Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Hatalmasat bukhatunk az államosításon
  2015-05-11 22:07:19, hétfő
 
 
Hatalmasat bukhatunk az államosításon


Az írás a Népszabadság 2015. 05. 11. számában jelent meg.



Batka Zoltán
Népszabadság

Tízmilliárdos nagyságrendű kártérítést kell fizetni a magyar piacról kiszorított francia utalványos cégeknek, ha az uniós bíróság elmeszeli Magyarországot. A francia cégek Washingtonban is perbe hívták a magyar államot.


Újabb kötelezettségszegési eljárás érhet finisbe azzal, hogy holnap tárgyal először az Európai Bíróság abban a perben, amit a bizottság a hideg élelmiszer, a szabadidős és az üdülési utalványos piac 2011-es államosítása miatt indított. A bizottság 2012-ben kezdte vizsgálni a cafeteriapiac átalakítását, majd azért perelték be a magyar kormányt, mert megsértette a szolgáltatások szabadságával kapcsolatos uniós célkitűzéseket.
Sokba kerülhet az erőszakos átalakítás, ha bukjuk a pereket


2010 után az adótörvények megváltoztatásával a kormány lényegében kiszorította a korábbi piacvezető külföldi cégeket, helyettük állami kézbe vette az ilyen utalványok kibocsátását, méghozzá úgy, hogy elfogadói oldalon nem ritkán a Fidesz holdudvarába tartozó vállalkozások lettek a rendszer kedvezményezettjei. Az utalványok kibocsátásának a jogát megkapó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) pillanatok alatt megadta az Erzsébet elfogadásának a jogát a CBA-nak, a Coopnak és a Realnak, miközben a külföldi láncok sokáig ,,nem tudtak megegyezni" az MNÜA-val.



Így a kormány komoly forgalmat tudott átterelni a magyar vállalkozásokhoz. A korábban is állami kézben lévő üdülési csekket felváltó SZÉP-kártya esetében viszont azt kifogásolja az unió, hogy a kártya kibocsátói között ténylegesen csak három nagyobb bank - OTP, MKB, K&H - számára tartja fenn a piacot. A tét finoman szólva sem kicsi, hiszen a 2011-es döntés előtt a három utalványos cég, a Sodexho, a La Cheque Déjeuner és az Edenred korábbi egykori piacát 300 milliárd forintra tették a piacot ismerők.

Bár menet közben az utalványos cégek forgalmát a Bajnai-éra adóváltozásai is megnyirbálták, az intézkedések nyomán a piac forgalma hatalmasat csökkent, mintegy százmilliárdra. Vaskos milliárdoktól estek el a francia cégek, hiszen a kormány döntését követően sem haladékot, sem pedig átállási időt nem kaptak. A három cég épp ezért a befektetésvédelmi ügyekben eljáró washingtoni választott bíróság előtt is perli a magyar kormányt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a napokban tette közzé, hogy az eljárásra mintegy egymilliárd forintot tettek félre.

Akár az európai, akár a washingtoni testület állapít majd meg jogsértést, a piacról kiszorított vállalkozások a veszteségeiket és az azóta elmaradt nyereségüket is követelhetik a magyar államtól. Bár kezdettől fogva nyilvánvaló volt, hogy az államosítás útját járó Orbán-kormány sokat kockáztat, a kabinet prominensei egyre-másra adták a harcias nyilatkozataikat arról, hogy minden fórumon megvédik az Erzsébet-utalványt. Seszták Miklós fejlesztési miniszter egyenesen ,,Európa legsikeresebb szociális vállalkozásaként" emlegette azt.

Az unió sem vitatja, hogy az utalványforgalomból befolyó összegek egy részét az MNÜA jótékony célra, például gyereküdültetésre fordítja. Ám a bizottság véleménye szerint a monopolhelyzetbe hozott közalapítvány szociális célú kiadásai ,,nem indokolják kellően" a bevezetett korlátozásokat. Érdekes, hogy a huszáros nyilatkozatok ellenére tavaly ősszel házon belül is szóba került, hogy megszüntessék az Erzsébet-utalványt. Akkori információink szerint Orbán Viktor ötletére a nemzetgazdasági tárca szorgalmazta volna, hogy a jelenleg Erzsébet-utalványként adott juttatást vagy annak egy részét készpénzben folyósítsák a közszféra dolgozóinak.


http://nol.hu/gazdasag/allamositas-utan-karterites-1533197
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cser Ágnes: miért kéne sztrájkolniuk az egészségügyieknek? H
  2015-05-11 21:59:24, hétfő
 
  Cser Ágnes: miért kéne sztrájkolniuk az egészségügyieknek? Hisz minden jól alakul!


Posted on 2015/05/11 Szerző: Admin
Egészségügyi szervezetek keddre demonstrációt hirdettek az egészségügy jövőjének és az egészségügyi szakdolgozók megbecsülésének érdekében. A Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) azonban nem támogatja a tüntetéseket - ezt a szervezet elnöke, Cser Ágnes nyilatkozta az mno.hu-nak.

Több egészségügyi szervezet is tüntet a héten, a Magyar Rezidens Szövetség pedig a demonstrációk előtt, hétfőre flashmobokat hirdetett öt városban. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az ágazat jövőjéért, a szakdolgozók megbecsüléséért, a rezidensek az ,,élhető, fenntartható, hálapénzmentes egészségügyért" demonstrálnak kedden öt órától.
Cser Ágnes azt mondja, hogy a mostani tüntetésekig a magyar egészségügy rendszerváltás óta folyamatosan romló helyzete vezetett, szerinte 89 óta 1500 milliárd forintot vontak ki az ágazatból. Egyetlen kormány sem fizette be a privatizációs bevételekből a több mint 220 milliárd forintnyi járuléktartozást az egészségbiztosításnak, és a folyamatos forráskivonást jelzi, hogy ma a bruttó hazai termék öt százalékát sem költi az állam egészségügyre, ezzel az uniós országok között az utolsó helyen állunk - idézi az elnököt a lap.
Cser megjegyzi azt is, hogy az egészségügyieket képviselő szervezetek széthúzása is szerepet játszott abban, hogy továbbra sem rendezett az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók helyzete. ,,Korábban a szakszervezetünk küzdelmeihez egyetlen szervezet sem csatlakozott azok közül, amelyek most tiltakoznak" - állítja. Az elnök szerint 2004-ben, ha az akkor megfogalmazott sztrájkköveteléseikhez, amelyek még ma is aktuálisak, csatlakoznak a szervezetek, akkor sokkal keményebb tárgyalófél lehettek volna.
A követeléseiket még ma is fenntartják. Továbbra is követelik, hogy a fizetések a jogszabályban garantált ütemben és mértékben öt év alatt érjék el az európai uniós egészségügyi és szociális ágazati átlagbérek 75 százalékát.
,,Emellett úgy látjuk, hogy szükség van egységes, ágazati kollektív szerződésre, amelyben garantálják a munkavállalók bérezését, hivatásuk gyakorlásának feltételeit és a foglalkoztatási szabályokat. A bérek esetében nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a tényleges infláció ellentételezése elengedhetetlen. Továbbá fontosnak tartjuk: mindkét ágazatban törvényi garancia legyen arra, hogy a költségvetésben a feladatokra jóváhagyott forrást más célra ne lehessen felhasználni" - jelentette ki.
Bár Cser tizenegy évvel ezelőtti széthúzásról beszél, most pont az elnökletével vezetett szakszervezet nem kívánja támogatni a héten zajló demonstrációkat. Azt mondja, hogy felesleges most demonstrációt szervezni, hiszen ezúttal is megkapták a sztrájktárgyalást kijelölő levelet. ,,Vagyis ha végre létrejött egy olyan kormány, amely felismeri a követeléseink létjogosultságát, akkor itt az ideje, hogy őszintén beszéljünk az egészségügyről, érdemben tárgyaljunk, majd megállapodjunk. Sztrájktárgyalás idején pedig nem demonstrálunk, mert nem veszélyeztethetjük a másik oldal jóindulatát."
Cser Ágnes szerint a kormány partner a tárgyalásokkor. ,,Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár személyében garanciát látok az előrelépésre, mert orvosként, megyei kórház-főigazgatóként közvetlenül is megtapasztalta azokat az anomáliákat, amelyeket a finanszírozási rendszer okoz. Üdvözlöm a privát és a közfinanszírozott szolgáltatások szétválasztását, továbbá azt is, hogy az alapellátás és a prevenció kerül előtérbe. Most olyan együttműködés körvonalazódik, ahol ezekről a kérdésekről is lehet beszélni - míg a szociálliberális kormányok, de Szócska Miklós idején sem lehetett. "
A kormány részéről a sztrájkköveteléseket illetően egyelőre nincs semmiféle ígéret.
Cser felajánlotta az érdekegyeztető értekezletre meghívott szervezeteknek, hogy csatlakozzanak a követeléseikhez, és mint elmondta: megállapodtak a szakdolgozói kamara elnökségével az együttműködésben.
Forintosítás Kalkulátor
(vs)
Bal-Rad komm: A minden urat hűséggel kiszolgáló Cser Ágnes-bár szerinte is nagy baj van-úgy véli, hogy nem kell itt kapkodni! Minek az a demonstráció?
“...Vagyis ha végre létrejött egy olyan kormány, amely felismeri a követeléseink létjogosultságát, akkor itt az ideje, hogy őszintén beszéljünk az egészségügyről, érdemben tárgyaljunk, majd megállapodjunk. Sztrájktárgyalás idején pedig nem demonstrálunk, mert nem veszélyeztethetjük a másik oldal jóindulatát..."
-Ettől őszintébben még Csizmadia Birkamenetes Főszervező sem nyilvánulhatott volna meg!
És ez a Cser Ágnes SZAKSZERVEZETI VEZETŐ! MÉG MINDIG AZ!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/11/cser-agnes-miert-kene-sztrajkolniuk-az-eg eszsegugyieknek-hisz-minden-jol-alakul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tudják betartani, ezért átírják az adósságképletet
  2015-05-11 21:57:39, hétfő
 
  Nem tudják betartani, ezért átírják az adósságképletet

Posted on 2015/05/11 Szerző: Admin


A kormány kezdeményezi a stabilitási törvény módosítását az adósságképletre vonatkozóan annak érdekében, hogy a gazdasági növekedést erőteljesebben támogató költségvetési politika valósuljon meg az államadósság csökkentése mellett - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A stabilitási törvény alapján az adósságképlet 2015. január 1-jén lépett hatályba, vagyis azt először a 2016-os költségvetési törvényjavaslat megalkotásánál kell figyelembe venni.
A Költségvetési Tanács múlt pénteken közzétett véleményéből kiderült, hogy a tanácsnak nincs alapvető ellenvetése a 2016. évi költségvetési törvényjavaslat tervezetének hitelességével vagy végrehajthatóságával kapcsolatban, ugyanakkor úgy véli, a tervezet nem felel meg az adósságképlet előírásának, ezért a képlet módosítását javasolják.
Az adósságképlet az alaptörvény és az EU vonatkozó úgynevezett egyhuszados előírásának kiindulásától eltérően nem az államadósság arányának csökkentését írja elő, hanem az államadósság növekedésének nominális mértékét szabályozza.
Az adósságképlet szerint - 2016-ban a tervezett infláció (1,6 százalék) és a gazdasági növekedési ütem (2,5 százalék) felének a különbségével számolva - az államadósság mindössze 0,35 százalékkal emelkedhetne. Ezzel szemben a tervezett nominális növekedés mértéke 3,3 százalék. A különbség összegszerűen több mint 700 milliárd forint, vagyis ennyivel kellene visszafogni a kiadásokat, illetve növelni a bevételeket. Ez pedig az államháztartásra, és ezen keresztül a gazdasági növekedésre nehezen kiszámítható következményekkel járna - írta a KT.
Kovács Árpád, a KT elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán teljesíthetetlenek és káros követelménynek nevezte az adósságszabály jelenlegi képlet szerinti betartását.
A tanács mindezek alapján már korábban is az adósságképlet alapos felülvizsgálatát javasolta, most pedig szükségesnek tartja annak törlését, vagy módosítását - fejtették ki véleményükben.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: No lássátok feleim! Ilyen egyszerű ez! Képletet kell módosítani, oszt' minden szép lesz! Csak mondani kell! Bejelenteni! (Az adósság amúgy sem visszafizethető, ezért aztán mondhatják akár azt is, hogy már alig tartozunk.)
Olyan ez, mint a cigány falnak rohanó vak lova: “ííjjjjájj instállom! Némváklúehhanembátor"


https://balrad.wordpress.com/2015/05/11/nem-tudjak-betartani-ezert-atirjak-az-ado ssagkepletet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fals Ibolya
  2015-05-11 21:55:26, hétfő
 
  Fals Ibolya

Posted on 2015/05/11 Szerző: Admin


Közmunkára ítéltekkel újíttatja fel albérletét a korábban sikkasztásért felfüggesztettet kapott, tüntetőket hazaárulózó fideszes Fodor Ibolya - hangzott el az RTL Klub Híradójában.
A péntek esti Híradóban arról számoltak be, hogy a pécsi képviselő Fodor Ibolya új lakásában a munkások egyebek között festenek és kőműves munkákat végeznek.
Felhívták az asszonyt is, aki azt mondta, ez valamilyen fals információ lehet, természetesen nem dolgoznak ott olyanok, akik közmunkások.
A riporternek azonban sikerült beszélnie egyikükkel.

http://rtl.hu/embed/1022882
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2015-05-11 21:49:48, hétfő
 
  ORBÁN COMING OUT-JA ÉS MÁS MESÉK


Hát túl vagyunk a Győzelem Napján is, szerintem remekül sikerült.
Szeretett Viktorunk lábai összegabalyodtak a nagy pávatáncban, a tetejében hiába adta elő a rongyláb-figurát, Putyin emlékeztette őt a ,,Paksi kettős" című számra, egyben bejelentette, hogy magyar részről megerősítették, hogy az atomerőmű-építés körül minden a legnagyobb rendben.
Ennekutána oda utazott vagy nem utazott, ahova akart, Putyin röhög rajta, mert idén már törleszteni kell a kölcsön - melyből ezidáig egy fabatkát se láttunk - erre az évre eső részletét, ez a világ legjobb boltja.
Ennél már csak az lenne a jobb, ha Orbánt annyiért vettük volna, amennyit ér, és annyiért tudnánk eladni, amennyire tartja magát, de sajnos a beszerzési ár ez esetben irreálisan magas, eladni meg - fizetőképes kereslet híján nemigen lehet.
Mindenesetre az Unió most is szépen lekottázhatta a pávatánc koreográfiáját, egy percre sem lehetett félrevezetni, csak a ravaszságon csodálkozott - hiába táncoltatta el legjobb művészeivel, mindegyre csak libatotyogás lett az eredmény...

A moszkvai parádé jól sikerült, a fegyverek, a technika erőt sugárzó és meggyőző volt, Putyin kicsit megmozgatta az orosz bicepszet, éppencsak annyira, hogy gondolkodóba ejtsen néhány nyugati harcimarcit - és olyan volt, mint az okos menyasszony, csak sejttette, hogy mi van még a selyem alatt.
A nyugati elemzőket azért az is gondolkodóba ejthette, hogy azok között, akik elfogadták a meghívást, ott volt Kína és India államfője is, egy-egy díszegységük pedig ott verte a port a Vörös tér macskakövén.
Ebből ugyan egyenes következtetéseket nem illik levonni, de elgondolkodni a látványon senkinek sem ártalmas.
Az is sokatmondó, hogy a parádé másnapján Merkel együtt koszorúzott azzal a Putyinnal, aki kifejtette, hogy országa nem a németekkel háborúzott, hanem a nácizmus ellen viselt hadat, melynek a német nép volt első áldozata.
Ukrajna éppen csak az illemnek megfelelően került szóba, Merkel sajnálkozott, hogy még mindig nincs fegyvernyugvás, Putyin meg méltatlankodott egy sort - amit Ukrajnáról mondani kellett, azt ő már előző nap elmondta az orosz fegyverek előtt.

Putyin úgy vélte, hogy vannak veszélyes kísérletek az egypólusú világ létrehozására.
Az utóbbi évtizedekben "egyre gyakrabban feledkeznek meg" a nemzetközi együttműködés alapelveiről, kísérletek történtek az egypólusú világrend megteremtésére, s jelenleg egyre erőteljesebb az erőt alkalmazó (fegyveres) tömbökben gondolkodás.
Kijelentette: "közös feladatunk a világ minden országára egyformán kiterjedő, a mai fenyegetésekre megfelelő választ adó biztonsági rendszer létrehozása, amely regionális és globális alapokon és nem a katonai tömbök logikáján nyugszik."
Ezen el lehetne gondolkodni nyugaton is, nem kell hozzá kódfejtő, hogy szembenézzenek azzal, miről beszélt az orosz elnök.

Történt még más is a Győzelem Napján, ez volt ugyanis Orbán Viktor coming out - jának napja.
No, nem szexuálisan, habár biztosan jobban jártunk volna, ha azt jelenti be, hogy jegyben jár Habony Árpáddal és örökbe akarják fogadni Szijjártót - nem, sajnos.
Ő inkább a demokráciát termékenyítette meg, mint ez Simicska által közzétett jellegénél fogva várható is volt.
Meghirdette, hogy Európában két fajta nézet van.
Az egyik szerint az egyén szabadságjogai annyira fontosak, hogy előnyben részesítik őket a közösség jogaival szemben.
Ez az az oldal, amelyik azt hirdeti, hogy a szabadságjogok megszabadíthatják az embereket a nemi identitásuktól és az Isten általi teremtettségtől.
Hogy mi köze ehhez a közösségeknek, ezt nem bontotta ki, tépelődjünk együtt!
Beszéde közben többször hivatkozott dicsérőleg az újraválasztott angol miniszterelnökre, aki - ha betartja ígéreteit - ezrével küldheti haza a magyar munkavállalókat abból a modern Szodomából és Gonorrheából...
Nagyeszű miniszterelnökünk arra nem tért ki, hogy mit képzel kezdeni a hazatérőkkel hétfőtől vasárnapig, mert vasárnap - rendben van -, templomba mennek majd...

A másik oldal ő, személyesen, de a saját modell jellemzőire csak a beszéd későbbi részében tért ki, mikor kijelentette: "Úgy néz ki, hogy az autokrata rendszerek jobban teljesítenek, mint a liberálisak.
Ez új idők kezdetét jelenti, és aki nem tud váltani, az veszít, és alárendelt szerepe lesz a világban", mondá, majd - már váltás után - megnyalta az ádámcsutkáját.
Ebben tulajdonképpen az a gyönyörű, hogy már meg sem próbálja leplezni szándékait, szinte hozzá akarja szoktatni alattvalóit a valósághoz, a demokrácia semmibevételéhez, az autokrata modell - a diktatórikus államberendezkedés - szép eszméjéhez.
Az autokratikus rendszerek, amióta világ a világ mindig jobban teljesítettek, mint a demokratikus rendszerek, éppencsak élni nem lehetett bennük.
Jelzem, a parlamentáris demokráciákban sem méznyalogatás az élet, de valahogy mégis jobban érzi magát az ember a maga erősen virtuális szabadságában.
Persze ez a birkákra nem vonatkozik, azok elé kell minimum egy szamár.

Ma láttam egy képsorozatot, az a címe, hogy ,,Észak-Korea nagyon közelről."
Vessétek össze a magyar valósággal, mondjuk egy szabolcsi zsákfalu esetében, és döntsétek el, hol lehet jobb gyereknek lenni.
Persze eljöhet hamarosan itt is a boldogság, mégha ennyi cimbalom előteremtése egyelőre csak Mészáros Lőrinc áldozatvállalásával lenne lehetséges, utaljuk tehát egyelőre az utópiák birodalmába az ötletet.
És az a rendszer még jobban is teljesít mint mi, pedig Magyarország is jobban teljesít - de nekik van atombombájuk, nekünk meg nincs.
Sajnálatos, de még nem lefutott a meccs, még nekünk is lehet, ha így folytatjuk - majd dobnak ránk egyet.


http://www.pupublogja.hu/2015/05/orban-coming-out-ja-es-mas-mesek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öngyilkos lett egy dabasi mentőtiszt
  2015-05-11 21:43:32, hétfő
 
  Öngyilkos lett egy dabasi mentőtiszt

2015. május 11., hétfő, 19:18 Utolsó frissítés: 1 órája

Szerző: hvg.hu

Öngyilkos lett Dabason egy mentőtiszt.

Az elhunyt dabasi mentőtisztről szóló hír a Blikk.hu-n jelent meg, innen vette át a hvg.hu, ám az elhunyt hozzátartozójának közlése szerint az eredeti anyagban abban alapvetően téves információk szerepeltek, így a cikk szövegét eltávolítottuk.

Ha ön úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

http://hvg.hu/itthon/20150511_Felakasztotta_magat_egy_dabasi_mentotiszt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy vágná haza Orbán Viktor Rogán Antalt, hogy azért szem el
  2015-05-11 21:34:27, hétfő
 
 

Úgy vágná haza Orbán Viktor Rogán Antalt, hogy azért szem előtt maradjon

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. máj. 11., 14:53


Talán a Pasa park miatt? Rogán Antal hamarosan megválni kényszerül a tényleges hatalmat biztosító frakcióvezetéstől, mert Orbán politikai kabinetfőnöke lesz. Lábhoz, mondta a főnök.

Szokásos heti kremlinológiai jelentésében (avagy milyen szelek fújdogálnak pártunk és kormányunk háza táján) a Népszabadság tudni véli, hogy Orbán Viktor hamarosan, az ,,őszi Fidesz-kongresszushoz időzítve" leváltja a frakcióvezetőt, s megteszi személyes politikai kabinetfőnökének. Bár a cikk címe szerint még több hatalmat ad Rogánnak, de távolról sem erről van szó, hiszen egy frakcióvezetőnek jóval nagyobb a mozgástere, mint egy kabinetfőnöknek, akinek alkalmasint az a dolga, hogy távol tartsa a miniszterelnöktől a nem elsődleges fontosságú ügyeket és személyeket; afféle házőrző tehát. Lehet, hogy Orbán megbeszél majd vele ezt-azt, de aligha kérdéses, hogy ki hozza majd a döntéseket.

Hogy alapvetően rosálásnak álcázott bukásról lehet szó, azt az is erősíti, ahogy a cikk szerint Orbán indokolta a döntését. ,,Orbán Viktor a kormány látványosan csökkenő népszerűségének visszaszerzése érdekében erősítené a »nép közeli« politikai kormányzást, ezért szeretné, ha Rogán Antal lenne a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke."

Vagy úgy! Majd pont Rogán Antal lesz az, aki a miniszterelnök lábtörlőjéről morogva-vicsorogva visszaszerzi a párt elveszett népszerűségét - ez ugyan nagyon nagy marhaság, de még Orbán sem gondol ilyet. Rogán Antal már jóval a Pasa park kísérteties lakásnövekedése (emlékeznek, egy időben hetente talált egy-két új szobát benne a frakcióvezető), szóval a pasázás előtt is már az egyik legutáltabb politikus volt ebben az országban - a park óta még a Fidesz-szavazók körében is.

Szóval, az indoklás dajkamese, marad a találgatás: tán az ötödik kerületi ingatlanpanamák tettek be, tán Lázár kavart alá? Tökmindegy. Jön egy másik sötét frakcióvezető, s aki követte a Fidesz mindenkori belmozgásait, tudja, a kis kavarógépet sem érdemes túl korán leírni. Visszajátszhat még bőven, hisz Orbánnak pont az ilyen - skrupulusok nélküli - alakokra van szüksége.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/ugy-vagna-haza-orban-viktor-rogan-antalt-ho gy-azert-szem-elott-maradjon-94901
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztőek az új kivándorlási adatok
  2015-05-11 21:21:09, hétfő
 
 
Az utolsó most már tényleg oltsa le a villanyt - Elképesztőek az új kivándorlási adatok

publikálva
2015. máj. 11., 18:02


Napvilágot látott a Tárki áprilisi kutatása a magyarok migrációs hajlandóságáról: az adatok dermesztőek. Soha ennyien nem akartak még elhúzni innen a vérbe.

Naná, Ausztriában, Németországban, Angliában élnénk, dolgoznánk legszívesebben - derül ki a felmérésből. Mondjuk, ezt körülbelül mindenki így sejtette, de van a kutatásnak elkeserítőbb üzenete is. Jelesül az, hogy e három hagyományosan vonzónak tekintett kivándorlási célállomás súlya jelentősen csökkent a korábbi időszakokhoz képest, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy megáll a fiatal a földgömb előtt, jól megpörgeti, aztán bök - mindegy, csak el innen. Mindenhol jó, de legjobb bárhol máshol.

S mivel ez a változás kifejezetten az utóbbi időkhöz képest döntő, ezután nem nagyon érdemes Gyurcsányt idézgetni kormánykörökben, miszerint ,,el lehet innen menni". Mert Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt ez a ,,lehet" láthatóan ,,kellre" módosult. El kell innen menni.

A kutatás adatai szerint legszívesebben holnap húznának már innen a férfiak, a munkanélküliek, a fiatalok, a szavazási hajlandóságot nem mutatók, a bérelt lakásban élők és persze a romák.

Mely felsorolás minden egyes tétele fájó, de így olvasni, en bloc, hogy ,,a fiatalok", az konkrétan lidérces.

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/az-utolso-most-mar-tenyleg-oltsa-le-a-villa nyt-elkepesztoek-az-uj-kivandorlasi-adatok-94905


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /


Magyarországon 10 emberből 6 stresszben él. A többi külföldön.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
LESZEL TE MÉG bETEG!
  2015-05-11 12:07:46, hétfő
 
 


Posted on 2015/05/11 Szerző: Admin


Vannak dolgok, amik nem választanak pártszimpátia szerint, nem nézik az emberek gondolkodását, nem érdekli őket, kormánypárti vagy ellenzéki, jobboldali vagy baloldali vagy. Ilyen dolgok a betegségek, a sérülések és a halál. Magyarországon a politika mégis keveset foglalkozik az egészségüggyel. Pedig mint sok más területen ebben az országban, ott is szar van.
Szar van például azért, mert azok az ápolók, akik kicserélik az ágytáladat, a kötésedet, akikre az ápolóhiány miatt eszméletlen sok beteg jut, akik éjszakáznak és túlóráznak (és igen, lehet hogy emiatt néha még otrombák vagy érzéketlenek is), eszméletlen módon keresnek. Nyilván nem eszméletlen jól, hanem eszméletlen rosszul. Ezért, és az egészségügy katasztrofális helyzete miatt megy utcára kedden lényegében az összes egészségügyi dolgozói szervezet.

nőv
A szociális ágazat - amelynek tagjai az ápolók, a szociális munkások - nettó átlagbére ugyanis kicsivel magasabb, mint 80 ezer forint. Ebből kell megélni, gyereket nevelni kikapcsolódni. Ezek az emberek ma gyakran nem keresnek többet, mint azok, akikkel rászorultként foglakoznak. Simán előfordul például, hogy egy szociális munkás kevesebbet keres, mint annak a családnak a jövedelme, amellyel foglalkoznia kell.
A kormány ezeket az embereket évek óta hitegeti. Pedig lényegében a balról és jobbról is elátkozott 100 napos program óta nem kaptak lényegi és jelentős fizetéselmelést, ennek a képeken látszik is az eredménye. 2 éve áll a szociális szakma sztárjkkészültségben ezekkel a fizetésekkel, 2 éve ígéri meg nekik a kormány a béremelést, majd csúsztatja a következő évre minden egyes év kezdete előtt. Most éppen 2016 januárjára ígérik.

nőv
Hogy értsük, miről beszélünk: ha megfeleznénk a közmédia éves támogatását, az így felszabaduló 40 millárd forintból évi 100 ezer munkavállaló fejenkénti éves 400 ezer forintos béralapja jönne létre, amely havi 33 ezer forintos bruttó béremelkedést jelentene ennek a 100 ezer embernek.
Ahogy a cikk elején írtuk, mindannyian leszünk betegek, és akkor ezek az alulfizetett dolgozók fognak minket gyógyítani, hacsak nem ahhoz a nagyon szűk elithez tartozunk, amely megengedheti magának a VIP szolgáltatásokat. Ha pedig a betegségünk folytán mondjuk elveszítjük a munkánkat, ezek az alulfizetett szociális munkások támogatnának bennünket, hogy kimásszunk a slamasztikából.

nőv
A helyzet nem bonyolult. Egyszerű választóként egy dolgot tudunk csinálni. Melléjük állunk. Kiállunk azért kedden, hogy ne egy alultáplált, éhbérért dolgozó, kizsigerelt, zsinórban a harmadik műszakját ledolgozó, mindeközben a gyerek iskolázási költsége miatt aggódó ember legyen az, akinek foglakoznia kell velünk, ha eltörik a lábunk, ha megbetegszünk. Elcsépelt mondat, hogy ez a közös ügyünk, ez a saját érdekünk. Pedig valójában ez tényleg, természetes, elemi érdekünk.

nőv
Kedden tehát két helyszínről indulva az egészségügy megalázott és kisemmizett napszámosai fognak a Parlament elé vonulni jogos jussukért.
Reméljük veled is találkozunk!
Május 12, kedd:
16:30 Clark Ádám térről a Kossuth térre. Facebook event: https://www.facebook.com/events/459243734234209/
17:00 Hősök teréről a Parlamenthez. Facebook event: https://www.facebook.com/events/813899418659710/
(kettosmerce)
Bal-Rad komm: “...Hogy értsük, miről beszélünk: ha megfeleznénk a közmédia éves támogatását, az így felszabaduló 40 millárd forintból évi 100 ezer munkavállaló fejenkénti éves 400 ezer forintos béralapja jönne létre, amely havi 33 ezer forintos bruttó béremelkedést jelentene ennek a 100 ezer embernek..."
-Ami persze-bocsánat a kifejezésért-netto hülyeség!
Hogy értsük MIRŐL KELLENE BESZÉLNÜNK: MAGYARORSZÁG ELFOGYOTT!
A Magyarország működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges gazdasági hátteret a rendszerváltás óta eltelt 25 esztendőben módszeresen és szisztematikusan fölszámolták, eltüntették!
Nincs pénz a kórházak működtetésére. Nincs pénz az egészségügyi dolgozók megfizetésére. Nincs pénz az egészségügy általában vett rendbetételére!
Nincs pénz az oktatásügyre! Nincs a szociális ellátórendszerre!
Egyszerűen azért nincs, mert nincs ami a fedezetet megtermelje!
A rendszerváltással MÁSHÉL MILLIÓ MUNKAHELY SZŰNT MEG!
Másfél millió ember járulék és adóbefizetőből IGÉNYBEVEVŐ-SEGÉLYEZETT LETT!
Ha csak a befizetői oldal kiesését számítjuk, a 25 év alatt 375 millió befizetés ELMARADT!
Ez CSAK ezer forintjával számolva 375 MILLIÁRD forint KIESÉS! De bizony mai reálértéken ezt még nyugodtan megszorozhatjuk minimum tízzel!
És legalább ugyanennyi lett kifizetve segélyek gyanánt!
Lehet matekozni!
Mindazonáltal TERMÉSZETESEN AZ UTCÁRA KELL VONULNI!
BEVONULNI A PARLAMENTBE, ÉS ELKERGETNI EZT A GALÁD, HAZAÁRULÓ BRANCSOT, amely lepusztította Magyarországot!
Nem! NEM CSAK DÖBRÖGIRŐL ÉS HORDÁJÁRÓL VAN SZÓ!
Mindegyiket el kell kergetni és felelősségre vonnai! Mindegyiket, akik az elmúlt 25 évben kivették részüket ebből a gyalázatból!
Ha a magyar nép ezt nem teszi meg-ABBA BELE FOG PUSZTULNI!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/11/leszel-te-meg-beteg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mostantól mi fizetjük a rezsicsökkentést
  2015-05-11 12:03:41, hétfő
 
  Mostantól mi fizetjük a rezsicsökkentést

2015.05.11. 09:16 Módosítva: 2015-05-11 09:23:50

Sorban adják vissza engedélyeiket a gázos rezsicégek. Évek óta vártak már erre, a lakosságon eddig is csak buktak. Most az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. veszi majd át az ügyfeleket és a katasztrofális üzletet. Ami eddig a külföldi multik zsebére ment, mostantól az állam állja majd.
Nem gázzal főz és fűt? Nem baj: ezentúl mégis fizet majd a gázért.

Az állam ugyanis átveszi a lakossági gázfogyasztókat a multicégektől, velük együtt pedig lényegében átveszi a cégek évről évre újratermelődő tízmilliárdos veszteségeit is. A lyukakat közpénzből tömködik majd be minden évben, vagyis mostantól együtt fizetjük a rezsicsökkentést.
Nonprofit = pénznyelő

A Tigáz, Főgáz, GDF Suez és E.On lakossági gázszolgáltató cégei a rezsicsökkentett gázár mellett 2012-ben együttesen 32,49 milliárdos veszteséget hoztak össze, 2013-ban 26,95 milliárd forint volt a mínusz. A 2014-es eredmények még nem minden cégnél nyilvánosak, de a veszteség most is biztosra vehető, például tavaly egyedül a Tigáznak 13,4 milliárdos vesztesége volt az úgynevezett egyetemes szolgáltatáson.
Egyetemes gázszolgáltatás adózott veszteségemilliárd forint17,142,784,6523,174,71-1,250,3120122013TigázFőgázGDF SuezE.On-50510152025
Nagyobb méret

Persze ezekben az őrületes mínuszokban egyéni üzleti bénázások is benne lehetnek, az utóbbi időben pedig a nemzetközi gázárak esése miatt a helyzet biztosan jobb valamivel. De az mindenképpen látszik, hogy a cégek elég sokat buktak az alacsony hatósági árakkal szabályozott lakossági piacon az utóbbi években.

A külföldi szolgáltatócégek vesszőfutásának azonban most vége, az állami ENKSZ önként vállalja magára a jövő veszteségeit. Pontosabban ránk. A kormány szerint minderre azért van szükség, mert így tudnak az embereknek továbbra is ,,megfizethető áron gázt biztosítani".
A Tigáz maradt utoljára

A 600 ezer lakossági ügyfelet ellátó Főgázt az állam már korábban megvette, a 750 ezres ügyfélkörrel rendelkező GDF Suez és a 650 ezres E.On pedig egyből visszaadta a lakossági szolgáltatásra szóló engedélyét, amint erre megnyílt a jogszabályi lehetőség. Menekültek az üzletből, mielőtt a kormány esetleg meggondolja magát.

Az 1,2 millió embert kiszolgáló Tigáz is napokon belül dönthet, még megvárja a kötelező felajánlásról szóló jogszabály végrehajtási rendeletét. Ha ebből az derül ki, hogy a következő évben sem lesz jó üzlet a lakosságnak gázt árulni, várhatóan ők sem erőltetik tovább a dolgot.

És ezzel lényegében lezárulhat a történet: némi jogi procedúra után több millió lakossági gázfogyasztót vesz át az állam. Az ENKSZ múlt héten közölte, több tízezer gázfogyasztó már megindította átlépését a céghez, ügyfeleik száma lassan eléri a 900 ezret, az átlépés folyamata nyolc naptól másfél hónapig tarthat. A holdingot nem közvetlen költségvetési forrásból pénzelik, a százszázalékos állami kézben lévő MFB adja a hátteret, amely persze éppúgy közös pénzt költ.
Nem lesz olcsóbb a gáz

Az állami ENKSZ-nek nincsenek profitcéljai, árat csökkenteni mégsem fognak. Az egyetlen, amit ígérnek, hogy az állami rezsiholding idővel tovább bővül, és hamarosan bekebelezik az áramszolgáltatók és a távhős cégek ügyfeleit is, később pedig akár még tovább terjeszkednek. És idővel ez az egész szerintük annyira hatékony lesz, hogy az árak is csökkennek.
D MTI20120308816
Fotó: Marjai János

Csakhogy a gáz árában az ügyfélszolgálatok költségei egészen alacsonyak, néhány százalékát adják csak az értékesítési árnak. A döntő elem a gáz beszerzési ára, pusztán a hatékonyság növeléséből érdemi csökkentést nehéz kigazdálkodni. Arról nem is beszélve, hogy egy a politikai, szociális szempontokat is mérlegelő állami cég mindig nehezebben küldi el az embereket, mint egy tőzsdén jegyzett vállalat, vagyis
nehéz belátni, hogy mitől működik majd hatékonyabban a gigantikusra duzzasztott állami energiaholding.

Hogy hogyan kerül át a több millió ügyfél az eddigi szolgáltatótól az államhoz, az viszonylag jól szabályozott kérdés, és az EMFESZ néhány évvel ezelőtti bukása után élesben már megtörtént a főpróbája is. Biztosan lesznek majd izgalmas részletkérdések, vagy nehezebben megoldható problémák, de a hosszú távon érdekes kérdés nem annyira ez.
Egy darabig nem lesz nagy gond

Hanem az, hogy az ENKSZ áraiban mennyire követi majd a piaci mozgásokat. Átmenetileg elég alacsony szintre süllyedt a gáz ára, amit nem követett újabb rezsicsökkentés, így egy darabig ki is használhatják a helyzetet, és későbbre tolódhat a veszteségek problémája.

Ez a szerencsés helyzet azonban hamar véget érhet. Árat pedig eddig mindig csak a ,,profitéhes multik" emeltek. Nem világos, mi történik majd akkor, ha a gáz a piacon újra drágulni kezd, a veszteségek pedig az egekbe szöknek. Az állami rezsicég is árat emel? Vagy fizetjük tovább mindannyian közösen az illúziót, hogy nálunk sokkal olcsóbb a gáz, mint máshol Európában?


http://index.hu/gazdasag/2015/05/11/energetika/?utm_source=facebook&utm_mediu m=share&utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 5198
  • e Hónap: 8943
  • e Év: 162439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.