Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Emberarcú, nép közeli politikus
  2015-05-12 21:59:15, kedd
 
  Emberarcú, nép közeli politikus

a keményen dolgozó kisember mintaképe. Jó választás volt a Pasapark szandzsákbégjét megtenni kisemberügyi referensnek.

http://41.media.tumblr.com/1b3e029b22110a8e43376a1341b5abe1/tumblr_inline_no6qk7S jqi1qbs56e_500.png
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajnos kevés civil támogatta az egészségügyieket!
  2015-05-12 21:17:14, kedd
 
  ,,Szolgálunk és éhezünk" - Így demonstrálnak az egészségügyi dolgozók Budapesten

/ 2015.05.12., kedd 19:15 / Hírforrás: MTI



,,Szolgálunk és éhezünk" - Így demonstrálnak az egészségügyi dolgozók Budapesten

Béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért kezdtek demonstrációt kedd délután Budapesten az ágazatban dolgozók a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében.
Hirdetés

Az ápolók nemzetközi napjára az ,,egészségügy mindennapi hőseiért" meghirdetett tüntetés résztvevői a program szerint a Hősök teréről az Andrássy úton át az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága elé vonulnak, hogy követeléseikről petíciót adjanak át; a dokumentumban a szakdolgozói életpályamodellel kapcsolatos elvárásaikat összegezték.

A szónokok a Hősök terén - a szervezők becslése szerint összegyűlt csaknem 5 ezer ember előtt - arról beszéltek, elkötelezettek a betegekért, az ellátás biztonságáért, ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, saját családjukért is felelősséget kell vállalniuk, ami a jelenlegi bérszínvonal mellett már nehéz feladat.

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke azt mondta, céljuk, hogy a döntéshozók ,,ne csak hallják, hanem meg is értsék" üzeneteiket, mert szavai szerint a szakdolgozók türelme egyre fogy.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy kevesen dolgoznak az ágazatban és egyre kevesebben vannak azok a fiatalok, akik ezt a szakmát választanák. Leértékelt papucsokban, turkálókból összeszedett munkaruhákban, romos épületekben dolgoznak a szakápolók, a munkaidőteher egyre nagyabb és méltánytalanul alacsony a jövedelem - hangsúlyozta.

Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke az ágazatban dolgozók kritikus helyzetére hívta fel a figyelmet, és emlékeztetett arra, hiába mondták évekig, hogy ,,baj van", a döntéshozók először nem hallották, aztán pedig nem hittek nekik.

Németh Gábor, a Magyar Otthonápolási és Hospice Egyesület elnöke úgy fogalmazott, ők a kórház kinyújtott karjai és nélkülözhetetlen hidat képeznek a kórház és az alapellátás között. Arról beszélt, az otthonápolók nem csak a béremelésekből maradtak ki, ahogy a többi szakdolgozó is, hanem még a fejlesztésekből is.

Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete elnöke az egészségügyet egy beteg emberhez hasonlítva azt mondta, ez a betegség eljutott abba a stádiumba, hogy ha akarnák, akkor sem tudják már titkolni a baját. Az arra illetékesek az elmúlt két évtizedben természetesen igyekeztek segíteni, a kapott kezelések azonban, csak a látható és kellemetlen tüneteket enyhítették - mondta.

Kiemelte, nem csak az egészségügyiek bérhelyzetén kell javítani, de sürgősen béremelést kell kapniuk az egészségügy gazdasági műszaki területén dolgozóknak is.

A jelenleginél jobban működő, reális értéken finanszírozott és magas szintű szolgáltatásokat nyújtani képes egészségügyi ellátórendszer kell - hangsúlyozta.

A MESZK márciusban, még az ágazati érdekegyeztető tárgyalások előtt felhívást tett közzé; ebben egyebek mellett szakdolgozói életpályamodell azonnali bevezetését, a bértárgyalás azonnali megkezdését, 50 ezer forintos alapilletmény emelést, cafeteria bevezetését, valamint az államtitkárságon belül az ápolásügy képviseletének megerősítését kérték.

Fotó: MTI

A legtöbb demonstráló fehér pólóban, fehér lufival jelent meg és zöld, kék, fekete szalagot tűzött ki magára. Sokan érkeztek az ország távolabbi megyéiből; a szervezők tájékoztatása szerint 95 autóbusszal csaknem 5 ezren jöttek vidékről a rendezvényre és még csaknem ezren a fővárosból.

A megyék és városok táblái mellett többen transzparenseket és molinókat is hoztak, amelyeken a többi között ,,Szolgálunk és éhezünk", ,,Közös kiáltással az egészségügyért!", ,,Közös ügyünk az ápolás", ,,uniós bért!" feliratok voltak.

Az Emmi épülete felé tartó tüntetők az Andrássy út két sávját foglalták el, amikor a tömeg eleje az Oktogonnál járt, akkor hagyta el az utolsó demonstráló a Hősök terét.

http://valasz.hu/itthon/szolgalunk-es-ehezunk-igy-demonstralnak-az-egeszsegugyi-d olgozok-budapesten-112531
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Micsoda? Miért kellene lemondanom?
  2015-05-12 19:30:24, kedd
 
  12 május 2015
Swan Edgar

Micsoda? Miért kellene lemondanom?

Ha elég gátlástalan az ember, sokra viheti ebben az országban. Mert Magyarország jobban teljesít!
Fotó: MOB Gömöri Zsolt tájékoztat


Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke visszafizette azt a 3 millió forintot, amit a devizahitelének támogatására előzőleg felvett a Paralimpiai Szövetségtől. Nem azért fizette vissza, mert eleve gusztustalan dolog volt felvennie. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként havi bruttó 1,5 milliós fizetést kap a bizottság elnökeként, holott ezt a munkát normális helyeken társadalmi munkában végzik. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként a 3 milliós támogatás mellett felvett 17,5 millió forint jutalmat is. Azért sem fizette vissza, mert a szponzori pénzek után plusz jutalékot zsebel be. Nem.

Azért fizette vissza, mert kiderült.

Visszafizette, majd volt képe ezt egy sajtótájékoztató keretében bejelenteni ország-világnak. Innentől kuss van, kérem. Gömöri hótiszta, senkinek semmihez semmi köze nincs. A parasportolók továbbra is vidáman éhezhetnek, ha össze tudják koldulni a pénzt rá, akkor mehetnek versenyezni, ha nem tudják összekoldulni, akkor maradnak a fenekükön.

Gömöri Zsoltnak eszébe sem jutott sűrű bocsánatkérések közepette lemondani a tisztségéről (valamint a másfél milliós fizetéséről+jutalékról+jutalomról) és minimum szakállat növesztve remetének, vagy közmunkásnak állni. Miért is tette volna? Nálunk ez nem szokás. Nálunk egyáltalán nem szokás felelősséget vállalni a szemétségekért, beismerni a hibákat, szégyenkezni, levonni a konzekvenciákat. Nálunk pofátlannak szokás lenni. Nem kicsit, nagyon. Nem adok egy hetet sem, ha egy újságíró rákérdez erre az unfair-díjas jóemberre, még ő lesz halálosan felháborodva.

Ott van neki példaképnek mindjárt jónéhány nagyarcú politikus. Tőlük lehet tanulni. Lassan azt is meg merem kockáztatni: aki ma ebben az országban "pozícióba" kerül, az eleve kihagyott egy evolúciós lépcsőt menet közben. Nem mindenki és tisztelet a kivételnek, de a kivételből van kevesebb.

Tehát Gömöri összetrombitálta a sajtót, büszkén elmesélte, hogy micsoda rendes ember ő, mert visszatette a pénzt és mostantól lesznek szívesek őt békén hagyni.

Arról nincs információm, hogy a fényes tekintetű Deutsch Tamás fogta-e az elnök úr kezét a sajtótájékoztató alatt, netán ő maga is megszaggatta a ruháját és hamut szórt a fejére.

Pedig mindenki "dajcstomija" eléggé otthonosan mozoghat a Magyar Paralimpiai Bizottság környékén, mivel egyik gyermekének a szülőanyja véletlenül irodavezető ott. Azt már csak halkan jegyzem meg, nem is lepődne meg senki, ha kiderülne: a jeles hölgy végtörlesztéséhez is segítő kezet nyújtottak az adakozni mindig kész parasportolók. Ez persze csak találgatás, de az, hogy Gömöri nem mondott le, nem kért bocsánatot és nagy valószínűséggel egy fikarcnyit sem szégyenkezik, az biztos.

Ha így halad, hamarosan miniszter lesz belőle, akárki meglássa!

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/micsoda-miert-kellene-lemondanom-00391049. html


*


Igen?És ugyan miből?Ha meg volt neki,miért kellett a "törvényes" sikkasztás? Egy valóban megélhetési bűnöző is tiszteletreméltóbb ezeknél a gennyeknél.És a többi?(Állítólag négyen nyúltak kilenc millát!!!)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A dolgozók 76 százaléka boldogtalan – ők a munkahelyi
  2015-05-12 19:27:22, kedd
 
  A dolgozók 76 százaléka boldogtalan - ők a munkahelyi zombik

2015. május 11., hétfő, 06:06 Utolsó frissítés: 7 órája

Szerző: hvg.hu

Bár a Walking Dead legutolsó szezonja befejeződött, de csüggedni nem kell, mert a zombik tulajdonképpen köztünk vannak. Egy felmérés szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka zombiként tengeti napjait a munkahelyén, és ez alapvetően a menedzsment hibája. Pedig ők, a zombiként dolgozó alkalmazottak a legköltségesebbek, hiszen úgy dolgoznak, hogy az nem növeli a hatékonyságot.
Galéria: Munkahelyi zombik

Fotó: AP / Lionel Cironneau

Az Entrepreneur cikke szerint valós probléma, hogy a legtöbb munkaadó zombiként - ne szépítsünk: agyatlanul dolgát végző élőhalottként - kezeli az alkalmazottait. Egy kutatás szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka boldogtalannak és egy kikapcsolható vagy pótolható gépnek érzi magát a munkahelyén.

Vagyis az emberek döntő többsége nem szereti a munkáját. És ez bizony sokszor abból ered, hogy a főnök csak egy pénzgyűjtő gépnek tartja az alkalmazottját, az pedig hamarosan ennek megfelelően is viselkedik majd: nem lesznek új gondolatai, alulmotivált abban, hogy bármilyen módon hatékonyabbá tegye a munkáját, a véleményét soha nem mondja el, mert a főnöknek úgyis mindig igaza van.

Persze egyre több vezető figyel fel erre és jön rá, hogy a munkahely folyamatosan változik, azért mert tegnap jól működött, az nem garantálja azt, hogy holnap is így lesz. Ezért pedig mindig új technikákat kell keresni az alkalmazottak motiválására, és arra, hogy jól érezzék magukat. Mindez alapvető érdeke a menedzsmentnek, ugyanis a zombi munkatársak sokkal többe kerülnek, mint amennyi a hasznuk.

Az alábbi az officevibe.com által készített infografika megmutatja, hogy milyen károkat képesek okozni a zombik. (A képre kattintva galéria nyílik, feliratok a képek jobb oldalán, de a galériát itt is meg tudják nézni.)


http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20150511_A_dolgozok_76_szazaleka_boldogtalan__a_m
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Görög módszer a bevándorlás-probléma kezelésére
  2015-05-12 19:23:49, kedd
 
 

hidfo.ru 2015.05.12. 17:45

Görög módszer a bevándorlás-probléma kezelésére

Bevándorlók alfahir hidfo.ru

Délelőtt a polgármesteri hivatalunk előtt pihen az Iszlám Állam és Afrika. Még jó, hogy a ballibek szerint nincs is bevándorlási probléma (konkrétan az EU - amelyhez gyarmatként minket is hozzácsatoltak - pár éven belül belefullad ebbe). Undorító haza- és nemzetárulás az a hazudozás, amit a ballib politikusok művelnek ebben a kérdésben (is). Az Orbán-kormány pedig nagyon szépeket mond, de közben a határaink továbbra is teljesen nyitottak, a napokban pedig még azt a 30 készenléti rendőrt is elvitték, akik eddig itt laktak Ásotthalmon.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere Facebook-oldalán számolt be arról, hogyan működik Ásotthalom az Európai Unió védőbástyájaként. A szerb határ mentén észak-afrikai, közel-keleti országokból érkező bevándorlók tömege érkezik az Európai Unió területére, az utóbbi évek során népvándorlás szerű állapotok alakultak ki. Mint a történelem folyamán számos más esetben, Magyarország ma is saját testével védelmezi Európa kapuit. Jelentős különbség azonban, hogy a történelmi példákkal ellentétben ma a probléma közvetlen visszavezethető az európai kormányok, és Magyarország kormányának tevékenységére.

A hazánkon át zajló bevándorlás kiindulási országait tekintve elmondható, hogy az afrikai és arab migránsok olyan országokból érkeznek Európába, ahol az utóbbi évek, évtizedek során a nyugati országok megpróbáltak nyugati mintára működtetett demokráciát építeni. Évente sok százezer bevándorló és menekült érkezik az Európai Unió területére, ennek tekintélyes része Magyarországon keresztül.

Amit a népvándorlás által közvetlen érintett hatóságok véghez visznek, az dicséretes és tiszteletre méltó, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a bevándorlás problémájának sikeres kezelése nem helyi szintű megoldásokat igényel, a helyi hatóságok legfeljebb a megoldás kikényszerítésében tudnak megfelelően eljárni. Nem a polgármesterek és maroknyi elkötelezett magyar ember feladata lenne, hogy szélmalomharcot vívjanak több százezer bevándorlóval. Tény, hogy a kormány felelőssége, hogy a helyi hatóságok megkapják a probléma kezeléséhez szükséges segítséget. Ameddig a határellenőrzés helyreállításáról és megerősítéséről zajló vita nem vezet eredményhez, a tömeges rendőri jelenlét, szükség esetén a hadsereg közreműködése elvárható lenne. Ezzel ellentétben, mint arról az alfahir.hu beszámolt, a veszélyeztetett térségekből már az utolsó 30 készenléti rendőrt is kivonták.

A népvándorlás szerű állapotok kialakulásának körülményeit és kiváltó okait egy korábbi írásban kifejtettük. Ameddig Magyarországon nem alakulhat egy olyan kormány, ami képes hazánk jövője szempontjából felelős döntéseket hozni, a probléma kezelése a helyi hatóságokra és az ellenzékre hárul. Rövid távon mindeddig egyetlen, hatásosnak tűnő megoldás jelent meg a bevándorlás-probléma kezelésére, és ez a görög kormány részéről adott válasz.

A hazai sajtó elhallgat, vagy nem vesz figyelembe egy nagyon lényeges elemet; a nyugat-európai országok nem csak azért korlátozzák a bevándorlást, mert arra a választók részéről igény van. Ilyen igény eddig is volt. Mégis mi vezetett ahhoz, hogy az Európai Unióban vita kezdődött a bevándorlás korlátozásáról? Egyetlen egy tényező; Görögország védelmi minisztere, Panosz Kammenosz március elején bejelentette, hogy amennyiben az Európai Unió nem mutat hajlandóságot az adósságok egy részének elengedésére, Görögország felhagy a határok őrizetével, és egyetlen év leforgása alatt több millió bevándorlóval árasztják el Európát. Kizárólag ez a sokkterápia szerű eljárás vezetett ahhoz, hogy a brüsszeli elit hajlandó volt leszállni a magas lóról, és - érintőlegesen - elkezdett foglalkozni a perifériaországok helyzetével.

A görög kormány tehát egy asszimetrikus helyzetből, sokkterápia szerű eljárással rákényszerítette Brüsszelt arra, hogy foglalkozzon a problémával. A probléma jellegét tekintve azonos; a magasabb hatóság nem adott elegendő támogatást ahhoz, hogy a helyi hatóság feladatait kifogástalanul ellássa.

Mit tehetnek a helyi hatóságok, ha a kormány nem ad támogatást a határok őrizetére, és munkájukat szándékosan hátráltatja? Ugyanezt. Ásotthalom megteheti, hogy egyetlen hónap leforgása alatt bevándorlók tízezreivel árassza el Budapestet. Ez mindössze amiatt nem történt meg mindeddig, mert van még néhány magyar ember, aki próbálná tisztességesen végezni a dolgát. Ha a kormány ellehetetleníti a helyi hatóságok munkáját, csak egyetlen megoldás marad; ultimátumot adni a kormánynak, és felhagyni a határok őrizetével. Emellett felhívni a figyelmet arra, hogy mostantól szabad a bejárás az Európai Unióba, Ásotthalmon keresztül. Egészen addig, ameddig a kormány nem száll le a magas lóról, és nem hajlandó a maximális támogatást biztosítani a határok őrizetéhez.

Az Orbán-kormány most kínos helyzetben van. Nem véletlen nem a határon korlátozzák ugyanis a bevándorlást; Berlin részéről fokozott nyomás nehezedik a magyar kormányra, hogy az hátráltassa a Németországba irányuló bevándorlást. A kormány nem a magyar határok őrizetével van elfoglalva, hanem a budapesti pályaudvarok ellenőrzésével, hogy onnan a bevándorlók ne juthassanak tovább ellenőrizetlenül. Egy olyan helyzetben, amikor a kormány nem saját országának védelmével van elfoglalva, csak a sokkterápia segíthet.

Mit tehetünk a bevándorlókkal? Semmit. Engedjük be őket. Az összeset. Ebben az esetben ugyanis elképzelhető, hogy a kormány nem a pályaudvarok őrizetével lesz elfoglalva, hanem a határellenőrzés visszaállításával, vagy a nem közreműködő polgármester eltávolításával. Mindkét alternatíva felhívja a figyelmet Ásotthalom esetére, és ha a kormány nem hajlandó azonnal kezelni a problémát, minden egyes nappal egyre több szavazat vándorol a jobboldali ellenzékhez. Ásotthalom kezében ez egy hatalmas fegyver, a “kulturális sokk"-ként ismert jelenség ugyanis képes lenne arra, hogy Budapest is hónapok leforgása alatt a Jobbik bástyájává váljon.

http://hidfo.ru/2015/05/gorog-modszer-a-bevandorlas-problema-kezeles/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csendben ejtette a Fidesz a keményen dolgozó kisembert
  2015-05-12 19:18:21, kedd
 
 
Csendben ejtette a Fidesz a keményen dolgozó kisembert


2015. máj. 12

Észrevétlenül kihátrált a Fidesz népszerűségnövelő csodafegyvernek szánt kommunikációs panele mögül, de továbbra is a középosztály alsó rétegeit akarják megszólítani.

A miniszterelnök kommunikációs stábja sokáig kereste azt a kérdéskört, illetve a hozzá tartozó kifejezést, amivel a tavaly nyárra kifújt rezsicsökkentés helyett a kormánypárt ismét magához vonzhatja az elpártolt vagy elbizonytalanodott szavazókat. Az már az év végére eldőlt, hogy a párt a középosztály alsó rétegeit, a munkából élőket akarják megszólítani, de jó ideig nem lelt rá megfelelő szófordulatra. A ,,bérből és fizetésből élő" nem jöhetett szóba definícióként, mert azt a baloldal használta évtizedekig, és ugyanilyen okból kerülni akarták a ,,munkással" operáló jelszavakat is. A megoldást végül a brit konzervatív párt szlogenje , ahardworking people (keményen dolgozó emberek) honosításában találta meg a Habony Árpád vezette kommunikációs stáb.

A miniszterelnök februári évértékelőjében még ebben a formábandobta be az új panelt, pár nappal később azonban keményen dolgozó kisemberré fejlesztették tovább.

A kifejezést emlékezetes módon Rogán Antal frakcióvezető járatta csúcsra március elején, de a frakciótagoknak és kiadott ukáz alapján napi szinten használták a Fidesz és a KDNP egyéb politikusai is. Egy hónapja, a tapolcai időközi választás kampányában még akadt sajtótájékoztató, amelyen a kormánypárti jelölt húsz perc alatt 17-szer ismételte meg a szókapcsolatot. Azóta viszont kikopott a szlogen a fideszes megszólalásokból: kormánypárti nyilatkozatokban már egyáltalán nem kerül elő, a párt május 1-i közleménye is már ,,csak" keményen dolgozó emberek napjaként definiálta az ünnepet, de fontolgatják, hogy a teljes kifejzést eldobják.

A kisemberezés a VS.hu tapasztalata szerint már a kezdetekkor visszatetszést keltett a párt több vezetőjében és a képviselők körében is: sokan túlontúl mesterkéltnek, erőltetettnek, mások túl lekezelőnek, degradálónak találták a kifejezést.

Akadt olyan frakciótag, aki bevallása szerint ,,a nyakát is kitekerte volna annak az elmebetegnek", aki kitalálta, és kötelezően a kormánypárti politikusok szájába adta a panelt, mások csak simán, csendben bojkottálták a használatát.

A brit konzervatívoknál sikeres szlogen a jelek szerint a magyar választóknak sem volt szimpatikus, nem állította meg a Fidesz ősz óta tartó népszerűségi lejtmenetét. A Fidesz egyik elnökségi tagja a VS.hu-nak ezt azzal magyarázta, hogy nem találták jól meg a hardworking people jó magyar megfelelőjét, a szókapcsolat az első Orbán-kormány idején bedobott ,,polgárral" vagy a baloldal által használt ,,bérből és fizetésből élőkkel" szemben nem volt meggyökeresedve idehaza.

Egy magas kormányzati tisztséget is betöltő kormánypárti politikus szerint kifejezetten bánthatta, taszíthatta az embereket a lekicsinylő fogalmazás: ,,A keményen dolgozó emberre ne mondjuk már, hogy kisember, akkor sem, ha bányász vagy földmunkás. Ez olyan, mintha lenéznénk őket. Ráadásul automatikusan kizárja a kicsit jobb módúakat, pedig sokan ugyanúgy 14-16 órákat nyomnak le és a munkájuk ugyanúgy tiszteletre méltó lenne" - magyarázta a jelszó kudarcát.

A kiválasztott célcsoport, az alsó középosztálybeliek - Orbán Viktor fogalmazása szerint ,,a létra alsó fokán állók" - megszólítása forrásaink szerint viszont nem került le a napirendről: a cél továbbra is az, hogy a kormány olyan intézkedésekkel segítse mindennapi életüket, amellyel a rezsicsökkentéshez hasonlóan lekötelezheti, a Fidesz támogatójává teheti vagy tarthatja meg őket.

http://civilhetes.net/belfold/csendben-ejtette-a-fidesz-a-kemenyen-dolgozo-kisemb ert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon 23-szor annyiba kerül a mobil internet, mint
  2015-05-12 19:15:42, kedd
 
 
Magyarországon 23-szor annyiba kerül a mobil internet, mint Dániában (Novák Előd)


Hozzáadva: 2015-05-11 20:27:58


- A bruttó átlagkeresethez viszonyítva a hazai mobilnet díja, Szlovéniához és Csehországhoz képest több, mint háromszorosa, Dániához képest pedig huszonháromszorosa az itteni ár.

Ezt Novák Előd, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője mondta mai parlamenti felszólalásában.

Villámcikk:
Molnár F. Árpád


Szegénység, elszigeteltség, tudatlanság és butaság alapú társadalom. Magyarországon az Internet is drága, pedig ingyenesnek kellene lennie. Azonban Magyarország a közmunka alapú, tehát a butaság és elbutulás alapú, rabszolgamunka alapú társadalmat építi, ahol két faj létezik: a politikusok által működtetett feudalista, ma már jobbról a nép ellen halálbüntetésező elnyomó, néppénzen dúsgazdag oligarcha faj és az alsórendűek, tehát a kizsigerelt és marhamunkára hajtott, lenézett, jogfosztott, megvetett és a megbélyegzetteket politikai halálbüntetésekkel sújtandó primitív barom nép. Amit eddig is marhavagonokba tereltek, de a Fidesz és a Jobbik vágya szerint eztán majd szó szerinti haláltáborokba is lehet hurcolni, legalábbis mindazokat, akik nem felelnek meg a nyíltan megvallott ázsiai típusú diktatúra oligarchiájának, amely nyíltan elutasítja a szabadságot. Tehát van a felsőbbrendű gazdag faj és - legalábbis jobbról - az éppen csak megtűrt jobbágy- és zsellértársadalom, másként megnevezve: a söpredék. A butaság, a leépülés és a jogfosztás ázsiai mintázatú, elnyomott társadalmát - végigtekintve pl. a közmunka evolúciójának útját a Jobbiktól, az MSZP-n át a Fideszig és megint a Jobbikig - kiválóan sikerült és sikerül tovább erőszakolni.

A hülye nép pedig tapsol hozzá. Hiszen - mint azt fent is írtam - a magyar nép elbutított, primitív és alávaló. Tükörbe nézni képtelen olvasóinknak ismétlem: igen, nem a szuahéliekről, nem is a zsidókról vagy a németekről, hanem a primitív, buta, tanulatlan, tudatlan és saját bűneivel szembenézni is képtelen, tehát pszichiátriai szempontból nárcisztikus pszichopata hitvány magyar népről beszélek. Amely ragaszkodik a sötétségéhez és olyan tanulékony, mint a disznó, miután feudalista gazdája sokkolóval agyoncsapta és ezzel kisütötte az agyát.

Novák Előd, a Jobbik nevű párt országgyűlési képviselője - nagyon helyesen - a költséges Internetet kifogásolta. Mint azt mai parlamenti felszólalásában elmondta:

- Az NMHH éves beszámolóinak éjszakai vitáiban évről évre szóvá tettem, hogy Magyarországon milyen drágák az Internet-használati díjak. Elmondtam, hogy pl. az EU-ban, Magyarországon a harmadik legalacsonyabb a szélessávú mobilnetet rendszeresen használók aránya.

Novák Előd közölte: Magyarországon "a nemzetközi összehasonlításban is kimagasló magas díjakat" kell fizetni az Internet használatáért.

- A bruttó átlagkeresethez viszonyítva a hazai mobilnet díja, Szlovéniához és Csehországhoz képest több, mint háromszorosa, Dániához képest pedig huszonháromszorosa az itteni ár - mondta Novák Előd, aki a fideszes L. Simon Lászlót is idézte, miszerint:

- A román hegyi pásztorok a Fogarasi-havasokban olcsóbban interneteznek, mint mi idehaza.

Ezután Novák Előd a bezárkozó, Ázsiába vágtázó, tehát feltétlen szegénységre, elszigeteltségre, kirekesztettségre és a külső sötétségre kárhoztatott Magyarországgal együtt járó Internet-cenzúra Magyarországának rémképét felvázolva sürgette Orbán Viktor kormányát, hogy mikor lesz az, hogy "végre kezdeményezik az Európai Unióból való kilépésünket, vagy arról egy társadalmi vitát, népszavazást".

http://www.hirarena.com/magyarorszagon-23-szor-annyiba-kerul-a-mobil-internet--mi nt-daniaban--novak-elod-_978
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így gazdagodik a jó NER-társ
  2015-05-12 18:59:34, kedd
 
 
Így gazdagodik a jó NER-társ


Bár az Országgyűlésben nem kapta meg a szükséges kétharmadot a kormány törvényjavaslata, hogy a nemzeti parkok földvagyon-kezelői joga a Nemzeti Földalapkezelőhöz kerüljön, a Hortobágyi Nemzeti Park földjeinek újraosztása után 60 család maradt megélhetés nélkül. A nyerteseket igazából csak az uniós földtámogatás érdekli.

Állunk a román határ menti Bihari-síkságon, ahová közel tízezer jószágot nem tudnak kihajtani az eddigi bérlők. Előlük három nagy érdekkör nyerte el a földek zömét úgy, hogy a legtöbbjüknek a pályázat benyújtásakor állata sem volt - igaz, megígérték, hogy lesz.

A zöld mezők fölött ellátni a román határtól alig tíz kilométerre fekvő Mezőpeterd templomáig. Az út másik oldalán Váncsod. Ez az a falu, ahol a legutóbbi földosztáskor egy helyi gazda sem jutott földhöz. ,,Budai Diána nyerte el a földet, ahol legeltetek. A két Budai lyány Angliában dolgozott, azt hiszem, műkörmösök, de most hazajöttek Berettyóújfaluba. Ők és a családfő, Budai László kaptak összesen hatszáz holdat, ami alsó hangon évi 50-60 millió forint támogatás" - osztja meg velünk információit a mezőpeterdi Szabó László állattartó, aki 17 éves kora óta foglalkozik birkákkal. A téeszben kezdte, aztán vett 18 sajátot, az elmúlt húsz évben 110-re növelte az állományt.

Csakhogy a fele birkaállományon hitel van, amit még öt évig kell fizetnie. Soha nem volt saját földje, a legelőt mindig is az államtól bérelte. Az új földbérleti pályáztatáskor azonban, noha tagja a helyi területi bizottságnak, legelő nélkül maradt. Bár egyelőre a megszokott helyén legeltet, jól tudja, hogy ez törvénytelen. ,,Nem jött még ide az új bérlő, de én nem is megyek el innen, engem nem küldenek el, ha csak agyon nem ütnek. Ha a rendőr elküld, holnap úgyis visszamegyek. Ehhez értek, mibe fogjak? A feleségemmel még fel kell nevelnünk a 11 éves unokánkat" - mondja. A hatvan­éves férfi kilátástalan helyzete ellenére is bizakodó. ,,A sajtóhír­verés hatására Szilágyi Gábor, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója azt ígérte, valahogy megoldják a föld nélkül maradt gazdák sorsát itt, Biharban, úgyhogy mi még várunk tőle egy jó szóra."

Csak az uniós lé kell
De hát hova menjek?

De hát hova menjek?

Fotó: A szerző felvétele

A földbérletüktől megfosztott bihari gazdákat azonban a húsvét elmúltával sem tájékoztatták arról, hová hajtsák ki azt a mintegy 8 ezer juhot és 1500 szarvasmarhát, amelyek évtizedes legelőit új földbérlők kapták meg. Valahogy elkerülte a magyarember-párti agrár- és vidékstratégiát hirdető Orbán-kormány figyelmét, hogy a hortobágyi régi bérlők jó részének nem maradt hely. Pedig a legtöbbjük évtizedek óta ugyanazon a helyen legeltet, és állítják, hogy amikor kétszer ennyi volt az állat, akkor is jutott elég terület.

A váncsodi Fábián Zoltán 600 birkát nem tud kihajtani, a maga építette tanyát körülölelő legelőket más nyerte el. Hasonló cipőben jár a szintén váncsodi Rákó­czi Gazdaszövetkezet, amelynek a telepén jelenleg 165 szarvasmarhát tartanak. Jéger Rudolfot mindenki mint régimódi munkaadót emlegeti; azt mesélik, feleannyi ember is elég lenne, de Jéger húsz embernek ad munkát - illetve adott, mostanáig. A Gazdaszövetkezet az állami földosztás követhetetlen szempontjai alapján szintén nem volt jogosult egyetlen hektár legelőre sem, így ha elfogy a takarmány, az állatok jelentős részét el kell adni. Jellemző a pályázati elbírálásra, hogy a köztiszteletben álló, 3 diplomával és 50 éves tapasztalattal rendelkező Jéger - aki rá­adásul a település agrárbizottságának az elnöke - a szakmai múltjára kevesebb pontszámot kapott, mint az, akinek ő igazolta a gyakorlatát. ,,Eddig Váncsodon volt 100 közmunkás, mostantól legalább tízzel több lesz, és 167 ezer forint helyett 45 ezret visznek haza havonta" - nyilatkozta korábban a tulajdonos.

Miközben a kormány a helyi és fiatal gazdák támogatását preferálja, a bihari földek nyerteseinek nagy része nem fiatal, és nem helyben lakik. Igaz, a Mezőpeterd mellett legeltető, 42 éve birkákkal foglalkozó Buj Gyula 52 hektáros legelőjét egy huszonöt éves fiatalember nyerte el. Kiss Albert az RTL Házon kívül műsorában azt nyilatkozta: öt éve vette az első ötven birkáját, de ma már 250 van, amelyeket egy rokona tanyáján tart. Ő maga nem pásztorkodik, de hamarosan ki akarja hajtatni állatait újonnan nyert legelőjére, és akkor Buj Gyulának mennie kell az ötszáz birkájával együtt. ,,De hát hova menjek? - teszi fel a kérdést Buj, aki egész életét a tanyán, a birkák mellett töltötte. - Én nem megyek el innen. Amíg börtönbe nem megyek, kitartok" - mondja, majd elmeséli nekünk, hogy ,,a földjét elbérlő" Kiss Albert eljött a lakására, és felajánlotta neki, hogy ,,csinálhatok, amit akarok, kaszálhatok, legeltethetek, őt nem érdekli a birka. Kihozza a saját 250 birkáját is nekem, a gyapjúhaszon az enyém, de a birka és a legelő az ő nevén szerepeljen. Ez az elnyert 80 hektárja után legalább nyolcmillió forint évente, az pedig ezen a vidéken nagyon nagy píz."

Kiss Albert az RTL műsorában tagadta, hogy ez az eset megtörtént, sőt ő a tanyát is kibérelte már 10 évre, ahol eddig Buj Gyula az 500 birkáját tartotta, és ahol az itató és a karám van. Buj lapunknak erre azt mondja, hogy ,,amikor először kiengedtem a birkákat a hodályból, Kiss rendőrt hívott rám. A közeg felszólított, hogy tereljem vissza az állatokat, azt mondta, legközelebb megbüntet. A Viktor azon nyavalyog, hogy elmennek az emberek, hát, ha nem találnak megoldást a megélhetésünkre, mi jószágostul megyünk át a határ másik oldalára. Ha itthon eladnám a jószágot, utána miből éljek? Miért kényszerít a kormány arra, hogy elkótyavetyéljem, amiért egész életemben dolgoztam?" - sorolja válaszra mindeddig nem méltatott kérdéseit Buj Gyula.
false



Fotó: A szerző felvétele

A legeltetési idény első napján, április elsején az új nyertesek nyájai nem lepték el a bihari síkságot. Mi több, az új bérlők közül többen már télen ajánlatot tettek az itteni állattartóknak: nyugodtan maradjanak állataikkal a földeken, mert ők csak az uniós támogatást vennék föl. Mindenki jól jár: az új nyertesnek nincs gondja a terület karbantartásával, csak besöpri az uniós pénzt, a legelő nélkül maradt állattartó pedig az uniós elvárás szerint ,,a juhaival tisztára legelteti a gyepet" - ez volt a gáláns ajánlat. A megkérdezett állattartók elmondása szerint van olyan pásztor, aki ,,nagy elkeseredésében eladta a lelkét", de a többség ezt nem vállalta, hiszen ez szabálytalan, és ha kiderül, ők ütik meg a bokájukat. ,,A pályázatban vállalni kellett saját állatállomány tartását. Mi abban bízunk, hogy egyszer csak kiderül: a hortobágyi legelők újraosztásának egy része csaláson alapult. A más földjén legeltetés egyébként is csak részleges megoldás, mert a földre járó támogatás nélkül csak a gyapjú és a bárány eladásából bejövő pénz semmi hasznot nem hoz, ma már csak a földtámogatás a haszon" - állítják a juhtartók.

Tíz évre titkosítva

Ángyán József, a Fidesz-kormány volt vidékfejlesztési államtitkára is arról számol be a Kié legyen a föld? című VI. jelentésében, hogy a földtámogatás óta lettek kelendőek ezek a területek. A nemzeti parkokban lévő földeken igencsak kecsegtető az uniós és kiegészítő hazai beruházási támogatások megszerzésének a lehetősége, amelyek mértéke elérheti az évi 100-200 ezer forint/ha értéket.
false



Fotó: A szerző felvétele

A hortobágyi gazdák a tavaly januári eredményhirdetés óta próbálják felhívni a kormány figyelmét, hogy Hajdú-Bihar megyében több tízezer jószág maradt legelő nélkül. Először levélben fordultak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterhez, amelyet elküldtek Kövér Lászlónak, Rogán Antalnak, Lázár Jánosnak, Budai Gyulának, Jakab Istvánnak, Font Sándornak is. A levelet megfogalmazó Rezes Gábor váncsodi családi gazdálkodó ebben ,,Hajdú-Bihar megye Bihari térségének »Trianonjáról«" beszél, ahol ,,az állattartó gazdák totális lefejezése, illetve a területüktől való megfosztása történt". Szerinte a pályáztatás és az elbírálás a helyi adottságok és állatlétszám figyelembevétele nélkül történt, ezért is kérte, hogy a már kihirdetett eredményeket vonják vissza, semmisítsék meg, és a tavaly áprilisi választások után a helyi érdekeknek megfelelően írják ki újra a pályázatot. Választ ugyan nem kapott, de a Vidékfejlesztési Minisztérium egy hét múlva pökhendi sajtóközleményt adott ki, melyben a földpályázatokkal kapcsolatos reklamációkat ,,egy pohár vízben gerjesztett viharnak" minősítette.

Orbán Viktor miniszterelnök a felzúdulás hatására Kehi-vizsgálatot rendelt el. Az ukáz értelmében a vizsgálat lezárultáig nem lehet aláírni az új szerződéseket. Erről a gazdák Bitay Márton állami földekért felelős államtitkártól és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől írásos értesítést is kaptak. Bár a vizsgálat idén zárult le, a nyerteseket már a tavalyi, a Fidesz számára sikeres országgyűlési választás után rögtön elkezdték kiértesíteni. Az új bérleti szerződések tavaly szeptemberben léptek életbe, az új bérlők tehát idén májusban már jogosultak felvenni a földjükre járó támogatást, miközben többen máig nem szerezték be a vállalt állatállományt. Eközben a régi állattartók minden egyes alkalommal birtokháborítást követnek el, amikor kihajtják az állataikat a mások által bérelt földekre.

Az idei legeltetési szezon előtt az elkeseredett állattartók felhozták birkáikat a Parlament elé. Az agrártárca illetékese erre úgy reagált, hogy ,,adják el vagy vigyék vágóhídra a fölöslegessé vált álla­taikat". Később azt is tudomásukra hozták, hogy a Kehi-vizsgálat eredményét tíz évig nem lehet nyilvánosságra hozni. A vizsgálat nyomán egyébként a Hortobágyi Nemzeti Park 17 szerződését kellett fölbontani, mert mint Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyilatkozta, ,,ezek nem tartalmaztak valós elemeket". A bihari földek pályáztatása körül azonban mindent rendben találtak. Az amúgy jogász Bitay államtitkár a bihari gazdák érdekképviseletében eljáró Rezes Gábort ki is oktatta, miután az agrármérnök végzettségű gazda azt állította, hogy 40 ezer hortobágyi birka pusztulhat el legelőhiány miatt. Bitay államtitkár erre kijelentette, hogy ,,Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen nincs 40 ezer birka". Rezes erre kikérte a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség adatait, amelyből kiderült, csak Hajdú-Bihar megyében megközelítőleg 200 ezer (az utolsó adat szerint 193 972) anyajuh van nyilvántartva. Rezes Gábor - aki mindig is elkötelezett jobboldali érzelmű embernek tartotta magát -, azt mondja, a mostani földlenyúlást egy hálózat végzi, de ,,nem szegfű és nem narancs", hanem rokoni és baráti alapon. Amikor ,,az enyéim is belemondják a pofámba, hogy nem a megfelelő körbe tartozom, ez a földig sújt engem" - mondja a bihari gazdák szószólója. Rezes fiának családi vállalkozása is föld nélkül maradt, hiába felelt meg az előírt követelményeknek.

Miután egyetlen hektár legelőt sem nyertek, a váncsodi gazdák 2013-ban polgári jogi társaságba tömörülve pályáztak 230 hektárra, de a második körben sem feleltek meg. Helyettük egy derecskei, egy körösszegapáti - mindkét település 15-20 kilométerre van Berettyóújfalutól -, valamint egy fővárosi illetőségű személy nyert, aki állítólag egy lakatlan bakonszegi házba jelentkezett be, hogy jogosult legyen pályázni.

Belpol

Így gazdagodik a jó NER-társ

Bár az Országgyűlésben nem kapta meg a szükséges...
Így gazdagodik a jó NER-társ
Bronz, aranyáron - Andrássy Gyula szobra a Kossuth téren

Szobrászkollektíva készítheti el Andrássy Gyula gróf...
Bronz, aranyáron - Andrássy Gyula szobra a Kossuth téren
Tisztázatlan körülmények között - Váradi András halála

Az ellentmondások és a kifogásolható rendőrségi...
Tisztázatlan körülmények között - Váradi András halála

Arról, hogy divat lett vidéki romházakat telephelyként meg­jelölni, Gőgös Zoltán szocialista szakpolitikus nyilatkozott, aki helyszíni vizsgálódásai során megállapította, hogy az egyik nyertes, aki fiktív lakcímre bejelentve győzött a hortobágyi földpályázaton - emiatt a helyi gazdák már feljelentették -, nemrégiben céget alapított, de ennek telephelye meglepő módon a legnagyobb földnyertes család tulajdona. ,,Ezek a telephelynek bejelentett romházak többmilliós jelzáloghitellel terheltek, ezeket az azóta bedőlt Körmend és Vidéke Takarék, illetve a Pocsaji Takarék jegyezte be" - állítja Gőgös, aki elmondta azt is, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálja a fiktív lakcímek ügyét.

És akkor néhány jellemző tény: a Hortobágyi Nemzeti Park által közzétett nyertesek listáján található a Hortobágyi-Szikes Mező Kft., amely összesen több mint 500 hektár földet nyert. A cégki­vonat szerint a nádudvari céget 2013. október 10-én jegyezték be, a földbérletpályázatot viszont 2013. szept. 26-án írták ki. A 378 hektárt megszerző Halasközi Agrár Kft. is roppant ügyesnek bizonyult, hiszen csak két héttel a pályázat kiírása után jegyezték be, mégis nyert.

Rokonok

A panaszos gazdák összegyűjtötték és elküldték a Vidékfejlesztési Miniszternek, milyen rokoni, baráti, beosztotti és egyéb kapcsolat fűzi össze a hortobágyi nyerteseket. Szerintük hosszú távon az állami föld ,,kiszervezéséről" van szó néhány nagy érdekcsoport számára. A cikkünk elején említett Budai család 588 hektár földet nyert. A gazdálkodó berettyóújfalui Budai László családfő felesége a berettyóújfalui polgármesteri hivatalban dolgozik Muraközi István fideszes polgármester mellett. Az asszony annak a Kovács Tibornak a rokona, aki a korábban bedőlt Pocsaji Takarékszövetkezet elnöke volt.
A család jó kapcsolatot ápol Vitányi István országgyűlési képviselővel is. A Debrecenben élő Kovácsról az itteniek kevés információval rendelkeznek, csak ,,emlegetik a nevét, mint Rózsa Sándort a betyárvilágban".

A 867 hektár földet elnyert Tóth család fejét, Tóth Istvánt szintén Kovács Tibor barátjaként ismerik. Tóth István egyik sógora, Ivanics Attila, valamint a családja szintén szerencsésnek bizonyult, ők összesen 532 hektár földet nyertek. Az érdekkörbe tartozó Pap István Kovács Tibor sógora, aki szintén nyert földet, csakúgy, mint Kiss Ádám állatorvos.

Az 1000 hektárt elnyert Gál Gyula biharnagybajomi mezőgazdasági vállalkozóról csak annyit sikerült kideríteni, hogy szintén üzleti kapcsolatban állt Kovács Tiborral.

A Hortobágyi Nemzeti Park északi részén gazdálkodó Kun Péter a Hortobágy Menti Húsmarhatartók Szolgáltató Szövetkezetének igazgatósági tagja, akit errefelé befolyásos embernek tartanak: ő közel 600 hektár föld bérleti jogát nyerte el. A Tiszacsegén gazdálkodó, mongolisztikából doktorált Kun Péterről úgy tudják, hogy Fazekas Sándor jó barátja. Ami bizonyos: Fazekas Sándor a karcagi székhelyű Kunszövetség elnöke, és a vezetőség egyik tagja Kun Péter. (Mivel Nurszultan Nazarbajev kazah elnök 2007 óta a magyarországi kunok tiszteletbeli vezetője, Kazahsztán aktívan részt vesz a karcagi kun közösség kulturális életében.)

A vesztes pásztorok a ma már élő szerződések ellenére sem fogadják el, ami velük történt. Egyedüli megoldásnak az összes szerződés felfüggesztését és a helyi bizottságok bevonásával a birtoktestek újrafelosztását tartják. Ha ezt nem tudják elérni, akkor az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tesznek feljelentést alapvető alkotmányos jogaik, az élethez való jog és a tulajdonhoz való jog sérülése miatt. És hogy mit esznek mindeközben a birkák? Erre a kérdésre egyelőre senki nem tudott válaszolni.

szerző
Matkovich Ilona
publikálva
2015/17. (04. 23.)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán napirendje
  2015-05-12 18:57:29, kedd
 
  Orbán napirendje

2015.05.10. 14:57


Ha már a halálbüntetéssel kapcsolatban a napirendet emlegeti a miniszterelnök, én azt gondolom, ebben az országban jó néhány ennél sokkal fontosabb dolgot is napirenden kéne tartani.

Példának okáért napirenden kéne tartani az országunknak az urizáló rokonok, haverok általi gátlástalan szétlopását. Mert, ha volt is abban némi igazság, hogy a komcsik talicskával tolták ki a pénzt, hát akkor most az egyszemélyi vezetésű Fidesz hatalom emberei óriásbillencsekkel, hordják el a lóvét.

De napirenden kéne tartani a rendszerszintű korrupciót, a demokrácia intézményeinek leépítését, pontosabban formálissá tételét, továbbá egy vékony réteg pofátlan meggazdagodását is milliók egyre nagyobb elszegényedése árán.

És napirenden kéne tartani még sok már fontos dolgot is, kezdve a munkavállalók és a közmunkások kizsákmányolásától és kiszolgáltatottságától egészen a dohány- és földmutyikig bezárólag.

De nem sorolom tovább, mert én momentán csak egy dolgot szeretnék napirenden tartani, mégpedig a Quaestor botrányt, vagyis a Tarsoly céggel történteket. Sőt annak is csak egy kisebb szeletét, a győri ETO ügyét abból az apropóból, hogy a hétvégén nagy küzdelemben legyőzték a Szombathely kiesésre álló csapatát, és a győri közönség mindvégig lelkesen ünnepelte őket. Tegyük hozzá, jogosan.

A Győri ETO sorsa végleg lezárulni látszik, újabban már az is erősen kérdéses, egyáltalán marad-e ilyen nevű focicsapat, vagy sóval behintik még a nyomát is. Egy 111 éve alakult futballklubról van szó, sok-sok kiemelkedő sportsikerrel a háta mögött, amelyik az utóbbi három bajnoki szezonban is sorrendben bronz, arany és ezüst érmet szerzett.

Jogos a felvetés, miért is hagyta, hagyja Orbán Viktor, hogy ez megtörténjék?

Beismerem, valójában nagyon furcsa kérdésfeltevés ez, helyesebben az lenne, ha egy normális országban egy normális miniszterelnökön kérnénk számon valamely focicsapat ügyét. Tönkrement, tönkre ment, hát isten neki fakereszt! Történt már ilyesmi máshol is. Ilyen a kapitalizmus. Az ügyesek meggazdagodnak, a férgese elhullik.

De ez nem egy normális ország, és ez nem egy normális kapitalizmus. És ez nem egy normális labdarugó bajnokság.

Mert nem nevezhető normálisnak az, ahol a miniszterelnök megtehette, hogy az ő akaratából több ezer főt befogadó csilli-villi stadiont rittyenthettek sok-sok milliárdért egy 1500-as lélekszámú helységben, a saját kertje végébe, a nyári budija mellé, ahol a haverja és kegyeltje focicsapata játszik, mindeközben pedig veszni hagyták egy közel százszor ekkora lélekszámú megyeszékhely futballcsapatát. És miközben persze ugyanez a hatalom nem mellékesen megtehette azt is, hogy nem is oly rég 400 milliós állami segítséghez juttatta azt a Mezőkövesdi futball-klubot, amelyik azután persze simán kiesett az első osztályból.

És folytathatnánk a sort a hatalomnak kedves focicsapatok különféle burkolt vagy kevésbé burkolt állami támogatásainak felsorolásával. A felcsútiak állítólag még az Országos Roma Önkormányzat pénzéből is részesültek.

Ezért jogos a kérdés, miért nem kaphat segítséget éppen a Győri ETO a miniszterelnökünktől? Netán Orbán pikkel rájuk valamiért?

Lehet találgatni. Az viszont mindenesetre tény, hogy már eldőlt, idén az ő kedvenc csapata nyeri toronymagasan a hazai bajnokságot, miközben az egyik fő riválisát sikerült úgy leradírozni a hazai labdarúgás térképéről, mint Orbán felcsúti kéglijét a Google térképről.


http://proszektura.blog.hu/2015/05/10/orban_napirendje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NINA RICCI GÖRÉNYe
  2015-05-12 18:54:11, kedd
 
  2015. május 11., hétfő


NINA RICCI GÖRÉNYE


Orbán Viktor a kormány csökkenő népszerűségének visszaszerzése érdekében erősítené a "nép közeli" politikai kormányzást.
A kormányfő terveiről már beszélt a Fidesz elnökségének múlt heti tanácskozásán is - értesült a Népszabadság a fideszes vezérkar tagjaitól.
A tervek szerint Rogán a frakció vezetésével párhuzamosan "kvázi" miniszterelnöki kabinetfőnök lesz, de a parlamenti gazdasági bizottsági elnöki posztjáról sem mond le.
Ősszel azonban - a Fidesz-kongresszushoz időzítve - távozhat frakcióvezetői pozíciójából és hivatalosan is Orbán Viktor politikai kabinetfőnöke lesz." - írja a Hír24 portál.

A hír magában is meglepő - hát elveszítette volna a Fidesz a népszerűségét?
Erről ezidáig szó sem nagyon esett, a vezérkar folyamatosan győzelmi indulókat harsogott, és amikor a sors fenékberúgta őket, fel sem szisszentek - úgy viselkedtek, mint Honecker, mikor beleült a Brezsnyev által székére tett rajzszögbe.
Erre most tessék, Rogántól várja a Vezér a megváltást, alátámasztva ezzel állapotromlásáról szóló, egyre sűrűbb híreket.
Éppen Rogántól.
Ez olyan, mintha a Nina Ricci legújabb parfümjét egy vedlett görénnyel reklámozná, tetejében egy, a reklámiparban újdonságnak számító illatos kampány keretében.
Rogán számomra egyébként is rejtély, maga a kétlábon járó gusztustalanság a sunyi tekintetével, a menyét képével - mit mondjak, nem vennék tőle használt autót, hogy a klasszikus kérdésre feleljek.

Hogy randa, az nem lenne baj, volt már a világban egy-két randa, de népéért élő és dolgozó politikus, de ez az ember egy sunyi tolvaj is, aki a pofátlanság csúcsaira úgy jutott fel, hogy közben a közelében lefelé gördülő lavinák is kitértek az útjából.
Nem akarom a hölgyek körében népszerűsíteni, de ennek az embernek a nyelve tudhat valamit, amit más emberek nyelve nem, - ha Orbán segge beszélni tudna...
Egy-két Pasa Parki lakásbiznisz meg se kottyan neki, megússza anélkül, hogy akárki hivatalosan érdeklődött volna utána, most meg ő szeretné növelni a Fidesz népszerűségét, pontosabban Orbán Viktor látja erre alkalmasnak.

Persze érthető, ahol a dudva túl magasra akar nőni, ott el kell tolni egyszer-kétszer a fűnyírót, ha nem akarjuk, hogy a fejünkre nőjön.
Márpedig minden jel arra mutat, hogy a Nemzeti Parvenü fejében megfordult az önálló politizálás gondolata, sőt, nyilvánosan is el merészelt térni a fősodortól, melyet Orbán egyedül sodor.
Ez pedig helytelen, mert ha ma még csak ő bátor is, holnapra felnőhet egy kamikáze-nemzedék, Lázár Jankónak társai támadhatnak, amit most, Lajosjárás idején nem lenne szabad megengedni.
Egy a libacsapat, egy a gúnár, ha több van, akkor abból csak a baj van...
Így aztán a Simicskára mért csapáshoz elengedhetetlenül szükséges források feletti ellenőrzést oda kell adni Rogán pasának, ő úgyis otthon van a médiában, végtére is már a Blikk szobrát is ő finanszírozta.
Magyarország egyébként is arra a hajóra hasonlít, melyben van hajókazán, a fűtők lapátolnak vadul, de nincs benne gép, csak a gőzkürt, amit most a hóna alá csapott ée elvitt magával Simicska.
Lázárt meg el kell hajtani, jó messze a Fidesz alelnöki posztjától.
Lázár így érzi a rosszallást, Rogán meg azt hiszi, hogy ha jól teljesít, akkor megvédi őt a Gazda.

Ez persze illúzió, Orbán nem véd meg senkit, ő csak saját magát védi, azt is egyre nehezebben.
Merthogy egyre növekszik rajta a teher, mintha végre egyesek rájöttek volna arra, hogy akit folyamatosan nyomás alatt tartanak, az könnyebben hibázik.
Mai hír, hogy a DK vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál Orbán Viktor, Lázár János és Mészáros Lőrinc ,,magyar állampolgárokkal" szemben - jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes, akiről köztudott, hogy nem megy Dunának attól, ha nem szereik a kormánypárti politikusok.
Érdekes kérdés, hogy a NAV elnökében lesz-e annyi bátorság, amennyi ezeknek a vizsgálatoknak a folytatásához kell.
Elvileg kellene, hogy legyen, hiszen napjai a hivatalában meg vannak számlálva és az útja onnan csak Simicska valamelyik cégéhez vezethet, zsebében egy icipici adathordozóval.
Génhordozó ellen adathordozó - teljesen sportszerű felállás, nekünk pedig mindegy, hogy milyen színű a macska, csak fogja meg az egeret - azt hiszem Mao Ce Tungot idéztem, de ha nem, akkor Teng Hsziao Pinget.

Szóval állandóan fokozni kellene a nyomást, folyamatosan, összehangoltan és olyan formában, hogy ha eredménye talán nem is lesz, de legalább sajtóvisszhangja legyen itthon és külföldön egyaránt.
Ezzel párhuzamosan lehetne éppen felháborodni is a demokrácia tagadásán és az autokrata berendezkedés favorizálásán, minden napra kellene adni egy kis tipródnivalót az Élő Legendának, aki már így is egyre szánalmasabb figura.
Végtére is nem kell minden diktátort lelőni, éppúgy megfelel a célnak egy párnás kis szobácska, ahol tiszta pillanataiban elmerenghet a régi dicsőségen.
Szóval, vannak pozitív jelek, a Fidesz belső mozgásai is arra utalnak, hogy megdőlt a Vezér csalhatatlanságába vetett hit, a hazai ellenzék és a külföldi közvélemény is egyre aktívabb, hát nem kellene hagyni rápihenni.
Lehetne egyébként konkrét ügyekben is feljelentéssel élni, például a Quaestor-ügyben, van jogász elég és lassan-lassan az értelmesebbje úgyis elkezdi átpozícionálni magát beszariból demokratává.

Talán elkezdődött valami, talán Orbán Simicska kinyírásával mataharit vagy harakirit vagy mit is követett el, felvágta a hasát.
De az is lehet, hogy a kisgömböc már annyira telezabálta magát, hogy éppen most pukkad ki.
Reménykedjünk...



http://www.pupublogja.hu/2015/05/nina-ricci-gorenye.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.