Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2016-ban minden magyar család léphessen egyet előre! A szaka
  2015-05-02 20:24:23, szombat
 
  2016-ban minden magyar család léphessen egyet előre! A szakadék szélén állók is!

Posted on 2015/05/02 Szerző: Admin


A Fidesz-kormány 2010 óta következetesen képviseli a keményen dolgozó emberek érdekeit - közölte a Fidesz az MTI-vel.
A párt hangsúlyozta: ma a keményen dolgozó emberek figyelmet és támogatást kapnak a kormánytól. “Igazságos, egykulcsos, alacsony személyi jövedelemadót vezettünk be és visszaállítottuk a családi adókedvezményt. Ezzel összesen 3600 milliárd forintot hagytunk a családok zsebében, 1300 milliárd forintot csak a családi adókedvezménynek köszönhetően" - írta közleményében a nagyobbik kormánypárt.
Hozzátették: támogatják a munkahelyteremtő beruházásokat, elindították a munkahelyvédelmi akciót, a legnehezebb helyzetben lévőknek a közfoglalkoztatás keretében biztosítanak munkát. “Emeltük a minimálbért és megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét, sőt az alacsony inflációval növeltük is. Csökkentettük a rezsit és végigvisszük a bankok elszámoltatását" - idézte fel a Fidesz közleménye.
Felhívták a figyelmet arra, 2016-ban tovább csökkentik a személyi jövedelemadót, a kétgyermekes családok újabb segítséget kapnak a családi adókedvezmény növelésével valamint jelentősen csökkentik a sertés tőkehús áfáját és egyes közszolgáltatási díjak mértékét.
“A Fidesz célja, hogy 2016-ban minden magyar család léphessen egyet előre!" - közölte a párt.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...összesen 3600 milliárd forintot hagytunk a családok zsebében, 1300 milliárd forintot csak a családi adókedvezménynek köszönhetően..."-AMIT AKÁR EL IS ZABRÁLHATTAK VOLNA, de hát a NER ugye! Meg a Nemmegszorító Nemzeti Ügyek Kormánya OTTHAGYOTT! Hadd örüljön a “keményen dolgozó..."
“A Fidesz célja, hogy 2016-ban minden magyar család léphessen egyet előre!..." - természetesen a SZAKADÉK SZÉLÉRE tolt magyar családok is léphetnek egyet előre. Úgy nagyjából ötmillió ember!
Ezeket üzente a döbrögista horda Május Elseje alkalmából a “keményen dolgozó kisemberek" fogyatkozó tömegének.
Hallelujah! Hozsánna a Magasságban a döbrögista hordának! Amely horda (bölcs előrelátásból és irháját féltve) elő sem merészkedett tegnap. A satóközlemény parírja meg mindent elbír!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/02/2016-ban-minden-magyar-csalad-lephessen-e gyet-elore-a-szakadek-szelen-allok-is/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köztársasági banán az emberszabású polgárnak
  2015-05-02 20:20:25, szombat
 
  Köztársasági banán az emberszabású polgárnak


Nemzeti szédítés, avagy az új polgárság épületes rombolása Mutyisztánban.


Valamit jó lenne már tenni, mert addig védenek minket a politikusok (úgy értem, hogy akiket mi viccesen politikusoknak nevezünk), ameddig bele fogunk pusztulni. Mindenki értünk harcol, a munka ünnepén meg pláne, bár máskor sem pihennek. Orbán új polgári nemtudommit akar építeni éppen. Az nehéz lesz, mert a polgárság nem létezik, ugyanis azt a réteget (is) sikerült lemészárolni a fülkeforradalom hevületében. Jó, tudom én, hogy nem véletlenül. Hiszen a hatalomra törő, az uralkodói státuszt életcélként maga elé tűző miniszterelnök érdeke nem az, hogy világosan gondolkodó, anyagi biztonságban élő, öntudatos és önérzetes réteg fejlődjön ki. Hiszen az ilyen emberek képesek átlátni a hazugságokon, az önálló gondolkodás, az anyagi függetlenség pedig képessé teszi őket arra, hogy felemeljék a hangjukat önmaguk, a társadalom egésze védelmében. A rablógazdálkodás, a hatalom mindenáron való megtartásának ők nem eszközei, hanem éppen ellenkezőleg: komoly veszélyforrást jelentenek.

Ezért ezt a réteget árokba lökte a kormány, a minimálbéresek, közmunkások, munkanélküliek és egyéb, pusztulásra itélt tömegek mellé. A hatalom érdeke a minél nagyobb kiszolgáltatottság. Az éhes ember nem lázad, hanem igyekszik túlélni. A nyomorban élő nem demokráciát követel, hanem hálás a falat kenyérért. A nincstelent nem érdekli a sajtó szabadsága, a szólás, vallás, oktatás, vélemény, bíróság, általában semmi sem érdekli, mert nem is érti, nem is fontos számára. Az a fontos, hogy ne kapcsolják ki az áramot, hogy holnap tudjon ételt adni a gyerekének, hogy legalább a közkúton tudjon vízhez jutni.

Normális országban a polgári réteget pedagógusok, közhivatalnokok, egészségügyi dolgozók, gyógyszerészek, kisvállalkozók alkotják. Nálunk azért nincs arról szó, hogy ezek az emberek nyugodtan politizálhatnak, mert idejük, létbiztoságuk, független gondolkodásuk és bátorságuk sincs szembefordulni a hatalommal, vagy legalább kritikát gyakorolni. Nekik semmijük nincs, csak keserű nyáluk és gerincük. Az sem mindenkinek és egyre kevesebbeknek. Igaz, már nem is ők jelentik a polgárságot.

Orbán új polgársága a trafiktulajdonos orvosokból, zenészekből áll. A földbirtokossá lett műkörmösökből, az iskolák élére kinevezett komiszárokból, az önkormányzatokba benyomott pártkatonákból, az ilyen-olyan rangra emelt nyaloncokból épülget ez a torz polgárság.

Az elit, "az arisztokrácia" pedig nevesíthetően Andy Vajnákból, Szijjártókból, Lázárokból, Mészáros Lőrincekből, Rogánokból, Matolcsykból, Habonyokból és hasonszőrű társaikból áll. Felettük az uralkodói család: Orbán, Orbánné, Orbán gyerekek és persze a beházasodott alkirályfi.

Ez a társadalom életképtelen. Halálra van ítélve akkor is, ha a kormánypropaganda naponta üvölti az arcunkba, hogy mennyire jó így nekünk. Nem jó, de nem is működik. Ez egyre tisztábban látható. Lassan egészen banán alakú lesz a már régen nem létező köztársaság. Teljhatalmú felső tízezerrel, akik mindent megengedhetnek maguknak úgy jogilag, mint anyagilag. A tőlük függő "új polgársággal", akik a trafikokért, földekért, ilyen-olyan juttatásokért cserébe hűségesen szolgálnak. A maradék pedig az értéktelen haszonállat, egyébként a társadalom elsöprő többsége. A munkások, munkanélküliek, nyugdíjasok, gyerekek, közmunkások, betegek, közhivatalnokok. Mindenki, aki máról holnapra él, vagy úgy sem. Ők azok, akik fillérekért gürcölnek, állásért kilincselnek, az állás megtartásáért görcsölnek. Az ő gyerekeik nem fognak eljutni a felsőoktatásba, lehetőleg még érettségit sem szereznek. Mindentől el lesznek zárva, aminek a megszerzése önállóan gondolkodó, tudatos, a jogait ismerő és azért kiállni kész polgárrá tehetné őket.

A felnövekvő generáció már nem fog gondot okozni a hatalomnak.

Mi pedig mindezt végignézzük.


http://orditok.blog.hu/2015/05/02/koztarsasagi_banan_az_emberszabasu_polgarnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NYÍLT LEVÉL ORBÁn VIKTORNAK
  2015-05-02 20:16:29, szombat
 
  István Cserpák

NYÍLT LEVÉL ORBÁN VIKTORNAK

Viktor! ,,Az ország jobban teljesít." - igen, így igaz. A fiatal és dolgozni vágyó emberek kitelepítésében. Ma, elbúcsúztam a harmadik fiamtól is. Elment. Angliába. Egy jobb élet reményében, ahol a 8 órai munkával, 10-szer annyit keres, mint itthon. Mit csinálsz Viktor ?? Tisztában vagy vele? Ha igen, akkor miért csinálod ? Megfenyegettek ? Megvettek ? Kiálltunk melletted, kétszer is szavaztam rád, mert ígértél....ígérgettél, és mi történt ? Mi lett az egyetemista Viktorral, akiben égett a tűz és azt mondta, hogy felszámolja a bűnözést, a korrupciót, a munkanélküliséget ? Felneveltem 4 gyereket ennek az országnak, de miért ? Ezért , Viktor? Nem kívánom azt az érzést senkinek, amit átéltünk minden alkalommal, mikor egy gyerekem kénytelen volt elmenni. Ez már háromszor megtörtént. Most már mi is megyünk. Eladok mindenem és megyünk egy másik országba, ahol még idegenként is embernek néznek . Édesanyám, 73 éves. Még az átkos rezsimben sem történt ez meg, ami ma Magyarországon. Hivatalos NI szám alapján, már csak Angliában eléri az 1,3 milliót a kinn dolgozó Magyar regisztráltak száma. És mi van a többi országgal ? Nem 350 ezer emberről beszélnek, mint ti......És mi jön még ??? El kéne gondolkodni Viktor, mit műveltek. Én itt akartam leélni az életemet, mindenkit elüldöztök. Nézd meg a képeket, a szemünk mindent elárul....... Köszönöm Viktor. Sikerült, még egy boldog, reményekkel teli családot szétszakítani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németországba megy tanulni Orbán Viktor fia
  2015-05-02 19:38:44, szombat
 
 
Németországba megy tanulni Orbán Viktor fia
Origo2015. 05. 02. 11:25


A németországi Heidelbergben fog tanulni 2016-ban a miniszterelnök fia, aki a Facebook-oldalán közölte, hogy Erasmus-ösztöndíjat kapott.

A bejegyzésből kiderül, hogy a miniszterelnök fia egy egyszobás albérletben fog lakni. Orbán Gáspár - nővéréhez, a Svájcban tanuló Orbán Ráhelhez képest - kerüli a nyilvánosságot. Tavaly nyáron szóvá is tette, hogy a lapok közölték azt a képet, amelyen apjával látható a foci-világbajnokság döntőjén, a VIP-páholyban.

http://www.origo.hu/itthon/20150502-nemetorszagba-megy-tanulni-orban-viktor-fia.h tml


Nocsak, nocsak. Felcsúton még nincs egyetem??? Orbán bébik nyugatra, orbán kormány keletre?
Valami ellentmondást érzek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Júliusban elszállnak az árak a Telekomnál
  2015-05-02 10:20:52, szombat
 
 
Júliusban elszállnak az árak a Telekomnál


május 1., péntek 20:51


Július 1-től szinte minden csomag drágulni fog a Telekomnál. Az áremelkedés érinteni fogja havidíjas és a dominós díjcsomagokat is, de az ügyintézési díjakért is többet kell majd fizetni.
A cég módosítja az általános szerződési feltételeket, ami érinteni fogja az egyedi előfizetői feltételeket is.

Az előfizetési díjak

a havidíjas csomagoknál átlagosan 200 forinttal lesznek drágábbak.
a mobilnetes díjak pedig 100 forinttal ugranak meg.
A perc-és sms díjakra pedig 2-4 forintot dobnak rá.

A dominós díjaknál is ugyanez várható.

Ha valaki egy Telekom-üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton akar elintézni valamit, akkor a jövő hónaptól kétszer annyit kell majd fizetnie:

egy számlacsomag módosítása 1000-ről 2000-re ugrik meg,
ugyanezért telefonon 700 forint helyett 1500 forintot kell majd fizetni.

(Portfolio)


http://444.hu/2015/05/01/juliusban-elszallnak-az-arak-a-telekomnal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól jegyezd meg magyar: ha lopsz-nyúlj bele rendesen!
  2015-05-02 10:17:22, szombat
 
  Tipp a MAGYAROKNAK!


Posted on 2015/05/02 Szerző: Admin


Jól jegyezd meg magyar: ha lopsz-nyúlj bele rendesen!


(Már ha van rá lehetőséged!) Vagy úgy fogsz járni, mint a videóban látható férfi, https://www.facebook.com/100004814861304/videos/vb.100004814861304/31111251905924 1/?type=2&theater akit a “rend éber őrei"-akik amúgy a RENDSZER MAGÁNHADSEREGE!- azonnal lefüleltek.
Csak összehasonlításképpen, Tarsoly Csaba 300 milliárdot “tulajdonított" el, és hetekig egy rendőr nem ment a közelébe! A Buda-Cash vezetői 70 milliárdot csaltak el (mostani számítások szerint) és szintén zenészként hetekig egy rendőr nem ment a közelükbe! A férfi 300, azaz 300 forintot akart elcsalni, a döbrögista pesti helytartóság RENDŐRÖKNEK KINÉZŐ FOGDMEGJEI viszont azonnal intézkedtek! A bűnözéshez való kötődése az országnak úgy mocsok, ahogy van! Addig rohad az egész jogrendszer, amíg be nem látjuk és teszünk ez ellen. Ebben a jogi fertőben a “felelős MAFFIACSALÁDJAINK és törvényhozóink elhitették velünk, hogy nemzetgazdasági érdek a 300 forintos csalót azonnal lefülelni, míg a milliárdokkal játszót bűnözőnek vannak jogai, amiket tiszteletben kell tartani! 3 milliárd átlag 300 forintos jegyáras BŰNÖZŐT kellene elkapnia a RENDFENNTARTÓKNAK ahhoz, hogy olyan mértékű gazdasági lopást tárjon fel, mint amit tehettek volna Tarsoly esetében! Valljuk be egymás között, hogy a nőket molesztáló, esetleg gyilkos bűnözőnek, a tízezrek életét megnyomorító tolvajnak (lásd: Tarsoly és a többiek) több állampolgári joga és tisztessége van, mint ennek az átlagos szemüveges “keményen dolgozó kisember" kinézetű MAGYARNAK, aki 300 forintont igyekezett elcsalni... Akkor meg miről beszélünk?
Amúgy meg: ellopni való már alig van! Igaz, a magyar is fogy szépen!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/02/tipp-a-magyaroknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két magyar kajak-világklasszis bukott meg a drogteszten
  2015-05-02 10:13:10, szombat
 
 
Két magyar kajak-világklasszis bukott meg a drogteszten

sport
ma 9:19


Dopping- és drogteszten esett át a júniusi baki Európai Játékokra készülő magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott tagjai. A doppingteszttel nem volt gond, de két versenyző megbukott a drogteszten. Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címet nyert, 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara (25) és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence (22) tesztje lett pozitív.

Az Origo azt írja, kokainnal buktak le, de más forrásokban ennek az infónak nincs nyoma.

A Blikk szerint a két sportoló ellen fegyelmi eljárás indult, válogatott-tagságukat felfüggesztették, így nem szerepelhetnek az év két legfontosabb megméretésén, az Európai Játékokon, illetve az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szövetség értesítette a két versenyző klubját, a Honvédot, de a sajtót igyekeztek kizárni a tájékoztatásból, így megelőzve a botrányt.

Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója a Blikknek megerősítette, hogy gond van:

,,Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt. A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot" - mondta.

(Origo, Blikk)

http://444.hu/2015/05/02/ket-magyar-kajak-vilagklasszis-bukott-meg-a-drogteszten/

**********************

védekezzenek azzal, hogy L. Simon seggéről szippantották
Lehetne Deutsch a kajak-kenu szövetség elnöke




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Józsi szerint nincs ez jól!
  2015-05-02 10:10:54, szombat
 
  Józsi szerint nincs ez jól!


Posted on 2015/05/02 Szerző: Admin

Miközben azt sem tudjuk, hogyan tákoljuk össze az egészségügyet, és hordjuk be a kórházba a pelenkát, törlőkendőt, papírtörülközőt, a WC papírt, járókeretet, gyógyszert, és mindent, ami kell a hozzátartozóinknak, aközben van, akinek jól megy. Igaz, nem milliárdokat hoz a konyhájára a lehetőség, de a havi százezrek biztosan a zsebükbe kerülnek. A magánpraxis virágzik a magyar kórházakban. Egyben biztosan.
A Népszava online 2015. március 31-én adta hírül hogy a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt egy orvos ellen. A hírek szerint az orvos rendszeresen járt a ,,mézes bödönre". Az ügyészség kilencrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az orvos ellen, aki 2012 júniusa és 2014 márciusa között a műtétek, valamint a vizsgálatok elvégzéséért jogtalanul anyagi ellenszolgáltatást kért a betegeitől.
Értik a problémát?
Megtehette. Mindenki asszisztált neki. A Janus-arcú törvényhozók és -alkalmazók, akik bár létrehoztak jogszabályokat a korrupció ellen, ezzel - úgy hitték -, el is végezték dolgukat. Így tett az új Munka törvénykönyve is, amikor 2012. július elsejével előírta, hogy a munkavégzés során harmadik féltől tilos bárminemű juttatást vagy ellenszolgáltatást elfogadni, de rögtön ajánlott egy kiskaput, miszerint a munkáltató - a kórházigazgató - engedélyével utólag elfogadható a hálapénz, a paraszolvencia. Ezzel aztán sikerült a munkaidő alatti orvosi magánpraxis folytatását hivatalosan - a hálapénz kapcsán - legalizálni. Mert milyen más módon tudna valaki olyan többletszolgáltatást nyújtani, amiért a legálisan engedélyezett/nem engedélyezett hálapénz jár?
Az engedélyekbe csak az nem került bele, hogy a kivételezett személynek - az orvosnak -, kellene valamit adni a pénzből mondjuk az ápolónak, a műtősnőnek, a műtősfiúnak, a betegszállítónak, a röntgen és laboratóriumi asszisztensnek, és ekkor már mélyen a föld alá szégyellhetnénk magunkat. Mert ugye azt, senki sem gondolja, hogy az orvos egyedül áll a műtőasztal mellett, vagy a szülészorvos egyedül vezeti a szülést. Ezt a káoszt mindannyiunk pénzén, TB járulékán fenntartott magyar egészségügynek hívják - ami mára jól tejelő hitbizománya lett egyeseknek.
De nem az egész orvos és ápolói karnak.
Dr. Rácz Jenő, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója - mellesleg azé a kórházé, ahol most a fenti eset megtörtént -, Magyarországon elsőnek adott ki kórházában engedélyt a törvény megjelenése után a valódi hálaként adott hálapénz elfogadására. Az ATV-ben, 2012 júniusában az Egyenes beszéd egyik adásában így nyilatkozott: ,,meg kellett hoznia a döntést, különben július elsejétől egy ápoló sem fogadhatott volna el egyetlen csomag kávét sem."
Ennyit a szemléletről! Milyen szemérmesen hallgatott a főigazgató a magyarországi kórházak szülészetein és a sebészeteken kapott, ám valójában presszionált pénzekről. Érdemes körülnézni az interneten, a betegek egymás tájékoztatják, hol, mennyi a tarifa. Érdekes, hogy kijelentésében éppen a veszprémi kórház ápolónői kerültek a fókuszba, indokként és pajzsként a paraszolvenciaként megnevezett egyetlen csomag kávéjukkal. Ez lenne az indok az erkölcstelen gyakorlatra?
A háttérben bonyolult viszonyok feszülnek: ha elkapnak és feljelentenek, megbüntetnek, ha nem kapnak el, ott van a zsebben az engedély, ami azt sugallja a betegek társadalmának, hogy lehet próbálkozni. Törvényesítették azt a szemérmetlen helyzetet és feloldották azt az ellentmondást, amely eddig a büntetőjogi törvény paragrafusai és az orvos-igazgatók által kiadott engedélyek között feszült. Tehát ha minden kórházi dolgozó kaphat jóváhagyást, akkor bármilyen összeget, el lehet fogadni. Csak az időpontokat kell egyeztetni.
Nem kellett volna...
Az országban számosan követték a veszprémi példát. Bátran átléptek az igazgatók a törvényen, az etikai kódexeken, a jó erkölcsön. Tehették. Az Orvosetikai Statútum, Etikai Kódex Eljárási Szabály (MOK 1998.) előírása pontosan úgy viselkedik, mint a mesebeli lány: ,,hoztam is meg nem is, adtam is meg nem is".
Nézzük csak az álságos szöveget, ,,az orvosi hálapénz etikai kérdései" című fejezetből: a hálapénz ,,a hála kifejezése kényszer nélküli, és szabad elhatározáson alapul," (64.) ,,utólag az orvosnak önként adott juttatás",(65.). Másrészt: a ,,A hálapénz egyik oka az orvosok megalázóan alacsony fizetése. Mögötte az egészségügyi rendszer működésének zavara áll. Jelenleg a jogszabályok és a társadalmi felfogás bizonyos határok között a hálapénzt eltűri. Gyakran kötődik szakterülethez, pozícióhoz, eszközökhöz és számos szubjektív tényezőhöz. Ez feszültséget tart fenn az orvostársadalomban. A hálapénz megalázó, mert az orvos függetlenségét is veszélyezteti. (66.)" “A hálapénztől élesen el kell különíteni az előre felajánlott, vagy ráutaló magatartással kikényszerített anyagi juttatást, amely már korrupciónak, zsarolásnak minősül. (69.")
Mikor is írták le ezeket a szavakat? 1988-ban. Mi is történt, azóta? Mit tett az egészségpolitika és a törvényalkotás a kiszolgáltatott beteg kért? Mi a gyakorlat? Az elfogadásnál eddig legalább szemlesütve elrebegett szavak - ,,nem kellett volna" ,,de tessék elfogadni" - párbeszédet az engedély alapján felváltja az elvárás.
Vajon a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozói, az orvos közvetlen munkatársai, mit csináltak addig, amíg a cikkben szereplő doktor működött? Hol voltak a szakemberek, akik az orvos magánpraxisát kiszolgálták munkaidő alatt, és most nem is értik, mi lehet az ügyészség és a majd a bíróság problémája? Mert lehet, hogy olyan “régiókban" jár a főigazgató, ahol az ellátás után el lehet fogadnia a paraszolvenciát.
De akkor még mindig ott van a mi problémánk: ami után ,,szolvált" a beteg, kinek az eszközére, felszerelésére, humánerőforrására tervezte meg az illető doktor az ellátást? A magánpraxisát a fizetett munkaideje alatt? A kórházban történteket vizsgáló főigazgató, aki mellesleg a ,,hálapénz elfogadási engedély" mellett kardoskodott, az ATV 2015. március 31-i DOKU című műsorában, megelőzve a műsorvezető kérdését, még azt is elárulta, hogy ő jelentette fel az orvost. Őszintén irigylem a szóban forgó kórházat, ahol feltehetően külön ember vigyázza, hogy ki az, aki előre kér, és ki az, aki az ellátás után kap. Csak azt árulják el, hogyan csinálják? Ott voltak-e a főigazgató, amikor előre kérte az orvos a 150 ezer forintot, vagy a részletekben való fizetésről, a ,,kedvezményről" szóló alkudozásnál asszisztált? Vagy akkor intézkedett, amikor ,,a beavatkozás eredménye alapján tudta, hogy az asszony gyógyulása nem várható?
Kollégától szabad?
Nehogy azt gondolják a betegek, hogy csak őket érinti a hálapénz ,,előírás". Nyilván még az orvos-igazgatói körökben sem köztudott, hogy az orvosok számára készült Orvosetikai Statútum például a kollégától elfogadható hálapénzt szó szerint tiltja: ,,Az egészségügyi dolgozók egymás között ne fogadjanak el és ne is adjanak hálapénzt. (68.) Vajon erre az esetre, hogyan rendelkezik a főigazgatók engedélye? Bele van-e írva, hogy kollégától nem? Vagy, utána attól is? Tudnának erről mesélni az évtizedek óta nyugdíjban lévő volt egészségügyi dolgozók - az orvosok, akik most százezer, az ápolók, akik hatvan-nyolcvanezer körüli nyugdíjaikkal - tengetik az életüket, de amikor bekerülnek a kórházba, már nem “volt kollégák", csak nyugdíjasok, akiktől ugyanúgy elvárják mai “kollégáik" a borítékot.
A történtekhez még valamit hozzátennék. Jól emlékszem, hogy a 60-70-80-as években elképzelhetetlen volt, hogy a gyógyítás során egy ellátásra szoruló egészségügyi dolgozótól, annak hozzátartozójától a kezelésben résztvevő orvos vagy ápoló hálapénzt fogadott volna el. Megvetették, és kiközösítették azt az egészségügyi dolgozót, aki így tett. Másra is emlékszem: a kartonokon kézzel írt szóra, ,,kebelbeli", vagy ,,egészségügyi dolgozó hozzátartozója"− feljegyzésekre, és az átlagon túli odafigyelésre, bármerre is ment a beteg egészségügyi dolgozó a rendszerben. Az emberség, és tisztesség legalább is a szakmán belül, megkérdőjelezhetetlen volt.
Ma már ez az összetartás is nagymértékben megváltozott. Más lett a hívatást képviselők közösségi erkölcse, és a hálapénz megszerzésére irányuló gátlástalanság egy szűk csoport részéről virágzik. Amit a hatalom és a közbeszéd nem mer megnevezni, de ez rávetül arra az orvosra is, aki élete első napján átlépi a kórház kapuját.
A félelem igen nagy úr! Mert mindenki szeretne jó doktorhoz kerülni, és ha annak ára van - így vagy úgy - fizet. Sokszor csak ,,szájhagyomány" alapján “méri fel" a tarifát, de ha már talált egy orvost, akiben megbízik, hát nem akarja elveszíteni, bármibe is kerüljön.
A cikkben leírt folyamatot, nevezzük nevén: nyilvános korrupció, ,,fekete pénz", ,,sunyin szerzett jövedelem", ,,kiszolgáltatott emberekről lehúzott sáp".
Észre kellene venni, hogy ez a hálapénz körüli ,,húzd meg - ereszd meg" ,,ha te így, akkor én úgy" rendszer zülleszt. Ami a magyar egészségügyben most történik, az sokban hasonlít az előző évtizedben kirobbant és sokat szidott gazdasági világválság okaihoz, a bebukott brókercégeknél történtekhez: ott a fedezet nélküli kötvények, a brókereknek teljesítmény nélkül adott bónuszok okolhatók, az egészségügyben a minél magasabb jövedelem megszerzésének érdekében egyre gátlástalanabbak, merészebbek a hálapénzt elváró “gyógyítók".
Ha minden ilyen orvos csak egy kicsit vesz ki az alig finanszírozott egészségügyből, egy ponton ugyanúgy bedőlhet a rendszer, mint a brókerházak esetében. Nem csak pénzt lehet persze kivenni a rendszerből: ki tudnak venni a kiváltságos betegnek az állami rendszerből egy röntgenfelvételt, egy asszisztensnő vagy ápolónő munkaidejét. Ráparancsolni a nővérre: ,,vegyen le azonnal egy nagyrutint"! Fusson is vele rögvest a laborba, és mondja meg, hogy ,,sürgős"!
Hiba a működésben
Józsi csak egy betegszállító volt, de fontos ember az osztályon. Egyszer mégis meggyűlt a baja az elburjánzott szokással. Pontos volt és rendszerető. Már a hangsúlyból is érezte, hogy szaporán vigye vizsgáltra a beteget, és nem ,,felejtette őket" a folyosón, de egy idő óta rendszeresen ,,hiba" csúszott az általa követett technológiába.
Az egyik nap éppen ráfordult a hosszú folyosóra az ággyal, a rajta fekvő idős asszonnyal, amikor a szobájából kilépő orvos rámordult, hogy vigye vissza az idős hölgyet, mert az ő betege fontosabb. Józsi próbált alkudozni, de nem volt apelláta. Különösen azután, amikor a doktor rámordul: ,,Majd én megmondom, ki, mikor megy a vizsgálatra!"
Józsi megállt az ággyal, persze még a folyosón kiderült, hogy sem kérőlapja nincs az orvos betegének, sem vizsgálati időpontja, de a doktor “úr" nem engedett. ,,Józsi, forduljon vissza a beteggel, akivel elindult, és várja meg, mit intézek!" A főorvos ingerült volt, ő már menne haza, de ezt a vizsgálatot megígérte betegének.
És akkor Józsi mérges lett. Hozta, vitte az idős asszonyt és utána ment az Igazgatóságra. Ott felsorolta, hányszor kell a személyes utasításokat, kéréseket teljesíteni, miközben neki a betegek állapotához, a vizsgálók, kezelők és műtők rendjéhez kell igazodni. És Józsi mondta, mondta a magáét, mert tudta, hogy ,,nincs ez így jól". Mi ez, ha nem más, mint lopás, mindannyiunk zsebéből, a szakszemélyzet, idejéből, munkaerejéből. Mert a másik, a nyomorult vagy tudatlan, az várhat, mert róla még nem tudja a doktor, hogy kap- e pénzt a kezelés végén.
Csapdában a bíróság is
Kétségtelenül nehezebb út megkeresni azokat a csatornákat, amelyekkel lehetővé válik a társadalom és az orvos, a szakdolgozó találkozásának, igazságos, bizalmon alapuló szerződése. És a szerződésen van a hangsúly. Erkölcsi szempontból téves az a megállapítás, hogy a feketén szerzett jövedelmet kiváltja a magasabb bér.
Mindegyiknek más a gyökere. Aki most is feketén akar pénzhez jutni, az akkor is megteszi majd, ha megemelik a fizetését. Akkor sem fogja érdekelni, hogy mások - a kollégája, vagy az ápolók, a betegszállítók, műtősnők - mennyit keresnek, ha mindenkinek emelik a bérét. És ez így megy addig, amíg Magyarország Janus-arcú törvényei és szabályai engedik.
Duplán erkölcstelen a betegekkel a hatalom. Engem az érdekel, hogy mit is kezdünk most, ebben a pillanatban az új Munka törvénykönyv rendelkezéseivel, a kórházigazgatók ,,díszes" engedélyeivel, az etikai bizottságokban, és a bíróságokon? Szép kis cirkusz lesz amikor egy etikai bizottságban együtt ül egy olyan kórház képviselője, ahol nem engedik a hálapénz elfogadását, egy olyan kollégával, aki abból a kórházból jött, ahol erre főigazgató engedélyt adott. Vajon milyen döntést hoznak majd az etikai bizottságok, ha egyáltalán működnek?
Nem irigylem a veszprémi ügyészség munkatársait, és a bírót sem. Nem elég a panaszokból kihámozni a jogsértéseket, még azt is kutathatják, hogy a doktor a műtét, a vizsgálat előtt vagy után fogadta el a pénzt. Vizsgálta-e valaki, hogy Magyarország 146 kórházában hányféle engedélyt írtak a főigazgatók? Vizsgálta-e valaki ezek tartalmát jogi és etikai szempontból? Ez kinek a dolga lenne? Milyen módon dönt a bíróság, ha az orvos bemutatja az esetleges engedélyét a főigazgató aláírásával? Ha igen, akkor jogos volt az orvosi magánpraxis kiszolgálása munkaidő alatt, az állam által működtetett kórházakban? Az orvos egyedül nem lett volna képes működtetni ezt a rendszert, ehhez kellett a szaktárca jóváhagyása, a főigazgató engedélye, a kollégák lojalitása, a betegek együttműködése. A mi pénzünkből!
Úgy tűnik, a politikának van válasza a fenti problémára. 2015. április 8-ikán kiderült, hogy az igazságügyi szaktárca szerint “a jövőben nem minősülne bűncselekménynek, ha egy egészségügyi dolgozó utólag fogadna el valamilyen juttatást egy pácienstől, aki ezzel elégedettségét kívánja kifejezni." És mi lesz azzal, aki nem hálás, vagy háláját csak egy ,,köszönömmel" tudja szavakba önteni?
Ezért az igazságügyi szaktárcának, mint az új törvényt alkotóinak, az orvoskarnak, az estben szereplő orvosnak és minden kórházigazgatónak, aki aláírt ilyenfajta engedélyt szíves figyelmébe ajánlom id. dr. Imre József orvos-etikus szavait, aki 1925-ben az Orvosi Ethika könyvében ezt írta: ,,Minden foglalkozású embernek, arra kell gondolni, hogy a maga és foglakozása tisztességét, megbecsülését őrizze és gyarapítsa."
De addig, amíg gondolkodnak a szavakon, Józsival kell egyetérteni: nincs ez jól így!
(Népszava)
Bal-Rad komm: “...Jól emlékszem, hogy a 60-70-80-as években elképzelhetetlen volt, hogy a gyógyítás során egy ellátásra szoruló egészségügyi dolgozótól, annak hozzátartozójától a kezelésben résztvevő orvos vagy ápoló hálapénzt fogadott volna el. Megvetették, és kiközösítették azt az egészségügyi dolgozót, aki így tett. Másra is emlékszem: a kartonokon kézzel írt szóra, ,,kebelbeli", vagy ,,egészségügyi dolgozó hozzátartozója"− feljegyzésekre, és az átlagon túli odafigyelésre, bármerre is ment a beteg egészségügyi dolgozó a rendszerben. Az emberség, és tisztesség legalább is a szakmán belül, megkérdőjelezhetetlen volt..."
A “büdös kommunizmusban"! Így csinálták azok a mocskok!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/02/jozsi-szerint-nincs-ez-jol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit keres az állam a telefonunkban?
  2015-05-02 09:51:16, szombat
 
  Mit keres az állam a telefonunkban?

2015. május 01., péntek, 20:00

Szerző: Bicsérdi Ádám

Az unalmas ember is érdekes lehet a titkosszolgálatok megfigyelő rendszereinek, és az elmúlt pár évben ki is épült az emberiség egyik legfélelmetesebb, elnyomásra alkalmas gépezete - mindez a tudtunk nélkül. Ezt állítja Edward Snowden és a róla készült dokumentumfilm, a Citizenfour is. A magyar mozikban debütáló film az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség "kibeszélő" tanácsadójának húzását elítélőket, az állításaiban kétkedőket ettől még nem nem fogja meggyőzni, igaz, ez nem is áll szándékában.

Edward Snowden legutóbb egy közéleti-humoros showműsorban adott nyilatkozatot, Moszkvában, a szerkesztők pedig a lehető legegyszerűbben akarták megértetni a nézőkkel, mit is kockáztatott az árulóként és hősként is aposztrofált egykori nemzetbiztonsági szakember.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XEVlyP4_11M

Így azután egyszerűen arról kérdeztek járókelőket: mit szólnának ahhoz, ha az amerikai kormány hozzáférne a telefonjukon tárolt, őket ábrázoló, intim, meztelen képeikhez? A reakció pedig nyilvánvalóan egyöntetű kiakadás volt. Mert ugye ki menne bele abba, hogy a privát szférájában kutakodjon valamelyik állami szerv?

No, erre jöhetett az USA Nemzetbiztonsági Ügynöksége kiugrott, a volt munkahelye titkairól, megfigyelő rendszeréről a leplet lerántó (és most ezért Moszkvában élő) extanácsadójának válasza: az állami kukkolás lehetősége nem tetszik senkinek, de ettől még igenis van félnivalónk! (Akkor is, ha egyébként meztelen fotókra kalibrált keresőprogram - egyelőre - nem létezik.)

A rendező, aki felkerült a "veszélyes emberek listájára"

A banális példánál persze jóval súlyosabb témák miatt lett a 21. század első másfél évtizedének egyik ikonikus személyisége Edward Snowden. Ezekről, az Obama-kormány és az amerikai nemzetbiztonság csúsztatásairól, hazugságairól, illetve a mind félelmetesebb, egész világot behálózó megfigyelőrendszerről a héten végre Magyarországon is bemutatott dokumentumfilm, a Citizenfour árul el többet.

Az az alkotás, amelynek fontosságát ma még aligha lehet teljes bizonyossággal megbecsülni - számos elismerés, köztük egy Oscar ellenére sem. Nem véletlen, hogy Snowden is többször azt hangsúlyozta, ez az ügy nem szabad, hogy róla szóljon. Mint mondja, a kiszivárogtatott információknak vitát kell generálniuk minden modern demokráciában arról, hogy mi az a határ, amit semmilyen hatalom sem léphet át. (A Citizenfour találó hazai kampánya is arra figyelmeztet minket: a 9/11 utáni időszakban a magánéletünk illúzióvá vált, bármilyen sms, email, hívás, Google-keresés megfigyelhető, visszakereshető, mára elérhetetlen hely egyszerűen nem létezik.)

Fotó: AFP / Praxis Films/Radius-Twc

A Citizenfour persze nem fogja meggyőzni a kétkedőket, akik szerint Snowden áruló, veszélybe sodorta a nemzetbiztonságnál dolgozó kollégáit, ezzel pedig hazáját is. A filmet készítő Laura Poitras ugyanis erősen érintett volt az információk nyilvánosságra hozásában, így kommentár nélkül, de egyetlen nézőpontból mutatta be hősét. Részrehajlása azonban érthető: az újságíró/rendező volt az, akit maga Snowden a kezdet kezdetén keresett fel kódolt emailekben. Az egykori nemzetbiztonsági tanácsadó ugyanis újságírókon keresztül akarta kijuttatni a birtokában lévő információkat, hogy ők fordítsák le közérthető nyelvre a meglehetősen sűrű infóhalmazt az állampolgároknak, Poitrast pedig felkérte, dokumentálja az eseményeket.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UBdHe5RTXkQ


Tény az is: nem véletlenül került Snowden látókörébe pont Poitras, amikor a színre lépést tervezgette. A rendezőnő ugyanis már korábban is előszeretettel nyúlt kényes témákhoz. Sőt, ahogy azt a film elején vetített feliratban a néző tudtára adja, a Citizenfour igazából a 9/11 utáni Amerikáról szóló trilógiájának záródarabja. Ráadásul az első rész után, mely az amerikai megszállás alatti Irakról szól (My Country, My Country), Poitras egy biztonsági kockázatot jelentő megfigyelési listára került. Ezután többször is zaklatták az amerikai repülőtereken, sőt, egy alkalommal szimbolikus módon fegyvernek titulálták a tollát, amivel minden átvizsgálás alkalmával jegyzetel.

Ilyen előzményekkel az sem meglepő, hogy miután befejezte a guantánomói börtönről szóló filmjét (The Oath), Poitras szó nélkül vállalta a kockázatot, és ő örökítette meg az elmúlt évek egyik legfontosabb történelmi pillanatát, Snowden önleleplező nyilatkozatát.

Laura Poitras a film egyik közönségtalálkozóján

Fotó: AFP / Marco De Swart

Nyolc iszonyatosan feszült nap egy hotelszobába zárva

A Citizenfour szerkezete miatt mégis úgy emlékezhetünk majd erre a filmre, mint amely a kiszivárogtató emberről, és kevésbé az előidézett botrányról, illetve az azt követő vitákról szól. A film felvezető, Snowden cselekedetének megágyazó része a 9/11 utáni agresszív amerikai hírszerzési stratégia, és az Obama-kormány kritikája. Utóbbi ugyanis soha nem látott ütemben fokozta az internet megfigyelését, miközben nyilvánosan mindezt tagadta. A felvezetés azonban csak megágyaz a film legfeszültebb részének, Snowden színrelépésének.

Poitras és a témában jártas, az ügyről később könyvet író Glenn Greenwald nyolc napot tölt Snowdennel egy hongkongi szállodában. Ez az a nyolc nap, amikor Snowden - azon túl, hogy újabb részleteket oszt meg az NSA megfigyelő programjairól a Guardian újságírójával - végül úgy dönt, arcát adja a történethez. Anélkül, hogy lelőnénk a poént, itt még a Snowdennel szemben legszkeptikusabb nézőnek is leeshet: a hosszas előkészületek és gondos tervezés ellenére mekkora kockázatot is vállalt ez az első blikkre egy ártalmatlan IT-szakembernek tűnő fiatalember.

Fotó: AFP / Praxis Films/Radius-Twc

A hotelszobában uralkodó feszültség azonban Poitras bevallása szerint nem csak a beláthatatlan következményeknek, és a fokozódó médiaérdeklődésnek szólt. A rendező egy interjúban elárulta, Snowden és ők is tartottak attól, hogy az ügy nem kavar majd akkora vihart, és pár nap után elcsitul. A film harmadik része - mely a következményeket és az újabb szivárogtató felbukkanását taglalja - már arról árulkodik, az alkotók aggodalma felesleges volt. Snowden ikonná vált: negatív és pozitív előjellel egyaránt.

A legutóbbi, Snowdenhez köthető ,,szobros-ügy" is ezt bizonyítja: nemrégiben aktivisták egy csoportja egy a szivárogtatót ábrázoló emlékművet helyezett el egy brooklyni parkban. A város vezetői hamar eltüntették a gerillaakció nyomait, de egy másik csapat - stílszerűen - nyomban Snowden hologramját vetítette ki a szobor hűlt helyére.

Az unalmas ember is érdekes

A Citizenfour egyébként nem könnyíti meg a téma iránt érdeklődők dolgát, hiszen a film majd' két órás játékideje alatt iszonyatos mennyiségű információhoz jutunk. Tény, Poitrasék célja leginkább a kérdést eddig ignorálók érdeklődésének felébresztése volt. Hiszen a leggyakrabban elhangzó kérdés a botrány kirobbanása óta az, hogy "mit árthat nekem ez a rendszer, ha semmi illegálisat nem csinálok, nem látogatok gyanús oldalakat, nem keresek rá mondjuk a házi bomba készítés receptjére?"

Azonban ahogy azt Glenn Greenwald a HVG-nek adott interjújában hangsúlyozta, "veszélyes azt hinni, hogy amíg unalmas vagyok, nem kell félnem semmitől".

Edward Snowden továbbra is Moszkvában él, ahogy az a filmből is kiderül, immár barátnőjével együtt. Tartózkodási engedélyét 2014-ben hosszabbították három évre. De ügyvédje szerint hajlandó visszatérni az Egyesült Államokba, ha ott fair tárgyalás elé néz.

A Citizenfourt április 30.-tól vetítik a hazai mozik.


http://hvg.hu/kultura/20150501_Egyeterte_on_azzal_hogy_allambacsi_minde
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly figyelmeztetést kapott a kormány a Questor-kártalanít
  2015-05-02 09:36:47, szombat
 
  Komoly figyelmeztetést kapott a kormány a Questor-kártalanítás ügyében

2015. április 30., 08:35
Privátbankár, MTI


Az EBRD elnöke egy sajtótájékoztatón beszélt arról: nagy érdeklődéssel figyelik a brókerüggyel kapcsolatos fejleményeket, különös tekintettel arra, hogy a kártalanítás során milyen terheket ró a kormány a bankszektorra , és ez hogyan van összhangban a februári megállapodással.
Suma Chakrabarti, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group Bank AG vezérigazgatója a februári megállapodás aláírása után. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Suma Chakrabarti, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Andreas Treichl, az osztrák Erste Group Bank AG vezérigazgatója a februári megállapodás aláírása után. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Sajtótájékoztatót tartott az EBRD londoni székhelyén Sir Suma Chakrabarti elnök. Az EBRD két hét múlva esedékes éves közgyűlése előtt értékelte a térségünk helyztét, elsősorban az orosz-ukrán válság hatásait elemezte, de kitért a magyarországi brókerbotrányra is.

Az EBRD elnöke azt mondta, hogy a bank párbeszédet folytat a magyar kormánnyal a bankszektort érintő tervekről, különös tekintettel az EBRD és a kormány által Budapesten februárban aláírt memorandumra, amely elsősorban a bankszektor adóterheinek csökkentésére összpontosít.

Chakrabarti hangsúlyozta: a memorandumban foglalt reformok célja annak elősegítése, hogy a banki adóterhek évenkénti csökkentésével a bankok újrakezdhessék a hitelkihelyezést a magyar gazdaság reálszektorába, különösen a kis- és középvállalkozásoknak. Ha a brókerügyekkel kapcsolatban ismét újabb terhek nehezednének a magyar bankrendszerre, felmerülne az az aggály, hogy ez semlegesítene egyes már meghozott pozitív intézkedéseket - fogalmazott az EBRD elnöke.

Sir Suma Chakrabarti szerint az EBRD pénzügyi intézményekkel foglalkozó stábja jelenleg is megbeszéléseket folytat a magyar hatóságokkal és a jegybankkal e kérdésről, és az ügyet az EBRD részvényesei is "nagy érdeklődéssel" figyelik. (Az EBRD részvényesei: 64 ország, az Európai Unió és az Európai Beruházási Bank.)

Korábbi elemzésünk: Mit üzel valójában a kormány és az EBRD megállapodása? >>

Orbán is beszélt már a témáról

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök nemrég úgy fogalmazott: még nem tudni, a brókercégek ügyfeleinek kártalanítása mekkora terhet ró a bankokra. Évek alatt majd visszakaphatják a kártalanításra fordított pénzt - igaz, van vita arról, hogy ez az EBRD-vel kötött megállapodásba ütközik-e. Orbán Viktor szerint a szakmabeliek ugyan nem felelősek a csalók tevékenységéért, de látniuk kellett volna a szabálytalanságokat.

Így fizetnek a tisztességesek és az adófizetők az okozott kárért

A jogszabály kimondja a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának létrejöttét, amely - a Beva kártalanításával együtt - 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. Első körben a Beva-tagok adják össze a pénzt a kártalanításra, azaz a tisztességesen működő pénzügyi cégek adják össze a csalók által okozott kár ellenértékét.

Ha elég vagyont sikerül összeszedni a felelősöktől, az ügyben ártatlan cégek akár a teljes összeget is visszakaphatják - ez azonban biztosan sok időbe telik, az új szabályozás miatt viszont nem a károsult ügyfelek rovására ketyeg az óra.

A később meg nem térülő befizetéseket előre láthatólag levonhatják majd a bankadóból a pénzintézetek - erről egy későbbi törvény rendelkezik majd, de a gyakorlatban az jelenti, hogy az adófizetők pénze is vastagon benne lehet majd a kártalanításban.


http://privatbankar.hu/penzugyek/komoly-figyelmeztetest-kapott-a-kormany-a-questo r-kartalanitas-ugyeben-280709
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 397
  • e Hét: 736
  • e Hónap: 4481
  • e Év: 157977
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.