Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Lengyel: ez a botrány kivégezheti a rendszert
  2015-04-04 20:33:50, szombat
 
 
Lengyel: ez a botrány kivégezheti a rendszert

Népszava|2015. ápr 04. 05:00


Ami 2014 októbere óta történt, kommunikációs zavarnak látszik, ám valójában a Fideszen belüli hatalmi harc vált láthatóvá

Tavaly őszre kiderült, nincs több pénz, így Orbánnak újabb lehetőségek után kellett néznie. Ezért is kezdett neki oligarchái kifosztásának - mondja Lengyel László. A Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint Orbán súlyos hibája, hogy 2014 óta életformát kezdett diktálni: meg akarja határozni hogy az emberek hogyan éljenek. Nem hiszi, hogy lesz győztese az Orbán-Simicska küzdelemnek, de szerinte igazi vesztenivalója a kormányfőnek van.

- Több interjúban, cikkben nevezte Orbán Viktort tigrisnek, a dzsungel könyörtelen urának. Mintha megöregedett volna Sir Kán. A dzsungel ura már nem a régi?

- Éppen ereje teljében, mindenre képesnek érzi magát. Ez a veszte. Ha már a meséknél tartunk, Orbán személyes tragédiája - ami nekünk nem biztos, hogy az -, hogy 2010 és 2014 között szinte kiirtotta a dzsungel állatait, elsősorban az ellenfeleit. Rajta kívül nem volt még egy ragadozó, aki ki merte volna dugni az orrát barlangjából. Mindenki rettegett, hogy Sir Kán jön és végez vele. Féltek tőle a sajátjai, a hívei is. Joggal vághatta az övéi szemébe: el tudtátok ti képzelni, hogy miután 2006-ban azt mondtátok nekem, tűnjek el a politikai színtérről, mert végem van, ezek után kétszer egymás után kétharmaddal győzni fogok? Én vagyok a rendszerváltás után a leghosszabb ideig miniszterelnök. Miről beszéltek, fiúk? Azt gondolja magában: én vagyok az egyetlen, aki fiatal maradtam, aki a világ ura lettem. A régi kollégistatársakról, a Fidesz-alapítókról pedig azt, hogy ti öregek vagytok, gyengék vagytok és mint megunt feleségeket hajítja ki őket.

- Ez állhat a mára legendássá vált Orbán-Simicska háború mögött?

- Tavaly őszre kiderült, nincs több pénz. Az EU-pénzeket lehívta. A multinacionálisokat nem fosztogathatja korlát nélkül. Az orosz hitel nincs, vagy csak évek múlva érkezik, ha érkezik, kínai pénz sincs: a keleti szél valójában visszafelé fúj. Újabb pénzszerzési lehetőségek után kellett néznie. Ezért is kezdett neki oligarchái kifosztásának. De azok a szereplők, akikről úgy gondolta, hogy a kezében vannak, a vártnál sokkal erősebbnek bizonyultak. Nem rémültek meg tőle. Márpedig ez a rendszer alapjában a rémületre épült. Ez a mindent felfaló, rohamra kész rendszer már nem az ő természetéből fakadóan működik, hanem a szerkezete olyan, hogy mindenáron zsákmányt kell szerezni. A zsákmányszerző rendszer nem hibákat követ el, hanem maga a rendszer a hiba. Tragikomikus, hogy épp a sümegi ,,békemenetelésen" Bayer Zsolt mondta ki, hogy ,,unortodox gazdaságpolitika, illiberális demokrácia az a van, amely József Attila-i módon széthull darabokra". Ez igaz: a rendszer most széthull darabokra. Ezt jól látja Bayer Zsolt. Na de mégiscsak furcsa, hogy a rendszer fő írója mondja ezt! Méghozzá a saját tábora előtt! Milyen lehet ott belül a hangulat?

- Évek óta azt hallani: megroppant a rendszer. Megroppant?

- A rendszer 2012-ben szerintem is megroppant. Az, hogy az ellenzék ezzel képtelen volt élni, az nem a rendszer hihetetlen erejét mutatja, hanem az ellenzék hihetetlen gyengeségét. A helyzet azóta sem változott. A közvélemény-kutatások is azt igazolják, ma már a választók többsége úgy gondolja, hogy ezzel a rendszerrel baj van, de továbbra sem látni azt a demokratikus ellenzéket, amely valóra válhatná az emberek reményeit. Az ezredforduló óta egyre rosszabbul működő baloldali kormányzatok, majd az ellenzék olyan állapotba került, amiből még mindig nem tápászkodott fel.

- Miről szól akkor Bayer és mások jelzése?

- A Fidesz ugyanazt kockáztatja, amit a baloldal: az összeomlást. Ennek nem mindig vannak előjelei. Gyurcsányék sem sejtették, hogy az őszödi beszéd, a 2006-os őszi események hová vezetnek. Keresték az okokat, de már csak lefele tudtak menetelni és csak veszteségeket könyvelhettek el. Orbán és a többiek sem tudják, mi zajlik körülöttük.

- Mégis mintha a gazdaság a hátán vinné, ha döcögve is az Orbán-rezsimet?

- Nagyjából évi 2-2,5 százalékos növekedéssel valóban eldöcög a rendszer. Az uniós pénzek adják a GDP 0,5-1 százalékát. Most ugyan ,,kiköltekeztek", de 2017-18-tól újra bővülnek a források. Egyelőre jól teljesítenek az elsősorban német autóscégek is. Ehhez nincs sok köze a kormánynak. Tagadhatatlan, hogy a svájci frank hitelek átváltásával jelentős jövedelem-kiáramlás is történt, méghozzá a középosztály egy olyan csoportja is kap, amely azt el fogja költeni. A fogyasztás pedig emeli a GDP-t. A defláció, a nyugdíj- és bérnövekedés szintén ösztönzi a fogyasztást. Nagy kérdés, hogy az autóipari és az uniós forrásokból létrehozott - többnyire csak pénznyelő - beruházásokon kívül lesz-e magánberuházás. Egyelőre nincs. Óriási gond a szolgáltatások leromlása. Ugyancsak drámai következményekkel jár, hogy ez a rendszer az oktatás, az egészségügy és a kultúra teljes kifosztását hajtja végre. A következmények már most látszanak, például az oktatási rendszer lerohadásában, ami tovább görög majd a munkaerő minőségében is. Ez egy nem fenntartható növekedési pálya, ahol a társadalmi egyenlőtlenségek tovább erősödnek, s ezek kiszámíthatatlanná teszik a társadalmat. Úgy vélem, 2010-14 között a legnagyobb kockázatot a gazdaság jelentette, most a politikai kockázat a nagyobb.

- Tavaly október, a netadó elleni nagy tüntetés óta egyre kaotikusabb a Fidesz kommunikációja. Az volt az a pillanat amikor igazán megrendült rendszer?

- Előbbre tenném a repedés szakadékká válását. A 2014-es országgyűlési választások után már összeütközésbe került Orbán és Simicska. A kormányzat lényegében elveszítette a saját oldalán a média monopóliumát. A közvélemény előtt valóban tavaly október óta lett egyértelmű a rendszer romlása. Kétségtelen, hogy a kormányzat kommunikációja is borzalmas volt, de nem ez az igazi bajuk. A Fidesz - és ez Orbán súlyos hibája - életformát kezdett diktálni. Meg akarja határozni hogy az emberek hogyan éljenek, tanuljanak, szórakozzanak, vagyis beavatkozik a magánszférába. Addig ,,csak" az intézményeket rombolta, vagy építette át. Ezt nagyjából 2010-14 között végrehajtotta.

- Ez mintha nem zavarta volna különösebben a többséget.

- A legtöbb ember távolinak érzi magától az Alkotmánybíróságot, a bíróságokat, a jegybankot és még lehetne sorolni. Amikor azonban az életformájába kezdtek beavatkozni, a netadóval, a drogteszttel, az útdíjjal, a vasárnapi zárva tartással, akkor egyszer csak a ,,keményen dolgozó kisemberek" tízezrei azt mondták, hagyják őket békén, úgy akarnak élni, ahogy eddig, vagy jobban. Ebbe a világképbe nem tartozott bele, hogy nekik, vagy a gyermekeiknek el kell gondolkodniuk azon, hogy a neten hányszor klikkelhetek és hova? Mi az, hogy vasárnap nem mehetek a plázába, ahol eddig a gyerekekkel sétálgattam? Megmondják, hogy vasárnap templomba kell menni? Mi van? A politika az emberek mindennapi életét kezdte felborzolni. Ezt nem is lehetett jól kommunikálni.

- Korábban mi volt a siker kulcsa, hiszen nagyon sokaknak nagyon sok érdeksérelmet okoztak?

- Ebben szerepet játszhatott az is, hogy azelőtt egységes volt a kommunikáció a saját médiájukban. Éjjel-nappal fújták, hogy ez vagy az miért jó nekünk. Nem akadt olyan vezető Fidesz-politikus, aki azt merte volna mondani, hogy hüm-hüm, nem teljesen értek egyet ezzel, vagy azzal. Most viszont fölbukkantak ilyenek és médiafelületet is kaptak. Már a netadó ellen is felszólaltak vezető fideszesek, az útdíjról nem is szólva. Mindez kommunikációs zavarnak látszik, de valójában a Fideszen belüli hatalmi harc vált láthatóvá.

- Ebbe illeszthető az Orbán-Simicska háború is? Ki marad közülük győztesen a porondon?

- Természetesen ez is a hatalmi harcról szól, de nem hiszem, hogy lesz győztese ennek a küzdelemnek. Mind a két fél a végsőkig elszánt és véres sebeket osztanak egymásnak. Ma már jobban gyűlölik egymást, mint bárkit. Pontosan ismerik egymás cseleit, gyenge pontjait. A győztesek mi vagyunk, aki nézzük, ahogy két fenevad a szemünk láttára csap össze a csordáért.

- Lehet döntetlen?

- Igen. Bár igazi veszíteni valója Orbán Viktornak van. Amikor én megroppanásról beszéltem, akkor olyan nevetséges dologra is gondoltam, mint Orbán katonatörténetére. A közvéleménynek nem az számít, hogy Orbán 35 évvel ezelőtt a néphadseregben mi a csudát csinált. Valójában a lényeg, amit az emberek nem bocsátanak meg, és ezt Simicska jól számította ki: a legjobb barátodat följelentetted. Ez jellemhiba. Ez olyan, mint amikor az osztályban egy gyerek fölállt és besúgta a többieket. Ezt még évtizedek után sem bocsátják meg, s az osztálytalálkozókon sem ül mellé senki. Ez arról szól, hogy Júdás volt és téged is bármikor elárulhat. Simicska legérzékenyebb ponton szúrt, mert valószínűleg Orbán ezt az árulást nem bocsátja meg magának.

- Az emberek azt sem szeretik, ha meglopják őket. Mennyire éghet rá a Fideszre és Orbán Viktorra a Quaestor-ügy?

- Ez is a rendszerhiba tünete. Az, hogy a miniszterelnök nyíltan bevállalja, hogy közvetlenül beavatkozott egy ilyen ügybe, hogy tudott állami pénzek brókerházban parkolásáról, majd utasítást adott a kivételére. Olyasmiről döntött, amihez semmi köze: bennfentessé vált. Normális országban egy ilyen ügynek a közelében sem lehetett volna. Azt sem szabadott volna tudnia, hogy van Quaestor. Amikor beismerte, hogy közbelépett Quaestor-ügyben, gyakorlatilag följelentette magát. Senki nem mert szólni neki, hogy mit tett. Nem mondta meg neki senki, hogy fogja be a száját, s miután Orbán össze-vissza beszélt, a kormány emberei sem tehettek mást: tovább hazudoztak.

- Mire gondolhat most egy választópolgár?

- Például arra, hogy egy közmunkás átvett egy olyan céget, amelyben rengeteg embernek elúszott a pénze és a miniszterelnök erről tudott. Erre rakódik rá az RTL híradó, amelyből nagy dózisban kapják a választók a vezető kormánytagok, politikusok luxuséletmódjáról, a korrupciógyanús ügyeikről a képeket. Értesülhetnek arról, hogy - miközben sokan egyik napról a másikra élnek - akikre szavaztak, hogyan lopják meg őket. Mindez végzetes következményekkel járhat a hatalomra nézve. Ez a botrány kivégezheti a rendszert.

- Milyen üzenete lehet a jövő heti tapolcai időközi képviselőválasztásnak?

- Nemrégen Ajkán jártam, ami a tapolcai választókerülethez tartozik. Szerintem ez a választás már nem(csak) a Fideszről, hanem a demokratikus ellenzék és a Jobbik küzdelméről szól. A Fidesz a tapolcai választókörzetben többé-kevésbé már veszített, éppen az elmúlt hónapok ügyei miatt. Az ígérgetéssel Veszprémben sem mentek sokra, és Tapolcán is kudarcot fognak vallani. Sokáig működött, főleg a kistelepüléseken a félelem. Az emberek tudták, ha ,,rossz" helyre húzzák az ikszet, nem lesz közmunka, kirúghatják az önkormányzattól, vagy annak intézményéből. Falun nem sok munkahely van. A rendszer másik alappillére is összeomlóban: a félelem sem működött Veszprémben. A kistelepüléseken is emelt fővel szavaztak az emberek Kész Zoltánra, pedig durva fenyegetések hangzottak le. A varázs megtört: nem történt semmi. Megjelent a civil kurázsi. Tapolcán, Sümegen, Ajkán már a közalkalmazottak is tudják, nem lehet csak úgy elbánni velük.

- Van jelentősége a tapolcai szavazásnak, amikor Veszprémben már megdőlt a kétharmad?

- Ha sikerül bizonyítani a demokratikus oldalnak, hogy képes a győzelemre és az időközi választásokat egymás után ő nyeri és nem a Jobbik, az nagyon fontos jelzés. Az önkormányzati választások óta a Fidesz lényegében minden időközi választást elveszített, s a többségét a demokratikus ellenzék nyerte. A Jobbik feltartóztathatatlan erősödése a választásokon nem igazolódott. Ha Tapolcán a Jobbik győz, nagyon el kell gondolkodni, de 2018 még messze van.

- Megoldódhat a demokratikus ellenzék válsága?

- Nem volt mondanivalójuk 2014-ben egymás pofozásán kívül, illetve, hogy Orbán mondjon le. Csúnyán meg is buktak. Ma sem látunk a demokratikus oldalon ennél sokkal többet. Ajkán az volt a legfurcsább számomra, hogy sem a központi, sem a helyi politikusoknak eszébe sem jutott azzal kampányolni: van egy város, amelynek papírforma szerint csődbe kellett volna mennie. Válság, MAL Zrt., ehelyett talpra állt. Telt ház van az ipari parkjában, 3,2 százalékos a munkanélküliség, uniós és nemzeti forrásokból leszigetelték a panellakásokat, jelentős szociális és kulturális hálózatot működtetnek. Ez a kisváros vonzza a környékről a munkavállalókat. A települést egy szocialista polgármester, Schwartz Béla irányítja. Tapolcán, Sümegen jobboldali a városvezetés, a munkanélküliség a többszöröse az ajkainak. Az MSZP-nek eszébe sem jutott, hogy a szegedi polgármester Botka Lászlóval, vagy a XIII. kerület első emberével, Tóth Józseffel bizonyítsa kormányzóképességét. Debrecenbe tömték a pénzt, stadiont kapott, mégis óriási gondokkal küzd. Ajkán a helyi szocialista kampánycsapat egyik tagja, egy kisvállalkozó elmondta, a válság alatt sem bocsátott el senkit, most pedig már egyenesbe jött. Kérdeztem: miért nem ilyenekkel kampányoltok? A helyieknek beszélhetnek Paksról egyebekről. Őket az érdekli, kaphat-e munkát, lesz-e miből eltartani a családját. Ezek a városok is bizonyítják, vannak működőképes helyek Magyarországon válság idején is. Schwartz Bélát, Ajka polgármesterét a városon kívül alig ismerik. A baloldali sajtó sem fedezte fel, nem hívják beszélgetős műsorokba, nem készül vele interjú. Helyettük olyanok állnak a reflektorfényben, akik a töredékét nem teljesítették annak, amit ezek a polgármesterek. Pedig a sikeres példákkal és emberekkel talán le lehetne győzni a Fideszt és a Jobbikot is.

Bihari Tamás


http://nepszava.hu/cikk/1053164/2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A társadalom csaknem egyharmada igazolhatónak tartja az erő
  2015-04-04 20:20:32, szombat
 
  A társadalom csaknem egyharmada igazolhatónak tartja az erőszakot a cigányokkal szemben


A magyar lakosság jelentős része helyénvalónak tartja az erőszakot politikai célok elérése érdekében.

A társadalom csaknem egyharmada pedig igazolhatónak tartja az erőszakot a cigányokkal szemben - derült ki a Political Capital felméréséből. A városiak, a férfiak és a 30 év alattiak nagyobb arányban tartják elfogadhatónak az erőszakot. A Political Capital megrendelésére a Szonda Ipsos kutatást végzett a társadalmi erőszak elfogadásáról. A felmérésből kiderült, hogy a pártok támogatói közül leginkább a Jobbik szavazói hajlamosak elfogadni az erőszakot.

A férfiak között jelentősen többen vannak azok, akik elfogadnák az erőszakot is. A település mérete is meghatározó: a községekben élők kisebb mértékben tartják igazolhatónak az erőszakot. A korcsoportok között mért eltérések csupán egyetlen helyzetben voltak szignifikánsak: a személyes szabadság korlátozása esetén a 30 év alattiak sokkal nagyobb arányban fogadják el az erőszakot, mint az idősebbek.

A cigányokkal szembeni erőszak rendben van a társadalom csaknem egyharmada szerint

A cigányokkal szembeni erőszakos fellépést a megkérdezettek 29 százaléka igazolhatónak tartja. A zsidók vonatkozásában 16 százalék, míg a buzik vonatkozásában 14 százalék ez az arány. A cigányokkal szembeni erőszakos cselekményeket a társadalom közel egyharmada elfogadhatónak tartja.

A magyar nemzetet fenyegető veszély esetén a relatív többség (40 százalék, szemben az azt elutasító 31 százalékkal) inkább igazolhatónak tartotta az erőszakot.

A Fidesz szavazói a család vagy nemzet védelmében is kevésbé fogadják el az erőszakot

A Fidesz szavazói nemcsak a Jobbik, de a balközép pártok szavazótáboránál is kevésbé tartják elfogadhatónak az erőszakot a vizsgált helyzetekben, például a család a nemzet vagy a személyes szabadság védelmében is.

A kisebbségi csoportokkal (kábítószeresek, zsidók, ferdehajlamúak) szemben a fideszesek jobban elfogadják az erőszakot, mint a baloldali szavazók. Kivételt jelent a cigányokkal szembeni fellépés, amelynek elfogadottsága szintje egyforma a két pártpreferencia csoportban.

A kormány által erősen kritizált bankok, illetve multinacionális vállalatokkal szemben is igazolhatóbbnak gondolják a Fidesz szavazói az erőszakot, mint a baloldali szavazók.

(HVG nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/767-a-tarsadalom-csaknem-egyharmada-igazolhat onak-tartja-az-eroszakot-a-ciganyokkal-szemben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a cukiskodás még nem, a durcáskodás már jól megy Pos
  2015-04-04 20:06:44, szombat
 
  Jobbik: a cukiskodás még nem, a durcáskodás már jól megy




Posted on 2015/04/04 Szerző: Admin

A Jobbik felszólítja a Fideszt, fejezze be a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választást megelőző, a választók megtévesztését, a jobbikos jelölt lejáratását szolgáló gyűlöletkampányát - közölte Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten.
Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón arra is felszólította a nagyobbik kormánypártot, hogy “hívja vissza a körzetből törvénytelenül működő szabadcsapatát", amelyet a képviselő Szabad Európa Csapatként (SZECS) aposztrofált.
Azt mondta, hogy aktivistáik rajtakapták a SZECS tagjait, amint olyan impresszum nélküli szórólapokat terjesztenek, amelyek a jobbikos jelölt lejáratására szolgálnak. Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen - tette hozzá.
Szilágyi György kijelentette: mára világossá vált, hogy a tapolcai választáson két gyűlölködő, korrupt párt versenyez az egyetlen tisztességes erővel, a Jobbikkal. Miközben a Fidesz a korrupciós és törvénytelen ügyek tekintetében már felnőtt elődjéhez, az MSZP-hez, a gyáva, névtelen gyalázkodásban, a gyűlöletkampányban már meg is előzte a szocialistákat - fogalmazott.
A jobbikos képviselő - sajtóhírekre hivatkozva - azt mondta, hogy a SZECS tagjai már többször lebuktak a különböző választások alkalmával, sokszor más pártok aktivistáinak adják ki magukat, leszaggatják más jelölő szervezetek plakátjait. Mindezt “feketemunka" keretében, hiszen sajtóinformációk szerint zsebből fizetik őket - tette hozzá az ellenzéki politikus. Szerinte ez felveti azt a kérdést, hogy a Fidesznek is van egy titkos, a “piszkos pénzek" kifizetésére szolgáló páncélszekrénye?
Elvárható lenne a hatóságoktól, hogy eljárást indítsanak a SZECS tevékenységének és finanszírozásának felderítése érdekében - mondta Szilágyi György.
(MTI)
Bal-Rad komm: Nem csak cukiskodni tud a Jobbik (a háttérben kommunistáknak szánt akasztófákkal való grasszálással, fasiszta és újnáci helyi potentátokkal, EU-pénzekből kitartott aktivistákkal) de megsértődni és durcizni is!
Most még csak a SZECS miatt nyafognak! Pedig már a verebek is kezdik csiripelni, hogy a Jobbik komoly szervi betegséggel küzd. Ami végzetes. És A Maffiacsaládok nem nagyon akarják tűrni egy göthösködő, követelődző vetélytárs krahácsolását maguk között.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/04/jobbik-a-cukiskodas-meg-nem-a-durcaskodas -mar-jol-megy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A maffiafilmek karaktereit idéző, Fidesz-közeli figurák rezz
  2015-04-04 19:49:43, szombat
 
 
Együtt: Fideszesek közvagyonnal játszottak pilótajátékot
A maffiafilmek karaktereit idéző, Fidesz-közeli figurák rezzenéstelen arccal hárítanak

Az Együtt szerint Fideszhez köthető állami szereplők pilótajátékot játszottak közpénzzel, az ügyfelek megtévesztése érdekében. Az Együtt az érintettek azonnali távozását követeli.


Pénteken a 444.hu arról írt, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, Szele Andrea 2009 és 2013 között a Hungária Értékpapír back office vezetője volt, ahol a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozó, Állami Tartalékgazdálkodási Nonprofit cég 410 millió forintja veszett oda. A portál ugyanezen a napon számolt be arról, hogy a svájci frank bedőlésének másnapján, január 16-án, a győri önkormányzat, feltehetően a polgármester döntése alapján, 1 milliárd forintot helyezett el a Quaestornál.

Az Együtt álláspontja szerint mindkét esetből világosan látszik, hogy állami segédlettel, jelentős összegű közpénzt lapátoltak a Quaestor és a Hungária Befektetési Zrt-be. Az ellenzéki párt szerint mindkét esetben a fideszes holdudvar egyes szereplői, állami pénzből biztosítottak szabadfelhasználású forrást pilótajátékuk finanszírozására, az ügyfelek megtévesztése érdekében.

Az Együtt tűrhetetlennek tartja, hogy ,,a maffiafilmek karaktereit idéző, Fideszhez köthető állami szereplők továbbra is következmények nélkül, rezzenéstelen arccal hárítják a felelősséget magukról". A párt azt is követeli, hogy az érintettek azonnal távozzanak posztjukról, és vállaljanak felelősséget tetteikért!

http://www.168ora.hu/itthon/fideszesek-kozvagyonnal-jatszottak-pilotajatekot-1349 38.html


 
 
2 komment , kategória:  Általános  
Dühöngenek a zsidók, amiért úgy tűnik, nem sikerül porrá bo
  2015-04-04 19:41:26, szombat
 
  2015. április 3. 07:44

Dühöngenek a zsidók, amiért úgy tűnik, nem sikerül porrá bombáztatni Iránt


Izraeli kormánykörök szerint rossz keretmegállapodás született a nagyhatalmak és Irán között az iszlám köztársaság atomprogramjáról, és "történelmi hibához vezethet", ha a létrejött alku alapján születik meg a végleges egyezség. A zsidó terrorállam szerint a megállapodás "csak fokozza a veszélyeket és legitimálja az iráni atomprogramot", noha "a cél egyszer és mindenkorra az lenne, hogy Teherán ne tudjon atombombát építeni". Bírálatában az izraeli kabinet külön rámutatott, hogy az iráni atomlétesítmények közül egyet sem zárnak be. A hatok - az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) öt állandó tagja és Németország - és Irán abban állapodott meg, hogy egyharmadára csökkentik Irán urándúsító kapacitását, és tíz évre nemzetközi ellenőrzés alá helyezik, közölték nyugati diplomáciai források. A megállapodás része az is, hogy a már meglévő dúsított uránkészlet legnagyobb részét, 95 százalékát felhígítják vagy külföldre szállítják. Iránnak 19 ezer dúsító centrifugája van, ebből 6 ezer maradhat működésben. (MTI nyomán)

Forrás: https://kuruc.info/r/4/141539/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
24 milliárdos eljárás adatai kerültek napvilágra a Farkasház
  2015-04-04 19:37:14, szombat
 
  24 milliárdos eljárás adatai kerültek napvilágra a Farkasházy-Vajna perben


2013. november 18. 07:05




A Farkasházy kontra Vajna perben régebbi, amerikai perről szóló tudósítások is előkerültek, amelyek szerint Vajnáék ellen nyomozott a kinti adóhatóság.

-10% mosógép, szárítógép, mosogatógép, sütő »

Mint arról korábban már beszámoltunk, Farkasházy Tivadar azt mondta - nem szó szerint - a Heti Hetes egy korábbi adásában, hogy Andy Vajna még sosem készített művészfilmet, és nem véletlenül nem megy vissza Amerikába. A per elindult, az előző tárgyaláson pedig Vajna tengerentúli múltjával kapcsolatban két amerikai lap cikke is bekerült az aktákba. Farkasházy ügyvédje az LA Times 12 évvel ezelőtti írásával próbálta alátámasztani Teddy azon kijelentését, hogy "Vajnának nem minden dolga van rendben Amerikában". Eszerint 1996-ban Mario Kassar és üzlettársa, Andrew G. Vajna a szövetségi adóhatóság bűnvádi eljárása alatt állt. Az amerikai adóhivatal még 1988-ban indított vizsgálatot, amely után 109,7 millió dollárt (1988-as árfolyamon ez kb. 8 milliárd forintnak felelt meg, ma 24 milliárdot tenne ki) követelt a cégtársaktól, ezen belül 41,1 milliót (9 milliárd forint) Vajnától. Vajna azonban megegyezett a hatóságokkal, a vizsgálat pedig lezárult - írja a Blikk.

Teddy mindenesetre nem érzi magát bűnösnek kijelentéseiért. "Vajnától elnézést kértem, de nem érzem magam bűnösnek, semmilyen rossz szándék nem vezérelte a véleményem. Nagyra becsülöm a szórakoztatóiparban végzett produceri munkásságát" - szögezte le.

Vajna jogi képviselője azonban máshogy látja a helyzetet.

"A jog nem tesz különbséget a filmek között műfaji besorolásuk alapján, így Farkasházy kijelentése a jó hírnév csorbítására alkalmas, mert a nézők számára úgy értelmezhető, mintha ügyfelem nem értene a filmkészítéshez. Az adóügyi vizsgálat - amely 25 éve kezdődött - normális volt egy ekkora cégnél. Sohasem emeltek vádat az Egyesült Államokban ügyfelem ellen adócsalásért, úgy zárult le nyomozás, hogy bűncselekményt nem állapítottak meg. A távoli múlt eseményeire történt hivatkozás az alperest nem mentheti ki, hiszen ő jelen időben állította Andy Vajnáról, hogy dolgai nincsenek rendben a tengerentúlon, ami egyszerűen nem igaz. A rég lezárt adóvizsgálatnak a felemlegetése kizárólag Vajna kedvezőtlen színben történő feltűntetését célozza, a kijelentések valóságának bizonyítására azonban alkalmatlan. Vajna világhírű filmes szakember, ezt viszont semmilyen formában nem lehet kétségbe vonni" - mondta a Blikknek Beleznay Zsolt.

http://www.hir24.hu/bulvar/2013/11/18/24-milliardos-eljaras-adatai-kerultek-napvi lagra-a-farkashazy-vajna-perben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány száz elvesztett millió után kell lemondani egy közpénzb
  2015-04-04 19:34:38, szombat
 
  2015.04.04. 10:45 Fabius
Hány száz elvesztett millió után kell lemondani egy közpénzbrókernek?

Kezd ez az ország egy kibaszott Éden Hotelre hajazni, ahol minden megtörténhet. Illetve mégsem, mert ha ott valaki a teraszra hugyozik akkor úgy vágják ki a többiek, mint egyszeri kádéenpés a magas cét semjénzsoltár éneklés alatt. Itt viszont történhet bármekkora gusztustalanság, a világon senkinek lemondania nem kell, ki sem vágják sehonnan, mert került az apró hibácska amibe került, a seggvédő pajzsért nem drága semmi.

Lázár János volt kedves közölni velünk, hogy a Földrontási minisztérium szíves közreműködésével 410 millió forint odaveszett. Csak így lazán odaveszett, de amúgy tragédia nincs, miért is lenne? Fazekasnak lemondani nem kell se azért, mert nem teljesítette Orbán parancsát, se azért, mert mifaszt keresett a minisztériumára bízott közpénz egy brókercégnél, se azért, mert állítása szerint ő nem is tudott erről, vagyis pici szentem ártatlan, nem felelős és továbbra is alkalmas.

kozpenzbroker.jpg

Mármint alkalmas arra, hogy egykori bróker államtitkára átverje, mint szart a palánkon.

Győrnek 1 milliárd forintja ragadt be a Quaestornál. Borkai Zsolt polgármester mégis nyugodtan alszik, izgulnia nem szükséges azért sem, mert a létező legbüdösebb körülmények között sámfázta ki közpénzzel a Tarsoly céget, teljesen váratlanul egy ikonikus napon. Egy milliárd? Lárifári, több is veszett Mohácsnál! Milyen ország az olyan, ahol egy "lex" már az aprópénzzel sem gurigázhat nyugodtan? Elgurult és odaveszett? Nem gond, nem kell mindjárt pánikolni, mint zsemléjétől megfosztott kisnyugdíjasnak a vasárnap zárva Teszkó előtt. Csak nyugalom, természetesen Borkai nertárs is ártatlan, nem felelős és alkalmas.

Engem viszont azért csak érdekelne oldalfüggetlenül: Hol a határ, ami felett már le kell mondania az ország teraszára hugyozó közpénzbrókernek?

http://varanus.blog.hu/2015/04/04/hany_szaz_elvesztett_millio_utan_kell_lemondani _egy_kozpenzbrokernek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendszerváltás óta Magyarország magyar polgárai napról-nap
  2015-04-04 19:33:46, szombat
 
  A rendszerváltás óta Magyarország magyar polgárai napról-napra hatványozott megaláztatásnak vannak kitéve! Nem múlik el szinte nap, hogy a magyar nép fejére ne olvasnák a “zsidósággal szemben egykoron elkövetett hallatlan bűneit"-és a “magyar" politikai elit hathatós közreműködésével ne követelnének maguknak bűnbánatot és mindenféle jogcimű kárpótlásokat.Ezenközben a rendszerváltás óta a magyar népet ért hihetetlen anyagi és személyi veszteségek még csak felemlitésre sem kerülnek, azokat a piac törvényszerűségeivel-természetes szelekcióval-magyarázzák! A piac irányitói, és hű “magyar" kiszolgálóik!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kijevben több ezren tüntettek az amerikai nagykövetség előtt
  2015-04-04 19:31:35, szombat
 
  Kijevben több ezren tüntettek az amerikai nagykövetség előtt


Posted on April 3, 2015 by hidfo

Közel háromezer fő vonult fel Kijevben az amerikai nagykövetség épülete előtt szerdán délután, tiltakozván az ellen, hogy az amerikaiak irányítják Ukrajna kormányát. A tüntetők amiatt vonultak fel a nagykövetség előtt, mert az ukrán kormányba egyre több külföldi állampolgárt neveznek ki, többek között amerikai a pénzügyminiszter, és beiktatása óta több nyugati hitelszerződést is aláírt.

A pénzügyminiszternek kinevezett amerikai állampolgár - Natalia Jaresko - ugyan félig ukrán, de az Egyesült Államokban élte le eddigi élete nagy részét, tehát Washington számára megbízható személyként lett az ukrán gazdaság élére állítva, amit alátámaszt, hogy beiktatását követően első intézkedéseként nyugat felé eladósította az országot.

Kijevben rendszeresen zajlanak tüntetések az idegen állampolgárok kinevezése óta, a helyi média pedig többnyire hallgat ezekről. A szerdai tüntetésről teljes médiacsend van az ukrán sajtóban, a megmozdulásról készített videofelvételeket pedig minden videomegosztó eltávolította, arról csak rövid, mobiltelefonnal készített, rossz minőségű felvételek elérhetőek.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iXNMOsOj32k


https://hidfo2015.wordpress.com/2015/04/03/kijevben-tobb-ezren-tuntettek-az-ameri kai-nagykovetseg-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország - Az utolsó díszszemle
  2015-04-04 19:28:38, szombat
 
  Hungary 04.04.85. - Last Military Parade / 1985.04.04. - Magyarország - Az utolsó díszszemle


https://www.youtube.com/watch?v=7ULdSRwbz-Y&spfreload=10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 2038
  • e Hónap: 18831
  • e Év: 151748
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.