Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Kitálal a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetője
  2015-05-28 21:14:34, csütörtök
 
 
Kitálal a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetője


2015. máj. 27

Egész május a Magyar Paralimpiai Szövetség vezetőinek botrányaitól volt hangos.

Még a hónap elején derült ki, hogy a vezetőség magára költött egy csomót a szövetség pénzéből, Gömöri Zsolt elnök például a végtörlesztését fizette a bizottság forrásaiból. A botrány már a rendőrségig jutott, és a paralimpikonok (akik közül sokan rossz körülmények között élnek) is bedühödtek a vezetésre. Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszó a Facebookon tett közzé a nyílt levelet, melyben alkalmatlannak nevezte Gömöriéket a paralimpiai szövetség vezetésére. Azt írta:
,,Nem az a baj, hogy nettó 420.688 Ft a fizetésed, amely mellé céges autót, 60-80.000 Ft-os benzinköltség-visszatérítést, szponzori pénzek utáni jutalékot, 3.000.000 Ft-os támogatást (tudom, visszafizetted) külföldi utazási lehetőségeket és milliós nagyságrendű jutalmat kapsz. Az a rohadt nagy gond, hogy te és az elnökség tényleg azt gondolja, hogy ezt ebben a rendszerben megérdemled."

Gömöri Zsolt elnök később azt mondta, mindenkit beperel, aki hazugságokat terjeszt róla, majd egy találkozón magyarázkodott a sportolóknak, hogy semennyit sem költött magára a sportolóknak szánt pénzből. Ezen már a Paralimpiai Bizottság gazdasági vezetőjét, Kovács Brigittát is megvádolta azzal, hogy hazug lejáratókampányt folytat ellene.

Kovács Brigitta jelenlegi sportgazdasági vezető ezért az RTL Híradójához fordult. Azt mondja, nem ő adta ki a Gömöriéket gyanúba keverő dokumentumokat, de minden ügyről tud, és feljelentést tesz a vezetők ellen. Állítása szerint az elnök milliókkal több szponzori jutalékot vett föl, mint amennyit bevallott, és a cégein keresztül olyan pénzekhez is hozzájutott, melyekre nem volt jogosult. 2012-ben például egy szponzor a sportolók javára lemondott a jutalékáról, de ahogy Kovács Brigitta mondta:
,,az elnök úr viszont nem mondott le róla, ő felvette ezt a jutalékot."

A nő arról is beszélt, hogy Gömöri utasította, senkinek ne beszéljen ezekről az ügyekről, és olyan nagy végkielégítést ajánlott neki, hogy
semmiben nem fog hiányt szenvedni.

A gazdasági vezető az RTL-nek azt mondta, minden állítását tudja papírokkal is bizonyítani. Gömöri szerint a nő minden vádja hazugság.


http://civilhetes.net/eletmod/sport/kitalal-a-paralimpiai-bizottsag-gazdasagi-vez etoje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kabaré kategória mai győztese a kormány korrupcióellenes
  2015-05-28 20:42:44, csütörtök
 
  Korrupció márpedig nálunk nincsen

A kabaré kategória mai győztese a kormány korrupcióellenes stratégiája.


Régen indult ilyen vidáman a napom. Majdnem a nyakamba öntöttem a reggeli kávémat, amikor végigolvastam ártunk és ormányunk zseniális tervét a korrupcióellenes stratégiáról. Pazar!

Nálunk pediglen nincs korrupció. Ha volt is, már régen ellopta a kormány. Akkor meg minek neki stratégia? Egy okát tudom elképzelni: jó sok pénzt lehet belezúdítani fölül, aztán patyolat tisztán zsebre tenni alul. Így meg duplán zseniális a dolog. Mert ki is gondolná normális ésszel, hogy nálunk még a korrupció elleni stratégia is korrupt lehet? Hát mindenki, aki ebben az országban él. Csúcs!

Remélem, indul nemzeti konzultáció is ebben az ügyben. Megér ez is egy szűk milliárdocskát, legalább ebből az összegből is jól jár valaki. Bár a kormány az állami vállalatoknál és szerveknél mérné fel a korrupciót, szerintem arra nincs szükség. Kérdezzék meg az első embert az utcán, meg fogja mondani, hogy korrupt-e például az önkormányzat, a NAV, vagy bármelyik állami (ivar)szerv.

Kérdés persze az, mihez képest korrupt valaki, vagy valami? Egy Einstein nevű zsidótól tudhatja még a kedves szélsőjobbos polgár is, hogy minden viszonylagos. Ha egy jogrendszerbe eleve bele van építve a korrupció, akkor az onnantól nem is jogszerűtlen. Akkor lehet hivatkozni a törvényekre, vagy a zalaptörvényre - hát oda van beleírva, hogy lehet!

Jóhogy bele van írva, te egysejtű! Ti írtátok bele, hogy lophassatok! Ha holnap az jut a vezérlő fejedelem eszébe, hogy beletákolja a gránitszilárdságúba, vagy jogszabályba iktassa, miszerint az a paralamenti képviselő, akinek minimum 3 éve igazoltan bajusza van, pofátlanul tud ordítozni, időnként az ülésterem legmagasabb pontján trónol, László a keresztneve, a vezetékneve K-val kezdődik és R-el végződik, jogszerűen és bármikor karikás ostorral ütlegelheti az ellenzéki pártok tagjait - akkor az onnantól kezdve szabályos és jogos.

Ha ugyanez a vezérlő fejedelem azt iktatja törvénybe, hogy a kormánynak bármikor jogában áll elvenni az emberek pénzét, belátása szerint költeni/ellopni a közpént, saját célra felhasználni a közvagyont, megvonni a szociális támogatásokat és ezzel halálra itélni embereket, joga van megszabni: mikortól kötelező a gyereket óvodába adni, mit kell tanulni az iskolákban, közben a tankönyveket, de még az iskolai menzára szánt alapanagokat is a saját slapajai szállíthatják be - akkor az onnantól törvényes.

Ha holnaptól a kormány azt találja törvénybe betonozni, hogy az egész országra kiható, minden szempontból fontos beruházást titkosít és senkinek semmi köze hozzá, kivel, miért, milyen összeg erejéig mit végeztet el, miközben fizetni azoknak kell, akik elől titkosították a történetet - akkor onnantól az törvényes.

Ha holnaptól a kormánynak joga van minden intézmény élére a saját embereit tenni - óvodától az egyetemekig, hivataloktól a minisztériumokig - akkor az a törvény.

Ha holnaptól a nagyvezér önkezűleg irányítja a jogalkotást, a bíróságokat, ügyészséget, rendőrséget, akkor az lesz a jogszerű.

Ha holnaptól a kormány úgy dönt, hogy minden sportágat ő óhajt irányítani, pártkatonákat tol a szakágak élére és azok lophatnak bátran a közösből - hiszen azért kerültek oda - akkor az a törvény.

Ha holnaptól a vezérlő fejedelem dönti el, melyik pályázaton melyik cég fog nyerni, aztán a beruházást ötszörösen túlárazzák, a beruházási költségek kétharmadát szétdobják egymás között, a hülye polgár meg finanszírozza az egészet - akkor az törvényes.

Na, mindezek nem "holnaptól" vannak, hanem már tegnapelőttől. Bele van alaptákolva a rendszerbe a korrupció, de pont ezért az már nem nevezhető korrupciónak, hiszen törvényes. Kész, pont.

Ami meg úgy van, hogy jogilag nincs is, azt mi a francnak vizsgálni?

Nem igaz?

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/korrupcio-marpedig-nalunk-nincsen-00414663 .html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szisztematikus népirtás minden ellenállás nélkül. Az ellenzé
  2015-05-28 20:39:39, csütörtök
 
  Kedves ellenzéki politikusok! Önök mennyivel különbek, mint a kormányon lévők?

Szisztematikus népirtás minden ellenállás nélkül. Az ellenzéknek miért nincs hangja?

Fotó: Lázár Gergő/lazarg.com


Írtam már megnyomorított sorsokról, segítségre szoruló emberekről. Hála a blogom olvasóinak, több esetben tudtunk segíteni. Emberségből példát mutattak a civilek, de a példa mintha nem jutott volna el oda, ahová kellene. Minden esetben írtam vezető ellenzéki politikusoknak is. Válasz egyetlen egy alkalommal sem érkezett. Senkitől.

A kormánytól csodát várni nem érdemes. Csoda alatt nem azt értem persze, hogy osszák szét a szegények között a vagyonukat, esetleg holnaptól kevésbé mohón tömjék a zsebüket. Már az is csoda lett volna, ha igyekeznek jobbá tenni a szociális ellátórendszert. Vagy legalább szót emelnek annak tarthatatlan, embertelen és már életekben is mérhető gyilkos kegyetlensége ellen. Nem hallottam ilyen tiltakozást. A kormánypárt soraiból nem. Most nem is hozzájuk szólok, mert nincs (soha nem is volt) értelme bármit várni tőlük.

De az ellenzék mit csinál? A parlamenti pártok képviselői mivel foglalkoznak naphosszat? Mit csinálnak hétfő reggeltől péntek estig? Tudom, feljelentenek ezt-azt, felháborodnak, demonstrálnak. Nem tudom, másnak feltűnt-e, de minden ellenzéki megszólalás így kezdődik: "Sajtóértesülések szerint...az XY újságban megjelent információk alapján" Elképzelhető az, hogy az ellenzéki politikusok a médiára építik fel a teljes ténykedésüket? Ha megjelenik valami az Indexen, a 444-en, az Átlátszón, vagy bárhol, akkor felhördülnek és feljelentést tesznek? Ők miért nem tudnak ezekről az esetekről?

Komolyan gondolják, hogy a jelenlegi sajtótörvények alapján egy újságíró több információhoz juthat, mint egy parlamenti képviselő? A minden irányból mocskolt, fenyegetett, korlátozott és alulfizetett sajtómunkás több adathoz hozzáfér, mint a képviselő hölgyek és urak? Ez hogy lehet?

Vagy önöknek elegendő a képviselői fizetésük, a lakhatási támogatás, utiköltségtérítés, bizottsági részvételért járó plusz juttatás, a mentelmi jog és egyéb előjogok? Ezért érdemes asszisztálni mindenhez és lehetőleg semmiről semmit nem tudni? Vagy vakarózni kényelmesen és megvárni, ameddig egy újságíró kiássa a gesztenyét önöknek? Miért nem mennek az emberek közé? Önök mennyivel különbeg, mint a kormányon lévők? Különbek? Mernek kockáztatni? Merik veszélyeztetni a kényelmes állásukat?

Egyáltalán: tudják, mi történik ebben az országban? Most nem az unásig szajkózott dolgokra gondolok, hanem a száraz tényekre. Jártak már olyan családban, ahol hatvanaezer forintból kell két embernek megélni? Olyan családban voltak már, ahol ennek a fele jut csak? Belegondoltak valaha is abba, hogy egy öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért rokkant 28500 forintot kap? Akkor is, ha 30 évig fizette az adókat és járulékokat. Tudják, mennyi 28500 forint? Bele tudnak gondolni? Önök nagyjából ennyit keresnek kétnaponta. Persze, csak a legalacsonyabb fzetési kategóriában lévők, a magasabb fizetésű képviselők naponta kerenek ennyit, vagy többet. Egy napi keresetükből önök meg tudnának élni egy hónapig? Rezsit fizetni, enni, kiváltani a gyógyszereket?

Nem próbálnák meg egyszer, milyen az? Mert szerintem önök sem tudják jobban, mint Lázár, Szijjártó vagy a többi léhűtő. Komolyan elég az, ha egy megrázó történetet felraknak a közösségi oldalukra és elé írják, hogy "hú, de szörnyű"? Elég a sajtó híreire támaszkodva felháborodni?

A napokban Kunhalmi Ágnes nyilatkozott a tévében a Magyar Paralimpiai Bizottság körül kirobbant botrányról. Fel volt háborodva. Előtte meghallgatta Gömöri Zsolt beszámolóját és abban minden rendben volt. Kunhalmi Ágnesnek nincs joga betekinteni az MPB irataiba? Nincs lehetősége megkeresni néhány sportolót és elbeszélgetni vele, hogy minden rendben van-e? Csak bólogatni lehet és utólag meglepődni?

Hol vannak az ellenzéki pártok megoldási javaslatai a bajokra? Hol van az alternatíva, amit kínálni tudnak? Hol vannak a kidolgozott programok a problémák felszámolására? Hol van az ismeretük arról, mi történik az országban, hogyan élnek az emberek?

Sehol? Nem érdekes? Nem feladatuk?

A kérdés már csak az: önök mennyivel különbek a kormánypárti politikusoknál?


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/kedves-ellenzeki-politikusok-onok-mennyive l-kulonbek-mint-a-kormanyon-levok-00413321.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiborcz István a családját ért támadások miatt eladta cégét
  2015-05-28 20:36:08, csütörtök
 
 
Tiborcz István a családját ért támadások miatt eladta cégét a Várkert Bazár felújítójának, majd vett egy új céget


horváthbence
ma 15:43


Reggel óta egy ország izgult azon, vajon kinek adhatta el érdekeltségeit a közbeszerzéseken kifejezetten jól szereplő Elios Zrt.-ből Orbán Ráhel férje, Tiborcz István. Tiborcz április végén szállt ki a cégből, ezt az őt és a családját ért folyamatos támadásokkal indokolta.

Délutánra a vs.hu megtudta, hogy a szerencsés új tulajdonos a Várkert Bazárt is felújító West Hungária Bau lett. Tiborcz pedig rögtön be is fektette pénzét, vett egy apró, de jól teljesítő céget, a HCS Experts Kft.-t, am információ-technológiai szaktanácsadásra szakosodott, és tavaly 553 millió forintos forgalom mellett 50 millió forint nyereséget hozott össze.

A mostani vásárló egy nemrég alapított cég, a WHB Befektetési Kft. lett, aminek a West Hugária Bau Kft. a tulajdonosa. Ennek a cégnek három tulajdonosa van, Paár Attila a leggazdagabb magyarok listájára is felfért. A cikk kitér arra is, hogy a cég kifejezetten jól teljesített az utóbbi években Győrben, de 2009-ben generálkivitelezője volt a Bálnának. Paár a Magyar Judoszövetség alelnöke is.

A cég a cikk szerint tavaly húsz közbeszerzést nyert, 2013-ban tizenkilencet, összesen 60 milliárd forint értékben.

Az Elios sikertörténetét korábban a Direkt36 foglalta alaposan össze. A vidéki városokban aratott túl sima közbeszerzés-győzelmek után az LMP feljelentése nyomán már rendőrségi vizsgálat is indult a cég ellen.



http://444.hu/2015/05/28/tiborcz-istvan-a-csaladjat-ert-tamadasok-miatt-eladta-ce get-a-varkert-bazar-felujitojanak-majd-vett-egy-uj-ceget/


********

Tehát maradt minden a haveri körben, csak a strómanok cserélődtek.
Melyik is a következő 5-6 év kiemelt fejlesztési (uniós) programja? Csak nem az infokommunikációs terület? Ez lesz az új útépítés+térkövezés+csatornaépítés együtt. Kellett már nagyon egy cég ezen a területen is. És a bátyja már spíler a területen, a NAV Informatikai Fejlesztési Főosztályát is hogy elvezette vagy egy fél évig.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húszmillióra perelik a paralimpiai elnököt – a felügye
  2015-05-28 18:18:42, csütörtök
 
  Húszmillióra perelik a paralimpiai elnököt - a felügyelő bizottság lemondott

Propeller ma, 12:31

Gömöri Zsolt lejárató kampánnyal vádolt több sportolót, sportvezetőt és szakértőt, ráadásul nyilvánosságra hozta magánleveleiket. Ők emiatt most feljelentették a paralimpiai elnököt - írta az mno.hu.

Az öt érintett egyike, Zachár Attila, az MPB közelmúltban megszüntetett erőemelő szakbizottságának korábbi vezetője azt mondta az újságnak: személyes adattal visszaélés miatt tettek külön-külön büntetőfeljelentést, emellett kártérítési pert is indítanak Gömöri Zsolttal szemben, és ebben az eljárásban húszmillió forintot követelnek tőle. Az ok: hitelrontás, ami gazdasági veszteséget is okozott nekik. Azt is hozzátette: a befolyt pénzt a parasportolóknak ajánlják fel.

A további négy feljelentő: Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Tamás Henriette Brigitta, az MPB korábbi munkatársa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt szakértője, Sas Sándor fekvenyomó parasportoló és a kedden Gömöri Zsolt által megvádolt Kovács Brigitta, a paralimpiai bizottság volt gazdasági vezetője, az MPB-iroda munkatársa - közölte a lap.

Zachár arról is tájékoztatta az újságot: a napokban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál is bejelentést tesznek. Eközben a hivatal elnöke, Péterfalvi Attila azt mondta a Magyar Nemzet megkeresésére: vizsgálatot indít a Gömöri által nyilvánosságra hozott levelek ügyében.

Gömörit egyébként korábban két edző és több sportoló is feljelentette amiatt a három millió forint miatt, amit az MPB-től kapott, hogy rendezze végtörlesztését.

Eközben a Hír TV arról értesült, hogy a Paralimpiai Bizottság felügyelőbizottsága lemondott. Egy volt tag, Hegedűs Lajos ezt megerősítette a csatornának és hozzátette: a felügyelőbizottság rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte.


http://propeller.hu/itthon/3109310-huszmilliora-perelik-paralimpiai-elnokot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Genetikai hulladékok a sportban
  2015-05-28 18:17:46, csütörtök
 
  Genetikai hulladékok a sportban

Serfőző Béla 2015. május 25., hétfő 10:35

Gömöri Zsolt nevét csak nagyon kevesen ismerték ez év májusáig. Aztán kiderült, hogy a milliós fizetése mellett három milliós végtörlesztési támogatást kapott. Deutsch Tamás, aki javasolta a pénz kifizetését próbálta megvédeni az elnököt. Úgy tűnik sikertelenül.

A paralimpiai sportolók is kérték elnöküket a távozásra. Hiába. Gömörinek nagyon tetszhet ez a poszt, ha így ragaszkodik hozzá. Luxus nyaralások, drága kocsik közpénzen. Mert ő megérdemli.

Most pedig támad az elnök. Szerinte lejárató kampány folyik ellene. Gömöri Zsolt szerint részletesen megkonstruált, hazug lejáratókampány zajlik ellene és a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen. Az MPB elnöke vasárnap egy rendkívüli sajtótájékoztatón fel is olvasott egy közleményt, amely szerint Nagy Zsigmond, Tamás Henriette Brigitta, Zachár Attila és Sas Sándor próbálja lejáratni őt.gomori

A közelmúltban derült ki, hogy az MPB elnöksége 2012-ben Deutsch Tamásnak, a szervezet alelnökének javaslatára ítélt meg Gömöri Zsoltnak vissza nem térítendő támogatást devizahitelének végtörlesztésére. Milliós fizetés mellett. Ezután több paralimpikon és paralimpiai bajnok névtelen levélben követelte a testület vezetőjének lemondását, emellett az MSZP és a Jobbik többször tiltakozott Gömöri Zsolt lemondását is sürgetve.

Gömöri Zsolt május 12-én bejelentette, hogy visszafizette a támogatást, noha szerinte azt jogszerűen vette fel, hiszen ez a lehetőség minden köztisztviselőt megilletett. Akkor azt mondta, éppen annak érdekében döntött az összeg visszafizetése mellett, hogy a bizottság az érdemi munkára tudjon koncentrálni. Kitért arra is, hogy az elnökségi döntés szabályosságát bizonyítja, hogy az MPB közgyűlése később egyhangúan fogadta el az elnökség azon beszámolóját, amelyben fel volt tüntetve a számára kifizetett juttatás is.

Az elnök ellen május 21-én több parasportoló nevében csoportos feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen. Ezt megelőzően közös nyilatkozatban, nyolcpontos petíciót benyújtva lemondásra szólították fel az elnököt, az elnökséget és a felügyelőbizottságot is. A petíciót több mint ötszázan írták alá, köztük Pálos Péter, Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Pásztory Dóra vagy az ügyet a parasportolók részéről képviselő Koller Sándor

Egyáltalán nem a véletlen műve, hogy a sportba áramoltatott közpénzek lenyulása nagy biznisz . Ebben az esetben is csak egy Deutsch meg egy Gömöri szükségeltetik hozzá. Gondoljunk csak bizonyos stadioni beléptető rendszerre. Lojalitás, cinkosság, és végtelen cinizmus jellemző az egész ügyre. Plusz egy Nemzeti Együttműködés Rendszere. Ez a szép új világ.

A paralimpiai bizottság ugyanis állami pénzekből is működik. Részesülnek szponzori támogatásokból is, de az nem különül el a költségvetési forrásoktól. Így az a pénz is közpénz.


http://patacsipilvax.hu/?p=54750
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kellett a németeknek a Saul fia
  2015-05-28 18:13:17, csütörtök
 
  Nem kellett a németeknek a Saul fia


2015-05-28 08:50:23
Berlin - A Cannes-ban a zsűri nagydíját elnyerő Saul fiát minden ország megvásárolta, de németországi forgalmazó nem akadt - mondta Nemes Jeles László (38) a Die Welt című német lapnak.


A rendező arra is kitért, hogy már a készítésekor sem volt könnyű dolga, mert nem sikerült koprodukciós partnereket találni Németországban, Ausztriában, Franciaországban de Izraelben sem. A kiszemelt partnerek arra hivatkozva utasították el a felkérést, hogy nem bíznak benne mint rendezőben és túl nehéznek tartják a témát egy első filmhez.

A négy díj most szerencsére őt igazolja, és büszke is rá. Arra pedig még jobban, hogy a Saul fia volt az egyetlen Cannes-ban, amelyet nem a digitalizáció révén kialakult új eljárásokkal, hanem hagyományos technikával készítettek és mutattak be. Arról is beszélt, hogy a digitalizáció a filmművészet történetében az első technikai fejlesztés, amely valójában visszalépést jelent, és akár a mozi halálához is vezethet.

- A digitalizáció minden tekintetben értékvesztés. A mozi történetében először egy fejlesztés valójában visszalépést jelent- mondta Nemes Jeles László a lapnak, majd hozzátette: harcolni fog azért, hogy filmjét celluloid kópián mutassák be, mert úgy érzi, meg kell őrizni a mozi varázsát. - Ha a celluloid tíz év múlva halott lesz, akkor felhagyok a filmezéssel-szögezte le a nagydíjas rendező.

Nemes Jeles László, a rendező/Fotó: AFP

H.G.


http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/nem-kellett-a-nemeteknek-a-saul-fia-2362979


*

Jujj, de szörnyű. Sajnos a Kertész firkálmányát nem olvashatják "eredeti veretes magyar nyelven". Az lenne ám az igazi.
Egy érettségin kétszer megbukott zseni könyve. Nem semmi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkolja a Miniszterelnökség a nemzeti konzultációk eredmény
  2015-05-28 18:10:23, csütörtök
 
 
2015-05-28

Írta tothbalazs
Titkolja a Miniszterelnökség a nemzeti konzultációk eredményeit


Kevesen vitatkoznának azzal az állítással, hogy egy demokráciában fontos, hogy a hatalom birtokosai tudják, mit gondol a nép. Egyesek ezen kívül azt is gondolják, hogy a nép álláspontjának megismerése érdekében folyatott ún. nemzeti konzultációk eredményei a népre is tartoznak. Mások szerint az a helyes, ha a konzultációk eredménye titok: a nép véleménye nem tartozik a népre. Utóbbi állásponton van a Miniszterelnökség. Ön mit gondol?

2015 februárjában az atlatszo.hu adatkérő rendszerén keresztül közérdekűadat-igényléssel fordult egy állampolgár a Miniszterelnökség felé, amelyben az eddig lefolytatott nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozása módszertanának, valamint a konzultációs kérdőívek összesített eredményeinek közlését kérte. A Miniszterelnökség válaszában közölte, hogy a kért adatok kapcsán ő az adatkezelő, ezen túlmenően a feltett kérdésekre nem válaszolt, annyit írt, hogy

,,Valamennyi szociális és gazdasági tárgyú, illetve az Alaptörvény és annak módosításáról szóló törvények esetében figyelemmel voltak a jogalkotási folyamatban a részt vevők az eredményekre."

Vagyis érdemben egy szót nem válaszolt a feltett kérdésre. Annyit tudunk meg a válaszból, hogy az ismeretlen módszertan alapján megszületett ismeretlen eredményeket a közelebbről meg nem nevezett illetékesek figyelembe vették a pontosan meg nem határozott törvények megalkotása során. A Miniszterelnökség szerint a sok milliárd forintból a demokratikus párbeszéd imitálása céljából folytatott össznemzeti levélküldésről ennyi tartozik a választókra. (Érdekes, hogy egy korábbi adatkérésben a módszertannal kapcsolatban a KEKKH adott tájékoztatást az eljárásról, az nem világos, hogy erre a Miniszterelnökség miért nem utal a válaszában, és az sem, hogy ez az információ mennyire felel meg az igénylésnek, tekintettel az adatkérésben leírt módszertani útmutatásra.)

Az eredményekről hallgató válasszal az adatkérő nyilván nem elégedett meg, így 2015. április 1-jei válaszában jelezte, hogy a Miniszterelnökség által adott tájékoztatásban nem szerepelnek azok a közérdekű adatok, amelyeket kért, ezért informatikai útmutatás mellett felszólította arra, hogy teljesítse az adatigénylést. Több eredménytelen kört futottak még a felek, de a Miniszterelnökségből többet nem sikerült kihúzni.

Mit tesz ilyenkor a jogban járatlan, de kitartó adatkérő? Jogász segítségével megpróbálja kikényszeríteni a kért adatok közlését. Felhasználónk így is tett, az atlatszo.hu jogi segítségét kérte az ügyben. Szerintünk kétség kívül nyilvánosságra tartozó adatokról van szó, és nem azért, mert gondolunk valamit a demokráciáról, ami nem éppen az, ahogy ma a hatalom gondolkodik róla. Hanem azért a törvényből ez következik. Miért?

A kért adatok mindegyike megfelel a közérdekű adat fogalmának, hiszen állami feladatot ellátó szerv által kezelt, személyes adatot nem tartalmazó adatokra vonatkozott az igénylés. A Miniszterelnökség elismerte, hogy ő kezeli ezeket az adatokat. Ráadásul erre célra közel hárommilliárd forint közpénzt fordított az állam 2012 végéig, ami egy külön indok a kért adatok nyilvánosságára. Ennek ellenére nem közölték az egyes nemzeti konzultációk eredményeit (melyik kérdésre hány ember milyen választ adott), és azt sem, hogy milyen volt a konzultációs kérdőívek feldolgozása során alkalmazott módszertan.

Márpedig közpolitikailag fajsúlyos kérdésekről van szó, ami egyértelműen következik a Miniszterelnökség azon többször megismételt nyilatkozatából, hogy a nemzeti konzultáció eredményeit az Alaptörvény elfogadása, módosítása és az összes szociális és gazdasági tárgyú törvény megalkotása során figyelembe vették. Ezért most az ügy az atlatszo.hu segítségével elkészített beadvány útján a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz került, első körben itt fognak állást foglalni abban a kérdésben, hogy a nemzeti konzultációk módszertana és eredménye nyilvánosságra tartozó információ-e. Kíváncsian várjuk a döntést.

M. Tóth Balázs

(Kép forrása: http://unadjustd.tumblr.com/post/118956639811/tchicayat-jean-yves-levelet-kapott- orban-viktor)

http://blog.atlatszo.hu/2015/05/titkolja-a-miniszterelnokseg-a-nemzeti-konzultaci ok-eredmenyeit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pörög Czomba filmje!
  2015-05-28 18:01:32, csütörtök
 
  Pörög Czomba filmje!

Posted on 2015/05/28 Szerző: Admin

Czomba: Adataink olyanok, mint Svédországé

Folytatódtak a több mint egy éve látszó, kedvező munkaerő-piaci tendenciák Magyarországon, a foglalkoztatottak létszáma tartósan 4 millió felett, a munkanélkülieké pedig 400 ezer alatt van - kommentálta Czomba Sándor a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett, február-áprilisi adatait csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Február-áprilisban az egy évvel korábbihoz képest 19 ezerrel, 338 ezerre csökkent a munkanélküliek száma. A 15-74 éves munkanélküli férfiak mutatói lényegében nem változtak, létszámuk 184 ezer fő, rátájuk pedig 7,6 százalék volt. A nőknél ugyanakkor jelentős javulás volt: a munkanélküli nők száma 15 ezerrel 154 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 0,8 százalékponttal, 7,5 százalékra mérséklődött.
A fiatalok a legrosszabb helyzetben
A munkanélküliek 18,3 százaléka a munkaerőpiacon csak kis számban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki, ezen korcsoport 18,9 százalékos munkanélküliségi rátája 0,8 százalékponttal lett alacsonyabb. A 25-54 évesek, vagyis az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 0,5 százalékponttal, 6,8 százalékra, az 55-64 éveseké pedig 0,4 százalékponttal, 6,2 százalékra csökkent.
Svédország és Hollandia
A 15-24 éves fiatalok munkanélküliségi rátája még mindig relatíve magas, 19 százalék körül van, de kedvező a csökkenő tendencia - tette hozzá Czomba Sándor. Az európai adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy Magyarország a 7-8 százalék körüli munkanélküliségi rátájával Svédországgal, Finnországgal, Belgiummal, Hollandiával van ,,egy súlycsoportban", ugyanakkor a foglalkoztatási rátában még van behozni való.
A munkanélküliek majdnem fele tartósan állástalan
A munkanélküliek 45,2 százaléka tartósan munkanélküli, azaz legalább egy éve keres állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 19,2 hónapról 17,6 hónapra mérséklődött. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adminisztratív adatai szerint 2015. április végén 415 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők létszáma, ami lényegében nem változott 2014 áprilisához képest.
Elsősorban a feldolgozóipar, az építőipar, a szálláshely-szolgáltatás, valamint a vendéglátás és a mezőgazdaság területén jöttek létre új versenyszférás munkahelyek - ismertette.
Főleg a versenyszféra húzza fel az adatokat
Czomba Sándor szólt arról is, hogy közmunka nélkül is csaknem 4 milliós a versenyszférás és a közmunka nélküli közszférás foglalkoztatottság. Hozzáfűzte: a tavalyi azonos időszakhoz hasonlóan idén február-áprilisban is 170 ezer körül volt a közfoglalkoztatotti létszám. Elmondta: a nők foglalkoztatottsága jelentősen javult, és relatíve jó a fiatalok munkanélküliségi mutatója is, amiben megmutatkozik a korábbi kormányzati intézkedések - első munkahely garancia program, vállalkozóvá válás támogatása - hatása.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkára kiemelte: a foglalkoztatotti létszám éves, több mint 73 ezres növekedésének jelentős része, 60 ezer új munkahely a versenyszférából kerül ki. Ezzel párhuzamosan a közfoglalkoztatás gyakorlatilag szinten maradt, míg 10-13 ezerrel nőtt az egy éven belüli vendégmunkások száma.
Az államtitkár szerint a kedvező tendenciák folytatódása esetén, vagyis ha nő a gazdaság, és ezzel párhuzamosan a versenyszférás foglalkoztatás is bővül, reális esély van arra, hogy Magyarország a foglalkoztatásban is felzárkózzon az erős középmezőnybe.
Rekordon a nők foglalkoztatottsága
Az Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében különösen kiemelték a nők foglalkoztatásának adatait. Az adatok szerint ismét csúcson van a nők foglalkoztatása: rátájuk a február-áprilisi időszakban érte el először az 57 százalékot a munkaerő-piaci felmérés kezdete, 1992 óta. Mind a foglalkoztatottak számának növekedése (a nőknél 38,2 ezer, a férfiaknál 33,7 ezer), mind a munkanélküliek számának csökkenése (a nőknél 15,2 ezer, a férfiaknál 3,4 ezer) nagyobb volt náluk, mint a férfiaknál - hívta fel a figyelmet az NGM.
(mno)
Bal-Rad komm: Magyarország “...Svédországgal, Finnországgal, Belgiummal, Hollandiával van ,,egy súlycsoportban..."- Czomba szerint!
A döbrögista horda munkaügyes vetítőmestere új filmet fűzött be, (rendezte a KSH) és elindította a matinét! Hihetetlen és varázslatos mesefilmet láthatunk. Ő meg annyira beleéli magát, hogy el is hiszi!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/28/porog-czomba-filmje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi döntött a veje közbeszerzéseiről is? (Mi döntöttünk!
  2015-05-28 17:58:23, csütörtök
 
  Döbrögi döntött a veje közbeszerzéseiről is? (Mi döntöttünk!)


Posted on 2015/05/28 Szerző: Admin


Kedden Schiffer András a parlamentben arról kérdezte Orbán Viktort, hogy a Nemzeti Közbeszerzési Hatóság fejeként ő döntött-e olyan pályázatokról, amelyeket Orbán vejének cége, az önkormányzati közvilágítási projekteken sikeres Elios nyert meg.


A miniszterelnök válaszában szerencsére meg mert állni a saját lábán - ez, úgy tűnik, családi vonás - és három dolgot válaszolt:
-valójában őt támadják, amikor a családtagjait támadják
-senki nem élvezhet előnyt, és nem szenvedhet el hátrányt kapcsolatai, származása és politikai nézetei miatt.
-ha az állami vállalatoknál bárki, aki rá vagy a családjára hivatkozva megjelenik, azt azonnal zavarják el.
Ezekkel a válaszokkal az az egyik nagy probléma, hogy nem is Orbánt támadják azok akik Tiborcz István csodálatos meggazdagodásával és Orbán Ráhel saját lábon állásával foglalkoznak. Valójában nem is támadnak, hanem védenek: a közpénzt védik, és azt követelik, a közpénz ott hasznosuljon, ahol kell, és azoknak segítsen a felemelkedésben, akiknek erre a segítségre tényleg szükségük van.
Orbán a múlt héten nyilatkozott arról, hogy ő dönt a közbeszerzésekről, és ebben szerinte nincs semmi kivetnivaló. Így Schiffer kérdésére két választ adhatott volna:
- Nem döntöttünk ilyen közbeszerzésekről
- Nem vettem részt ezekben a döntésekben
De Orbán nem ezt a választ adta, sőt lényegében ki is kerülte a kérdést. Mivel pedig az elmúlt 5 évben Magyarországon éltem, és Orbán nem cáfolta, élek a gyanúperrel, hogy Orbán maga döntött a veje közbeszerzéseinek némelyikéről, és ezzel saját lánya saját lábon állásáról is. Azért is élek ezzel a gyanúval, mert mégiscsak 600 millió forintot költünk jövőre Orbán Ráhel kedvenc szakácsversenyére.
Ebből következőleg pedig nagyon sántít az a mondata is, amely szerint lényegtelen, ki hova születik, nem érhetik emiatt előnyök vagy hátrányok.
De ez a mondat nem csak emiatt sántít.
Pont az az összehasonlítás rémes Orbán Ráhel és egy átlag állampolgár tekintetében, Tiborcz István és egy átlag állampolgár tekintetében, hogy ők nem átlag állampolgárok. Vagyonuk egy részét gyanús állami segítséggel szerezték, luxuskiadásaikhoz hozzájárul az állam, az operai királyi páholytól, a szakácsversenyen keresztül a közbeszerzésekig.
És nem, nem azzal van a gond, hogy jól élnek, még talán azzal sincs gondom, hogy luxus életvitelt folytatnak (bár megértem, ha valakinek van). Azzal van gondom, hogy Orbán azt hazudja, ők nem kivételezettek ebben a rendszerben, nem hajlik feléjük az állam keze.
Nyilván nem Orbán Ráhel tehet a szegénységről Magyarországon, vagy az ápolók és szociális munkások siralmas fizetéséről. Ezeket én se akarom a nyakába varrni. De ma Magyarországon igenis számít, hova születsz, és kit ismersz. Óriási szakadék van egy fideszes káder, egy budapesti felső-középosztálybeli, és egy borsodi egyszerű család gyermeke, vagy egy baranyai munkanélküli család, egy BKV buszsofőr, vagy egy Békéscsabai takarítónő gyerekének lehetőségei között.
Ezek az emberek, sőt a még meg sem született gyerekeik, már most hátrányban vannak, velem szemben és Orbán Viktor jövendő unokáival szemben is. A gond az, hogy a miniszterelnök ezt tagadja le. Ráadásul úgy tagadja le, hogy ezzel veje gyanús közbeszerzéseit védi. Ez a hazugság pedig nem az ellopott százmilliárdok miatt fáj, hanem az elveszett százezrek miatt, akiknek kevesebb esély jut a boldogulásra Magyarországon.
Úgyhogy, amikor Orbán nem válaszol egyenesen arra a kérdésre, hogy döntött-e saját maga a veje közbeszerzéseiről, amikor sokadszorra nem beszél arról, hova folyik el a közpénz valójában, ezekről a százezrekről mond le.
(kettosmerce)
Bal-Rad komm: Teljességgel fölösleges ezt a problémát CSAK Döbrögire kihegyezni. MOST Ő a problémák oka. Öt éve. A “ló ővele szaladt el"!
Ám a problémák ötször öt éve kezdődtek. A mi akaratunkból!
BIZONY! MI-MAGYAROK-AKARTUK ÍGY! (Persze hogy nem így akartuk, de...Mégiscsak végigcsináltuk!)
Most pedig HA NEM AKARJUK!-CSAKIS MI!-MAGYAROK!-orvosolhatjuk ezt a problémát! HA AKARJUK!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/28/dobrogi-dontott-a-veje-kozbeszerzeseirol- is-mi-dontottunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.