Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Életidőnk és genealógiai múltunk ismerete
  2015-05-29 11:12:38, péntek
 
  Jelen- múlt- és jövő-időnk


A jelen embere magában hordozza múltját és jövőjét, azon egyszerű biológiai képlet alapján, hogy születésünkhöz egy férfi és egy nőivarú ember egyesülése szükséges. Őket 2-2 ember, az utóbbiakat 4-4 ember nemzette. Ük-szüleink biológiailag szükséges létszáma már 16 személy. Ha, gondolatban megrajzoljuk a képletét, akkor látjuk, hogy fejére fordított piramis csúcsaként hordozzuk az ősök génállományának készletéből esetenként kialakult - egyszeri és megismételhetetlen - saját génkombinációnkat. A piramis egy-egy emeletét nemzedéknek (generációnak) nevezzük. Házasodáskor a házastárs genetikai piramisa új génállományt kapcsol be a megszülető emberke génvariációjába. A múlt, tehát nemcsak velünk, bennünk is él - mérhetetlen színes változatosságot felmutatva.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=161431&aid=64791

Ebből következik az az alapvető kíváncsiság, hogy igyekszünk megismerni saját, leszármazási (genealógiai) múltunkat, mert csakis annak ismeretében alakulhat ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk. Annak tudása, hogy a magyar- és más- (nemzeti kisebbséghez tartozó) családok, magántörténelmükkel részeseik a magyar nemzet történelmének, lehetővé teszi az egészséges nemzettudat kialakulását, mellyel már egyenrangú tagjai lehetünk saját hazánknak és minden további nemzetek közösségének.

Miért olyan fontos ez?

Talán azért, mert minden ember a Föld nevű bolygó bizonyos területére születik és többnyire ott is éli le az életidejét. Azon nyomban megörökli, megörököljük a jövő milyenségének és minőségének felelősségét. Ezzel a felelősségérzettel és tudattal kell megkeresnünk a helyünket a társadalmi, gazdasági valóságban.

A jelen embere, az egyén elsősorban magánember, aki a magánéletét általában családban éli le. A család, viszont a társadalom legkisebb egysége. E legkisebb társadalmi egység minősége meghatározója a társadalmi minőségnek. Csak a jó családi háttér biztosíthatja az egyén számára a stabilitást, az elérhető célok megvalósulását.

Olyan jövőért kellene munkálkodni, amelyikben az egyén jövedelméből otthont tud teremteni, családot tud alapítani és születendő gyermekei számára - míg kicsik - gondoskodni tud asszonyáról, gyermekei anyjáról is - és ha megöregszik, vagy beteg lesz, akkor is erkölcsi- anyagi méltósággal élhessen. Ez a jövő! Addig is, míg ez megvalósul, a társadalmi intézmények nem vonulhatnak ki az otthonteremtés, a gyermeknevelés- és oktatás, a betegellátás, az időskorúak gondozása költségeinek - legalább részleges átvállalásából.

A jelen emberének nagy kötelessége még, hogy visszataláljon a természethez, mert eredetileg annak része. Ezért, meg kell ismernünk azt a természeti környezetet, ami körülvesz bennünket. Meg kell ismernünk, hogy harmonikusan együtt tudjunk élni vele, óvni, védeni tudjuk azt, hogy utódaink - a jövőben élők is élvezhessék.

Az ember, minden idők embere nemcsak természeti lény, nemcsak külső-belső fizikai-biológiai tulajdonságaival egyedi, egyszeri és megismételhetetlen, hanem lelki alkatával is. Az emberi léleknek szüksége van a hitre.

Szükségünk van hitre jelenben, múltban és jövőben; hitre önmagunkban, embertársainkban, de legfőképpen a Teremtő mindenhatóságában. A hit erejével fölvértezett, megerősödött ember nem érzi magát elveszetten egyedül ebben a globalizálódó világunkban. A hit erejével megerősödött embert nem lehet meggátolni az önmagával szembeni igényes életfelfogás kialakításában sem!

Az ilyen ember nemcsak egyenjogú-, hanem egyenrangú polgára lehet hazájának és minden további nemzetek közösségének...


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Homifiú...
  2015-05-27 04:22:25, szerda
 
  ... akit jó volt megismerni

A homik között is van, aki szereti az embereket és bennük is van szeretni való!

Egyszer, amikor az Alkotmány utcában volt decemberben a szakszervezeti tünti, akkor utána, B-val, meg a csapatból egy pár emberrel beültünk a törzshelyünkre sörözni és akkor odaült az asztalunkhoz L, meg egy fiatal munkatársnője, aki később el is ment.

*

L. kiöntötte nekünk a szívét és nagyon jó párbeszéd alakult ki közte és köztem. B. csak hallgatta. Még meg is lepett azzal, hogy leintett, amikor L. szavába vágtam egyszer, mert éreztem, hogy hazudik.

Amint így beszélgetünk, odajön L-hez egy fiú és teátrálisan megpuszilja, megöleli, majd - egy széket beerőszakolva L mellé - leült közénk.

Hozott L-nek egy pohár valamilyen italt és ahogy a kezét, lábát rakosgatta, meg gesztikulált, affektált, az volt az érzésem, hogy buzi a szerencsétlen. Amiért nagyon soványnak tűnt, egyből anyai ösztönömre hatott és nem tudtam rá haragudni. Közben, B. fölállt és bejelentette, hogy neki mennie kell, mert dolga van.

*

Amikor B. elment, L. valahogy oldottabb lett, és ez a fiú meg pofátlanul közbedumált, mikor valamilyen témát éppen tisztázni szerettünk volna a politikai helyzettel kapcsolatban. Nos, még huzakodtunk egy darabig a fiúval, majd megkértem, hogy

- ,,Ne vetélkedj velem, mert nem szeretnék haragudni rád! Mert, ha így folytatod, bizony össze találunk veszni..."

L meg lányosan, szégyenlősen feszengett a széken, merthogy úgy tűnt, mintha mi összevesznénk a fiúval őrajta!

*

Persze, mindez nem volt komoly!!!

*

Valójában tetszett, ahogy a fiú játssza a lány szerepét. Volt benne valami játékosság, valami esendő, valami kiszolgáltatottság. Hagytam, hogy fűzze L-t, aki egyre kényelmetlenebbül érezte magát.


Közben, a csapat-tagokkal beszélgettem és elővettem a meghajlított kanalamat - demonstrálandó, hogy mit érezhet egy nőies nő, amikor egy homokos férfival köti össze az életét. L. elkérte a kanalat és próbálta visszahajlítani, csakhogy a kanál ketté-tört és L. azon mód eltette ,,emlékbe" az egyik felét.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=535588&aid=242463

Szívem összeszorult ettől a mozzanattól...

Annak a kanálnak az egyik fele azóta is L.-nél van, mert beláttam, hogy csak erőszakkal tudtam volna tőle visszavenni... Ott a presszó nyilvánossága előtt mégsem verekedhettem vele össze!

*

Hogy lehetséges, hogy a megértő lelkemmel és szeretetemmel való közelítés a másik emberhez, emberekhez mindig ilyen erőszakos véget ér???

És, miért engem kiált ki mégis mindenki gonosznak, gyűlölködőnek, amikor fellázadok mindez ellen???

*

Természetesen, még ezek után is folytattam a baráti beszélgetést a többi csapattaggal, amibe beleszólt a buzi fiú. Nem volt más választásom, minthogy belementem egy olyan játékba, mint amikor a prostik összevesznek a kuncsafton...

Kibújt belőlem a színésznő, aki valamikor szerettem volna lenni. És ennek nagy hasznát vettem, mert színészkedésből állt az egész elcsezsett életem...

Ha nem fogom fel ilyen játékosan ezeket a tragikus élethelyzeteket, akkor már valószínűleg nem élnék. A JÁTÉK mindig átsegített a krízishelyzeteken, meg a konfliktusok megoldásában is. Talán azért sem tudtam lelkileg megöregedni???

*

Folytatva a történetet, valaki bejött az utcáról, hogy a radikálisok megérkeztek az Alkotmány utcába és... Na, erre mindenki fizetett és fölállt, hogy megyünk, megnézzük.

L. próbálta B.-t utánozni, hogy előre fut megnézni. Azt látni kellett volna, ahogy előre fut megnézni! Látni kellett volna a hosszú pasit, ahogy szaladt!

Olyan groteszk látvány volt, hogy muszáj volt mosolyognom, de valahogy azt is éreztem, hogy ez az ember annyira ki van éhezve a sikerre, hogy még arra is képes, hogy bohócot csináljon magából, hátha...

Na, közben a homi fiú meg ott maradt hoppon és láttam mennyire szomorú. Én is az voltam, mert én is azt éreztem pont, amit ő:

,,Nagyon magányos vagyok... A lelkem kiteszem és mégsem szeret igazán senki sem..."

És akkor ennek a fiúnak adtam egy puszit, miután udvariasan fölsegítette a dzsekimet. Megkérdezte, hogy

- ,,Nem haragszol azért, mert meleg vagyok?"

- Nem, mert én valójában anyaszívvel közelítek mindenkihez. Főleg a gyerekeim korú fiatalokhoz - válaszoltam neki szívem minden megértő szeretetével.

*

Erre, olyan boldog volt, engedélyt kért arra, hogy megölelhessen és megpuszilhassa az arcomat. Attól fogva nem tágított. Belém karolt és "mami"-nak szólított, miközben mesélt az életéről és arról hogyan is lett belőle "meleg".


Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon tárgyal a NATO hazánk erópai támaszpontjáról
  2015-05-17 23:52:39, vasárnap
 
  Szijjártó: A NATO Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre

2015. május 17., 20:32

http://www.magyartudat.com/szijjarto-a-nato-magyarorszagon.../

A NATO-nak alkalmazkodnia kell a megváltozott viszonyokhoz, reagálnia kell a keleti és déli biztonsági kihívásokra - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten, miután tárgyalt Alexander Vershbow-val, az észak-atlanti szövetség főtitkárhelyettesével.

Szijjártó Péter elmondta, a magyar kormány fontosnak tartja, hogy a NATO minél előbb alkalmazni tudja a tavaly szeptemberi walesi csúcsértekezleten elfogadott készenléti akciótervet, és létrejöjjenek a gyors és érdemi reagálásra alkalmas erők.
A tárcavezető közölte, Budapest az utóbbi időben több olyan döntést is hozott, amelyek hozzájárulnak a szervezet ütőképességének növeléséhez. Kiemelte: Magyarország egy katonai századdal hozzájárul ehhez a két nap alatt bevethető haderőhöz, valamint idén részt vesz a balti államok légtérvédelmében. A miniszter ezt rendkívül fontos feladatnak nevezte a megnövekedett orosz légi aktivitás miatt.

Szijjártó Péter közölte, az ország érdekelt abban, hogy a szövetség más keleti tagállamokhoz hasonlóan Magyarországon is előretolt vezetési parancsnoki pontot hozzon létre. A miniszter arról is tájékoztatta Alexander Vershbow-t, hogy a visegrádi országok nyáron közös hadgyakorlatra készülnek, illetve hogy a pápai légitámaszpont folyamatos fejlesztése kiváló logisztikai lehetőségeket jelent a NATO-nak.

A NATO amerikai főtitkárhelyettese, aki 2012 februárjától tölti be posztját, abból az alkalomból érkezett Budapestre, hogy az atlanti szervezet parlamenti közgyűlése szombattól az Országházban tartja háromnapos tavaszi ülésszakát.

A tanácskozás első két napján a közgyűlés szakbizottságai üléseztek. Az esemény szombaton a gazdasági és biztonsági, a tudományos és technológiai, valamint a védelmi és biztonsági bizottság ülésével kezdődött. Vasárnap a civil és biztonsági, továbbá a politikai bizottság tartott ülést. Hétfőn a közgyűlés plenáris ülésével zárul a program.

Hétfőn a közgyűlés a tervek szerint dokumentumot fogad el a NATO-bővítés támogatásáról, arról, hogy Montenegró megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat.


*-*-*


Már akkor megpecsételődött a sorsunk a NATO mellett végérvényesen, amikor elfogadta a parlament 2008. április 22-én a Bajnai által - területfejlesztési törvénybe bújtatott - NATO magyarországi támaszpontjának kialakításáról szóló TÖRVÉNYÉT!

Már csak az ÜRÜGYRE lett volna szüksége, amit nem sikerült polgárháború formájában kierőszakolni!!! Ezért Ukrajnát vették célba és rajta keresztül fognak nálunk kikötni és a törvénynek érvényt szerezni!!!


KÁR, HOGY SENKI NEM FIGYELT RÁM, AMIKOR 2008-BAN ÉS AZÓTA FOLYAMATOSAN KONGATOM A VÉSZHARANGOT!!!

2008. április 22-én megszavazták azt a törvényt, amely lehetővé tenné a NATO számára az egész ország területét 11 körzetre osztva - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.

*

""VÉSZHELYZET

Az úgynevezett Országos Területrendezési törvény-tervezetben (Ad T/5311) most nyilvánítják Magyarországot különleges NATO-katonai övezetté.

A 2008. április 22-i keddi parlamenti ülésen az ,,általános vita folytatására és lezárására" került sor az Országos Területrendezési Terv 2003. évi XXVI. Törvény módosításáról szóló törvényjavaslatra (T/5311.sz.).
,,A törvényjavaslattal kapcsolatos módosító javaslatok benyújtási határideje: az ülésnap vége."



A T/5311. sz. törvényjavaslatot a Magyar Köztársaság Kormánya megbízásából Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjesztette elő.

A törvényjavaslatot az Országgyűlés Hivatala 2008. március 28-án érkeztette.

A keddi ülésen a T/5311-es számú törvényjavaslat, melynek előterjesztési anyagában az 1. § tartalmazza a fogalom meghatározások pontjait.


A 9. pont arról szól, hogy mi számít honvédelmi területnek.
A honvédelmi terület kiemelt térség és megyei területrendezési tervben megállapított övezet, amely a Magyar Honvédség alapfeladatait rendeltetésszerű ellátásához szükséges objektumok elhelyezésére, illetve tevékenységének végzésére szolgál.


A 11. pontban folytatódik a kiemelt fontosságú honvédelmi terület-meghatározás. Melyszerint, az számít kiemelt fontosságú honvédelmi terület amelyikről az ,,Országos Területrendezési Tervben megállapított, kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben alkalmazott övezet, amelyen a Magyar Köztársaság védelmi képességeit alapvetően meghatározó, vagy a NATO tagságból eredő, valamint a nemzetközi szerződéseiben vállalt kötelességei teljesítésére hivatott objektumok elhelyezésére szolgáló területek találhatók,..."



Milyen egy ördögi terv ez, hogy az Országos Területrendezési Tervbe bújtatva akarják megszavaztatni a képviselőkkel Magyarország egész területének NATO támaszponttá változtatásának törvényes feltételeit???

Milyen előkészítéssel készülhettek fel a képviselők az április 22-i parlamenti ülésre?



A T/5311. sz. törvényjavaslat mellékletein 1:500000-es kicsinyítésű térképeken és CD-n, vagyis sehogy sem nézhették meg. Pedig, ezek a mellékletek tartalmazzák a kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezeteiről készített térképeket, melyeken a települések feliratai oly kicsik, hogy még nagyítóval sem lehet elolvasni.

Pedig, nem kevesebbről fognak a képviselők majd dönteni, mint pl ami
- a 37. § -ban olvasható:
,,Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben állapítsa meg a kiemelt térségi és megyei övezetek területi érintettségével kapcsolatosan állásfoglalásra jogosult államigazgatási szervek körét."

- A 38. § szerint az OTrT. 1/1-10 sz. melléklete, a 2- sz rajzi melléklete és a 3/1-10. sz. rajzi melléklete helyébe a jelen törvény 1/1-13. sz. melléklete, 2. sz. melléklete és 3/1-11. sz. melléklete lép. (Ezeken a mellékleteken Magyarország térképe látható 1:500000-es kicsinyítésben.)


Felhívnám a figyelmet az 1/13. sz. mellékletre, melynek témája a Térségi övezetek és azok kapcsolata.-részre!

Ezen belül két nagy csoportra osztják az övezeteket.

- Egyszer az Országos Területrendezési Terven belüli felsorolás tartalmazza a Kiemelt fontosságú honvédelmi terület-eket.

- Második része a táblázatnak a Kiemelt és megyei területrendezési terv, melyben szerepel a ,,Rendszeresen belvízjárta terület", és itt is a ,,Honvédelmi terület".


20. § (3/9. sz. melléklet)

Az OTrT a következő 16/C §-al és az azt megelőző alcímmel egészül ki:
,,Kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezete

16/C. § (1) A kiemelt fontosságú honvédelmi terület övezetét a kiemelt térségi és megyei területrendezési tervekben a tényleges kiterjedésének megfelelően kell lehatárolni.
(2) Az (1) bekezdés kijelölt területeket a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület felhasználási egységbe kell sorolni!


A/35 §-hoz:
Az OTrT a következő 27/A §-sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

,,Honvédelmi terület övezete
27/A § A honvédelmi terület övezetét a településszerkezeti tervben beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt különleges honvédelmi terület terület-felhasználási egységbe kell sorolni."


Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.


Logisztikai központok és térségek:

I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).

II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.

III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).

IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).

V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár), Dél-Buda (Nagytétény), Csepel Nemzeti Szabadkikötő.

VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.

VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).

VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.

IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).

X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.

XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.


Mit is jelentene az ezeken a területeken élők számára egy ,,logisztikai központ"?
Vegyük példaként Budapest, Dél-pesti részét. A csodálatos Soroksári-Dunaágat és a folyót szegélyező kis hétvégi házakat, horgásztanyákat. Mint egy felfűzött gyöngysor, olyanok ezek a munkásemberek által épített kis házak. Nos, ezt akarják logisztikai központtá alakítani!

De, sorra fogom venni és megvizsgálom az összes kiszemelt területet és azt is elküldöm.

http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=71#cikk

Bp. 2008. április 19.

Bóna Mária Ilona""


...

Bajnai jutalmul, ezért kapta meg, szinte tálcán akkoriban a miniszterelnökséget!!!!!!!!!!!!!!!! Majd, havi 4 milláért(!) osztogatott tanácsot a Haza és Haladásnak... Vajon milyen "tanácsok" értek meg az amerikai érdekeltségű Egyesületnek havi 4 milliót???? Szerintem, kimeríti a hazaárulás bűntettét vastagon, amit ezek a politikusok művelnek Magyarországgal!

*

A 2012. évi C. törvény a hazaárulásról a 258. §-ban - a korábbi szabályozással lényegében azonos módon - a következőket rendeli:

Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[10]
A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején vagy
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.[11]
Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[12]


Szerk.: Bóna Mária Ilona




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérem, segítsenek!
  2015-05-13 00:59:20, szerda
 
  KÉREM SEGÍTSENEK, HOGY MINDEN NAPRA JUSSON SZÁMUNKRA ÉLELEM ÉS NE ÁRVEREZZÉK EL A LAKÁST A FEJÜNK FELŐL!


Mező Margit zenetanár -mentálhigiénikus- előadóművész vagyok.Debrecenből 2003-ban költöztem álláskeresés miatt Budapestre. 2000-ben pajzsmirigybetegséggel rokkantnyugdijaztak. Létfentartásunk miatt a nyugdij mellett 2006-ig dolgoztam. A most 23 éves fiamat -akivel együtt lakunk-, egyedül neveltem fel.

Fő állásom mellett mindig több mellékfoglalkozásom volt. 2005-ben rosszindulatú daganattal operáltak meg. A kemoterápia és a sugárterápia alatt is dolgoztam. Eközben meghalt az Édesanyám, meghalt a párom és elveszitettem az állásomat a Budavári Önkormányzat 1. számú Idősek Klubjában.

2003-2006 között új életünk elkezdéséhez az OTP-nél többféle hitelt vettem fel. A 4 millió Ft-os lakáshitelt, a személyi és áruhitelt, az American Express bankkártyát és az A-hitelt adóstárs, kezes nélkül adta a bank. Utólag átgondolva nem kért jövedelemigazolást sem, pedig elvárható lett volna, hogy mint szakember figyelmeztessen a várható kockázatokra: Ezek a szerződések már nincsenek a birtokomban, kizárólag a közjegyzői okirat.

Az állásom elvesztésekor a jövedelmem egyik napról a másikra 230.000 Ft-ról 70.000 Ft-ra csökkent. Előbb csak a rezsit, később a többi hitelt sem tudtam fizetni, belekerültünk az adósságcsapdába. Próbáltam menekülni a helyzetből, folyamatosan állást kerestem sikertelenül és próbáltam eladni a lakást szintén sikertelenül.

Fiam időközben nagykorú lett, elvégzett egy tanfolyamot, de pályakezdőként nem kap munkát. Én az adósság miatt nem kapok segélyt mert papiron a nyugdijam túllépi az előirt határt. A valóság pedig az , hogy mivel az adósság miatt 2007 óta letiltják a nyugdijam felét, ezért azóta ketten élünk 46.000 Ft-ból a létminimum alatt. A stressz, a vitaminhiány és a kemoterápia miatt kihullottak a fogaim, ami rontja az elhelyezkedésem esélyét.

A végrehajtással folyamatosan zaklatnak, a bajt tetézte, hogy idegileg összeroppantam, ezért gyámság alá helyeztek 2012 nyarán. Már egy éve enyhébb gyógyszeres kezelés mellett sokkal jobban vagyok, nem szorulnék gyámságra, dolgozni szeretnék.

Az adósságot nem azért nem fizetem vissza mert nem akarom, hanem mert nem tudom. A kezelési költségek, a büntetések, a kamatos kamatok, a birósági és végrehajtói költségek miatt adósságom folyamatosan bruttósodik, kezelhetetlenné válik. Anyagi helyzetünk alapján szociális bérlakásra lennénk jogosultak, de addig amig ez a lakás a birtokomban van, nem kérhetek bérlakást.

Arra sincs semmi biztositék, hogyha elárvereznek, akkor kapok bérlakást. Albérletet a mai árak mellett nem tudok fenntartani. Vészhelyzetben a Pesterzsébeti Gyámhatóság megoldás képpen szociális otthonba akar dugni, a fiam pedig mehet az utcára. Ez ellen az embertelen terv ellen mindketten tiltakozunk. Amig élek, rendithetetlenül küzdök az ellehetetlenítésünk ellen a lakhatásunkért, az életünkért.

Arra kérem Önöket, hogy segitsenek rajtunk.


Köszönettel:

Mező Margit


1201. Budapest, Berkenye sétány 3., fszt. 5.
Tel.: 06-30-283-3854
E-mail: mezoma@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Bevált az állambiztonság ördögi trükkje...
  2015-05-04 21:42:53, hétfő
 
  ...megbújnak az igazi bűnösök az ügynökök mögött"


Az ördög legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette a világgal: nem létezik. Az ismert mondás az állambiztonságra is igaz, a hálózat elérte, hogy máig ügynökökről, ügynökkérdésről, ügynökvádról beszéljünk, írjunk, ahelyett, hogy az igazi bűnösökről lenne szó. 1989 nyarán közel hétezer titkos megbízott, több mint ezer titkos munkatárs és kétszáznál is kevesebb ügynök dolgozott az állambiztonságnak. Utóbbiak voltak a kis halak - mégis őket halászták ki. Pedig nem ők jelentettek pénzért, kitüntetésekért, nőkért, utazásért - ,,hazafias alapon". Ideje tisztább vizet önteni a pohárba.

MEZŐ GÁBOR - Hamvas Intézet - írásának folytatása itt olvasható:
http://pestisracok.hu/bevalt-az-allambiztonsag-ordogi-trukkje-megbujnak-az-igazi- bunosok-az-ugynokok-mogott/



Hozzászólás arról, ami kimaradt a cikkből:

1989-ben kapóra jött nekik az NDK-sok hazánkba menekülése a saját Stázijuk elől. És megrendezték először azt a bizonyos határt megnyitó "
"Pikniket" - egy, a titkos szolgálatok (III/III-as pol oszt. a külföldi titk.szolg.) által elkészített forgatókönyv szerint.

A szerepeket kiosztották és akkor már OV is megkapta az övét... Majd 1989 jun. 16-án Nagy Imre és a többi 56-os mártír "újratemetését" is megrendezték, ahol elmondhatta azt a beszédet, amit előzőleg megkapott instrukciók szerint kellett megírnia, v. elmondania.

Azóta minden, és mindenki a titkos szolgálatok forgatókönyve szerint történik és cselekszik. Senki más nem rúghat labdába!!!
Most, pedig Minden áron botrányt, és zavart akarnak kelteni , mert ki akarják provokálni azt a lázadást és a polgárháborús helyzetet, amelynek ÜRÜGYÉVEL bejöhetne a NATO és kiépíthetné végre azt a támaszpontját, amit már oly régen szeretné B. P. és az általa újjászervezett titkos szolgálati hálózat!

Nincs ebben semmi új!!! Legalább is számomra nincs!

Ezért kezdett el most Simicska kitálalni és emlegeti Orbán titk.szolg. múltját... mert a nato és a nato mögé elbújni kívánók, mint B.P. már qrvára türelmetlenek!
http://alfahir.hu/tudnak_e_a_kepviselok_orban_allitolagos_besugoi_multjarol



Ez a jobb- és baloldaliság is csakis a szavazópolgárok megtévesztésére lett kitalálva, mert van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak eltussolása, hogy az 1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot. Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.

Ezt a tönkretételt szolgálta az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) a (Magyar) Kommunista Ifjúsági Szövetség (M)KISZ) és az ágazati SZAKSZERVEZETEK munkahelyi szervezetei, vezetőségei rátelepedtek minden gyárra, üzemre és intézményre! Az üzemi bizottságok (ÜB) oly mértékben irányították ezen vállalatokat, üzemeket és intézményeket, hogy még sóhajtani sem sóhajthatott egyetlen műszaki- vagy gazdasági igazgató sem az ő beleegyezésük nélkül!!! Közben, pedig fizetést kaptak a vállalattól, üzemtől és intézménytől, meg reprezentációs keretet, fizetett alkalmazottakat, titkárnőkkel és titkárokkal... céges autót, fizetett sofőrrel!!!!!!!!!!!!!!!!

NNAAAAAAAAAAA ily-módon csődőltették be az oly világhírű cégeket is, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...

Nem sorolom, de MINDENÜNK megvolt és sikeresen működött, mert a benne a VÉTLEN DOLGOZÓ MAGYAR MUNKÁSOK szorgalmasan építették (főleg normában!!!) a szocializmust, csakhogy ez az elvtelen és telhetetlen népség FELÉLTE minden bevételét, majd kénytelen volt kölcsönt fölvenni az IMF-től és már bért is abból fizettek!
Egyik bizonyíték a máig érvényben lévő 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza! Ez alapján az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében.) http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=94720&n=furaila&blog



A FÜGGETLENÍTETT iparágazati-szakszervezeti székházakban ügyködő FÜGGETLENÍTETT szakszervezeti vezetők mellett dolgozó (ügyködő) összekötőket (hangulat)jelenések írására kötelezték!!!
Kapolyi ezekből a (hangulat)jelentésekből akkora INFORMÁCIÓMENNYISÉGRE tett szert, hogy a mai napig az egyik leggazdagabb milliomossá válhatott az un. rendszerváltozásban,

... és még ezt követően is az un. magát baloldali és a munkásemberek, a dolgozók képviseletére volt a pofáján vastagbőr magát képviselőnek jelöltetni!



Az élére állították a Kapolyi-féle MEGBÍZÓK kis MEGBIZOTTAIKAT a különböző párt- és civil szervezkedéseknek, majd, amikor kellő információval rendelkeztek a szervezkedőkről, becsődöltették azt, mint ahogy a szocializmust is tették... Funkcionáriusaikkal kampányoltak a hazug pártprogramjaikkal. Itt látható egy volt szakszervezeti funkci számára írt ajánlás az 1994-es MSZDP-vezető részéről:

Itt ismét meg kell említeni azt a bizonyos paktumot, amit agyonhallgatnak, vagy csak részben ismernek el, mintha csak az emdéef kötötte volna meg a liberálisokkal. Pedig, nem csak erről volt szó, hanem sokkal többről! A lényeg az az ÜZENET, amit közvetítettek volna a társadalom felé, ha nyilvánosságra került volna!

Ez, pedig nemcsak szüleink korosztályának jelentett üzenetet az a bizonyos "p a k t u m", hanem az előző rendszer "kompetenseinek" is! Mert, részben illegalitásba vonulva - továbbra is (vissza)élhetnek az előzőleg elraktározott információk és "tudás" adta előnyeikkel! Ők azok, akik nálunknál is jobban tudják, hogy ki az, akit el "kell" lehetetleníteni, aki elől el "kell" venni minden lehetőséget!



Írtam már korábban, hogy hazánk sorsa már akkor megpecsételődött, amikor beléptettek minket az EU-ba! Hiszen az Eurogendfor (az EU titkos gyilkos hadserege) az adott esetben nem csak rendőrségi jogokkal van felruházva, hanem szintén titkosszolgálati jogokkal is és az adott ország katonaságával szorosan együttműködve kell a rendet és nyugalmat helyreállítania. Szükség esetén, Eurogendfor minden szükséges eszközt és jogot megkaphat, amire csak szüksége van, hogy feladatát teljesítse. http://www.youtube.com/watch?v=HcaVKA2ovyw


A hozzászólást szerk.: Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Értelmiségi- értelmességi 1.
  2015-05-01 09:32:47, péntek
 
  Jobban tenné ha csendben maradna, az az értelmiségi, amelyik a demokrácia nevében annyira kardoskodik, hiszen ők kiszolgálói voltak - mint politikai elkötelezettek - a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlóknak. Ugyanakkor, azt hangoztatták, hogy:

"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak" - munkásosztály és parasztság - ,,az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Mármint, a munkásosztályt!!!!

Szelényi Iván szerint, viszont: "..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van.

Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai APPARÁTUSnak amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!

A függetlenített

- kisz-
- Magyar Szocialista Munkáspárt- és
- iparágazati szakszervezeti tikárok

ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén.

PÁRTIRÁNYÍTÁS VOLT MINDEN SZINTEN.


Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük és teljességgel nyilvánvalóvá vált mára már, hogy ezen HATALMÁT önös jólétükre használták 1990 előtt és 1990 után is. Ebből következik, hogy NEM A DIPLOMA TESZ valakit (pl.: az értelmiségit) ÉRTELMESSÉGIVÉ!!!

Nem hajlandók belátni, hogy VÉGE!

Ennyi is túl sok volt az egyszerű magyar - dolgos és szorgos kisemmizett - embereken való élősködésből!!!!



De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!

Mert az új-proletár, valójában a modern rabszolga.

Modern rabszolga: a hatalomgyakorlók által ,,társadalmi tulajdonként" kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.



Kikből is lett az 1960-as, '70-es és '80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot!

Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, '90-es évek MUNKÁSSÁGA nem azonos azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább AZONOS AZOKKAL, akiken MEGVALÓSULT az - egyfajta helycserés támadással!



És ezen SORSÜLDÖZÖTTEK, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén - előbb-utóbb lerázva a DIKTATÚRA KONTRASZELEKCIÓJÁT - belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMESSÉGIEK.

Igen, a magyar nemzethez tartozók sorsának jobbrafordulásáért küzdőket - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmességieket (értelmiségieket) nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé!

Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!

Mostanra többen eljutottak annak felismeréséhez, hogy már a polgári demokráciához való visszatérés sem lehetséges, mert hiányzik hozzá a POLGÁR. Az a polgár, aki rendelkezik mindazon társadalmi- és önismerettel, amely ahhoz elengedhetetlenül szükség lenne, hogy polgárként gondoljon önmagára és a környezetében élőkre.

Ezen értelmességiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni. Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

*

Ők, Síklaky Istvánnal az élen, 2004. március 15-én az Országos Nemzeti Bizottmány tagjaival a szegedi Dómban a Szent Koronára tett ünnepélyes esküjével elkötelezte magát ,,... a Szent Korona Főhatalmába való visszahelyezésére, a történelmi alkotmányosság és a jogfolytonosság helyreállítására."


Majd, Síklaky István hamarosan hirtelen halállal meghalt, amikor az egyik előadása előtt ivott egy kávét... Mint Csengey Dénes... Vagy, mint Szüle Zsolt... Bubik István, Ó. Kovács Attila, Rakovszky József egy jól megrendezett autóbalesetben pl. Mindegyik nagy-nagy elhivatottsággal megpróbált tenni hazánkért és a benne élőkért... De nem vették figyelembe azt, hogy nekik nem osztottak a volt pártelit képviselői lapot...


(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1375
  • e Hét: 3085
  • e Hónap: 11689
  • e Év: 47630
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.