Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A kormány ma bocsánatot kér az Ökotárs Alapítványtól
  2015-05-30 21:15:44, szombat
 
  A kormány ma bocsánatot kér az Ökotárs Alapítványtól

Lázár János virággal készül, Orbán bonbonnal, Pintér Sándor verset tanul. Vagy nem.




Habár a magyar politika és közélet történései olyan tempóban száguldanak, hogy szinte képtelenség követni, a sajtónak feladata lenne segíteni ebben. A követésben. Talán. Szerintem. De nem igazán történik semmi ilyesmi. Talán azért, mert nem akkora ügy. Miért is lenne érdekes, hogy Norvégia gyakorlatilag keresztül-kasul vizsgálta a "norvég pénzeket" kezelő magyar szervezeteket, mégpedig több körben, több irányból is és a vizsgálatok nem tártak fel visszaéléseket. Ez év februárjában a független bolgár-amerikai CREDA Consulting Ltd. szakemberei példaszerűnek ítélték az Ökotárs tevékenységét. Magas szakmai nívójú, pártatlan és elkötelezett az Ökotárs vezette négytagú konzorcium munkája, a pénzek elosztása tökéletesen átlátható és professzionális - áll a jelentésben.

Most látott napvilágot a szintén független, londoni központú PKF Littlejohn könyvvizsgáló iroda vizsgálati eredménye. A PKF Littlejohn-t a norvég kormány kérte fel egy átfogó vizsgálatra. A vizsgálat 2014 őszén kezdődött, most zárult. Összességében mindent rendben talált, visszaélést nem tárt fel.

Ebből számomra az következik, hogy most a magyar kormány elballag az Ökotárshoz és az egyéb - szintén vegzált szervezetekhez - Lázár Jánossal az élen és elnézést kérnek az elmúlt időszak pofátlanságaiért. Aztán átsétálnak azokhoz, akik ezekből a pénzekből részesültek és a kormányzati cirkusz megnehezítette a működésüket (gondolok itt például az Igazgyöngy alapítványra). Mindezek végeztével kiállnak a sajtó nyilvánossága elé és elmesélik, mire is volt jó ez a mocsokáradat, mit akartak elérni és miért csípte annyira a szemüket az, hogy a norvégok nem voltak hajlandóak közvetlenül a kormánynak utalni azt az összeget, amit a civil alapoknak utaltak. A magyar kormány erőlködésének a vége az lett, hogy Norvégia befagyasztotta a kormánynak utalt - a civilek szervezeteknek juttatottnál nagyságrendekkel magasabb - összegeket.

Lázár János még azt is elmesélheti, mennyi pénztől esett el az ország azért, mert a kormány úgy érezte: izomból lenyomja a norvégokat, ahogy azt a magyar társadalom minden rétegével tenni szokta. Azt gondolták, a norvégok tulajdonképpen magyar pedagógusok? Vagy egészségügyi dolgozók? Szociális munkások? Tűzoltók?

Mindeközben a magyar sajtó élmunkásai lázasan jegyzetelhetnek, fotózhatnak, felvételeket készíthetnek és délután ezzel lehet teli az összes oldal. Vagy legalább néhány.

Ja, hogy ez nem érdekes? Az érdekesebb volt, amikor az Ökotárs irodát megsszállta a rendőrség? Amikor a vezetőt bepakolták a rendőrautóba? A végeredmény már nem számít? Nem izgalmas? Nem kell róla beszélni?

Igaz is, ma érdekesebb dolog történik. Orbán Viktor ötévet értékel valahol. Ahová néhány sajtóorgánumot beengednek, másokat pedig nem. Ami távolról sem jelenti azt, hogy a sajtósok beintenek, hogy akkor ők sem mennek, Orbán Viktor bátran fotózza önmagát, aztán majd írja meg, mi volt az értékelőn.

Dehogy jelenti azt! Ellenkezőleg! Még örülnek is az újságírók: kisebb a konkurencia. Hát igen.

A sajtót negyedik hatalmi ágnak szokták nevezni.

Más országokban. Nem nálunk.

Okkal.

http://orditok.blog.hu/2015/05/29/a_kormany_ma_bocsanatot_ker_az_okotars_alapitva nytol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista horda elutasítottsága a legmagasabb
  2015-05-30 21:13:26, szombat
 
  A döbrögista horda elutasítottsága a legmagasabb


Posted on 2015/05/30 Szerző: Admin


A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírekkel közösen, május 14 és 18 között készített reprezentatív közvélemény-kutatása a pártok táborának stabilizálódását mutatja. Az elmúlt hónapokban tapasztalható markáns mozgások megálltak, és nyugvópontra jutottak.

pártok
A Fidesz a 2014 októberében mért csúcsponthoz képest - úgy tűnik -, hogy elérte mélypontját, az egészen a múlt hónapig tartó csökkenés megállt. Májusban, az összes megkérdezett körében 23 százaléknyi támogatóval bírt. Ez kb. 1,8 millió szavazót jelent, ami már nem sokkal több, mint a párt stabil, megingathatatlan szavazói bázisa.
Az MSZP támogatottsága ebben a hónapban 11 százalékos. Ez azt jelenti, hogy a párt a választások óta, sem lefelé sem felfelé nem tud kimozdulni a 10-12 százalékos sávból. Egyértelműen elmondható, hogy ez a kb. 900 000 szavazó jelenti jelenleg a párt bázisát, egyben figyelemreméltó, hogy a Fidesz elmúlt fél éves mélyrepüléséből az egykori kormánypárt képtelen volt profitálni.
Mindez nem mondható el a Jobbikról, amely májusra stabilizálni tudta az országgyűlési kampány kezdete óta lényegében folyamatosan növekvő szavazói táborát. Május közepén, az összes megkérdezett válaszadó 15 százaléka biztosította támogatásáról. Ezzel a párt a csúcsa közelében tudott maradni, ám az egyértelműen kijelenthető, hogy megállt a növekedése, egy platóra érkezett a támogatottsága.
A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a választások óta 3 százalék környékén teljesít, most is 3 százalékos a támogatottsága. A DK elmúlt hónapokban tapasztalható enyhe növekedése megtorpant és némi korrekciót figyelhetünk meg: a megkérdezettek 2 százaléka szavazna a pártra most vasárnap. Az Együtt és a PM támogatottsága pedig továbbra is 1-1 százalékos.
Nincs tehát nyertese a hónapnak. Az egyes pártoktól elpárolgók a bizonytalanok táborát erősítik, ami 43%-os. Ez a mutató nem volt ilyen magas a választások óta - de ez a ciklus ezen szakaszában, különösen az időközi választás kampányok után - átlagosnak mondható.
A pártok elutasítottságát vizsgálva, azonban több érdekes tendenciát is megfigyelhetünk. A Fidesz elutasítottsága egyértelműen a legmagasabb, majd az MSZP és a Jobbik következik. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi párt hatalmas támogatás-növekményre számíthat a közeljövőben, csupán azt hogy ezen pártok komoly ellentáborral is rendelkeznek.
(sztarklikk)
Bal-Rad komm: “...Az egyes pártoktól elpárolgók a bizonytalanok táborát erősítik, ami 43%-os. Ez a mutató nem volt ilyen magas a választások óta..."
-Ez a 43 százalék azt jelenti, hogy LEGKEVESEBB 3 és fél MILLIÓ MAGYARORSZÁGI választó elutasítja a jelenlegi politikai maffiák mindegyikét. (Persze a döbrögista horda ezt kompenzálja kb. egymillió külföldi magyar VÁLASZTÓPOLGÁRRÁ megvásárlásával!)
-Lehetne persze játszadozni még tovább a százalékokkal, de semmi értelme. Ott, ahol a választók közel fele nem ért egyet EGYIK politikai párttal sem, OTT NAGYON NAGY A BAJ!
Márpedig Magyarországon ez a helyzet!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/a-dobrogista-horda-elutasitottsaga-a-legm agasabb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel a VÉG!
  2015-05-30 21:12:47, szombat
 
  Közel a VÉG!


Posted on 2015/05/30 Szerző: Admin


Hosszú távon nem sok jót lehet jósolni a magyar nyugdíjrendszernek a Nyugdíjbiztosítási Alap demográfiai előrejelzései alapján. A Napi.hu szúrta ki a táblázatokat, amiket a költségvetés részeként közölt a kormány.
Ezek szerint 2060-ra kétmillióval kevesebb járulékfizetőnek kellene eltartania közel 400 ezerrel több nyugdíjast, mint most.
A KSH Népességtudományi Intézetében összeállított számsorok szerint 45 év múlva a Magyarországon
“2,38 millió nyugdíjast tart majd el 4,36 millió dolgozó,
míg most 6,23 millióan dolgoznak és 2,03 millióan vannak a nyugdíjkorhatár felett."
A gond az, hogy túl kevés gyerek születik, és túl alacsony a foglakoztatás. Ez utóbbit a kormány igyekszik felpumpálni a közfoglalkoztatással, de a közmunkások nem fizetnek annyi nyugdíjjárulékot, mint azok, akiknek teljes, piaci állásuk van.
A Napi.hu azt írja, hogy a jelenlegi becslések szerint
2030-ig még finanszírozható a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer, de már a 2020-as években reformra lesz szükség, ami - ha nem javul a magyar gazdaság termelékenysége - a kiadások csökkentését jelenti.
Rövid távon amúgy még rendben van a rendszer: 2019-ig a nyugdíjalap kihozza nullára a kiadásokat és a bevételeket, így nem kell kipótolni a költségvetésből. Az öregségi nyugdíjkorhatárt addigra fokozatosan 65 évre emelik, a nyugdíjak pedig az infláció mértékének megfelelően nőnek majd.
(index)
Bal-Rad komm: “...2019-ig a nyugdíjalap kihozza nullára a kiadásokat és a bevételeket, így nem kell kipótolni a költségvetésből..."
-Addig már csak négy év. Közben persze megkezdődik a fúrás-farigcsálás a rendszeren! Aminek persze az égvilágon semmi értelme, hiszen legfeljebb csak a jogosultság korhatárát tudják növelni, a lényeg-a BEFIZETŐI HÁTTÉR-viszont nem nő! (És ez még a jobbik eset lesz!)
A rendszerváltással megszűnt MAGYAR GAZDASÁG és a kiesett-és azóta is hiányzó másfél millió-befizető folyamatos hiánya MEGÉRLELTE A GYÜMÖLCSÖT!
Közel a vég! “REFORMOK"? Azok jót soha nem jelentettek!


https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/kozel-a-veg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ércsétekmáá! Korrupcijó itten nincsen!
  2015-05-30 21:08:40, szombat
 
  Ércsétekmáá! Korrupcijó itten nincsen!


Posted on 2015/05/30 Szerző: Admin


Régen indult ilyen vidáman a napom. Majdnem a nyakamba öntöttem a reggeli kávémat, amikor végigolvastam ártunk és ormányunk zseniális tervét a korrupcióellenes stratégiáról. Pazar!

nincs
Nálunk pediglen nincs korrupció. Ha volt is, már régen ellopta a kormány. Akkor meg minek neki stratégia? Egy okát tudom elképzelni: jó sok pénzt lehet belezúdítani fölül, aztán patyolat tisztán zsebre tenni alul. Így meg duplán zseniális a dolog. Mert ki is gondolná normális ésszel, hogy nálunk még a korrupció elleni stratégia is korrupt lehet? Hát mindenki, aki ebben az országban él. Csúcs!
Remélem, indul nemzeti konzultáció is ebben az ügyben. Megér ez is egy szűk milliárdocskát, legalább ebből az összegből is jól jár valaki. Bár a kormány az állami vállalatoknál és szerveknél mérné fel a korrupciót, szerintem arra nincs szükség. Kérdezzék meg az első embert az utcán, meg fogja mondani, hogy korrupt-e például az önkormányzat, a NAV, vagy bármelyik állami (ivar)szerv.
Kérdés persze az, mihez képest korrupt valaki, vagy valami? Egy Einstein nevű zsidótól tudhatja még a kedves szélsőjobbos polgár is, hogy minden viszonylagos. Ha egy jogrendszerbe eleve bele van építve a korrupció, akkor az onnantól nem is jogszerűtlen. Akkor lehet hivatkozni a törvényekre, vagy a zalaptörvényre - hát oda van beleírva, hogy lehet!
Jóhogy bele van írva, te egysejtű! Ti írtátok bele, hogy lophassatok! Ha holnap az jut a vezérlő fejedelem eszébe, hogy beletákolja a gránitszilárdságúba, vagy jogszabályba iktassa, miszerint az a paralamenti képviselő, akinek minimum 3 éve igazoltan bajusza van, pofátlanul tud ordítozni, időnként az ülésterem legmagasabb pontján trónol, László a keresztneve, a vezetékneve K-val kezdődik és R-el végződik, jogszerűen és bármikor karikás ostorral ütlegelheti az ellenzéki pártok tagjait - akkor az onnantól kezdve szabályos és jogos.
Ha ugyanez a vezérlő fejedelem azt iktatja törvénybe, hogy a kormánynak bármikor jogában áll elvenni az emberek pénzét, belátása szerint költeni/ellopni a közpént, saját célra felhasználni a közvagyont, megvonni a szociális támogatásokat és ezzel halálra itélni embereket, joga van megszabni: mikortól kötelező a gyereket óvodába adni, mit kell tanulni az iskolákban, közben a tankönyveket, de még az iskolai menzára szánt alapanagokat is a saját slapajai szállíthatják be - akkor az onnantól törvényes.
Ha holnaptól a kormány azt találja törvénybe betonozni, hogy az egész országra kiható, minden szempontból fontos beruházást titkosít és senkinek semmi köze hozzá, kivel, miért, milyen összeg erejéig mit végeztet el, miközben fizetni azoknak kell, akik elől titkosították a történetet - akkor onnantól az törvényes.
Ha holnaptól a kormánynak joga van minden intézmény élére a saját embereit tenni - óvodától az egyetemekig, hivataloktól a minisztériumokig - akkor az a törvény.
Ha holnaptól a nagyvezér önkezűleg irányítja a jogalkotást, a bíróságokat, ügyészséget, rendőrséget, akkor az lesz a jogszerű.
Ha holnaptól a kormány úgy dönt, hogy minden sportágat ő óhajt irányítani, pártkatonákat tol a szakágak élére és azok lophatnak bátran a közösből - hiszen azért kerültek oda - akkor az a törvény.
Ha holnaptól a vezérlő fejedelem dönti el, melyik pályázaton melyik cég fog nyerni, aztán a beruházást ötszörösen túlárazzák, a beruházási költségek kétharmadát szétdobják egymás között, a hülye polgár meg finanszírozza az egészet - akkor az törvényes.
Na, mindezek nem “holnaptól" vannak, hanem már tegnapelőttől. Bele van alaptákolva a rendszerbe a korrupció, de pont ezért az már nem nevezhető korrupciónak, hiszen törvényes. Kész, pont.
Ami meg úgy van, hogy jogilag nincs is, azt mi a francnak vizsgálni?
Nem igaz?

https://balrad.wordpress.com/2015/05/30/ercsetekmaa-korrupcijo-itten-nincsen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 7 legtehetségesebb magyar politikus
  2015-05-30 21:04:17, szombat
 
  2015.05.30.
A 7 legtehetségesebb magyar politikus


Hakapeszi Miki

Érdekes játék összeszedni, hogy kik a legtehetségesebb hazai politikusok. A listára olyan arcok is kerültek, akik egyben veszettül gátlástalanok is, akiknek egy pillanatra sem mernénk hátat fordítani, ha van tőr a közelben. Persze az alapkérdés az, hogy mi is a tehetség? Egy politikusnál momentán minimálisan az kell, hogy fel tudja futtatni magát, befolyásossá tudjon kinőni a saját közegében, a választók tekintélyes csoportja tartsa mérvadó figurának, profin kommunikáljon, s tudja kezelni a váratlan helyzeteket is. Íme kik ebben a legjobbak, majd arról, hogy miért is überszopó, hogy pont ők vannak a lista elején.

1. Orbán Viktor

Nem szükséges részletes indoklás. Az ember, akinek a legátlátszóbb ótvar kamujait is milliók kajálják be, aki a legjobban vágja, mi takar hallani és kit akar gyűlölni a tudatlan átlagseggfej választó. Aki a legjobban ismeri népe gyengéit és a legügyesebben képes kihasználni azokat. S profin épített hátországot, választotta ki háttérembereit. Persze amikor sakkozni kezd velük, némelyik bepöccen, de ez része a játéknak.

2. Rogán Antal

Korábban összefoglaltuk: ő az univerzális mindenes, aki ha kell, ügyesen népbutít, ha kell, mások után is szart lapátol. Az agyatlanok számra adagolt demagógiában ő lövi be a legjobban a hangerőt és profin építi közpénzen a csodás családapa imidzsét is. Nincs kérdés, amivel zavarba lehetne hozni, amire ne tudná, hogy mikor kell kamuval, mikor visszatámadva reagálni.

3. Vona Gábor

Aki egy egészen vállalhatatlan arcokból álló, ordas ideológia mellett szerveződött pártot szinte észrevétlenül potenciális kormányzóerővé hoz fel bugyuta cukiságkampánnyal és kevés, de profi nyilatkozattal, az nagyon tudhat valamit.

4. Lázár János

Talán a legnehezebben megmagyarázható, hogy ennek az igazán pökhendi alaknak miért hisznek el oly sokan mindent. Erősségéből kevés látszik, irritálóan kommunikál, de a háttérben hihetetlen hatékonysággal tudja kavarni a szálakat, mozgatni a különféle érdekcsoportokat. Őrült hatalma lett, irgalmatlan pénzek felett diszponál, nélkülözhetetlen jobb keze lett a Vezérnek.

5. Karácsony Gergely

Végre egy olyan arc a listán, akire rá mernénk bízni a slusszkulcsot. Nem semmi lavírozásra volt szüksége ahhoz, hogy a sok fideszes és maszopos tróger között bebetonozza pozícióját Zuglóban, s az is jó politikai érzékről tanúskodott, hogy az országos politikából elvonult a helyibe, megerősödik a helyett, hogy a többi balos díszfasz gyűrűjében a parlamentben égetné szénné magát, mint úgynevezett demokratikus ellenzéki.

6. Gyurcsány Ferenc

Persze megbocsáthatatlan, ahogy foggal-körömmel ragaszkodott a hatalomhoz 2006-tól még évekig, jórészt ő kúrta ránk a kétharmadot. De előtte nagyon ügyesen lett miniszterelnök, még ügyesebben nyert 2006-ban és az sem kis teljesítmény, hogy a teljes megsemmisülésből vissza tudott odáig jönni, hogy Viktor újra, vagy épp még mindig komolyan veszi. A társadalom egy speciális szegletére, a rinyáló őskommer öregasszonyokra senki nincs olyan hatással, mint ő, de meglepőn sokak csipázzák más rétegekből is a kimért, álságos, ám kétségtelenül sok igazságot is tartalmazó dumáját.

7. Pokorni Zoltán és Botka László megosztva

Nem tudtunk dönteni, mindketten nagyon profin menedzselik saját kerületüket/városukat. Pokornitól óriási húzás volt végigvinni ezt a bődületes kamu Normafa-népszavazást, minden pont úgy alakult, ahogy eltervezte és egy nagy balhéból indulva megerősödve jött ki az egészből. Botka is ügyes, pontosan tudja, hogy mikor nem szabad Budapestre jönnie és várja az időpontot, hogy átlépjen a nagypolitikába. Addig is ha valami nagy korruptság ki nem derül róla, senki se fogja megszorongatni a tökeit Szegeden.

Tanulságok? A nyolc pofából legalább öt totálisan gátlástalan, vállalhatatlan. Akik tudják, hogy milyen technikákkal lehet hatalomra kerülni, illetve ott maradni, azok immár öt éve az ország ellenében használják a tehetségüket, akik pedig előre vinnék a közös ügyeket, tisztességesnek tűnnek, azok félő, hogy a büdös életben nem jutnak a kormányzás közelébe se.

Egy kissé pofátlan és demagóg figura kéne már, aki el tud jutni a hatalomig, de ott nem a saját pozíciója megerősítésére és a haveri háttérkör megerősítésére koncentrál, hanem hogy végre kimozdítsa az országon a trutymóból. Amíg ilyen nincs a láthatáron, addig kábé megbaszhatjuk.



http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/05/30/a_7_legtehetsegesebb_magyar_politikus
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A bevándorlás veszélyt jelent a fehér fajra
  2015-05-30 20:57:23, szombat
 
  hidfo.ru 2015.05.30. 17:02

A bevándorlás veszélyt jelent a fehér fajra



Kristiina Ojuland hidfo.ru

Észtország volt külügyminisztere, Kristiina Ojuland felszólította az Európai Uniót, hogy radikális fellépéssel állítsa le a Földközi-tengeren át zajló tömeges bevándorlást, mert a déli lakosság beözönlése olyan mértékűvé vált, hogy veszélyt jelent a fehér fajra. A volt külügyminiszter saját Facebook-oldalán írta ezt, ahol az őszinteségre rengeteg olyan választ kapott, melyben rasszistának nevezték, főleg amiatt, mert az Afrikából beözönlő fekete lakosságra a politikailag korrektek által el nem fogadott nigger kifejezést használta. Ojuland ugyanakkor egy újabb üzenetben válaszolt az ellenséges kirohanásokra, és kijelentette;

“fehér emberként igenis úgy érzem, hogy a fehér faj ma veszélyben van!"

Ojuland az ország volt külügyminisztere. Korábban a centrista párt EP-képviselője volt, jelenleg egy parlamenten kívüli politikai párt, a Népi Egységpárt vezetője. Felszólalása azonban általános trendet mutat, az északi országokban ugyanis a politikai elit kezd tudatában lenni annak, hogy a tömeges bevándorlás lerombolja az esetükben mindeddig stabilan működő jóléti társadalmat, és a multikulturalizmus importálása csak társadalmi feszültségek megjelenéséhez vezet. Mart Helme, a Konzervatív Néppárt vezetője már kijelentette, hogy egyetért Kristiina Ojuland szavaival, azokat a Konzervatív Néppárt teljes mértékben elfogadhatónak tartja.


http://hidfo.ru/2015/05/a-bevandorlas-veszelyt-jelent-a-feher-fajra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hasznosítja matematikai ismereteit a cigány: „háro
  2015-05-30 20:41:44, szombat
 
  Így hasznosítja matematikai ismereteit a cigány: ,,háromig számolok, és megöllek!"


privatkopo.hu/heol.hu 2015.05.30. 6:42:00

Két, büntetett előéletű fiatal férfi 2012 karácsonya előtt néhány nappal, éjjel behatolt Egercsehi községben egy 88 éves asszonyhoz, akit erőszakkal a lakásában tartott több százezer forint átadására kényszerítettek. Harmadik társuk - egyikük barátnője - a bűncselekmény előkészítésében működött közre - tájékoztatott a Heves Megyei Főügyészség.


Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a három elkövetővel szemben, akik közül ketten a magánlaksértés bűntettét is elkövették a vád szerint.

Az I. és II. rendű vádlottnak ,,anyagi gondjai voltak", ezért - az elkövetés részleteit előre megbeszélve - elhatározták, hogy egy idős sértettől fognak ,,vagyon elleni bűncselekmény útján pénzt szerezni". Terveikbe beavatták fiatalkorú társukat - a III. rendű vádlottat - is, aki a kérésükre 2012 decemberében, különböző indokokkal, több alkalommal is meglátogatta Egercsehiben az egyedül élő sértettet azért, hogy a kiszemelt helyszínt előzetesen szemrevételezze.

Az így megszerzett információk birtokában a 24 éves I. rendű és a 19 éves II. rendű vádlott december 20-án, 23 óra körül elment a sértett családi házához, ahol a hátsó bejárati ajtót feltépve, majd a belső ajtó üvegét betörve végül a hálószobába jutottak. Az ekkor már alvó 88 éves sértettre a fiatalabb elkövető nyomban rátámadt, a fejét egy párnába nyomta, majd, miközben elemlámpájával a szemébe világított, felszólította, hogy adja oda nekik a pénzét. A néni előbb tagadta, hogy készpénzt tartana otthon, de végül - miután a II. rendű vádlott közölte vele, hogy ,,háromig számol, és ha nem kapja meg, amit kért, megöli" - elárulta, hogy hol tartja a pénzét. (Vajon az elkövető egyáltalán képes lett volna háromig számolni? - Privát Kopó.) A vádlottak ezt követően a sértett - egy vázában tartott - 700 000 Ft-ját magukhoz vették, majd, annak érdekében, hogy a történtekről ne merjen szólni senkinek, újból megfenyegették.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a rablást tettesként elkövető - jelenleg más bűncselekmény elkövetése miatt börtönbüntetésüket töltő - vádlottakkal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabjon ki, és mellékbüntetésül tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. A III. rendű vádlott esetében - aki a bűncselekmény bűnsegédje volt - az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a felfüggesztés próbaidejére a bíróság rendelje el a fiatalkorú vádlott pártfogó felügyeletét. Az eddigi eljárásban keletkezett, több mint egymillió forint bűnügyi költséget az ügyészi álláspont szerint a vádlottaknak részben egyetemlegesen kell majd megfizetniük.

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=EroszakosBuncselek menyek&AN=haromig&LN=Hungarian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki fellélegezhet, Tiborczék nem halnak éhen: 2014 után
  2015-05-30 20:35:17, szombat
 
  Politikusbűnözés :: 2015. május 30. 18:11

Mindenki fellélegezhet, Tiborczék nem halnak éhen: 2014 után 470 milliós dézsmát fizetett az Elios a tulajdonosainak



Tiborcz István nagyot kaszált, mielőtt kiszállt a cégeiből. A Népszabadság a cégbíróságra leadott dokumentumokból megtudta: a közbeszerzéseket sorra nyerő társaság a 2014-es teljesítménye után 470 millió forint osztalékot fizetett tulajdonosainak, Tiborcz István és a volt MKB-vezér fia, Erdei Bálint vállalkozásainak. Méghozzá teljesen legálisan. Eladja minden jelenlegi és jövőbeli közbeszerzésben érintett cégét Tiborcz István, Orbán Viktor lányának, Orbán Ráhelnek a férje - erről szóltak néhány napja a hírek. A miniszterelnöki vő e döntését a ,,családját érő támadásokkal" indokolta, vélhetőleg arra utalva, hogy a sajtót és az ellenzéket is hónapok óta foglalkoztatja a résztulajdonában álló Elios Innovatív Zrt. páratlan sikerszériája az uniós finanszírozású közvilágítási tendereken. Zoom Pár kupicára még a kiszabadságharcolt pálinkaadó ellenére is futhatja Tiborcz István arról azonban nem tájékoztatta a közvéleményt, hogy az Elios közgyűlése a közelmúltban arról döntött: a csak tavaly összességében 2,9 milliárd forint közbeszerzést elnyert társaság csaknem a teljes 2014. évi, adózás előtti eredményét kifizeti osztalékként a tulajdonosoknak, a Green Investmentsnek és a Green Universe-nek. Az előbbi cég Tiborcz-érdekeltségként ismert, székhelye a család csabdi lovastanyája. Utóbbi vállalkozás a korábbi MKB-vezér, Erdei Tamás fiának, Erdei Bálintnak az érdekeltsége. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elektronikus rendszerében tegnap közzétett tavalyi Elios-mérlegbeszámoló szerint a valamivel több mint 490 millió forintos profitból 470 millió forintot osztalékfizetésre fordítottak. Így a mérleg szerinti eredmény végül mindössze 6,29 millió forint lett. A számok arról is ,,beszélnek", hogy a cég teljesítményének irigylésre méltó javulásában nagy szerepük volt a közbeszerzéseknek. A tavalyi mérlegben azt ismertették, hogy valamivel több, mint 3,5 milliárd forint forgalmat hozott össze a társaság, amiből 2,9 milliárdot hoztak az állami, önkormányzati megrendelések. (Az Elios forgalma 2013-ban még ,,csupán" 1,29 milliárd forint volt. Ezt a növekedést alighanem bármelyik hazai cég megirigyelné a honi viszonyok között.) Zoom Falopással kezdődött A dokumentumok szerint egyébként komolyan megugrottak az Elios kötelezettségei, 669,6 millió forintról 1,17 milliárdra. Hogy ennek pontosan mi volt az oka, arról a kiegészítő mellékletek nem szólnak. Ám az már látható, hogy a látványsportágak támogatására fordított pénzek miatt 30 millió forintos társaságiadó-kedvezményt vehetett igénybe a vállalkozás. Arra már nem akadtunk rá, hogy az Elios pénze melyik szövetséghez, illetve melyik csapathoz érkezett meg. A cégértékesítésekkel kapcsolatban egyébként a VS.hu úgy tudja, hogy Tiborcz április 28-án adta el a Green Investmentset - azt a vállalkozást, amely 50 százalékban volt tulajdonos az Eliosban - a Várkert Bazár felújítását végző West Hungária Bau egyik érdekeltségének. A hírportál szerint a West Hungária Bau még az Eliosnál is komolyabb szereplője volt a közbeszerzési piacnak: csak tavaly húsz közbeszerzést nyert el 21 milliárd forint értékben. Kérdéses, hogy az ügylettel Tiborcz István egyéb érdekeltségei, a PBE Építő Kft. és a pálinkafőzéssel foglalkozó G2G is átkerült-e a West Hungária Bauhoz. Ezzel ugyanis alaposan csökkennének a fiatal üzletember vállalkozásai. De azért nem kell félteni. Ami biztos: tavasszal is sokat dolgozott a miniszterelnök veje, vélhetően ennek köszönhető, hogy idén is jócskán szállingóztak százmilliós közvilágítási közmegrendelések az Elioshoz. Igaz, közben szaporodtak a zavaró tényezők is. Márciusban derült ki, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást indított az Elios Innovatív által elnyert négy, összesen 1,2 milliárd forint értékű közvilágítási munka ügyében ,,versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" elkövetett bűncselekmény gyanújával. Kiderült ugyanis, hogy több közbeszerzésnél a Tiborcz üzlettársaként számon tartott, Hamar Endre érdekeltségébe tartozó Sistrade Kft. írta ki a pályázatot. Emiatt az LMP feljelentést tett. Hasonló indokokkal április végén a Lázár János vezette Miniszterelnökség dobta vissza a Jászberény közvilágításának modernizálására kiírt, 310 millió forintosra becsült értékű pályázatot. A nyertes itt is az Elios lett volna, ám Lázárék úgy látták, hogy a kiírás versenykorlátozó. Az ügyet megszellőztető Direkt36 szerint ez esetben is a Sistrade kft. volt a közreműködő. Ez idő tájt Tiborcz sorban szállt ki több, korábban a sajtóban már szóba hozott érdekeltségéből. Így a Green Investments március végén vonult ki a keszthelyi vitorláskikötőt megszerző Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ből, majd gyakorlatilag ezzel egy időben hagyta el informatikai érdekeltségét, a TSDM Holdingot, amelynek révén résztulajdonosa volt a varsói tőzsdén jegyzett Asseco magyar leánycégének. A TSDM-ben egyébként Martonyi János volt külügyminiszter fiával, illetve a hazai IT-szakma egyik bennfentesének számító Dubi Zoltánnal közösen üzletelt. Utóbbiak benne maradtak a cégben, csak Tiborcz távozott. A 29 évesen a hazai üzleti élet üstökösének számító Tiborcz nem fordít hátat a cégvilágnak: szintén márciusi fejlemény, hogy kivásárolta a 2011-ben alapított, eddig távközlési tanácsadással foglalkozó HCS Experts Kft. addigi tulajdonosait. Tiborcz eddigi befektetéseihez hasonlóan a HCS Experts is sikertörténetnek tűnik: a 2013-ban még csak 40 milliós forgalmat lebonyolító cég bevételei 2014-re több mint a tízszeresükre, 553 millió forintra nőttek, amiből 50 millió forint adózás utáni nyereség származott. A cégben az ügyvezető igazgató a testvére, Tiborcz Péter, aki korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai főosztályvezetője volt, ám ismeretlen okok miatt távozott a posztjáról - egyébként szintén idén márciusban. (Nol nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/143888/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mexikóba és Tenerifére jártak nyaralni a támogatásokból
  2015-05-30 20:32:52, szombat
 
  2015. máj 27.

Mexikóba és Tenerifére jártak nyaralni a támogatásokból
írta: Csák Gergely

index_gomori_deutsch.jpg

Deutsch Tamás (b) és Gömöri Zsolt (j) ; Fotó: MTI / Index

Paralimpiai sportolók pénzét elsíbolni többszörös csótányság. Azt hiszem, erről nem kell vitát nyitnunk. Hogy mi történik a Magyar Paralimpiai Szövetségnél?

1. Kiderül, hogy a vezetőség egy csomó pénzt, khm, más célokra fordított, amikor a sportolóknak nem hogy felkészülni, de gyakran ételre sincs pénze.

Konkrétan: a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke, Gömöri Zsolt és a vezetés másik három tagja nem tudta volna magától kifizetni a végtörlesztést, ezért több millió forintot az MPSZ fizetett be, helyettük.

Erről korábban itt írtunk.

2. Kiderül, hogy a Dajcstomi áll a háttérben: az ő ötlete volt, hogy az elnökség inkább magára költse a pénzt.
3. A Bors megírja a botrányt. Általános médiavisszhang, a szarszag messzire száll. Érdemes ezt az Index-videót megnézni, hogy hogyan bánnak a saját sportolóikkal, akikért - elvileg - ez a Szövetség létezik és működik:

4. Amikor a botrány már tarthatatlan, a szar nyakig ér, a Magyar Paralimpiai Szövetség válasza sokkoló: az elnök ugyan visszafizeti a pénzt a kasszába és magyarázkodik egy sort (neki joga volt kivenni ezt a pénzt, a szervezet így jobban járt), de lemondás helyett visszatámad!

"Részletesen megkonstruált, hazug lejáratókampány zajlik a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen!"

- harsog a közlemény, amiben egy sor sincs arról, hogy ők ne másra használták volna fel a pénzt, mint amire kellett volna.

5. Kiderül a többi csótányság: milliós autóvásárlások, költségtérítések, tenerifei edzőtábor, mexikói nyaralás.

Érdemes Pásztori Dóra Facebook-oldalán elolvasni a paralimpikonok véleményét - ha nem lenne a sztori elég felháborító így is, a sportoló úgy osztja ki őket, hogy köpni-nyelni nem tudnak.
"Nem az a gond, hogy nem tudjátok "becsomagolni" a mexikói nyaralást, hanem az a gond, hogy tök hülyének néztek mindenkit. Elég nagy baj, hogy nem láttál még erőemelő versenyt és Mexikóig kell menned két kollégáddal, hogy megnézd hogy kell lebonyolítani egy ilyen eseményt"

- írta a kétszeres paralimpiai bajnok úszónő.

A mi kérdésünk is már csak az: mikor mond le a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetése? Utána gyorsan a következő:
mikor indul ellenük eljárás?

Sikkasztás, vagy hűtlen kezelés miatt. Mert a ködösítés és a szarkavarás mögött számunkra nyilvánvaló, hogy ez a végtörlesztéses kifizetés csak a jéghegy csúcsa.


http://egyenlito.blog.hu/2015/05/27/mpb_ennyire_ostobak_vagy_hulyenek_neznek_mind enkit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Irtózatos összeomlás jön, már látszanak a jelei
  2015-05-30 20:22:21, szombat
 
  2015. május 30., szombat 12:11 Napi.hu

Irtózatos összeomlás jön, már látszanak a jelei


Saját központi bankja fogja válságba sodorni az európai gazdaságot. A nemrég indult monetáris enyhítés miatt befektetési buborékok sorozata fúvódik fel, amelyek kipukkadása akkora pusztítást fog okozni, mint amekkorát a hozzájuk hasonló lufik kidurranása okozott hét évvel ezelőtt.

A közgazdaság-tudomány jeles képviselői minden bizonnyal kötetetek fognak írni az Európai Központi Bank (ECB) februárban indult monetáris enyhítési (QE) programjának hatásosságáról. Több generáció kutatóit elláthatja munícióval a grandiózus akció, amelynek keretében az európai jegybank havonta 60 milliárd eurót költ kötvényvásárlásra Európa-szerte. Mi lehet a haszna, és milyen káros mellékhatással járhat a QE - erről ők már múlt időben fognak értekezni.

Mindez arról jutott eszébe a MarketWatch pénzügyi szakújságírójának, a thrillerek írásával is foglalkozó Matthew Lynn-nek, hogy a nem kívánt mellékhatások valószínűleg máris látszanak. Lehet, hogy az ECB beavatkozása kihúzza az eurótagállamok egy részét a recesszióból, sőt végül némelyikük GDP-je növekedhet is, ám az biztos, hogy máris megdobta bizonyos befektetési eszközök árát.

Nem volt más választásuk

Az ECB döntéshozóinak valószínűleg nem volt más választásuk, mint hogy - nem kevés hezitálás után - meghúzzák a ravaszt, belevágjanak a kiterjedt pénznyomtatásba. Az európai gazdaságot egyre erőteljesebb defláció sújtotta, az árak még olyan országokban is csökkentek, mint Spanyolország. Egyre erőteljesebb jelzések érkeztek, amelyek azt mutatták, hogy közeleg a depresszió. A jelek egyike a munkanélküliség kitartó emelkedése volt.

Eközben a világ más régióinak gazdaságai a kilábalás útjára léptek. Egyedül azt tekinthetjük meglepőnek, hogy mennyit várt az európai jegybank, mielőtt a tettek mezejére lépett volna. A piacokra öntött pénz azonban eddig egy biztos eredménnyel járt: megdobta az eszközárakat. A szakszerző öt olyan részpiacot talált, amelyek láthatóan haszonélvezői a QE-nek.

Spanyol építőipar

Sokan emlékezhetnek még arra, milyen élmény volt néhány évvel ezelőtt egy spanyolországi utazás. Mindenfelé üres, félig kész lakóparkok, félbe hagyott, kísérteties repülőterek rontották a látképet. Ezek voltak az évezred első éveit jellemző ingatlanfejlesztési boom szánalmas hagyatékai, a sok értelmetlen projekt maradványai, amelyeket az akkori pénzbőségben el tudtak kezdeni a befektetők, köztük az önkormányzatok. A 2008-2009-es pénzügyi válság aztán durván keresztül húzta a számításaikat - a helyhatóságok adósságait az adófizetők állták.

Aki azt gondolta, hogy nincs már mit építeni Spanyolországban - elég lesz befejezni, amit elkezdtek -, az tévedett. A daruk ismét megjelentek Madrid utcáin, az építőipari termelés évi 12 százalékos, száguldó ütemben bővül. Ez a spanyol gazdaság messze leggyorsabban növekedő ágazata. A cementfelhasználás idén nyolc százalékkal ugorhat meg - egy szóval az ingatlanbiznisz ismét zakatol.

Ír lakáspiac

Egyetlen piac sem volt forróbb tíz évvel ezelőtt az ír lakáspiacnál és egyetlen összeomlás sem volt nagyobb a pénzügyi válságban, mint a zöld sziget ingatlanárainak összeomlása. Úgy tűnik, a fellendülés visszatért - aki az elmúlt években olcsón lakást vett, az most joggal dörzsölheti a kezét. Az ír lakásárak átlag 16 százalékkal nőttek a tavalyihoz képest, ezen belül Dublinban 22 százalékkal. A forró pénzektől életre kelt kelta tigris ismét harap, nem lenne meglepő, ha az ingatlanok ára tovább szárnyalna.

Német bérek

Hiába volt minden bizonnyal Európa legerősebb gazdasága Németország az elmúlt évtizedben, a bérek alig nőttek. Úgy tűnik, ez megváltozik. A fémipari szakszervezetek 3,4 százalékos emelkedést harcoltak ki, miközben az árak még mindig csökkennek és várhatóan egy ideig még nem lesz infláció. Más szakmák még jobb eredményt akarnak elérni. A mozdonyvezetők május közepén ötszázalékos béremelésért és munkaidő-csökkentésért sztrájkoltak. 2015 eddig eltelt részében már több munkanap esett ki munkabeszüntetések miatt, mint 2014 egészében - állítja a Német Gazdasági Intézet. A német jövedelmek az év végére megdönthetik korábbi rekordjukat.

Máltai befektetések

A csöppnyi földközi-tengeri sziget produkálhatja idén a legerősebb gazdasági növekedést az Európai Unióban. A GDP várhatóan 3,6 százalékkal ugrik meg. Az ingatlanárak nem nőnek olyan tempóban, mint Írországban, éves összehasonlításban 10 százalékos tempóra számítanak a szakértők. Ezzel Málta áll a második helyen ebben az összehasonlításban az eurózónában. Egyes helyi bankok arról számoltak be, hogy mérlegük 40 százalékkal bővült egy év alatt.

Felmerül a kérdés, hogy ezek a kiugró eredmények vajon annak köszönhetőek-e, hogy a máltai gazdaság versenyképessége váratlanul nagyot javult. Ez nem tűnik igazán valószínűnek. Egyszerűbb magyarázat, hogy megszületett az új Ciprus. A forró pénz új átmeneti otthonra lelt az euróövezetben Máltán.

Portugál tőzsde

Ki gondolná, hogy bármi pozitív elmondható a portugál gazdaságról, amelyet négy évvel ezelőtt az EU és az IMF mentett meg az államcsődtől. A GDP idén várhatóan 1,6 százalékkal bővülhet, miután 2014-ben 0,9 százalékkal araszolt feljebb. A munkanélküliségi ráta több mint 13 százalék, és semmi jele annak, hogy a közeljövőben csökkenne. A tőzsde azonban szárnyal. A lisszaboni PSI index idén eddig 25 százalék pluszt szedett össze, amivel a világ legjobban teljesítő tőzsdemutatói közé tartozik.

Jó ez?

A központi bankok annyi pénzt nyomtatnak saját valutájukból, amennyit akarnak, ám azt már nem igazán tudják szabályozni, hogy a piacra öntött források hova áramlanak. Az említett öt gazdasági jelenségből a német bérek emelkedése nevezhető fenntartások nélkül pozitívnak. Egyebek mellett segíthet a masszív külkereskedelmi többlet felszívásában.

Ezenfelül azonban nem igazán látszanak hasznosnak az ECB-ből elindított euróhullámok. Úgy tűnik, hogy csak egy sor újabb eszközlufi felfújásához vezetnek. Ami azt illeti egyes esetekben - például a spanyolországi ingatlanberuházások újraindításával vagy az ír lakásárak felpumpálásával - ugyanazokat a buborékokat produkálják, amelyek a pénzügyi összeomlást megelőzték.

Ez jól jöhet azoknak a befektetőknek, akik meg tudják lovagolni a fellendülési hullámokat, de nem sokat segítenek az eurózóna gazdaságának rendbe tételében. És nagyon fájdalmas lesz, ha végül ezek az eszközbuborékok újra kipukkadnak - figyelmeztet a MarketWatch szakírója.

Ha forex, akkor AlfaTrader. Magyar ügyfélszolgálat, angol befektetési számla biztonsága.
Ügyfeleknek VIP TraderSzoba tagság.

A cikk a CEMP cégcsoport szolgáltatását is népszerűsíti.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/irtozatos_osszeomlas_jon_mar_latszanak_a_j elei.598077.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 1675
  • e Hónap: 12786
  • e Év: 166282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.