Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Amikor Hitlerjugend táborok voltak Amerikában
  2015-04-28 18:05:55, kedd
 
 
Amikor Hitlerjugend táborok voltak Amerikában


"Lássuk csak... Talán amikor az amerikai cserkésztáborban egyszer csak felhúzták a horogkeresztes náci zászlót",

mondja Audrey Amidon, amikor arról kérdezik, belebotlott-e valaha bármi igazán érdekesbe az amerikai Mozgókép Archívum (Motion Picture Preservation Lab) munkatársaként. Úgy tűnik, elege lehet abból, hogy mindenkinek külön-külön mesélje el a történteket, ezért nemrég egy blogposztot szentelt az amerikai-német nemzetiszocialista táborok történetének.

A Volks-Deutsche Jungen in U.S.A. (Német fiatalok az Egyesült Államokban) átlagos cserkésztáboros archív felvétel is lehetne: először felépül a tábor, miután a gyerekek megérkeznek. Tornáznak, kicsomagolnak, aztán 13:47-nél jön a Flaggenappell, azaz zászlófelvonás:

Persze nem ez az első jel, a másik zászlón is látható, a Hitlerjugendre utaló Sig-rúna több ruhán is feltűnik korábban. A tábornak nem titkolt célja volt, hogy a német-amerikai gyerekekbe elvesse a nemzetiszocialista Németország iránti szimpátia csíráit.

A Harmadik Birodalom vezetői által támogatott német-amerikai szövetség (German-American Bund) 1933-ban alakult az Új Németország barátai néven, a táborban 1937-ben készült a felvétel. Maga a Führer helyettese, Rudolf Hess adta ki a parancsot a szövetség megalapítására, melyben a New York-i német konzul is segédkezett.

A szövetség a háború alatt is az amerikai nemzetiszocialista szimpatizánsok egyesületeként működött. A mozgalom hetven helyi szervezetet tartott fenn Amerika-szerte, legnagyobb dobásuk az 1939-es NS felvonulás volt a Madison Square Gardenben, melyen 20 ezren vettek részt.

Itt Fritz Julius Kuhn, a szövetség vezetője a beszámolók szerint Rooseveltet Rosenfeld, a New Dealt Jew Deal (nagyjából: zsidó üzlet) néven nevezte. Kuhnt később sikkasztás vádjával letartóztatták, melyet végül nem bizonyítottak rá, de a börtönben állampolgárságát is visszavonták, 1945-ben pedig Németországba deportálták.

A nyári táborokat több film is megörökítette, mondandójukat remekül érzékelteti az egyikből kiragadott közcím: Német fiú, te hozzánk is tartozol!

,,Ijesztő azt látni, hogy New York városától kevesebb, mint 250 kilométerre amerikai gyerekek náci zászlót húznak fel″ - összegzett Audrey Amidon.

A filmek akkor kerültek az amerikai Mozgókép Archívumba, amikor a hatóságok átkutatták a szervezet központját 1942 elején, mivel Amerika-ellenességgel gyanúsították őket. 1980-ban találta meg a nyomozás anyagai között tárolt tekercseket egy aktivista.

Viszont ezeket az idilli képeket nézve szinte nem is érti az ember, miért kelt ki 1942-ben nyílt levélben 50 nagynevű német származású amerikai (köztük Babe Ruth) a Bund ellen:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=klzy0Bb4fBs


http://harcunk.info/index.php/archiv/1178-amikor-hitlerjugend-taborok-voltak-amer ikaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: az én dolgom, hogy kinek a tanácsait hallgatom meg
  2015-04-28 18:01:09, kedd
 
  2015. 04. 28. 13:02

Orbán: az én dolgom, hogy kinek a tanácsait hallgatom meg

Orbán Viktor újrafogalmazta, hogy mit is jelent számára Habony Árpád. Újságírói kérdésre - anélkül, hogy pontosította volna kicsoda Habony Árpád - Pécsen azt válaszolta: az ő dolga, hogy kinek a tanácsait hallgatja meg.

A HVG tudósítása szerint a Pécsen Páva Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatóján kérdezték ismét Habony Árpádról a miniszterelnököt. Orbán azt mondta, már a beiktatásán azt ígérte, hogy helyre kell állítani a szavak helyes értelmét, de ehhez nem sok segítséget nem kap az újságíróktól, mert

"a politikai tanácsadó egy jogi kifejezés és nem azt jelenti, hogy kivel szokott az ember beszélgetni".

"A politikai tanácsadó nálunk jogi kifejezés. A miniszterelnökségen és a minisztériumokban is dolgoznak politikai tanácsadók. Hogy én kire hallgatok még a feleségemen kívül, az meg az én dolgom, mert én vállalom a felelősséget a döntéseimért"

- jelentette ki Orbán, majd hozzátette, a végén ő hozza meg a döntést.

"A politikai leskelődés, a politikai peepshow egy népszerű dolog" - állapította meg Orbán, aki "a magyar kávéházi kultúrán felnőtt" embereknek tulajdonította a találgatásokat Habony Árpáddal kapcsolatban.

Orbán a Habonyról kérdező újságíróknak is visszaszólt, és azt mondta,

"ha van politikai tanácsa, ne tartsa magában, küldje el nekem, és akkor majd megírhatják, hogy a Népszabadság újságírójának politikai tanácsaira is hallgatok".

Egy hete Miskolcon Orbán Viktor - újságírói kérdésre - úgy fogalmazott Habony kapcsán, hogy ,,ilyen nevű ember semmilyen állami kifizetési listán nem szerepel." A miniszterelnök azt is mondta: nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy a sajtó kit nevez az ő tanácsadójának.


http://alfahir.hu/orban_az_en_dolgom_hogy_kinek_a_tanacsait_hallgatom_meg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tender van!
  2015-04-28 07:27:58, kedd
 
  Tender van!


Posted on 2015/04/27 Szerző: Admin


Én most tényleg levettem a kalapom: 25 milliárd forintért írtak ki tendert, és az is lehet, hogy mindezt egyetlen év alatt elköltik. Ez egy és egynegyed tonnányi húszezres bankjegy.

Felfoghatatlan pénzeket készül kommunikációra költeni a kormányzat
Svungosan indított az összes kormányzati szerv reklám- és kommunikációs költéseit kezelő új csúcsszerv, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. Első tenderkiírásuk mindjárt az egész magyar történelem legnagyobbja: a keretösszeg 25 milliárd forint. Ennyiből fel lehetne építeni egy új Nemzeti Színházat. A mostani 1998-as árakon 12,1 milliiárdba került.
Nyolc alapfeladatra keresnek ügynökségeket, akik alvállakozókat is bevonhatnak, olyanokra, mint kutatási feladatok, stratégiai tervezés és tanácsadás, grafikai tervezés, intergált reklámügynökségi szolgáltatások, PR, online kommunikációs és közösségi média, gyártás és médiatervezés-vásárlás.
A megbízás 12 hónapra szól - vagy a 25 milliárdos keret kimerültéig -, de újabb pályázat nélkül még 12 hónapra meghosszabbítható.
(cink)
Bal-Rad komm: Ez igen! Ezek szerint valami új dolgot akar nekünk mondani a NER! Azt viszont nagyon! És sokszor.
1250 kiló húszezresért!
Nem tán' “választásra" készülnek?

https://balrad.wordpress.com/2015/04/27/tender-van/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: itt a bizonyíték, a Kun-Mediátor támogatta Fazekast
  2015-04-28 07:26:04, kedd
 
 
Jobbik: itt a bizonyíték, a Kun-Mediátor támogatta Fazekast


Posted on 2015/04/28 Szerző: Admin


A miniszter lemondását követeli a radikális párt. Fazekas távozásáról a kormánypárti Napi Gazdaság írt, de cikkét Orbán vadkacsának nevezte.
A radikális párt szerint a karcagi csalássorozat arról vált híressé, hogy a Fidesz próbálta más pártokra hárítani a politikai felelősségét, miközben egyre több az olyan információ, amely éppen a várost 25 éve vezető fideszes prominenseket kapcsolja össze a botránnyal. ,,A Karcagi Hírmondó 2007. március 23-i számában a település polgármestere, a jelenlegi földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor hirdeti lakossági fórumát. Az ezen megrendezett tombola egyik nyereményét, egy kétfős utazást a Kun-Mediátor Kft. ajánlotta fel. Így ez a dokumentum is alátámasztja azt, hogy az említett cég támogatta a helyi Fideszt" - írta a Jobbik-frakció nevében Lukács László György képviselő.
Az ellenzéki képviselő emlékeztetett rá, hogy a Kun-Mediátor Fazekas Sándor előterjesztésére egy önkormányzattól bérelt irodában működött, a cég vezetője, “Marcsika" pedig a fideszes vezetésű város önkormányzatában dolgozott, mint külsős bizottsági tag.Azt még nem tudni, hogy a kifosztott karcagiak számíthatnak-e bármifajta kártalanításra a kormány részéről, de az érintettek joggal várhatnák el a városukhoz kötődő két kormánytagtól, Varga Mihálytól és Fazekas Sándortól, hogy választ adjanak erre.
A Jobbik szerint Fazekas miniszternek már a földtörvény elfogadásakor, ,,a parlagfűirtásra kapott adófizetői felajánlások eltapsolásakor le kellett volna mondania, a Kun-Mediátor-üggyel pedig végleg betelt a pohár. Ha önmagától nem mondana le, akkor a kormányfőnek kellene elmozdítania pozíciójából". Orbán Viktor ugyanakkor a miniszter elmozdításáról szóló sajtóhíreket úgy minősítette, hogy több mint kacsa, vadkacsa, nincs tervben a kormányátalakítás. Az ügyben megszólalt a miniszter is, aki komolytalan sajtópletykákkal nem akar foglalkozni.
(hir24)
Bal-Rad komm: A Kun-Mediátor ügy kapcsán már mindegyik karcagi hatalmasságra nem kevés sár löttyent.
Marcsika pedig úgy felszívódott, mint a hajnali köd a napsütésre.
Se pénz!-se Marcsika! Abban biztosak lehetünk, hogy a pénz az végképp elveszett!
A Marcsika pedig?
Előbb-utóbb előkerül. Hogy milyen állapotban?
Majd meglátjuk!


https://balrad.wordpress.com/2015/04/28/jobbik-itt-a-bizonyitek-a-kun-mediator-ta mogatta-fazekast/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább , a nagy zsid
  2015-04-28 07:21:18, kedd
 
  Egy öreg zsidó az alábbiak szerint adja tovább ,
a nagy zsidó titkokat !



1. Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori jelölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését, a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak olyanok kaphatnak meg kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik.

2. Ha a látókörünkbe kerülnek olyan egyedek, akik olyan szervezettekkel ápolnak kapcsolatot, amely nem a mi irányításunk alatt állnak, haladéktalanul likvidálni kell őket. Érdekeinket kevésbé veszélyeztető esetben, elég köztörvényes bűncselekménnyel megvádolni, és börtönbe zárni az illetőket.

3. Az általunk irányított pártjaink vezetését és tagságát, szigorú ellenőrzés alatt kell tartani. Az arra kiképzett szakértőink pontos választ adnak arról, hogy ki milyen mértékben megvesztegethető, ki milyen mértékben zsarolható, ki milyen módon fenyegethető, és ki az, aki teljesen a mi oldalunkra átállt egyén, aki élvezetből is elárulja sajátjait. Kinek mi jár, a szerint kell kezelni.
Kuti Karoly fényképe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 8158
  • e Év: 161654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.