Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Követelünk egy stadiont a honatyáknak
  2015-06-01 21:41:23, hétfő
 
  Követelünk egy stadiont a honatyáknak


Van némi zűrzavar a kormányzati kommunikációban, na de kit érdekel, ameddig dől a pénz?
Fotó: Kerényi Imre szónokol


Az Index edzettebb újságírói Orbán Viktor beszéde előtt néhány kormánypárti politikust végigzavartak egy mikrofonnal az autó-bejárat útvonalon. Ez nálunk már nemzeti sportnak minősül, majd lesz stadion is hozzá. Lehet majd indulni összeszorított szájjal százon, ökörségeket beszélek kétszáz gáton és úgy teszek, mintha süket lennék négyszázon. Világelsők leszünk, garantálom!

Az is igaz viszont, hogy amikor végre megszólal valamelyik államférfi, az csak ront az egyébként is földig amortizált helyzeten. Tehát nem dönthető el, mi a jobb.

Az indexes futóverseny sztárja számomra feltétlenül Matolcsy György volt, aki az orra alá tolt mikrofonba azt nyilatkozta a kivándorlást firtató kérdésre: "Én nem vándorlok ki, nagyon jól érzem magam Magyarországon!"

Ezt én nem is kétlem egy percig sem. Itt Matolcsy György, Kerényi Imre, Németh Szilárd, Fekete György, Budai Gyula, Habony Árpád, Andy Vajna és a hozzájuk hasonlóan nagy formátumú emberek remekül érzik magukat. Nekik van víziójuk, ami még semmi is, de itt meg is valósíthatják a vízióikat. Kerül, amibe kerül. Biztonságban, megfelelő egzisztenciális és anyagi háttérrel kisérletezhetnek bátran, beteljesíthetik az álmaikat, megélhetik a látomásaikat. Kapnak hozzá hatalmat, anyagi fedezetet, jogi hátteret. Mi más kellene még az ilyen őstehetségeknek? Semmi. Dehogy mennek el ők innen! Majd bolondok lennének.

Nincs még egy ország, ahol egy jelenlegi jegybank elnököt, volt gazdasági minisztert ne szembesítenének a tényekkel. Hol fordulhatna az elő, hogy közgazdászok hada ne verné bele az orrát az unortodox gazdaságpolitikán túli valóságba? Úgy értem, a valóságos valóságba, nem a megrendelésre gyártott és minden irányból manipulált statisztikák festette álomvilágba. Aztán melyik országban vehetne a nemzeti bank festményeket, zongorákat, kastélyokat? Sehol máshol. Mi több, primitívebb országokban már azért is bevernék az elnök úr okos fejét, ha elkezdene a nemzeti bank nyereséget termelni. Nálunk meg lehet és még dicsekedni is lehet vele. Na ugye?

Kultúrországban Kerényi Imre kaliberű emberek egy iskolai menzán mosogatnának ezerötszáz évig, ameddig le nem dolgozzák a vérfagyasztó festmények, bőrkötéses kőbevésések, nemzeti asztalok, pitypangkatalógusok, simán szerzői- és mindenféle jogot sértő könyvsorozatok által okozott milliárdos károkat. Nálunk meg buksisimogatás és még pár milliárdos zsebpénz jár, addig is elvan magának. Ha éppen nem buzizik, akkor börtönbe csukná a szerzőket és általában is naponta jönnek a zseniális ötletei.

Egy normális országban a szélhámosok, csalók és más életművészek itt a piros, hol a pirost játszanak, igyekezvén megkopasztani az utca emberét, de normális országban hamar jön a szirénázó autó és viszi a delikvenst. Hát hogy is mennének ők el innen? Hiszen itt jó nekik. Itt boldog, teljes életet élhetnek.

Ilyenkor (és mindenkor máskor is) eszembe jut Hofi Géza.

"Ez egy zárt osztály! Én zártam be, hogy kintről az a sok hülye be ne jöjjön!"

Baj van! Valaki ellopta a kulcsot.


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/kovetelunk-egy-stadiont-a-honatyaknak-0041 8193.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi addig mit csináljunk, drága miniszterelnök úr?
  2015-06-01 21:38:47, hétfő
 
  Mi addig mit csináljunk, drága miniszterelnök úr?


Most, hogy végre lezajlott, megcsinálták és működik, jön a következő lépés.


Izgalmas és eseményekkel teli hét van mögöttünk. Megint. A miniszterek elnöke sikeresen betöltötte az ötvenkettedik életévét, ami fantasztikus teljesítmény és szinte emberfeletti produktuma őneki. Innen is nagyon gratulálok!

Megtartatott a mise is, hívek imádkoztak a miniszterek elnökéért, némi palacsinta-osztó ellenzéki csőcseléktől kissé zavartatva. De nem kell egy egész évet várni arra, hogy újabb ima szálljon az ég felé ennek a csodálatos politikusnak a lelki üdvéért (vagy amiért imádkozik az ember), mert vannak olyan hívek, akik naponta fohászkodnak érte. Van, aki naponta kétszer is. Reggel-este. Egészségére kívánom minden hívőnek ezt a tevékenységet!

Volt uralkodás-értékelő nagyelőadás, ami Orbán mamának oly igen tetszett, hogy a jó gyermeket puszival jutalmazta. Ez előjoga neki (amúgy sem lehetett túl nagy sorállás ez ügyben), mert minden édesanya szereti a gyermekét olyannak, amilyen.

Az előadás (Orbán Viktor papírból spontán szónokol, az úri közönség táncol) minden mondata egy kis gyöngyszem, kitartóbb újságírók, politikai elemzők és pszichiáterek hónapokig meg fognak élni belőle. Például azt mondta az akkor még két nap híján ötvenkét éves vezér, hogy:

"Most jutottunk oda, hogy végre azzal foglalkozzunk, amiért az egészbe, közel három évtizede belevágtunk, vagyis eljött az ideje, hogy megvalósítsuk közös célunkat, a polgári berendezkedést."

Na végre! Most jön az a rész, amikor bele fognak vágni. Már úgy vártam én is, a két kutya is.

Aztán hogyan tetszik belevágni, rajongva tisztelt miniszterelnök úr? Kik lesznek majd a polgárok? Ki tetszik őket nevezni, mint a trafikosokat, a földesurakat és a kaszinósokat? Esetleg lesz valami sorsolás? Olyasmi, mint a lottó? Megvesszük a szelvényt (esetleg banki hitelre) és reménykedünk, mit dob ki a gép?

Hát de ezt csináljuk évtizedek óta! Várjuk, mit dob a gép.

Közben már eljátszottuk az összes pénzünket. Vettük a szelvényt, szurkoltunk, reménykedtünk, mégis egyre pocsékabban élünk. Egyre többen. Jó, tudom, hogy én tehetek róla, mert ha én nem írnék a bajokról, azok nem is lennének. Egy sem. Meg ha nem foglalkoznék mással, hanem csak a magam dolgával, már milyen nagyon jó lenne! Nekem speciel tényleg jó is lenne, mi több, jó is. Kapun belül. De néha csak ki kell mennem...a kapun, ott meg mi van? Na mi? Hát az ország. Az ország, amiben elég sok a baj. Jóformán csak baj van, más sincs. Vagy ha azt mondjuk a rosszra, hogy az jó, akkor attól az jó lesz? Nemzeti agykontroll, vagy mi?

Na, de nagyon elkavarodtam a témától, jövök vissza. Tehát: hogy lesz ez a polgárság építés mostantól? Mert ugye a külföldön élő/dolgozó magyar fiatalok és középkorúak ugyan rendelkeznek szakmával, esetleg diplomával, nyelvtudással is, de ők pont attól élnek külföldön, hogy nem itthon élnek. Nem itthon dolgoznak, nem itt fizetik az adókat és járulékokat. Ők tehát nem lehetnek magyar polgárság (ha a későbbiekben majd nagy kezdőbetűvel kell írni a magyar és a polgárság szót, tessenek értesíteni).

A közmunkások megint csak nem, mert azok örülnek, ha valahogy nem halnak éhen. A rokkantak, munkaképtelenek, betegek nem örülnek, de éhen halnak, hála a kormány hangulatjavító ellátás-átalakítási koncepciójának.

Az egészségügyi dolgozók szintén nem polgárosodnak, mert az a nővér, aki a kórházi műszak után még elmegy takarítani a nagyságosékhoz, hogy éhen ne haljon, az nem ér rá ilyesmire.

A szociális ágazatban dolgozók, tűzoltók, közszférában dolgozók szintén nem, mert szintén alig tartják a fejüket a víz fölé.

A minimálbéren három műszakban robotoló melós meg örül neki, ha el tud vánszorogni az ágyig. Az sem polgárosodik, inkább alszik.

Vállalkozó olyan sok nincs már, ha nem számoljuk ide Simicska, Mészáros, Tiborcz urakat.

Értelmiségi (bár mindig zavarban vagyok, kiket takar ez a megnevezés) a kormány körül nem annyira van. Meg az ellenzéki pártok körül sem.

A pedagógusok is mintha duzzognának mostanában, bár ők jó alapjául szolgáltak mindig a polgárságnak.

A nyugdíjasok is örülnek, ha hó végén még telik kenyérre. Persze nem mind örül, de van, aki igen.

Tehát én most úgy látom: van az ön kedves családja, a bizalmasai családostul és néhány hűséges embere, szintén kiterjedt famíliával. Szerencsére mindannyian elég gazdagok, hála nekünk. Aztán vagyunk mi, többiek, akik igyekszünk megélni és vannak azok, akik néha szeretnének enni valamit.

De így meg nem marad alapanyag a polgárságot építeni. Szerintem. Meg amennyire én tudom, az úgy magától szokott épülni. Már nem emlékszem pontosan, de valahogy az a módja, hogy a társadalom egy jókora rétege dolgozik, van pénze, meg tud élni és tud takarékoskodni. Aztán vásárol könyveket, olvas, színházba, koncertre jár. Művelődik. Mert van rá pénze, ideje és kedve. Én most ezt a réteget nem látom, de biztosan csak azért, mert rossz irányba nézek. Tessék mondani miniszterelnök úr, merre nézzek?

Arra gondoltam, hogy talán ez a jövőbeni funkciója Habony Árpád titkos és valóságos tanácsos úrnak. Ő lesz a polgárság! Egyedül!

Már csak azt szeretném kérdezni: mi addig mit csináljunk, drága miniszterelnök úr?


http://hu.blastingnews.com/hir/2015/05/mi-addig-mit-csinaljunk-draga-minisztereln ok-ur-00419119.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenes a nemzeti parki területek átadása a földva
  2015-06-01 21:32:03, hétfő
 
 
Alkotmányellenes a nemzeti parki területek átadása a földvagyonba

2015.06.01. 11:20

A második legnagyobb hazai HR szolgáltató, a Prohuman, a lengyelországi székhelyű Work Service csoport teljes jogú tagjává vált. Ezzel egy dinamikusan növekvő európai vállalkozás része lett.

Két, a földdel kapcsolatos törvényről - a földtörvényről és a földvagyon kezeléséről szólóról - hirdette ki ma a döntését az Alkotmánybíróság (AB). A nyílt ülésen elsőként a földvagyon módosításáról szóló, áprilisban elfogadott jogszabályról szóló határozatot ismertették.

A jogszabály miatt Áder János fordult az AB-hez, hogy a testület még annak kihirdetése előtt vizsgálja meg, összhangban van-e az alkotmánnyal. Áder formai és tartalmi kifogásokat is emelt.
A földvagyon kezeléséről szóló törvény módosítását az AB alkotmányellenesnek nevezte, így a parlament által áprilisban elfogadott jogszabály nem hirdethető ki.

A testület megállapította, hogy az államfő formai kifogásai alaposak. A törvény sarkalatos tárgyköröket érint, azokat kétharmados többséggel kellett volna elfogadni.

A döntés politikai szempontból is jelentős: mivel a változást az összes ellenzéki párt ellenezte, kétharmad híján a törvény újbóli elfogadása jelenleg esélytelennek tűnik.
D US20150528006
Fotó: Ujvári Sándor

Az államfő szerint a törvény egyes részeit csak minősített, azaz kétharmados többséggel lehetett volna módosítani, és annak hiányában a jogszabály elfogadása közjogilag érvénytelen. Ilyen a védett és védelemre tervezett - nemzeti parkokhoz tartozó - területek átkerülése a nemzeti földvagyonba.

Áder szerint ugyanez vonatkozik a védett vagy védelemre tervezett területek védelme esetében elrendelt kisajátítás feltételeire, ezt az álláspontot azonban az AB nem osztotta.

Áder tartalmi kifogása arra vonatkozott, hogy a módosítás nyomán a Nemzeti Földalapba való átadáskor csökkenhet az érintett területek rögzített természetvédelmi szintje, holott annak fenntartása alkotmányos kötelezettség.
Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy Ádernek igaza van, a törvénynek ez a rendelkezése is alkotmányellenes.

A törvény ugyanis az AB szerint egyes állami tulajdonú védett természeti területek esetében a természetvédelmi célú vagyonkezelést a Nemzeti Park Igazgatóságok helyett a gazdasági, földbirtok-politikai irányelvek alapján eljáró Nemzeti Földalap hatáskörébe utalta volna, ám a NF tevékenységének a természet védelme nem elsődleges szempontja. Az Alkotmánybíróság szerint a szervezetrendszer megváltoztatható, de az nem járhat a természetvédelem már elért jogszabályi szintjének csökkenésével, sőt a csökkenés kockázatával sem.

A törvény visszamenő hatállyal korábban kötött haszonbérleti szerződéseket is módosít, az államfő szerint ez sérti a jogbiztonságot. Az államfő indítványának ezt a részét az AB elutasította.

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013-as törvény (a földtörvény) miatt egy bíró kért egyedi normakontrollt az AB-től. A bíró szerint sérti a tisztességes eljáráshoz és jogorvoslathoz fűződő alkotmányos jogot, hogy a földbizottság állásfoglalásai ellen nincs lehetőség a bírósági jogorvoslatra. A lényegében ügydöntő bizottsági határozatok ellen csak kifogás emelhető a helyi képviselő testületnél, ám annak előterjesztésére mindössze öt nap áll rendelkezésre, ami az indítványozó szerint túl rövid. Ráadásul ha a földbizottság nem teszi közzé a határozatát, a szerződés lényegében hatóságilag jóváhagyottnak minősül, és kifogás sem emelhető ellene.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a földbizottság állásfoglalásai "közbenső érdemi döntések", azok ellen biztosítani kell a bírósági jogorvoslat lehetőségét. Az AB azt is alaptörvény-ellenesnek találta, hogy a szerződés jóváhagyásáról döntő hatóságnak a földbizottság ,,hallgatása" esetén, vagyis állásfoglalása hiányában is kötelező megtagadnia a szerződés jóváhagyását.
A testület a törvény érintett rendelkezéseit megsemmisítette.

A testület alaptörvény-ellenesnek találta azt is, hogy a földbizottság állásfoglalása elleni kifogás benyújtásának rövid határideje akkor indul, amikor az állásfoglalás megjelenik az önkormányzat hirdetőtábláján. A testület alkotmányos követelményként előírta, hogy a jegyző a köteles értesíteni az érintetteket az állásfoglalás kifüggesztéséről.

Az AB döntése nem jelent jogszabály-alkotási kötelezettséget, de a megsemmisített rendelkezések a jövőben nem alkalmazhatók.


http://index.hu/belfold/2015/06/01/alkotmanyellenes_a_nemzeti_parki_teruletek_ata dasa_a_foldvagyonba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyere haza
  2015-06-01 21:11:34, hétfő
 
  “a kormány kidolgozta a Gyere haza fiatal programot is, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. Elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat céloztuk meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogjuk segíteni. Az érdeklődés óriási, a mai napig 726 fő jelezte, hogy hazatérne a program keretében. Számukra több mint 30 cég közel 400 állásajánlatát tudjuk felkínálni. A program együttműködő partnerei között olyan cégek vannak, mint a Nestlé, a Lufthansa vagy a Suzuki."




— Gíró-Szász
Megkérdeztem, mi van ebben a Gyere haza programban, ugye 50 fiatalra 100 millió forint.
Nos:
- segítenek a papírmunkában (ami ugye amúgy is állami feladat)
- segítenek nekik állást találni (ami amúgy is Munkaügyi Hivatal feladata)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc vagyoni helyzete miat
  2015-06-01 21:03:28, hétfő
 
 
Nem nyomoz a rendőrség Mészáros Lőrinc vagyoni helyzete miatt

politika
ma 13:50
176 736

Elutasította a rendőrség Tényi István hivatásos feljelentő Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel szembeni feljelentését. Tényi, aki amúgy fideszes politikus, két dolog miatt is fejlelentette Mészárost:

egyrészt azért, mert 2014-es vagyonnyilatkozata szerint betéti megtakarítása minden magyarázat nélkül egy év alatt 80 millió forinttal csökkent;
másrészt azért, mert vagyonnyilatkozatában nem szerepelteti oroszországi vállalkozását, a Magyar Kft.-t.

A rendőrség az előbbi feljelentést arra hivatkozva utasította el, mert nem sikerült megszereznie Mészáros korábbi vagyonnyilatkozatát, így nem volt mivel összevetni a 2014-est. Különben is, a rendőrség szerint annak, hogy valakinek 80 millióval csökken a betéti megtakarítása,

“számos oka lehet, amely bűncselekmény gyanújának megállapítására nem adhat alapot".

Az orosz cég eltitkolása ügyében tett feljelentést pedig azért, mert

nem sikerült megszerezni a cégkivonatot, így nem tudtakt meggyőződni róla, hogy az interneten elérhető “ciril betüs, hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási adatok" hitelességét.

(Via ATV)

http://444.hu/2015/06/01/nem-nyomoz-a-rendorseg-meszaros-lorinc-vagyoni-helyzete- miatt/



*********



2015-06-01

Írta Hava Nikita


Oktatóanyag a magyar rendőröknek, avagy hogyan találjunk meg könnyen egy orosz céget


Egyszerűen nem hittem el, amikor ma olvastam azt hírt, hogy a magyar rendőrség nem találja Mészáros Lőrinc orosz cégét, a magyarázat zseniális:

“A hatóságok a Bisnode D&B Magyarország Kft. által működtetett Külföldi cégminősítő céginformációs rendszer adatai alapján azt is megtudták, hogy oroszországi székhellyel Magyar Kft. elnevezésű társaság nem szerepel az adatbázisban. Mint írták, az “internetes sajtóanyagban szereplő cirill betűs, - hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási - adatok hitelességét alátámasztó tények, adatok beszerzésére tett egyéb intézkedések eredményre nem vezettek."

A előzmény röviden annyi, hogy januárban letartoztatták Kiss Szilárd oroszországi agrár attasét, később az Index.hu cikksorozatban tártra fel Kiss Szilárd kétes ügyeit, és az oknyomozás során bukkantak rá egy cégre, amiben Kiss mellett Mészáros Lőrinc szerepel tulajdonosként, persze Mészáros ezt a céget kihagyta a vagyonnyilatkozatából, bár korábban sok minden mást is. Mészáros vagyonnyilatkozata miatt egy politikus feljelentést tett, és mára szülte meg a rendőrség az eredményt, ami röviden annyi:

Nem találtuk meg az orosz cégét, ezért nem is kell szerepelni a vagyonnyilatkozatban.

Szerintem nem is nagyon keresték.

Ezért sebtében összeállítottam egy rövid útmutatót, oktatóanyagot, hogy a magyar rendőrök többé ne tévedjenek el az orosz cégadatok dzsungelében.

Megfelelő adatbázis kiválasztása

Kedves Rendőrség!

Ha oroszországi céget szeretnének keresni, akkor semmiképpen sem használják D&B adatbázisát, a Lexis Nexist sem ajánlom. Ugyanis ezekben az adatbázisokban orosz céget keresni olyan, mintha bemennének az utolsó falu széli gyrososhoz és számon kérnék rajta, hogy miért nem árul lángost. Vagy valami ilyesmi. Az a lényeg, hogy orosz cégek adatai ott elvétve találhatóak.

Egyetlen épkézláb (de az se a legjobb) fizetős adatbázis van, ahol orosz cégek adatai úgy nagyjából rendben vannak, az a SPARK. De még a SPARK sem megbízható, mivel sokszor hiányosak az adatok és/vagy nincsenek aktualizálva. Így van olyan, hogy egy cégről csak 5 éves adat szerepel benne. Mivel Mészáros Мадьяр, ООО-je (Magyar Kft) elég “friss" és kicsi cég, ezért még a SPARK-ba se került be, orosz ismerőseim megnézték nekem.

De mit is lehetne csinálni még, ha nincs ott a cég a SPARK adatbázisában? Valószínűleg létezik állami adatbázis, mint nagyon sok helyen a világon, sőt még Magyarországon is van. Szóval biztos, hogy létezik Oroszországban is állami adatbázis, mert a Bisnode, a Lexis Nexis és a SPARK is valahonnan nyeri az adatokat.

Első lépes, kezdőknek: a GOOGLE a barátod!

Például itt egy nem fizetős adatbázis, ha valaki nem ismerné, akkor csak annyit kell csinálni, hogy a google-ba beütjük a Мадьяр OOO és a Месарош Леринц szavakat (ha valaki nagy bajban van az orosz betűkkel, ajánlom neki a translit.ru-t, elég ha latin betűkkel beírsz bármit, a translit rögtön átírja oroszra), és rögtön az első helyen dobja ki a google a sbis.ru nem fizetős céges adatbázist, Mészárossal együtt és a cégével együtt.

Második lépés, ezt már csak haladóknak ajánlom:

Oroszországban szinte mindenért fizetni kell, ezért a céges adatokért is megkérik az árát. De mi van akkor, ha nem akar valaki fizetni? Na, annak fel kell mennie az orosz ADÓHATÓSÁG ( http://egrul.nalog.ru/) honlapjára, beírni a cég ОГРН vagy ИНН számát, és láss csodát, meg is van a cég. Innen már nem sok dolgunk van, csak le kell tölteni a PDF-fájlt. Viszont ennél a szintnél már vannak buktatók.Mi van akkor, ha nem tudjuk a keresett cég ОГРН vagy ИНН számát? Erre is van megoldás! Be kell írni a cég nevét. Ha nagyon nem tudunk oroszul, akkor egyszerűen be lehet copypastelni a korábbi Index.hu-s Oroszországban sok minden előfordulhat c. cikkből.

Szóval, Mészáros Lőrinc orosz cégének mai aktuális állapotát feltöltöttem Dropboxba, és bárki letöltheti INNEN.
1127747195080_99651594338261-page-003
Ma is megtalálható tulajdonosként Mészáros neve a Magyar Kft.-ben

Harmadik lépés, lvl. pro-nak kell lenni:

Ha valakinek nem elég a cég aktuális állapota, mivel mondjuk a mérlegadatok kellenek, akkor a kedves érdeklődők felmehetnek az orosz statisztikai hivatal honlapjára, és egyszerű regisztráció után 750 rubelért meg tudják vásárolni a cég egész történetét, minden változását, a cég összes nyilvános pénzügyi adatát. Ennél már nincs hivatalosabb (az egrul is az, de az csak a napi állapotot mutatja).

Elismerem, hogy ez már egy kicsit macerásabb, mivel csak Szberbankon keresztül lehet feltölteni a pénzt a multistatos számládra, csak rubelben, meg 17 nap, amíg megérkezik. És micsoda szerencse, hogy Magyarországon van Szberbank és lehet rubel számlát is nyitni. Annyira nem is bonyolult, csak a kezdet nehéz.

Remélem a kedves veszprémi rendőröknek ez nem túl sok infó egyszerre.

Hava Nikita Vladimirovics

http://oktatas.atlatszo.hu/2015/06/01/oktatoanyag-a-magyar-rendoroknek-avagy-hogy an-talaljunk-meg-konnyen-egy-orosz-ceget/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan minden magyar családnak jut majd egy bevándorló?
  2015-06-01 18:43:44, hétfő
 
 
Hamarosan minden magyar családnak jut majd egy bevándorló?


Egyelőre megállíthatatlannak tűnik a menekültáradat, a jelenleg is 4-5 száz fő érkezik naponta.
Ha nem változnak a tendenciák, akkor hamarosan több százezren lesznek. Az új népvándorlásról Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere napi szinten számol be Facebook-oldalán. Hétfőn egy nagyon szemléletes képet posztolt az alábbi kommentárral:

"A legújabb EU-projekt: Árasszuk el Európát afrikai és dél-ázsiai jövevényekkel, vannak néhány milliárdnyian, akik jönnének... Így rövid időn belül megvalósulhat Gyurcsányék álma, az Európai Egyesült Államok, ahol végre nem kell nemzeti alapon önszerveződő öntudatos közösségektől tartani. Mindenki gyökértelen fogyasztóvá válik. A (rém)álom így teljesülhet be."

Bevándorlók pihannek Ásotthalom belterületén

Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a Képviselői Irodaház mellett parkban is tanyát vert a hajléktalanok mellett néhány bevándorló.


http://alfahir.hu/hamarosan_minden_magyar_csaladnak_jut_majd_egy_bevandorlo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ORÖ iskolájában papíron naponta 211 darab krétát használt
  2015-06-01 18:40:15, hétfő
 
 
Az ORÖ iskolájában papíron naponta 211 darab krétát használt el minden osztály

bűnügy
ma 16:59


Egészen elképesztő csalások mehettek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) szolnoki sulijában, a RomNet olyan pénzügyi elszámolásokról ír, amikben első ránézésre is kamu tételek szerepeltek. Így például az iskolában a papírok szerint

945 ezer forintért vásároltak egy benzines fűnyírót,
850 ezer forintért másoltattak kulcsokat,
930 ezer forintért vettek ragasztót,
és egyetlen tanév alatt 4 millió forintot költöttek krétára.

Ez utóbbi a hét évfolyamot működtető suliban azt jelentené, hogy minden osztály, minden nap 211 darab krétát használ el, ami nem hangzik túl valószínűnek.

A RomNet beszélt az egyik beszállító céggel, ahol azt mondták, hogy

“kapcsolatban állnak az iskolával, és rendszeres árubeszállítói az intézménynek, de csak a gyanús összegeket tartalmazó számlákat - az általunk leadott számla sorszámok alapján - nem találták."

Volt, hogy a papírbolt 1717 forintnyi krétavásárlásról tudott, miközben a papírokban ugyanarra a napra krétára 850 ezer forintos tétel szerepelt.

A dologban a legaljasabb húzásnak mégsem ezek a lenyúlások látszanak, hanem az, hogy az ORÖ, miután a szolnoki kormányhivatal vizsgálatot indított a suli ellen, bejelentette, hogy feljelentést tesznek, és a jövőben nem kívánják támogatni az intézmény. Így az itt tanuló gyerekek jövője egyelőre bizonytalan, szeptemberben szinte biztosan nem folytathatják ebben a suliban.

Az iskola - legalább is az órarend szerint - benne volt a botrányos HID programban is, amiben például a szegények felzárkóztatására szánt pénzből például gellérthegyi irodát vásároltak.

“Gyanúsnak tekinthető számlakifizetések és anyagbeszerzések az ORÖ más iskoláiban is fellehetők. A RomNet birtokába jutott összesítésből az látszik, hogy az ORÖ bőkezűen támogatta és segítette a főként hátrányos helyzetű, roma származású gyermekek nevelésével foglalkozó iskolákat. Ezek között kiemelkedik Farkas Flórián lakhelyén működő szolnoki iskola, amely az összesítés alapján mintegy kétmillió forintért vásároltak kávét, egymillió forintért ásványvizet, de több százezret költöttek cukorra, citromlére is. A jó munka és kiváló eredmények elismerését jelentheti, hogy 756 ezer forintért vettek emléklapot és okleveleket a Dr. Hegedűs T. András iskolának."


http://444.hu/2015/06/01/az-oro-iskolajaban-papiron-naponta-211-darab-kretat-hasz nalt-el-minden-osztaly/

****************

930 000ért ragasztó? Nagy buli lehetett ott!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CSALÁSI pÓTLÉK
  2015-06-01 18:33:03, hétfő
 
  CSALÁSI PÓTLÉK

Leánykori neve ennek családi pótlék, ez az a családtámogatási forma, mely nem emelkedett hét éve, tehát gyakorlatilag csökkent.
A csalási pótlék meg az a személyi jövedelemadó jóváírás, mellyel a vékony nemzeti középosztály vastagabb tagjai élhetnek, akik emellé természetesen felvehetik még a családi pótlékot is - kinek vagyon, annak nagyon, ugye...
És hogy miért csalási pótlék ez?
Hát azért, mert a Nemzeti Töklé ezzel csinál hülyét - többek között - a társadalom magát épeszűnek tartó tagjaiból is.
Jól hangzik persze, hogy aki gyermeket nevel, az a saját jövedelemadójából visszatarthasson valamennyit a nemes célra, csak az a baj, hogy ez nem egy gazdag ország.
Így aztán csak az élhet ezzel a lehetőséggel, aki jövedelemadót fizet, tehát van munkahelye vagy más olyan bevételi forrása, ahol tisztességes bevétel után adózik.
A csalás pedig az, hogy a kormány nem a gyermeknevelést támogatja, hanem a gazdagokat.

Minél többet keres valaki, annál nagyobb támogatást vehet igénybe gyermeknevelés címén, ez az összeg a jövedelem csökkenésének arányában csökken, akinek meg nincs jövedelme, annak az jut, ami a hetedik gyereknek.
Ha azt nézzük, hogy a társadalmi igazságosság azt követelné, hogy egyenlő állami támogatásban részesüljön minden gyerek, akkor beláthatjuk, hogy ez a rendszer velejéig igazságtalan, hiszen a gazdag ember gyerekének is csak egy szája és két füle van - na jó, a Rogán-gyerekeknek esetleg három.
A gyerekek között szüleik anyagi helyzete szerint különbséget tenni szerintem embertelen dolog.
Azt is meg merem kockáztatni, hogy társadalmilag káros, hiszen ki tudja azt, hogy mi van egy pici emberke fejébe bekódolva?
Lehet, valamelyik faluszéli házban lakik az a kisgyerek, aki egy normális családtámogatási és iskoláztatási rendszerben felnőve Magyarország megmentője lehetne, elvégezve a jogi egyetemet - mondjuk - képes lenne felnőni ahhoz a feladathoz, melyhez az előző generációk nem voltak képesek felnőni.
Az is lehet, hogy ha lenne pénz élelemre, akkor anyukája arra tanítgatná, hogy lopni bűn és szégyen, és nem kellene arra tanítania, hogy az élet az első, és a napi betevő megszerzése mindent és mindenáron megelőz.

Természetesen egy család jövedelme nem állhat kizárólag a gyermekek után folyósított támogatásokból, de ezek az összegek talán arra elegek lennének, hogy a gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges étel mennyiségileg is rendelkezésre álljon, esetleg legyen egy gyereknek cipője, tanszere, a lakásában világítás, és így tovább.
Attól távlatilag nem lehet semmit sem várni, ha éhező-fázó gyerekeket alibi-iskoláztatunk, abból csak kudarc jöhet a társadalom és az egyén számára is, eredmény meg semmi.
Orbán elmondta, hogy ő a középosztályt akarja támogatni, ami - amikor mondta - még létezett, mára viszont egy vékony réteggé zsugorodott, ennek is egy része a rettegett leszakadás állapotában van.
Ők még valamennyit igénybe tudnak venni az adójóváírásból, de a fizikai dolgozók többsége elől ez a lehetőség el van zárva, hiszen őket munkáltatóik minimálbéren, vagy ahhoz közeli jövedelemszinten foglalkoztatják, így aztán adójóváírás után csak a csipát törölgethetik a szemükből.
És félreértés ne essék - ez nem cigánykérdés, hanem az egész társadalmat keményen érintő társadalmi probléma.
Ott, ahol négymillióan élnek szegénységben, ott ez mindenkit érint, hiszen a gyerekei mindenkinek fontosak, mindenki azt szeretné, hogy jobban éljenek, mint a szüleik.
Na, ez a támogatási rendszer nem ezt a célt szolgálja, hanem a zsellérek és segédmunkások hadát gyarapítja.

Kellene ezen változtatni, de erre való törekvésnek nyoma sincs.
De annak sincs nyoma, hogy a társadalom megértené ennek a helyzetnek az igazságtalanságát, káros voltát, pedig éppen most lopják el a szeme láttára gyermekei jövőjét.
Az ostobábbja még boldog is, hogy a cigány nem kap több pénzt a gyermeknevelésre, de az nem fáj neki, hogy a libatolvaj cigánynál összehasonlíthatatlanul nagyobb tolvajok havonta százezrekkel is csökkenthetik adóalapjukat - és csökkentik is, meg még a családi pótlékot is felveszik.
Változtatni kellene - ezen is.
A jövőnkkel, az ország jövőjével játszunk.



http://www.pupublogja.hu/2015/05/csalasi-potlek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kifulladóban a fideszes parasztvakítás: megbukott a konzult
  2015-06-01 18:22:06, hétfő
 
  Kifulladóban a fideszes parasztvakítás: megbukott a konzultáció
2015. június 01. 17:59 - Első Kézből

A kutyát sem érdekli a bevándorló-ellenes konzultáció. A kormány legújabb tematizációs kísérlete a közbeszéd megerőszakolására teljes kudarcot vallott. Ezt gyakorlatilag Kovács Zoltán ismerte el, amikor bevallotta: az állítólag kipostázott 8 millió konzultációs levélből mindössze 200 ezret küldtek nekik vissza a keményen dolgozó kisemberek.

A 2,5%-os visszaküldési arány nyilvánvalóan teljes lebőgés. Nincs az a Lánczi Tamás vagy Mráz Ágoston, akinek olyan vastag bőr lenne az arcán, hogy ezt képes legyen sikerként kommunikálni. A kormányzó nagyurak egymilliárd forintot megint elszórtak a nagy büdös semmire. Eh, napi rutin.

abc.png

A Jobbikkal való öldöklő verseny láthatóan a legrosszabbat hozza ki a Fideszből. Amióta Orbán a tarkóján érzi Vona Gábor jeges leheletét, a legaljasabb zsigeri ösztönökre apellálva igyekszik jobbikabb lenni a Jobbiknál. Ezért az EU-ellenes retorika, ezért a halálbüntetés lebegtetése, ezért a menekültek elleni uszítás.

Az egyre aggasztóbb szellemi állapotú miniszterelnök fel sem fogja, hogy csinálhat bármit, a jobbikossá lett egykori Fidesz-szavazók már nem fognak visszatérni hozzá. Köszönik, nem kérnek a másolatból, maradnak az igazinál. Orbán vért izzad, hogy hízelegjen a szélsőjobb szavazóknak, azok meg körberöhögik őt, a kamukonzultációjával együtt. Sok hűhó semmiért.

De volna itt még valami, amit a konzultációs parasztvakítás bukásából tanulságként levonhatunk.

Magyarország lakói a mindennapi életükben nem találkoznak menekültek okozta problémákkal, ezért hát vidáman rajzolnak mindenfélét a konzultációs kérdőívre vagy dobják egyenesen a kukába azt. Találkoznak viszont más jellegű gondokkal - olyannyira, hogy a Jobbik másfél milliós párttá tudott nőni szinte kizárólag azzal az ígérettel, hogy megoldja ezeket a problémákat.

A vidéken élő emberek folyamatosan beszámolnak róla, milyen jelenségek teszik pokollá az életüket. Elmondják az RTL Klub riporterének, elmondják a bűnügyi cikkek alatti kommentekben és elmondják a rendőrségi jegyzőkönyvekben. A baloldali és liberális oldal hosszú évek óta süket ezekre a segélykiáltásokra - szenvedi is a következményeit: ennek köszönhető az SZDSZ teljes megsemmisülése, az MSZP jelentéktelenné válása.

Amennyire igaz ugyanis, hogy nem létező problémákat nem lehet jelentőssé dagasztani csupán kommunikációval, ugyanannyira igaz, hogy sokmillió ember valóságos problémáit viszont nem lehet elhazudni vagy elbagatellizálni. A lakosság (a szűk rajongótábort leszámítva) mindig jobban fog hinni a saját szemének, mint a politikusi szövegeknek.

Hosszú távon halálra van ítélve minden olyan politika, amelynek középpontjában elvont filozófiai elvek vagy kommunikációs boszorkánykonyhák gyártotta politikai termékek vannak - a választópolgárok által megélt mindennapos valóság helyett.

A népet ugyanis nem lehet leváltani, az emberek pedig már csak ilyen megátalkodottak: van merszük a ténylegesen létező problémák megoldását elvárni a politikusoktól.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/06/01/kifulladoban_a_fideszes_parasztvakitas_megb ukott_a_konzultacio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pár tény a több száz hasonlóból
  2015-06-01 18:16:18, hétfő
 
  Pár tény a több száz hasonlóból



2011-ben a norvég Munkáspárt ifjúsági szárnya azt követelte, hogy a kormány teljes blokádot alkalmazzon Izraellel szemben. Hirtelen a párt ifjúsági szárnya a "vágóhídon" végezte, a "magányos tömeggyilkos" Anders Breivik támadása miatt.
2013 végén Malajziában a Törvényszék megállapította, Izrael bűnös népirtásban. Néhány hónappal később, malajziai repülőgépek kezdtek potyogni az égből.
Alig egy hónappal ezelőtt Franciaországban kitört a pánik, amikor az alsóház megszavazta Palesztina elismerését. Most Palesztina a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordult, és szándékukban áll, hogy a testület elé citálják Izraelt népirtásért. És akkor belépett a két terrorista a Charlie Hebdo szerkesztőségébe...
(Veterans Today - Kevin Barett után)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 985
  • e Hét: 2907
  • e Hónap: 6652
  • e Év: 160148
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.