Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Érdekességek a Holt-tengerről
  2015-04-07 10:41:33, kedd
 
  Érdekességek a Holt-tengerről

Kihagyhatatlan része egy izraeli utazásnak a Holt-tenger meglátogatása, és nemcsak híres termékei miatt. A Holt-tenger nemcsak sóban és ásványi anyagokban gazdag, hanem színes múltra tekint vissza, valamint egészségügyi szempontból sem elhanyagolható helyszín. Néhány érdekességet


A Holt-tenger felszíne a tengerszint alatt 400 méterrel terül el, ezzel a világ legmélyebben fekvő tavának számít.





A Holt-tenger a világ egyik legsósabb vize (33,7%-os sótartalommal). Azonban a Türkmenisztánban található Kara-Bogaz-öböl, az afrikai Dzsibuti Assal-tava, és az Antarktiszon elhelyezkedő néhány más hiperszalin tó - például a Don Juan-tó - még a Holt-tengernél is sósabb.

4. Fenntartja az embert a felszínen





A Bibliában a Holt-tenger volt Dávid király búvóhelye. Ez volt a világ egyik első gyógycentruma is Heródes király idejében, és sokféle termék került ki innen az egyiptomi mumifikációhoz alkalmazott balzsamoktól kezdve a műtrágyaként használt hamuzsírig.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2015-04-07 10:11:58, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Medveczky Ilona Kossuth-díjat szeretne
  2015-04-07 09:47:37, kedd
 
  Medveczky Ilona Kossuth-díjat szeretne

A táncművész úgy érzi, járna neki a rangos elismerés, aminek anyagi vonzata is nagy segítség lenne számára.

Medveczky Ilona a napokban keményen kritizálta a mai magyar viszonyokat, most pedig a Borsnak folytatta a panaszkodást. A díva elárulta, felzaklatják a napi hírek, és megviselik az anyagi gondok, de a társadalmi problémák sem hagyják hidegen. Mindezeken túl pedig úgy véli, nem ismerik, és soha nem is ismerték el kellőképpen a munkásságát.

"Én negyvennyolc évig táncoltam, a táncművészeti diplomámmal, a kü­lönböző dí­jakkal, de még senkinek nem ju­tott eszébe, hogy Kossuth-díjat kapjak. Ma már fű, fa, virág megkapja. Én az akkori osztogatásnál is megkérdeztem: de ki az az Ákos?! Pedig akkoriban Orbán Viktor még igencsak serdülő volt az állam vezetésében. Ez kész közröhej, a barátok meg a hu­szon­ha­to­dik szomszéd kapja meg az elismerést?

Nagy összeggel is jár, de ha ettől a kormánytól kapnám meg, kétszer is meggondolnám, hogy ne adjam-e vissza. De nem az én szégyenem, hogy nem kapok Kossuth-díjat, ahogy a nyugdíjam sem, hanem az állam szégyene. Egész pontosan 67 800 forint a nyugdíjam, de én ne panaszkodjak, amíg van fedél a fejem felett, és van mit ennem, amit ingyen küld egy ételfutár-szolgálat. Én nagyon spórolós vagyok, mindig is az voltam, addig nyújtózkodom, ameddig a takaróm ér" - mondta el a táncművész.



Medveczky Ilona minden reggel így kezdi a napot, a többszintes rózsadombi villájának minden szintjén megöntözi a növényeket. Aprócska a villa, ugyanis alig 3500 (!) tő virágot kell ugyanis a Művésznőnek meglocsolnia! Minden reggel!





"Mosok, főzök, takarítom a házamat, a kocsimat, a kertben nyírom a füvet, a sövényt, gazolok, villanyt szerelek, bádogot fedek, palázok. A garázst kiadom, a ház üres helyiségeiben bútort tárolok." - vakítja a riporter a szegény kisnyugdíjas.

A budai luxus szerinte csak a látszat.

Ugyanis Medveczkynek a kertjében van a Hawaii:




Azt állítja, hogy ő dolgos kisnyugdíjas. Hiába kapja a tanácsokat, hogy adja el a több száz milliót érő villát, ő nem adja. A méltóságán kívül csak az otthonához ragaszkodik.
Ilona az évek során a spórolás művészetét is kitanulta, ugyanis a zöldségestől a hentesig, aki tud, segít neki ingyenáruval.

Medveczky csak egy valamit irigyel a külföldi nyugdíjasoktól: az utazást. Szegény Művésznő, biztos nem tud utazgatni, valljuk be, elég nehéz 3500 tő virágot, 4 kutyát, egy medencés 200 négyzetméteres budai villát fenntartani, ÉS még emellett utazgatni is.

Persze sokat nem kellett a Google-ban keresgetni:

Kétszáz tevét kínáltak a díváért
Medveczky Ilonáért kétszáz tevét kínáltak Hurghadán. A még mindig nagyon mutatós egykori táncosnő körül egész nyaralása alatt rajzottak az arab férfiak, akik néha megriasztották őt, amikor nagyon közel mentek hozzá, vagy masszírozni kezdték a kezét. ..." (2007. augusztus 7., kedd 07:30)

Medveczky Ilona elegáns öltözetben ment bevásárolni egy tervezett olaszországi nyaralása előtt. Kutyáinak 15 kiló húst vásárolt, hogy ne szenvedjenek hiányt, amíg ő barátnőivel nyaral. A vásárolt dolgokat egyedül cipelte haza..." (2008.05.05. 08:20)

Medveczky Ilona Egyiptomban járt
Egyiptomi fotóalbumát mutatta be a TV2 Mokkájában Medveczky Ilona. A díva elmondta, nagy szerelmese az országnak: amellett, hogy tudja mire számíthat, mindig felfedez valami újdonságot...." (04/01/2009 - 12:15)

3 év alatt kétszer Egyiptom, egyszer Olaszország. Idén nyáron hova tetszik utazni, Művésznő? Abádszalókra?

A Medveczky-villának is roppant hihető sztorija van: "a villáját egy harisnyagyárostól kapta, aki feltétlen híve volt. Medveczkyt megfogta a férfi visszafogott udvarlási stílusa, és bár nem tetszett neki, azért bemutatta a szüleinek, ahol aztán a harisnyagyáros jól elképedt, micsoda nyomorban él a már akkor is szupersztár, Párizsban és Pesten dolgozó táncosnő. Bár a gyáros a díva szerint ellenszolgáltatást soha nem kért, azért vett a művésznőnek egy villát, két kulccsal, hogy annak adhassa, akit szeret."

Medveczky 33 évesen, 1974-ben ment hozzá Ausztriában élő Wilhelm Alexander von Thurn und Taxis német herceghez, így lépett le az országból, ahová csak a rendszerváltás után tért vissza. Előtte revütáncos volt a Moulin Rouge-ban, utána meg ... nyugdíjas.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Wass Albert
  2015-04-07 08:19:17, kedd
 
  Wass Albert: Te és az Isten

Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott?

Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot! Honnan tudja még bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó, s az ágak könnyező rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ a tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökerét, de már megindulnak benne az élet nedvei, és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinő a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral, és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, előkacag a virág. Szinte hallani lehet. Nézd meg jól, milyen szép! Milyen szép és milyen tökéletes! Ember-művész nem alkotott még hozzá foghatót, csak másolt. Egy láthatatlan nagy művész keze dolgozik körülötted.

Néztél vízcseppet mikroszkóp alatt? Mennyi ezer élet nyüzsög benne. Egy egész világ. Minden vízcsepp egy világ. Minden világ egy vízcsepp. Önmagáért való zárt egész. A te szemedben céltalan, mert nem vagy művész. Művész csak egy van ezen a világon, egyetlenegy, aki alkot. Napról napra, percről percre, mindig újat és mindig ugyanazt.

Nézd a fát! Nézd a hegyet! Nézd meg a folyót, vagy a tengert! És gondold el, hány milliárd vízcsepp van benne, hány milliárd vízcseppbe zárt világ. És aztán gondolj a csillagokra! Azokra, amiket ismersz, és azokra, amiket nem ismerhetsz. Tiszta éjszakákon nézz föl az égboltra: olyan éppen, mint a vízcsepp a mikroszkóp alatt. Minden csillag egy élő valami, és köztük a tied, a Föld talán a legkisebb. Gondold csak el, hány milliárd vízcsepp lehet még ezen az egyen kívül, amit ismersz.

És akkor gondolj szánalommal azokra, akik el akarják hitetni veled, hogy nincs Isten.

Nincs, mert ez vagy amaz így történt.
Mert romokban fekszik a házad.
Mert meghaltak sokan, akiket szerettél.
Mert kevés a kenyér.
Mert sok a nyomorúság.
A világban, mondod, nincsen igazság.

És a Te világodat érted alatta. A Te külön világodat, ezt az aszfaltos, vízvezetékes, órabéres és gyárkéményes világot. A nyakkendős, nyúlszőrkalapos, szénhiánnyal küzdő, műhelyszagú és paragrafusok közé zsúfolt világot. És elfelejted, hogy ezt a világot Te csináltad magadnak, Te és a többi emberek, és így egyedül Ti vagytok a felelősek, azért ami benne történik.

Istennek semmi köze a házakhoz és az órabérekhez, az általad feltalált bombákhoz és drótsövényekhez, semmi köze ahhoz, hogy kapsz-e nyugdíjat vagy sem, és hogy meg tudsz-e élni abból a fizetésből, amit a többi emberek adnak Neked az önként magadra vállalt munkáért. Isten bele sem néz a számlakönyveidbe, nem törődik a gépeiddel, és talán azt sem tudja, hogy létezik az egyik vízcsepp milliomodik porszemén egy úgynevezett társadalmi rendszer, amit mesterségesen felépítettél magadnak, és most amivel nem vagy megelégedve. Ő a csillagrendszerekkel és az ibolyák gyökereivel törődik csupán.

Isten művész, aki megalkotta a világok milliárdjait, és pillanatról pillanatra újakat alkot. Amit Ő alkotott azért vállalja a felelősséget. Ott minden az Ő elgondolása szerint történik, tiszta és művészi törvények alapján. Ott nincsenek meglepetések és váratlan fordulatok. Nincs győzelem a gonosznak, mert nincs gonosz. Ezt a fogalmat az ember alkotta és emelte földöntúli alapzatra, hogy megbocsáthasson magának, ha ostobaságokat cselekszik. A sas nem gonosz, amikor lecsap a galambra. Fiainak viszi, hogy élhessenek. Művészi rendező keze igazította így a szerepeket, hogy ne szaporodhassanak el a galambok, s ne egyék el az egerek elől a gabonát.

Az ember alkotott magának egy külön világot, a vízcseppen belül. Kiugrott a nagy együttesből, kivonta magát a művészi rendező kezei alól, ácsolt magának külön színpadot, pingált magának külön díszleteket, s maga osztja ki magának a szerepeket benne. Hát ne jajgasson, ha rosszul sikerül az előadás. Ha a kontár módon ácsolt kulisszák olykor rászakadnak, és a rozsdás szögekbe veri a fejét. Maga tette oda a szögeket.

Ha rosszul mennek tehát a dolgaid, ne csodálkozz! És főleg ne igyekezz Istenre hárítani a ballépésnek felelősségét. Szabad kezet kértél és Ő, amennyire lehetett szabad kezet adott. A lerombolt házakért, a drágaságért, a feketepiacért, a szénhiányért, és azért, hogy pénz nélkül maradtál és vakarod a fejed: Ő igazán nem tehet. Talán nem is tud ezekről. Nem is kíváncsi arra, hogy az Ő rendjén kívül, a sok milliárd vízcsepp közül az egyikben az izgága kis moszatocska a maga önteltségéből mire végezte. Neki a hóvirágokra van gondja meg a madarakra és a fákra. Meg arra, hogy szüless és meghalj. És. Hogy a gyomrod-feltéve, ha mértéktelenségedben el nem rontottad - megeméssze az ételt, amit adsz neki. Nem felelős, ha szíved idő előtt megunja pumpálni véredet, mert hanyagul és könnyelműen elrontottad felesleges izgalmakkal, amiket a magad bosszantására sikerrel kiagyaltál.

Egyáltalában: az Istennek hagyj békét saját világoddal kapcsolatban! Nem várhatod, hogy Ő menjen oda hozzád, ha magad voltál az, aki fölényes emberi elmédre hivatkozva hátat fordítottál neki. Te, kell, fölkeressed Őt, ha vissza akarsz Hozzá térni.

Könnyen megleled, ha igaz és tiszta benned a szándék. Ha nem sértett hiúságodat és csalódott önzésedet akarod neki elpanaszolni, hanem egyszerűen csak látni akarod Őt, s megnyugodni abban, hogy van.

Ott leled mindig, a műhelyében. A vízcseppekben, amit számodra alkotott, csak nyisd ki a szemedet jól.

Megtalálod a fűszálban, amikor éppen nő. A virágban, mikor szirmait bontja. A pillangóban, amikor szárnyra kél.

Ott dolgozik. És ha elég tisztán és elég egyszerűen állasz meg előtte, levetve minden magadra aggatott bohóc-cicomát, amit társadalompolitikának, tudománynak vagy előítéletnek nevezel: akkor talán reád is néz. Talán még reád is mosolyog. Mélységes-mély szelíd művész-szemével végigsimogat, és azt mondja:
Bizony látom, rossz bőrben vagy, fiam. Ideje volt, hogy visszatérj közénk


 
 
0 komment , kategória:  Wass Albert   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 248 db bejegyzés
e év: 2826 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2064
  • e Hét: 5100
  • e Hónap: 14283
  • e Év: 66991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.