Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Esik, sajnos esik ......
  2015-05-22 17:38:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álom.....
  2015-05-22 15:40:09, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Délutáni mosoly......
  2015-05-22 14:53:17, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot, szép zenével......
  2015-05-22 14:40:51, péntek
 
  Link


Élményekkel teli, szép napot kivánok! Julio Iglesias-Queper y Pe.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép napot kívánok !........
  2015-05-22 14:11:03, péntek
 
 



Kellemes, szép napot kívánok mindenkinek !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-22 14:08:06, péntek
 
  Link

Neoton Familia - Don Quijote



Dulcinea, Dulcinea


Don Quijote:
Rólad álmodtam én, pedig sohasem láttalak,
szemed a szívembe ért.
Mint egy angyali dalt,
Mindig hallottam hangodat,
Mint földöntúli zenét.
Dulcinea, Dulcinea,
Pillantásod megigézett Dulcinea,
Neved szent akár az angyali imádság,
Dulcinea, Dulcinea.
Itt vagy végre velem,
Ó, csak ne reszkess, ne pirulj,
Ha kezem hajadhoz ér.
Had érezzem én
És tudjam, ez valóság,
Nem csak tűnő álomkép.
Dulcinea, Dulcinea,
Rólad álmodoztam mindig, Dulcinea,
De most rád találtam,
Mily dicső e szép nap
Dulcinea, Dulcinea







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia.......
  2015-05-22 14:01:58, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-22)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Motiváció hatja át.



Szélmalom - erőfecsérlés, kilátástalan küzelem, megzabolázott erő

Mondd, meddig harcolsz még az óriásokkal, Don Quijote? A kilátástalan küzdelem mire való? Ez a kártya arra figyelmeztet, hogy engedd szabadon dolgozni életed szélmalmait, hogy neked őröljék a gabonát, és ne harcolj feleslegesen, kreált ellenségekkel. A szélmalomharc nem a te harcod! A szélmalom a természet egyik őserejét, a szelet fogja igába, s dolgoztatja meg a maga örömére. Az őselemek együtt (kő és szél) élelemhez juttatják az embert, megőrlik a gabonát. Szélmalmot viszont csak széljárta helyre érdemes építeni, hiszen ott lesz hatékony a működése. Az ember uralmát jelképezi a természet erői felett.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek a kilátástalan kapcsolat kergetése helyett a realitás talajára helyezett ismerkedést jelzi. Párkapcsolatban élőknek pedig felveti a kérdést: ki ebben a kapcsolatban a szél, és ki a malom?

Ezt mondja neked:
Vigyázz, sebezhető vagy, ne menj túl közel a harc színteréhez!
Nagyon kellemes, ha engedsz a szenvedély szelének, hogy úgy pörgessen, ahogy csak akar.
Óráid pörögnek, mint a malomkerék. Becsüld meg a pillanatnyi örömöket.

Erre is gondolj: Don Quijote harca a szélmalommal. Olvasd el a könyvet, vagy legalább hallgasd meg a Neoton Família régi slágerét.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-22 13:51:11, péntek
 
  Link



Weöres Sándor: Tó vize


Tó vize, tó vize csupa nádszál,
Egy kacsa, két kacsa odacsászkál.
Sárban ezer kacsa bogarászik,
Reszket a tó vize, ki se látszik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia.......
  2015-05-22 13:48:47, péntek
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2015-05-21)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Öntudat hatja át.



Tó - érzelmi életed, sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az egyén számára is meglepetéseket, különleges élményeket hozhat.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek üzeni, hogy ne ítélj felszínesen egy új ismeretség során. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat mélységeinek megéléséről, egymás eltitkolt, vagy eddig nem ismert tulajdonságaink felszínre kerüléséről szól.

Ezt mondja neked:
Figyeld az érzelmeidet, azon keresztül megismerheted a világot. Az érzelmek teszik gazdaggá az életünket.
Valld meg úgy az érzelmeidet, hogy ne akard vele befolyásolni, manipulálni a másik embert, vagy ne add ki magad oly módon, amivel visszaélhetnek.
Milyen élmények kötnek az élő vizekhez? Idézd fel ezeket!

Erre is gondolj: Asztrológiai jegye: Rák, bolygója a Hold, lapja az Ajándék a cigánykártyában. ,,Tó vize, tó vize csupa nádszál, / Egy kacsa két kacsa odacsászkál.." Weöres Sándor örök gyermekversét lehet, hogy még fejből is folytatni tudod?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia kártya után........
  2015-05-22 13:43:50, péntek
 
  Az Európai Himnusz

Ez a himnusz nem csupán az Európai Unió, hanem a tágabb értelemben vett Európa himnusza is. Történeti előzményének az a mozzanat tekinthető, amikor 1971-ben az Európa Tanács (amelynek nevéhez köthető az európai zászló megalkotása is) Parlamenti Közgyűlése javasolta Beethoven IX. szimfóniája utolsó tételének, az Örömódának európai himnusszá emelését. 1972-ben. A Miniszterek Tanácsa néhány hónappal később elfogadta az indítványt, s még ugyanebben az évben - az Európa Napon - nagyszabású információs kampány előzte meg a himnusz európai himnuszként történő "bevezetését". A zászlóhoz hasonló módon, az EK ezt a szimbólumot is átvette az ET-től, s az Európai Tanács 1985-ös milánói ülésén az Örömódát az Európai Unió hivatalos himnuszának fogadták el.

A dallam Ludwig van Beethoven 1823-ban komponált IX. szimfóniájából származik, amelynek utolsó tétele Friedrich von Schiller 1785-ös verse, az Örömóda megzenésítésén alapszik. A vers a költő idealista látomását fejezi ki az emberek között kialakuló testvériségről - s ez a vízió Beethovent is komponálásra sarkallta.




Beethoven

A szimfónia utolsó tételének fő témáját a híres karmester, Herbert von Karajan hangszerelte - kórusra, szólistákra és zenekarra. Szavak nélkül, a zene egyetemes nyelvén, e himnusz az Európában hirdetett szabadság, béke és szolidaritás ideáljait fejezi ki. Célja nem az, hogy a tagországok nemzeti himnuszának helyébe lépjen, sokkal inkább az, hogy megünnepelje a tagországok által osztott közös értékeket, valamint egységüket a sokszínűségben. 2004 januárjában jelentős sajtóvisszhangot kapott az Európa Tanács "Variációk" című CD-je, amely Beethoven "Örömódájá"-nak különböző zenei stílusokban előadott változatait tartalmazza, például szimfonikus zenekarra, templomi orgonára, zongorára (klasszikus és jazz), elektromos gitárra, jazz-hegedűre, techno-ra és trance-re.

A válogatás eredetileg rádió- és televízió-riportereknek, afféle zenei segédanyagként, belső használatra készült, azzal a céllal, hogy megkönnyítse különféle európai témák "aláfestését", de a közönség olyan nagymérvű érdeklődést mutatott az "Örömóda-feldolgozások" iránt, hogy az Európa Tanács végül a CD piacra dobása mellett döntött.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 2550 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 646
  • e Hét: 3814
  • e Hónap: 5948
  • e Év: 58506
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.