Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Görögország csatlakozik a BRICS fejlesztési bankjához
  2015-05-18 21:27:20, hétfő
 
  Görögország csatlakozik a BRICS fejlesztési bankjához

Szofia Szkorafa hidfo.ru

Szofia Szakorafa, a görög Sziriza párt politikusa szerint országuk azzal hidalná át a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által Athén számára létrehozott adósságcsapdát, hogy csatlakoznak a BRICS-országok új fejlesztési bankjához (továbbiakban UFB), ami lehetővé tenné, hogy további forrásokhoz jussanak, és lassan leépítsék az adósságállományt. Szakorafa a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta,

“Görögország próbál menekülni az IMF és a Világbank halálos öleléséből, és elfogadja Oroszország felajánlását, miszerint csatlakozhat a BRICS-csoport bankjához és előrelépést tehet a terror monopóliumának megtörésében."

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika 2014 júliusában, egy Brazíliában tartott csúcstalálkozón írta alá az UFB alapításáról szóló megállapodást. A bank célja, hogy alternatívát nyújtson a nyugati ellenőrzés alatt álló pénzintézetekkel szemben, és főként infrastruktúra-fejlesztési projektekre összpontosít majd. A politikus hangsúlyozta, hogy a valós gazdasági fejlődésre kell koncentrálni ahelyett, hogy próbálnák megfojtani a görög népet, mint ahogy azt a nyugati hitelezők teszik.

Alexisz Ciprasz görög miniszterelnök személyesen is részt vesz a június 18-20-án, Szentpéterváron tartandó gazdasági fórumon, ahol megbeszélést folytat majd a BRICS vezetőivel az új fejlesztési bankhoz csatlakozásról.

Mivel az új pénzintézet elsősorban infrastruktúra-fejlesztési projektekkel foglalkozik, Athén egy újabb bankkal kötött újabb keretmegállapodással nem mélyebbre sodródik az adósságcsapdában, hanem épp ellenkezőleg; elegendő forrása lesz ahhoz, hogy megvalósítson olyan projekteket, melyek valós gazdasági forrásokat teremtenek az ország számára. Görögország a BRICS fejlesztési bankja által biztosított hitelkeretből finanszírozhatja a Török Áramlat megépítését, valamint más energetikai beruházásokat, melyekből később az országnak közvetlen bevétele származik. Görögország többek között részesedést kap majd az országon áthaladó gáztranzit után, ami a hitel visszafizetését követően is bevételforrást jelent az állami költségvetés számára.


http://hidfo.ru/2015/05/gorogorszag-csatlakozik-a-brics-fejlesztesi-bankjahoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levélke Csizmadia Lászlónak
  2015-05-18 21:20:06, hétfő
 
  Nyílt levélke Csizmadia Lászlónak


A CÖF-CÖKA és a Szellemi Honvédők arra kérik az Európai Parlament Elnökét, hogy kuss legyen


Igen kérem, a magyarok tömegeit képviselő CÖF és a még nagyobb népszerűségnek örvendő Szellemi Honvédők (nem én mondom, hanem ők, önmagukról) belengették az öklüket. Csizmadia László, minden ősmagyarok szülőanyja, a Békemenet első sorában masírozó főcivil prototípusa, a mindenki helyett nyilatkozó, levelező, felszólító és rendre utasító önjelölt próféta már megint nem talált jobb elfoglaltságot magának, mint a zembereket képviselni. Kéretlenül, de állati nagy pofával, ahogy az neki szokása.

Újfent levél született, mélymagyarul, önérzetesen, a köz nevében. Az ok: az Európai Parlament napirendre merészelte tűzni a "magyar ügy"-et, amin minden cöfösök atyamestere berágott. Most Martin Shulczot, az Európai Parlament elnökét küldi a sarokba, utasítva a Parlamentet, hogy pattanjon le a magyarokról, de tüstént. Csizmadia verbálisan körbevizeli a határokat, nehogy az Úniónak eszébe jusson mással foglalkozni, mint amit a fő-békemenetes kijelöl számára.

Van még egy kis libsizés és természetesen Gyurcsányozás is, mert ezek nélkül egy rendes szellemi - pláne, aki honvédő is - olyan, mint a teve napernyő nélkül. Végül felszólíttatik Martin Schulcz, hogy haladéktalanul olvassa fel a CÖF elnökének levelét a Parlamentben, abból legalább tanul valamit a sok büdös bunkó.

"2010 után a magyarok visszafizették hiteleiket, kijöttek a csőd közeli helyzetből. Gazdaságunk az Unióban az egyik legmagasabb GDP növekedést könyvelheti el. Az ország adóssága csökken, a foglalkoztatottság folyamatosan nő.

Az egyéni és közösségi szabadság jogok érvényesülnek, a kormányzat és a választók viszonya kiegyensúlyozott, szemben a 2006 és 2010 közötti brutális hatalmi fellépésekkel"

Ezt kell felolvasnia Schulcznak, ha jót akar. Persze nem csak ezt, a többi hülyeséget is.

Én pedig Csizmadia Lászlónak írnék egy levélkét, ha már ő veszi a bátorságot és mindenki nevében szíveskedik kuruttyolni.

Tisztelt elnök úr! (a megszólítás csak formalitás, ne tessék komolyan venni)

Megkérném önmagam, a családom és futó közvélemény-kutatás után a szomszédaim nevében is, hogy helyettünk ne nyilatkozzon, ne levelezzen és ne alkosson véleményt! Ne járasson le minket sem az ország, sem az Unió előtt! Bármennyire hihetetlen egy önhöz hasonlóan felfuvalkodott, uborkafára csimpaszkodó főemlős számára, de baromi sokan gondoljuk azt, hogy Magyarországon rohadtul nagy baj van. Ennek a bajnak fő okozója az ön kebelbéli ülephordozója, főnöke és fétise, aki történetesen a miniszterelnöki titulust bitorolja. Tettestársak a bajok előidézésében: a politikusok minden oldalon, a nemtörődöm, önmagáért kiállni képtelen, gyáva, lusta és ostoba társadalom, valamint az önhöz hasonlóan szervilis, a hatalom hátsójából ki sem látszó kis senkik.

Felszólítom a CÖF-öt, a Szellemi Honvédőket (uramatyám!) és Csizmadia Lászlót, hogy a továbbiakban a saját p...ükkel verjék a csalánt! Fejezzék be ezt a szánalmas, ellenben végtelenül röhejes levelezgetést egy ország nevében, és keressenek maguknak valami hasznos elfoglaltságot. Tudom ajánlani a szociális munkási pozíciót, hogy közvetlen közelről láthassák, mennyire nagyon jól teljesít az ország!

A Szellemi Honvédők szervezzenek tanfolyamot a híveiknek és legalább elemi szinten tanítsák meg őket a magyar nyelv helyes használatára, mielőtt ezek a hívek harcaba indulnak a szellem és a hon védelmében. Csizmadia úr pedig fogja a barátait és harcostársait, gyűjtsék össze a menetet és vonuljanak ki a települések szélére, ott masírozzanak fel-alá. Úgy legalább haszna is lesz a menetnek, mert letapossák a parlagfüvet, aminek a kiirtására összeadott közpénzt imádott kormányuk volt szíves elzabrálni.

Egyetlen egy mondat van a CÖF-CÖKA vezetősége által fémjelzett levélben, amivel teljesen egyet tudok érteni.

"Állj, és ne tovább!"

Tényleg állj, mert halálosan elegem van a bohóckodásukból.

A továbbiakban is maradok tiszteletlen.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/nyilt-levelke-csizmadia-laszlonak-00400421 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3,8 milliárd forint agrártámogatást kapott egy fideszes képv
  2015-05-18 21:08:33, hétfő
 
 
3,8 milliárd forint agrártámogatást kapott egy fideszes képviselő cége

ma 16:48


Farkas Sándor fideszes képviselő cége igen nagy nyertese volt az elmúlt éveknek. A Blikk írt ma arról, hogy a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt., aminek Farkas 37 százalékban tulajdonosa és igazgatósági elnöke, a 2007 és 2015 közötti támogatási időszakban

3,8 milliárd forint agrártámogatást kapott.

Ehhez jönnek még az egyéb bevételek, például annak a költségvetési törvénynek a jóvoltából, amit Farkas is megszavazott, és aminek köszönhetően a fábiánsebestyéni Kinizsi Park is 44,5 milliós támogatást is kapott a magyar államtól. Ennek a parknak Farkas feleségével többségi tulajdonosa, nyertek az Új Széchenyi Terven is 50 millió forintot egy lovasturisztikai sportkomplexum létrehozására.

Farkas elmondta a Blikknek, hogy idén lesz náluk a kettesfogathajtó-világbajnokság, ehhez kellettek új akadályok és lelátók, erre jött a támogatás.


Az agrártámogatás több mint 3000 hektáros föld és a szarvasmarhatelep után járt.

Az állami támogatás mellett kaptak állami földeket is, tavaly 151,5 hektár járt pályázat nélkül a Kinizsi 2000-nek.


http://444.hu/2015/05/18/38-milliard-forint-agrartamogatast-kapott-egy-fideszes-k epviselo-cege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánnak új kéglit veszünk
  2015-05-18 19:08:53, hétfő
 
  Orbánnak új kéglit veszünk


Azt szakmailag nem tudom megítélni, hogy éppen most kell-e a Budai Vár rekonstrukciójára 200 milliárdot költeni. Sejtéseim vannak. Azt azonban tudom, hogy L. Simon kedves költő, államtitkár megint kiröhögtette magát. Erre és Orbán új kéglijére is lenne egy fogadásom.


Banánköztársaság | 2015. május 18.


. Simon László a Budai Vár átalakításáról tartott konferencián előszeretettel hangsúlyozta, hogy a Várat azonnal meg kell újítani, ehhez társadalmi párbeszéd szükségeltetik. Ha én a társadalmi párbeszéd egyik alanya vagyok, akkor lenne véleményem, de ha nem, akkor is.

Ha netán Orbán Viktor újabb konzultációra hívna, és megkérdezné milliárdokért, hogy jó-e, ha ő a Várba költözik, most megmondom: nem. Azért azt sejtem, arra megy az egész istentudja mennyi milliárd, hogy a nép vezére királyi luxusban ártson tovább az országnak.

L. Simon kedves költő, a legalább tíz évre kalkulált Nemzeti Hauszmann Terv fő tudora nem oszlatta el kételyeimet arról, hogy miért olyan sürgős a nagy ház átalakítás. Echte presztízsberuházás ez - olyan jól dübörög a gazdaság, hogy nincs már máshol elkölteni a tömérdek sok pénzt. Adnék tanácsot erről millió embertársammal együtt.

Megtudom az átépítés egyik legsúlyosabb okát is az államtitkártól. Oltári nagy a baj a parlamenti fogadásokkal. Kicsi, szűk a hely. Egymást tapossák, lökdösik a Kossuth-, Széchenyi-díjasok, a nagykereszt-tulajdonosok, a rokonaik, a pincérek, a politikusok, a közjogi méltóságok (méltóságos istenem). A ceremónia után, amikor a Kupolateremből átmennek a Vadászterembe, már útközben szabályos lökdösődés alakul ki. A Sándor-palotában is piaci körülmények uralkodnak. A köztársasági elnökön kívül. Akkor amikor százával és naponta egyszerre akarnának bort inni Orbán és Áder vendégei.

Ekkora baromságot mondani! Bár a kedves költő nagyon jó ebben.

Úgy lehet, mint a délutáni csúcsforgalomban a buszon. Nem? Azért azt megnéztem volna, amikor Mácsai Pál hókon csapja Kovács Katit vagy a Szvorák Kati taszajtja a falig Karinthy Mártont.

* * *

Voltam én egyszer a Vadászteremben kitüntetés utáni - nem, még nem Kossuth-díjasként - állófogadáson, nem volt semmi baj a hellyel, hanem nem tudtunk koccintani. Pohár még akadt, de ital nem a fehér asztalokon. Na de aztán jött a politikus asszony, és igen kedvesen kérte a merev pincértől, adjon már egy kis borocskát. Adott. Lehajolt az asztal alá és előhúzott egy fél lityis üveget. Egyet, nem többet. Miért kellett dugdosni, azt máig nem tudom, nem a Ki Tud Többet Vedelni bajnokságon voltunk ott.

* * *

Tetszettek volna előbb gondolkodni. Felcsútra a SzancsóPanza üres fedett sportlétesítménybe tetszettek volna egyfélstadionnyi fogadótermet építeni, és időben letenni a kisvasút alapjait a vendégek szállítására.

Ha elkészül a Palota átalakítása, akkor ott olyan fogadások lesznek, hogy nyugágyban lakmározhat L. Simon is. Ez a legnagyobb gondja pártja és kormánya fő embereinek? Mert a fogadáson résztvevőké nem, az biztos.

Nézzük a lényeget! Orbán Viktor új munkahelyre vágyik. Királyi körülmények közé, hátha előbb megkoronázzák a Várban. A Karmelita-kolostort nézte ki magának. Anno, az első kormányzása idején még elég volt egy kis szoba a haza ügyeinek intézésére. Másodszorra már kinyílt a csipája, és nem kellett neki a 70 négyzetméteres Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon használta dolgozószoba. Átcuccolt a 180 négyzetméteres Nándorfehérvári terembe. Mintegy 15 millióért.

Ha megéri, jön a Karmelita kolostor, Isten nevében, a pénzünkből. A jelenlegi állás szerint 1,4 milliárd forintot adunk a közösből Orbánnak az új kéglijére. Pluszban a tervezett 200 milliárdos átalakítás mellé.

Valahogy így képzelné a magyar zember is: fiatalon egy pici, önálló szobácskában élni, dolgozni, dolgozni, aztán egy panellakás, mondjuk, olyan 55 négyzetméter, elférjen a gyerek is. Közben dolgozni, dolgozni, jól keresni, mint Európa nyugati felén divat, és felépülhetne végre a megálmodott házikó. Nem kell akkora, mint a Nándorfehérvári terem.

Ebből a hatalmas, négyzetméterekben is mért jóból csak Orbánnak, Szijjártónak, Lázárnak, Rogánnak, Kósának, Matolcsynak, Semjénnek, Habonynak és egyéb főkormányzó figuráknak jutott.

* * *

Az elhíresült Ovális Iroda az Amerikai Egyesült Államok elnökének munkahelye. Jelenleg Barack Obamáé. Minden új elnök egy kicsit alakítgatja saját ízlése szerint, de 78 éve minden amerikai elnöknek megfelelt dolgozószobának.

Ferenc pápa a vatikáni Szent Márta-ház 201. számú lakosztályában él. Nem költözött be az apostoli paloták pápai lakosztályába, hanem a pápaválasztáson résztvevő bíborosok szálláshelyén maradt. Azért választotta a Szent Márta-házat, mert szeret az emberek között lenni. Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában mutatja be a reggeli miséket, itt fogadja a nem állami delegációkat és a ház menzáján étkezik.

* * *

“Sokba fog kerülni, de mindannyiunk örömét fogja szolgálni" - mondta korábban a miniszterelnök költözéséről L. Simon László kedves költő, államtitkár.

A mondat első fele tökéletesen igaz.

Sokba kerül még ez a hatalmi hepp - nektek.

http://gepnarancs.hu/2015/05/orbannak-uj-keglit-veszunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc esete a vagyonnyilatkozati szürkezónával
  2015-05-18 19:05:31, hétfő
 
  2015.05.18. 10:10

Mészáros Lőrinc esete a vagyonnyilatkozati szürkezónával




"A vagyonnyilatkozatomban szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek" - duzzogta vissza Lőrinc barát Lézerdzsoni beszólására nemrég. Tudja fene, de az elfeledett egymilliárd és a szintén kifelejtett, Kiss Szilárddal közös cég után nem meglepő, ha Lőrinc őszinte igazmondásában mások is kételkednek.

A Nemzet Feljelentője, Tényi István például.

Tényi feljelentése alapján indult a kismagyar illetékességi abszurd: senki nem érezte magát felhatalmazva arra, hogy az uralkodóház felcsúti helytartója vagyona körül szimatolgasson. Jobb a békesség, amit ma elmismásolhatsz azért holnap nem leszel "simicska bérenc", vagy Gyurcsány kottából játszó áruló. Tényit ez szemmel láthatóan nem zavarta, ő szót fogadott a NAV-nak, és a felcsúti vagyonnyilatkozat - vizsgáló bizottsághoz fordult, ugyan nézzenek már utána, hol lehet az a 80 milliócska és a polgármonsteri fizetés, amit Lőrinc barát ezúttal kifelejtett. Elkaszinózta? Vagy valami apró, de kínos jelmezre költötte?

meszaros_penz.jpg

Szegény Lőrinc, valahol azért sajnálom. A nép egyszerű gázszerelőjéből felküzdi magát addig, hogy vagyona Lady Gaga éves árbevételével vetekszik, róla mintázhatják a keményen dolgozó kisember szobrát, beveszik az elitklubba, ahol már egyénre szabott törvényeket is kapni szokás, mégse lehet egy perc nyugta szegénynek. Pedig ő aztán tényleg annyira egyszerű, mint egy villás kapa, a vagyonnyilatkozat kitöltése rendszeresen meghaladja a képességeit.

Tehet ő arról, hogy nem kenyere a matek?

Ha a számok világa érdekelte volna brókercéget alapít és hagyja ezt a gázszerelő-földoligarcha-polihisztorságot a picsába. Ráadásul így több ideje lett volna a felcsúti fodball irányítására, szórakozásra, úgyhogy az áldozatért amit meghozott nem azt érdemli, hogy most már nem csak az ellenzék, de az egyatábor' tagjai is a vagyonosodását basztassák. Hogy lehet ilyen kényelmetlen helyzetbe hozni a felcsúti képviselő testületet? Most gründolhatnak egy vagyonnyilatkozat - vizsgáló bizottságot, mert az 1800 fős település - Lőrinccel együtt - 7 tagú testületének eddig ilyenje nem volt. No, meg ugye kérdés az is, ki ül bele ebbe a bizottságba? Mészáros János képviselő, Mészáros László alpolgármester, akiket a rendszer ki teccett stafírungozni trafikkoncesszióval elég alaposan? Flier Jánosné, a helyi Fidesz elnöke, akinek férje Lévai Anikó üzlettársa, földbérlet pályázat és Darányi terv nyertes?

Elfogulatlan vizsgálat lesz ez akárki meglássa, (muhaha) ha lesz egyáltalán. Szerintem érdemesebb arra tippelni, mi lesz az indok ami alapján elutasítják Tényi okoskodását.


http://varanus.blog.hu/2015/05/18/meszaros_lorinc_esete_a_vagyonnyilatkozati_szur kezonaval
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Véletlenül zsidó vezetőket zártak be Auschwitzba, majd amiko
  2015-05-18 19:02:26, hétfő
 
  Véletlenül zsidó vezetőket zártak be Auschwitzba, majd amikor ki akartak mászni, letartóztatták őket


Letartóztatták Riccardo Pacificit, a római zsidó közösség vezetőjét, amikor megpróbált megszökni a munkatáborból, adja hírül elborzadva a világsajtó.

Riccardoék ugyanis nem vették észre a kapuzárást. Vele volt a római zsidók szóvivője, Fabio Perugia, egy műsorvezető és az ő két technikusa is, ugyanis éppen interjút készítettek. Egy órán át toporogtak a bezárt táborban, míg végül úgy döntöttek, megpróbálnak megszökni.

A szögesdróton való átmászást nem merték megkockáztatni, ezért inkább a jegypénztár nyitva felejtett ablakát szemelték ki a célra. A kísérlet azonban beindította a riasztót, és pillanatokon belül ott teremtek a múzeum őrei, valamint a lengyel rendőrség. A járőrök annak rendje és módja szerint le is tartóztatták a zsidókat, akik nyelvismeret hiányában nem tudták elmagyarázni, mit keresnek Auschwitzban. A kihallgatás hajnali 2:30-ig tartott, ezt követően szépen bevitték őket az őrsre, ahol további három órán át faggatták őket.

"Egyre több és több rendőrt hívtak oda, mígnem már 12-en tartottak bennünket fogva a lágerben - panaszkodott Twitter-üzenetében Perugia. Letartóztattak, és úgy bántak velünk, mint valami bűnözőkkel" - méltatlankodott ugyanúgy a Háárec című izraeli lapnak.

"A lengyel rendőrség fogva tart minket Auschwitzban... Szégyen" - írta Twitteren olaszul Rikárdó Pacifici a tábori kihallgatás ideje alatt. A zsidókat csak reggel 6 órakor engedték szabadon, miután találtak egy tolmácsot, és az olasz külügy és nagykövetség is beavatkozott.

"Meg vagyok döbbenve - nyilatkozta Pacifici a repülőtéren, miközben a gépükre vártak. Reggel hatig vallattak minket, két zsidót, akiket bezártak Auschwitzba, ahol az egész családom meghalt. A nagyszüleim ott haltak meg, ez egy sokk. Az egyetlen bűnünk az volt, hogy ki akartunk mászni azon az ablakon" - mesélte az elődei szenvedéseivel párhuzamot vonva a Pacifici az olasz La Stampa lapnak adott interjújában.

(Harcunk.info - Kuruc.info / Times Live / Háárec nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/1037-veletlenul-zsido-vezetoket-zartak-be-aus chwitzba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarfoci
  2015-05-18 18:59:44, hétfő
 
  Magyarfoci

2015.05.16. 13:56


Gondoljunk bele, Végh Antal 1974-ben írta meg a Miért beteg a magyar futball? című könyvét. Pedig akkoriban még olyanok kergették a bőrt a hazai pályákon, mint Albert Flóri, Bene Ferenc, Fazekas, Kocsis Lajos, Kozma, Várady Béla vagy Zámbó.

Végh Antal még feltehette ezt a kérdést, s kutathatta a betegség okait. Az idő tájt még voltak olyan játékosok, akiket lehetett dicsérni, ha jól játszottak, és lehetett szidni, ha rosszul. Őket még lehetett labdarúgóknak nevezni. És amit csináltak, azt persze lehetett futballnak hívni.

Manapság viszont a Végh Antal-i kérdésfeltevés már értelmetlen. Hiszen ezt az izét, amit nálunk e címszó alatt végeznek, már nehezen lehet futballnak tekinteni. Vagyis a magyar foci már rég halott. És ami már nincs, az beteg sem lehet.

A mifelénk mostanában űzött speciális hazai játék helyes megnevezése ezért, mondjuk, lehetne inkább angolosan botláblabda vagy, a játékosok futásmennyiségét tekintve, nagypályás lábtengó. De mindenképen egyfajta hungarikum. Mint az akác, a kisüsti szilva vagy a hajdúsági torma.

Orbán azonban úgy döntött, egy olyan ország, amelyik minden téren jobban teljesít, nem létezhet igazi futball nélkül sem. A magyar foci megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. Ezért aztán sokmilliárdos stadionokat építtetett, igen jelentős adókedvezményeket is biztosított.

Az eredmények azonban továbbra is elmaradnak. Megszokott látvány: üresen kongó stadionokban bazmegoló, kétballábas táposok ténferegnek. Ahol pedig esetleg vannak is még drukkerek, ők a szurkolás helyett egymás anyázásával és cigányozással foglalkoznak.

Most azonban ismét lényeges változások előtt állunk. Első lépésként az MLSZ illetékes bizottsága minapi döntése szerint öt sportklub nem kapta meg az NB1-es induláshoz szükséges licencet. Így járt a 158 ezer lakosú Pécs, a 131 ezer lakosú Győr, a 118 ezer lakosú Nyíregyháza, a 113 ezer lakosú Kecskemét és a 32 ezer lakosú Pápa is. A hírek szerint főként pénzügyi problémák miatt.

Gond nélkül jutott viszont játékengedélyhez az ezeknél sokkal kisebb lélekszámú Paks és az 1824 lakossal büszkélkedő Felcsút is. Náluk, úgy látszik, nincsenek anyagi gondok, jobban be tudják osztani azt a kis pénzt.

Ez a licencmegtagadási folyamat egyébként beleilleszkedik az MLSZ-nek abba az elhatározásába is, hogy a bajnokság színvonalának emelése végett csökkenteni kell az úgynevezett első osztály létszámát. A hírek 14, sőt 12 részt vevő csapatról szólnak.

Én ennél drasztikusabb változtatásokat javasolnék.

Legyen az NB1 létszáma mondjuk három. Épp elég lenne a Vidi, a Fradi és a Puskás Akadémia versengése ezen a szinten. Na, jó, Kósa Lajos kedvéért esetleg szóba jöhetne még a Debrecen. Ezeknek a csapatoknak a meccseit pedig töltse meg nézőkkel a CÖF.

Mostanában úgysem csinálnak semmi hasznosat.



http://proszektura.blog.hu/2015/05/16/magyarfoci_305
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetente találkoztak Orbánnal, ahol eldöntötték, kik nyerhetn
  2015-05-18 18:56:05, hétfő
 
 
"Hetente találkoztak Orbánnal, ahol eldöntötték, kik nyerhetnek pályázati pénzeket" - kitálalt a volt nagykövet

2015. MÁJUS 16. Hír24

Lószar ez a sok duma a demokráciáról! Ezt mondta utolsó találkozásukkor Orbán Viktor a volt amerikai nagykövetnek, Eleni Kounalakisnak, aki könyvet írt a 2010-2013 közötti magyarországi élményeiről.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis 2010 és 2013 között volt az USA budapesti nagykövete. A 320 oldalas, angol nyelven megjelent könyv - melyben részletesen ír budapesti éveiről és arról, hogyan látta a magyarországi politikát - magyar-amerikai viszony alakulásáról szóló részeit az Index ismertette.


Kounalakis és Orbán Viktor állítólag már első találkozásukkor nem találták a közös hangot, és ez végig így is maradt. 2010-ben, az akkor ellenzéki vezérszerepben lévő Orbánt már bemutatkozó látogatásán felbőszítette a nagykövet azzal, hogy a gazdasági válságból való kilábalást és a rendszerváltozás óta elért fejlődést méltatta. Orbán viszont katasztrófának minősítette az addig eltelt két évtizedet, mert szerinte a kommunista milliomosok, és a bolsevik milliárdosok mindent elloptak.

Kounalakis úgy találta, hogy Orbán rendszerint elbűvöli a tárgyalópartnereit, ezért az amerikaiakat egy idő után már előre figyelmeztette: bármit is olvastak vagy hallottak a magyar kormányfőről, szimpatikusnak fogják találni. Az is feltűnt neki, hogy Orbán a találkozók elején magát és kollégáit mindig szabadságharcosokként mutatja be. A magyar miniszterelnök szabadságfogalma azonban teljesen más, mint az ókori görögöké vagy az amerikaiaké, és a személyes szabadsághoz semmi köze: Orbán számára a szabadság a bárki idegen befolyásától való szabadságot jelenti, aki nem magyar - írja könyvében.

Utolsó találkozásukkor sem tudták áttörni a köztük lévő falat: Orbán Kundera regényére utalva azt mondta Kounalakisnak, "Mi, magyarok a történelmünk súlyától szenvedünk. Önök, amerikaiak a történelmük könnyűségétől", mire a nagykövet erre azzal válaszolt, hogy Kundera számára a szabadság az elnyomástól való szabadságot is jelentette, különösen a kormány általi elnyomástól. Orbán ekkor mondta, hogy "All this talk about democracy is bullshit!", majd sértődötten kifejtette, hogy kétharmaddal választották meg, legjobb tudása szerint próbálja megoldani az ország rengeteg problémáját, és majd a következő választáson le lehet őt váltani, ha ez nem tetszik az embereknek - idézi a nagykövetet a portál.

Kounalakis ugyanakkor könyvében többször is hangsúlyozza, hogy Magyarország végső soron az Egyesült Államok szövetségese és barátja, a magyar törvényekről pedig a magyaroknak kell dönteniük, és az így kijelölt határt az amerikaiak nem léphették át. Clintonnak Orbán személyiségét még úgy írta le, mint egy okos, racionális embert, akinek bár más fogalmai vannak a szabadságról, a demokráciáról és a piacgazdaságról, mint az amerikaiaknak, de azért az energiabiztonság kérdésében és a nemzetközi ügyekben megbízható partner.

Az azeri baltás

Nagyköveti évei mélypontjának az új alaptörvény elfogadását tekinti a volt nagykövet, mert Orbánék magasról tettek a fenntartásaikra és tanácsaikra. Egyik legnagyobb sikerének pedig azt, hogy az amerikai diplomáciai gépezet beindításával végül a sokáig habozó Európai Unió is nyomást helyezett a magyar kormányra, ami így kénytelen volt alkotmánymódosításokkal visszakozni több problémás kérdésben is.

Kounalakis szerint talán maga Martonyi János - akit könyvében az egyik kedvenc kormánytagjának nevez - sem tudott arról, hogy az azeri baltás gyilkost, Ramil Safarovot Magyarország kiadja Azerbajdzsánnak, és az amerikai nagykövetséget is meglepte a hír. Amikor leültek erről beszélni Martonyival, a külügyminiszter alig mert Kounalakis szemébe nézni, és nem is próbálta különösebben védeni a baltás gyilkos kiadását. Ez volt a volt amerikai nagykövet szerint az az eset, amikor a magyarok megbízhatóságába vetett hitük megingott.

Németh Lászlóné és a túlzott őszinteség

Kounalakis könyvében Németh Lászlóné egykori fejlesztési miniszter túlzott őszinteségéről is szó esik: "Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek." - írja a volt nagykövet. Németh Lászlóné kifejtette neki: "Ha egy magyar vállalat pályázata versenyképes egy osztrák vagy német vállalatéval, akkor igen, nyerni fognak. Miért kellene, hogy német vállalatok építsék a magyar utakat? És ha a Közgép az egyetlen magyar vállalat, amelyik meg tudja csinálni, miért ne nyerhetnék továbbra is a pályázatokat?"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képzeletbeli vonal
  2015-05-18 18:37:27, hétfő
 
  "Képzeletbeli vonal

Fekete arról beszélt, hogy ha Európában egy függőleges vonalat húzunk Koppenhágától Athénig, akkor ettől a képzeletbeli vonaltól balra egy "rendszercentrikus, szabályszerű" Európa van, jobbra pedig egy "személycentrikus világ". Európában csupa rend és csupa szabály minden, Kelet-Európában és Ázsiában viszont személyiségek vannak, akiket remek vezetők terelnek. Ezek a vezetők erőn felül teljesítenek, hiszen nekik egy ,,európai egyensúlyi helyzetet" kell helyreállítani."

igazi elmebeteg.....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Készüljünk a legrosszabbra: nyakunkon egy újabb összeomlás?
  2015-05-18 18:13:07, hétfő
 
  Készüljünk a legrosszabbra: nyakunkon egy újabb összeomlás?

Fellegi Tamás, 2015. május 18., 15:26
Privátbankár


Néhány elemző meglehetősen borúlátó lett az utóbbi időben, szinte világvégét vizionálnak. Tőzsdei értelemben 2008 valóban világvége volt, a piacok olyan sebességgel este töredékükre, amire még 1929-ben sem volt példa. A szakemberek 50 százalékos, vagy akár ennél is nagyobb zuhanást jósolnak. Vajon igazuk van-e, és tényleg nyakunkon a krach?

A vészmadarak

A szóban forgó szakértők nem akárkik, elég jó nevük van a piacon. Közülük az egyik, Mark Spitznagel arról híresült el, hogy a 2008-as válságban hatalmas shortokat nyitott, és degeszre kereste magát. Most azt mondja, nem szabad meglepődnünk, ha bekövetkezik egy váratlan összeomlás, sőt, szerinte kifejezetten számítanunk kell rá.

Marc Faber, a svájci alapkezelő is hasonló véleményen van: szerinte máris hatalmas eszközbuborék képződött, ami bármely nap kipukkadhat. Ő ezért az ultra laza monetáris politikát hibáztatja, mondván, a megtakarítók a 0 kamat miatt kényszerülnek részvény-, és ingatlanvásárlásra, ők fújják a lufit. A szakértő azt mondja, nem lett volna szabad ilyen hosszan fenntartani ezt az abnormális kamatmentes állapotot.


Ami meglepő, hogy még a konzervatív Warren Buffett is állítólag készül az összeomlásra. Az ún. Warren Buffett indikátor, ami a teljes amerikai részvénypiaci kapitalizáció és az amerikai GDP hányadát méri, most ad eladási jelzést, amivel szerinte elérkeztünk a veszélyzónába.

Hogy kezeljük?

Na de mit tehet az egyszeri befektető, ha jön a nyakonöntés? A legkézenfekvőbb, hogy mindent kiszór és zsebre rakja a nyerőt (bukóban lenni nehéz a csúcsokon, csak azoknak sikerül, akik rossz egyedi papírokba vettek bele). A másik lehetőség, hogy a befektető becsukja a szemét, befogja az orrát, és kiüli a vihart. Ezzel az a baj, hogy még a 2008-as körben is várni kellett 5 évet a gyógyulásra, de van, hogy ez sokkal hosszabbra nyúlik: az 1929-es krach után szerény 23 évet kellett békésen várakozni a korábbi szint meghaladásáig.

Persze azt is meg lehet tenni, hogy meghatározunk egy kicsit szélesebb stop szintet, és ezzel elérhetjük, hogy a kisebb piaci korrekciók ne rázzanak le, viszont a nagy krachban ne legyünk beragadva. A komolyabb indexek évek óta, pontosabban 2011 vége óta nem estek 10 százaléknál többet egy-egy korrekcióban. Reális, ha azt mondjuk, hogy 3 és fél év után nem kockáztatunk ennél többet, és mondjuk 12-13 százalékos S&P 500 esésre tesszük a stopot.


Persze ez csak arra az esetre vonatkozik, ha valamilyen indexkövető instrumentumunk, vagy több részvényből álló kosarunk van. Ha speciálisan 1-2 részvényben ülünk, akkor szigorúan csak az adott papírokban kell meghatározni, hol legyen a stop, hisz előfordulhat, hogy egy részvény akár a felére is leesik, míg a fő indexek csak 15 százalékot gyengülnek.

Nincsenek még előjelek

Mindazonáltal fontos hangsúlyozni, hogy egy tőzsdei korrekció vagy akár összeomlás időpontja meghatározhatatlan, még akkor is, ha néhány komoly, elismert piaci szakértő emlegeti. Bekövetkezhet napok alatt, de az is lehet, hogy csak évek múlva kerül rá sor. Ráadásul 2008-ban volt idő felkészülni: az ordító jelek már közel másfél éve mutatkoztak. Egyrészt az amerikai lakáspiacon fújt lufi már 2007-ben vadul eresztett, és a bankok már kezdték érezni az ebből adódó hitelproblémát. Másrészt 2007 nyarán-őszén tetőzött a piac, utána csorogni kezdett, és 2008 januárjában is egy nagyot esett. Őszre már több, mint egy éve volt eső trendben a piac, így bármikor bekövetkezhetett ennek gyorsulása.

Most a csúcson vagyunk, így tényleg derült égből érkezne a villámcsapás. Ráadásul, és itt kissé ellentmondanánk az említett szakértőknek, az esetek többségében nem a tetőn omlanak össze a piacok, hanem először esnek, sokan megveszik az esést mint korrekciót, és csak utána jön a haddelhadd. Így azt mondhatjuk, hogy a komolyabb vészharang kongatást 1900 pontos S&P 500 alatt lehet megkezdeni.


http://privatbankar.hu/reszveny/keszuljunk-a-legrosszabbra-nyakunkon-egy-ujabb-os szeomlas-281391
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.