Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Méreghatások(k)
  2015-04-27 17:19:47, hétfő
 
  Kohut Katalin: Méreghatások(k)

- Béééla! Hová tetted a csontritkulás gyógyszeremet? Kerestem mindenütt és nem találom!
- Arra gondoltál, amitől a múlt hónapban kihullottak a fogaid és csövet kellett nyelned a belgyógyászaton, mert fekélyes lett a gégéd és refluxod lett?
- Miről beszélsz?
- A csontritkulás gyógyszeredről. Most olvastam el az interneten a mellékhatásait. Érdekes, hogy erre a fogászod és a belgyógyászod nem jött rá, nem kérdezték tőled, milyen gyógyszereket szedsz. Egyik üti a másikat.
- Mutasd, Béla! Jujj, ki fizeti meg a káromat? A reumatológus biztosan nem fogja, sem a gyógyszergyár. Meg hová menjek a kialakult betegségemmel és csonkulásommal panaszra?
- Látod? Minden héten vasárnap reggel korán felkeltél, hogy bevedd a gyógyszeredet, aztán fél óráig álltál egy helyben, vagy mászkáltál a lakásban abban a tudatban, hogy a gyógyszer beépíti a csontozatodat. Elfelejtette a reumatológus közölni veled, hogy ezzel állandó fogászati ellenőrzésre is kell járni.
- Nagyon nagy csapás ért, hogy fogom én ezt kiheverni?
- Csak a Xanaxot ne szedjed, akkor sem, ha olcsó! Olvastam a neten, hogy a gyógyszer veszélyes drognak minősül, hozzá lehet szokni, mellesleg elbutulást idéz elő.
- Gondolod, hogy attól felejtek, Béla?
- Nem gondolom, tudom. Figyelmetlen leszel tőle, szerintem attól van az egyensúlyzavarod is.
- Kaptam egyensúlyzavarra gyógyszert, Béla!
- Attól van az allergiád és a fulladásod, Vilma!
- Ezt is az interneten olvastad?
- Igen. Azt is onnan tudtam meg, hogy a magas vérnyomásod a gyulladásgátló gyógyszered miatt jelentkezett. Hozzászokik a szervezeted, hogy ezzel tartsd egyensúlyban a vérnyomást, aztán többé nem lehet abbahagyni.
- Azt mondta a házi orvos, hogy a túlsúlyom miatt lett magas vérnyomásom, meg magas koleszterinem.
- Az apádtól örökölted, aki csontsovány volt egész életében. Mellesleg a koleszterin gyógyszered tönkreteszi a májadat.
- Szerintem mindegyik méreganyag hatással van a májra. Ezen is vitatkoztam a házi orvossal, mert azt mondta, hogy a kövérség miatt emelkedett meg a máj laborértéke duplájára.
- Olyan lett a májad a sok gyógyszertől, mint egy alkoholistának.
- Béla! Most ne beszélj, szaladnom kell...
- Gondoltam Vilma, használ neked a cukor gyógyszered.
- Már sokszor gondoltam, hogy kemény diétába fogok, de miattad, mert neked is főzök mindig megkóstolom az ínyencségeket is.
- Diétázz Vilma, de attól az anyagcsere problémáid nem fognak változni a strumád és a cukorbetegséged miatt.
- Ezt mire értetted, Béla?
- A köszvényedre, amit most diagnosztizáltak. Jöttél haza mérgesen a belgyógyászodtól, mert kitámadott, hogy sok húst eszel, hiába bizonygattad, hogy csak néha egy kis halat és csirkét, meg hogy zöldségeken élsz.
- Ez így van, nagyon rosszul esett, amit mondott. Tudom, hogy más cukrosok rengeteg húst fogyasztanak. Még csúfolódott is, hogy megy a nasika? Hiába bizonygattam, hogy én nem ismerem az édességeket, soha nem nasiztam még életemben. Ha édességre vágyom, eszek egy kis zabpehelyt joghurttal.
- Látod Vilma! Neked olyan egészségesnek kellene lenned, mint a makk. Egyébként azt írja az internet, hogy az anyagcsere okozza a köszvényt, a magas vér húgysav értéket. A szervezet helyesen működik, akkor a húgysav a vizelettel, testnedvekkel, valamint az izzadsággal kiürül, de ha a rendszerbe hiba kerül, akkor a húgysav nem tud megfelelően kikerülni a szervezetből, ezért az ízületekben nátrium kristályok rakódnak le, amelyek a köszvény kialakulásáért felelnek.
- Mit tehetek, Béla! Hiába iszom az almaecetet, csak szednem kell a köszvény gyógyszert is, mert félek a vesebetegségtől. Egyik betegség vonzza a másikat, egyik gyógyszer sincsen szinkronban egymással.
- Igen, Vilma, ellenkeznek egymással a méreganyagok, a májad nem tudni, meddig bírja. Olyan kémiai folyamat indul a gyomorban, amikor esténként beveszed őket, melyet belülről kellene megvizsgálni és végig nézni.
- Tudod, Béla, hogy minden gyógyszerre allergiás vagyok és minden mellékhatás kijön rajtam gyerekkorom óta. Már az első görcsoldó és fájdalomcsillapító hatalmas allergiás bőrgyulladásokat okozott nálam. Két napig altattak seduxen injekcióval, hogy ne vakarjam véresre magamat, másképp nem bírtam volna ki.
- Most már nem kapnál rá semmit sem. Szenvednél, ha kijönne bármelyik hurkaként a bőrödön. Már a Sandostest sem adják be vénásan.
- Tudom, Béla, két éve, mikor becsípődött a derekam, egy hónapig jártam begörnyedve, sem ülni, sem feküdni nem tudtam. Könyörögtem a házi orvosnak injekcióért, de nem akarta beadni. Másoknak bezzeg osztogatják havonta kisebb panaszok esetén.
- Nem az orvos érzi a fájdalmat, hanem te, Vilma, mint a gyógyszerek mellékhatását is.
- Pár éve még tiszta volt a testem. Egyszer kaptam vitamint a házi orvostól, azt sem szedtem, mert kipárolgott a bőrömön az illata. Megérzek minden idegen anyagot.
- Látod, gondolj bele, mi játszódik most le a szervezetedben!
- Mit tegyek, Béla? Tavaly fél évig öblögettem a torkomat a struma teával, mégsem volt jó az értékem. Arra is hormont kell szednem, vagy feküdnöm kell kés alá. A hormon gyógyszertől pedig dagadok.
- Összeférhetetlenségi indítványt kell előterjeszteni az egészségügynek a gyógyszerek mellékhatásai miatt. Pontosan kidolgozzuk mindegyik kölcsönhatását egymással és benyújtjuk a számlát.
- Ne álmodozz Béla, mi nem olyan országban élünk, ahol elismerik valaminek is a kártékony hatását.
- Jó, Vilma! Összeszedünk egy kis pénzt, elutazunk Oroszországba egy bioenergetikushoz, aki majd minden betegségedből együtt kigyógyít.
- Így legyen Béla! Mi is lenne velem nélküled?
- Úgy végeznéd az anyagi csőd patika árak és a májfunkciód miatt, mint egy alkoholista az árokparton.


2015. április 27.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2425
  • e Hét: 4747
  • e Hónap: 10988
  • e Év: 63254
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.