Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Elérte az eurót a válság - a nemzetközi helyzet fokozódik
  2015-05-20 20:44:15, szerda
 
  2015. május 20., szerda 18:11 Napi.hu

Elérte az eurót a válság - a nemzetközi helyzet fokozódik


Határozottan gyengült az euró azt követően, hogy szerdán nap közben két görög tisztviselő is megerősítette: a kormány nem tudja kifizetni a június 5-én esedékes törlesztőrészletet az IMF-nek. A befektetők a tőkemozgások korlátozásától tartanak, Athénban tömegtüntetések kezdődtek.

Erősödik a félelem a befektetőkben és az utca emberében is, hogy Görögországban korlátozni fogják a tőkemozgásokat - írja a szerdai eseményeket összefoglaló tudósításában a Guardian. Nikosz Filisz kormányszóvivő délelőtt kijelentette, hogy az ország nem tudja kifizetni az IMF-nek járó 305 millió eurós törlesztőrészletet június 5-én, ha addig nem jön létre megállapodás az athéni kormány és a hitelezők között.

Ezt a kijelentést kicsit később megismételte a nagyobbik kormánypárt, a Sziriza parlamenti frakciójának szóvivője, Thanaszisz Petrakosz, aki szerint az ország nem fogja megszenvedni, ha nem tudja törleszteni adósságait. A hitel-visszafizetés felfüggesztésének nyílt lebegtetése arra utal, hogy a kormánypártok képviselőinek egy része immáron egyértelműen jobbnak tartaná, ha Görögország elhagyná az eurózónát és visszatérne a drachma használatához.

Befagyaszthatják a számlákat
Magyar recept?
A görög kormány pénzügyi tranzakciós adó bevezetését tervezi - jelentette a Reuters. Egy kormányzati tisztviselő szerint egyelőre nincs döntés a közteherről, ám az biztos, hogy nem minden banki tranzakciót terhelnének meg vele. Az athéni Kathimerini című lap úgy tudja, hogy 0,1-0,2 százalékos adóról lenne szó, amelyből évi 300-600 millió eurós bevételt remélnek. (Ezek a kulcsok alacsonyabbak a magyarországi tranzakciós illeték kulcsainál és a bevétel felső határa is kisebb a budapesti kormány 2015-ös 200 milliárd forintnál magasabb tranzakciósilleték-bevételi tervénél - a szerk.)

Az euró gyengült a két nyilatkozat hatására: a keddi 1,115 dollár/eurós szintről 1,107 alá esett a jegyzés, majd kissé korrigált. Ezzel összesen ezen a héten már három százalékot veszített értékéből amerikai társával szemben.

Nem sokkal ezt követően a Moody's tovább borzolta a piaci szereplők idegeit azzal a közleményével, amely szerint úgy látja: határozottan megnőtt az esélye annak, hogy befagyasztják a bankbetéteket és további korlátozásokkal is akadályozni fogják a tőkemozgásokat (a pénzfelvételt és az utalásokat). A hitelminősítő elemzői úgy látják, hogy a görög bankok az Európai Központi Bank segítségére szorulnak, miután ügyfeleik december óta 30 milliárd eurót vontak ki számláikról és a rájuk nehezedő nyomás várhatóan nem csökken a következő 12-18 hónapban.

Káosz

Jogászok attól tartanak, hogy Görögország jogi aknamezőre kerül, ha elmulasztja az IMF-részlet átutalását, ami államcsődhöz és egy párhuzamos valuta bevezetéséhez vezethet. Az utóbbi nem egyeztethető össze sem az IMF, sem az EU szabályrendszerével. Az eurózóna elhagyásának nincsenek jogi keretei, így ez teljes káoszhoz vezethet. A vállalatok és a pénzügyi intézmények azt sem tudják majd, hogy a görög partnerekkel kötött szerződéseik érvényesek-e.

Nő a nyomás a kormányon: először a nyugdíjasok, majd az egészségügyi dolgozók kezdtek tüntetésbe Athénban a megszorítások ellen. A zűrzavart növeli, hogy kétséges a kormány parlamenti támogatottsága, így az sem biztos, hogy ha meg tudna állapodni a donorokkal, akkor el tudná-e fogadtatni az egyezséget a törvényhozással. Alekszisz Ciprasz miniszterelnök kedden öt órán át győzködte a Sziriza parlamenti képviselőit, de a párt keményvonalasai egyelőre ragaszkodnak ahhoz, hogy a Sziriza tartsa magát választási ígéreteihez, köztük az államadósság csökkentéséhez.

A görög központi bank azt kérte az ECB-től, hogy emelje meg 1,1 milliárd euróval az úgynevezett ELA keretösszegét. Ez az a pénzforrás, amelyen keresztül a bank euróhiteleket tud nyújtani a kereskedelmi bankoknak, azaz el tudja látni euróval a gazdaságot. Ma már az ECB és az athéni központi bank finanszírozása adja a pénzintézetek eszközeinek 32 százalékát, míg ez az arány 2014 szeptemberében még csak 12 százalék volt - figyelmeztetett a Moody's.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/elerte_az_eurot_a_valsag_a_nemzetkozi_hely zet_fokozodik.598026.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyári mozgósításra készül a Corvinus
  2015-05-20 20:42:13, szerda
 
 
Nyári mozgósításra készül a Corvinus


2015.05.20.



Szalai Anna

Megelőző csapásnak szánta a mai fórumot a Corvinus Budai Campusa. A felsőoktatási struktúra átalakításáról szóló kormánydöntés ugyanis nyárra várható, amikorra a tüntetésbe hívható diákság szétszéled, és az egyetemet egyszerűen leszalámizhatják.
hirdetés

Nincs kormányhatározat, sem írásos koncepció, sem hivatalos értesítés, a minisztérium sem ismertette még a terveit - a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, a helyettese, kancellárja, hat dékánja és hallgatói önkormányzatának elnöke legalábbis szerdán semmit sem árult el az intézmény tervezett feldarabolásáról, illetve a budai campus területének eladásáról tartott sajtótájékoztatón, illetve a karok által összehívott összdolgozói és hallgatói fórumon. Holott előzőleg éppen ők hívtak össze mindenkit a Villányi útra, hogy tájékoztatást adjanak a budai karok, valamint a Budai Arborétum és Campus jövőjét érintő, ,,az egyetemre eljutott súlyosan aggasztó információkról, az egyetem átszervezéséről". Úgy tűnik, megijedhettek a saját merészségüktől. Esetleg valakik elbeszélgettek velük.
Mirkó István / Népszabadság

Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja mindenesetre váratlanul zártkörűvé tette az eseményt. Felesleges óvintézkedés volt. Az egymás után felszólaló dékánok még a célozgatástól is óvakodtak. Holott igazán hálás hallgatóság gyűlt össze: lelkesedtek az időközben elindított aláírásgyűjtésért, tapsoltak, amikor a tájépítészeti kar dékánja, Szilágyi Kinga a kormány oktatáspolitikai szlogenjét idézve azt mondta:

hirdetés

a budai campus szétdarabolása nem sebességváltás, hanem rükverc.

Mirkó István / Népszabadság

Vecseri Beáta, az élelmiszer-tudományi kar dékánja többek között a szerteágazó kapcsolatrendszerrel, illetve más egyetemekkel szervezett közös képzésekkel érvelt a budapesti helyszín mellett. Majd azt is hozzátette, hogy az oktatók, kutatók alig öt százaléka vállalná a Hódmezővásárhelyre költözést. A BME-hez csatolva pedig aligha tudnák megőrizni önállóságukat. Azt is furcsállta, hogy miközben a kormányzat stratégiai ágazattá emelte az élelmiszeripart, szétverné a legfontosabb hazai képzőhelyét.
Mirkó István / Népszabadság

Hegedűs Attila, a Kertészettudományi kar dékánja különféle nem hivatalos beszélgetésekre utalva megjegyezte, hogy

semmilyen garancia nincs arra, hogy ami ma nem tény, az holnap nem válik azzá.

Rostoványi Zsolt rektor az egyetem nagy hazai és nemzetközi reputációjára hivatkozva bízott abban, hogy megmaradhat a jelenlegi struktúra. Majd bejelentette, hogy délután egyeztetnek a budapesti egyetemek rektorai a beharangozott átalakításról, illetve a források kiegyensúlyozottabb elosztásáról. Többszöri visszakérdezésre válaszolva az is elhangzott, hogy bár nincsenek hivatalos dokumentumok, előjelek azért vannak. Ennek tudják be a budai campus energetikai korszerűsítését célzó program leállítását, illetve valamennyi fejlesztési pályázatuk elutasítását, mondván ez most nem aktuális. A minisztérium csak olyan tervet támogat, amelynek eredménye ,,csomagolható, költöztethető".
Mirkó István / Népszabadság

A Corvinus - egyébként a többi fővárosi felsőoktatási intézménnyel együtt - egyetlen fillért sem kap az oktatásra költhető 27 milliárd forintos uniós forrásból. Pavlik Lívia ekkor kijavította a dékánokat: a forráselosztás elveit nem a kormány, hanem az unió határozta meg. Azt viszont hangsúlyozta, hogy úrrá lettek a két évvel korábbi likviditási nehézségeken, az egyetem gazdasági helyzete jelenleg stabil. Mindenféle gazdaságossági számítással készülnek a kormánnyal való tárgyalásra.
Mirkó István / Népszabadság

A kancellár tagadta, hogy bármiféle ingatlanfejlesztői szándékról értesültek volna. A Népszabadság információi szerint korábban lakópark-tervek készültek a területre, de ezek felélesztéséről egyelőre nincs hír. Az itt lévő arborétum nagy vonzerő, de kétségtelenül nehezíti is az ingatlanpiaci hasznosítást. Ami tény, hogy a campus épületeinek felújítása nem halogatható sokáig, a költségek azonban milliárdosak. De nem sokkal kevesebbe kerülne a költöztetés sem, különös tekintettel az itt működő élelmiszer-biztonsági laboratóriumra. A tájépítészeti kar új helyszínéül ajánlott üres BME-épületről pedig tudható, hogy rossz állapota miatt évek óta hiába próbálják értékesíteni.


http://nol.hu/belfold/nyari-mozgositasra-keszul-a-corvinus-1535243
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Siralmas a helyzet Magyarországon - íme, a döbbenetes adato
  2015-05-20 20:37:57, szerda
 
  2015. május 20., szerda 17:25 Napi.hu

Siralmas a helyzet Magyarországon - íme, a döbbenetes adatok

A magyar cégek 73 százaléka szerint a korrupció és a vesztegetés széles körben elterjedt az országban, ez pedig jóval magasabb mind a régió, mind a fejlett országok adatainál - derül ki az EY friss Európai Visszaélési kutatásából.

A gyorsan változó gazdasági környezetben kihívásokkal teli az üzleti piac, ezen pedig nehéz folyamatos növekedést elérni, ami viszont hatással van a korrupció mértékére is - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Biró Ferenc, az EY Visszaélés-kockázatkezelési Szolgáltatások üzletágának partnere. A bizonytalanságot az is növeli, hogy nőtt a politikai instabilitás azokban az országokkal, amelyekkel kereskedni akarunk, így például az ukrán válság miatt itthon a gazdasági szankcióktól való félelem is magasabb, mint máshol.

Ide kapcsolódik, hogy a felmérés során azt is megkérdezték, hogy milyen elvárások vannak a menedzsmenttel szemben. A magyarországi adatok kiugróak, hiszen amíg itthon a válaszadók 61 százaléka mondta azt, hogy elvárás a bevételek növelése, addig Kelet-Európában ugyanez az arány már csak 52 százalék. Ennek egyik oka Biró szerint, hogy a Magyarországon dolgozó cégeknek csak a fele érzi úgy, hogy a cégvezetőség (magyar leányvállalat esetén az anyacég) megfelelő mennyiségű információ birtokában van az adott üzleti egység pénzügyi eredménye megbízhatóságának megítéléséhez. Ezzel egyébként jóval a nemzetközi szint alatt vagyunk: a régióban 63, a fejlett országoknál 66, a gyorsan fejlődőknél pedig 72 százalékot mértek.

Ezek után nem meglepő, hogy amíg itthon 41 százalék mondta azt, hogy nyomás nehezedik a vezetőségre, hogy a cég magas kockázatú piacokon terjeszkedjen, addig a térségben csak 29 százalék. Ennek megfelelően a magyar cégek nagyobb kockázatot vállalnak: kereskedni próbálnak a kockázatosabb piacokkal, mint például Afrika, vagy éppen megszegik a szankciókat, hogy teljesíteni tudják a tulajdonosok profitelvárásait - magyarázta Biró, aki szerint mindez jelentősen növeli a korrupciós kockázatokat. Mindezzel összefügg a pénzügyi eredmények hamisítása: sajnos ebben a tekintetben is az élmezőnybe tartozik Magyarország: itthon a válaszadók 42 százaléka szerint ez előfordulhat a saját iparágában; ez pedig 5 százalékkal magasabb a globális átlagnál.

Magasan az átlag felett

Mindent összevetve itthon a megkérdezettek 73 százaléka mondta azt, hogy a vesztegetés és a korrupció gyakori jelenség az üzleti életben, ami 10 százalékkal több mint a régiós átlag, és több mint duplája (!) a fejlett országok adatainak. Az adat idén ugrott meg markánsan, amiben valószínűleg szerepet játszhatott az is, hogy egyre többet olvasni a korrupcióról a médiában. Márpedig minél többet olvasok róla, annál jobban hiszem, hogy ez van - vélte Biró.

Amikor azt kérdezték, hogy mely cselekedet elfogadható, akkor a magyar válaszadók 15 százaléka szerint a készpénz felajánlása még ebbe a kategóriába tartozik, de 14 százalék említette a személyes ajándékok felajánlását, míg 11 százaléka szórakoztató programok elfogadását. A válaszadók nagyon jól tudják, hogy mit lehet és mit nem, ám annak ellenére, hogy tudja, mit nem szabad, mégis megcsinálja - kommentálta az adatokat Biró, aki szerint éppen ezért ez az egyik legfőbb feladat a korrupció elleni küzdelemben: meggyőzni a cégeket, hogy ha tudják, hogy törvényellenes, amit csinálnak, akkor ne csinálják. Ez azonban hosszú folyamat, az alapoktól kellene elkezdeni a gondolkodásmód megváltoztatását. Sokat segítene az is, hogyha a lengyel példára felállna egy erős korrupcióellenes szervezet. Ha a cégvezetők azt látják, hogy a kollégáik valóban több évnyi letöltendő börtönt kapnak a különböző csalásokért, akkor, ahogy Lengyelországban, itthon is elindulna egyfajta csökkenés a korrupciós esetek számában - mondta Biró.

A magyar válaszadók 53 százaléka szerint szigorodott a szabályozás szintje az elmúlt két évben. Ide kapcsolódó érdekes megállapítása volt ugyanakkor a kutatásnak, hogy a hazai cégek 21 százaléka szerint a vesztegetés és korrupcióellenes szabályzatok éppen az üzleti növekedéstől vonják el a levegőt. Nem minden szabálymódosítás hozta tehát azt az elvárt hatást, amit a jogalkotó akart - kommentált Biró, aki szerint a korrupció terjedésére mindenképpen hatással van komoly szabályozói rendszer is, aminek egyre nehezebb megfelelni. Éppen ezért fontos, hogy olyan szabályokat hozzon a mindenkori állam, amiket be lehet tartani és be is tudják tartatni a cégek - emelte ki Biró.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/siralmas_a_helyzet_magyarorszagon_ime_a_dobben etes_adatok.598015.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orbánok országa
  2015-05-20 20:32:11, szerda
 
  Az orbánok országa


2015.05.20. 10:16



"Magyarország legyen az orbánok országa" (Egy nyugat-ázsiai miniszterelnök tudatalattija valahol Európában)

Miről nem szól ez az egész? Azokról az elefántcsontpartiakról, mauritániaiakról, algériaiakról, koszovóiakról, afgánokról és irakiakról nem szól, akiknek elegük lett a saját orbánjaikból, a saját reménytelenségükből, akik arról álmodnak, hogy Marseille-ből vagy Berlinből küldhetnek haza párszáz eurót a Mamának, aki pontosan ugyanúgy a kis szekrény tetején tartja a gyereke fényképét, mint az a nádudvari parasztasszony, akinek a fia Skóciában pakolja a Tesco pultjait. Nem lehet millióknak munkát és normális életet biztosítani Európában, pár tízezernek igen, talán százezernek is, de millióknak nem. A saját problémáinkat is alig tudjuk megoldani, nemhogy másokét, próbálunk tisztességesek maradni, méltók a Megfeszítetthez, de nem mindig sikerül. Persze ez az egész nem erről szól.

Miről nem szól ez az egész? Nem szól Samba-ról és Alice-ról azaz a félig mauritániai, félig szenegáli, és egészen francia Omar Sy-ről és a félig angol, félig francia és egészen csodálatos Charlotte Gainsbourgról, a magát brazilnak kiadó algériai fiúról, azaz a belfort-i Tahar Rahimről, a mi különös Európánkról, ami nem olyan rózsaszínű, ahogy azt néhányan látni szeretnék, de ez az egész nem erről szól.

Miről nem szól ez az egész? Albert Pierrepoint-ról és long dropról, Hamida Djandoubiról, az utolsó emberről, akinek a francia állam levágta a fejét. Nem szól a "hanged-drawn-quartered"-ről, ami valószínűleg elrettentőbb, mint a nátriumtriopentál-pavulon kombó, és majd erről is lehetne írni a Magyar Hírlapban baromságot valamelyik rezsimringyónak, mert nem a bárdról szól az egész, nem a máglyáról, nem a kötél csomójáról, hanem valami egészen másról.

Ez az egész arról szól, hogy Magyarország legyen az orbánok országa, a kicsi és nagy, a szögletes és kerek orbánok országa, a tiborczok, mészárosok, és egyéb orbánok délelőtti matinémilliárdjainak országa, a helyi orbánuraké, akik órákat gyakorolják, hogy tudnak-e olyan hegyeset köpni a szotyolával, mint a főorbán, a garden variety orbánoké, akik egy trabantkiutalásért mószeroltak be a pártbizottságon, a józsiorbánoké, akik levelet írtak az alispánnak, mert megtetszett nekik a Weissbergerék zongorája, a mindenféle orbánoké, akik amikor szorul a nyakukon a hurok, hirtelen megtalálják a cigányt, a meleget, a zsidót, a külföldit, a szegényt, a gazdagot, a vöröshajút, bárkit, akire úgy lehet ránézni, hogy közben ne látszódjék pár túltömött zseb.

Mugyorörszég korosztány lész vogy nüm lész. Mert mi lehetne keresztényibb, mint vitéz Habony Árpád bíborosérsek és az ő 90-60-90-es önbarnított morálja, vagy amikor a nemzet felajánlja a Sas utcát Szent Cecíliának. Mágyárírszóg kirisztőny lász végy nom lász, Lázárjános szelleme járja be Európa jacuzzijait, Szent Bayer Zsolt legyőzi a Nagyorrú Sárkányt három misiért. Mügyirerszög karasztíny lősz vugy nim lősz. Hogy hétfőn ne lehessen cérnametéltet enni, kedden ne állhassunk terpeszben, szerdán ne gondolhassunk a rizibizire, csütörtökön ne legyen tangó, pénteken ne nézzünk tükörbe, szombaton ne feküdjünk a bal oldalunkon, hogy végül, vasárnap csináljuk pontosan azt és pontosan ott, mint amit nekünk Semjén Zsolt előír. Ez a kereszténység lényege. Jézus csak bajnak van.

Szánkba fogjuk venni a kést, az abroszba fogjuk belefújni az orrunk és igen, tele fogjuk flatulálni Európa összes nagyobb ebédlőjét, mert mi matyarok vagyunk, mutyurok vagyunk, motyorok vagyunk, és oly keresztényi módon fogjuk magunkévá tenni az összes kisjányt, fehérvári huszárt és az ő lovaikat, hogy csak nyekkennek, nem fognak belepofázni abba, hogyan építsem körbe a dácsánkat stadionokkal, kinek engedem meg, hogy felparkettázza a Hortobágyot, én döntöm el, hogy hány null lesz a Videoton-Taktaharkány, mert én kaptam a kétharmadot és nem valamilyen csigazabáló hollandsvéd.

Erről szól el az egész. Ne áltassuk magunkat. Semmi közünk a líbiai menekültek süllyedő hajóihoz, a tíz éve papírok nélkül szemetet válogató, vécét pucoló szenegáliakhoz, semmi közünk a szíriai gyerekek rémálmaihoz, ez az egész rólunk szól, kizárólag rólunk. Mi menekülünk magunk és mások elől, mi álmodunk valamiféle elviselhető jövőről, valahol máshol, és mi tűrjük el azt, hogy Magyarország megint az orbánok országa legyen.

http://orulunkvincent.blog.hu/2015/05/20/az_orbanok_orszaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem adják a tanárok és diákok a Corvinus budai campusát
  2015-05-20 20:28:18, szerda
 
 
Nem adják a tanárok és diákok a Corvinus budai campusát

2015. május 20., szerda, 14:39 Utolsó frissítés: 1 órája

Szerző: hvg.hu



Petíciót és Facebook-oldalt is indítottak a Corvinus Egyetem budai campusának diákjai és oktatói, akik szerdán egy fórumon fogadták meg, hogy nem hagyják eladni a Villányi úti ingatlanokat.

Szerdán délután fél 1-re hallgatói-dolgozói fórumot hívott össze a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának vezetése, ahol az egyetem vezetésén kívül több száz hallgató is megjelent. A Villányi úti campus díszterme teljesen megtelt, állítólag az egykori legendás LGT-koncert idején voltak utoljára ennyien az épületben.

A fórumot azért hívták össze, mert a kormány fel akarja darabolni a Corvinus Egyetemet, le akarják választani róla a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi és tájépítészeti kart és el akarják adni a Villányi úti ingatlanokat, hogy az abból befolyó összegeket a Vár újjáépítésére fordítsák.

Fotó: Facebook / Horváth Péter

A fórumra a dolgozókon és a hallgatókon kívül meghívták Palkovics László felsőoktatási államtitkárt is, aki azonban azt üzente, azért nem vesz részt a fórumon, hogy egyelőre nincs miről beszélni, az átalakítások csak 2-3 hét múlva lesznek olyan állapotban, hogy azokat meg lehessen vitatni.

A fórumon elhangzott, hogy az egyetem eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott még arról, hogy szét akarnák darabolni a kertészettudományi kart, és arról sem, hogy a campust el akarnák költöztetni.

A diákok és a tanárok is elmondták a gyűlésen, hogy nem fogják hagyni, hogy a campust elköltöztessék.Korábban ezért egy online petíciót is és egy Facebook-oldalt is indítottak.

A Miniszterelnökség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a felsőoktatás átalakításával összefüggő bármilyen döntés, vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.


http://hvg.hu/itthon/20150520_Nem_adjak_a_tanarok_es_diakok_a_Corvinus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czomba, az államtitkári rangú vetítőmester
  2015-05-20 12:01:21, szerda
 
  Czomba, az államtitkári rangú vetítőmester


Posted on 2015/05/20 Szerző: Admin


Egy hónapja indult egy program, amellyel a külföldön élő fiatalokat szeretnék hazacsábítani.
Sok fiatal szeretne hazajönni külföldről - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. A “Gyere haza, fiatal" elnevezésű program sikeres, Facebook-oldalán már negyvenezren regisztráltak - tette hozzá a politikus. (A Facebookon mi is kerestük az oldalt, hogy linkelni tudjuk a cikkhez, azonban az államtitkár által említett 40 ezres követővel rendelkező oldalt sajnos nem találtuk - a szerk.)
Mivel segítik, aki hazajön?
Az egy hónapja indult program célja, hogy segítse a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését lakhatási, letelepedési támogatással és megfelelő munkahely biztosításával. Belföldön mintegy százhatvanezer 25 év alatti fiatal nem tanul és nem dolgozik. Az ő munkához jutásukat segítheti, hogy az állam átvállalja az őket foglalkoztató munkaadók bérjárulékainak 70-90 százalékát fél-egy évre - mondta az államtitkár.
Akiknek könnyebb munkát találni
Czomba Sándor kiemelte: a legnagyobb gond, ha nincs szakképzettsége a munkát keresőnek. Szerinte ezeket a fiatalokat előbb a szakképzésbe kell bevonni, hogy javuljanak elhelyezkedési esélyeik. Jelenleg könnyen találhatnak munkát a hegesztők, cukrászok, vendéglátósok, de a kamionsofőri állásra is hatezer embert keresnek a cégek országszerte - mondta az államtitkár. Kijelentette: aki akar tanulni az előbb-utóbb talál munkát, a területi egyenlőtlenségeken pedig segíthet a lakhatási támogatás.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Czomba egy jót vetített tegnap! “Haza akarnak jönni a fiatalok!"-mondta a mantrát! De a fiatalok nem igazán törik magukat a hazafelé igyekvésben.
Hanem mondott egy másik érdekes dolgot is Czomba: “... mintegy százhatvanezer 25 év alatti fiatal nem tanul és nem dolgozik..."
Százhatvanezer 25 év alatti fiatal! Ez azért nem semmi!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/20/czomba-az-allamtitkari-rangu-vetitomester /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkülönítik az izraeli buszokon a palesztinokat a zsidóktól
  2015-05-20 12:00:03, szerda
 
  Kísérlet kezdődött Izraelben


Posted on 2015/05/20 Szerző: Admin

Elkülönítik az izraeli buszokon a palesztinokat a zsidóktól


A kísérleti szabály értelmében az Izraelben dolgozó ciszjordániai palesztinoknak ugyanazon a határátkelőn kell visszautazniuk Ciszjordániába, amelyen beléptek. Összesen négy határátkelőt használhatnak, és nem utazhatnak ugyanazokon a buszokon, mint az izraeli telepesek.
Az izraeli hatóságok elkülönítik egymástól a ciszjordániai buszjáratokon közlekedő zsidókat és palesztinokat egy kísérletinek tekinthető, három hónapra szóló szabály értelmében.
A Móse Jaalon védelmi miniszter által jegyzett utazási rendet kedden léptették életbe - írja a Háárec című izraeli lap.
Az újság szerint mostantól az Izraelben dolgozó ciszjordániai palesztinoknak ugyanazon a határátkelőn kell visszautazniuk Ciszjordániába, amelyen beléptek a zsidó állam területére. Összesen négy határátkelőt használhatnak, és nem utazhatnak ugyanazokon a buszokon, mint amelyeken az izraeli telepesek utaznak.
Az új utazási szabályzat miatt egyes palesztin ingázók esetében akár két órával is meghosszabbodhat a munkába járás ideje - írja a Háárec.
(HVG)
Bal-Rad komm: Egy kis kísérlet a mindennapi fasizmusra. Kezdje szokni a nép a RENDSZERT! Hogy a kiterjesztés bevezetésekor minden gördülékeny lehessen.
Kíváncsian várjuk a jogvédő szervezetek állásfoglalásait!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/20/kiserlet-kezdodott-izraelben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ekkora nagy a baj!
  2015-05-20 11:58:51, szerda
 
 

Ekkora nagy a baj!


Posted on 2015/05/20 Szerző: Admin

“Ésszerűsítik" a Puskás stadion terveit
A tervek túlságosan kockázatosak voltak, ezért egyszerűsítik, ésszerűsítik az új Puskás Ferenc stadion terveit - számolt be a Népszabadság.
Fürjes Balázs, aki budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosként idén márciusban vette át a projektet, az újság szerdai cikke szerint elmondta: méretében, tömegében, műszaki megoldásaiban és funkcióiban egyaránt nehezen megvalósítható épülettervvel találkozott, amelynél rendkívül kockázatosnak tűnt az átadási határidő és a költségkeret betartása, ezért az épület ésszerűsítése mellett döntöttek. A kormánybiztos szerint a korábbi számításokban szereplő 100 milliárd forint legfeljebb a létesítmény kétharmadára lett volna elég.
Az egyszerűsítés nem érinti Skardelli György építész “stadion a stadionban" koncepcióját. Ennek értelmében úgy lesz korszerű, 21. századi stadion, hogy egy új épül a régi köré, megőrizve az előző karakteres építészeti elemeit. Csupán a funkciók között szelektálnak, a korábbi tervekben még húsz sportágat kiszolgáló multifunkcionális létesítményről javarészt lehámozzák a focin kívüli elemeket. A korábbi tervek szerint egyebek mellett 180 szobás szálloda, konferenciaközpont, irodaház, sportmúzeum, üzletek, éttermek, rendőrőrs is helyet kapott volna az épületben.
A stadionnak 2018-ra el kell készülnie. A nyílt közbeszerzési eljárást várhatóan ősszel hirdetik meg, ezzel párhuzamosan még az idén lebonyolítják a bontási tendert, hogy megkezdődhessen a munka, a kivitelezési határidő ugyanis legalább két és fél-három év.
(MTI)
Bal-Rad komm: “...100 milliárd forint legfeljebb a létesítmény kétharmadára lett volna elég..."
Komoly pénzügyi gondok lehetnek, ha már rongyos ötvenmilliárd miatt CSAK a “stadion a stadionban"-Népstadion a Puskás stadionban-csoda létesül meg! Bár ez a százmilliárd egy stadion-kindertojásra azért még mindig eléggé szép summa! (De hogy a rendőrőrs is kimarad?-ez már komoly!)
Pénzhiány ide vagy oda, a stadionhóbort tovább dúl! Százmilliárdból már lehetne csinálni egy konzervgyárat. Annyian biztos dolgoznának benne-vagy vele függőségben-mint ahány néző kíváncsi egy átlag magyar futballmeccsre. Persze az kevésbé látványos. (Mármint a konzervgyár! Meg ebbe még az EU is belekötne.)

https://balrad.wordpress.com/2015/05/20/ekkora-nagy-a-baj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útszéli módszerek - Folytatódik a tankönyvpiac állami lerabl
  2015-05-20 08:15:11, szerda
 
  Útszéli módszerek - Folytatódik a tankönyvpiac állami lerablása

szerző
Teczár Szilárd
publikálva
2015/18. (04. 30.)



A Fidesz-KDNP oktatáspolitikai nyomulását elnézve egy-két éven belül minden diák olyan könyvből fog tanulni, amilyet az állam a kezébe ad. Idén is figyelemre méltó trükköket vetnek be a kiadók és a tanárok megregulázására.

,,2014-ben az állami tankönyvkiadás már 68 százalékot ért el. Abban bízunk, hogy idén ez 80-90 százalék között lesz" - nyilatkozta Hegedüs István tankönyvellátásért felelős miniszteri biztos az Új Köznevelésnek. Furcsának tűnhet ez a magabiztosság, hiszen Hegedüséknek a tavalyi eredményt is csak azért sikerült elérniük, mert Hoffmann Rózsa államtitkár egy szűkített tankönyvlistával az állami kiadók könyvei felé terelte az állami fenntartású intézményeket. Idén nem kaptak hivatalos szűkített vagy ajánlott listát az iskolák, így a pedagógusok az április 30-i rendelési határidőig elméletben szabadon válogathatnak a tankönyvjegyzéken szereplő több mint 3000 tétel közül. A gyakorlatban viszont a tantárgyak és évfolyamok többségében csak az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) kísérleti tankönyveit vagy az államosított Apáczai és Nemzedékek Tudása kiadók termékeit választhatják. A köznevelési államtitkárság - tartva az újabb botránytól - a 2014-esnél furfangosabb módszerekkel folytatja a magánkiadók kiszorítását.

Hoffmann még bevállalta

A 2013 decemberében elfogadott tankönyvtörvény és annak végrehajtási rendelete megszüntette az egységes tankönyvvé nyilvánítási eljárást. Az állami tankönyvellátás feladataival megbízott OFI úgynevezett kísérleti tankönyveinek ettől kezdve nem kell átmenniük az Oktatási Hivatal minősítésén, a tananyagokat a többségében kormányzati delegáltakból álló Nemzeti Tankönyvtanács hagyja jóvá, és egy­éves ,,kipróbálási" időszak után kerülnek véglegesen a tankönyvállományba. Részletes szakmai, pedagógiai és műszaki vizsgálatnak csak az állami kiadó nem kísérleti jellegű munkáit kell alávetni. A gyakorlatban e lehetőség a 2014 tavaszán 8,7 milliárd forintért állami tulajdonba vett Apáczai és Nemzedékek Tudása kiadók könyvei előtt nyílt meg, miután a két cég októberben beolvadt az OFI-ba. Magánkiadók 2014. január 1-jétől nem kezdeményezhetik új kötetek tankönyvvé nyilvánítását vagy a tankönyvi engedély meghosszabbítását, sőt a visszamenőleges törvényhozás szép példájaként a hivatal az akkor folyamatban lévő eljárásaikat is leállította.
Könyvvitel

Könyvvitel

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Egy tankönyv engedélye azonban öt évre szól, így a magán­kiadók kiadványai csak hosszú évek alatt fognak teljesen eltűnni a tankönyvjegyzékről. Ezt a helyzetet rendezte tavaly Hoffmann Rózsa, amikor utolsó jelentős államtitkári cselekedetével egyszerűen megszabta az állami fenntartású iskoláknak, hogy mely könyvek közül válogathatnak. Nem meglepő módon az ,,ajánlott kiadványok listáján" szinte kizárólag az OFI, az Apáczai és a Nemzedékek Tudása tankönyvei szerepeltek, a nem állami kiadók elvétve kerültek fel (lásd: Olcsóbbért gyengébbet, Magyar Narancs, 2014. április 24.). Évtizedek óta használt, piacvezető könyvek is csak a lista által nem érintett tizenkettedik évfolyamon vagy az alapítványi, magán- és egyházi iskolákban rúghattak labdába.
A várt eredmény nem maradt el. Kereszty Péter, a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének (Tanosz) elnöke arról számolt be a Narancsnak, hogy tagszervezeteik a listáról lemaradó könyveknél átlagosan 50-90 százalékos rendelésszám-csökkenést tapasztaltak, ami értelemszerűen bevétel­kieséssel és leépítésekkel jár. Jelentős visszaesésről beszél Reményfy Tamás, a Mozaik Kiadó ügyvezető igazgatója is, bár hozzáteszi, hogy az alapítványi és egyházi iskolákban növekedni tudtak. ,,Azok a pedagógusok, akiket hagytak szakmai alapon választani, mellettünk tették le a voksot" - állítja Reményfy.

A Hoffmann-féle szűkített listát többen alaptörvény-ellenesnek tartották, illetve rámutattak, hogy ellentétes a Fidesz saját köznevelési törvényével is, amennyiben sérti a pedagógusok szabad taneszközválasztáshoz való jogát. Az államtitkárság azzal védekezett, hogy a tankönyvtörvény lehetőséget ad a fenntartónak - állami intézményeknél a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) - a rendelés jóváhagyására. Maguk is érezhették azonban, hogy a szűkített lista ingoványos törvényi talajon áll, így idén nem is alkalmazták. A tankönyvkiadók többsége mégis a rendelések további zsugorodásával számol.

Hiába maradtak jegyzéken a régebben engedélyezett kiadványaik, az iskolák ezek egy részét a jogszabályok szerint nem rendelhetik. A tankönyvrendelet kimondja, hogy a Nemzeti Alaptantervhez (NAT) igazodó kerettantervekkel érintett évfolyamokon csak kerettanterv szerint jóváhagyott könyvet lehet választani. Az új kerettantervek 2012 decemberében jelentek meg, és a 2013/2014-es tanévben az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon kezdték alkalmazni őket, szeptemberben pedig ,,felérnek" a harmadik, hetedik és tizenegyedik évfolyamra. A 12 osztályból tehát 9-nél nem rendelhetők a régebben engedélyezett könyvek. Néhány tantárgynál van értelme ennek a szabálynak, például a történelemtanításban nagy változásokat hozott az új kerettanterv, átírták a korszakhatárokat is, így nehéz lenne a régi könyveket használni. Egy harmadikos olvasókönyvnél vagy egy hetedikes matekkönyvnél ellenben olyan minimális a változás, hogy teljesen ésszerűtlen új akkreditációt követelni a könyvektől, különösen úgy, hogy a régi kiad­ványok tucatszámra porosodnak az iskolai könyvtárakban.

Még nagyobb érvágás a magánkiadóknak, hogy a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kelló) webes rendelési felülete azokat a kiadványaikat sem mutatja NAT-kompatibilisnek, amelyek kerettantervi engedéllyel rendelkeznek. ,,287 könyvünk szerepel a jegyzéken, 112-t az új kerettanterv szerint akkreditáltunk, ám a Kelló felülete a NAT-szűrő bekapcsolásával csak 15 mozaikos kötetet ad ki" - panaszolja Reményfy Tamás. Ennek oka, hogy a Kellótól csak az a könyv kaphat NAT-os jelölést, amelyet az új kerettanterv szerint hagytak jóvá, és ,,minden, a kerettantervi szabályozásban érintett évfolyamon engedélyezett könyvvel rendelkezik". Egy kiadónak hiába van tehát a kerettantervnek megfelelő ötödikes irodalomkönyve, ha nincs meg a hatodikos és hetedikes folytatás, akkor a Kelló nem fogja felajánlani a pedagógusoknak. A magánkiadók jellemzően nem tudták 2014. január 1-jéig - ameddig erre egyáltalán lehetőségük volt - valamennyi könyvüket átdolgozni az új tanterv szerint, többnyire a felmenő rendszerű bevezetéshez igazodva az ­elsős-másodikos, ötödikes-hatodikos és kilencedikes-tizedikes kiadványokkal készültek el. ,,A kormány lényegében megtiltotta a kiadóknak, hogy a harmadik kerettantervi évfolyamcsoportban is engedélyeztessék a könyveiket, most pedig azért bünteti őket, mert ilyen engedéllyel nem rendelkeznek" - kommentálja az esetet Kereszty Péter.

Ennek a korlátozásnak törvényi alapja persze nincsen, és a NAT-szűrő a Kelló honlapján hivatalosan csak ,,segítség" a pedagógusoknak, ám értesüléseink szerint a Klik több tankerületben is világossá tette, hogy a tankönyvfelelősök csak NAT-kompatibilis könyvre adhatnak le rendelést. Hegedüs miniszteri biztos nyilatkozatából is kiolvasható: figyelembe kell venni, hogy a könyv ,,a következő évfolyam számára is rendelkezésre áll-e". Ha ezt a Klik valóban betartatja az iskolákkal, annak ugyanolyan vagy még drasztikusabb hatása lesz, mint a tavalyi szűkített listának. ,,Hoffmann Rózsa legalább vállalta, hogy törvénytelenül korlátozza a megrendeléseinket. Most sunyi, útszéli módszerekkel próbálkoznak, miközben állítólag szabad a tankönyvválasztás" - összegeznek a kiadók. Szerencsés kivételnek számít a középiskolai irodalomkönyveket forgalmazó Krónika Nova, ők ugyanis még az eljárások befagyasztása előtt engedélyeztették tizenegyedikes tankönyvüket, így szabad utat kaptak a Kellótól. Kuncze Magdolna ügyvezető igazgató azt mondja, tavaly a kilencedikben és tizedikben lemaradtak a szűkített listáról, ezzel 75 százalékban esett vissza a rendelé­seik száma, idén azonban fellendülésre számít. Igaz, tizenkettedikes akkreditációjuk nekik sincs, ezért ha jövőre is hasonló szemlélet érvényesül, ők is kivonulhatnak az állami fenntartású iskolákból - gyakorlatilag valamennyi magánkiadóval egyetemben.

Olcsóbbságot eredményez

A piac átszervezése mellett a legfőbb érv az volt, hogy az állami tankönyvellátás olcsóbbá teszi a tanévkezdést. Vélhetően a szülők lecsillapítására/megnyerésére 2013-tól a kormány felmenő rendszerben a költségvetésből finanszírozza az általános iskolások tankönyvellátását. Korábban is elég sok szülő terheit vállalta át az állam, ingyen tankönyvet kaptak a tartósan beteg és a fogyatékkal élő diákok, a nagycsaládosok és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők. A Fidesz-KDNP a rászorultsági elvet váltotta fel az általános ingyenességgel, idén szeptembertől már az általános iskola első három osztályá­ban nem kell fizetni a könyvekért. Az állami támogatás rendszere a következők szerint alakul: negyediktől felfelé csak a rászorulók kapnak ingyenes tankönyvet, erre fejenként 12 ezer forintot ad a kormány; harmadikban mindenki ingyenkönyvhöz jut, ezt is 12 ezer forintból kell kigazdálkodni; elsőben és másodikban is marad az ingyenkönyv, ám ezt a költségvetés csak 3 ezer forinttal támogatja, a maradékot az iskolai könyvtárból, tartós tankönyvekkel kell megoldani. Ez az irreálisan alacsony keretösszeg is az állami könyvek felé tereli az iskolákat, a Tanosz számításai szerint a 3 ezres büdzséből kizárólag az OFI kiadványait lehet megvenni, még úgy is, ha csak munkafüzetekre költ az iskola. A kísérleti tankönyveket 200 és 800 forint közötti áron, a ­piaci kiadványok töredékéért lehet beszerezni. Ez úgy lehetséges, hogy a fejlesztés költségeit nem építette be az árba az állami kiadó, a kísérleti tankönyveket 4,6 milliárdos uniós támogatásból írták. ,,Az az alapvetés, hogy olcsó legyen a tankönyv, a minőség meg olyan, amilyen. Nem azt nézik, hogy egy megfelelő minőségű tankönyvcsomagot hogyan lehetne minél költséghatékonyabban előállítani" - mondja Romankovics András, a ROMI-SULI kiadó vezetője.



Nem jön jól a kiadóknak az sem, hogy a tankönyvrendelési időszak közepén az OFI kísérleti földrajz- és történelematlasz fejlesztésébe kezdett. Ezeket ingyenesen szállítják az iskoláknak, ha az OFI, az Apáczai vagy a Nemzedékek Tudása földrajz- és történelemkönyveiből rendelnek, ezzel is ösztönözve a pedagógusok ,,helyes" választását. Az akció vesztese a Cartographia Kiadó és a Mozaik lehet, népszerű atlaszaik ugyanis kerettantervi engedéllyel szabadon rendelhetők maradtak. Különösen izgalmas, hogy Hegedüs miniszteri biztos egy éve még a piaci kiadók ,,marketingcsatá­rozásait", a különböző árukapcsolásokat rótta fel a Mozaik igazgatójának, most pedig az általa koordinált állami kiadó alkalmazza e módszereket a magánkiadók kiszorítására. Hidas Gábor térképész mellesleg éppen a napokban tette közzé lesújtó véleményét a kísérleti történelemkönyvek térképeiről. ,,Találunk 20. században épült víztározókat és mai partvonalat az ókorban és a középkorban. Találunk a tengert el nem érő, a semmiben véget érő vagy rossz irányba tartó folyókat, eltűnt Al-Dunát, a Duna forráságaként feltüntetett, visszafelé folyó Majnát" - szól a nem éppen bizalomgerjesztő bírálat. ,,Lehetetlen néhány hónap alatt minőségi atlaszt csinálni" - osztja az aggodalmakat Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke.

A minőségromlást és a kigazdálkodhatatlanul alacsony kereteket látva több beszélgetőpartnerünk is ,,másodlagos tankönyvpiac" kialakulására számít. Már most is szép számban előfordul, hogy a szülők a tanárral egyeztetve közvetlenül a kiadótól rendelnek a nem választható kiadványok vagy akár a jegyzéken nem is szereplő oktatási segédanyagok közül. Természetesen csak a jómódú környékeken. Nem lenne meglepő, ha az esélyegyenlőség jelszavával bevezetett állami tankönyvellátás nem csökkentené, hanem tovább növelné a minőségi tananyaghoz való hozzáférés egyenlőtlenségeit.


http://magyarnarancs.hu/belpol/utszeli-modszerek-94733

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyosabb, mint Őszöd: Orbán bevallotta, hogyan csinálják
  2015-05-20 08:11:22, szerda
 
  2015. máj 19.
Súlyosabb, mint Őszöd: Orbán bevallotta, hogyan csinálják
írta: Csák Gergely

Mindig van egy olyan pont, amikor a politikát fogyasztó közönség azt mondja: innen nincs lejjebb. Amikor egy európai állam miniszterelnöke elismeri, hogy korrupt, hogy ő maga a legkorruptabb, hogy
a saját maga által hozott törvényeket nem ismeri, nem tartja be, nem tartatja be, hogy maffiaállamot vezet.

És ennek természetesen semmi következménye nincs.

Hogy mennyire nincs, arról itt írtunk.
A közbeszerzéseket Magyarországon befolyásolni - csalás.

Hatalommal való visszaélés. Korrupció. A közbeszerzési pályázat - elviekben - azért pályázat, mert az egész Európai Unióból bármely cég pályázhat, amelyik megfelel a gazdasági feltételeknek. (Nyilván autópályát csak olyan cég építhet, amelyik fel tud mutatni autópálya-építő sikert, -múltat, -kapacitást.)

eupenz.jpg

Mindenki tudja, hogy ma Magyarországon a közbeszerzés és pályáztatás úgy működik, hogy

a pályázó hozza magával a haverjait, akik szintén pályáznak, csak rosszabb feltételekkel, hogy a pályázó nyerjen
a pályázat kiírója elve a haverjára írja ki a pályázatot,
az ellenőr a kiíró és a pályázó haverja, kap részesedést a pályázati projektből
a kivitelező kiadja alvállalkozóknak a kivitelezést, akiket nagyrészt ki sem fizetnek
a megnyert EU-s, vagy közpénzt egyszerűen elosztják maguk között az ügy szereplői

Vagyis, az egész közbeszerzés-pályáztatás kamu, Magyarországon becslések szerint
több mint 90%-ban egyszerű ellopása a közpénzeknek.

Mindezt Orbán Viktor, Magyarország regnáló miniszterelnöke elismerte a kamerába, a tévé lehozta.

Emberek elmentek tüntetni a Parlament elé? Valaki felháborodott egyáltalán? Halló, van ott valaki?

Így működik ma Magyarország: az egész állam és a nagyobb cégek mind-mind a korrupcióra épülnek - ez pedig tegnap óta hivatalos magyar álláspont,
ez a rendszer.

Eddig legalább mindezt az Orbán-kormány egyfajta népnemzeti-köntösben adta elő: nyerjenek a "magyar cégek" (értsd: a haverok), ne a külföldiek.

A Közgéptől az étkezési csekkig minden-minden átkerült az ő kezükbe, a haverok és azok haverjainak kezébe, ők működtetik, ők döntik el - ezt hívják maffiaállamnak. Amelynek közepén ott ül Orbán Viktor, aki mindezért felelős és belemondja a kamerába, hogy ez a törvény.

Ezért az EU párszor összevonta a szemöldökét, de mást nem nagyon tettek.
Pár civil szervezet kételyeit fogalmazta meg, de mást nem nagyon tettek.
Pár újságíró meg merte írni, ezeket kirúgták, vagy elhallgattatták.

Mégis, eddig az volt, legalább közbeszéd-szinten az volt az álláspont, hogy minden törvényesen és fair módon működik. Hiába rángatózott a K-Monitor, az Átlátszó.hu, vagy valamelyik másik civil szervezet a korrupción, Lézer János, az ondolált hajú gúnár odacsapott nekik a készenléti rendőrséggel, NAV-val, oszt jónapot.

Tehát olyan még nem volt, hogy
Orbán ennyire ostobán adja ki magát bűnözőnek.

Az ügyet a volt amerikai nagykövet robbantotta ki, amikor a könyvében leírta, hogyan megy a közbeszerzés rendszere Magyarországon. Ezt Orbán nem tagadta, sőt, meg is erősítette az RTL Klubnak:

Ismételjük meg a poszt első sorait.

Mindig van egy olyan pont, amikor a politikát fogyasztó közönség azt mondja: innen nincs lejjebb. Amikor egy európai állam miniszterelnöke elismeri, hogy korrupt, hogy ő maga a legkorruptabb, hogy a saját maga által hozott törvényeket nem ismeri, nem tartja, nem tartatja be, hogy maffiaállamot vezet.
És ennek természetesen semmi következménye nincs.


http://egyenlito.blog.hu/2015/05/19/sulyosabb_mint_oszod_orban_bevallotta_hogyan_ csinaljak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.