Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Vége a rezsicsökkentésnek? Beadhatja a derekát a kormány
  2015-06-15 19:49:41, hétfő
 
  Vége a rezsicsökkentésnek? Beadhatja a derekát a kormány
2015.06.15 08:26

Kész feladni a rezsicsökkentést az Orbán-kormány - derül ki abból a dokumentumból, ami a hvg.hu birtokába jutott. A levelet az uniós energiaügyi biztosnak küldte a kormány, a leírt vállalások alapján pedig a gáz és az áram jelentős drágulására lehet számítani.

A hvg.hu által megismert , május 8-i keltezésű levelet Trócsányi László igazságügyi miniszter küldte az uniós energetikai biztosnak, Miguel Arias Canete-nek. A dokumentumból az derül ki, hogy a kormány a háttérben egyezkedik az Európai Unióval energiaügyekben. A lap kérdésére a levél tényét elismerte az igazságügyi tárca, de annak tartalmáról nem árult el részleteket. Hasonlóan elzárkózó volt az Európai Bizottság is: Canete biztos szóvivője, Anna-Kaisa Itkonen is hasonlóan érvelt a hvg.hu-nak: azt mondta, kötelezettségszegési eljárás van Magyarország ellen, de mivel ez még folyik, nem kommentálják.

A levél alapján a magyar kormány több fő lépést helyezett kilátásba az EU felé: a rendszerhasználati díjak ármegállapítási rendszerének átalakítását, a nem elszámolható költségek megszüntetését, ezek pedig automatikusan áremelkedéssel járnának. A levélben nem ígér konkrét időpontot az Orbán-kormány ezeknek az intézkedéseknek a megtételére, de a megfogalmazás és az EU-val való tárgyalás arra utal, hogy nem évek múlva lépné meg ezeket, hanem a közelebbi jövőben.

www.portfolio.hu
http://www.portfolio.hu/gazdasag/vege_a_rezsicsokkentesnek_beadhatja_a_derekat_a_ kormany.215503.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forintosítás után: húzós meglepetések érhetik a volt devizaa
  2015-06-15 19:43:22, hétfő
 
  Forintosítás után: húzós meglepetések érhetik a volt devizaadósokat

Hír24

2015. június 15. 15:53




Akik azt gondolják, hogy ezután majd csak a tőketartozást kell visszafizetniük, azok nagyot koppanhatnak. Mert a kamat is ketyeg. Két sokkoló ábra következik.

-10% sütő, főzőlap, mosogatógép, hűtő »

A Portfolio.hu azt vizsgálta meg, hogy egy jelenleg 5 millió forintos volt devizahiteles tartozás a jelenlegi kamatok mellett mennyi visszafizetendőt jelent majd az adósoknak. Ha nem változna a kamatfelár és a Bubor (ami persze nem valószínű), akkor a 6 százalékos kamat+kezelési költség mellett havi 55,5 ezer forintot kellene fizetnie a 10 éves futamidő alatt az adósnak.

És most jön, amire talán sokan nem számítanak: ebből mindössze 55 százalék megy a tőletörlesztésre, a többi a kamattörlesztés.



5 év múlva az ügyfél addigi törlesztésének 64 százalékát teheti ki a tőketörlesztés. A második 5 évben pedig megfordul a helyzet.



Összességében pedig 5 millió forint helyett mintegy 6,7 millió forintot kell majd visszafizetniük a már forintosított hitelre.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/06/15/forintositas-utan-huzos-meglepetesek-erheti k-a-volt-devizaadosokat/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_conte nt=napi&utm_campaign=fn_2015-06-15
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2040-re bedőlhet a magyar nyugdíjrendszer
  2015-06-15 12:30:54, hétfő
 
  2040-re bedőlhet a magyar nyugdíjrendszer

Hír24

2015. június 14. 19:49




Miközben a kormány bevándorló-ellenes gyűlöletet szít, nem lesz, aki előteremtse a nyugdíjakat.



Cudar idők jönnek 2040-től a magyar nyugdíjasokra - írja a Profitline.hu. A gazdasági portál szerint ez a költségvetés részeként, a kormány által elkészített nyugdíjalap-előrejelzésből és demográfiai kimutatásból egyértelműen kitűnik.

A magyar társadalombiztosítás felosztó-kirovó rendszerben működik, vagyis az állam a különböző jogcímeken (adók, járulékok) beszedett pénzből gazdálkodik és ebből fizet nyugdíjakat. 2040-re viszont már olyan mértékben eltolódna az arány az aktív dolgozók és a nyugdíjasok között, hogy drasztikus beavatkozás válik szükségessé - nyugdíjkorhatár-emelésre és nyugdíjcsökkentésre egyaránt számítani kellene a jelenlegi helyzethez képest is.

Míg most 6,2 millió munkaképes korú emberre jut kétmillió nyugdíjas, ötven év múlva 4,3 millió főre jutna 2,4 millió nyugellátásra jogosult ember - derül ki az előrejelzésből. A portál szerint ezt a problémát már nem igazán lehet társadalmi szinten megoldani, egyénileg is gondoskodni kell arról, hogy ne jussunk koldusbotra. Az állam a nyugdíj-előtakarékosságot 20 százalék adókedvezménnyel is támogatja, legyen szó önkéntes nyugdíjpénztárról, nyugdíj-előtakarékossági számláról vagy nyugdíjbiztosításról.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/06/14/2040-re-bedolhet-a-magyar-nyugdijrendszer/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lentiben megelégelték a cigányok bűnözését
  2015-06-15 12:29:09, hétfő
 
  Lentiben megelégelték a cigányok bűnözését

By 06 szerk • június 13, 2015




Lenti-Mumorban tartottak erődemonstrációt azok a magyarok, akiknek elegük van a nagyon is egy bizonyos etnikumhoz köthető, szadista bűncselekményekből. Néhány hete adtunk hírt arról, hogy egy cigányparazita húsvágó bárddal kaszabolta össze Lentiben egy idős asszony fejét és testét. A “zsákmánya" néhány tojás volt, ennyit tudott ellopni ugyanis a néni házából. Ezért képes lett volna ölni, persze mint tudjuk nem rajta múlt, hogy az áldozat mégis túlélte.

lenti4
A gyáva cigányok persze elkotródtak a környékről

Völgyi Zoltán, a Zala megyei közgyűlés Jobbikos tagja a következő szavakkal nyitotta meg a demonstratív jelleggel szervezett megmozdulást: “Ki kell mondani, hogy elég a bűnözésből! A társadalmunk tehetetlen és egyben kiszolgáltatott! Nehéz betartatni egyesekkel az együttélésnek azokat az íratlan szabályait, amelyeket nagyszüleinktől, szüleinktől tanultunk: ne vedd el a másét, tiszteld az idősebbet, viselkedj emberhez méltón! Azonban vannak olyanok, akiknek ezek semmit sem jelentenek és jogok mögé bújva elvárják a többségtől, hogy tűrjön, viselje el deviáns viselkedésüket. Mi azonban nem vagyunk hajlandók továbbra is eltűrni ezt!"

https://youtu.be/XQuBASPO6UM


A rendezvényen helybeliek mellett jelen volt a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom néhány képviselője valamint a megyei Jobbik Ifjúsági Tagozata. Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi képviselője beszédében azokat az, 1990-ben színre lépő, liberális erőket tette egyértelműen felelőssé, akik uszítanak a rend ellen, a család ellen, a pedagógusok ellen, az egyház ellen, a hagyományok ellen, a katonai szolgálat ellen.

A megmozdulás résztvevői végigvonultak a településen, ahol óriási volt a rendőri biztosítás, persze cigányokat még elvétve sem lehetett látni a környéken, hiszen a cigányok nagyon gyáva lények, kizárólag magatehetetlen öregekre csapnak le, vagy hordában mernek támadni a magyarokra.

Az idő már nagyon közel van, hogy a jogos önvédelem rendezze le a cigánybűnözés most még roppant égető kérdését, egyszer s mindenkorra! Nem kerülhető el!

Dunai István - NemzetiArcvonal.net


http://nemzetiarcvonal.net/2015/06/13/lentiben-megelegeltek-a-ciganyok-bunozeset/




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fohász a legszomorúbb barakkból
  2015-06-15 08:53:57, hétfő
 
  Fohász a legszomorúbb barakkból


Posted on 2015/06/14 Szerző: Admin


Fohász a legszomorúbb barakkból
(A kapitalizmus áldozatainak emlékére)
Szégyenszemre a XXI. századi Európa közepén áll a nyomorúságos barakk, ahol élek. Benne 4millió, lassú de annál keservesebb kínhalálra ítélt ember küzd (amíg még tud) a maga és gyermekei életben maradásáért. Egyre reménytelenebbül. Egyre kilátástalanabbul, esélytelenebbül.
A táborparancsnokság azoknak az embertársainknak a számát még nem hozta nyilvánosságra, akik máris belehaltak ennek a gyászos barakknak a könyörtelen embertelenségébe a kapitalizmus legutóbbi negyedszázada alatt.
Ennek a demokráciának csúfolt, valójában azonban zsarnoki, elnyomó, kizsákmányoló rendszernek csupán a korábbi áldozatainak számát ismerjük. Az embertelen nyomor és a teljes jogfosztottság által elpusztított tömegektől meg a Tanácsköztársaságot megtorló, tombolva vérengző fehérterror áldozataitól kezdve, a holokauszt idején kiirtott milliókig meg a világháborúban lemészárolt és lemészároltatott tízmilliókig, és még sorolhatnánk...
Pedig, hogy méltóképpen elsirathassuk legújabbkori mártírjainkat is, legalább annyit illene tudnunk pontosan, a rendszerváltás óta tételesen hányan is pusztultak bele abba, hogy a létfenntartásuk elemi feltételeit is elrabolták tőlük. Akárcsak a közbiztonságukat.
- Hányan haltak bele az éhezésbe, vagy csupán az alultápláltságba?
- Hát az egészségtelenebbnél egészségtelenebb adalékanyagok tömkelegeibe? Vagy az átcímkézett, romlott, mérgezett élelmiszerek tonnáiba? A fékevesztett kapitalista profitmohóság egyéb gusztustalan üzelmeibe?
- Hányan fagytak meg az utcákon, vagy éppen tüzelő híján a nyomorúságos otthonaikban?
- Hány ember pusztult bele a számára kiválthatatlan, ámde létfontosságú gyógyszerek hiányába? Vagy a kórházak elégtelen gyógyszerellátásába, amibe könnyen belehalhat még az is, aki hozzátartozójának anyagilag módjában állna beszerezni a betege életmentő medicináit. Ha nem lenne az a kifejezetten és félreérthetetlenül emberélet ellenes törvény, amely megtiltja, hogy kórházi betegeknek bárki is felírhasson orvosságot. Szigorúan megtiltja és lehetetlenné teszi, hogy valaki mégiscsak segíthessen a betegen, amikor a hozzánk hasonlóan a végsőkig kifosztott kórházak nem tudnak.
- Hány ember égett el elevenen, robbant fel családostól, vagy fulladt meg mérges gázoktól, lassacskán nap mint nap, csak mert már a legveszélyesebbé vénült elektromos- és gázvezetékek cseréjére sem telik?
- Hány embert mészárolt le brutálisan a gombamód szaporodó és egyre elvadultabb, elfajultabb rablógyilkosok serege? Az ellenük való számottevő és hatékony védelmünk hiánya? Miként az a legvégsőkig eltorzult jogi és erkölcsi szemlélet is, miszerint még a legelvetemültebb rablókat, gyilkosokat is kötelesek vagyunk fejenként mintegy havi 2millió forintért kényeztetni a börtönökben, az utolsó falatokat is megvonva ártatlan, éhező gyermekeink szájától! S miközben tisztességes, becsületes emberek tömegeit képes - már éhbérnek sem igen mondható - havi 100ezer forintot sem elérő fizetésekért dolgoztatni ez az eszement hatalom. Hogy a tisztességben megőszült és egy életet végigmunkálkodó nyugdíjasokat ne is említsem. Vagy azokat, akiknek talán soha életükben nem lesz se munkájuk, se nyugdíjuk.
Ahol ilyen bődületesen nézhet ki a becsületes emberek és az aljas bűnözök társadalmi megbecsültségének összehasonlítása, ott le sem tagadhatja a magát jogállamnak becéző rendszer, hogy kiknek az érdekeit is képviseli valójában, és kik azok akiket ádáz elszántsággal és következetességgel üldöz.
- Hány szerencsétlen ember,(közöttük egyre többen gyermekek is!) menekült öngyilkosságba az elmúlt negyed század alatt? Mert már képtelenek voltak egy ilyen világban élni. Hányan vetemedtek arra, hogy az öngyilkosságba a családjukat, a gyermekeiket is magukkal vigyék? Mert őket sem akarták itt hagyni egy ilyen embertelen világban, ahol a kegyetlen sanyargatáson és megaláztatáson kívül nem túl sok várhat rájuk.
- És vajon hányan lehetnek azok a gyerekek, akik meg sem születhettek? Hiszen hogyan is, hová, miből?
És még sorolhatnánk a tömeges megkínoztatásunk, kivéreztetésünk, kivégeztetésünk válogatott módszereit, bármily fehérkesztyűsen is igyekeznek törvényesíteni őket.
Miközben a vérünkön, a halott és a még vergődő, küszködő áldozatok vérén egyesek bespájzolhatnak maguknak az anyagi javainkból 10-15ezer év alatt sem felélhető mennyiségeket!!! Hűséges szolgáik is a sokszorosát, mint amennyire valóban szükségük volna. És messze a többszörösét annak, mint amennyiért megdolgoznak.
És ezért kell emberek tömegeinek kínhalált halnia? Európa közepén? A XXI. században?
Kizárólag azért, hogy egyesek azzal dicsekedhessenek, pöffeszkedhessenek, hogy a rendszerváltás alig negyed százada alatt össze tudtak spórolni a vérünkön, a nélkülöző gyermekeink, öregeink könnyein egy átlagnyugdíjas többszázezer évi nyugdíjával azonos vagyont.
Azon felül természetesen, amit negyed század alatt pereputtyaikkal együtt főúri színvonalon feléltek, eldőzsöltek, meg elpancsoltak mindenféle gusztustalan rongyrázásokra.
És akkor nincs pénz az éhező gyerekekre, öregekre??? Nincs pénz tisztességes bérekre??? Nincs pénz az oktatásra, az egészségügyi ellátásra??? Nincs pénz lassan már semmire sem???
Naná hogy nincs!!! Ahol a kapitalizmus legalapvetőbb lényegét jelentő élősdi réteg feneketlen bendőjű mohósága ily méreteket képes ölteni!!! Elveszítve immár a realitásérzékük és az önkontrolljuk minimumát is. Akárcsak az emberi mivoltuk és méltóságuk legelemibb fokozatait.
Egyszer vessük már össze az egykori puha diktatúra bűneit és áldozatainak számát is a mostani kőkemény terrorral, amibe milliószámra vagyunk kénytelenek belegebedni, belepusztulni. Legkevésbé sem szabadon meg demokratikusan. Legkevésbé sem!
Ne, dehogyis tagadjuk le a hibáit-bűneit azoknak az időknek se! Éppen
ellenkezőleg. Tanuljunk belőlük!
És tanuljunk a történelem- és világszerte elkövetett hibákból-bűnökből mind! Bármelyik rendszer követte el vagy követi el azokat. Csak akkor fogjuk tudni tárgyilagosan, hitelesen, becsületesen megítélni az emberi társadalom fontos dolgait. Múltja, jelene és jövője kérdéseit. Kizárólag akkor vonhatjuk le a megfelelő, nem félrevezető tanulságokat.
Hovatovább kizárólag úgy fordíthatjuk jóra sanyarú sorsunkat, és menthetjük meg hazánk jövőjét, a gyermekeink, unokáink életét.
Ne ilyen világot hagyjunk rájuk, mint ez a mostani, ha igazán szeretjük őket!
Ha már a saját nemzedékeinkkel ily rútul kitoltunk, hogy bedőlve mindenféle átlátszó ígérgetéseknek, ócska maszlagoknak, engedtük ledózerolni a mi kis szerény, de takaros és biztonságos, elrontottsága, elhibázottsága ellenére is vidáman élhető “barakkunkat". Ahelyett, hogy szépen felújítottuk volna, ahol kell, még vidámabbá, még boldogabbá tettük volna, képesek voltunk elcserélni egy ilyen istenverte, nem embernek való, egyre lakhatatlanabb nyomortelepre. Erre a mosolytalan, iszonyatosan szomorú és egyre lepukkantabb romhalmazra, ahol a mi gyerekeiknek lassan már nem is jut hely sem. Unokáink pedig máris legfeljebb alig-alig lehetnek. S amely velük együtt fog hamarosan maga alá temetni mindannyiunkat, ha ebbe mindössze beletörődni vagyunk képesek. Legalább szegény gyerekeink életét ne tegyük még jobban tönkre, könyörgöm!
Legalább őnekik, őértük építsünk végre tisztességes, boldog, emberhez méltó világot!
Ha igazán szeretjük őket.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/14/fohasz-a-legszomorubb-barakkbol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az U17-es vizilabdás lányaink megsemmisítő vereséget mértek
  2015-06-15 08:52:52, hétfő
 
  Az U17-es vizilabdás lányaink megsemmisítő vereséget mértek az izraeli válogatottra.


(Hétfőn Áder János közleményben fogja elítélni ezt a gyalázatot, Lázár János pedig hazaárulásnak fogja minősíteni az esetet. Heissler András MAZSIHISZ elnök, a Magyarországon tomboló antiszemitizmus egy újabb bizonyítékaként fogja kommentálni ezt az eseményt, és követelni fogja a holokauszt-tantárgy bevezetését minden magyarországi tanintézményben.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert fiatalok?-NEM BOLONDOK!
  2015-06-15 08:50:51, hétfő
 
  Mert fiatalok?-NEM BOLONDOK!


Posted on 2015/06/14 Szerző: Admin


A nappali tagozatos magyar egyetemisták és főiskolások 37 százalékának a tervei között szerepel a külföldi letelepedés - derül ki az Aktív Fiatalok Magyarországon Kutatócsoport harmadik kutatási hullámának legfrissebb adataiból.
A tanulmány vizsgálta többek között a hallgatók társadalmi helyzetét, jövőképét, külföldi letelepedési szándékát.
Az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport 2011 óta kétévente monitorozza a nappali tagozatos egyetemisták és főiskolások politikai, közéleti érdeklődését, gondolkodását, magatartását és politikai profilját. A most közzétett adatokat az idén áprilisban vették fel. Nyolcszáz hallgatót kérdeztek meg személyesen, a minta pontosan tükrözi a teljes populációbeli arányukat. A kutatást Szabó Andrea szociológus, politológus, a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézet főmunkatársa vezette.
Számára egyébként az okozta a legnagyobb meglepetést - mondta el kérdésünkre -, hogy
nem volt igazán meglepetés.
A politika iránti érdeklődés egyébként lényegesen csökkent az elmúlt két év alatt - derül ki a kutatásból. Az idén a magyar egyetemisták és főiskolások egyértelműen a korrupcióval azonosítják a politikát, míg 2013-ban a leggyakoribb említés ezzel kapcsolatban a hazugság volt.
,,2015-ben - olvasható a jelentésben -, a hazugság mellett a csalás, a bélsár vulgárisabb formája, s a lopás volt a leggyakoribb említés, ám ebben az esetben is feltűnt a parlament, a hatalom, a kormány vagy Orbán Viktor neve."
Adataik birtokában a kutatók valamelyest tipizálták is a pártok szavazóit. E szerint: ,,a Jobbik szimpatizánsainak többsége férfi, alapképzésre jár, kistelepülésen él, első generációs értelmiségi, és a maga módján vallásos". Az LMP-sek jóval nagyobb arányban kerülnek ki a női, a nagyvárosi, a magasan képzett családból származó, mesterképzésre vagy doktori képzésre járó, nem vallásos hallgatók közül.
A fideszes hallgatók legkarakteresebb jellemzője a vallásosság, a jövőjükkel kapcsolatban magabiztosabbak, és sokan közülük jogi, orvosi képzésre járnak. A baloldali hallgatók kevésbé vallásosak, nagyobb arányban rendelkeznek diplomás szülőkkel, többségük nő, jelentős részük nagyvárosban él - vázolja a tanulmány.
(Forrás: NOL)
Bal-Rad komm: A “...magyar egyetemisták és főiskolások 37 százalékának a tervei között szerepel a külföldi letelepedés..."
Amikor a felmérés készült, még csak formálódott Sintér Satya fejecskéjében a zsellértörvény! Már három napja lehet róla hallani!
Közben Lézer Jani is vallomást tett: “Jövő? Itt? Hahaha!"
Talán hétfőn kéne megismételni a felmérést.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/14/mert-fiatalok-nem-bolondok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békeidőben: “…rövid időn belül hazánk elvesztett
  2015-06-15 08:49:45, hétfő
 
  Békeidőben: “...rövid időn belül hazánk elvesztette a légierő egyhetedét"

Posted on 2015/06/15 Szerző: Admin

A két magyar Gripen balesete után újabb súlyos repülésbiztonsági kockázatok leselkednek a magyar vadászpilótákra a megkésett, s erőltetett baltikumi missziós felkészülés során - tudta meg lapunk. Nem minden feltétel adott ugyanis a vállalt feladat sikeres teljesítéséhez. Ez derül ki a forrásainktól kapott információkból, továbbá Hende Csaba hét végén megjelent, az MTI-nek, a Napi Gazdaságnak és a Magyar Hírlapnak adott interjúiból. A honvédelmi miniszter magyarázataiba ugyanis többször hiba csúszott, illetőleg a tényeket a valóságosnál sokkal kedvezőbb megvilágításba helyezte a Gripen-balesetekkel kapcsolatban. A miniszternek egyébként rendkívüli beszámolót is kell tartania szerdán Orbán Viktor számára a témában, miután rövid időn belül hazánk elvesztette a légierő egyhetedét, három pilóta élete veszélybe került, az anyagi kár pedig optimista becslések alapján is elérheti a húszmilliárd forintot.

Látsz valami problémát Csabikám?
Nem látok semmi aggasztót Viktorom!



Információink szerint nem igaz például az, hogy a múlt heti balesetben jól működött a katapultülés, hiszen annak ilyen nehéz körülmények között (nulla magasság, oldalsó csúszás) is hibátlanul kellene menteni a pilótát. A tökéletesen le nem vált ülés nyolcvankilós pluszteher volt az ejtőernyőn, amely közvetlenül a pilóta alatt himbálódzott, és a csigolyatörések előidézője is ez lehetett. Úgy tudjuk, ha a pilóta a futómű-meghibásodás miatt nem a kényszerleszállást választja, hanem nagyobb magasságban katapultál, ez a meghibásodás akár tragédiába is torkollhatott volna.

Pezsgőt a pilóták megmenekülésére!


A mintegy kétszeres teherrel sülylyedő ejtőernyő ugyanis olyan függőleges sebességre is felgyorsulhatott volna, ami becsapódáskor az emberi szervezet számára már nem viselhető el. A brit gyártó katapultülései ugyan a legelterjedtebbek a világon, de kisebb-nagyobb hibák, tökéletlen működések előfordulhatnak, például karbantartási hiányosságok miatt. Értesülésünk szerint a mentési folyamat nem volt százszázalékos a csehországi eset két katapultált pilótája közül egyik esetében sem.
De van egy hírhedtebb eset is a Gripen-ülések történetében: 2007-ben egy svéd Gripen azért veszett oda, mert az áttervezett katapultkart egy manőver közben működésbe hozta a pilóta combján felfújódó túlterhelés elleni nadrág. Bár a hibát gyorsan korrigálták, ekkor ragasztotta rá a svéd sajtó a Gripenre, hogy ,,néha megszabadul pilótájától". A magyar eseteknél pedig azt sem szabad elfelejteni, hogy maguk az ülések nem új beszerzésként kerültek a honvédséghez 2006-2007-ben. Eredetileg ugyanis azokhoz a Gripenekhez vette őket a gyártó, melyeket a kilencvenes évek második felében adtak át a svéd légierőnek. Ezeket átépítve készültek el aztán a magyar ,,öszvér" Gripenek, melyekben régebbi fődarabokat is felhasználtak, például a katapultüléseket is. Így fordulhat elő, hogy a magyar gépek mentőrendszere közel húszéves, miközben a gépek hivatalosan csak most érik el a tízéves kort.
Nagy a bizonytalanság a hazai Gripen-pilótaközösségben
A lapunknak nyilatkozók közül többen azt is kifogásolták, hogy amikor a baráti médiumoknak a tárcavezető az érintett pilóták tapasztaltságát hangsúlyozta, nem tért ki arra, hogy ez abszolút és nem aktuális értelemben értendő. A repülésben ez utóbbi számít, azaz akármennyi össztapasztalata legyen is egy pilótának, a lényeg az, hogy egy adott időszakon belül mennyit repült, és a tudása naprakész. Ez a kérdés különböző okok miatt ugyan, de mind a caslavi, mind a kecskeméti eseményekben fontos szempont lehet. Arról sem esett szó Hende Csaba nyilatkozataiban, hogy a versenyképtelen anyagi és alacsony szakmai megbecsültség miatt nagy a bizonytalanság a hazai Gripen-pilótaközösségben. Mint azt korábban megírtuk, körülbelül egyharmaduk tervezi a kiválást a civil repülésbe, ahol például fapados légitársaságoknál többszörös fizetést kaphatnak. A morált a vezetői beosztásokban lévőknél az utóbbi időben különösen lerontották a szakmailag nem kompetens, repülőszakmában nem járatos elöljárókkal folytatott szélmalomharcok is.
A miniszter a panaszok jogosságát kisebbítendő, a pilóták és a repülőműszakiak átlag bruttó fizetéseivel is előhozakodott, ám információink szerint nem a meglévő személyi állomány illetményeinek átlagát, hanem a kategóriaátlagot közölte, ami jóval több a valóságosnál. Hende hétvégi nyilatkozataiban felvillantotta azt is, hogy javaslatára biztosították a munkaerő-piaci pótlék kifizetésének lehetőségét is, ám országgyűlési forrásból úgy tudjuk, ezt egészen a balesetekig csak minimális mértékben kívánták érvényesíteni a repülők számára. Ez az eszköz hozzáértők szerint csak akkor veheti elejét a kecskeméti repülőműszakiak elvándorlásának, ha önmagában eléri a havi nettó százezer forintos nagyságrendet a júliustól megígért alapilletmény-növelésen felül. Ha ez elmarad, újabb szakemberek cserélhetik fel a Gripen-üzemeltetést erőművi gázturbinák vagy autók gyártására, szélerőművek telepítésére jól menő multicégeknél, amint az az elmúlt évek meghatározó jelensége volt Kecskeméten. Nem véletlen, hogy az érintett műszaki alakulatnál kritikus szintet ér el a létszámhiány.
Mindez - a korlátozott üzemanyag-biztosítással együtt - az elmúlt években a legfőbb akadálya volt, hogy ledolgozzák a repülési órákban a szocialista kormányok alatt felhalmozott tetemes lemaradást. Ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson a Gripen-bérletre eddig kifizetett pénzének (közel kétszázmilliárd forint) időarányos repült óra ellenértékéhez, a 2012-es szerződésmódosítás után évente 2400 órát kellett volna repülni a gépekkel. Interjúiban Hende Csaba ehhez képest büszkén említette 1800 órát meghaladó teljesítményével a 2013-as és 2014-es éveket.
Nem csak a pénz számít
Arról pedig a miniszter nyilatkozataiban egyáltalán nem esett szó, hogy a megtartó erő nem csak pénzkérdés. A honvédségben ma szakmai-morális téren egyszerűen nincs elismerve, hogy békeidőben a repülőszakmára nehezedik a legnagyobb felelősség: egy apró hibán életek és tízmilliárdos technika elvesztése múlhat. 2011 óta az a filozófia érvényesül, hogy ,,a katona az katona", ami tökéletesen ellentétes a modern technológia megkívánta szakmai elmélyültséggel, ami a modern haderőknek mindig is jellemzőjük volt.
Az interjúkban még számos olyan eredményt is magáénak tulajdonít a honvédelmi tárca vezetője, amelyek nem, vagy csak részben igazak, illetve a tények túlzóan pozitív beállítása. Ilyen az a mondat, hogy az elmúlt negyven (!) évben a magyar vadászpilótáknak nem volt lehetőségük levegő-levegő éleslövészetre (a valóságban több tucat ilyen alkalom volt), vagy hogy a térségben csak nekünk vannak a harci gépek és helikopterek számára a földön célokat kijelölő úgynevezett előretolt repülésirányítóink (JTAC), miközben ez lényegében minden környező országban létezik.
A Gripen-pilóták sisakjainak ellátása éjjellátó szemüvegekkel (NVG) még nem történt meg, a biztonságos használatukhoz szükséges kiképzés pedig (ami a szeptembertől kezdődő baltikumi misszió, a BAP egyik feltétele) behozhatatlannak tűnő késésben van. Forrásaink rámutattak: ez nemcsak harci képességbeli kérdés (éjjel ezekkel kellene azonosítani a NATO-légteret megközelítő-megsértő orosz gépeket), hanem repülésbiztonsági is. Félő, hogy presztízsokokból úgy küldik ki a magyar pilótákat Litvániába, hogy erőltetett ütemben, frissen megszerzett tudásukat azonnal éles riasztások során, idegen közegben, közismerten rossz őszi-téli időjárási viszonyok között kell alkalmazniuk. A kockázat rendkívüli, hiszen a készültségi kötelékrepüléseknél, elfogásoknál fokozott az ütközésveszély, az NVG-vel pedig nagyban leszűkül a pilóták látómezeje.
Hende Csaba a Napi Gazdaságban azt is közölte, hogy a kormány 3,5 milliárd forintot biztosított ,,föld-levegő precíziós bombákra", ami sem tartalmában, sem az alkalmazott terminológiájában nem helyes kijelentés. Helyes szóhasználattal élve a levegő-föld fegyverzethez tartozó irányított bombákról van szó, amelyeket eddig sem a szocialista, sem a Fidesz-kormányoknak nem sikerült beszereznie, annak ellenére, hogy a szerződést 2003-ban részben azért módosították, s azért került sor a már említett ,,öszvér" átépítésre, hogy gépeink képessé váljanak ezek hordozására. A kormány valóban adott tavaly a honvédelemnek többletfinanszírozást, hogy a Gripenek elláthassák a visegrádi harccsoport közeli légi támogatási feladatait (V4 EUBG CAS) 2016 első fél évében, ám ennek csak egy részét fordíthatják a bombákra. Ennél sokkal fontosabb, hogy a beszerzés információink szerint még mindig nem történt meg. Ezt az is alátámasztja, hogy vonatkozó kérdéseinkre tavaly ősz óta nem válaszol a Honvédelmi Minisztérium, s egyszer a kabinetfőnök megüzente, hogy ,,ez nem aktuális téma, viszont lenne más, amiről írni kellene". A repülőkiképzésben járatos forrásaink szerint abszurd, hogy alig fél évvel a misszió kezdete előtt még mindig nincsenek itt a bombák, és nem kezdődött el a kiképzés velük, következésképp nem is dobhatnak ilyet a Gripen-pilóták a gyakorlótéren. Mivel csak amerikai gyártmányú eszközökről (GBU-12 lézeres, és GBU-49-es lézeres és GPS-irányítású bombákról) lehet szó, megkérdeztünk amerikai forrásokat is, de ők sem tudnak arról, hogy az üzlet megköttetett volna.
Mindez megerősíti azokat a bennfentes véleményeket, miszerint valójában csak presztízskérdés volt a feladat elvállalása visegrádi és amerikai partnereink felé, nem tudatos képességépítés, illetve egy súlyos mulasztás pótlása, amire a szakmai előterjesztés eredetileg törekedett. Eszerint a döntéshozó úgy gondolkodik, hogy elég lesz ,,alibiből" néhány tucat bombát vásárolni, mivel ,,úgyse fogják lehívni a felajánlásunkat". Ha pedig - eddig példátlan módon - mégis bevetnék a 2016 első fél évében készültségben álló uniós harccsoportot, a kormány még mindig bevezethet olyan ,,nemzeti korlátozásokat", melyek elejét veszik annak, hogy a Gripeneket éles helyzetben a szövetségesek rendelkezésére bocsássuk.
Forrásaink mindazonáltal úgy vélik: a miniszter által adott nyilatkozatok tartalmi tévedései nem minden esetben tekinthetők tudatos, önigazolást szolgáló kommunikációs lépéseknek. Többször inkább azt tükrözik, hogy a szigorú hierarchia által kötött alárendeltek egzisztenciális félelemtől vezérelve tartózkodnak az őszinte jelentéstételtől. Ez a honvédség működését hosszú évtizedek óta kísérő jelenség - mondták beszélgetőpartnereink.
(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: “...a szigorú hierarchia által kötött alárendeltek egzisztenciális félelemtől vezérelve tartózkodnak az őszinte jelentéstételtől..."
-Hát bizony! A “szolgálati" lakás(ok), a kiváló mennyiségi és minőségi abrakolás, a zabrálás további lehetősége komoly “visszatartó erő"!
Megér az néhány pilótaéletet! Akik-különben is-arra esküsznek fel, hogy ha kell, akár életüket is feláldozzák! Ami-mint látjuk-korántsem a haza védelme érdekében kell hogy bekövetkezzen! (A hazát ugyanis külső ellenség NEM-vagy legalábbis nem a DEKLARÁLT IRÁNYBÓL-FENYEGETI!) És persze korántsem a “szakmai átlagbérért"! Attól lényegesen kevesebbért. A földi kiszolgálószemélyzettel együtt!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/15/bekeidoben-rovid-idon-belul-hazank-elvesz tette-a-legiero-egyhetedet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Czomba rést ütött!
  2015-06-15 08:48:25, hétfő
 
  Czomba rést ütött!

Posted on 2015/06/15 Szerző: Admin

Mintegy ezren regisztráltak a Gyere haza fiatal program honlapján, ők komoly érdeklődőknek tekinthetők, közülük ötvenöten már felvették a kapcsolatot hazai munkáltatókkal - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
A külföldön élő magyar fiatalok hazatérését segítő 100 millió forintos program keretében fedezik a repülőjegyet és egy évig havi százezer forintos támogatást adnak a lakhatáshoz, az albérlet és a rezsi költségéhez.
Czomba Sándor közlése szerint mintegy 350 ezer magyar él, dolgozik tartósan külföldön, 70 százalékuk nőtlen, illetve hajadon, az átlagéletkoruk Londonban például 33 év.
A nem reprezentatív felmérések szerint csupán mintegy 10 százalékuk tervezi hosszabb távon külföldön az életét, és a kiutazók fele egy év múlva visszatér, mert nem találtja meg a számítását, tehát érdemes megpróbálni hazacsábítani a kint élőket, van esély - fogalmazott az államtitkár.
A londoni, német vagy osztrák bérekkel nehéz versenyezni, de a fiatalok többsége amikor arról dönt, hazatérjen-e, nem a jövedelem nagyságát sorolja legelső helyre. A honvágy mellett a lakhatás és a munka is fontosabb tényező - tette hozzá.
Az áprilisban indult program nyomán eddig jelentkezők számára reagálva Czomba Sándor arra hívta fel a figyelmet: ahogy a kiutazás, úgy a hazatérés sem egyszerű döntés, több hónapig is eltarthat, ám az már érzékelhető, hogy “rést ütöttünk a pajzson".
(MTI)
Bal-Rad komm: “...ötvenöten már felvették a kapcsolatot hazai munkáltatókkal..." - veri önmaga vállát Czomba! Persze a nagy számok törvényszerűsége okán ebből az ötvenötből kb. tíz százalék lesz a végeredmény. Egyről már biztosan tudjuk, hogy hazajött. Tehát még vélhetőleg fogja követni ötvennégy!
És a TÖBBI 349945 fő? (Ami persze CSAK a KSH szerint annyi, valójában akár a duplája is lehet!)
Jah! Hogy az ő táborukat viszont gyarapítja NAPONTA LEGALÁBB ÖTVENNÉGY!
Na ők azok, akik a Czombáék által ütött rést betömik!
Baj ez nekünk! Baj ez Magyarországnak!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/15/czomba-rest-utott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai magyar állam haramiaállam Zsiday Viktor szerint
  2015-06-15 08:46:46, hétfő
 
  A mai magyar állam haramiaállam Zsiday Viktor szerint

2015. június 15., hétfő, 08:00 Utolsó frissítés: 8 órája

Szerző: hvg.hu

Magánnyugdíjpénztárak, trafikok, különadók, most meg a Golgota. A befektetési szakember kíméletlen kritikával illeti Orbánék hozzáállását. Szerinte brezsnyevi/putyini pangásba fogunk hullani, hacsak az állam nem kap észbe, a szerencsénk az, hogy az EU lapátolja hozzánk az ezermilliárdokat.

,,A magyar államszervezet ugyanis óriási tévedésben van. Nem az emberek vannak az államért, hanem az állam az emberekért. Nem az állam feladata kitalálni hogyan éljünk, mit csináljunk, ne adj' isten mikor menjünk boltba, és egyebek, hanem az a feladata, hogy mi mindannyian minél jobban, szabadabban tudjuk megvalósítani magunkat és úgy éljünk, ahogyan szeretnénk. Így lesz mindenkinek a legjobb, így lesz szabadság és fejlődés" - írja blogbejegyzésében Zsiday Viktor, befektetési szakember, a Plotinus igazgatótanácsának elnöke. (A blogbejegyzést a Portfolio.hu vette észre elsőként.)

Zsidayt a Golgota-festmény körüli botrány dúlta fel. Egy magánszemély, Pákh Imre tulajdonában van a Munkácsy-trilógia része, az állam - illetve a jegybank - szeretné megvenni a képet, a tulajdonossal nem jutottak dűlőre az ár kérdésében - erre az állam fogta magát, védetté nyilvánítja a képet, innen kezdve pedig nem lehet kivinni az országból. Az eljárásról Pákh Imrével készült interjúnkban olvashatnak bővebben.

Zsiday Viktor

Fotó: Fülöp Máté

Zsiday nem csak emiatt neheztel a magyar államra. A magán-nyugdíjpénztári vagyon bekebelezését, a trafikosztás, óriási különadókat emleget. Ennek kapcsán írja: ,,milyen a jó állam? Megnézi, hogy mit szeretnének a polgárai és megpróbál segíteni nekik, hogy minél könnyebben tudják ezeket a céljaikat megvalósítani. Milyen a haramia-állam? Azt hiszi, hogy minden őérte van és mindent megtehet. Erőből. Törvényekkel, törvényeken felül, visszamenőleges módosításokkal. Ami éppen eszébe jut. ... A haramia-államban sosem vagy biztonságban: nem személyesen, mert meg azért nem ölnek. De bármikor hozhatnak egy törvényt, amivel elvehetik a tulajdonod, ellehetetlenítenek, egy másodperc alatt tönkretehetik az üzletedet. És meg is teszik. A haramia-állam azt hiszi, hogy mindent jobban tud, mindent eldönthet és mindenki őérte van. Fordítva ül a lovon."

Az állam ilyen hozzáállásának van komoly gazdasági következménye: ilyen országba senki nem jön üzletelni, mert kiszámíthatatlan. Ilyen helyzetben pedig a gyors profitszerzésre és a pénz kimenekítésére törekszenek sokan. ,,Pont úgy, ahogy Oroszországban történik: még saját oligarchái is külföldre menekítik a vagyonukat évek óta, még a nagy fellendülése idején (2000-2008) is kifelé lapátolták a megszerzett profitot. Ilyen országba nem jön befektetés, nincs építés, nincs tartós, nyugodt fejlődés. Nem lehet 10-20 évre tervezni, nem lehet komoly tőkét igénylő projekteket megvalósítani, mert ki tudja, mit hoz a holnap?"

,,Magyarország egyetlen, isteni szerencséje, hogy az EU ezermilliárdszámra lapátolja belénk a pénzt. Ez még pár évig így lesz, és addig lesz gazdasági növekedés - a mások pénzéből. Mihelyst azonban ez véget ér, Magyarország pont ugyanolyan brezsnyevi/putyini pangásba fog hullani, mint ahova most Oroszország süllyed. Hacsak addig az állam észbe nem kap." Ennek azonban Zsiday szerint semmi jele sincs.

http://hvg.hu/gazdasag/20150615_A_mai_magyar_allam_haramiaallam
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.