Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Életmentő paradicsom ?
  2015-05-14 22:03:58, csütörtök
 
 



A paradicsom rengeteg értékes, természetes vegyületet tartalmaz. Ilyen pl. a likopin, ami a paradicsom színét adja.

Most azonban egy újabb rendkívül értékes tulajdonság derült ki a paradicsom magjáról. Úgy tűnik, megfelelő mennyiségben képes feloldani az erekben keletkező vérrögöket, ezáltal védhetnek az infarktussal és agyvérzéssel szemben is.

Ennek azért van most különösen jelentősége, hiszen a múlt héten zárult le egy rendkívül nagy tanulmány, amely kétség kívül állapította meg, hogy az aszpirin megelőző célú használata rendkívül káros, mivel sokszorosára növeli a gyomorvérzések kialakulásának esélyét. Más a helyzet azoknál, akik korábban már átestek pl. infarktuson, az ők esetében a kockázat mértéke nem éri el a várható előnyök mértékét.

A paradicsom az aszpirinnel szemben azonban biztosan nem okoz gyomorvérzést.

A paradicsom vérhígító hatása azonban csak 18 órán keresztül hat, míg az aszpirin hatása 10 napig is eltarthat. Ez azért nem hátrány, mert ha valaki megsérül, vagy gyorsan operálni kell nem mindegy, hogy mikor áll vissza a normális véralvadás. Ezzel elkerülhető a jelentős vérveszteség.

Mindkettő ugyanis a vérlemezkékre hat. Normális esetben a vérlemezkék teljesen simák, de ha gyulladás alakul ki az erekben (dohányzás, stressz, magas koleszterins, stb. hatására), a felszínük hegyessé válik (mármint az erek egyébként tükörsima felszíne), és ez adja meg a jelet a vérlemezkéknek az összecsapódáshoz, ami a vérrög képződés első lépése. Ezt követően a kezdetben tiszta vérlemezkékből álló trombus (fehér trombus) már lehetőséget teremt arra, hogy vörösvértestek, fehérvérsejtek, fibrin épüljön köré. Így kialakul a vérrög, ami ha pl. elzárja valamely szívkoszorúeret, akkor a szívizom bizonyos része nem kap oxigént és elhal (szívinfarktus). A folyamat néhány másodperc alatt végbemehet.

A felfedezés Asim Duttaroy professzor nevéhez fűződik, aki kifejezetten egy természetes vérrög képződést gátló vegyületet keresett, ezért szinte minden zöldséget és gyümölcsöt letesztelt. Ő talált rá arra a vegyületre, mely a paradicsomban természetesen van jelen.

Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a fokhagyma és a kendermag is.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Csontritkulásban szenvedő betegek étkezése
  2015-05-14 21:53:20, csütörtök
 
  A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik, és töréseket okoz.

A csontvesztés az öregedés általános velejárója, ha az optimális csúcscsonttömeg nem alakul ki gyermekkorban. A csontritkulás (osteoporosis) megelőzhető, amennyiben 20-25 év körül kialakul a csúcscsonttömeg, amikor még a csont lebontó és felépítő folyamatai egyensúlyban vannak. A kalciumban gazdag étrend célja elsődlegesen az optimális csúcscsonttömeg elérése fiatal felnőtt korig (primer prevenció), valamint a csontvesztés lelassítása felnőttkorban (szekunder prevenció). Az étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie, ami vegyes táplálkozást jelent, esetleges D vitamin kiegészítéssel. Ajánlott kalciumfogyasztás Az ajánlott napi mennyiség az alábbiak szerint alakul: gyermekeknek 500-800 mg, fiataloknak 1000-1200 mg, felnőtteknek szintén 1000-1200 mg, időskorban 1300-1500 mg, várandós és szoptatós kismamáknak 1500 mg.

A kalcium hasznosulását segítő/gátló tényezők

A D-vitamin (fokozza a kalcium felszívódás hatékonyságát a belekből, segíti a csontokba való beépülését), az A-vitamin (a csontok hossznövekedését segíti elő), a K-vitamin (csontfehérje képződés fontos szereplője), a C-vitamin (a kollagén alkotórésze), egyes ásványi anyagok (fluor, réz, mangán, cink, vas és magnézium), a laktóz (segíti a kalcium felszívódását), a savas közeg, valamint a rendszeres testmozgás. A kalcium hasznosulását gátolják az alábbiak: rossz tápláltsági állapot, túlzott fehérjefogyasztás (növeli a kalcium kiürülését), túlzott zsírfogyasztás, túlzott foszforbevitel, kevés D vitamin, kevés mozgás, dohányzás, alkohol, nagy mennyiségű koffein és konyhasó, valamint az oxálsav és a fitinsav. Az oxálsav (spenótban, sóskában, zellergumóban, rebarbarában) és a fitinsav (szárazhüvelyesekben és búzakorpában) a kalciummal oldhatatlan komplexeket képeznek, ami így nem szívódik fel.


Kalcium és foszfor:
Nagy jelentősége van a táplálékban lévő kalcium és foszfor egymáshoz viszonyított arányának, ugyanis ha a foszfor és a kalcium körülbelül ugyanakkora mennyiségben van jelen, akkor a foszfor segíti a kalcium csontokba történő beépülést és csökkenti a vizelettel ürülő mennyiségét. Amennyiben a foszfor aránya meghaladja a kalciumét, akkor a csontokból kalcium szabadul fel.

Az ajánlott mennyiség felnőtteknek 700 mg foszfor naponta, de ezt jelenlegi táplálkozási szokásunk meghaladja, köszönhető az üdítőitaloknak (kóla), a készételeknek, konzerveknek, a túlzott mértékű húsfogyasztásnak, ömlesztett sajtoknak. Tehát ezek fogyasztása csontritkulásban szenvedőknek kerülendő. Ha például egy pohár kólát elfogyasztunk ebéd után, azzal semlegesíthetjük az étel összes kalciumtartalmát. Az ideális étrend csontritkulásban szenvedők részére az, ha 56-58 százalék szénhidrátot, 30 százalékban zsírt és 12-14 százalékban fehérjét tartalmaz, és az összetevőket az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapelvei szerint kell kiválasztani. A kalcium, foszfor és magnézium aránya 1:1:0,5 legyen.

Ajánlott ételek, elkészítési módjuk:
Magas a kalcium tartalma a következőknek: tejpor, mák, parmezán sajt, óvári sajt, sűrített tej, mogyoró, olajos hal, dió, tej, tejföl, kefir, búza, banán. A tejtermékekben található laktóznak és a savas közegnek köszönhetően a kalcium kiválóan hasznosul. 0,5 liter tej 600 mg kalciumot tartalmaz, 10 dkg parmezán sajt 850 mg-ot.

A boltokban lehet vásárolni kalciummal dúsított termékeket is, pl. ásványvizeket (Apenta, Fonyódi, Kristályvíz, Parádi víz), Atlasz kalciumos kenyeret, Kalci sajtot, Orbit kalciumos rágógumit. Jó D-vitamin forrás a máj, tojás, tej, tejtermékek, a halolaj és a D-vitaminnal dúsított margarinok. A konyhatechnológia szempontjából a zsírszegény párolást, teflonban, grillen, mikrohullámú sütőben, alufóliában, sütőzacskóban történő sütést, valamint a joghurtos, kefires habarást kell előnyben részesíteni. Arra is oda kell figyelni, hogy a napi kalciummennyiséget ne egyszerre fogyasszák el, hanem egyenletesen eloszlatva, hiszen így nagyobb a biológiai felhasználhatóság.

A kalciumban gazdag ételeket ajánlott a déli, a délutáni és az esti étkezéssel elfogyasztani, mivel így a kalcium sokkal jobban beépül, mint reggel vagy napközben.

Ha a kalciumbevitel nagymértékben és tartósan meghaladja a napi ajánlott mennyiséget, vesekőképződést okozhat, és zavar léphet fel más ásványi anyagok felszívódásában, tehát fontos mértéket tartani.

Forrás:WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Brokkoli vs. őssejtek
  2015-05-14 21:30:15, csütörtök
 
 


A brokkoli egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságai korábban is ismertek voltak, ez a jóízű, egészséges és lúgosító zöldség nagy népszerűségnek örvend az emberek többségénél (a SuperGreens por is tartalmazza). Lúgosító mechanizmusán kívül azonban más fontos tulajdonságok is napvilágra kerültek az utóbbi napokban.

Kutatók szerint a brokkoli magában hordozza a mellrák megelőzésének és gyógyításának kulcsát. Egy olyan molekulát azonosítottak ugyanis a brokkoliban, mely képes ,,levadászni" azokat a sejteket, melyek a tumor növekedését ösztönzik és táplálják. A brokkoli nagy mennyiségben tartalmaz szulforafánt, ami képes megölni a mellrák tumor őssejteket, így képes megelőzni, illetve, ha már kialakult, akkor gyógyítani a betegséget. A Michigan Egyetem rákkutatói sikeres kísérleteket végeztek egereken és más sejtkultúrákon.

A kutatás vezetője szerint már régóta vizsgálják a szulforafánt és annak rák sejtekre gyakorolt jótékony hatásait, de az általuk elvégzett az első olyan tanulmány, mely egyértelműen mutatja a mellrák őssejtekre gyakorolt pusztító hatását. Duxin Sun professzor szerint a kellő mennyiségű brokkoli vagy brokkoli kivonat rendkívül jótékony hatású lehet a szulforafán tumor őssejtekre kifejtett hatása miatt. A tanulmány egyébként több híres folyóiratban, illetve szaklapban megjelent.

A kutatás azért rendkívül fontos, mert a fejlett világban nagyon sok mellrákot diagnosztizálnak évente a nők körében, és több százezren halnak meg évente a mellrák miatt világszerte. A jelenlegi kemoterápiás szerek azonban nem hatnak a mellrák őssejtekre, holott miattuk fejlődik ki, és terjed tovább a betegség. Duxin Sun professzor véleménye szerint a tumor őssejtek elpusztítása a legfontosabb tényező a mellrák gyógyításában és megelőzésében.

A kutatócsoport által készített tanulmányban brokkoliból kivont szulforafánt fecskendeztek mellrákban szenvedő egerekbe. Az eredmények azt mutatták, hogy a szulforafán hatására jelentősen csökkent a tumor őssejtek száma, miközben a normál sejtekre nem gyakorolt negatív hatást. A vegyülettel kezelt őssejtek később nem tudtak tumor sejteket előállítani. A kutatók később emberi mellrák sejteken is elvégezték a kísérletet és hasonló eredményt tapasztaltak laboratóriumi körülmények között.

Hasonló vizsgálatot beteg embereken egyelőre még nem végeztek, de a szulforafán, illetve a brokkoli jótékony hatása már most is valószínűsíthető, ezért kifejezetten ajánlott a brokkoli fogyasztása megelőzés céljából (illetve mellrákban szenvedő betegeknek), ráadásul a brokkoli egyéb szempontokból is nagyon hasznos és szerencsére nagyon finom is.

Hasonló eredményekkel nap, mint nap szembesülünk a zöldségek és gyümölcsök tekintetében. Ezért mindennél fontosabb, hogy a megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt minden nap elfogyasszuk, illetve olyan modern étrend-kiegészítő készítményeket fogyasszunk, mint amilyen pl. a SuperGreens, mely 20-szoros koncentrációban tartalmazza ezeket az értékes tápanyagokat valamennyi hatóanyagaikkal, melyek többségéről még ismeretünk és elképzelésünk sincs.
Forrás:drtihanyi

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Lúgosító és savasító gyümölcsök
  2015-05-14 21:26:26, csütörtök
 
  dr. Robert Young amerikai mikrobiológus szerint minden édes gyümölcs savasító hatású és veszélyeztetheti egészségünket. Amikor édes gyümölcsöt eszünk, pl. mangót, a nyálmirigyek azonnal szódabikarbónát kezdenek termelni a szájban, hogy közömbösítsék az édes gyümölcs savasító hatását és növeljék a nyál pH-ját. Az csupán egy tévhit, hogy az édes gyümölcs fogyasztása lúgosító hatású.

dr. Young szerint, aki rendszeresen édes gyümölcsöt fogyaszt - nem beszélve arról, aki megcukrozza a gyümölcsöt, kompótot, stb. - idővel magas árat fizet ezért. Kutatásai során dr. Young azt találta, hogy a sok édes gyümölccsel táplálkozók élővér elemzése során az élővér képe eltérést mutat a normálishoz képest (erjedés, gombák, stb.).

dr. Young szerint éppen ezért bizonyos gyümölcsöket csak szezonálisan, mértékkel szabad fogyasztani: alma, banán, narancs, mangó, ananász, kiwi, datolya,szárított gyümölcsök, stb.

Gyümölcsök, amikből bármikor, bármennyit ehetünk: citrom, lime, avokádó, grapefruit, sárgadinnye.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Ceterum censeo...
  2015-05-14 21:23:57, csütörtök
 
  Aligha nem a világ öt legjelentősebb tudományos folyóirata közt tartják számon a Cell nevű szaklapot. Nos, a legutóbbi számában a Marck Veldhoen által vezetett kutatócsoport az vizsgálta, hogy a káposzta, a brokkoli és más zöldségek tartalmaznak-e olyan anyagokat a jól ismert vitaminokon és rostokon kívül, amik megmagyarázzák ezen zöldségek jótékony hatásait.

Vizsgálatuk során arra a következtetésre jutottak, hogy igen. A káposztafélék népes családja olyan speciális molekulákat tartalmaz, amik szabályozzák a bélflórát és kiszorítják onnan a patogén csírákat, de ezt nem közvetlenül teszik, hanem az immunrendszer stimulációja révén.

Amikor ezeket az anyagokat kivonták a táplálékból és a kísérleti egerek tápjában nem szerepeltek, akkor a kísérleti állatokban az immunsejtek száma 70-80%-kal lecsökkent.

Emiatt a bőr is károsodik, elhúzódik a sebgyógyulás folyamata is.

A normális immunrendszer működéséhez szükség van az ún. AhR sejtfelszíni receptorokra, amik nem képesek kifejlődni a káposztafélékben lévő anyagok hiánya mellett.

Tehát a zöldségekben gazdag táplálkozással nagyon sokat tehetünk az immunrendszerünk és ezzel egészségünk érdekében.

Már az ókori Rómában is tudta ezt egy igen antipatkius ember, aki szenátor volt és rabszolgáit kötelezte minden nap a káposztaevésre és a betegségeiket is kizárólag csak a káposzta lével gyógyította (meg kellett inniuk, ill. a sebeiket is azzal kezeltette).

A kortársai ezt merő fukarságának tulajdonították, ami valószínűleg igaz volt, de ebben az esetben ráhibázott az igazságra. Neki köszönhetjük egyébként, hogy az egykor oly fényes Karthágó ma csak 40 cm magas romokból áll. Minden beszédét a szenátusban azzal zárta, bármiről is legyen szó: Ceterum censeo Kathaginem esse delendam: ,,Egyébként pedig az a véleményem, Karthágót el kell pusztítani. Az úr neve Cato volt.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A „halhatatlanság” csodás növényei
  2015-05-14 21:20:11, csütörtök
 
  Nem is gondolnánk, de kertünk telis tele lehet olyan növényekkel, melyeket az alternatív gyógyítók különböző betegségek kezelésére használnak: fertőzések, krónikus gyulladások, degeneratív megbetegedések. Ezek a növények segíthetnek minket a hosszú és egészséges élet elérésében.

A leghatásosabb gyógynövények egy jelentős része ún. adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, melynek révén hozzájárulnak a szervezet megfelelő egyensúlyának fenntartásához. Belső környezetünk állandóságára és egyensúlyának fenntartására utal a homeosztázis, melynek során az anabolikus és katabolikus rendszerek megfelelően funkcionálnak.

Ha ez az egyensúly felborul, megjelenhetnek az első tünetek: fáradtság, idegesség, depresszió, álmatlanság, túlsúly, stb. Az adaptogén növények segítik szervezetünket, hogy időben reagáljon a változásokra és alkalmazkodjon az új környezethez.

Ennek megfelelően egy adaptogén növény egy cukorbeteg ember szervezetében csökkenti a vér glükóz szintjét, alacsony vércukorszint esetében pedig növeli azt.

Az adaptogén növények ezen kifinomult hatásmechanizmusuknak köszönhetően egészségesebbé tehetik testünket ás javíthatják életkilátásainkat.

1, Bazsalikom
Az indiai gyógyítók a bazsalikomot egyedülálló gyógynövényként tartják számon, mely hatásos lehet vérnyomás, vércukor, valamint szív-, és érrendszeri problémák esetén. Ez a különleges növény szerencsére könnyen megterem, frissen és szárítva egyaránt rendkívül hatásos lehet.

2, Reishi
A Kínában a ,,halhatatlanság gombájaként" számon tartott reishi (pecsétviaszgomba vagy ganoderma lucidum) emeli a szervezet energiaszintjét, javítja a szív-, és érrendszer állapotát, erősíti az immunrendszert és bizonyos rákos és autoimmun betegségekben is pozitív hatást fejthet ki.

3, Dzsiogulan (Jiaogulan)
A dzsiogulan a ginseghez hasonló értékes vegyületeket tartalmaz. Legfontosabb tulajdonsága, hogy növeli a szervezet zsírégető funkcióját azáltal, hogy arra ösztönzi a májat, hogy több szénhidrátot és cukrot juttasson az izmokba (ahelyett, hogy elraktározná azokat). Ennek köszönhetően javítja a szív és erek egészségét, csökkenti a rossz koleszterin szintjét (LDL) és növeli a jó koleszterin (HDL) értékét. Leggyakrabban tea formájában fogyasztják világszerte.

4, Astragalus
Az atragalus elsősorban immunrendszer erősítő tulajdonsága miatt nyerte el az alternatív gyógyítók kitüntetését. Allergia, megfázás, influenza, fáradtság és gyulladások esetén rendkívül hatásos.

5, Zsálya
A zsályának kb. 900 különböző változatát ismerjük, az aztékok a ,,halhatatlanság növényeként" tartották számon. Jótékony hatását elsősorban a légúti rendszerben fejti ki, nyugtató hatású, javítja a légzést, de fejfájás és memóriazavar estén is kiváló, emellett pedig javítja az alvást.

Számos kultúrában tartották úgy, hogy aki zsálya teát fogyaszt, soha nem öregszik meg. A zsálya olajat pedig szívvédő, immunrendszer erősítő és anti-tumor tulajdonságai miatt kedvelik.

Az adaptogén növények az egészség megőrzésére mindig használhatók, de ha már kialakult a betegség, akkor soha nem mellőzhetők, bármilyen más terápiában is részesüljön a beteg.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A tiszta víz csodája
  2015-05-14 21:14:41, csütörtök
 
 



Az élet bölcsője a tiszta víz. Azt gondoljuk, hogy mindent tudunk a vízről, de ez távolról sincs így. Ismerjük fizikai jellemzőit. Hát persze. Minden kis iskolás tudja, hogy 0 celsius fokon megfagy és jéggé válik, de ez nem így van. A valóban tiszta víz, mely semmilyen szennyeződést nem tartalmaz (nincsenek benne jégképző magok) és semmilyen felülettel nem érintkezik (pl. edény falával) az -48 celsius fokon kezd megfagyni.

100 C fokon felforr, persze ez erősen nyomás függő, hiszen a Himalája tetején ehhez elég már 65 celsius fok is.

Testünk 63%-a víz, kisgyermekekben ez az arány közel 80%. Ahogy idősödünk, úgy csökken testünk víztartalma, szó szerint kiszáradunk. Élelem nélkül 40-50 napig is kibírhatjuk normális körülmények között, de víz nélkül csak pár nap az élet. Amikor megszomjazunk, szervezetünkben már vízhiány van.

Idősebb korban ez a jelző rendszerünk már nem jól működik, ezért 60 év felett már nem csak akkor kell inni, ha szomjúságot érzünk, hanem már akkor is inni kell, amikor még szánk nem száraz és nem is vagyunk szomjasak.

A gyermekek sok vizet isznak és ez így van jól. Nem nő tőle béka a hasukban, nem szabad tiltani a gyermekek vízfogyasztását (a felnőttekét sem). Minden nap, mindenkinek meg kell innia legalább másfél liter tiszta, jó vizet. Ezzel elkerülhet egy csomó betegséget (vesekő, epekő, elhízás, fejfájás, dekoncentráltság, fáradékonyság, stb.). A szilárd táplálékok emésztése során is keletkezik bennünk naponta két és fél dl víz. Ezt a vizet oxidációs víznek nevezzük.

A lédús gyümölcsök víztartalma eléri a 80-90%-ot. Fogyasztásuk már csak ezért is nagyon egészséges. Az alkoholos italok dehidratációt okoznak, azaz kiszárítanak, ezért vizet vonnak el a sejtjeinktől. Ez még a sörre is igaz! A másnaposság tüneteinek a döntő részét a sejtek kiszáradása okozza. A megoldás tehát a másnapi bő vízivás és néhány alapvető ion pótlása (magnézium, kálium, nátrium). A kávéban, teában lévő koffein is kiszárítja a sejtjeinket. Kezdetben élénkít, de utána sokkal fáradtabbak leszünk, mint amilyenek előtte voltunk.

A szem a lélek tükre, szokták mondani, a nyelv pedig azt mutatja meg jó közelítéssel, hogy ittunk-e ma eleget. A száraz, repedezett nyelv, a cserepes ajkak, biztos elégtelen vízfogyasztásra utalnak.

A tiszta víz íze tökéletes. Nem kell bele semmi ízesítő, színesítő. A szénsavas víz nem jó. Becsapjuk vele szervezetünket. A szénsav csípi a nyálkahártyánkat, ezért tudat alatt kevesebbet iszunk meg a szénsavas vízből, mint amennyire ténylegesen szükségünk lenne. Az evés közben történő vízfogyasztás kifejezetten egészséges. Az étel sokkal könnyebben emészthetővé válik általa és az emésztés során a belek sem vonnak el olyan sok vizet a szervezetünktől, mint egyébként. Ennek következtébe elmarad az étkezés után jelentkező tompultság, fáradékonyság, aluszékonyság. Ha mégis jelentkezik, akkor vizet kell inni és nem kávét!

A gyógyszereket mindig bő vízzel kell bevenni, nem úgy, ahogy a TV-ben láthatjuk sok filmben. Apró kortyokban igyuk, hogy vizet nyeljünk le és ne levegőt. A víziváskor hallható kluttyogás azt jelenti, hogy sok levegőt is lenyelünk a vízzel, amitől hasunk felpuffadhat.

A víz szép. Szép a pohárban, a folyóban, a tóban, a tengerben. A víz látványa megnyugtat. A négy őselem egyike: tűz, víz, föld, levegő. Éljünk vele egészségben.
Forrás drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Bromélia
  2015-05-14 21:11:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Begónia
  2015-05-14 21:10:19, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Tavaszi virágözön
  2015-05-14 21:08:03, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4466
  • e Hónap: 24328
  • e Év: 200203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.