Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Értelmiségi- értelmességi 1.
  2015-05-01 09:32:47, péntek
 
  Jobban tenné ha csendben maradna, az az értelmiségi, amelyik a demokrácia nevében annyira kardoskodik, hiszen ők kiszolgálói voltak - mint politikai elkötelezettek - a kommunizmus eszméivel hatalmat gyakorlóknak. Ugyanakkor, azt hangoztatták, hogy:

"Mint társadalmi réteg, önálló politikát sem folytathat, tevékenységét azoknak az osztályoknak" - munkásosztály és parasztság - ,,az érdekei határozzák meg, amelyeket szolgál..." Filozófiai kislexikon Kossuth/1976.; (Huszár Tibor: Történelem és szociológia: 69. oldal., Magvető, Pécs/1979.);"

Mármint, a munkásosztályt!!!!

Szelényi Iván szerint, viszont: "..a kelet-európai értelmiség nyilvánvalóan nem osztály. Nemcsak hatalmának osztályjellegét nem ismeri fel, de az osztálynélküliség és a megegyezés ideológiáját pártolja, s - ami még nagyobb paradoxon - azt állítja, hogy a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma. 1982."

A lényeg: "a hatalom, amelyet az értelmiségiek gyakorolnak, voltaképpen a proletariátus hatalma." mondatrészen van.

Mert valójában, kiszolgálói voltak annak a politikai APPARÁTUSnak amelyik megszállta az egész magyar társadalmat!

A függetlenített

- kisz-
- Magyar Szocialista Munkáspárt- és
- iparágazati szakszervezeti tikárok

ott voltak minden egyes vállalat és intézmény élén.

PÁRTIRÁNYÍTÁS VOLT MINDEN SZINTEN.


Iskolázottságukat tekintve, sok diplomahalmozó is volt közöttük és teljességgel nyilvánvalóvá vált mára már, hogy ezen HATALMÁT önös jólétükre használták 1990 előtt és 1990 után is. Ebből következik, hogy NEM A DIPLOMA TESZ valakit (pl.: az értelmiségit) ÉRTELMESSÉGIVÉ!!!

Nem hajlandók belátni, hogy VÉGE!

Ennyi is túl sok volt az egyszerű magyar - dolgos és szorgos kisemmizett - embereken való élősködésből!!!!



De, kik is azok a "proletárok", akikről szól ez a -Szelényi-gondolat?

Remélem, hogy senki nem azonosítja a ma proletárját azzal, akinek nevében úgymond megvalósították 1945 után a proletárdiktatúrát?!

Mert az új-proletár, valójában a modern rabszolga.

Modern rabszolga: a hatalomgyakorlók által ,,társadalmi tulajdonként" kezelt, neki életét és utódait tekintve is kiszolgáltatott, "minden joggal fölruházott", de azzal élni nem tudó, kizsákmányolt dolgozó.



Kikből is lett az 1960-as, '70-es és '80-as évekre "modern rabszolga"?

A legnagyobb tévedésünk az volt, hogy nem ismertünk fel egy nagyon fontos társadalmi igazságot!

Mégpedig, azt: hogy az 1980-as, '90-es évek MUNKÁSSÁGA nem azonos azokkal a proletárokkal, akik 1945 után megvalósították a proletárdiktatúrát, hanem sokkal inkább AZONOS AZOKKAL, akiken MEGVALÓSULT az - egyfajta helycserés támadással!



És ezen SORSÜLDÖZÖTTEK, a velük született intelligencia (tanulékonyság) révén - előbb-utóbb lerázva a DIKTATÚRA KONTRASZELEKCIÓJÁT - belőlük kerülnek és kerültek ki a polgári demokráciát akaró ÉRTELMESSÉGIEK.

Igen, a magyar nemzethez tartozók sorsának jobbrafordulásáért küzdőket - akiket jobbosoknak gondolnak, helytelenül - található értelmességieket (értelmiségieket) nem feltétlenül tesz a diploma, vagy a fölsőfokú képzettség értelmiségivé!

Sokkal inkább az a FELELŐSSÉG AHOGYAN ÉLIK AZ ÉLETÜKET! Felelősség önmagukkal és környezetükkel, munkájukkal, az egész magyar társadalommal szemben, vagyis: mellett!

Mostanra többen eljutottak annak felismeréséhez, hogy már a polgári demokráciához való visszatérés sem lehetséges, mert hiányzik hozzá a POLGÁR. Az a polgár, aki rendelkezik mindazon társadalmi- és önismerettel, amely ahhoz elengedhetetlenül szükség lenne, hogy polgárként gondoljon önmagára és a környezetében élőkre.

Ezen értelmességiek többnyire sorsüldözöttek voltak a szocializmus nevezetű rendszerben. Ezért nem VOLT módjuk a tőkefelhalmozásra és bizony ők nem tudtak meggazdagodni. Őket meglehetősen szolid anyagi körülmények között ért a rendszerváltozás nevezetű változás.

*

Ők, Síklaky Istvánnal az élen, 2004. március 15-én az Országos Nemzeti Bizottmány tagjaival a szegedi Dómban a Szent Koronára tett ünnepélyes esküjével elkötelezte magát ,,... a Szent Korona Főhatalmába való visszahelyezésére, a történelmi alkotmányosság és a jogfolytonosság helyreállítására."


Majd, Síklaky István hamarosan hirtelen halállal meghalt, amikor az egyik előadása előtt ivott egy kávét... Mint Csengey Dénes... Vagy, mint Szüle Zsolt... Bubik István, Ó. Kovács Attila, Rakovszky József egy jól megrendezett autóbalesetben pl. Mindegyik nagy-nagy elhivatottsággal megpróbált tenni hazánkért és a benne élőkért... De nem vették figyelembe azt, hogy nekik nem osztottak a volt pártelit képviselői lapot...


(Folyt.köv.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 307
  • e Hét: 584
  • e Hónap: 9188
  • e Év: 45129
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.