Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Már nyomtatják a görög drachmát?
  2015-05-13 20:15:53, szerda
 
 
2015. május 13., szerda 10:11 Napi.hu

Már nyomtatják a görög drachmát?


Úgy tűnik, az első "keselyű" már alaposan belakmározott Görögország haldokló eurózóna-tagságából. Egy bankjegyek nyomtatásával is foglalkozó vállalat részvényárfolyama hatalmasat szökellt arra a híresztelésre, hogy megrendelést kapott az athéni kormánytól.

A bankjegyek nyomtatásával is foglalkozó, kanadai Fortress Paper Ltd. részvényei két éve nem látott növekedést produkáltak, miután a vállalat internetes oldalán megjelent egy hír arról, hogy szerződést köthetnek a görög kormánnyal - jelentette a Bloomberg. A Fortress részvényei szédítő, 22 százalékos emelkedéssel, 3,78 kanadai dollárra drágultak a torontói tőzsdei kereskedésben.

A cégnek ettől függetlenül is jól megy: ebben a hónapban, azaz két hét alatt 65 százalékkal nőtt a piaci értéke. Ami a tegnapi hírt illeti, a ZeroHedge pénzügyi információszolgáltató vállalkozás szerint a brutális rallyt az indokolhatja, hogy Görögország felkészül egy párhuzamos valuta alkalmazására az euró mellett.

A kormány egyfajta fizetési ígérvényként bocsátaná ki az új bankjegyeket - például ebben fizetné a közalkalmazottak bérét -, miközben az euróforgalom visszaszorulna. Szakértők segítségével ezzel a megoldással egy ideig még az eurózónában maradhatna az ország azt követően is, ha nem törlesztené adósságait, azaz fizetésképtelenné válna.

Az észak-vancouveri székhelyű Fortress kedden végül kénytelen volt közleményt kiadni, amelyben arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy fogalma sincs arról, miért szárnyalnak a részvényei. Chadwick Wasilenkoff, a társaság elnök-vezérigazgatója nem kommentálta a fejleményeket, amikor rövid nyilatkozatot adott újságíróknak Vancouverben.

A Fortressnek a svájci Landqartban van üzeme, amely a bankjegyek mellett, vízumokat és útleveleket gyárt. A gyár az idei első negyedévben 2715 tonna - összefoglaló néven - biztonsági papírt értékesített, ami érezhetően több a 2014. október-decemberi 2270 tonnánál - derült ki a vállalkozás múlt héten megjelent jelentéséből.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/mar_nyomtatjak_a_gorog_drachmat.597688.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2015-05-13 20:10:21, szerda
 
  Maradunk Afganisztánban

2015. május 13. 19:05
Hunhír.info

Megállapodtak a NATO-tagországok külügyminiszterei szerdán arról, hogy az észak-atlanti szövetség a jelenlegi kiképzői misszió lejártát követően is jelen marad Afganisztánban - jelentette be Jens Stoltenberg főtitkár azt követően, hogy a törökországi Antalya közelében tanácskozó miniszterek befejezték a téma tárgyalását.

"Megállapodtunk abban, hogy fenntartunk egy polgári irányítású missziót, amelynek egy katonai alkotóeleme is lesz" - fogalmazott sajtótájékoztatóján a főtitkár.

Stoltenberg már a találkozó előtt jelezte, hogy elképzeléseik szerint az észak-atlanti szövetség a 2016-ban véget érő támogatói misszió utáni időszakra is meghosszabbítja jelenlétét a dél-ázsiai országban.

A megbeszélésen az afganisztáni küldetésekben érintett más országok is képviseltették magukat.

A NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF) harci küldetése január elsejével ért véget hivatalosan Afganisztánban. Ezzel egy időben vette kezdetét az Eltökélt Támogatás fedőnevű misszió, amelynek keretében húsz ország (köztük Magyarország) mintegy 12 ezer katonája képezi ki és látja el tanácsokkal az afgán biztonsági erőket.

Afganisztánban a szélsőséges tálib felkelők április végén jelentették be, hogy megkezdték idei tavaszi offenzívájukat, amit az utóbbi hetekben több súlyos támadás követett, elsősorban az ország északkeleti részén lévő Kunduz tartományban.

Az Egyesült Államok kezdeményezésére a NATO a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások után indított beavatkozást Afganisztánban, amely a New York-i és washingtoni terrorakciókat elkövető al-Kaida szervezet legfőbb hátországa volt - írja a távirati iroda.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=84104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha Orbán mégsem beteg, akkor vagyunk csak igazán szarban
  2015-05-13 07:37:39, szerda
 
  Ha Orbán mégsem beteg, akkor vagyunk csak igazán szarban


Szó sincs megbicsaklott elméről, torz személyiségről. Orbán élete végéig Magyarország ura, első embere, ha lehet, a leggazdagabb akar lenni.
Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2015. május 12. | 3 hozzászólás

kapitoliumiludak

Ha Orbán Viktor, a magyar kormányfő beteg, aki a saját fantazmagóriáinak rabja és kivezetni készül Magyarországot Európából, a civilizált demokratikus világból, akkor a magyar társadalom milyen kórban szenved, amikor hagyja, hogy ezt megtegye? A kérdés, hogy melyik betegség az igazán veszélyes? Az, amit egy embernél, jelen esetben Orbán Viktornál diagnosztizáltak, vagy az a járvány, az a ragályos hülyeség, passzivitás és megalkuvás, az a ,,Pató Pál szindrómának" nevezett kór, melyet több millió magyar kapott el, másik néhány millió mellett, akik viszont politikai-, kulturális és intellektuális farkasvakságban szenvednek, nem látnak az orruknál tovább, így azt sem ismerik fel, hogy Orbán Személyében vak vezet világtalant, mégpedig több milliót és ráadásul csúnyán félre?

A beteg emberrel, főleg a szellemi fogyatékossal a legprimitívebb népek is szépen, tisztelettel bánnak, megértéssel közelednek hozzájuk, sőt voltak olyan fejlett kultúrák, ahol az elmebajt isten adományának tekintették, és minél nagyobb baromságokat hordott össze valaki, minél jobban elragadta a fantáziája, minél erősebbek voltak a téveszméi, annál nagyobb figyelmet kapott a közösségtől. Ma sem lehet ez másképpen, amikor a liberális demokrata világ sok mindent tolerál, ami nem látszik normálisnak, vagy legalábbis nagyon elüt az általánosan elfogadott viselkedési formáktól, a megszokott értékrendtől. Ezért megértéssel és türelemmel kel közeledni Orbán Viktor betegségéhez. Már amennyiben viselkedése valamely kór következménye, mert ez azt jelenti, semmi értelme elítélni a tetteit, hiszen beteg, azaz nem ura a gondolatainak, a cselekedeteinek.

De, mi van, ha nem beteg? Mássága nem elmebaj, a tudat beszűkülésének a következménye, hanem csak arra vezethető vissza, hogy tényleg mást akar csinálni Magyarországon, mint az Európai Unió 27 másik tagországában, a demokratikus világban csinálnak, vagyis valóban hatékony, tettre kész, jól teljesítő, a problémákkal nem tökölődő, a korrektséget, meg a szabadságot, a liberalizmust, mint lejárt lemezeket sutba dobó diktatúrát akar építeni, ami immár nem egyszerű feltételezés azok után, hogy egyre-másra erősíti meg azt a véleményét, hogy a demokrácia jó dolog, de a diktatúra még annál is jobb? Nos, ha Orábn egészséges, akkor vagyunk igazán nagy szarban. Mert ez azt jelenti, hogy nincs itt szó megbicsaklott elméről, hatalmi mámorról, a személyiség torzulásáról. Ráadásul, - mivel nem beteg -, nem is gyógyítható.

Orbánnál nem betegségről, hanem arról van szó, hogy Felcsút szülöttje élete végéig Magyarország ura akar maradni, első ember, ha lehet ehhez a leggazdagabb is, mivel pénzre mindig szükség van a hatalom megszerzéséhez és megtartásához. Tehát tiszta elmével, egy sakkjátékos, vagy egy programozó szigorú és következetes logikájával építi fel a rendszert, kövezi ki az utat saját maga előtt, félre söpörve minden akadályt, ami célja elérésében hátráltatja. Nem számít, hogy az Európai Unió, vagy a Német Szövetségi Köztársaság, vagy az Amerikai Egyesült Államok a nemtetszésének ad hangot, arra meg végképp tojik, hogy vannak olyan magyarok, akiknek nem jönnek be a tervei, már az sem, amit eddig tett, mert tudja, hogy előbbieknek a legkisebb problémája is nagyobb a magyarok nyavalyájánál, a magyarok meg vagy ki fognak vándorolni, vagy már ki is vándoroltak, vagy végül beadják a derekukat, de ha nem is, ténylegesen semmit nem fognak tenni ellene, mert nem Orbán, hanem ők az igazi betegek, az akarat nélküli, bábok, akikkel azt csinálhat, amit csak akar.

Azok, akik nem fertőződtek meg a személyi kultusz, Orbán Viktor imádatának vírusával, azok úgy is csak siránkozni fognak az idők végtelenségéig. Betegesen azt szajkózva, hogy ez már mindennek a csimborasszója, ezt senki nem gondolta volna, ilyen nincs is, ez már majdnem szar. Igaz még nem teljesen, mert ugyan büdös és elég barna is, de a szar számos ismérvét még nem sikerül azonosítani benne, ráadásul, hasonló szar szerű ürülék máshol is előfordul a világban, és ott sem biztosak abban, hogy tényleg szarba léptek, vagy csak úgy érzik. Tehát csak azért, mert már nyakig ülünk a szarban, ne essünk át a ló másik oldalára, mert fölösleges farkast kiáltani addig, amíg bele nem harapott a seggünkbe. Mert ugye, mit fogunk kiáltani, amikor tényleg beleharap a seggünkbe a Jobbik? Az lesz igazán csak szar. Mi ez a szar ahhoz képest? Örüljünk, hogy nem szarabb a szar ennél a szarnál, mert lehetne sokkal szarabb! Nem beszélve arról, hogy a magyar értelmiség, és a magát demokratikusnak mondó udvari ellenzék, nyavalygásával ellentétben: ,,ha ez így folytatódik (mondjuk 2016, sőt esetleg 2018 után is) akkor ezt mi már nem fogjuk tovább bírni", a történelmi tapasztalatokra támaszkodva, inkább azért fohászkodjunk, hogy ez a szar nehogy addig tartson, amíg mi ezt bírjuk.

Tehát hagyjunk fel azzal, hogy Orbánt megpróbáljuk betegnek diagnosztizálni, mert ő a legnormálisabb az egész országban. Egyedül ő tudja, hogy mit akar és ennek megfelelően, mit kell konkrétan tennie. Ezért tud buldózerszerűen haladni a célja felé, az agyatlan és így a diktatúrát nagyobb fájdalom nélkül eltűrni képes társadalom és az annak megfelelő intézményes háttér teljes kiépítése irányába. A többiek, a nem létező Fidesz, a még úgy sem létező ellenzék, a tényleg súlyosan elmebeteg emberek eme két vicces gyülekezete, akiket puszta nézésével képes volt Viktorka megbabonázni, mint kobra az egeret, a minden akaratától megfosztott, megfélemlített magyar társadalommal együtt tétlenül tűri, hogy Orbán Kobra Viktorka lassan körbefonja őket, és miután kiszorította belőlük az élet utolsó leheteltét is, körbenyálazza, lenyelje és lassan megeméssze őket. Mindenkit, aki nem képes elmenekülni a vadászterületéről.

Egyedül abban bízhatunk, hogy a szemét, haszonleső és gerinctelen sameszei, a Lázárok és Rogánok, vagy a náluk is szarabb alakok, mert okosak, mint a Varga Mihályok és Gulyás Gergelyek, vagy a lázadó Simicska nyomába lépő, Mészáros Lőrincek, Csányi Sándorok, Demján Sándorok egy borgőzös, vagy pálinkamámoros bajnoki után a Puskás Arénában körbefogják a gyanútlan diktátort és a protokoll sorrendet szigorúan betartva, halkan hátba döfik, miközben Viktorka szájáról felszáll az egymilliárd forintos kérdés: ,,Te is fiam Lőrinc!" Csak ebben bízhatunk. Brüsszel, Berlin és Washington messze van, mi meg nem vagyunk sehol. Mi, akik nem szeretjük a nemzeti együttműködés hazug rendszerét, mi elképedt és csalódott magyarok, akiknek szemén még nem nőtt narancs színű hályog, súlyos és gyógyíthatatlan betegek vagyunk. Lassan a múlt század sötét, ötvenes évei után, az egyszer már megfékezettnek hitt gyermekbénulás járvány áldozataivá válunk. Már elfutni sem leszünk képesek a sorsunk elől, aminek süket és vak kovácsai vagyunk.

Zsebesi Zsolt


http://gepnarancs.hu/2015/05/ha-orban-megsem-beteg-akkor-vagyunk-csak-igazan-szar ban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Parlament, sajtó, társadalmi élet
  2015-05-13 07:28:25, szerda
 
  Parlament, sajtó, társadalmi élet

olyan félelmetesen egyöntetű,
titokzatosan egyhangú, dermesztő hallgatásba merült , hogy a viszonyokat nem ismerő, gyanútlan kívülálló azt hihetne,
miszerint a zsidó-probléma a magyar életnek közmegelégedésre elintézett,
már régen kioperált rákfenéje.
Már pedig ilyen struccpolitikával nem lehet e kérdést elintézni.
Bármennyire kínos és kellemetlen,
különböző okokból kellemetlen ez sokaknak,
mégis szemébe kell nézzünk ezzel a problémával, keresnünk kell a józan
és egészséges megoldás módjait,
mert nekünk a
jövendő magyar nemzedékek számára
egy jobb és emberibb sorsot,
életet és kenyeret kell biztosítanunk.
A mi válságproblémáink végső eredői között,
ha a zsidó sajtó által tervszerűen s már az unalomig hangoztatott frázisokat nem tekintjük, fenyegetően mered reánk egyik vagy másik vonatkozásában a megoldatlan zsidókérdés.
A gazdasági válság főképpen földműves népünk teljes elnyomorodásának hátterében ott lappang letűnt évtizedek szinte jóvátehetetlen bűne,
teljes beletörődés bank és hitelszervezetünknek, valamint mezőgazdasági bel- és külföldi áruközvetítésünknek, árukereskedelmünknek teljes elzsidósodásába.
A produktív erőket, a termelő munkát
a zsidó spekulációs tőke teljesen
a maga érdekeinek szolgálatába állította.
A magyarországi bankkapitalizmus sajátosan zsidó mentalitásával talán egész Európában egyedülálló jelenség.
Ez a kapitalizmus nem érez, de nem is érezhet sorsközösséget a magyarsággal,
mert származásánál, egész külön lelkiségénél fogva saját fajtájának távolabbi
nemzetközi céljai hevítik.
Számára ez a milliókat emésztő gazdasági nyomorúság nem egyéb, mint egy váratlanul hosszú ideig tartó gazdasági visszaesés, hanyatlás és a kedvezőtlen körülmények összessége., amelyben magatartását és álláspontját, mint mindig, úgy most is kizárólag csak a nyereség szempontja irányítja.
Keresi a nyerészkedési lehetőségeket
és ha az üzlet s a haszon érdekei úgy kívánják,
habozás nélkül csap le az egyetemes nemzet nyomorúságán, lelkiismeret és lelkifurdalás nélkül kegyetlenül.
Hideg fölénnyel, szenvtelen közönnyel nézi a magyar millióknak a betevő falatért folytatott, naponként megismétlődő, de mind nehezebbé váló verejtékes erőfeszítéseit.
Ez a spekulációs kapitalizmus.
Minden egészséges nemzetgazdaságnak veszedelmes és végzetessé válható élősködője, csakis világviszonylatban gondolkozik
hiszen már régen túlnőtt az államkereteken.
Ahol csak tehette, magához ragadta az összes gazdasági intézmények
és érdekképviseletek vezetését.
Ez a kapitalizmus eredetére, fejlődésére, bomlasztó tevékenységére — az ő lényeges jellemvonásaira nézve - mindenütt egyforma és hasonlatos.
A modern bank- és hitelkapitalizmust
a judaizmus termelte ki magából;
a kettő a legbensőbb kapcsolatban van egymással, élet megnyilvánulásaik tökéletesen hasonlóak, megegyeznek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.