalmazása. A héten kartellezés gyanúja miatt hét vállalatot vontak versenyfelügyeleti eljárás alá, közöttük szerepel aTesco-Global Áruházak Zrt., az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., a Metro Kereskedelmi Kft., valamint a DM-Drogerie Markt Kft. A hivatal szerint az előzetes értesítés nélkül lerohant nagy áruházak egyeztetéseket folytattak egyes háztartási papíráru-termékek árának emeléséről. Tavaly ősszel közeli egymás utánban előbb szeptember végén az Aldi kapott tízmilliós versenyhivatali bírságot, majd rá másfél hónapra a Spart kínálták meg 43 millióval. Idén februárban újfent az Aldit sújtották 48 millió forinttal, a múlt hónapban pedig az Auchan kapott mindennaposnak semmiképpen sem nevezhető versenyhivatali gigabírságot.


Literenként hét forinttal olcsóbban tankolhatnak a klubkártyával vagy futballkártyával rendelkező magyar szurkolók a Mol-benzinkutakon, ha kiváltják az ehhez szükséges Green kártyát - jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Mol Magyarország. Az MLSZ azt reméli, így azok a drukkerek is kiváltják a szurkolói kártyájukat, akik eddig ódzkodtak ettől.


Abszurd magyarázatot adott Matolcsy György MNB-elnök, illetve alelnöke, Gerhardt Ferenc arra a kérdésre, hogy miért nem írták be a vagyonnyilatkozatukba azokat az évi, több mint 10 millió forintos plusz bevételeiket, melyeket a jegybank által pénzelt Pallas Athéné (PA) alapítványaitól kapnak. A Magyar Narancs által feldobott ügy szerint az elnök azt a magyarázatot adta, hogy mivel a tiszteletdíjakat két alapítványnak utalja át, és így ,,elkölthető jövedelme" ebből nem származott, a dolog el van intézve. Lényegében ezt írta a jegybank is, mely hivatalos közleményt adott ki az ügyben. Mivel az adományok egy része leírható az adóalapból, vagyis a Matolcsy szerint el nem költött jövedelem egy részét ő mégis visszakaphatja, a dolog mégsincs elintézve. Olyannyira nincs, hogy a DK feljelenti a két vezetőt okirathamisításért, illetve a liberális párt is jelezte: eljárást indítana az ügyben.


Célszerűbb volna új metrókocsikat venni a 3-as metró felújítása során - ahelyett, hogy az öreg konstrukciókat felújítják -, ez a véleménye az EU bankjának a magyar kormány álláspontjával szemben. Erről Baranyai László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke beszélt a VG-nek adott interjúban. Azt, hogy miként néz(het)nének ki a kiöregedett, gyakran meghibásodó, szovjet gyártmányú metrókocsik a rekonstrukció után, már el lehet képzelni, miután a bakui, felújított szerelvényekről épp a héten fotók jelentek meg. "A döntés azonban nem a mi kezünkben van" - mondta az EIB alelnöke, hozzátéve: az csak annyiban az ő kompetenciájuk, hogy meghatározzák: a magyar kormány által megszabott feltételek szerint részt kívánnak-e venni a finanszírozásban.



http://hvg.hu/gazdasag/20150426_Es_akkor_folytatjuk_a_rezsiharcot_onmagun
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre valami jó hir!
  2015-04-26 21:35:21, vasárnap
 
  Háborognak a toleranciai bajnokai, mert egyre erősebb a svéd nemzetiszocialista ellenállás


Mintegy húszezer unatkozó ember csődült össze a "rasszizmus" ellen Stockholm egyik elővárosában vasárnap.

A megmozdulást válaszként szánták a "neonácik" erősödésére, illetve arra, hogy az előző héten ugyanott megzavartak egy hasonló demonstrációt. A szélsőségesen liberális tömeg ,,Vessünk véget a rasszizmusnak!" és ,,Ki a rasszistákkal az utcáinkból!" szlogeneket skandált, a helyi focipályán felállított színpadon balos előadók léptek fel.

Kjell Lindgren rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy a rendezvény rendbontás nélkül zajlott le. Hasonló demonstrációkat tartottak a muzulmán bevándorlók uralta Malmöben és az északi Luleában is.

Egy héttel korábban Karrtorpban mintegy 200 antirasszistát egy 30 fős szélsőjobbos csapat próbált szétkergetni, de az antifák idővel meghátrálásra késztették őket. A rendőrség huszonnyolc "neonácit" őrizetbe vett, két ember pedig szúrt sebesülésekkel kórházba került.

A felvonulást egy helyi civil szervezet szervezte tiltakozásul az ellen, hogy a kerületben egyre sikeresebben hirdetik az ellenállást a nacionalisták. Az ellenállás egyik fő motorja a Svéd Ellenállási Mozgalom. Az ellenállás tagjai a Reuters szerint már a felvonulás előtt a városrészben több helyre horogkereszteket és nemzetiszocialista jelszavakat fújtak a falakra.

A harmadik világbeli invázió hatására a "tolerancia bástyájaként" ismert Svédországban a szélsőjobboldal egyre nagyobb népszerűségre tett szert az utóbbi időben, a bevándorlásellenes Svéd Demokraták támogatottságát a legutóbbi közvélemény-kutatások 10 százalékra mérték.

Svédországban jövő szeptemberben tartanak parlamenti választásokat, ezzel az eredménnyel a Svéd Demokraták továbbra is bent maradnának a parlamentben, jelentősen felülmúlva 2010-es, 5,7 százalékos szereplésüket.

(MTI nyomán)


http://harcunk.info/index.php/jelentesek/251-haborognak-a-toleranciai-bajnokai-me rt-egyre-erosebb-a-sved-nemzetiszocialista-ellenallas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó odavert az üzleti szellemnek
  2015-04-26 21:33:32, vasárnap
 
  2015.04.25. 11:28

Szijjártó odavert az üzleti szellemnek


Jó, oké. Azt tudjuk, hogy mikor az észt osztották Szijjártó Péter éppen az Orbán seggéig érő nyelvért állt sorba, így lemaradt mindenről. De azt azért nehezen képzelte az ember, hogy a Martonyi éra utáni új külügy tényleg kizárólag inkompetens idiótákkal lesz feltöltve, akik az oligarcha-haverság kedvéért a létező legtrógerebb módon szarnak az arcára gyakorlatilag bárkinek, aki szóba állt velük.

middle-finger-lipstick.gif

Ez a Quaestor bulika rávilágít pár dologra.

- Először is a nemzetközi befektetők számára világos lett, ezeknek elhinni azt sem lehet amit kérdeznek. Oda is rakatnának pénzt, ahonnan ők éppen kimentik, mert az oligarcha barát cége beszarni teccik néhány milliárd kamukötvénynek köszönhetően. Megnézném a befektető milyen arcot vágott mikor a sajtóban azt olvassa, aznap mikor neki ajánlgatták a Quaestort befektetésre, a külügy és Szijjártó legnagyobb gondja az volt, hogy a picsába fog a saját - akarom mondani: a zemberek - pénzét kimenteni?

- Ahhoz a pénzhez, aminek nagyon keresni valója sem volt ott, és azért került oda, mert a szocik is ezt csinálták, és ezek szerint az Orbán kormány a Gyurcsány kormányok kottájából játszik.

- Kiderült, hogy tulajdonképpen hálásak lehetünk valamilyen formában a sokat gyalázott svájci jegybankároknak. Ha nem szabadul el az árfolyam sose derül ki, milyen mutyiban vannak nagyjaink az oligarcha-brókereikkel.

- Kiderült az is, hogy a teljes elhiteltelenedés sem elég indok Szijjártó lemondatására. A történtek nyilvánosságra kerülése után ide befektetni tényleg csak az azeriek, törökök és kazahok jönnek. Mármint akkor, ha képesek túllépni az apróságon, hogy a magyar kormány a tudottan tuti bukót is befektetésre ajánlottként fogja mutogatni. Nekik is.

http://varanus.blog.hu/2015/04/25/szijjarto_odavert_az_uzleti_szellemnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz rulettbe csalták Orbánt a gázcégek
  2015-04-26 21:32:23, vasárnap
 
  Orosz rulettbe csalták Orbánt a gázcégek

2015. április 24., péntek, 17:00 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: Szabó M. István

Abból, hogy az E.On visszaadja az egyetemes gázszolgáltatói engedélyét, egyenes út vezet arra, hogy a Főgáz hátán nyújtózkodó nemzeti közműszolgáltató hamarosan egyedül maradhat a szektorban, és így az állami cég lát majd el minden lakossági fogyasztót. A látszat azonban csal, mivel a most kialakult helyzetből az is épp ilyen reálisan következhet, hogy véget kell vetni a kormányzati rezsiharcnak, mert különben az állami szolgáltató beleáll a földbe. Hogy lehet ez? Elmagyarázzuk.

Az E.On stratégiai döntésként jelentette be pénteken, hogy visszaadja az egyetemes gázszolgáltatói engedélyét az energiahivatalnak (MEKH). Amióta Magyarországon a gázszolgáltatást több cég is végzi, ehhez hasonlóra csak egyszer volt eddig élesben, a következményeket is láttatni engedő példa: amikor 2010 végén fizetési nehézségbe került, majd bedőlt az EMFESZ.

Az olcsóbb áraival piackannibalizálást végző, rövid idő alatt nagyon sok ügyfelet más cégektől átcsábító szolgáltató elbukott, ami után 300 ezer ügyfél ellátásának problémája követelt gyors megoldást az államtól - és a szegmens cégeitől. Az energiahivatal akkor azt a forgatókönyvet követte, hogy a piaci szereplőket (a Tigázt, GDF Suezt, a Főgázt és az E.Ont) nyilatkoztatta arról: adnának-e menedéket a botrányos körülmények közt kimúlt EMFESZ hátrahagyott fogyasztóinak.

Mivel akkor mind a négy cég azt remélte, hogy a kormányzati jó pont megszerzésén kívül visszakaphatja a korábbi fogyasztóit is, a négyes beleállt a gyakorlatba. Az így felosztott zsákmánnyal végül nagyjából fél év alatt jutottak el addig, hogy a hozzájuk került új (vagy régi-új) fogyasztókkal a szerződéseket megkössék.

Fotó: Fazekas István

Mindezt csak azért fontos szem előtt tartani, mert az E.On pénteki közleménye 600-650 ezer lakossági, önkormányzati és közintézményi fogyasztó sorsáról is szól. Ráadásul mártól tehát - hogy az E.Ont is ugyanúgy ki lehet húzni a listáról, mint az engedélyét a közelmúltban szintén visszaadó, 750 ezer ügyfélt kiszolgáló GDF Suezt - csak két cég van, akinél az ügyfelek szolgáltatást kaphatnak: az 1,2 millió fogyasztót ellátó Tigáznál, illetve a 600 ezres lakossági ügyfélkörrel dolgozó Főgáznál. Utóbbi állami cég, és most már mint a nemzeti közműcég gázszolgáltatója működik.

A rohamtempó nem megy

Az E.On ügyfeleinek sorsáról, arról, hogy kinek kell őket a továbbiakban ellátni, az energiahivatal dönt. Ha a MEKH olyan döntést hoz, hogy ők eztán a Főgázhoz kerüljenek, akkor az állami cégnek a saját ügyfelein, illetve az időközben megszerzett (de még le nem szerződött) GDF Suez-ügyfélen túl kellene ezzel a tömeggel megbirkóznia. Erre azonban a Főgáz, de egyetlen más szolgáltató se volna képes csak úgy, egyik napról a másikra.

Egyrészt mert jelenleg nincs erre - a Főgáz esetében háromszoros méretűre növekedéshez szükséges - saját vagy akár bevonzható plusz kapacitása. Másrészt viszont az ügyfélvándoroltatás nem pusztán egy adatbázis átadás-átvétel vagy átültetés. Mi több, a szolgáltató a gázszerződéseit nem adhatja ki harmadik félnek - még az energiahivatalnak se. Ennélfogva az ügyfélátvétel ilyen nagy méretben egy hosszú, pepecselős, legalább középtávú tervezést jelentő feladat.

Iparági vélemény szerint havi 60-70 ezer ügyfél átvétele, átíratása és átszerződtetése is eléggé hihetetlen feladatnak tűnik, így csak az E.On-ügyfelek átvétele 10-12 hónapig is eltarthat. A szolgáltatóváltás ugyanis nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt a Főgáz e havi elszámolási számlái mellé tett hírleveléből látszik. A fogyasztó talán tényleg csak annyit lát az egészből, hogy egy papíros kitöltésével akár holnaptól lehetne a Főgáz ügyfele, de gyakorlatilag ez ennél sokkal macerásabb folyamat. A menetrend úgy néz ki, hogy a régi szolgáltató leolvassa az órát, az adatokat jegyzőkönyvezve rögzíti, küldik a csekket, amit a fogyasztó befizet. Aztán jön az új szolgáltató, aki szintén leolvassa az órát - a két leolvasás közti értéket szintén kiszámlázza a régi szolgáltató, de az ügyfelét csak azt követően engedi el végleg, hogy az ezt a második csekket is befizette. Az új szolgáltató ráadásul csak és kizárólag a lakás, ház, épület ingatlan-nyilvántartás szerinti tulajdonosával köthet szerződést - amiből ma is nagy százalékban adódnak problémák. Ezek együttesen, mind-mind az átszerződés összidejét növelik.

Másfajta problémamegoldást kíván az a feladvány, hogy bár a Főgáz jelenleg nyereségesen működik, ezt kizárólag annak köszönheti, hogy a gázpiaci ügyfelein, vagyis a vállalati szektoron keresztül több hasznot képes megtermelni, mint - az egész szektorban, minden cégnél - veszteséget termelő egyetemes szolgáltatási ágazatban. A keresztfinanszírozás lehetőségei azonban biztosan felborulnak, ha a mínuszokat termelő ügyfélszám a háromszorosára ugrik, mert ezt a céges ügyfeleken keresztül nem lehet kompenzálni (ekkora növekedést pedig a versenypiaci helyzetben működő szektorban a Főgáz aligha képes produkálni).

Az uniós versenyjogi szabályok azt nem teszik lehetővé, hogy az állami cég veszteségét a kormány az államkasszából finanszírozza. A drasztikus növekedés így vagy a masszív veszteséghez vezet, vagy a veszteség okainak felszámolását indukálja.

Fotó: AFP / Patrik Stollarz

A gázszektorban a lakossági szolgáltatás veszteségét minden szolgáltatónál nagyjából 2008 óta a jogszabályi háttér és a szabályozás okozataként könyvelik el. Erre a többlépcsős orbáni rezsiharc csak külön ráerősített. (2013 elején, közepén, és 2014 áprilisától csökkent 10, 11,1, aztán 6,5 százalékkal a lakossági gáz ára.) Ha viszont a terület nagy része a Főgáz alá tartozik majd, az ostor e cégen csattan majd a legerősebben. Vagy: az energiahivatalon keresztül presszionált kormányzati populizmusból engedni kell.

Fel kell adni a rezsiharcot

Az ugyan nem életszerű, hogy Németh Szilárd rezsibiztos megtörve beismeri a közszolgálati tévé kamerája előtt, hogy a harcot elvesztették, de a jelenlegi hatósági árazáson adott esetben lazítani kell. És ez a helyzet könnyen orosz ruletté válhat azáltal, hogy a Tigáz egyelőre még nem döntött: ő is bedobja-e a törölközőt az E.On-hoz hasonlóan, vagy, bár veszteséget termel, de továbbra is kivár.

A Tigáz néhány hete, amikor a cég éves jelentését (benne a csaknem 15 milliárdos nettó veszteséget) elfogadtatta a közgyűléssel, azt hangoztatta, hogy a döntés a cég tulajdonosaié. Vagyis az olasz ENI-é. Az ugyanilyen kockázatos kérdés, hogy ha a Főgáz nem képes egyedül nekiindulni az E.On-ügyfelek bekebelezésének, akkor az olaszok mit fognak mondani. Rövid távon az nem tűnik logikus lépésnek, hogy egy még nagyobb veszteséget termelő lakossági szegmensbe lapátolják be a pénzüket, és a Tigáznak az elmúlt évek kormányzati sanyargatásai miatt törlesztenivalója is lehet annyi, hogy ne akarja olyan nagyon kisegíteni a helyzetéből a Főgázt (és a kormányt).

Innen nézve az E.On pénteki bejelentése a Tigáz pozíciójának erősödését is jelenti, mivel az olasz hátterű cég maradt az egyedüli alternatíva a csak állami közműszolgáltatóval szemben. Nagy kérdés, hogy a Tigáz ebben a helyzetben köt-e majd valamilyen háttéralkut, olyat, amivel a saját helyzetén javíthat. A feszültség ráadásul tovább fokozható, ha a Tigáznál úgy döntenek a tulajdonosok, hogy ők is bejelentik: visszaadják az egyetemes gázszolgáltatói engedélyüket. Ez utóbbi esetben az egyedül állva maradó Főgázra több mint 3,3 millió lakossági ügyfél ellátásának terhe kerülne, ami csak még inkább felgyorsítaná a rezsiharc feladásának és az akár drasztikus méretű lakossági gázáremelésnek a szükségességét.

A Tigáz lehet a Joker

A Tigáz kulcsfontosságú pozícióját az is csak tovább erősíti, hogy mivel az energiahivatalnak a visszaadott szolgáltatói engedélyek időrendjében kell az ügyfelek további ellátásával kapcsolatos döntéseket meghozni, ezért ha a Tigáz is bedobná a törölközőt, az azt jelentené, hogy a sor végére, a GDF Suez és az E.On ügyfelek dolgának rendezése után kerülnének. Márpedig, ha változik a szabályozás (jelesül az, hogy - a jelenlegivel ellentétben - mi az, ami elszámolható a fogyasztói árban és milyen mértékben), akkor értelemszerűen változhatnak úgy a szolgáltatási feltételek, hogy az csökkenti a szolgáltatói veszteségeket.

A felturbósított ügyfélszámú Főgáz helyzetét bár javíthatná a kormány a rezsicsökkentés felfüggesztésével (magyarán: megengednék, hogy emelkedjen a lakossági gáz ára), így viszont újra helyzetbe kerülhetne a Tigáz -és akár az E.On is. Ennek a két szolgáltató cégnek megérné azt újra mérlegre tenni, hogy - akárha mindketten meg is tették addigra - visszavonja az engedélytől való elállást. Mivel a körülmények változtak, jelentkezhetnek a szolgáltatásra az energiahivatalnál ismét. Pláne, ha az átadásra váró ügyfeleik gyakorlatilag akkor még mindig náluk vannak, mert az átvétellel a Főgáz nem tudott végezni.


http://hvg.hu/gazdasag/20150424_Orosz_rulettre_kapott_felhivast_Orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csempész rafinéria: Szándékos katasztrófa helyzet
  2015-04-26 21:24:46, vasárnap
 
  Csempész rafinéria: Szándékos katasztrófa helyzet

Posted on 2015/04/26 Szerző: Admin

Ródosz szigete 1 Fotó - Daily Mail

Szándékosan lélekvesztőkön indítják útnak az illegális bevándorlókat az embercsempészek. - Hogy azok az esetek jó részében vagy elsüllyedjenek, vagy éppen csak a vízen maradjanak, - így a ‘szerencsétlen menekülteket' mindenképpen ki kelljen menteniük az európai hatóságoknak, - (vagy akármilyen hadi, vagy kereskedelmi hajónak), - a nemzetközi jog szerint.

Hatalmas üzlet az embercsempészet egyeseknek. - Egy illegális bevándorlón több 10 ezer, de van, hogy több millió forintnak megfelelő összeget keresnek. - Csak egy nagy problémájuk van a csempészeknek; a menekülteket a pénzükért cserébe mindenképpen el kell juttatniuk Európa partjaira.

Ennek a legbiztosabb módja az, - ha maguk az európaiak teszik partra, az eleddig csempészek által fuvarozott menekülteket, egy látszólagosan véletlen, de valójában, - szándékosan előidézett katasztrófa, hajótörés után.

Szándékosan előidézett hajótörésNem semmi rafinéria. Többször megtörtént már, (sőt, a gyanú szerint rendszeresen ez történik), - hogy a hajótöréseket maguk az embercsempészek okozták szándékosan, - hogy a ‘szerencsétlen menekülteket' mindenképpen ki kelljen menteniük az európai hatóságoknak. - Néhány ilyen eset után, már azokról a lélekvesztőkről és ócska bárkákról is menteni kezdték az európaiak az illegális bevándorlókat, - amelyek még úgy-ahogy a vízen úsztak. - Hiszen ki tudja mikor borulnak föl, - mikor kapnak léket, süllyednek el.

Csoda-e hát, hogy egyre több áldozatot követel a Földközi-tenger? Nagyon elszaladt már a csempészekkel a ló.

Aljas pénzvágyból előre megfontolt szándékkal a nemzetközi jogra és a humanitárius érzésekre számítanak,- s a jelek szerint sikerrel.

Ez már bevett módszerükké vált az embercsempészeknek, - s nagy valószínűséggel az illegális bevándorlóknak is elmondják, hogy arra megy ki a játék, hogy kimentsék őket. - Ezért elmondható tehát, - hogy mind a csempészek, mind az illegális bevándorlók, visszaélnek a nemzetközi joggal.

Persze nyilvánvalóan történnek véletlen szerencsétlenségek is, hiszen a hajózás veszélyes üzem, - ám ennyi hajótörés, - borulás, s léket kapás, - már nem nevezhető véletlennek. - Nem beszélve arról, hogy a bevándorlók tanúvallomásai is bizonyítják a szándékosan előidézett katasztrófák tényét.

Ródosz

Nos, - nem tudjuk hogy az egyre komolyabb tömegkatasztrófák okozása, s a visszaélés a nemzetközi joggal, - besorolható-e a háborús bűncselekmények kategóriájába, - az azonban biztos, hogy a tömeges halálokok előidézése a legsúlyosabb bűn, sőt már terrorizmusnak vehető rengeteg áldozattal, - amiért egy normális országban, minimum halálbüntetés jár.

Éppen ezért már maga az a tény, hogy valaki embercsempész, - elegendő oknak kell lennie a legsúlyosabb büntetéshez, - akár a kábítószer-kereskedők, vagy drogcsempészek ügyében. - Ahogy ez már törvényes is Dél-Ázsia egyes országaiban, pl. Indonéziában, - ahol az elkövetkező napokban 9 drogcsempészt végeznek ki.

Az embercsempészekkel szemben ezért tehát a legkeményebben kell eljárniuk az általuk célba vett európai országok hatóságainak.
Ródosz szigete 2 Fotó - Daily Mail

Ródosz szigete 2 Fotó - Daily Mail
Ródosz szigete Fotó - Daily Mail

Ródosz szigete Fotó - Daily Mail
A múlt heti majd 1000 áldozatot követelő katasztrófa helyszíne közelében - Málta, Valletta - Daily Mail

A múlt heti majd 1000 áldozatot követelő katasztrófa helyszíne közelében - Málta, Valletta - Fotó: Daily Mail
A Daily Mail térképe a Földközi-tengeren történő bevándorlásról, s a kanári szigetek, Atlanti -óceán nem is szerepel a térképen

A Daily Mail térképe a Földközi-tengeren történő bevándorlásról, de még a Kanári szigetek, s az Atlanti -óceán nem is szerepelnek a térképen.

Bornemissza János / Szabad Riport


https://szabadriport.wordpress.com/2015/04/26/csempesz-rafineria-szandekos-katasz trofa-helyzet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefüggés a szemünk és a seggünk között
  2015-04-26 21:21:04, vasárnap
 
  Összefüggés a szemünk és a seggünk között

2015.04.26. 13:49


Olvasgatom, ízlelgetem a legújabb nemzeti konzílium vagy mi a franc kérdéseit.

Aszonygya, hogy ,,Sokféle véleményt lehet hallani az erősödő terrorcselekményekkel kapcsolatban. Ön mennyire tartja fontosnak a terrorizmus térnyerését (a franciaországi vérengzés, az ISIS riasztó cselekményei) a saját élete szempontjából?"

Ennél hülyébb kérdés már csak az lehetne, hogy mondjuk a tífusz, az AIDS vagy az ebola térnyerését mennyire tartom fontosnak saját életem szempontjából.

De az is egy jó kérdés ám, hogy ,,Ön szerint az elkövetkező években lehet-e terrorcselekmény célpontja Magyarország?"

Mit lehet erre mondani? Naná, mint ahogy más országok is. Gyurcsány Ferenc szavaival élve, mi az, hogy, nagyon is! De, ha már a volt miniszterelnök szóba került, az ő szlovák terroristái óta tartottunk is ilyesmi cselekményektől. Ám mostanában persze már megint nem félünk annyira, mert tudjuk, megvéd minket a TEK.

Mármint Orbán Viktor TEKe.

Arra is tudakolják a választ a kíváncsi főkonzultánsok, hogy ,,Vannak, akik szerint a Brüsszel által rosszul kezelt bevándorlás összefüggésben van a terrorizmus térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?"

Hát már elnézést, de itt csak kikívánkozik belőlem a profán favicc, a szemünk és a seggünk közötti összefüggésről! Eszerint, ha kihúznak egy szőrszálat a seggünkből, kicsordul a könnyünk, ha kinyomják a szemünket, akkor meg beszarunk.

Hát hozzávetőleg ilyesfajta összefüggés állhat fenn itt is. Egyébként is kilóg a lóláb, amikor ezzel az első három kérdéssel annak kíván a Fidesz hatalom megágyazni, hogy a válaszoló agyában sikerüljön jól egybemosni a bevándorlás és a terrorizmus problémáját.

Azt is kérdezik tőlünk: ,,Tudta-e Ön, hogy a megélhetési bevándorlók törvénytelenül lépik át a magyar határt és az elmúlt időszakban hússzorosára nőt a bevándorlók száma Magyarországon?"

Miután naponta százszor mantrázzák, ezt speciel tudtam. Ám azzal is tisztában voltam és vagyok, hogy közülük senki sem ide vágyakozik. Mert itt még az afrikai nyomorgók sem érzik jól magukat. Innen a magyarok is inkább kimenekülnek.

De nem is folytatom a kormányunknak tetsző, ,,helyes" válaszainkat sugalmazó kérdések további taglalását. A lényegük szerint ezek is az irigységünkre és idegengyűlöletünkre apellálnak, miközben a tehetetlen Brüsszelt ócsárolják.

A legutolsó kérdést még érdemes megemlíteni, ami úgy hangzik, miszerint ,,Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?"

E kérdés feltevése is akkor lenne tisztességes, ha az abból sugárzó primitív demagógia szintjén megrekedt idegengyűlölet táplálása helyett a valóságot tartalmazná, teszem azt például oly módon, miszerint ,,egyetért-e Ön azzal, hogy további stadionok építésére, haveri zsebek kitömésére, országunk vezetőinek barátnőikkel való külföldi utazgatásai támogatására van-e inkább szükség."

Egyébként meg az jutott eszembe, hogy ha a népünkben lenne egy csipetnyi lelemény, akkor az emberek valamennyi konzultációs kérdésre azt a választ adnák, miszerint igenis ellenzik a boltok vasárnapi zárva tartását.

Akkor legalább tényleg volna valami értelme a konzultációs célból újfent eltapsolt közel egymilliárdnak.

http://proszektura.blog.hu/2015/04/26/osszefugges_a_szemunk_es_a_seggunk_kozott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
úgy szoktak nyilatkozni, hogy mondanak valamit, de mégsem.
  2015-04-26 21:16:05, vasárnap
 
  “Az időközi választások eredménye tükrözi a társadalom hangulatát. Miközben a gazdaság adatai egyre jobbak, a devizakölcsönök ügye ésszerű kompromisszumban oldódik meg, a szövetségesekkel való viszálykodás elcsitulni látszik, és a kormány meg az EU energiapolitikája összecsiszolódik, a polgárok egyre elégedetlenebbek. A passzív többség masszív közönybe süppedt. A 2010 óta zajló fordulat lezárult, de a törvénykezési düh kevéssé csitult, a kormányzási stílus pedig alig változott. Ebben a légkörben a kormány üdvös lépései is visszájukra fordulnak."
—

A Professzorok Batthyány Köre közleménye
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 239
  • e Hét: 578
  • e Hónap: 4323
  • e Év: 157819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.