Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az álomtól a szabadulásig
  2015-05-02 09:55:38, szombat
 
  "Isten ... sokkal többet képes megtenni, mint amit mi valaha is kérni vagy álmodni mernénk - az imáinknál, a vágyainknál, a gondolatainknál és a reményeinknél sokkal többet." (Efézus 3:20, TLB fordítás)




Ha szeretnéd, hogy nőjön a hited és elvehesd Isten ígéretét, ami a Márk 9:23-ban olvasható - "Minden lehetséges annak, aki hisz" -, akkor először meg kell értened, hogy Isten a hit hat szakaszán visz keresztül.

1. szakasz: Álom
Milyen álmot adott neked Isten? Ha nincs álmod, amiért dolgozhatnál, akkor csak létezel. Imádkozz ezért: "Istenem, mutasd meg nekem, mi a terved az életemmel!" Céllal vagy itt a Földön. Amikor felfedezed ezt a célt, akkor felfedezed majd azt az álmot is, amit Isten ad neked, amiért élhetsz.

"Isten ... sokkal többet képes megtenni, mint amit mi valaha is kérni vagy álmodni mernénk - az imáinknál, a vágyainknál, a gondolatainknál és a reményeinknél sokkal többet." (Efézus 3:20, TLB ford.)

2. szakasz: Döntés
Talán van már egy Istentől való álmod az életedben, de még nem hoztad meg a döntést, hogy ezért élj. Isten a második szakaszban azt mondja neked: "Rajta, tegyél érte, hogy ez megvalósuljon!" Talán döntést kellene hoznod, hogy az életedet átadod Krisztusnak, vagy hogy bemerítkezel, vagy csatlakozol egy gyülekezethez, vagy beállsz egy szolgálatba.

"Ha olyanok vagytok, akik képtelenek feladni saját gondolataikat és döntést hozni cselekedeteitekről, ne gondoljátok, hogy bármit is kaptok az Úrtól. " (Jakab 1:7-8, GNT ford.)

3. szakasz: Várakozás
Amikor a dolgok nem akkor történnek, amikor mi szeretnénk, akkor próbáljuk Istent kielőzni, és kerülő utakon próbáljuk a dolgokat előbbre mozdítani. De ne tegyél kerülő utakat! Mert lehet, hogy így rossz döntést fogsz hozni. Isten várószobájában vagy, és várd, hogy Isten kezdjen el cselekedni.

Isten azt mondja a Habakkuk 2:3-ban: "De ezek a dolgok, amiket tervezek, nem fognak rögtön megtörténni. Lassan, állhatatosan és biztosan majd eljön az idő, amikor a látás beteljesedik." (TLB)

4. szakasz: Nehézségek
Milyen nehézségekkel kell szembenézned, ahogy várod, hogy beteljesedjen az álmod? Sok próbán fogsz átmenni az életben, de Isten tudja, hogy min mész keresztül. Ő figyel, és sosem felejtkezik meg rólad.

"Még ha most átmenetileg zaklatottak is vagytok a különböző próbák és kísértések miatt, ezek nem véletlenek - azért történnek, hogy bebizonyítsátok a hiteteket, ami messze értékesebb, mint az arany." (1Péter 1:6-7)

5. szakasz: Zsákutca
Néhányan a saját zsákutcátokban vagytok, és készen álltok arra, hogy feladjátok. Azonban jó helyen vagy, ott, ahol Isten akarja, hogy legyél! Felkészít a szabadulásra. Isten ilyenkor azt mondja: "Tarts ki, és ne add fel!"

"Mert nem akarjuk, testvéreim, hogy ne tudjatok arról a nyomorúságról, amely Ázsiában ért minket: rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat." (2 Korinthus 1:8-9)

6. szakasz: Szabadulás
Várod és bízol abban, hogy Isten megszabadít? Ő meg fog szabadítani, de nem egyik napról a másikra. Mind a hat "hit-szakaszon" végig kell menned, mielőtt Isten megszabadit.

"Tudom, hogy élni fogok, hogy meglássam az ÚR jóságát ebben a mostani életben." (Zsoltárok 27:13, GNT ford.)

Beszéljetek róla

Honnét tudod, hogy egy álom tőled van vagy Istentől?
Szerinted Isten miért tesz próbára a Nehézségek szakaszban?
Mit tudtál meg magadról és Istenről akkor, amikor az álmoddal kapcsolatban a Várakozás szakaszban voltál?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 04. 25.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Nyugalomszigetünk növény és állatvilága
  2015-05-02 09:53:56, szombat
 
 
Nyugalomszigetünk növény és állatvilága Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-05-06 00:21:11
feltöltő: dandej
nézettség: 171
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: pillangó, nyugalomsziget, szarka, madárhangok,
kategória: állatok
leírás: Otthonunk a nyugalomszigeten található, ahol lehetőségünk van a csodálatos természet megfigyelésére minden pillanatban.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Életelvek
  2015-05-02 09:49:51, szombat
 
  ,,Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek..." (Kolossé 3:17)


Figyeld meg a következő nagy igazságokat:

1) Szert tehetsz többre, ha nem akarod mindet megtartani saját magadnak. Manapság, amikor az emberek mottója az: ,,nekem mindenből a legjobb jár", emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy ,,Krisztus sem magának kedvezett" (Róma 15:3). Nem azért élt, hogy meggazdagodjon, hanem hogy másokat gazdaggá tegyen. Szemernyi önzést sem találhatunk benne. Méltán nevezhetjük Úrnak, mert először is önmagán tudott uralkodni, önmagát megtagadva másokért élt.

2) Csaknem bármit véghez tudsz vinni, ha nem az számít, hogy a végén kié lesz az érdem. ,,Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek..." (Kolossé 3:17). A sátánt a büszkeség buktatta el, téged is az fog letaszítani. Ivan O. Miller mondta: ,,Az alázat olyan törékeny és kényes dolog, hogy aki azt meri gondolni magáról, hogy ő alázatos, már ezzel a gondolattal bebizonyította, hogy nem az." Ha sikert érsz el, és elismeréseket kapsz, csak rövid ideig élvezd őket! Aztán add tovább minden siker igazi forrásának - Istennek!

3) Hamarabb találsz megoldást, ha nem veted meg azt, ahonnan érkezik. A leprás Naámán is rájött, hogy megkaphatja, amit Isten adni akar, de csakis Isten feltételei, nem a saját elképzelései szerint (ld. 2Királyok 5:1-14). Isten feltételei pedig a ,,hit" és az ,,engedelmesség". A hit olyan, mint az elektromosság. Nem kell kielemezni vagy megérteni ahhoz, hogy hasznosítani tudd. Egyszerűen csak rá kell csatlakoznod! Mit mondott neked Isten? Tedd meg! Ne habozz, ne halogass, ne vitatkozz vele - tedd meg, mit mond! Tetszeni fog az eredmény.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 641
  • e Hét: 4345
  • e Hónap: 8146
  • e Év: 69447
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.