Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Kiderült: ezt tervezi a kormány a nyugdíjasokkal
  2015-05-05 21:35:11, kedd
 
 
Kiderült: ezt tervezi a kormány a nyugdíjasokkal

MTI
2015. május 5. kedd 15:27


Magyarországon idősügyi jelzőrendszer kialakítására van szükség, amelynek a jogszabályi kereteit a szociális törvényben kell lefektetni, annak módosításakor - hangoztatta Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idősek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztésért felelős miniszteri biztosa kedden Szombathelyen.

A szociális hét elnevezésű rendezvénysorozat nyitóelőadásában a miniszteri biztos hangsúlyozta: Magyarországon több mint 475 ezer 80 évesnél idősebb ember él, 2050-ig várhatóan a lakosság 60 százaléka lesz 60 évesnél idősebb, ami nagyon komoly kihívást jelent az egészségügy, a nyugdíjrendszer és a szociális ellátórendszer számára.

Hozzátette: 2012-ben 132 ezer szépkorú - 80 évnél idősebb - ember igényelt valamilyen segítséget a szociális ellátórendszertől, egy év alatt 62 ezerrel nőtt a számuk, és ez a tendencia tovább tart.

Elmondta, a Segítő kezek elnevezésű modellprogram keretében - amelybe Budapest belvárosa és Kisvárda mellett Szombathely is bekapcsolódott - azt vizsgálták, hogyan lehetne úgy segítséget nyújtani az időseknek, hogy azok az életminőségüket megőrizve minél tovább a megszokott környezetükben, az otthonukban maradhassanak, de ne érezzék úgy, hogy magukra hagyták őket.

Jeneiné Rubovszky Csilla előadásában, amelyet szociális területen dolgozó szakemberek előtt tartott, úgy fogalmazott: a program során elkészített országos hatástanulmányból az derült ki, hogy az idősek számára a fizikai és a szellemi hanyatlás, az életkor előre haladásával együtt járó betegségek, az elesettség, a családtagoktól és a segítőktől való függés, az időskori depresszió mellett a magány jelenti a legnagyobb problémát.

Kitért arra, javíthatna a szépkorúak életminőségén, ha minél szélesebb körben elsajátítanák az internet és a Skype, valamint az okostelefon használatát, illetve az is, ha egy olyan vészjelző karperecet hordhatnának, amelynek segítségével nemcsak orvosi vagy rendőri segítséget kérhetnének, hanem az folyamatosan mérné a vérnyomásukat is, így még azelőtt vészjelzést adna le, hogy a rosszullét bekövetkezik.

A miniszteri biztos elmondta: a Segítő Kezek programba közfoglalkoztatottakat és önkéntes közösségi szolgálatot teljesítő diákokat vontak be.

Tapasztalataik szerint nagyon gyorsan képesek megtanítani az időseket az informatikai eszközök alapvető használatára - mondta.

Szólt arról is, hogy az infokommunikációs eszközöket nem szociális rászorultság, hanem életkor alapján ingyenesen biztosítják a modellprogramba bekapcsolódó idősek számára.

http://www.penzcentrum.hu/nyugdij/kiderult_ezt_tervezi_a_kormany_a_nyugdijasokkal .1044650.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirleve l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kap a Balaton mentességet a vasárnapi zárva tartás alól
  2015-05-05 21:27:12, kedd
 
  “Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium kereskedelempolitikai államtitkára szerint a tapasztalatok, és itt hangsúlyoznám, hogy szűk másfél, turistamentes hónap tapasztalatairól beszélünk, szóval a tapasztalatok azt mutatják, hogy a Balaton és a Velencei tó környékén nyitva tartó boltok képesek kielégíteni az igényeket."


— Nem kap a Balaton mentességet a vasárnapi zárva tartás alól.

Szatmáry meg aljas és geci.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matematika érettségi:
  2015-05-05 21:22:18, kedd
 
  Mészáros Lőrinc 1 800 000 000 forintos osztalékot vett ki a Mészáros és Mészáros Kft.-ből

Matematika érettségi:

“89 millió forint adó befizetése után a cég nyeresége 1,84 milliárd volt, amiből 1,8 milliárdot ki is fizetett osztalékként.“

Ön hogyan oldaná ezt meg?

természetesen a válasz:

Jogalkotással!

A társasági adó mértéke főszabály szerint 19%, azonban az adóalap 500 millió forintot meg nem haladó részére 10%.
Azonkívül van még az osztalékadó is, 16%.
Én sem értem hogy jött ez így ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc 3000 hektárja
  2015-05-05 21:03:01, kedd
 
 
Mészáros Lőrinc 3000 hektárja
2015. máj 05. 16:32


Miközben Mészáros Lőrinc Orbán Viktor strómanjaként már több mint 3000 hektár földterület fölött rendelkezik, a brókerkormány pártjai még csak beszélni sem hajlandók arról az MSZP által benyújtott határozati javaslatról, amely üvegszerűen átláthatóvá tenné a földpályázati rendszert. A Fidesz-KDNP politikusai a Mezőgazdasági bizottság mai ülésén úgy szavaztak, hogy napirendre se veszik az ellenzéki javaslatot, sőt: kikérték maguknak, hogy Magyarországon korrupció lenne - olvasható az MSZP közleményében.
hirdetés

A dokumentum így folytatódik:

A brókerkormány pártjai szerint tehát teljesen rendben van az, hogy a fideszes haverok széthordják a nemzeti parkok földjeit, valamint ügyvédek, műkörmösök és egyéb csókosok nyúlják le a termőföldeket a gazdák elől, akik lassan tönkremennek, állataik pedig elpusztulnak.

Orbánéknak bukásuk után felelniük kell a döntéseikért, mert az MSZP azonnal kivizsgálja a jelenlegi földpályázatokat, újraírja a földtörvényt és visszaadja a jogtalanul elvett földeket a helyben lakó gazdáknak. Üvegszerű pályázati rendszert hozunk létre, amelyben nyilvános és összehasonlítható mind a nyertes, mind pedig a vesztes pályázatok szövege, részletes értékelése, ezeket az információkat automatikusan közzétesszük, azokat a pályázatokat pedig, amelyek nem felelnek meg ezeknek a teljes nyilvánosságot szolgáló feltételeknek, azonnal érvénytelenítjük.

Harangozó Gábor,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

http://nepszava.hu/cikk/1056302-meszaros-lorinc-3000-hektarja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elképesztő színes felvételen látható a szétbombázott Berlin
  2015-05-05 20:53:34, kedd
 
  Elképesztő színes felvételen látható a szétbombázott Berlin 1945 júliusából - videó

2015. május 05., kedd, 14:08 Utolsó frissítés: 4 órája

Szerző: hvg.hu

Előkerült egy 30 perces videofelvétel Berlinről 1945 júliusából. A némafilmen a német főváros háború utáni újraéledését követhetjük nyomon.

A hangok utómunkával kerültek a filmre: a léptek, az autók, a biciklik tükölése valójában nem hallatszott azon a felvételen amit tegnap hoztak nyilvánosságra a német sajtóban. A 30 perces film 1945 júliusában készült Berlinben, két hónappal a II. világháború vége, azaz Németország kapitulálása után. Látható rajta a Barndenburgi kapu környéke, például a brit szektor, a Potsdamer Platz törmelékekkel teli tere, a szétbombázott Berlin felülről légi felvételeken, és kb. 12:20 percnél pedig az a verem, ahol állítólagosan elégették Hitlert.

https://vimeo.com/126617484


http://hvg.hu/kultura/20150505_Berlin_vilaghaboru_utan_video
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több mint 500 millió kárt okoztak a belvárosi ingatlaneladás
  2015-05-05 20:47:00, kedd
 
  Juhász Péter

Több mint 500 millió kárt okoztak a belvárosi ingatlaneladásokkal a fővárosi főügyészség gyanúja szerint.

Ezt jelenti az, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomoznak.
Ha ez bebizonyosodik, és más bűncselekménnyel együtt követték el (pl. okiratot is hamisítottak), akkor 15 év járhat érte.
Ha esetleg az is kiderül, hogy bűnszervezet működött a belvárosban, akár 25 év börtönt kaphatnak a döntéshozók.

Tudod, mi az a bűnszervezet?
Három vagy több személyből álló, hosszabb időre szervezett, összehangoltan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Audival érkezett malacot osztani Orbán főtanácsadója
  2015-05-05 20:45:47, kedd
 
 

Audival érkezett malacot osztani Orbán főtanácsadója


2015.05.05.


Kácsor Zsolt

Az alig több mint ezerlelkes Székelyen indult a Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó által vezetett Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány idei kisállat-osztása: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisközségben hetvennyolc családnak jut egy-egy kismalac, s mindegyik mellé negyven kiló takarmány.


Az akció kezdetét kedden délre hirdetik, pontban tizenkét órakor a rászorulók már sorban állnak az állatokkal megpakolt teherautók mellett, s rácsodálkoznak Hegedüs Zsuzsára: az alapítvány elnöke ugyanis három szépséges kutyussal száll ki az Audijából.
Hegedüs Zsuzsa ezzel az autóval érkezett a malacosztásra
Konyhás István / Népszabadság

- Nocsak, kutyát is osztanak? - tréfálkozik egy férfi, de a mellette álló felesége riadtan oldalba böki:



- Fogd be a szád, még a végén lemaradunk a malacról.

Az pedig nem volna jó, tekintettel arra, hogy ezen a vidéken egy kismalac tíz-tizenkét ezer forintos ára súlyos tétel egy szegény család számára. Amikor az osztás megkezdődik, először a közmunkásokat veszik előre, nekik ugyanis az akció végén menniük kell vissza az uborkaföldekre dolgozni. A sorban állók között megismerkedünk Bakró Jánossal, a 28 éves helyi közmunkással, aki a feleségével együtt havonta mintegy 60 ezer forint jövedelemre tesz szert a közmunka bérérből és az egyetlen gyermekük után járó családi pótlékból.

Ebből kifizetnek havi 20 ezer forint albérleti díjat, a villanyra 3500 forintot, a többi élelmiszerre megy. A fiatalember azt mondja, hogy kocát szeretne kapni, mert malacokat szeretne tenyészteni, odahaza már az ólat is megcsinálta. Habár most nem tart még állatot, az az álma, hogy idővel önellátó lesz disznó- és baromfihúsból.

Kérdem tőle, hogy ha ez az álma, akkor eddig miért nem vett még malacot, mire azt mondja, hogy nincs rá pénze. Mire a havi hatvanezer forintból mindent kifizetnek, egyszerűen nem marad. Nagy a szegénység, teszi hozzá, maguk el sem hiszik, hogy mekkora.
Konyhás István / Népszabadság

Bakró János tehát kezdő állattartó, de ezzel nincs egyedül, sőt: Juhászné Oroszi Enikő polgármester azt mondja, hogy sajnos a faluban sokkal kevesebben tartanak állatokat, mint régen, de hasznos volna, ha egyre többen fordulnának a háztáji termelés felé, hiszen az aktív korúak közt a munkanélküliek száma eléri a kilencvenet.

Gyakorlott állattartók azért vannak: a 34 éves Máté Ferencné három disznót tart, egy hónapja 35 ezer forintért vette őket, most egy újabb kismalacra számít. Azt mondja, egy zsák táp a disznóknak havi ötezer forint, ezen kívül saját termesztésű tengerit ad nekik, s naponta háromszor moslékot. Az asszonynak a gyes és a családi pótlék révén havi 52 ezer forint jövedelme van, az alkalmi munkákból összejön havi 25-30 ezer, míg a férje havonta 26 ezer forint ápolási segélyben részesül. Ennyiből nevelnek két gyermeket, Máté Ferencné szerint tehát létszükséglet, hogy állatot tartsanak, hiszen a kevéske pénzükből vélhetően nem gyakran jutna hús az asztalra.

Sokan vannak hozzá hasonló helyzetben, hiszen Baktalórántháza és Kemecse város térsége - ahová Székely is tartozik - még a szegény sorsú Szabolcs megyén belül is a hátrányosabbak közé számít. Azt mondják, akkor volt itt jó világ, amikor még működött a helyi termelőszövetkezet, amelynek még az egyik elnökére is emlékeznek: Kun Istvánt említik, aki annak idején a megyei lapot hagyta ott a szövetkezet kedvéért. Azóta is Székelyen él, jó nevű publicista, agrárszakíró.

Mivel sokan azt hiszik, hogy a választási malacokat az emberek áron alul eladják, vagy már a következő hétvégén megeszik, az osztás után elmegyünk Bakró János házához: kíváncsiak vagyunk a kezdő állattartó körülményeire. Éppen akkor érkezünk, amikor a fiatalember a szépen kitakarított ólba berakja a riadt kismalacot, majd friss szénát hint a padlóra. Kicsit csalódott, mert nem koca jutott neki, hanem herélt kan - ő ártánynak mondja -, de azért elégedett. Mutatja a rendben tartott konyhakertet is: az alapítványtól kapott vetőmagokat vetette el benne.

http://nol.hu/belfold/malacosztas-audival-es-harom-kutyaval-1532175
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balatoni naplemente a strandon, zsíroskenyér, lángos
  2015-05-05 17:55:25, kedd
 
  Balatoni naplemente a strandon, zsíroskenyér, lángos

Nézzük, mitől dobja el a mosogatórongyot az ifjú gépészmérnök ott, a messzi távolban
magyar lángos - angol konyhában


Olvasgatom a gyerehaza.org oldalt, bár túl sok olvasnivaló nincs rajta. Nem egy pezsgő felület, cikk ki tudja mikor jelent meg, a legfrissebb komment is egy hetes. Lehetséges, hogy az oldal és a Gyere Haza Alapítvány létrehozója - Azbej Tristan - nem nagyon ér rá mostanában a kitelepült magyar fiatalok hazacsábításán munkálkodni. Ugyanis a KDNP ifjúsági szervezetében (akkor még) alelnöki tisztséget betöltő Tristan remek állásajánlatott kapott. Ő a Tudományos és Technológiai attasé az Izraeli Magyar Nagykövetségen. Reméljük, majd aztán hazajön...

Én nem gondolkodom a hazatelepülésen, mert még el se mentem. Egyszerűen hajt a kiváncsiság, mivel csábítják vissza azokat, akik Londonban mosogatnak tizenöt diplomával és megőrülnek egy jó fokhagymás túrórudiért.

Tíz remek érvet hoznak fel, de várják a további ötleteket is. Szerintem elég ez a tíz kőkemény érv, nem kell több. Nézzük, mitől dobja el a mosogatórongyot az ifjú gépészmérnök ott a messzi távolban.

A teljesítményt díjazó jövedelemadó - Ezt nem igazán tudom értelmezni, tehát elhiszem. Díjazva van a teljesítmény, ha máshogy nem is, de adózási szempontból nagyon.

A "magyar álom" - szabad pálya az új ötleteknek - Az én környezetemben a "magyar álom" többnyire arról szól, hogy jó lenne akkor is enni adni a gyereknek, amikor befizettük az összes csekket. Ötletei is vannak az embernek: például hogy melyik fizetnivalót lehet még csúsztatni egy kicsit úgy, hogy lehetőleg ne kapcsolja ki a szolgáltató a gázt, fűtést, villanyt.

Gyerekkorunk életérzései - itt felsorolás is van. Balatoni naplemente a strandon, zsíroskenyér, lángos, és az aduász, a csokival bevont túró rúd.

Budapest multikultibb, mint gondolnád. - Ez azóta változott, mert éppen a multikultit szeretnék kiirtani az életünkből Orbán Viktor és társai.

Aranyat érő nyelvtudás - Ez is elég necces, mert jellemzően azok mentek el külföldre dolgozni, akik nyelvtudással rendelkeznek. Ha az aranyat érő tudásuk ellenére máshol keresnek megélhetést, az csak annyit jelenthet: itt nem tudták sajtos lángosra, balatoni naplementére váltani az aranyukat.

Olcsóbb egészségügyi ellátás - Erről érdemes lenne megkérdezni a szintén külföldre menekülő orvosokat, vagy az éhbérért halálra dolgoztatott egészségügyi személyzetet. Esetleg tudna mesélni a remek ellátásról az a fogfájós beteg, aki négy hét múlva mehet a dokihoz, mert akkor van időpont. Vagy az az ember, aki két éve már járni sem tud a fájdalomtól, de még van három éve, ameddig rá kerül a sor és kap egy térdprotézist.

Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok - Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele - folytatódik a szöveg. Ehhez csak annyit fűznék hozzá: Jaj!

Családbarát szociális rendszer - Ez tény. A politikusok családja gyönyörűen gyarapodik.

Magyarnak lenni - Súlyos érv, de véleményem szerint nem helyhez kötött, hogy magyarnak érzi-e magát valaki.

A családod és a rokonaid - Egyre több ismerőstől hallom, hogy a családegyesítés számukra is fontos. Ezért sokan viszik ki a családot is.

Nem tudom, mennyire lesz hatékony az azóta már kormányzati forrásból (közpénz) is támogatott hazacsali, de célszerű lenne esetleg a még itthon lévőkre is időt szakítani. Például az ország anyagi forrásait nem ellopni, hanem munkahelyek teremtésére fordítani. Az oktatást nem lebutítani, hanem fejleszteni és mindenki számára elérhetővé tenni. Az egészségügyet nem szétverni, hanem átszervezni és működőképessé tenni. A munkavállalókat és munkáltatókat nem agyonadóztatni, hanem támogatni.

Úgy általában: nem szétrabolni kellene az országot, hanem fejleszteni. Nem megnyomorítani a lakóit, hanem engedni élni, dolgozni, ehhez a feltétleket megteremteni. Akkor talán magától is hazajön, akit gyötör a honvágy. Aki pedig még itt van, az nem megy el.

Talán.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/balatoni-naplemente-a-strandon-zsiroskenye r-langos-00379211.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán vejét futtathatja a Külügy Brazíliában
  2015-05-05 17:50:15, kedd
 
  Orbán vejét futtathatja a Külügy Brazíliában

Posted on 2015/05/05 Szerző: Admin

LED-es világításra áll át Sao Paolo, tendert írnak ki, Magyar Levente államtitkár személyesen járt kint, hogy a magyar részvételről tárgyaljon.

Orbán vejét futtathatja a Külügy Brazíliában
“Például a 22 milliós lakosú Sao Paolo világításrendszerét hamarosan ledes technológiára cserélik. Van néhány magyar vállalat, amelyek ebben a szegmensben érdekeltek, őket arra szeretné kapacitálni a szaktárca, hogy induljanak el a tenderen."
Ilyenekről is beszélt a köztévében Magyar Levente Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, aki nemrég ért haza latin-amerikai tárgyalásairól. A néhány, a szegmensben érdekelt magyar vállalat legmenőbbike pedig éppen a miniszterelnök veje, Tiborcz István résztulajdonában álló Elios Innovatív Zrt. Az Eliosnak tanulságos, és valósággal ismeretlen élmény lehet mások által kiírt tendern indulni Brazíliában. A volt origósok Direkt36-jának tényfeltáró anyaga ugyanis szépen bemutatta, hogy a testükre szabott magyarországi tenderkiírásokkal hogyan lett rövid idő alatt többmilliárdos forgalmú cég a leginkább települések LED-es közvilágítását kiépítő vállalkozás.
(cink)
Bal-Rad komm: Így kell ezt csinálni! Némi “rásegítés" az nem árt! De mintha Braziliában egymást érnék a tüntetések a kormányzati korrupció miatt!
Jók az esélyei a Pista vejkó cégének!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/05/orban-vejet-futtathatja-a-kulugy-brazilia ban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Flóri belemarkolt
  2015-05-05 17:46:48, kedd
 
  Flóri belemarkolt

Posted on 2015/05/05 Szerző: Admin

A fideszes képviselő szerint milliárdok tűntek el az ORÖ-nél

A mai napig nem kaptak tájékoztatást az Országos Roma Önkormányzatnál eltűnt milliárdok ügyében alakult alternatív vizsgálóbizottság tagjai az általuk tett feljelentés nyomán megindult nyomozás állásáról - mondta el az ATV Startban a testület fideszes elnöke.
Vajda László szerint több milliárd forint tűnhetett el a Híd a Munka Világába programra szánt összegből, pedig az új szövetkezet megalapításával minden eddiginél nagyobb lehetőség nyílt a magyarországi cigányság előtt, hogy a roma társadalom egy jelentős részének a foglalkoztatását, illetve képzését megoldják. Vajda szerint Farkas Flórián mind a mai napig uralja az Országos Roma Önkormányzatban, a szövetkezetben és más civil szervezetekben megszerzett pozícióit, ráadásul miniszterelnöki biztosként maga ír jelentést saját munkájáról Orbán Viktornak. A vizsgálóbizottság azt is elmondta, Farkas Flórián az ORÖ elnökeként a közgyűlés jóváhagyása és megkérdezése nélkül vásárolt egy többszáz milliós ingatlant az önkormányzat számára, ami elviekben a szövetkezet székházaként működik, de érdemi munka valójában nem folyik az épületben.
Rágalmazás miatt egyébként az ORÖ is feljelentette az alternatív vizsgálóbizottság elnökét, valamint a testület további két tagját.
Vajda Lászlót nem lehet ellenzékiséggel vádolni, legalábbis az országos politikai mezőbe helyezve, hiszen a Fidesszel szövetséges roma szervezet, a Lungo Drom egyik alapítója és országos alelnöke, ráadásul a Zala megyei közgyűlés fideszes tagja.
(atv)
Bal-Rad komm: Rossz volt ez a pályázati kiírás eleve. “Híd a Munka Világába"! Olyan ötlet ez a morek számára, mintha Lucifernek az mondanák, hogy a pokol pályázhat pénzre-tömjént beszerezni a hétvégi mulatságokra.
Ráadásul a Flóri vajda önmaga tevékenységét és költekezését ellenőrzi. De legalább “intérrálódzik" a nagyok közé! Úccsinájjá mán mint á politikussák!

https://balrad.wordpress.com/2015/05/05/flori-belemarkolt/

**********

Flóri vissza osztott kenyér adó gazdáinak is!!
Máshogyan nem lehet nyugodtan és hosszú évek alatt ilyen alapos munkát végezni!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 578 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.