Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Nemzeti Félreértés
  2015-05-03 18:58:30, vasárnap
 
  Nemzeti Félreértés

KvcsL 2015. május 3., vasárnap 10:53

Miután Lázár János olyan ügyesen megoldotta a trafik ügyet valahogy megszaporodtak a rablások a Nemzeti Halálboltokban. Egy kaposvári fiatal nőnek kellett meghalnia, hogy megtudjuk, hogy félreértik a trafiktörvényt.

A kormányszóvivő a trafiktörvényről úgy nyilatkozott: “kiderült, hogy félreértés vagy bizonyos értelemben egy olyan automatizmus volt a trafikok kialakításával kapcsolatban, amit a jogszabály a szó szerinti formájában nem ír elő." dohany

Nem kell fóliázni a trafikot Csak a dohányárut nem szabad látni az utcáról. Ha a dohányáru nem látszik a trafikos fog?

Úgy látszik ez egy egyen tévedés volt. ugyanis sok száz trafikos egyformán rosszul értelmezte a törvényt, és ezért fedték pontosan egyforma fóliával a kirakatot. Azt is megtudjuk majd egyszer, hogy ki gyártotta a félreértett egyen trafikfóliát.


http://patacsipilvax.hu/?p=54604
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbecsülés helyett olcsó demagógiával, ígérgetéssel kampány
  2015-05-03 18:51:27, vasárnap
 
  Megbecsülés helyett olcsó demagógiával, ígérgetéssel kampányol anyák napján is a Fidesz



Ígérgetés, hülyítés, igazi tisztelet helyett. Kedves anyukák, pénz áll a házhoz. Bocs, de csak jövőre. Igaz, hogy jövőre is csak virtuális pénz lesz, de az is pénz, nemde?

Az nyilván elképzelhetetlen a valakik ellen örökké harcban álló kormánypárt megfelelő szerveinél, hogy egy-egy jeles nap alkalmából leálljanak a folyamatos választási kampánnyal, mondjuk úgy, hogy anyák napján legalább az anyákat (így, en bloc) nem akarják hülyére venni. Nőnapon nem alázunk nőket, építők napján pedig kifizetjük az alvállalkozókat - mesebeszéd.

Ehelyett az áll a Fidesz ,,ünnepi" közleményében, hogy:
,,Tovább csökkennek az édesanyák terhei, a Kormány minden eszközzel igyekszik segíteni őket. 2016-tól a személyi jövedelemadó csökkentése mellett a kétgyermekesek családi adókedvezménye tovább nő és három év alatt fokozatosan megduplázódik. 2016-ban a két gyermeket nevelő átlagkeresetű szülőknél havonta mintegy 9500 forinttal marad több."

Ezek tényleg nem viccelnek, megmondják előre, filléres pontossággal. Kilencezer-öt, tessék előre örülni neki! Jövőre és marad, érti, kedves anyuka!
false



S ha ez nem lenne elég, akkor ezermilliárd meg az apró, már csak elég lesz a feneketlen béléseteknek: ,,A bankok elszámoltatásának köszönhetően pedig további 1100 milliárd forintos teher kerül le az eladósodott családok válláról."

Ennyit anyánkról - a Fidesz közleménye szerint. Nos, ennél nyilvánvalóan az is különb lenne, ha vennének egy szálat a legolcsóbb virágból, elmorognák az ilyenkor szokásos formaszöveget, s utána legalább erre az egy napra csendben maradnának.

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. máj. 03., 14:05

http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/megbecsules-helyett-olcso-demagogiaval-iger getessel-kampanyol-anyak-napjan-is-a-fidesz-94801
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üdvözlöm! Orbán Viktor vagyok, és hoztam megint ígéretet.
  2015-05-03 18:44:18, vasárnap
 
 
Üdvözlöm! Orbán Viktor vagyok, és hoztam megint ígéretet.
2015.04.30. 21:59

Mit találjak még ki, mond meg Árpi nekem, mit találjak még ki. De halkan mond kicsi habonyom, mert tudod, nem ismerlek. Ez a halálbüntetéses buli jónak tűnt, de egy kicsit benéztem. Jó, jó, most már én is tudom, ezt pont nem a városoknál tett királyi látogatásom alatt kellett volna előadnom, de az a fecni elkeveredett. Igen, a fecnim, amilyen a gúdfrendé volt, és ne nézz rám ilyen hülyén, arra ott van nekem a Kósa.

Árpika. Tudod nem ismerlek, de most segíts újra. Nagyon akarom a hatalmat, nagyon akarok még pénzt, nagyon ki akarok még baszni ezzel a néppel. Nyolc év ellenzékben, nyolc hosszú év. Ha már előtte ott vagy nekem, ez nem fordulhatott volna elő, és minden az enyém lenne. Tokaj, Felcsút, a vár, stadionok, földek, és minden. Nem kellett volna a Lajos könyöradománya a túléléshez. Na akkor vegyük át még egyszer.

Tehát bemegyek a városba. Majd mondják hogy melyikbe, nekem tök mindegy. Gábor majd belistáz egy csomó kézcsókolgató banyát, azok összenyálazzák a kezem, eddig megvan. Puszi is lesz, de csak annak aki fogat mos. Utána? Ja, igen, jön a polgármester. Árpi! Tudod, csak olyan helyre megyek, ahol cimbi a polgármester, és már mélyen benyalt nekem. Erre figyeljetek oda. Na szóval, mi is az első? Ja tudom. Autópálya. És a bővítése. Még jó, hogy a szocik ilyen sokat építettek belőle, legalább van miből ígérni. Jó, jó, nem fogom elfelejteni. Az útdíjról majd eszembe jut, azzal legalább vissza vágtam mikor nem azt akarták amit én. Meg a netadóról, amiről azt hitték ezek a kis pöcsök, majd nem szedem el tőlük valahogy. Megúszták volna kevesebből, de ők nem akartak fizetni nekem. Sajtószabadság, meg ilyenek. Még ki is vonultak ellenem. Leszarom a takarodjot, meg a mocskos Fideszt! Ordítsák, kit érdekel. Végül csak sorban álltak a kasszánál, és azóta is tejelnek. Na, akkor hogy mondjam ezt az autópálya bővítést? Komoly arccal mint az egymillió munkahelyet, vagy lelkesen, mint az adócsökkentést? Emlékszel? Hogy bevették. Azóta is mélyen kuss van róla. Akkor melyik legyen. A komoly. Jó.

Akkor eddig megvagyunk. Persze hogy nem csináljuk meg, ne sápítozz itt nekem, mondom csak bejelentjük. Na, ne nézz ilyen ijedten, veszek neked Gucci táskát, csak szedd össze magad, még szükségem van rád. Megvolt az autópálya, utána mi jön? Igen, igen, az adósságuk. Már egyszer átvállaltuk, vagy nem? Végül is tök mindegy, úgysem nekünk kell fizetni, majd legfeljebb többet adózik aki még bír. Úgysem veszik észre, elég egy kis gyurcsányozás, meg sok mellébeszélés. Ezt nagyon jól betanítottad az embereimnek. Rogán már otthon is gyurcsányozik, és nem alszik az ágy bal felén. Szóval akkor adósságátvállalás. Nem felejtem el, az államadósság csökkentésről majd eszembe jut. Abból is mekkorát beszéltünk mellé! Azóta sem csökkent, de kit érdekel. Meg hogy megvédjük a magánynyugdíjat. Mi! Akiknek semmi sem elég. Na jó, tehát a védelemről eszembe jut. Beszéljünk inkább foci nyelven, azt értem. És ne szólalj meg, tudom mi jön. Mondom hogy ezt a nyelvet értem. Stadiont kap a város. És azt fel is építem. Majd kevesebb segély osztunk, bezárunk pár kórházat, vagy iskolát, kit érdekel. A foci a lényeg, meg annak a helye. Ez menni fog, ebben nagyon jó vagyok.

Szóval sajtó, csak a közmédia kérdezhet. De Árpi, legalább az orrát törölje meg a riporter aki onnan jön, és tudja mit kell kérdeznie. Ok, nem ragadtatom el magam, nem lesz halálbüntetés, vagy Trianon, de valamit csinálni kell, már nem szeret a népem. Majd kimosom magam a kivégzési sztoriból, azt mondom a nép akarata, én meg a nép választott képviselője, vagyok, és bla-bla. Ezt is te tanítottad, és még van egy szűk kétharmad is, úgyhogy no para. Majd Semjén is befogja a pofáját, bezárattam miatta a boltokat vasárnap. Nem lesz csak kilenc parancsolat a bibliában neki, és kész. Átírjuk mint az alaptörvényt.

Szóval akkor kész is vagyunk. Visszük az üres ígéreteket, de eszünk ágában sincs betartani. Ez már rutinból menni fog. Eddig is ezt csináltuk, de még nem vették észre. meg is érdemlik. Rezsicsökkentés? Vagy ne ragadtassam el magam? Akkor azt most ne. Elég volt vele egy választást megnyerni, pedig lassan annak is ki kell derülnie. Már sokba kerül egy kicsit, és lassan fel is fogják át lettel verve. De nekem még a családom a saját lábára kell állítani, ehhez pedig kell a közpénz. Maguktól nem menne nekik, és az én gyermekem meg nem lehet meg kikötő nélkül. Még jó, hogy Lőrincnek ilyen szerencséje van a pályázatoknál. Most is nyert. Ne röhögj, qrva nehéz kifejezetten neki megírni a feltételeket. Ebben is segíthetnél ha végeztünk az ígérgetéssel.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/04/30/udvozlom_orban_viktor_vagyok_es_hoztam_ megint_igeretet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csürhe inváziója
  2015-05-03 18:07:03, vasárnap
 
  A csürhe inváziója
Posted on 2015/05/03 Szerző: Admin


Líbiából és Tunéziából érkező Illegális bevándorlók - Lampedusa szigetén, Olaszország
A média slágertémája a menekülteknek nevezett primitív tömeg özönlése Európába. Okaként a helyi háborúkat, gazdasági válságokat, természeti katasztrófákat nevezi meg, melyeknek azonban semmi köze sincs ehhez az özönléshez.

Ez az egész “menekültügy" egy jól előkészített faji háborús művelet, melynek célja az európai kultúra és civilizáció megsemmisítése, az európai népek génállományának lerontása.

Évekkel ezelőtt Európa ellenségei meghozták azokat a törvényeket, melyekre hivatkozva nem lehet ezt az inváziót erővel megakadályozni, a menekülteknek nevezett csürhét minden teketória nélkül visszafordítani, vagy tiltott határátlépés miatt több éves kényszermunkára ítélni. Miután ezeket a rendelkezéseket és törvényeket rákényszerítették Európára, megkezdődött a művelet második szakasza, a helyi háborúk kirobbantása, a gazdaságok tönkretétele, a jól működő rendszerek megdöntése. Ezzel párhuzamosan a suttogó propaganda alkalmazásával tömegeket vettek rá arra, hogy Európába igyekezzenek.

A genfi menekültügyi konvenció alapján a világ bármely térségéből érkező személyeket, amennyiben azok menekültnek nyilvánítják magukat, annak az országnak ahol átlépte a határt, be kell fogadnia, ellátásban kell részesítenie, ki nem utasíthatja. Ezt az EU több kedvezménnyel kiegészítve 1999-ben elfogadta és minden EU tagállam számára kötelezővé tette. A Dublini Rendelet meghatározza azokat a minimális követelményeket, amelyeket a tagállamoknak a menedékkérők befogadási feltételeivel kapcsolatban - lakhatás, oktatás, egészségügyi ellátás, jogvédelem stb. - teljesíteniük kell.

Ezzel párhuzamosan a cionmédia olyan propagandakampányokat indított a köztájékoztatási eszközeivel, mely a sajnálatot, a humanitást igyekezett felkelteni, a beözönlőkel szembeni természetes ellenérzést csökkenteni. Megjelentek a síró gyermekek képei, a fiatal nők szánalmas látványai, de egyetlen majompofájú primitív emberszabású képe sem volt látható, pedig a csürhe többségét az ilyenek alkotják.
Illegálsi bevándorlók Szticilában

A valóság: Illegális bevándorlók Szicíliában

Az egyházak is csatlakoztak ehhez az európai kultúra - és így az európai vallások- elleni művelethez, fokozva a sajnálat felkeltésére irányuló kampány sikerét.

Az összeesküvés majdnem tökéletesre sikeredett. Ebben az esetben az un. “összeesküvés elmélet" minden egyes eleme bizonyítható, ezért ha ezt a megállapítást bárki az összeesküvés elmélet termékének nevezi, csak a saját hülyeségét bizonyítja, mert a tények makacs dolgok, ellenük csak a hülyék ágálnak.
A fekete így képzeli el önmagát

A fekete így képzeli el önmagát

A történelem során mindig voltak helyi háborúk, gazdasági, vagy természeti katasztrófák, mégsem indultak milliók új életteret keresni. Szülőföldjükön maradtak, igyekeztek helytállni, az életfeltételeket újra megteremteni. Ez az ember természetes viselkedése, és mindaz ami ettől eltérő természetellenes, tehát sötét erők munkálkodásainak a következménye. Az ember most is a szülőföldjén marad, vállalva minden nehézséget, csak a szemét söpredék menekül.

Afrikában az a propaganda terjed, hogy a fekete férfiakra ki vannak éhezve a fehér nők, ezért Európában a szexuális szolgáltatásokkal nagyon jól meg lehet élni. Más térségekben jobban ismerik az EU menekültügyi törvényeit, mint az európaiak. Nem kérik a kedvezményeket, hanem követelik a “jogaikat". Jó cinkosaik a különböző cionista szervezésű európai jogvédő szervezetek, akik az ötödik hadoszlop szerepét töltik be ebben a műveletben.

Az idegen kultúra, az egészségügyi kockázatok, a primitívség beözönlése, a genetikai hulladékok szaporodása, a feszültségek növelése mára égető gondja lett minden hazaszerető, az európai kultúrát és civilizációt féltő embernek. A hazai bajkeverők ekkor hozakodnak elő azzal a ténnyel, hogy 1956-ban a menekülő magyarokat is befogadta a világ. Ez az indoklásuk a hülyeségük újabb bizonyítéka. A magyarok egy magasabb szintet képviseltek a világ minden pontján, nem a primitív csürhe, hanem jól képzett, genetikailag kifogástalan embertömeg jelent meg több befogadó országban. Ettől függetlenül nem kellett volna egyet sem befogadni, mert azok a"menekültek" lényegében szökevények voltak, - cserben hagyták hazájukat az anyagi haszon reményében.

A primitív csürhe beözönlése rövidesen súlyos gondok forrása lesz Európa szerte. Mivel általában tömegbe verődnek, azt az életteret ahol megjelennek, tönkreteszik, leélik, bűnövezetté züllesztik.

Ahol soha nem zártak le semmit, és hol nem voltak kerítések és kapuk, most zárni kell mindent, kerékpárt, autót, lakást. Nem lehet bizonyos térségekben félelem nélkül közlekedni, növekszik a rablások, az erőszakos nemi közösülések, a gyilkosságok száma. Időnként lázadásoknak nevezett rombolások, fosztogatások jelzik a közelgő katasztrófát. Ez természetes önvédelmet vált ki minden normális emberből, mely a beözönlő csürhével szemben megnyilvánuló ellenérzés nagymértékű növekedését követően fizikai ellenállást fog kiváltani. Ezt úgy igyekeznek a rombolók elódázni, hogy a menekülteknek nevezetteket szét akarják osztani az EU tagállamai között.
A 'jogaikat' követelő afrikai bevámndorlók - Rosarno,, Olaszország

A ‘jogaikat' követelő afrikai bevándorlók - Rosarno - Olaszország

Ez az osztozkodási elképzelés a totális csőd beismerése. Abszolút igazságtalan, mert azok, akik felelőssé tehetőek azokért a tényekért, melyek ezt a beözönlést kiváltották, azok vállára akarják helyezni rombolásaik terheit, akiket ebben felelősség nem terhel. A régi és új gyarmatosítók, a jól működő líbiai, afganisztáni, szíriai, iraki rendszer lerombolói, Afrika gazdasági tönkretevői viseljék tetteik következményeit, ne akarják azt leosztani olyanok számára, akik maguk is áldozatai ennek z EU-s koncentrációs tábornak.

***

Az események most bizonyítják a sztálini rendszer egyes elemeinek természetes voltát és védelmi képességét. Nevezetesen a “vasfüggönyét".

Igaz, hogy ki sem nagyon lehetett menni, de be sem. De mivel ki csak azok akartak menni, akik gyökértelenek, selejt emberek voltak, viszont a szemét sem tudott beözönleni. A géppuskák és a géppuskások minden ilyesmit eredményesen megakadályoztak. Ezzel nagyon eredményesen védték a kommunista szocializmus emberállományának genetikai tisztaságát. Bizonyítékként nézzük végig a Győzelem Napja moszkvai katonai parádéját.

Se nigger, se chicanó, de még egy cigány sincs a katonák között. Ott az igazi Európa menetel. Az utolsó reménysége Európának.

https://szabadriport.files.wordpress.com/2015/05/ott-az-igazi-eurc3b3pa-menetel-a z-utolsc3b3-remc3a9nysc3a9ge-eurc3b3pc3a1nak-kc3a9p-orosz-ejtc591ernyc591sc3b6k-a -vc3b6rc3b6s-tc3a9ren.jpg





https://szabadriport.wordpress.com/2015/05/03/a-csurhe-invazioja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország: a testileg-lelkileg megnyomorított emberek ors
  2015-05-03 18:01:22, vasárnap
 
 
30 március 2015
Andrea H.

Magyarország: a testileg-lelkileg megnyomorított emberek országa


Nem lenne baj, ha a kormány kiszolgáltatott emberekkel háborúzna. Ha nem az életükkel játszadozna...

Beteg embereket egészségesnek hazudni?

Olvasom, hogy májusban az utcára vonulnak az egészségügyi szakdolgozók, ha követeléseik továbbra is süket fülekre találnak. Levelet is írtak a brókerbotrányban nyakig csücsülő kormánynak, egyebek mellett ezt írják:
"Az alacsony létszám, a sok munka, a nagy felelősség, a rossz munkakörülmények a kollégákat testileg és lelkileg is megnyomorítják. Ezzel sem foglalkozik senki. A munkáltatók szinte semmit nem tesznek, hogy ne kiégett, elfásult kollégák álljanak a betegágy mellett. Egyre több betegpanasz van a szakdolgozókra. Sajnos be kell látnunk, hogy a panaszok jogosak. Azonban az eddig felvázolt körülmények között elvárható az, hogy jól teljesítsenek a kollégák?"
Nem, valóban nem várható el. A fentieket éppen azért tartottam fontosnak előrebocsátani, mert miközben borzasztónak tartom, hogy Magyarországon 40 beteg jut egy ápolóra, legalább annyira felháborítónak érzem az egészségügyi rendszerrel szorosan összefüggő, dilettáns szociálpolitikában gyökerező társadalmi ellátás kérdését. Amelyet ezúttal kivételesen, a nagypolitika szennyétől elrugaszkodva a mindennapi, úgy értem, szürke hétköznapi való világ kiábrándító élethelyzetével fogok szemléltetni.

A sztori: B.A. 45 éves. 2010 óta két agyvérzése volt, anamnézise így fest: hypertonia, obstruktív tüdőbetegség, illetve jobb ACM területi keringészavar következményeként jobb felsőtagi paresis. Más szavakkal: agyi infarktus, stroke, magasvérnyomás-betegség, enyhe kognitív zavar, hypertensiv encephalophatia. Azaz minden, ami kell ahhoz, hogy egy, a legszebb korba jutott ember élete többé és kevésbé kettétörjön.
A 2013 novemberében dr. K.K. főorvos által kiállított, foglalkoztathatóságára vonatkozó, egészségügyi szakvélemény szerint nem foglalkoztatható. Nem azért, mert B. A. notórius munkakerülő, akinek ebből adódóan büdös a munka, és élete álma volt, hogy segélyből szeretné tengetni mindennapjait. Hanem azért, mert a kórtörténetének tanulmányozásával összefüggő, legalább egy órás komoly vizsgálat eredményeképpen az orvos saját felelősségének tudatában, nem nyomta rá az oké, mehetsz közmunkázni pecsétet a lapjára.
Ezzel a papírral B.A. azóta rengeteg fejtörést okozott az önkormányzatoknak, munkanélküli hivataloknak, akik abból a gagyi, életidegen törvénykezésből dolgoznak, amelyet a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportjaival nyíltan háborúzó kormány vetett eléjük. Ugyanis B.A. nem foglalkoztatható, négyhavonta infúzióra jár, nem is szívesen áll szóba vele senki (legutóbbi munkahelyéről akkor rúgták ki, amikor értesültek betegségéről), ám ahhoz, hogy a foglalkoztatást helyettesítő jelenleg még 22 800 forintos, szánalmas támogatásra jogosult legyen, dolgoznia kell. Dolgozni viszont nem tud, és ha tudna is, azzal várható élettartamára nézve beláthatatlan döntést kellene meghoznia. Leszázalékolási kérelmét szintén elutasították: fiatal, nem látszik rajta, hogy beteg, ez nem az elmúlt nyolc év, hogy boldog-boldogtalan az állami költségvetés vérét szívja.
2015. március 30. B.A. újra az üzemorvos elé áll, hiszen a munkaügyi hivatal nyilvántartja, mit tehetne, nem tud vele mit kezdeni. B.A. néha kognitív zavarral küzd, nem tudja kifejezni magát, hivatalos ügyintézéskor néha előfordul, hogy segítséget vesz igénybe. B.A. kísérőjét nem engedik be a vizsgálatra, pedig másfél éve is közeli családtagjával ment oda, akkor nem volt akadálya annak, hogy a feltett kérdésekre hozzátartozója válaszoljon. Dr. Cs.T. főorvost nem igazán érdekli B.A. nem mindennapi paksamétája, vaskos kórtörténete. Öt, azaz ÖT perces, itt is megkopogtatom, ott is megkopogtatom egy kicsit, miért nem megy egyenesen?, na jó, nem szórakozom itt magával típusú orvosi villám-vizsgálata - kíváncsi kérdések és különösebb érdeklődés hiányában - megállapítja: B.A. meggyógyult. Másfél éve visszafordíthatatlannak diagnosztizált agykárosodása megszűnt. Foglalkoztatható. Egy ,,az egészségi állapotának megfelelő munkafeltételeket biztosító munkahelyen." Teljes munkaidőben is akár.
Pedig B.A. állapota egyre romlik. Jobb keze már régen nem a régi, hamar elfárad, koncentrálni 8 órában aligha lenne képes. Pedig egész életében dolgozott, és most is azt tenné legszívesebben. De már nem megy. Agyvérzése után közölték vele: állapota legfeljebb szinten tartható, de ahhoz ideális körülményekre van szükség. 2015-ben az elfásult, kiégett, lelkileg megnyomorított, futószalagon szakvéleményeket kibocsátó üzemorvost ez a legkevésbé sem érdekli. És ha jobban belegondolok, nem is tehet mást. Kicsit olyan, mintha utasítást hajtana végre.
Mert higgyék el, B.A. példája nem egyedülálló. Bizonygatnia kell, hogy beteg, mert nem hiszik el neki, mert nem érdekli őket, mert nem akarják tudomásul venni: egy 45 éves embernek dolgoznia kell, nem betegnek lenni, és rontani a statisztikát. Mert a jobban teljesítő Magyarországon, ahol boldog és megelégedett közmunkások nyomják felfele az egészségtől kicsattanó foglalkoztatási statisztikákat, B.A. betegsége csak a bajnak van.
Ki kell lökni dolgozni, mert a szociális védőháló őt már nem tartja meg. Mert ez a védőháló túl sokáig, túl sokakat megtartott, akiket nem lett volna muszáj. És most, az ország gátlástalan szétlopkodása közben a szánalmas 22 800 forintra utalt, beteg embereket kell egészségesnek nyilvánítani, hogy úgy tűnjön: ez a kormány teszi a dolgát, méltányossági alapon ad-vesz, az illetéktelenektől megvonja, és azoknak adja, akik valóban rászorulnak.
És hogy mi történik valójában? Háborúzik a kiszolgáltatottakkal. Ami nem lenne baj, ha nem az életükkel játszadozna. Szemrebbenés, megfontolás nélkül alakítja a rokkantnyugdíjakat és a munkanélküli ellátásokat, csökkenti és közmunkához köti a segélyezést. Ha a magyarok istene is úgy akarja, szép lassan teljesen meg is szünteti azt. Befagyasztotta, ezáltal reál­értékben 20 százalékkal csökkentette a gyes és a családi pótlék értékét, és ha nem lép közbe a magyarok istene, az utóbbit munkavállaláshoz is köti. Nem sorolom.
Miközben Orbán kormánya eltökélten és koncepciótlanul harcol azért, ,,hogy a lustaság, a restség, az ellenszolgáltatás nélküli juttatások elcsökevényesítsék a munkaképes, egészséges polgárainkat" és ,,munkaképes emberek munkanélküliség címén való segélyezésének elvi ellenségeként definiálja magát, korszerű, hatékony és méltányos szociálpolitika helyett a kényszermunka és a jótékonysági leves osztás szakadékába taszítja Magyarországot. Ahol a B.A.-hoz hasonló, önhibájukon kívül munkaképtelenné vált, és a hozzá nem értés oltárán feláldozott, súlyosan beteg embereket egészségesnek hazudnak holmi hazug statisztikák kedvéért.
Ahol testileg, lelkileg megnyomorított embereket arra köteleznek, hogy testileg, lelkileg megnyomorított/megnyomorodott emberekbe rúgjanak. A dübörgő statisztika kedvéért. Többek között ezért gyűlölöm egyre jobban ezt az országot.


(A bejegyzés szereplői valós személyek, bármilyen hasonlóság a valósággal egyáltalán nem a véletlen műve.)


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/03/magyarorszag-a-testileg-lelkileg-megnyomor itott-emberek-orszaga-00328233.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kádár-rendszernek az ellensége volt Izrael
  2015-05-03 17:57:47, vasárnap
 
 
A Kádár-rendszernek az ellensége volt Izrael

2015. május 2., 17:47

A Kádár-rendszer: a hatnapos háború idején magyar tiszteket küldtek Izrael ellen.
Magyar repülőtisztek is voltak az egyiptomi front túloldalán a hatnapos háború idején - mondta egy Budapestről elszármazott volt izraeli katona.
Az 1967-es hatnapos háború idején a Beér-Seván élő Móse (Tomi) Schweitzer rádiósként sorkatonai szolgálatát töltötte az izraeli hadseregben. Gyakran hallott orosz beszédet az egyiptomiak oldaláról, ám egyszer - legnagyobb meglepetésére - magyar beszélgetésre lett figyelmes.
,,Rádiós voltam, és kerestem mindenféle dolgokat, amikor meghallottam, hogy magyarul beszélnek a rádión. Beleavatkoztam a beszélgetésbe, és egy ideig szépen beszélgettem egy magyar tiszttel, aki a légierőnél szolgált. Elmondta, hogy Magyarországról van kiküldve segíteni az egyiptomi hadsereget" - mesélte Schweitzer.
,,Amikor rájött, hogy izraeli katona vagyok, akkor kikapcsolódott, nem volt hajlandó tovább beszélni velem. Sajnos nem emlékszem a nevére, az is lehet, hogy nem is hangzott el. Nem lepődtem meg, mert tudott dolog volt, hogy a kommunista országokból vannak kiképzők Szíriában, Egyiptomban, mert szovjet repülőik, tankjaik voltak, ezek használatát tanították " - tette hozzá.
kadar-izrael-ellenSchweitzer a magyar beszélgetést azonnal jelentette feletteseinek, és úgy véli, hogy az információ akkoriban ,,a legmagasabb helyeket is elérte".
Később a történetnek folytatása is lett, amikor Móse Schweitzer szülei a nyolcvanas évek végén megismerkedtek egy frissen Izraelbe költözött, Beér-Seván letelepedett magyar családdal. A férfi Magyarországon a légierőnél szolgált, és elmondta, hogy egy barátja 1967-ben Egyiptomban egy izraeli magyar rádióssal beszélgetett. Mósét elhívták, és neki is elmesélték a régi váratlan beszélgetést, ezúttal a túlsó oldal szemszögéből.
Schweitzer 1948-ban született Budapesten, és szüleivel 1956-ban hagyta el Magyarországot, Baross utcai lakásukat. Édesapja a Csepel művekben volt hegesztő, majd Izraelben a beér-sevai városháza vízügyi osztályán lakatos, édesanyja Magyarországon a Goldberger gyárban volt többszörös sztahanovista szövőnő, majd Izraelben a háztartást vezette. Leszerelése után Móse évtizedekig bérelszámolóként, később kereskedőként dolgozott Beér-Seván.
Közben szinte mindegyik háborúban harcolt, és békeidőben is rendszeresen részt vett a tartalékos szolgálatban.

magyartudat.com

http://www.magyartudat.com/a-kadar-rendszernekaz-ellensege-volt-izrael/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: a közmédia szar
  2015-05-03 17:55:59, vasárnap
 
 
2015.05.02. 11:20

Orbán: a közmédia szar


Azt hisszük ha Őfelsége leül interjúzni első számú sajtóliblingjével abból csakis orális obersovszkyzás sülhet ki (el) a végén. De a biztonság, a kényelem, amit a veszélytelen kérdések jelentenek óvatlanná teszik az embert, és kicsúszik a száján ez meg az.

orban-v1.jpg

"Van egy zavar. Nem az erőben, hanem a tájékozódásban. Ennek az az oka, hogy elvesztettük a médiánkat."

A gecicunamiban elvesztett média tény. Az is tény, hogy a közpénzen létrehozott "újmédia" legfeljebb zavar lehet a tájékozódásban. Az meglepő, Viktorom, hogy te is kimondod: a soktíz milliárd közpénzből gigalófasz méretűre pumpált közmédia szar. Nem, hogy a "közmédia", de a pártmédia szerepét sem tudja betölteni.

"Ilyen országot álmodtunk".

Ti lehet, mi kurvára nem ilyet. Laller túlnyerte magát a földpályázatokon, és nem akar újra kiskertben kigolyózva kapáló, kaszáló, közben keményen kurvaanyázó kisember lenni. Ti meg a rátok borított geciputtony tartalmában kapálózva, közmédia, kommunikáció címen elköltött százmilliárd árnyékában csak erre a nincsenmédiánk, polgári Magyarország vinnyogásra vagytok képesek úgy, hogy utóbbiról Gépontfodor óta a leghülyébbek is tudják: lejárt szavatosságú politikai termék. De az legalább szórakoztató, hogy a nagy ellenforradalmazásodon röhögés közben az jutott eszembe:

Ki lesz közületek az az egy Pozsgay, aki egyszer csak népfölkelésnek fogja majd látni az egészet? ( Lázár, de pszt!)

http://varanus.blog.hu/2015/05/02/orban_a_kozmedia_szar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és a mimagyarok
  2015-05-03 17:51:49, vasárnap
 
  Orbán és a mimagyarok

2015.05.02. 18:32

Az elnöke szerint bevallottan tájékozódási zavarban szenvedő Fidesz pártnak a valamilyen még komolyabb zavarban szenvedő vezetője, Orbán Viktor, egyik legkedvencebb szócsövének, Bayer Zsoltnak nyilatkozott. A 2010-es győzelmüket újfent forradalomnak, a baloldali ellenzéket pedig ellenforradalmároknak vizionálta, majd elmondta, korainak tartja megválaszolni a kérdést, hogy be kell-e vezetni a halálbüntetést vagy sem, de fontos, hogy beszéljenek róla. "Megint ott tartunk", mondta, hogy Brüsszelben egyesek a vitát nem akarják engedni", demokráciavita állt elő".

Szóval ez a fokhagymaszagú illiberális demokrata immár visszatámadt. Mi az, hogy nem beszélhetünk szabadon a halálbüntetésről? Mi az, hogy nem vitatkozhatunk ezen? Hát már megint itt tartunk?

Vagyis ő oktatta ki Brüsszelt demokráciából! Az EU-t vádolta egyfajta demokrácia-deficittel. Ráadásul a ,,Brüsszelben egyesek nem akarják engedni" megfogalmazással azt is igyekezett sugallni, hogy tulajdonképpen még az EU többsége is vele ért egyet

A miniszterelnökünk szerint ,,mi magyarok a halálbüntetés kérdését igenis napirenden akarjuk tartani". Mi magyarok beszélni akarunk róla. És ha mi magyarok beszélni akarunk róla, akkor ezt nekünk, mimagyaroknak senki sem tilthatja meg.

Mert ugye ez a demokrácia. És igenis, mimagyarok most nem arról akarunk vitatkozni, hogy kell-e Paks2, nem is a vasárnapi zárva tartásról szeretnénk felesleges szócséplést folytatni, nem a brókerbotrányokról, a mérhetetlen korrupcióról, Orbán rokoni, haveri, hatalmi körének pofátlan gazdagodásáról, hanem inkább a halálbüntetésről. Na meg persze még a Svédország után szerinte leginkább minket sújtó bevándorlásról. Pontosabban annak a lehető legradikálisabb kezeléséről, az "okoskodó jogászi béklyókból kiszabadulva", börtönökkel, gyorsított kiutasítással, ilyesmikkel.

Orbán Viktor egyébként, a nemzeti konzultációknál már oly megszokott módon, a helyes válaszokat is sugalló váteszi kérdéseket is megfogalmazott Bayer mikrofonja előtt:

,,És azt ki mondta, hogy egyébként az EU-ban ma emberek által megírt szabályok nem fognak később megváltozni, különösen akkor, ha az európai emberek szeretnék azokat megváltoztatni?" ,,Ki mondta, hogy a többi ország polgárainak többsége nem ugyanazt gondolja esetleg, mint mi, magyarok, hogy ezt bizony napirenden kellene tartani?"

A miniszterelnökünk már megszokott tisztességtelen módszere ez is. Csak ezúttal nem elégedett meg azzal sem, hogy önmagát az egész nemzettel azonosítva megállapítsa, miszerint, ,,mi magyarok"mit is gondolunk, mit is akarunk, hanem immáron azt a jogot is vindikálta magának, hogy kijelentse, ,,a többi ország polgárainak a többsége" is bizonyára ugyanazt gondolja, ezekről a dolgokról, mint ő.

Vagyis már nem csak a magyarok nevében beszél újabban, hanem egész Európa nevében.

Egyébként ezt a ,,mimagyarok" orbáni logikát folytatva, ha netán később ,,mi magyarok" úgy döntenénk, hogy beszélni szeretnénk, mondjuk Kövér László javaslatára, a baloldali - Orbán szerint ellenforradalmi - pártok betiltásának problémájáról is, amiket egyelőre természetesen nem betiltani akarunk, csak szabadon megvitatni az esetleges betiltásuk lehetőségét, akkor ugye ezt is jogunk legyen napirenden tartani a demokrácia jegyében. De az is lehet ám, hogy mimagyarok előbb-utóbb napirendre szeretnénk tűzni majd a kényszermunkatáborok szükségességének kérdését is, na persze egyelőre nem a bevezetését, csak a megvitatásának szükségességét.

És ugye akkor ez a jogunk sem legyen ám korlátozható. Persze csak, ha nem mi kerülünk majd ezekbe a táborokba.


http://proszektura.blog.hu/2015/05/02/orban_es_mimagyarok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így húz el Magyarország mellett a napelemes forradalom
  2015-05-03 17:41:54, vasárnap
 
  Így húz el Magyarország mellett a napelemes forradalom

Ember Zoltán

2015. május 03. 15:00




Miközben a világban valóságos napelemes forradalom zajlik, a magyar kormány adóztatással és adminisztratív eszközökkel szorítja vissza a hazai napelemes piacot. Ha engednék a terjedést, értelmetlenné válna a paksi bővítés.

-10% mosógép, szárítógép, mosogatógép, sütő »

Két nappal ezelőtt az amerikai Tesla bemutatta új akkumulátorát a világnak, amellyel tényleg forradalmasíthatja a napenergiaipart. Az újratölthető, 7-10 kilowattórás lítium-ion akkut úgy tervezték, hogy eleve együttműködjön a napelemes rendszerekkel. Segítségével akkor is lehet majd napelemes áramot használni, ha nem süt a nap, vagy borult idő van.

A Tesla által gyártott aksikkal 25 százalékos megtakarítást érhetnek el az egyszerű fogyasztók. Ha nem elég egy modul, az elemeket sorba lehet kötni. Ekkora kapacitású napelemmel a házon, pedig önellátó, független lehet a fogyasztó. A Tesla gyárakat nyit majd, a technológiát pedig nyílt forrásúvá teszik. 6500 munkás dolgozik majd azon, hogy 2020-ra félmillió akkumulátor legyen üzemben. A sorozatgyártás hamarosan indul, nagyjából 1 millió forint lesz az aksik ára.

Bár a kritikusok szerint sok még a nyitott kérdés, nem világos például, hogy mekkora a mobiltelefonoknál is használatos lítium akkumlátorok élettartama (a gyártó tíz év garanciát vállal rájuk), egy biztos: a Tesla bejelentése jóval gyorsabban hozhatja el a napból nyert ingyen áram korszakát, mint arra korábban számítottunk. Eddig ugyanis nem volt kihívója a központi erőművekre alapuló modellnek, most azonban már van. A Forbes magazin arról cikkezik: a Tesla technológiája a napelemekkel összekapcsolva kiválthatja a nukleáris energiát, s ha a napelem nem is tesz be végleg az atomerőműveknek, utóbbi jelentősége mindenképpen hátrébb fog szorulni.
Jöhet az ingyen áram, de nem nálunk

Szakértők már a Tesla bejelentése előtt is arról írtak, hogy ha sikerülne a napelemes rendszereket összekapcsolni az áramtárolás új módjaival, akkor tényleg beköszönthet az ingyen áram korszaka a világban. És nem évtizedek, hanem akár 4-5 év múlva, ami alaposan átírhatja majd a világ teljes energiapiacát. A Tesla bejelentésével ez a nagyszabású és mélyreható folyamat fogja most kezdetét venni a világon.

Olyannyira, hogy a Barclays nemrégiben rontotta az áramtermelő cégek részvényeire adott minősítését. A Citibank szerint az energiaszolgáltató vállalatok a fejlett országokban el fogják veszíteni piacaik felét. Az sem véletlen, hogy a német E.On bejelentette, leválasztja fosszilis energiahordozókra, illetve atomenergiára alapuló üzletágait és a zöldenergiára koncentrál. Wood Mackenzie, az Exxon (a világ egyik legnagyobb olajvállalata) elemzője szerint, a napelemes forradalom - a palagázzal együtt - olyan tényező, amely a következő években a lehető legnagyobb mértékben fogja átalakítani a világ energiapiacát.

Az általunk megkérdezett, hazai napelemes szereplők pontosan ismerik ezeket a nemzetközi folyamatokat, éppen ezért nagyon szomorúan nyilatkoznak a magyarországi helyzetről. Azt mondták, a magyar kormány látványosan megtagadja a megújuló energiák ügyét, miközben a fejlett világban ma minden erről szól. Számukra különösen fájó, hogy a kormány éppen akkor teszi le a voksát az atom mellett, amikor a világon ezzel éppen ellenkező folyamatok zajlanak. Elegendő csak Japán és Németország példájára gondolni, akik Fukushima (2011) után bejelentették, hogy bezárják az összes atomerőművüket, és a hiányzó árammennyiséget megújuló energiából - döntően napelemes áramból - kívánják fedezni.
Mindeközben Magyarországon

Miközben a fejlett világban rohamosan terjed a napenergia-hasznosítás, a kormány adóztatással és adminisztratív eszközökkel akadályozza a napelemek hazai terjedését. Ha engednék a terjedést, értelmetlenné válna a paksi bővítés - mondta a Hir24-nek Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke. A szakember szerint a következő okok akadályozzák a hazai napelem-piac fejlődését:

1. Napelemes termékdíj (új)
2. Tűzvédelmi kapcsoló beszerelése (új)
3. Rossz beruházási támogatási rendszer - korrupció (régi)
4. Politikai szándék hiánya (új)
5. Csökkenő mértékű beruházási támogatás (új)
5. Mesterségesen alacsonyan tartott villamos energia ár (új és még újabb rezsicsökkentés)
6. Csökkenő KÁT árak (új)
7. Magas ÁFA (régi)

A napelemes termékdíj a világon nálunk a legmagasabb, ez önmagában 5 százalékkal növeli a napelemek végfelhasználói árát. A tűzvédelmi kapcsoló egy új adminisztratív szabályozás, amely szerint idén márciustól kötelező a táv és kézi működtetésű egyenáramú tűzvédelmi kapcsoló beépítése. Kiss Ernő szerint ez önmagában 10‐15 százalékos többletköltséget okoz, e mellett teljesen szükségtelen, más országban egyáltalán nincs ilyen kötelezettség. Mindezek olyan adminisztratív eszközök, amelyek a napelemek terjedésének útjába állnak. És még bőven van más is. Az egyik legfontosabb ilyen akadály a megujúló energiák nem megfelelő támogatási rendszere.
Beruházási támogatási rendszer = korrupciós lehetőség

A hazai napelemes piac az uniós támogatások szempontjából három részre bontható. A lakosság (0-50 Kw közötti kiserőművekre) évek óta nem kap semmilyen pályázati támogatást a kormánytól. Utoljára 2011-ben volt lakossági napelemes pályázat hazánkban (ráadásul érintőlegesen, minimális összeggel, amit másfél nap után le is zártak). Azaz négy éve nincs napelemes pályázat magánszemélyeknek, és nem is lehet arra számítani, hogy 2015-ben lesz. Legalábbis nem látható költségvetési forrás elkülönítése erre a célra, semelyik lehetséges finanszírozási ágon sem.

Nagy Norbert, a Manitu Solar Kft. ügyvezetője egyébként úgy gondolja, hogy normális logika szerint működő, fejlődőképes piacon egyáltalán nincs szükség lakossági támogatási rendszerre, mert az csak torzítja a viszonyokat. Amióta a lakosság nem pályázhat állami segítségre, a közgazdasági logika szerint működik a piacnak ez a része, és legalább kiszámítható - mondta.

Igaz, állami támogatás hiányában alig is növekszik. Ezt támasztja alá, hogy bár 2014-ben a piac 82 százalékkal bővülni a megelőző évhez képest, a növekedést egyértelműen az önkormányzati, céges pályázatok húzták felfelé. Ráadásul az alacsony bázis miatt a hazai napelem-kapacitás dinamikus növekedése inkább csak látszólagos (lásd keretes írásunkat).
Régiós kitekintés

Bár tavaly duplázódott (!) a napelemes kapacitás Magyarországon, az elmaradásunk a régióhoz képest még így is óriási. Az összes magyar napelem-kapacitás 77 MW, a kétmilliós Szlovéniában 212 MW, Szlovákiában 538 MW, Romániában 1800 MW, Csehországban pedig 2126 MW. A hazai rendszerek 55 százaléka 5kW alatti, tehát tipikusan családi ház. 25 százaléka 5-10kW közötti, ami nagyfogyasztó lakosság, vagy pl. kisebb települési közintézmény lehet (pl. falusi óvoda, könyvtár, polgármesteri hivatal), és 20 százalékuk 10-50kW közötti, ami kisebb üzem, cég, közepes kereskedelmi egység fogyasztását fedezi. Forrás: Energiahivatal

A támogatások másik részét a cégek, önkormányzatok uniós pályázatai (10-50 kW) jelentik. Ez valóban érdemi támogatás lenne, csak éppen a rendszer korrupiós kockázatai magasak, és többet számít egy beszállítónak a pályázati és közbeszerzési szakértelme, mint a napelemes szakmai színvonala, így az nem hatékony, mondták a megkérdezettek.

Kiss Ernő szerint, az ilyen napelemes pályázatoknál feltűnően gyakoriak a meghívásos, egyszereplős pályázatok, a ,,kiírta, megírta, megnyerte" szisztéma. Nem véletlen, hogy ezeket szigorúan a 150 milliós értékhatár alatt írják ki, hogy kikerüljék a nyílt közbeszerzést. Magyarországon egész vállalkozások épülnek erre a rendszerre - mondta.
A naperőmű az új bio-repce

A harmadik elem a napelem-farmok (50-500 kW) támogatása, ami Magyarországon különösen nagy üzlet a cégeknek. Hiszen egyrészt több száz millió forintos vissza nem térítendő támogatást kaphatnak uniós forrásból napelem-farmok telepítésére, majd a megtermelt áramot a törvény alapján a piaci ár fölött fizeti ki nekik az áramszolgáltató. Az üzletben rejlő lehetőséget jól mutatja, hogy 2012-ben még csak 13 ilyen erőmű volt Magyarországon, 2014-ben már 33 darab. Egy piaci forrás szerint a helyzet hasonlít a szocialista kormányok alatt preferált biorepce vagy szalmatüzelésű erőművekére. Ezek óriási méretben, az eredeti elgondolással szembemenő módon épültek, kizárólag az uniós támogatások lenyúlása végett.

A legutóbbi, nagy botrányt kavart, napelemes korrupciós ügy éppen a 2013-as KEOP pályázatoknál robbant ki. Az Átlátszó által feltárt ügyben 2013 júliusában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mintegy 3 milliárd forintot osztott szét magáncégeknek napelemerőművek, napelemtelepek létesítésére Somogy megyében. Az Átlátszó a 100 millió forint feletti támogatásban részesülő nyerteseket vizsgálta meg, és azt találta, hogy a túlnyomó többségük frissen alapított, korábban más tevékenységet nem végző vállalkozás, néhány pedig a pályáztató szervezethez is köthető.

A cikk szerint több céget a pályázat beadása előtt nem sokkal alapítottak, az egyik alapító a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség volt elnökének üzlettársa volt. Bizonyos pályázói csoportok különböző helyszínen megvalósuló, különféle cégek által, más-más műszaki tartalommal készített pályázatait pontosan ugyanakkora beruházási összeggel adták be. A cikk megjelenése után Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár vissza is vonta a pályázatokat, amit akkor azzal indokolt, hogy a pályázat részvevőit téves információk alapján tájékoztatták.
1 milliárdos egyedi kormánydöntés

Létezik még egy harmadik támogatási forma, az egyedi kormánydöntés, szintén uniós pénzből. Erre tavaly augusztus óta, egy kormányrendelet alapján van lehetőség (regionális beruházási támogatás). Legutóbb így támogatta a kormány az Áder János szülőfaluja (Csorna) mellett felépülő új napelem gyárat 1 milliárd forinttal. Az alapkövet maga a köztársasági elnök rakta le. Miközben Szolnokon két hete ment csődbe egy három uniós támogatást is elnyert napelem gyár. Úgy tudjuk: a szolnoki gyár annyi napelemet gyártott, mint amennyi a jelenlegi teljes magyar napelem-kapacitás lefedéséhez lett volna elegendő, ám exportra kényszerültek, és nem bírták az árversenyt. Még úgy sem, hogy az Európai Unió néhány éve állapodott meg Kínával az unió területén forgalmazható kínai gyártású napelemek minimáláráról.
A kormány megígérte, mégse működik

A hazai támogatási rendszer fontos eleme a megtermelt zöld energia után járó támogatás (KÁT). A 2008 óta létező rendszerben a magyar villlamos rendszer irányítója, az állami MAVIR fizet a lakosságnak, cégeknek, önkormányzatoknak az általuk megtermelt - esetünkben napelemes - zöld áram után. A KÁT azért működik rosszul, mert a kormány által évente meghatározott áron, jelenleg 30-32 forinton kilowattonként veszi át cégektől (lakosságtól nagyjából 17 forintért) az áramszolgáltató a felesleget. Ez hiába van a piaci ár fölött, senki se mer vele tervezni hosszú távra, mert nem tudni, hogy a következő évben mennyi lesz az annyi. Ráadásul a visszavásárlási időszak előre nem garantált, és nem is szabályozott a KÁT-ban.

Szemben például az európai országokkal, ahol egy jóval hatékonyabb rendszer működik a megújulók támogatására. Ezt a támogatási rendszert a németek fejlesztették ki, és sok európai ország átvette tőlük. Nálunk majd Megújuló Energia Támogatási Rendszer (METÁR) néven fog futni, már ha egyszer elindul. Bár 2010-ben a kormány bejelentette, hogy bevezeti ezt a rendszert, azóta nem történt semmi, folyamatosan halogatják az indulást. A METÁR lényege, hogy egy meghatározott, támogatott és kiszámítható időre garantált módon veszik át a megtermelt áramot, amely az áramszámlába van beépítve. Ilyen működik többek között Bulgáriában, Szlovákiában, Németországban.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Nálunk is egyre olcsóbbak a napelemek

A napelemek ára a fejlett világban az utolsó öt évben 80 százalékkal zuhant, miközben a napelemek egyre hatékonyabbá váltak. Az árzuhanás csak részben tulajdonítható a technológiai fejlődésnek (a szilíciumra alapozott technológia lényegében 60 éve változatlan), főként iparági és pénzügyi változások állnak mögötte. Elsősorban az, hogy a gyártók a tömegtermelés miatt egyre költséghatékonyabban tudnak termelni. Olcsóbb a lett a beszerzésük, miközben egyre hatékonyabban termelnek. Mindez oda vezetett, hogy a napelemes rendszerek megtérülési pontja is harmadára-felére esett. Így összességében sokkal gazdaságosabbá vált a napelem-telepítés, mint mondjuk öt éve.

Az elmúlt években a kapacitásbővülés mellett túlkínálat alakult ki, amellyel a kereslet nem tudott lépést tartani. Így eladatlan készletek halmozódtak fel, ami korábban nem látott áresést eredményezett. Ezt követően több napelemes gyártó is csődöt jelentett - mondta a Hir24-nek Szanati Marcell, a Goodwill Energy Kft. ügyvezető igazgatója. Nagy Norbert ehhez azt teszi hozzá: a kedvező globális változásoknak köszönhetően ma már szolid profitrátával tudnak működni a nagy gyártók. Az elmúlt két évben még masszívan veszteséges volt a napelem-gyártás az egész világon - mondta.

Az árzuhanás Magyarországon is érezhető, hiszen a hazai forgalmazók, gyártók is az uniós piacon szerzik be euróért a napelemeket vagy alkatrészeit. Amíg 2010-ben egy 1kWp-es napelemes rendszer még közel nettó 1 millió forintba került nálunk, 2015-ben ugyanazon rendszert már akár 350 ezer Ft/kWp áron is meg lehet vásárolni - mondta Szanati. A rezsicsökkentés ugyanakkor egyértelműen visszafogta a hazai keresletet. Ha ugyanis a lakosság azt látja, hogy különösebb erőfeszítés nélkül csökken a rezsije, és a kormány egyáltalán nem tartja fontosnak a megújulókat, akkor a beruházási kedve is lecsökken.

Amíg korábban durva közelítő számítással egy háztartási napelemes rendszer körülbelül 9-13 év alatt hozta vissza az árát (és onnantól még legalább 10-15 évig termeli ,,ingyen" az áramot), a rezsicsökkentés után a számolások inkább a 12-13 év felé tolódtak el. A napelemek terjedését segíti ugyanakkor a nálunk is alacsony kamatkörnyezet, mert jobb befektetést kínál a magyar lakosságnak, mint a bankbetét. Ez tíz éve nem volt így, hiszen akkor a kamatok magasak voltak, a napelemek meg drágák.
És akkor a paksi bővítés mindent agyonnyom

Az általunk megkérdezett piaci szereplők szerint különösen fájó, hogy a kormány éppen akkor teszi le a voksát az atom mellett, amikor a világban ezzel éppen ellenkező folyamatok zajlanak. A fejlett világban ugyanis mostanra váltak adottá a feltételek a napenergia tömeges hasznosításához, mondták. Így már a napelemes áram az akkumulátorral együtt, 10-15 év múlva biztosan olcsóbb energiaforrás lesz, mint az atom.

Kiss Ernő szerint a kormány idejétmúlt energiatermelő politikája nem veszi figyelembe sem a nemzetközi tendenciákat, sem azt, hogy a napelemes rendszerek Magyarországon is egyre népszerűbbek (lennének). Nagy Norbert azt hangsúlyozta, hogy ha nem teszünk semmit, a villamos energia rendszer nem fogja tudja kezelni a 2030-ban előálló helyzetet, a napelemes árammal és Pakssal együtt előállított óriási árammennyiséget. Persze a németek már ezt megoldották, hiszen ők fognak tudni élni atomerőmű nélkül is, mondta.

Ahogy az egyik megkérdezett fogalmazott: a paksi bővítés lényegében az ország jövőjét veszi el, mert 30 évre előre kizárja, hogy az újfajta, napelemes technológiából tömegesen részesüljenek majd a magyar emberek. Helyette politikai és ideológiai okokból lesz majd egyetlen, borzasztó drága, súlyosan környezetszennyező dinoszaurusz-erőművünk, amire az unokáink gatyája is rá fog menni.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/04/30/igy-huz-el-a-magyarok-mellett-a-napelemes- forradalom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi “lebirkázta” a híveit! Meg is érdemlik!
  2015-05-03 17:29:05, vasárnap
 
  Döbrögi “lebirkázta" a híveit! Meg is érdemlik!


Posted on 2015/05/03 Szerző: Admin

“Orbán szerint a kormány megmaradt hívei önálló gondolkodásra képtelen egyedek, akiknek iránymutatás kell, különben összezavarodnak, és képtelenek eldönteni, hogy most mi is nekik a jó, és hogy épp milyen fantomellenség üldözésével kell feloldani a kognitív disszonanciájukat. Vagy ne adj isten elkezdenek olvasni más médiumokat is, és akkor (de ez már maga lenne a gyehenna) rájönnének, hogy van más is azon az alternatív valóságon kívül, amiben élnek.
Ez egyébként valószínűleg nem áll messze az igazságtól, és nem is csoda, ha azt nézzük, hogy mennyi mindenben mondja Orbán pont az ellenkezőjét annak, amit pár évvel (hónappal, nappal, órával) korábban mondott.
De hogy ezt pont az idol, a szentek szentje mondja ki... Azért ez pikáns, valljuk be."

ech
Az ECHO tévén leadott Hacsek és Sajó beszélgetésből igazából csak egy dolog ragadta meg a figyelmemet:
Orbán Viktor emellett ,,tájékozódási zavarról" beszélt, aminek okát abban látja, hogy elveszítették egy fontos támaszukat, a médiájuk egy részét, amely segített eligazodni a jobboldaliaknak. A média elvesztését azzal magyarázta, hogy konfliktus alakult ki a kormány és a meghatározó méretű jobboldali média tulajdonosai között. Utóbbiak egyben nagybirtokosok is, márpedig a kabinet úgy döntött, a korábbi nagybirtokrendszerből kis- és közepes birtokrendszert hoz létre - vázolta az okot, amely szerinte e feloldhatatlan konfliktus mögött áll.
A zavar pedig mindaddig fennmarad, amíg a jobboldali világ - a kevés megmaradt mellé - nem hoz létre új írott és elektronikus médiumokat, nem mozdítja meg szellemi tehetségét, pénzét, szervezőképességét annak a nyilvánosságnak a megteremtéséhez, ahonnan ismét mértékadó információkhoz juthatna - fejtette ki. A pártelnök-miniszterelnök jelezte, ez nem lehet a kormány feladata, ezért biztatta híveiket, fektessenek ebbe energiát. Példának hozta, hogy Liszkay Gábor megvette a Napi Gazdaságot.
Hát ez bizony nem nagyon jelent mást, mint hogy Orbán szerint a kormány megmaradt hívei önálló gondolkodásra képtelen egyedek, akiknek iránymutatás kell, különben összezavarodnak, és képtelenek eldönteni, hogy most mi is nekik a jó, és hogy épp milyen fantomellenség üldözésével kell feloldani a kognitív disszonanciájukat. Vagy ne adj isten elkezdenek olvasni más médiumokat is, és akkor (de ez már maga lenne a gyehenna) rájönnének, hogy van más is azon az alternatív valóságon kívül, amiben élnek.
Ez egyébként valószínűleg nem áll messze az igazságtól, és nem is csoda, ha azt nézzük, hogy mennyi mindenben mondja Orbán pont az ellenkezőjét annak, amit pár évvel (hónappal, nappal, órával) korábban mondott.
De hogy ezt pont az idol, a szentek szentje mondja ki... Azért ez pikáns, valljuk be.
Az évi 80.000.000.000 Ft-ból működő közmédia katasztrofális szakmai színvonalát elnézve ennél már csak az “ez nem lehet a kormány feladata" mondat cinikusabb.
De hát erre már fel se kapjuk a fejünket.


https://balrad.wordpress.com/2015/05/03/dobrogi-lebirkazta-a-hiveit-meg-is-erdeml ik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 421
  • e Hét: 2681
  • e Hónap: 19474
  • e Év: 152391
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.