Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kitiltás
  2015-05-24 21:39:03, vasárnap
 
 
Kitiltás
Népszava|2015. máj 23. 06:03


Az országgyűlés sajtóosztályáról kellene példát venni. Nem vacakoltak sokat, jól megbüntették az RTL Klub híradósait. Előbb szóbeli megrovást kaptak - már ez is elég súlyos jövendő pályájukon -, majd egy időre ki is tiltották őket a Parlament épületéből. Ez szolgáljon tanulságul minden kotnyeleskedő újságírónak. Nem lehet bárhol csak úgy letámadni a miniszterelnököt, de senkit sem. A tévések ugyanis egy olyan folyosón akarták megkérdezni Orbán Viktort, ahol nem szabad forgatni. Kérdéses persze, hogy ennek a tilalomnak elegendő elrettentő hatása lesz-e, esetleg nem kellett volna mindjárt az épület előtt pellengérre állítani a renitenseket, vagy azonnal kerékbe törni.

Mostanában ugyanis nagyon elszemtelenedtek a sajtómunkások és ezzel kellemetlen helyzetbe hozzák a népért folyamatosan áldozatos munkát végző vezetőket. Itt van például a pályázatok ügye, amiről egymásnak is ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el. A volt budapesti amerikai nagykövet ugyanis a korábbi fejlesztési miniszterre hivatkozva azt írta könyvében, hogy Németh Lászlóné minden héten leült Orbán Viktorral és eldöntötték, a középítkezési projektekből melyiknek legyen elsőbbsége és hogy melyek nyerjenek. Erre aztán a miniszterelnök még rátromfolt, amikor megerősítette, ez ma is így megy, csak a miniszter személye változott. Majd valószínűleg rájött, hogy ezt mégsem lett volna szabad elárulnia és kijelentette, a nyilvánosság által ismert rendben foglalkoznak a pályázatokkal és a módszert az unió is jóváhagyta. De ez még mindig kérdéseket vetett fel, tehát Lázár János is belépett a harcvonalba és közölte, a kormány nem pályázatokat bírál el, csak a fejlesztés irányairól dönt.

Ha csak úgy nem. Mindenesetre a közvéleményt immár sikerült teljesen összezavarni, ha ez volt a cél, száz százalékosan teljesítették. Ugyanakkor a folytonosan kételkedők felvethetik, hogy netán Orbán, vagy kedvenc minisztere hazudott, esetleg mindketten, de az biztos, hogy netán egyeztethetnének, mielőtt megszólalnak. A kézenfekvő megoldás persze az lehet, amit az országgyűlés már oly sikeresen alkalmaz. Az okvetetlenkedő, folyton kérdező, a hatalom embereit zavarba hozó és ellentmondásba kergető újságírókat ki kell tiltani. De mindenhonnan és örökre. Különben újra és újra kínos ügyeket tálalnak és mindenütt felbukkannak, mint eső után a gaz.

Szegény Lázár János különösen megszívja ténykedésüket, így csak a legnagyobb elismerést érdemli, amiért mégis hetente kiáll eléjük és válaszol nekik, még ha ez utóbbira sokszor inkább a ködösítés a megfelelő szó. Őt két évvel ezelőtti luxusutazásai miatt vegzálják, már a bíróság is ítéletet hozott, hogy köteles részleteket elárulni. Ám nem azért ő a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy csak úgy megadja magát. Közölte tehát, államtitkokat nem tár fel, a bíróság meg amúgy sem tudja ellenőrizni, igazat állít-e, így akár azt is mondhatja, elfelejtette. Bár e nagyon őszinte kijelentés is frenetikus hatású, ám Lázár még ezt is képes volt fokozni. Tudniillik nem csajozni volt, hiszen a neje is tudja róla, hogy reggeltől estig dolgozik.

Szem nem maradt szárazon. Miután szeretett hazánk vezetői ilyen éteri magasságokba emelkedtek, nem marad más hátra, mint megállapítani, hogy mi - vagyis az újságírók - kevesek vagyunk ehhez. Ügyek jönnek, ügyek mennek, de a szemrebbenés nélkül előbb fehéret, majd feketét mondó politikusokkal nincs mit tenni. Itt mindenkit hülyének néznek és úgy is kezelnek. Miközben az urak azt csinálnak, amit akarnak.

Talán lassan már ki sem kell tiltani senkit a környezetükből. Elérik, hogy oda se menjenek, mert nem érdemes.

http://nepszava.hu/cikk/1058033-kitiltas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szonja levele a távolból
  2015-05-24 21:04:21, vasárnap
 
  2015. máj 23.

Szonja levele a távolból


írta: Edgar Swan

Egy cikkben kértem, aki el szeretné mesélni, miért, hová és mit gondol most, az írja meg, mondja el a történetét. Ma kaptam egy újabb levelet, amit nagyon köszönök.

Az előző levelet itt találod.

"Olvasom az írásodat. Nézem én is a földgömböt: Skócia, Írország, Svédország, Németország, Hollandia - villannak fel a zászlók... A barátaim egy része (és egyre több ismerősöm) szintén szétszóródva a világban: Japán, Kanada, Ausztria, Németország... csoda, ha pont ugyanakkor vagyunk otthon és tudunk találkozni. Egy évben kétszer megyek haza, rövid az idő, rohangálok, hogy mindenkivel találkozhassak és egy pár szót váltsunk vagy legalább egy kávét megigyunk együtt, nyugiban. Vannak ismerősök, akik ugyan nem a legközelebbi barátaim, de őket is jó lenne látni néha - nem fér bele az időbe. A facebookon tartjuk a kapcsolatot.

5 éve jöttem el, pont a választások után, de nem ez volt az ok, már érlelődött bennem egy ideje. Az ok az volt, hogy egyre inkább úgy éreztem, bezáródtak a kapuk, egyre nehezebb és keservesebb a küzdelem, mégsem jutok előre - nem akartam ugyanabban a helyzetben, ugyanolyan életkörülmények között látni magam 10 év múlva. Otthon elfogyott az út alólam.

Anglia gyerekkorom óta vonzott, bár majdnem 30 voltam, mikor először eljutottam ide. Azután mindig arra spóroltam, hogy megint jöhessek, akár csak néhány napra. És 5 éve megvettem a repjegyet (csak odaútra) és eljöttem egy hátizsákkal. Szerencsém volt, mert az országot szerettem, kicsit már ismertem is. Sajnálom azokat, akik csak azért jönnek, mert itt “jól lehet keresni", de gyűlölik az egészet. Találkoztam sok ilyen példával. Én így nem tudnék sehol élni.

Otthon nem volt lakáshitelem, autóm, gyerekeim. “Neked könnyű. Te megteheted" - mondták sokan, irigyen. Nem volt könnyű, egyáltalán nem. Hátrahagytam sok barátot, a munkám, amit szerettem (de nem tudtam megélni belőle). Ismeretlen városba érkeztem, nem ismertem senkit. Angolul jól beszéltem már akkor is, de itt annyiféle akcentus van, hogy még ma is előfordul, hogy nehezebben értek meg valakit.

A tervem az volt eredetileg, hogy 2-3 évre kijövök és összerakok annyi pénzt, amiből otthon talán vehetek majd egy kisebb lakást.

Aztán megismertem a páromat, aki angol, de nem ez az ok, ami miatt többé nem akarok hazaköltözni.

Aggódva olvasom az otthoni híreket és szorongok. Félelmetes, ami ott zajlik. Van változás, igen, változott az ország, az emberek, és nem jó irányban. Érezni a szomorúságot, a reménytelenséget, bizalmatlanságot, rosszkedvet, haragot. És minden alkalommal, amikor ott vagyok, egyre rosszabbnak tűnik. Párom szerint én látom másképp, mivel már nem abban élek. A barátaim, akik viszont igen - szintén azt látják, amit én. Ha otthon vagyok, kettős érzésem van: a régi ismerős helyeken járva olyan, mintha sosem mentem volna el, de mégis valahogy idegennek érzem magam.

Innen hogyan látni az országot? Az egy téves gondolat szerintem, hogy a “külföld" folyton a magyarokkal foglalkozik, hogy már megint mi történt Magyarországon, ki mit mondott - senkit nem érdekel. (Úgy értem, hogy az átlagembert nem érdekli.) Itt nemrég voltak választások - soha, egyetlen egyszer sem volt téma egyetlen ismerőssel sem, hogy ki kire szavaz, ez mindenkinek a magánügye, senki nem próbálja meggyőzni a másikat az igazáról, nem mennek tönkre barátságok, családok amiatt, hogy valaki másik pártra szavaz, más a véleménye.

A honvágyat eltemettem magamban, úgy mondtam, hogy “bezártam egy dobozba". Azt gondoltam, hogy nem szabad azon gondolkodni, siránkozni, hogy mit hagytam hátra, hiszen az én választásom volt, hogy eljöttem, azzal kell foglalkozni, ami itt van. Az első év volt a legnehezebb, aztán persze néha (egyre ritkábban) vannak hullámvölgyek, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretném, és olyankor szeretnék kicsit hazamenni - de nem örökre. Néha belémnyilall a balatoni nyarak illatának emléke, vagy most, májusban nagyon hiányzik az a virágillat a levegőből, ami már a nyarat idézi - itt esik az eső és még téli dzsekit hordok. Ezt például nehéz megszokni. Nem az esőt, hanem azt, hogy mennyire hirtelen változik az idő, milyen keveset süt a nap, és szinte mindig fázom...

Ha otthon vagyok, és jövök vissza Angliába, azt mondom: megyek haza. Ha Angliából indulok: akkor is. Magyarország a hazám, és akkor is az marad, ha már nem ott élek. Anglia befogadott, az emberek kedvesek, segítőkészek, az utcán odaköszönnek - egymásra mosolygunk, ismeretlenül is.

Egyéni vállalkozó vagyok, munkámat megbecsülik, nem sajtolják ki az utolsó filléremet is adóra, az ügyintézés, papírmunkák, banki ügyek (és mondhatnék bármit), olyan egyszerű, zökkenőmentes (és ingyenes), hogy még ennyi év után is néha rácsodálkozom. A boltban az eladók kedvesek, mosolygósak, segítőkészek - van, hogy már ettől jobb a napom.

Nagyon hiányoznak a barátok, a nagy beszélgetések, hogy fél szóból is értjük egymást. A viccek, a nyelvi humor, a kultúra, zene, színház... Egy kisvárosban élek, ahol semmi nincs. Magyarországon természetes, hogy svéd, francia, olasz, cseh, japán (és még sorolhatnám) filmeket nézhetünk, elmehetünk bolgár, moldvai, ír stb. táncházba - az angoloknak, ami más nyelven van, az fura, nem eladható, nem érdekes.

Hiányzik a túró (kőrözött), a csípős zöldpaprika, kovászos uborka, a savanyú káposzta, a sport szelet, a kakaós csiga, a kalács, a kifli (ez hülyén hangzik, de tényleg így van), a gyümölcsöknek sincs olyan jó íze, mint otthon, és még sorolhatnám - de mindig hozunk valamennyit magunkkal, mikor jövünk vissza és olyankor “magyar napokat" tartunk párommal.

Ugyan nincs kolbászból a kerítés, viszont a fű tényleg zöldebb - nyilván a sok eső miatt :D

És bármennyire is csábító (sic!) a kormány reklámfilmje, nem költözöm haza a Túró Rudi miatt."



Hát, ennyi :) Szép napot kívánok!

Szonja

http://orditok.blog.hu/2015/05/23/szonja_levele_a_tavolbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kérdés a felpofozott miniszterelnökhöz
  2015-05-24 21:00:31, vasárnap
 
  Kérdés a felpofozott miniszterelnökhöz

Nagyon viccesek tetszenek lenni ott, az Unióban. Meg itt, Magyarországon is.

Kép: Orbán viccek - Facebook


A fejlett humorérzékéről híres politikai elit vidám perceket szerzett az országnak. Vagy csak nekem.

A miniszterek elnökét nyakon verte Junker úr, felhőtlen kacajra késztetve a keményen dolgozó kisembereket. Egyrészt, mert vagyunk néhány millióan, akik szintén örömmel tarkón vernénk, többen lehetőség szerint szívlapáttal, másrész viszont megnyugtató az a tény, hogy ennyire jól mennek a dolgok és van idő/kedv vicceskedni. Legközelebb majd azt videót láthatjuk, amin Angela Merkel haját cibálja egy politikus.

Engem azonban kicsit aggaszt az itthoni helyzet. Sötét titkot rejtegetek és elérkezettnek érzem az időt egy alapos coming out-ra. Ehhez lelki támaszt nyújt Gyurcsány Ferenc és humorista-társainak nagy vallomása, miszerint ők mindennyian származnak valahonnan, de már a szüleik, nagyszüleik, dédszüleik is. Hihetetlenül bátor dolognak tartom a dédnagyi felvállalását és ezennel bevallom: nekem is volt dédnagyim. Ám az én helyzetem súlyosabb és iránymutatásért kell fordulnom a keresztény gyökerekkel a szittya ugarba kapaszkodó nemzeti kormányhoz, kiemelten a magyarság, a magyar nép, a nemzet bátor védelmezőjéhez, minden magyarok szószólójához. Tudom én, mennyire lefoglalja miniszterelnökünk idejét az örökös honvédelem, az illegális bevándorlók kiűzése, a cigányok integrálása és a melegek jó útra térítése, de talán akad egy perce két pofon között az én kérdésem megválaszolására is.

Miniszterelnök úr!

Egyszerű magyar állampolgárként fordulok önhöz, nemzetünk atyjához. Nagy és súlyos titkot rejtegetek, de most ennek vége! Kimondom!

Eddig egészen jól elvoltam a sötét titkommal, de akkor még nem hirdettünk harcot a multikulti ellen. Nem oly régen még hétköznapi hazaáruló, zsidóbérenc, cigánysimogató, buzivédő, ballibsibolsi, romkocsmában borongó fekély voltam a nemzet testén. Most azonban itt a tavasz és amennyiben nem tetszik más parancsot kiadni, hamarosan nyár lesz.

Alázatos, jó állampolgárként tudomásul veszem, hálás vagyok, ha meg tetszik engedni, hogy nyár legyen és boldog örömmel befizetem az erre kivetendő különadókat. A KDNP-s elvtársak remélhetőleg találnak megoldást arra, hogy vasárnap az átlagpolgárnak ne legyen nyár, csak bizonyos feltételekkel. Majd figyelem a híreket, mihez kell alkalmazkodnom. Tetszik látni, én nagyon igyekszem! Cserében egy dolgot kérnék! Tessék nekem megengedni, hogy láthassam a gyerekeimet!

Ugyanis (most jön a coming out) mi egy halmozottan üldözendő család vagyunk. Az én hibám, ne tessék büntetni a fiaimat! Mert van fiam, mégpedig három darab. Mindhárom (micsoda szégyen!) gazdasági kivándorló. Ha ez még nem lenne elég, melegek is. 36 és 37 celsius fok körül szokott mozogni a testhőmérsékletük, ami főleg télen feltűnő.

De most nyár jön (ha jónak tetszik látni) és a fiúk hazajönnének látogatóba. A melegségüket elég jól el tudják leplezni, ha túlmelegednének, majd borogatom őket. A súlyosabb gond az, hogy hoznák a párjukat is. Az egyik fiam barátnője litván, a másiké angol, a harmadik kislány pedig spanyol.

Tudom, nagy teher ez az országnak, de én mégis szeretném őket látni, lehetőleg egyszerre. Lehetne, miniszterelnök úr? Jöhetnek egy kicsit? Ha megigérem, hogy nem sokáig maradnak és a multikulti gyerekeik nem ebben az országban fognak születni és felnőni, akkor hazajöhetnek néhány napra? Vagy menjünk inkább mi hozzájuk, a párommal?

Várom miniszterelnök úr válaszát. A postázásból ne tessék ügyet csinálni. Jó lesz az is, ha valamelyik nemzeti konzultációs levél hátuljára tetszik írni, úgy is megkapom.

Továbbra is maradok tiszteletlen.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/kerdes-a-felpofozott-miniszterelnokhoz-004 07567.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezek a világ legboldogabb országai: mi vajon hol állunk?
  2015-05-24 20:57:22, vasárnap
 
  Ezek a világ legboldogabb országai: mi vajon hol állunk?

Pénzcentrum
2015. május 23. szombat 13:01


Újabb toplista készült a világ legboldogabb országairól. A top 10-ben túlnyomórészt európai országok szerepelnek, Magyarország viszont csak a 108. helyre fért fel. Ez nem véletlen, egy korábbi felmérés szerint ugyanis a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.
hirdetés

Az ENSZ idén is elkészítette a "2015 World Happiness Report" címet viselő kutatását. A 172 oldalas dokumentumban 6 kategória (többek között az egy főre jutó GDP; a várható élettartam; a szociális biztonság; a szabadságérzet; a vállalati kultúra; és a kormányba vetett bizalom) alapján vizsgálták az egyes nemzeteket, amelyben végül Svájc és az ott élők bizonyultak a legboldogabbnak.

Magyarország az ENSZ felmérésében a 108. helyen végzett.

A top 10-ben főként európai - ezen belül is leginkább skandináv - országok vannak; a 10-ből 6 ország az öreg kontinensen található. Magyarország egyébként nem véletlenül végzett ilyen rossz eredménnyel; egy korábbi felmérés is azt igazolta, hogy
a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

A Gallup-Healthways 2014-es statisztikáiból az is kiderült, Magyarországon a legnagyobb gond a lakosság pénzügyi helyzetével van: anyagi helyzetét tekintve a magyarok 39 százaléka túlélésre játszik, 34 százaléka vegetál, és csak 26 százaléka érzi azt, van mit a tejbe aprítani. De sokat mondó adat volt az is, hogy a magyar lakosság 30 százalékának egyáltalán nincsenek céljai, míg az ország szociális helyzetét is csak a lakosság 30 százaléka tartotta megfelelőnek.


A VILÁG 10 LEGBOLDOGABB ORSZÁGA 2015-BEN:


10. Ausztrália
9. Új-Zéland
8. Svédország
7. Hollandia
6. Finnország
5. Kanada
4. Norvégia
3. Dánia
2. Izland
1. Svájc


http://www.penzcentrum.hu/otthon/ezek_a_vilag_legboldogabb_orszagai_mi_vajon_hol_ allunk.1044883.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=h irlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kérdések helye: a Népbíróság tárgyalóterme
  2015-05-24 20:24:46, vasárnap
 
  A kérdések helye: a Népbíróság tárgyalóterme


Posted on 2015/05/24 Szerző: Admin


Olvasom, hogy az RTL Klub munkatársai nagyon elpofátlanodtak mostanában. Április végén beszabadultak a parlamentbe, és kérdéseket akartak feltenni Orbán Viktornak bizonyos Fazekas Sándor miniszter távozásáról. Szentségtörés. Kitiltották őket, mert ott, azon a folyosón nem szabad kérdezni. Nem mellékes információ: az úgynevezett tiltott folyosón több stáb is ott volt, szankciót viszont csak az RTL kapott. Logikus, nem? De.
Háttér-információ: Mióta 2004-ben a TV2 illegális helyen dohányzó képviselőket örökített meg, csak a piros és kék társalgóban, valamint a sajtóteremben lehet(ne) forgatni. Nem színtévesztő, nem színvak sajtós legyen a talpán, aki dolgozni is akar, és az előírást is próbálja betartani. (2004-ben Szili Azótatudjukhovakerült Katalin volt a házelnök, és még nem volt sokkoló.)
Mi jut eszembe? Hogy itt van a magyar emberek adójeleiből fenntartott országnak háza. Ahol a magyar nép adójeleiből származó javadalmazásból élő, és alkotó politikusok tanyáznak. Akiket a magyar nép azért küldött oda, hogy dolgozzanak: miniszterelnököstől, házelnököstől, a legutolsó mezei gombnyomogatóig mindenestől. Namármost, ezeket az embereket nem lehet bárhol, bármikor, bármiről kérdezni, mert azzal nyilvánvalóan megzavarnánk módfelett hasznos munkájukat. Mert a magyar népet esetleg érdeklő kérdéseket akárhol feltenni nem lehet.
Mert azokon a tiltott helyeken, ahol a média munkatársai azzal a céllal vannak jelen, hogy munkájukat végezve tájékoztassák a közvéleményt, ott kizárólag lopni, csalni, hazudni, illegálisan dohányozni, és hereverézni szabad. Abban az épületben, ahol a többi mellett munkanélküli milliárdosoknak van szabad grasszálási engedélyük, a sajtó nem annyira tolerált biodíszlet.
Emlékeztek két napja, hogy verte a mellét valaki Európa reflektorfényében, hogy mekkora nagyra becsült alapérték a nyilvánosság, a vita, és milyen szánalmas, hogy a halálbüntetésről nem lehet szabadon kérdezni, válaszolni, merengeni? Addig a pár másodpercig tartott, amíg kiejtette a száján. Mert itt, ezen a 93030 négyzetkilométeren sehol, úgy értem, SEHOL nem szabad Orbán Viktort kérdezni. Kivéve az Echo Tv stúdióját és azokat a helyeket, ahol nincs jelen. Vagy némely kivételesen esetben, ahogy Kósa Laja mondaná: olyat lehet kérdezni, amire pozitívan lehet válaszolni. Most pont nem ez történt, hát ne csodálkozzanak. Örüljenek, hogy ilyen könnyen megúszták. Szóbeli megrovás, majd kitiltás. Még az is lehetett volna, hogy miután gondosan lesokkolják őket, a Kossuth-téren közönség előtt főbe lövik az értetlen parasztjait.
Olyan nehéz lett volna valami normális dolgot kérdezni? Például: mi a titka annak, hogy ennyire tökéletes, stadionokkal díszített világot sikerült ide felépíteni egész Európa irigységére? Miért van ennyi hálás közmunkás, aki csókolgatja még a lábnyomait is? Hogyan köszönhetné meg a nép ezt a rengeteg jótéteményt, ami az elmúlt nyolc év okozta sebeket képes volt begyógyítani?
Hát ez a baj az RTL Klub újságíróival, hogy nem tudnak (jól)kérdezni. Egyáltalán miért kérdezgetnek és zaklatnak keményen dolgozó közszereplőket? Nem volt elég, hogy a verejtékes cigarettázásban megzavarták őket, most egyenesen az Istenkirályt akarják szóra bírni tiltott folyósokon?
A betarthatatlan, ostoba, életidegen szabályon innen és túl, vérfagyasztó ami ebben az országban történik, és nem csupán olyan dolgokkal kapcsolatban, amikor mozdítható, ellopható, lenyúlható, elvehető, kisajátítható javakról van szó. A sajtóval való ilyetén bánásmód az egyre inkább magába forduló, a közvéleményt és a valóságot teljesen zárójelbe tévő, elefántcsonttoronyba zárt rendszer leképezése. Amelynek főszereplői súlyos szereptévesztésben vergődnek: meggyőződésük, hogy a nép van értük, és nem nekik kell szolgálniuk azokat, akiknek köszönhetően az ország házában kedvükre dohányozhatnak. Ha mással nem, hát azzal, hogy a média munkáját nem ellehetetlenítve, a feltett kérdésekre válaszolnak. Akkor is, ha azok nem éppen szájuk íze szerint valóak.
Hiszik, hogy az idők végezetéig fenntartható: ha mondanivalójuk van, a nemzeti televízió majd mindent nagydobra ver és szájba rág. Vallják, hogy a jobban teljesítés mátrixába csúszott egyre ordasabb hibák néhány milliárdból ,,megnemzetikonzultálhatóak", hogy fölösleges, rosszul feltett kérdések kiiktatásával, finom, előregyártott válaszokkal jól lehet lakatni a birkákat. Valamiért azt gondolják, hogy ha a sajtó azt meri tenni, ami a dolga, maradéktalanul rá kell lépni a nyakára.
Meggyőződésem, hogy ez az állapot nem tartható fenn az idők végezetéig, akkor sem, ha az RTL Klub sürgősségi eljárásban elfogadott törvényjavaslat révén a szolgáltatók csatornalistájában csak a kilencvenhetedik helyre kerül. Mert közeleg az idő, amikor ezek a sérthetetlen nagyurak hálásak lesznek azért is, ha egyáltalán megkérdezi őket a sajtó. Hiszem, hogy eljön az idő, amikor eltűnnek a piros és kék termek, ahol szabályosan kérdezni lehet, és marad az az egy hely, ahol nem lehet kitérni a válaszadás elől, ahol nem lehet tiltott folyosókra hivatkozni. Kitaláltad, Viktor, a vádlottak padja lesz az! Jó hosszú lesz az!
(kím.)


https://balrad.wordpress.com/2015/05/24/a-kerdesek-helye-a-nepbirosag-targyaloter me/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfeszítve
  2015-05-24 20:22:14, vasárnap
 
  Megfeszítve


Posted on 2015/05/24 Szerző: Admin


“Keresztre vagyok feszítve. “Karaktergyilkosság" zajlik épp. Nem is érzem jól magam" - mesélte a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Gömöri Zsolt legújabb interjújában. Szerinte a vádak “egytől egyig rosszindulatú rágalmak", egyébként két hét alatt 8 kilót fogyott - mondta a Hír24-nek.

Gömöri úgy fogalmazott, az MPB kiemelten közhasznú szervezet, a felügyelő bizottság minden évben átvizsgálja őket. Bár ez nem kötelességük, de még független könyvvizsgálói jelentést is készíttettek, minden jelentés elérhető a honlapjukon.
Amíg nem kapott díjazást az MPB elnöki posztjáért, addig elmondása szerint vállalkozásaiból élt Gömöri. Azt pedig cáfolta, hogy most milliós fizetése lenne.
Sok mindent mondanak, írnak, hangzik el a televízióban, ami nem igaz. Nincs milliós fizetésem. 420 688 forintot keresek
- tette hozzá.
Arra a felvetésre, hogy 10 milliós luxusautót vett neki a szövetség, és két alkalmazottjának is egy-egy ötmillióst, azt felelte, egy Volkswagen Passattal, mint szolgálati autóval intézi a bizottság ügyeit és nincs benne különösebb extra, sem bőrülés.
Az MPB tulajdona, és személyes kapcsolataim révén 1, 8 millió forintos kedvezménnyel vette részletre 7,5 millióért. A másik kettőre, a két Polora is jelentős kedvezményt kaptunk. A kettő együtt volt nagyjából hatmillió, kedvező részletfizetéssel.
A kétmilliós, túlszámlázás-gyanús tenerifei edzőtábor kapcsán azt közölte, hogy jogi lépéseket tesz az ezt megíró Bors ellen, a pénzösszeget pedig 8 hónapos szervezési munkára fizették ki az edzőtábor részéről kizárólagossággal rendelkező magyar származású szakembernek. Gyermeke utazását pedig külön ő szervezte és “természetesen saját számlájáról fizette".
Hogy kik akarják “kitörni a nyakát", arról “sejtése van":
Van 3-4 sportoló, aki anyagilag érintett ebben a káoszban, vannak, akik személyes sérelmükért bosszúéhesek, mert csökkent a támogatásuk, kikerültek a válogatottból. Érzékeljük a paralimpiai részvételre esélytelen sportágak törekvését is egy új pénzügyi elosztás érdekében a paralimpiai felkészülés során. Ez a társaság rendkívül aktív, mert érdekeltek.
De nem mond le, mert ahogy fogalmaz:
Kollégáim áldozatos munkájával létrehoztunk valamit, amibe nem kapaszkodom, de nem is szívesen engedném el.
Frissítés: Gömöri nemcsak a Hír24-nek adott interjút ma, hanem sajtótájékoztatót is tartott. Ezen arról beszélt: rendőrségi és ügyészségi vizsgálat kezdeményezését javasolja, amiért szerinte a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetőivel szemben többen egy “minden részletében megkonstruált, hazug lejárató kampányt folytatnak".
Az MPB elnöke elmondta, pénteken egy terjedelmes, hetekre visszanyúló elektronikus levelezést tartalmazó dokumentációt juttattak el hozzá, amely egyértelműen bizonyítja a lejáratási kísérletet.
Gömöri Zsolt megnevezte a lejáratási kísérlet részvevőit, elsőként említve Nagy Zsigmondot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatóját, majd ide sorolva Tamás Henriette Brigittát, az MPB korábbi munkatársát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságnak szakértőjét, Zachár Attilát, az MPB közelmúltban megszüntetett erőemelő szakbizottságának korábbi vezetőjét, valamint Sas Sándor fekvenyomó parasportolót.
Az MPB vezetője szerint a levelezésből kiderül, hogy a szervezet vezetése ellen indított lejárató kampány április 15-re vezethető vissza, amikor Zachár Attila megtudta, az elnökség megszüntette szakbizottságát, majd erre Nagy Zsigmond úgy válaszolt “jó volna megszabadulni az MPB elnökétől".
Gömöri Zsolt szerint a lejáratásban részvevők azokat a dokumentumokat használták fel ellene, amelyek akkor kerültek ki az MPB irodájából, amikor Mexikóban tartózkodott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) meghívására.
Az MPB elnöke szerint az RTL Klub és a HírTV “dobta fel" az MPB ügyeit május elején, majd később Zachár Attila készítette a lemondatását sürgető névtelen sportolói levelet, míg Tamás Henriette Brigitta az ügyészségnek szánt beadványt állította össze.
Gömöri Zsolt közölte, május 26-a keddre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és javasolta, hogy az etikai és jogi bizottság indítson vizsgálatot a levelezésben érintett minden személlyel és szervezettel szemben.
Az MPB vezetője emellett felkérte az elnökséget, hogy a teljes levelezést juttassa el a MOB elnökének és a sportért felelős államtitkárnak, továbbá forduljon a rendőrséghez és az ügyészséghez.
Gömöri Zsolt a sajtótájékoztatón nem válaszolt újságírói kérdésekre.
(propeller)
Bal-Rad komm: Hihetetlen egy történet. Valahogy hasonlít arra, mint amikor a hóhérpribék panaszkodik a mesternek, hogy nyaggatás közben a delikvens ordítozása halláskárosodást okoz nála.
Ugyanakkor hihetetlen a dolog azért is, mert EZ AZ ÜGY IS A ZSÁKMÁNYRÓL SZÓL.
Van viszont egy más vetülete is a dolognak. Látszólag semmi köze nincs ehhez az ügyhöz.
Egy érdekes megjegyzése Gömörinek: “...Amíg nem kapott díjazást az MPB elnöki posztjáért, addig elmondása szerint vállalkozásaiból élt..." - amely vállalkozásai most is léteznek, működnek.
Hogy is vannak ezek a munkaügyi udvari statisztikák? “Vállalkozásaibó..." Tehát legalább kettő vállalkozása. Az két munkahely. +az elnökösködés az = három munkahely. Gömöri esetében. Persze van ám még sok Gömöri-legalábbis vállalkozásilag. El Qro is, Döbrögi is “munkavállalók" is, meg még valami “állás azon kívül csak akad.
Most csak így hamarjába ez jut az ember eszébe Tuzson udvari Főhadovamester tegnapi diadaljelentésére gondolva Gömöri mosakodását olvasva.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/24/megfeszitve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy olasz politikus szerint "a cigánykérdést csak kemencékke
  2015-05-24 20:09:26, vasárnap
 
  Egy olasz politikus szerint "a cigánykérdést csak kemencékkel lehet megoldani"


Egy olasz politikust lemondásra szólítottak fel, miután "rasszista bejegyzéseket" tett közé a "romákról" a közösségi oldalán,

számol be a román Ziare.com. Zoom Massimilia Conti önkormányzati képviselő azt írta a Facebook-oldalára, hogy krematóriummal oldaná meg a cigánykérdést. Hozzátette: a "romák esetében jóval gyakoribb a bűnözés, mint más népcsoportok esetében, mint ahogyan egyes kutyafajták is agresszívebbek más fajtáknál".

Megállapítását egy felajánlással fejelte meg: azt írta, ő kész rendelkezésre bocsátani a bárjában működő sütőket e célra.

Az Olaszországban élő cigányok 90 százaléka Romániából érkezett - jegyzi meg a lap.

(Kuruc.info nyomán)

http://harcunk.info/index.php/bulvar/877-egy-politikus-szerint-a-ciganykerdest-cs ak-kemencekkel-lehet-megoldani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PM: már a Fidesz lelkiismeretes kisebbsége is lázadozni prób
  2015-05-24 20:01:59, vasárnap
 
  PM: már a Fidesz lelkiismeretes kisebbsége is lázadozni próbál
Propeller ma, 12:41 3 hozzászólás 152 Megosztás

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a magyar nemzeti parkokat ki kell szabadítani a Fidesz jövőfelélő politikájának szorításából.

Szabó Rebeka, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, az európai nemzeti parkok napján az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a természeti örökség nem lehet a politikai zsákmányszerzés martaléka.

A PM-es politikus szerint a jövőfelélő politika ellen már a Fidesz lelkiismeretes kisebbsége is lázadozni próbál.

Szabó Rebeka értékelése szerint Magyarország az Orbán-kormány alatt a természetvédelemben legrosszabbul teljesítő európai állammá vált, ahol az értékőrzés helyett csupán a pusztítás fékezésére van reális esély. 2010 óta kevesebb mint a felére csökkent a tíz magyarországi nemzeti park pénzügyi támogatása - mutatott rá.

Az első európai nemzeti parkok 1909. május 24-én alakultak meg, méghozzá egyszerre kilenc Svédországban - emlékeztetett a PM közleménye.



http://propeller.hu/itthon/3107722-pm-mar-fidesz-lelkiismeretes-kisebbsege-is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fodor Ibolya egyesülete miatt bukhat a 100 milliós támogatás
  2015-05-24 19:50:26, vasárnap
 
  Fodor Ibolya egyesülete miatt bukhat a 100 milliós támogatás


Propeller május 22., 20:47

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke - hangzott el az RTL Klub Híradójában.

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/tartozas-miatt-bukhat-az-unios-tamogatas

Emiatt akár 100 millió forintos Európai Uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat. A projektet ugyanis csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Az önkormányzat ezért másfél millió forintos támogatást ad a pécsi képviselő szervezetének.

http://propeller.hu/itthon/3107263-rtl-klub-fodor-ibolya-egyesulete-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc testvére járt jól a Várkert Bazár közbeszerz
  2015-05-24 19:46:56, vasárnap
 
  Mészáros Lőrinc testvére járt jól a Várkert Bazár közbeszerzésével
Propeller ma, 15:01 13

Kizárólag Orbán Viktor jó barátjának, a felcsúti polgármesternek a testvérét hívták meg a Várgondnokság közbeszerzésére. Mészáros Jánosék cégétől közel 300 darab eszközt rendeltek: például csillag-, imbusz- és villáskulcs, kalapács, satu, pajszer, WC-pumpa, elsősegélydoboz, vinkli és hosszabbító is nagy számban - derítette ki a Magyar Narancs.

Hogy miért pont az Agro-Felcsút Kft.-re esett a választás, arra azt felelte a Várgondnokság a lapnak: több vállalkozást is megkerestek, közülük Mészáros János cégének 8,19 milliós ajánlata volt a legkedvezőbb. A megrendelt gépek és szerszámok pedig a Várkert Bazár üzemeltetésében segítenek majd.

Az újság információi szerint az Agro-Felcsút Kft. eddig még nem indult közbeszerzésen. A céget 2010-ben alapították, de 2011-ben máris 155 millió, 2012-ben 277 millió, 2013-ban pedig 407 millió forint árbevételt könyvelhetett el.

A Magyar Narancs felidézte: korábban a Mészáros Lőrinc birtokolta Mészáros és Mészáros Kft. több munkása is arról számolt be nekik, hogy akkor is csak az Agro-Felcsút Kft.-től vehettek meg új alkatrészeket, ha Felcsúttól távol dolgoztak, így a beszerzés az utazást is beleszámítva az indokoltnál jóval többe kerülhetett Felcsút polgármesterének.


http://propeller.hu/itthon/3107756-meszaros-lorinc-testvere-jart-jol-varkert?utm_ source=kard.blog.hu&utm_medium=partner&utm_campaign=M%C3%A9sz%C3%A1ros%20 L%C5%91rinc%20testv%C3%A9re%20j%C3%A1rt%20j%C3%B3l%20a%20V%C3%A1rkert%20Baz%C3%A1 rral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.