Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
„Ha a szívünk nem vádol minket
  2015-05-07 15:06:44, csütörtök
 
  ,,Ha a szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez...." 1 János 3:21


Micsoda üzenet! Ha Istent szeretjük, akkor szeretjük embertársainkat is, akkor megtartjuk a parancsolatait, és innen látszik meg a hitünk.

Nyugdíjas vagyok, már nem lenne muszáj dolgoznom,. Egyik kollegám megkérdezte, mit csinálok, és mondtam neki, hogy könyvet írok a kereszténységemről, hogyan élem meg.
És szíven ütött saját mondatom. Mert ha nem élem meg, nincs jogom írni róla. Istennek minden igéje bennem munkálkodik elsősorban, és csak azután másokban.

Ó, Uram! Hatalmas a Te kegyelmed! Kérlek, segíts, hogy élhessek még vele és belőle, amíg lehet!
Egész hívő életünk egy tusakodás a hitért, a bűn ellen, az Isten minél jobb megismeréséért, és ez bennünk, rajtunk, velünk történik. Élő boncasztala vagyunk magunknak, mi magunk vagyunk a boncasztal, kikerülhetetlen megítélésünk.

Amíg az ember gyermek, mindent hisz. Mikor fiatal mindent akar. Mikor középkorú mindent mérlegel. És mikor a szép korba kerül, mindent átértékel. Saját dolgai elerőtlenednek, de amit az Úr Szelleme öntöz meg, az megerősíti.

Nem könnyű végigmenni ezen az úton, és talán nincs két azonos, de Isten kegyelme végtelen az Őt félők iránt és türelme is tart még. Ezt igazolja a Jelenések gyülekezeteknek írt levelei is, hogy van még lehetőségünk útjaink kiegyenesítésére, és megtérhetünk még Hozzá. Még az igék üzenete is eltérő különböző élethelyzetekben.

,,Vigyázz, és erősítsd meg a többieket, akik haló félben vannak; mert nem találtam a te cselekedeteidet Isten előtt teljeseknek. Megemlékezzél azért, hogyan vetted és hallottad, és tartsd meg és térj meg." Jel. 3:2-3
,,Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért és térj meg." Jel. 3:19.
Ezek az Ő béketűréséről szóló ígéretek, bizonyságok, amik nyitva tarják az ajtót még számunkra a mennyek országába.

Nekem ez azt jelenti, hogy ha elestünk is, ha meglanyhult a kapcsolatunk Istennel, ha elfáradtunk is, még mindig van lehetőségünk bemenni Hozzá, legelészni Nála, megerősödni Vele, Általa és szolgálni Neki. Azt állítja Ő az Ajtó.(Ján 10:9) Ha megvalljuk bűneinket, Ő hű és igaz, hogy megbocsássa azokat és megtisztítson minden hamisságtól. (1 János 1:9)

Ezért hát nem magunkat ajánljuk, hanem Őt, aki rávilágít az életünkre, mert Ő a világossága a világnak (Ján. 8:12), és az Ő beszéde, ami szellem és élet, (Ján. 6:63), mécses, lámpás a lábunk előtt, és tükör (Jakab 1:23), amiben meglátjuk és megigazíthatjuk magunkat.

Nincs csodálatosabb és hatékonyabb tanács, életvezetés, gyógymód Isten Igéjénél. Amíg élünk élhetünk Vele, és kell is élnünk, ha nem akarunk kiszáradni, ostobákká válni, megbetegedni, meghalni.

Ezért minden nap szükségünk van Rá, ahogy minden pillanatban szükségünk van levegőre, hogy élni tudjunk. Ő maga az Élet. Kívüle csak vegetálás van. Elvagyok, mondja az ember, és tényleg el van, valahol máshol, nem a helyén.

Akkor vagyunk a helyünkön, ha ott vagyunk, abban a cselekedetben, amit Isten rendelt nekünk. Így járunk Benne. Amikor megtesszük, amit parancsol, élünk. Annak a cselekedetnek van jövője. Lesz gyümölcse. Nem meddő. Reménykedhetünk, és nem szégyenít meg minket ez a reménység.

Élő kapcsolatban lenni Istennel ezt jelenti: ismerni akaratát, parancsait, megtartani azokat. És ebben nem vagyunk magunkra hagyatva, mert a Szent Lélek mindig eszünkbe juttatja az Ő akaratát, ha az ismerkedésben aktívak vagyunk. Sőt, még fel is ébreszt, mikor arra van szükségünk. Emlékeztet, int, fedd, buzdít, erősít, útbaigazít. Csodálatos.

írta: stephy-alias:Nászta Katalin
Link Link RENDELHETŐ
 
 
1 komment , kategória:  Nászta Katalin  
Tepertős - sajtos pogácsa
  2015-05-07 14:38:43, csütörtök
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Hat lépés a biblikus döntéshozáshoz
  2015-05-07 08:46:49, csütörtök
 
  "Az ember, aki magában bízik, ostoba! De azok, akik Isten bölcsességét használják, biztonságban vannak." (Példabeszédek 28:26, TLB fordítás)

Isten azt az álmot adta Mózesnek, hogy kivezeti Izráel fiait a 400 éves rabszolgaságból, de Mózesnek döntést kellett hoznia, hogy szembeszálljon a fáraóval. Isten Noénak azt az álmot adta, hogy megmenti a földet az özönvíztől, de Noénak döntést kellett hoznia, hogy megépíti a bárkát. Isten Ábrahámnak azt az álmot adta, hogy egy új nemzetet építsen, de Ábrahámnak meg kellett hoznia azt a döntést, hogy hátrahagy mindent és elindul az ismeretlenbe.

Akárcsak ezeknek az embereknek, soha nem fog valósággá válni az életedben Isten álma, amíg nem jutsz el odáig, hogy döntést hozol és kilépsz hitben.

Akár karrierről, házasságról, pénzügyekről, egészségről vagy gyerekekről van szó, van egy nagyon egyszerű, jól működő terv arra nézve, hogyan hozz meg biblikus döntéseket, amelyek meg fognak tartani téged az Isten életedre szóló álma felé vivő úton.

Imádkozz iránymutatásért. Mielőtt bármi mást tennél, ismerd meg Isten perspektíváját a témában. "Az ember, aki magában bízik, ostoba! De azok, akik Isten bölcsességét használják, biztonságban vannak." (Példabeszédek 28:26, TLB fordítás)

Ismerd meg a tényeket. Nincsen ellentmondás a hit és a tények között. Tudj meg mindent, amit csak lehet, mielőtt döntést hozol. A Példabeszédek 13:16 ezt mondja: "Mindenki, aki megfontolt, ismerettel cselekszik." (NIV)

Kérj tanácsot. Beszélj valakivel, aki már hozott hasonló döntést, olyan barátokkal, akik ismerik a gyengeségeidet. "Minél több jó tanácsot kapsz, annál biztosabban fogsz győzni." (Példabeszédek 24:6b GNT fordítás)

Számolj a költségekkel. Minden döntésnek van egy árcédulája, időbe, pénzbe, energiába, megítélésbe, tehetségbe és erőforrásokba kerül. A Példabeszédek 20:25 ezt mondja: "Csapdába esik, aki valamit hirtelen ajánl fel, és csak később gondolja meg, mit fogadott." (Új fordítás) Amikor az emberek arra kényszerítenek, hogy hozz döntést, nem baj, ha azt mondod: "Térjünk vissza rá később". Sokkal fontosabb, hogy bölcs döntéseket hozni, mint gyorsakat.

Készülj fel a problémákra. Hittel számíts a legjobbra. Számíts Istenre, hogy munkálkodni fog az életedben. De készülj fel a problémákra is, amelyek minden döntésnek részei. Salamon azt mondja a Példabeszédek 22:3-ban "Egy megfontolt ember látja előre a nehézségeket, és felkészül rájuk, az ostoba vakon megy előre, és szenved a következmények miatt." (TLB fordítás)

Nézz szembe a félelmeiddel. A maximalizmus megbénítja a lehetőségeket. Isten mindig tökéletlen embereket használt tökéletlen helyzetekben, hogy véghezvigye az akaratát. A Prédikátor könyve 11:4 ezt mondja: "Ha a tökéletes körülményekre vársz, semmit sem fogsz megcsinálni." Bíznod kell Istenben és el kell indulni a problémáid, félelmeid és a kételyeid ellenére is.
Beszéljetek róla

Mit gondolsz, miért hezitálunk gyakran azon, hogy imádkozzunk és Isten irányítását kérjük nagy döntések előtt?
Mi a különbség aközött, hogy teszel egy hitbeli lépést, vagy, hogy biblikus lépéseket teszel, hogy bölcs döntéseket hozz?
A fenti lépések közül melyik a legnehezebb számodra? Imádkozz és kérd Istent, hogy segítsen benne bízni a hit útjának minden egyes lépésében.


*(Daily Hope by Rick Warren - 2015.04.30.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Mit mond a lelkiismereted?
  2015-05-07 08:41:16, csütörtök
 
  ,,... lelkiismeretünk tiszta, hiszen mindenben helyesen akarunk eljárni." (Zsidók 13:18)

A tűzjelző készülékekben van egy belső kapcsoló, amit egy fényérzékelő indít be. Amíg a fény nem törik meg, addig az érzékelő hallgat, de amint füst, pára vagy egy rovar elzárja a fény útját akár csak egy töredékmásodpercre is, a tűzjelző megszólal. Élet és halál között dönthet, ha odafigyelünk erre a jelzésre. Lelkiismeretünk is hasonló módon működik. Amikor a bűn akadályt képez közted és Isten között, a lelkiismereted jelez, hogy valami baj van. Abban a pillanatban hálát kellene adnod Istennek, mert azzal, hogy most rosszul érzed magad, arra segít, hogy jól legyél. Csak egy ostoba kapcsolná ki a riasztót, vagy próbálná kifejleszteni magában azt a képességet, hogy a vészjelzést át tudja aludni. Bár vannak dolgok, melyek önmagukban nem ,,rosszak", mégis rosszak lehetnek számodra, ha nem illenek bele abba a jövőbe, amit Isten számodra tervezett. Ez azt jelenti, hogy míg bizonyos dolgokat mások megtehetnek, te nem teheted meg őket. Ahelyett, hogy makacskodnál emiatt, inkább örülj annak, hogy tudod, Isten valami nagyszerűt tartogat számodra. Egy francia közmondás szerint: ,,Nincs puhább párna a tiszta lelkiismeretnél."

Ha lelkiismeretedre hallgatsz, az megóv attól, hogy rossz útra tévedj. Ha mégis szánt szándékkal arra mész, lelkiismereted nem hagy majd nyugodni rossz döntésed miatt. Ha jó döntést akarsz hozni, mindig kérdezd meg magadtól: ,,Hogyan fog ez hatni Istennel való kapcsolatomra? Meg tudok majd állni előtte nyugodt lelkiismerettel?" A Biblia azt mondja: ,,Szeretteim, ha pedig a szívünk nem ítél el, bizalommal szólhatunk Isten előtt; és amit kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk parancsolatait, és azt tesszük, ami kedves őelőtte" (1János 3:21-22).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.04 2015. Május 2015.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1152
  • e Hét: 3312
  • e Hónap: 14365
  • e Év: 75666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.