Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Semmi sem mutatja olyan jól, hogy szükség van külön holokaus
  2015-06-13 23:13:41, szombat
 
  Semmi sem mutatja olyan jól, hogy szükség van külön holokausztoktatásra, mint hogy a hallgatók egy része azonnal követeli annak eltörlését


Szabó Dániel Vilmos
2015. június 8. hétfő, 19:45

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szeptembertől külön, kötelező tárgyként oktatni fogják a holokausztot.
Aki nem végzi el a tárgyat, nem kap diplomát.
A bejelentés után pázmányos hallgatók nyílt levélben tiltakoztak a tantárgy bevezetése ellen, többek között arra hivatkozva, hogy az izraeli propaganda.

Magyarországon, ha kimondjuk azt a szót, hogy holokauszt, kimondva és kimondatlanul mindig ott lesz a levegőben az antiszemitizmus és a szkeptikusság. Amíg vannak, akik "holokausztiparról" és "holokamuról" beszélnek, minden olyan kezdeményezésnek létjogosultsága lesz, mint amilyen a Pázmány Péter Katolikus Egyetem terve arról, hogy kötelező tárgyban oktat a XX. századi népirtásról. Semmi sem mutatja olyan jól, hogy szükség van egy ilyen képzésre, hogy a hallgatók egy része - önmagát jelentős többségnek kikiáltva - követeli annak eltörlését.

Szükséges-e egy olyan országban, egyetemi körülmények között beszélni a holokausztról, ahol arra is képtelenek vagyunk, hogy örüljünk egymás sikerének, ha azok a sikerek bármilyen módon kapcsolódnak a magyar zsidósághoz? Gondoljuk csak azokra a cikkekre, amelyek heves kacsintások közepette elvitatták Nemes Jeles László Saul fia című filmjének cannes-i sikerét ("Na, nézzük csak meg a zsűri névsorát!"), vagy Kertész Imre Nobel-díját ("Mind tudjuk, hogy miért kapta!"). Ezek ugyanis jól mutatják, hogy a holokauszt értelmezéséhez, a gyászhoz és az együttérzéshez általában nem jutunk el. Helyette rögtön zsidólobbiról, holokamuról és holokausztiparról van szó.

piliscsaba_stephaneum_deli_oldal_1.JPG
A Pázmány bölcsészkarának épülete

A történelemmel szembenézni nem, hogy érdemes, hanem egyenesen kötelező. Mert egy nemzet önértelmezését és egységét eleve meghatározza a múlt közös megélésének képessége. Azzal a tudattal együtt is, hogy a történelmet köztudottan a győztesek írják. De komolyan, bárki szerint győztesnek tekinthető a hosszú éveken át tartó politikai számkivetettség és a kiírtásukra tett kísérlet után a zsidóság? A holokauszt áldozatainak vágya az emlékezésre nem egy nyertes diadalmenete, hanem egy 70 éve tartó küzdelem, amely csak annyit kér, hogy ismerjük el,

volt egy ilyen népirtás. És itt történt, Magyarországon.

Mert jelenleg ez is gondot okoz: nincsen a közelmúlt történelmében még egy olyan esemény, amelyet ennyien vitatnak vagy bagatelizálnak el.

A holokausztról szóló viták gyakori eleme, hogy ,,de miért nem beszélünk [X]ről inkább?!", X helyére behelyettesíthető Trianon, a kommunizmus mártírjai vagy az újvidéki mészárlás is. A válasz röviden: beszélünk. Sajnos vannak bőven X-eink, de szerencsére beszélünk mindegyikről. A holokauszt egyetlen különbsége abban rejlik, hogy míg az ország elcsatolt területeit, a Rákosi- ill. Kádár-rendszer áldozatait, embertelenségét senki sem tagadja, a 6 milliót több tízezren (százezren?) vitatják.

Pedig beszélhetnénk ugyanúgy recsk- vagy trianoniparról is. Tucatszám jelennek meg áltörténelmi dokumentumok, pólók és bomberdzsekik, poprock-számok mind a kettőről, amelyek a magyarság áldozatiságát hangsúlyozzák. Sorban beszélnek a győztesek igazságtalanságáról, az elnyomókról, a kegyetlenségekről. És jól teszik, beszéljenek. Miért vitatnánk el ezt a jogot a zsidóságtól?

A változás pont az olyan lépésekkel kezdődik, mint a Pázmányé: egyetemi keretek közé szorítanák azt a vitát, amelyet jelenleg a politika kisajátít magának konferenciák, fesztiválok és megszállási emlékművek formájában. A hallgatók nyílt levele egy nagy lépés lehet egy tudományos diskurzus felé. Azzal együtt is, hogy a jelenlegi párbeszéd minden hibáját magában hordozza. A nyílt levélben egybemossák a holokausztot és Izrael államot, tévesen. Ahogy a kereszténység is túlnyúlik a Vatikánon vagy Európán, úgy a zsidó nép sem Tel-Avivval egyenlő, pláne nem az ottani aktuális politikai helyzettel. Az, hogy Izrael állam a nagykövetén keresztül, egy budapesti egyetemen üdvözöl valamit, nem jelenti azt, hogy egy egész nemzetiséget képvisel.

Egyébként bárkinek gondja lenne azzal, hogy egy másik országban a trianoni békeszerződés tragédiáját tanítják, ahol a magyarok szempontja is megjelenik? Na ugye.

Persze erőltetett párhuzamok ezek, hiszen ahogy nem lehet relációs jelet tenni népirtások közé, úgy nem lehet őket egybemosni sem. A XX. század mészárlásait külön érdemes kezelni, hiszen ezeket az emberietlen tetteket a motivációk éppen annyira meghatározzák, mint a következmények. A kommunista gulágok, vagy az újvidéki mészárlás még műfajában sem hasonlóak. A kulturált és békés párbeszéd ezért is elengedhetetlen. Amihez egy olyan higgadtság kell, amely elveti annak a leírását, hogy egy ilyen oktatási keret szembemegy a katolikus és a keresztény hit egyenlőségi elveivel. Ezek az egyházak ugyanis az egyenlőség elvét nem terjedelmekben látják, hovatovább képesek az önreflexióra is. A kereszteshadjáratok és az inkvizíció hibáinak elismerése, a nyitásra alapuló zsinatok, katalizátorai kell legyenek annak, hogy olyan kényes és - sokszor szándékosan - félreértett témákat megbeszélhessünk, mint a holokauszt, hogy aztán továbbléphessünk más fontos témákra, a történelmi tragédiáktól egészen napjaink kihívásaiig, legyen az az LMBTQ közösség jogai, vagy más vallások és kultúrák elfogadása.

Éppen ezek miatt én a PPKE-BTK korábbi hallgatójaként arra kérem Szuromi Szabolcs rektort, hogy tartsa meg a kurzust, sőt, a kötelezőségéből se adjon le. De hallja meg a jelenlegi diákok azon hangjait is, amelyek érzékenyen kérik a változásokat, a náci diktatúra népirtásának egyetlen szereplőjét se hagyja ki, és igény szerint egy hallgatói-oktatói párbeszéd keretében indítson más kurzusokat is.

http://hello90.blog.hu/2015/06/08/pazmany_nyilt_level_holokauszt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eltársak! Az erőszakolóknak nem e kellene e "világhírű" felv
  2015-06-13 23:09:01, szombat
 
  Eltársak! Az erőszakolóknak nem e kellene e "világhírű" felvonulást szervezni Népköztársaság út-ján???



http://comment.blog.hu/2015/06/11/a_klubradio_szerint_termeszetesen_hogy_a_bevand orlok_megeroszakoljak_a_noket



A téma természetesen a bevándorlás, illetve a kormány bevándorlás ellenes plakátjai volt, és egy telefonáló arra hívta fel Szelestey figyelmét, hogy Svédországban fél év alatt ezer lányt erőszakoltak meg, és az erőszakolók szinte kivétel nélkül bevándorlók voltak. Szelestey aztán csodálatos okfejtésbe bonyolódott, miszerint:


Tudja, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, végre nyugodt körülmények közé jutnak, ugyanakkor még az integráció, különösen az első időben, amikor nem beszélik a nyelvet, annyira nem megy, hogy például... ööö... be tudnának fűzni egy lányt, és hát a maguk normái szerint bizony, ilyenkor sokszor nincsen más választás, hogy akkor jöjjön az erőszak, mer' azt hiszik, hogy az itt elfogadott, és aztán kiderül, hogy nem. Szóval ez egy nagyon bonyolult, összetett probléma."

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsyék nem sajnálják a pénzt saját kastélymenedzserüktől
  2015-06-13 22:35:12, szombat
 
  Matolcsyék nem sajnálják a pénzt saját kastélymenedzserüktől

amíg a főni hülyeségeket beszél a rádióban,
gyurka busásan megjutalmazza az udvartartást.
KASTÉLYMENEDZSER!

Asszem mindent elmond erről az országról, hogy a Magyar Nemzeti Banknak van kastélymenedzsere. Havi 1,9 millióért.

**

Matolcsyék nem sajnálják a pénzt saját kastélymenedzserüktől

2015.06.11. 20:26
1,9 milliós havi fizetést kap a jegybank üdülési célokra megvásárolt tiszaroffi kastélyának vezetője, Müller Dániel András. Az RTL Híradója szerint kívül kastélymenedzser felesége is jól fizető állásban dolgozik az MNB kommunikációs osztályán. Matolcsy György jegybankelnök idén az infláción felüli béremelést irányzott elő a dolgozóknak.

Az MNB tavaly 415 millió forintért vette meg a tiszaroffi kastélyt. Még a nyugati lapok is felfigyeltek az ingatlanvásárlásra: az MNB ugyanis azzal a jegybankoktól szokatlan magyarázattal indokolta a váráslást, hogy így kíván üdülési lehetőséget biztosítani saját dolgozói számára. Azóta állítólag továbbképzéseket és kihelyezett testületi üléseket is tartanak ott.
insa1

A jegybank tiszaroffi üdülő- és konferencia-központjánál a helyiek szerint nagy a forgalom. A kastélyból a magas falak és bokrok miatt nem sokat lehet látni. A kastélyba az RTL Klub stábja sem tudott bejutni. Azt mondják, hogy egy év alatt csaknem 50 munkahelyet hoztak létre a faluban. Az üzemeltetéshez alapított társaság a cégadatok szerint 42 embert foglalkoztat.

Az MNB Jóléti Humán Szolgáltató Kft-t tavaly jegyezték be 50 milliós törzstőkével, vezetője december óta Müller Dániel András, aki havi bruttó 1 millió 900 ezer forintot keres.

Az RTL Híradó telefonon érte el Müller Dániel Andrást, de ő nem akart nyilatkozni.

A vezető felesége a jegybank kommunikációs osztályán dolgozik, és már a nemzetgazdasági tárcánál is Matolcsy György munkatársa volt.

Az MNB-ben nemcsak a dolgozók pihenésére figyelnek: idén az infláció felett, 5 százalékkal emelték a béreket.

Polt Péter legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna személyzeti vezetőként majdnem 5 milliót keres havonta - emlékeztettek a hírműsorban.


http://index.hu/belfold/2015/06/11/matolcsyek_nem_sajnalja_a_penzt_sajat_kastelym enedzseruktol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nem menő fideszesnek lenni az egyetemistáknál
  2015-06-13 22:20:05, szombat
 
  Már nem menő fideszesnek lenni az egyetemistáknál

Propeller ma, 16:30

Nem divat a Fidesz, ez derül ki az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport legfrissebb felméréseiből. A pártversenyben magasan a Jobbik, majd az LMP állnak az élen. A kutatócsoport rendszeresen monitorozza az egyetemisták és főiskolások politikai nézeteit, magatartását, érdeklődését és gondolkodását.

A mostani kutatáshoz áprilisban kérdeztek meg nyolcszáz fiatalt ügyelve arra, hogy a minta reprezentálja a teljes magyar populációt. A kutatást Szabó Andrea szociológus, politológus, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézet főmunkatársa vezette.

Az eredmények szerint a felsőoktatásban résztvevők 37 százalékának szerepel a tervei között a külföldi letelepedés. 35 százalékuk támogatná a Jobbikot, 25 az LMP-t és 21 százalékuk a Fideszt. A baloldali összefogás pártjai összesen is csak 14 százalékot értek el.

A NOL.hu kérdésére Szabó Andrea elmondta, hogy a Jobbik képes rátapintani a leginkább azokra a témákra, amelyekre a hallgatók érzékenyek, valamint az LMP ökoszemlélete is szimpatikus ennek a korosztálynak.

A Fidesz komoly presztizsvesztésen esett át, a szakértő szerint ma már nem divatos az egyetemisták körében a kormánypárt. Szabó Andrea azt is hozzátette, hogy az egyetemisták és főiskolások belesimultak a közhangulatba, ugyanakkor egyre kevésbé érdekli őket a politika, melyet leggyakrabban a korrupcióval azonosítanak.

,,2015-ben - olvasható a jelentésben -, a hazugság mellett a csalás, a bélsár vulgárisabb formája, s a lopás volt a leggyakoribb említés, ám ebben az esetben is feltűnt a parlament, a hatalom, a kormány vagy Orbán Viktor neve." - írja a NOL.hu

A tanulmány szerint Jobbikhoz húzó fiatalok többsége kistelepülésen élő vallásos, többnyire elsőgenerációs értelmiségi férfi, az LMP-vel viszont sokkal több nagyvárosi, magasan képzett családból kikerülő, mester vagy doktori képzésre járó, nem vallásos nő szimpatizál. A Fidesz potenciális szavazóinak legkarakteresebb vonása a vallásosság, sokuk az orvosi vagy a jogi pályára készül, míg a baloldal támogatói kevésbé vallásosak, nagyobb részben rendelkeznek diplomás szülőkkel, többségük nagyvárosban él és nőnemű.


http://propeller.hu/itthon/3116435-mar-nem-meno-fideszesnek-lenni-egyetemistaknal ?utm_source=mm-2015-06-13&utm_medium=email&utm_campaign=M%C3%A1r%20nem%20 men%C5%91%20fideszesnek%20lenni%20az%20egyetemist%C3%A1kn%C3%A1l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár kipakolt Szekszárdon: „Riasztó állapotban van az
  2015-06-13 21:51:00, szombat
 
 
168 Óra Online írása






2015. június 13.
Lázár kipakolt Szekszárdon: ,,Riasztó állapotban van az állam"

Meglepő nyíltsággal beszélt Lázár János egy szekszárdi építészfórumon - írja blogján Berkecz Balázs, az Együtt településmérnök végzettségű politikusa, akit ugyancsak meghívtak a beszélgetésre. Berkecz az elhangzottakat egyszerűen ,,Lázár őszödi beszédének" nevezi. ,,Orbán jobbkeze nagy nyilvánosság előtt ismerte el, hogy még a kormány tagjai sem képesek egymással jól együttműködni, rossz az adószabályozás, az állam túlszabályozott, nem tudja az ország megtartani a fiataljait, nem kalandvágyból, hanem megélhetésért mennek külföldre a fiatalok" - írja.


A blogbejegyzésben az élőbeszéd leirata olvasható. E szerint Lázár János a következő lényeges megállapításokat tette:

,,Riasztó állapotban van az állam" nagyságát, mozgásképtelenségét és elnehezültségét tekintve.
Munkatársai azt tanácsolták, hogy három-négy dologhoz próbáljanak hozzányúlni, ezek közül az egyik az adóeljárásrend.
Az adóbevallás ma olyan messze van a söralátéttől, hogy inkább egy sörgyárhoz lehetne hasonlítani.
Magyarországon az a közvélekedés, hogy csak annak az ügynek mehet jól, aminek külön minisztériuma van. ,,Ilyen érdekkijáró, posztkádári kultúrában élünk 30 éve."
A következő 20 évben nem tudunk versenyezni a nyugat-európai bérekkel.
,,Nyugat-Európához viszonyítva még erős középiskolai rendszerrel, erős reáltanítási rendszerrel rendelkezünk, ami sokkal rosszabb, mint 20 éve volt, de ez még messze erősebb, mint az individualizált társadalmak nagy részében."
A kivándorló magyarok lehet, hogy Nyugat-Európában többet keresnek, de élni - hacsak nem prémium szakmában dolgoznak - Magyarországon jobban tudnak. ,,Nem a fizetés a versenyképes, a hely a versenyképes."
,,Sokkal mélyebb változásokra van szükség az országban ahhoz, hogy jobb dolgok történjenek, vagy jobb dolgok legyenek, mint az, hogy most jön egy kormány, aztán jön egy másik."

Az Origo megkereste a Miniszterelnökséget, hogy valóban elhangzottak-e a Berkecz blogján megjelentek. A tárca válaszában annyit írt, hogy a fórum önkritikus és jó hangulatú volt.


http://www.168ora.hu/itthon/lazar-kipakolt-szekszardon-riaszto-allapotban-van-all am-136582.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis matek
  2015-06-13 21:47:56, szombat
 
  Egy kis matek


Posted on 2015/06/13 Szerző: Admin


Számok amik magukért beszélnek
Ellenőrizhető a KSH hivatalos adataiból. Csak valóban szembetűnő néhány adat-önkényesen kiragadva. Zsebbemászó dolgokból nem mazsoláztunk. Azt mindenki érzi a saját életén keresztül.


Magyarország népessége:
1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
2012-ben: 9 millió 941 ezer fő


Magyarország külső adóssága-reálértéken:
(bruttó)
1989-ben: 21 milliárd USD
2012-ben: 265 milliárd USD


Magyarország állami tulajdoni arányai:
1989-ben: 100%
2012-ben: max. 5%


Magyarország aranytartaléka:
1989-ben: 62 tonna
2012-ben: 3 tonna


Nyilvántartott munkanélküliek:
1989-ben: 30 ezer fő
2012-ben: 490 ezer fő


Hajléktalanok száma Magyarországon:
(becsült adat)
1989-ben: 5-10 ezer fő
2012-ben: 70-90 ezer fő


Új építésű lakások száma száma:
1989-ben: 51.500 db
2012-ben: 12.400 db


Házasságkötések száma:
1989-ben: 70.000
2012-ben: 32.000


Válások száma:
(1000 házasságkötésre jutó)
1989-ben: 350 válás
2012-ben: 590 válás



Összes bűncselekmények száma:
1989-ben: 225.000 bűneset
2012-ben: 430.000 bűneset


Egészségügyre, szociálpolitikára, oktatásra vonatkozó adatokat nem is néztük.
Természetesen van mit megemlíteni azok közül, amik MOST vannak, de AKKOR nem voltak.
Akkor csak kettő Tv. csatorna volt
Most senki nem tudja mennyi van!
Akkor csak egyetlen pártot tartott el az ország
Most rengeteget!
Akkor a “meggymagos" ügy volt a sikkasztás netovábbja
Most...
Ha valakinek van kedve hozzá, folytathatja az összehasonlítást.
Semmi kétség tehát! MAGYARORSZÁG mégJOBBAN TELJESÍT!
(Forrás: Fb)

https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/egy-kis-matek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz plakát, Kétfarkú plakát.
  2015-06-13 12:04:34, szombat
 
 
Fidesz plakát, Kétfarkú plakát.
2015.06.12. 19:44

Van talán olyan mélysége a közpénz haszontalan elköltésében, ami arra a következtetésre juttatja a keményen dolgozó kisembert, az elmeháborodott vezető már nem tud mélyebbre süllyedni a hatalmi téboly okozta lelki válságában. Orbán Viktor azonban mindig képes bebizonyítani neki, van olyan erkölcsi mélység, amely alatt is van számára még lehetőség annak bebizonyítására, nem véletlenül nevezi őt gyermekkori barátja gecinek. Ezen kívül elég a sok be nem tartott ígéretre, a folyamatos hazudozásra, és a családi vállalkozás felvirágoztatására gondolni. De most óriás plakát is hirdeti szerte az országban, ezt a kormány bizony nem sajnálja magától a pénzt, főleg ha azt a közösből kell kivenni.

Pedig olyan szépen indult minden. A kormány népszerűsége elindult a lejtőn, százezrek vonultak az utcára ellene. Orbán Viktor minden hazugsága maga ellen fordult, egyre nyilvánvalóbb lett, ez az ember már nem nagyon képes egyben tartani magát. Bebukta a netadót, adott egy útdíjat cserébe, bezáratta a boltokat vasárnap, így még szülinapjára sem tudott neki ajándékot venni egy kommentelője. Az anyjába ugyan elegánsan elküldte, de ez csak a sorok között volt olvasható. Mikor már úgy érezte nincs hova hátrálnia, bedobta a halálbüntetést, meg ellenséggé próbálta tenni a menekülteket. A régi jó recept szerint igyekezett magáról, és a botrányokról elterelni a figyelmet. Azokból pedig volt bőven. Kitiltás, brókerek, letelepedési kötvény, belvárosi ingatlanok, nemzeti bank, devizahitel, családi cégek, Mészáros Lőrinc, uniós pénzek, paraolimpikonok, M4-es, és még hosszan lehetne sorolni. De itt voltak neki a menekültek, akik már sorsukban is olyan szerencsétlenek, szinte tálcán kínálták magukat a Fidesz kormány számára, ugyan már rúgjon az beléjük. Azok meg nem voltak restek a gyengének nekiesni, és rajtuk megmutatni mekkora szemétládák is valójában. Konzultáltak róluk, mérsékelt sikerrel, hiszen a valós eredményeket az állampolgár sosem fogja megtudni. És akkor jött a plakát ötlet, ami szerintük egy célravezető eszköz tündérország védelmében. De egy kissé ezzel is mellélőttek.

Történt a nagy félrevezetés során, hogy egy hiteles tömegtámogatású, és épkézláb program szerinti ingyen sörrel kampányoló kétfarkú párt szintén elindította a maga plakátkampányát. Felkészült szakembereik kértek támogatást a plakátok kihelyezéséhez, az azon szereplő szövegeken szakértőik vitatkoztak a valóság talaján. Jöttek is a támogatások szépen. Agyonadóztatott nénik, és bácsik küldtek nekik számolatlanul némi aprópénzt, sokan lehet az utolsóból adtak fel számukra. Össze is gyűlt pár nap alatt pár milliónyi. Elkezdődött a nagy számolás, végül is mennyi plakáton tudják bemutatni a mindennapokat, az emberek valódi gondolatait, és főleg a valóságot. Szám szerint közel annyi plakáttal tudják az országot teleszórni, amennyivel a kormánynak sikerült össze mocskolni azt.

De ezen túl azért van némi különbség, és főleg lényeges. Na nem a plakátok száma, hanem azoknak a forintban kifejezhető értéke között. A kormányzati alig tizenötször többe kerül, mint amit kétfarkúék összeraktak a magánadományokból. De a Fidesz végül is közpénzből hazudik, amiből eddig is két marokkal tett a saját zsebébe, így abból sosem elég nekik semmi. Meg végül is lássa be a világ, a hazugságnak ára van, azt rendesen meg kell fizetni. Csakhogy az ilyen számok itt azért mást is mutatnak. Elég abba belegondolni ha az elszámolás pontos, mennyi pénzből kampányolt eddig a kormánypárt az óriás plakátokon, és abból mennyi jutott meg nem érdemelt haszonként a Fidesz közeli gennyládák zsebébe.

Visszanyal a fagyi, mondják a bölcsek, de azért ők állják a számlát. A közpénz nem drága, csak qrva nehéz összerakni, és még könnyebb felelőtlenül elkölteni. A magánadományt is el lehet herdálni, fel lehet élni, de ebben a helyzetben nem erről van szó. A kormány prüszköl, anyázik, vádol, mutogat, de nem beszél a lényegről. Hol a lóvé elvtársak? Mi is kerül ezen ennyibe? Ha a civilek meg tudják csinálni tizenötöd annyiból, akkor nektek ez miért nem megy? Ja, persze, akkor nem lehetne Orbán Viktornak stadionja, nem lehetne Lázár Janinak pénze luxus utazni ha kurválkodni akar, nem lenne Rogánnak folyton bővülő háza, nem lenne Kósa feleségének százmilliós budai ingatlana, Mészáros Lőrinc nem felejtene el egymilliárdot a bevallásából, Andy Vajna meg nem venni ki a casinojából hárommilliárd nyereséget. Valószínüleg ezért kerül a Fidesz féle óriásplakát annyiba, amennyibe, és ezért olcsó a civil plakát. Na meg a tartalombeli különbség is lényeges, és főleg a valóságtartalom. De ha a Fidesznek óriásplakáton kellene igazat mondani, akkor az nem látszana, mivel csak hazudni tud, de azt nagyon.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/06/12/fidesz_plakat_ketfarku_plakat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti Kultúrális Kiskáté
  2015-06-13 11:58:28, szombat
 
  Nemzeti Kultúrális Kiskáté


2015.06.12. 18:49


Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat! - hirdetik az óriásplakátok országszerte.

Annak érdekében, hogy ezek az egyébként sunyi, számító, magukat menekültnek hazudó megélhetési bevándorlók (ha már ide ette őket a fene), eleget tudjanak tenni ennek az alapvető kívánalomnak, felebaráti irgalomból, szeretettől és megértéstől vezérelve, egy kiskátét állítottam össze számukra.

Ez a Nemzeti Kulturális Kiskáté tartalmazza azokat az alapvető kulturális ismereteket és kulturált viselkedési normákat, amelyek betartása joggal elvárható eme hozzánk beszivárgó felettébb gyanús elemektől is.

De mik is ezek az alapismeretek és viselkedési szabályok? Mik a mi igen tiszteletre méltó - sőt plakátilag immáron tiszteletet parancsoló - kultúránk jellemzői?

Először is a megélhetési bevándorlók, az alatt az idő alatt, amíg hazánkban tartózkodnak, kötelesek ellátogatni a Pancho Arénában rendezett futballmeccsekre. S, ha már ott vannak, el kell sajátítaniuk a kulturált szotyizás technikáját is, ami annyit jelent, hogy egy magyar kultúrember a szotyihéjjat a lába elé, és nem az előző sorban ülők fejére köpködi.

Fontos a kulturált drukkolás is, úgy ahogy a magyar emberek szokták.

A cigányok, cigányok, basszátok az anyátok! rigmus még határeset, de az MLSZ szidása rendkívül kulturálatlan cselekedetnek számít.

Egy bevándorló, ha álmából felköltik is, kapásból el kell tudjon sorolni legalább tíz hungarikumot, amely felsorolásnak tartalmaznia kell legalább két kisüsti pálinkafajtát.

A hazai kultúra tiszteletéhez tartozik az is, hogy a bevándorló ne tévessze össze a mangalicát a hampsire sertéssel, továbbá meg tudja különböztetni a tarját és a karajt egymástól.

A magyar zenei kultúra megismerésének részeként minimum el kell tudni dúdolni a ,,Megjöttek a fehérvári huszárok" című nótát, amely dudorászás nem lehet hamisabb, mint Orbán Viktor éneklése.

Alapkövetelmény továbbá legnagyobb nemzeti költőnk, Wass Albertnek ismerete is, s legalább egy költeményének elszavalása magyar nyelven.

Persze jó tudni, a szerencsétlen jövevények bármennyire ismerik és tisztelik is a mi kultúránkat, el lesznek zavarva. Itt csak azok maradhatnak, azok kaphatnak letelepedési engedélyt, akik eleget tejelnek. Ám, ha ezt teszik, nem kell tisztelniük, sőt akár le is szarhatják a kultúránkat.

http://proszektura.blog.hu/2015/06/12/kdnp_kulturalis_kiskateja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZERKÉTSZÁZ MILLIÁRd
  2015-06-13 11:56:33, szombat
 
  2015. június 11., csütörtök


EZERKÉTSZÁZ MILLIÁRD


Állítólag ennyit hozna a budapesti olimpia, ha megrendeznénk.
Állítólag hétszázhetvennégy milliárd forintba lenne a teljes költség.
Állítólag (és megalapozott az állítás...) csaknem kétszer annyiba került az athéni olimpia, mint tervezték.
Állítólag (és ez is megalapozott állítás...) a modern kori olimpiák között nem találunk olyat, mely profitot termelt.
Állítólag (és ez sem légbőlkapott állítás...) a görög gazdasági helyzet egyik oka éppen az olimpia volt.
De természetesen a mi olimpiánk majd unortodox olimpia lesz, Tesco-gazdaságos, ha akkor még lesz Tesco - ha nem, akkor CBA gazdaságos, ha mond ez a kedves vásárlónak valamit.
Magyarország is pályázik a 2024-es Olimpiai Játékok megrendezésére.
Történelmi lehetőség ez, mondják a hatástanulmány kidolgozói, ami igaz is, hiszen nem mindennap adatik meg rombadönteni az országot, és bár az eddigi erőfeszítések is szép eredményt hoztak, de mégis - egy építményt lerombolni nagykalapáccsal macerásabb, mint egy ügyibevaló bombával felrobbantani.

Mondjuk én még olyan hatástanulmányt nem láttam, mely bármilyen projekt szorgalmazóinak megrendelésére készült és a konklúzió az volt, hogy hülye vagy bakker?
Pedig az én ingyenes és magalapozott hatástanulmányom szerint - melyet ezennel átnyújtok - ez az ötlet csak arra jó, hogy még azok is szopjanak, akik eddig középosztálynak hitték magukat, mint ahogy éppen most történik Görögországban.
Hogy jók az esélyeink a pályázatnál?
Annál rosszabb, hiszen normális esetben nem is kerülhetnénk szóba jelenlegi állapotunkban, de a rendezők persze ezt nem így kommunikálják, hanem megdicsérik a bátorságunkat, mint az ablakmosó munkásét a felhőkarcoló üzemeltetői, aki a kezeiben két szivaccsal vállalja az ugrást a mélybe, mondván, hogy ő majd zuhanás közben mossa le az ablakokat.
Komolyan mondom, ezek idióták.

Olyan ez az egész, mintha a család ingyen felvállalná egy hatlovas hintó beszerzését a szomszéd lány lakodalmára, aztán a családfő elképzelné magát a bakon, zsinóros mentében, kezében ostorral büszkén feszítve, miközben a gyerekei mezítláb járnak télen, a nagymama gyógyszer helyett cickafarkfüvet szed az árokparton, a lány kint strichel Londonban, a fiú otthon vakargatja a vikikamiont a gatyájában, az anya meg az erdőt járja, hogy az összegyűjtött makkból kenyeret süssön.
A hintó persze nem elég, hiszen ahhoz kell út is, ahol közlekedhet, aztán kell kocsikenőcs, lószerszám, a fedezet erre pedig az erős akarat, mely a családfő sajátja.
Az csak a baj, hogy mire a nagy erőlködésbe a családfő bészarik, addigra a család létszáma erősen megcsappan, éhenhalásból kifolyólag.

Az olimpiát megnyitni persze magasztos feladat, maga Hitler is élvezte a dolgot - (érdemes ezt a cikket elolvasni, mennyi a hasonlóság...), - igaz, mögötte mellesleg ott állt a német nagytőke, és a Krupp azért kicsit ütőképesebb volt, mint Mészáros Lőrinc malacóljai.
Viszont az olimpia üzlet, és az üzletnek nálunk közmegegyezésen alapuló modellje van: a beruházások árának fele felemelkedik a mennyekbe, a felének fele a helyi hatalmasságok zsebébe vándorol, a maradékból meg a magasztos célokat bekenhetjük sárral.
Szóval, lesz itt, aki jól jár, már csak azt kellene tudni, hogy miből fog jóljárni, meg azt, hogy az egyhónapos cirkusz után mit kezdünk a hülyeség emlékműveivel, hiszen a már felépített stadionokkal se tudunk mit kezdeni.
Csak a pénzt viszi a karbantartásuk, őrzésük, kilencmillióan fizetjük egy-kétezer ember szórakozását.
Ránk marad majd a költség, ennek ellenére az építmények majd lerohadnak, utána a következő őrült le fogja bontani, és ha éppen jégkorong-buzi, akkor fedett hokicsarnokot építtet a helyére, ott aztán hokizhat majd kedvére.

Persze ez nehéz dolog, mert a népnek tetszik az ötlet, magyar ember magyar olimpián a gatyájából kilógó seggel nézheti a világ sportcirkuszának krémjét és sírva hallgathatja a himnuszt, amikor a magyar versenyző első helyezést ér - mondjuk - félkarú rablásban, vagy ami éppen adódik.
Nehéz ezzel a tömeghangulattal szembemenni, mégis, ha jön véletlenül a zakkant helyett egy épeszű kormányfő, ez kell legyen az első dolog, melyet azonnal le kell állítani.
Anno az EXPÓ-t is leállítottuk, pedig akkor még nem volt teljesen romjaiban az ország, az embereknek még, ha nem is libasültre, de legalább csirkefarhátra futotta, emellett azt Béccsel együtt rendeztük volna
Most meg egyedül.
Ez az ország bele fog rokkanni kedvenc idiótánk ötleteléseibe, légvárépítésébe, ködevésébe, rongyrázásába, tolvajlásaiba.

Sebaj, hátha egyszer megrendezik a szellemi kihívásokkal küzdők olimpiáját - egy aranyérem már tuti...


http://www.pupublogja.hu/2015/06/ezerketszaz-milliard.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányok ismét megöltek egy dolgos családapát
  2015-06-13 11:41:30, szombat
 
  "A cigányok ismét megöltek egy dolgos családapát": belehalt sérüléseibe a Tiszabezdéden minden előzmény nélkül megtámadott mozdonyvezető - itt az egyik magyargyilkos


2015-06-12 16:05


"A cigányok ismét megöltek egy dolgos családapát": belehalt sérüléseibe a Tiszabezdéden minden előzmény nélkül megtámadott mozdonyvezető - itt az egyik magyargyilkos

Június 2-án adtuk hírül a cikkünk alján olvasható esetet Minden előzmény nélkül akart gyilkolni Tiszabezdéden egy "fiatal" címmel. Akkor a TV2 is beszámolt róla:

Akkor még "csak" életveszélyes sérülésről volt szó, ma már sajnos egy újabb rasszista, magyarellenes, etnikai alapon elkövetett cigány gyilkosságról. Nem, nem "cigánygyilkosságról", ahogy azóta is halljuk óránként a hírekben, mert soha nem elég a könnyáradat és a kártérítés, miközben a szegény ártatlanok naponta gyilkolják a magyart.

Az alábbi "gyászjelentés" érkezett be szerkesztőségünkbe:

Sajnálattal és mély fájdalommal közlöm Veletek, hogy Varga Gyula mozdonyvezető kollégánk tegnap este 21:30-kor eltávozott tőlünk. A cigányok ismét megöltek egy dolgos családapát.

Egy másik olvasónk úgy tudja, pár nappal ezelőtt már megállapították az agyhalál beálltát.

Hírdetés

Egy harmadik olvasónk levele:

Sajnos meghalt az a mozdonyvezető, akit fényes nappal négy eperjeskei cigány bedrogozva agyonvert pár napja.

A mozdonyvezető Tiszabezdéden a külterületi kertjének kapálása után hazafelé tartott, ekkor találkozott szembe a négy cigánnyal, akik minden szó nélkül szétverték a fejét.

A helyszínen még sikerült újraéleszteni, de a súlyos agysérülések miatt meghalt.

53 éves volt.

Csak nekem jut eszembe erről Olaszliszka?

Közben Facebook-oldal alakult a magyar lakosság védelmében Közbiztonság Tiszabezéd néven, ők be is azonosították az elkövetőt. Azon, hogy megint cigány ölt magyart, természetesen senki sem lepődik már meg.

Itt van "Vad Marci" Facebook-oldala, arról válogattunk néhány fényképet, hadd lássa az utókor, milyen szépen megy Orbánéknak a rejtett erőforrásaik felzárkóztatása. Mert ugye szeretett kormányfőnk szerint senki sem született hiába, ez a magyar apa életét ok nélkül kioltó tiszteletreméltó "roma egyén" sem. Meg ugye azok sem, akik ezt mondják, altatva nap mint nap a nemzetet, szőnyeg alá söpörve azt, ami hamarosan ennek a maradék országnak is a pusztulását fogja okozni.

A híradóban az is elhangzott, hogy a magyargyilkos nem volt egyedül, ez a patkányfajta ugyanis csak falkában mer támadni. Az említett Fb-oldalon ez olvasható:

Ő egy gyilkos, de nem egyedül volt, és a többi gyilkos még szabadon van, potenciális gyilkosok sétálnak az utcákon. Borzalom, bízom benne, hogy az igazságszolgáltatás a sarkára áll, és teszi, amit tenni kell.

Az oldal szerkesztői ezt a taknyos retket mutatják bűntársként, a továbbiak beazonosítása folyamatban van, aki tud valamit, jelezze nekünk!

Nyugodj békében, magyar testvérünk!

(Kuruc.info)

Korábban írtuk: Életveszélyes koponyasérüléssel vittek kórházba egy férfit Tiszabezdédről 2015. június 1-jén délután.

A rendelkezésre álló adatok szerint a középkorú helyi lakost egy földúton - minden előzmény nélkül - bántalmazta egy "fiatal".

A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően rövidesen azonosították és előállították a feltételezett elkövetőt. A 22 éves eperjeskei férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ő azonban nem tett vallomást. Az eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csak testi sértés bűntett elkövetése miatt, a gyanúsított őrizetbe vétele mellett folytatja.

(Police.hu nyomán)

Forrás:kuruc.info

http://nemzeti.net/a-ciganyok-ismet-megoltek-egy-dolgos-csaladapat-belehalt-serul eseibe-a-tiszabezdeden-minden-elozmeny-nelkul-megtamadott-mozdonyvezeto-itt-az-eg yik-magyargyilkos-3164804.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.