Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Orbán fantomintézete törvényt szeretne arról, hogy ne kellje
  2015-04-29 22:22:25, szerda
 
  A 2012-ben alapított Nemzetstratégiai Kutatóintézet azért szervez mangalicakonferenciát, hogy a románok nehogy kisajátíthassák, azért nem tesz fel semmilyen anyagot a honlapjára, hogy a román kormány ne tudja elolvasni, és törvényt szeretne arról, hogy ne kelljen újságíróknak se válaszolni.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet (NSKI) 2012-ben hozta létre a kormány, az erdélyi származású Szász Jenő vezette intézet pedig évente több mint egymilliárd forintot kap a kormánytól. Hogy pontosan mivel is foglalkozik az érdekes nevű NSKI, azt nehéz megmondani, de idén januárban azzal kerültek be a hírekbe, hogy Székelyudvarhely mellé egy nemzetközi repülőteret álmodtak meg.

Az intézet vezetőjét, Szász Jenőt április 13-án behívták meghallgatásra az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságába, ahol eredetileg a kutatóintézet által kidolgozott, ,,Kárpát-haza fejlesztési rendszer" nevű stratégia bemutatása volt a téma - írja az Átlátszó, amely átnézte az ülésről készült jegyzőkönyvet.

Az ülésen Szász elmondta, az idén 1,2 milliárd forintos költségvetése van az intézetnek, és bár az NSKI-t létrehozó kormányrendeletben 100 fős létszámról beszéltek, jelenleg 86 ember dolgozik az intézetben. Az ülésen kiderült, hogy a magát tudományos kutatóintézetként meghatározó intézmény mangalicafesztivált, Székely Autonómia Kupa néven focitornát és mikulásünnepséget szervezett, valamint egy "székely bált" a Várkert Bazárban. Szász Jenő szerint "stratégiai szempontból" szerveztek mangalicakonferenciát, mert a román tenyésztők román tenyészállatnak akarták beállítani a mangalicát, a "szlkely bál" pedig a "nemzetmarketing" eszköze volt.

Arról, hogy miért hiányos az NSKI honlapja, Szász azt mondta, eddig "csak dicséreteket kaptunk a honlapunkkal kapcsolatosan", és azért nem töltik fel rá az anyagaikat, "mert azzal az erővel például megküldhetnénk a román kormánynak, a szlovák kormánynak vagy mindenki másnak is. Én azt gondolom, hogy például szándékosan nem tettük fel a Kárpát-haza fejlesztési koncepciót, mint dokumentumot a honlapra, hogy legalább ne tőlünk kapják meg közvetlenül" - jelentette ki Szász Jenő, aki hozzátette, tudatos döntés, hogy nem teszik fel az anyagokat a honlapjukra.

Szász arról, hogy miért nem akar újságíróknak nyilatkozni, azt mondta:

én képviselő úrtól azt kérem, hogy egy olyan törvényt kezdeményezzen, hogy például a Nemzetstratégiai Kutatóintézet ne legyen köteles minden egyes információról újságírói kérdésre választ adni.
Szász azt mondta, él "azzal a gyanúperrel egyes újságírók esetében, hogy más érdekeket képviselnek, mint a magyar nemzet érdekei", ezért azt gondolja, hogy érdemes volna megfontolni, hogy a válaszadási kötelezettség alól valamifajta mentesítést kaphasson, vagy hogy például a nemzetstratégiai kérdéseknek legalább bizonyos kategóriája érdemelne ilyen védelmet.
Link
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 176 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 4393
  • e Hónap: 7487
  • e Év: 75252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.