Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Copa América: Messi letört,
  2015-06-16 22:24:50, kedd
 
  Copa América: Messi letört, nem fogadta el az MVP-díjat. Argentína szombaton 2-2-es döntetlent játszott Paraguay válogatottjával a Copa América első fordulójában. A mérkőzés legjobbjának Lionel Messit, az FC Barcelona klasszisát választották meg, ám a támadó az iksz után annyira rossz hangulatban volt, hogy visszautasította az elismerést.
....

 
 
1 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Anyukám temetésének évfordulójára
  2015-06-16 22:19:55, kedd
 
  Csak az hal meg, akit elfelednek.
Örökké él kit nagyon szerettek.

......

 
 
0 komment , kategória:  Család  
Cserepes fehér rózsa
  2015-06-16 21:29:53, kedd
 
  ...... ........... .....

 
 
1 komment , kategória:  Család  
Copa Américára is elutazott a brazilok cuki főszurkolója
  2015-06-16 21:15:48, kedd
 
  Clovis Fernandest már csak tizenkettedik csapattagként ismerik Brazíliában
Sport24 Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Így nézhet ki a Föld 100 millió év múlva
  2015-06-16 21:08:37, kedd
 
  Forrás: hvg.
Bolygónk felszíne állandó mozgásban van, de ezt egy emberöltő alatt is csak centiméterekben lehet mérni. 100 millió év alatt viszont látványos a változás, ez a videó pedig bemutatja hogyan alakul majd a Föld képe a következő ilyen időszakban. Videó Link
Többek között az erózió és a lemeztektonika miatt folyamatosan alakul a Föld felszíne, a szárazföld alakulása viszont nagyon lassú. Mivel az elmúlt több száz millió év szárazföldi változásairól rengeteget tudunk, így a tudományos videók gyártásával foglalkozó SpaceRip csapata készített egy animációt, amely bemutatja, hogy a Föld hogyan néz majd ki 100 millió év múlva.
Ehhez nem tettek mást, mint az elmúlt 600 év szárazföldi változásait modellezték, majd annak folymatát tovább vitték 100 millió évig. Így alakul ki a videó végén az a térkép, amelyen Ausztrália már nem látható, hiszen egybeforrt Ázsiával, de a többi földrész is alapos változásokon megy majd keresztül, ha az elmúlt több száz millió év szárazföldi mozgásai továbbra is úgy alakulnak, mint eddig. Ha pedig arra kíváncsi, hogyan nézne ki a Föld, ha minden jégtakaró elolvadna, akkor ezt a videót nézze meg. Videó Link
London és New York is víz alá kerülne, ha a jégtakarók elolvadnának. A National Geographic összeállításából készült egy ijesztő videó, amely bemutatja, hogyan nézne ki a Föld, ha az összes jégtakaró elolvadna. Ha ez megtörténne, az óceánok és tengerek több világvárost is elpusztítanának.
A Business Insider videójának alapját a National Geographic Society jelentése adta, amely térképeken mutatta be, hogyan változna át a Föld, ha hirtelen az összes jégtakaró elolvadna. Az eddig ismert adatok szerint 321 millió köbmérföldnyi víz alkotja a Föld óceánjait, tengereit és öböljeit. A globális felmelegedés miatt egyre csak olvadó jégtakarók, gleccserek és az állandó hótakaró 5 millió 773 ezer köbmérföld vizet rejt. Ha mindez elolvadna, rengeteg világváros kerülne teljesen víz alá, ilyen például London, Barcelona, Brüsszel, New York, Peking, Tokió, Buenos Aires, Rio de Janeiro. Ami a legmegdöbbentőbb: egy ilyen jelenség esetén Hollandia, valamint az USA egyik állama, Florida is teljesen eltűnne a Föld színéről.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Isteni tejeskávé brandy-vel ízesítve
  2015-06-16 20:58:16, kedd
 
  .....


Hozzávalók:
2 adag eszpresszókávé
10 ml brandy
5 dl tej
2 tk barna cukor

Elkészítés
Miután megfőztük az eszpresszót, keverjük össze alaposan a brandy-vel és a barna cukorral. Öntsük bele két pohárba, majd keverjük bele a felforrósított tejet is. A tetejüket díszíthetjük egy kis fahéjjal vagy szerecsendióval.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Felcsút a mennybe megy.....
  2015-06-16 20:46:35, kedd
 
  Forrás: Hír24
A felcsúti Pancho arénában jártunk, ahol a füvön fekve nézte negyedháznyi publikum kivetítőről a finn-magyar válogatott focimeccset és ahol valamivel később az Omega adott koncertet. Ez az a hely, ahol még a büfét is a Mészáros és Mészáros Kft üzemelteti.
Videó Link

- A felcsúti buliért egy stockholmi koncertet mondott le az Omega együttes. Kóbor Jánosékat úgy lenyűgözte a Makovecz által megálmodott stadion, hogy egy évvel elnapolták a svéd koncertjüket - derül ki a Magyra Narancs interjújából. Az együttes frontembere a portugál-magyar U19-es meccsen járt a feécsúti stadionban, ahol az ötödik általunk bekapott gól után már inkább az építmény szépségében gyönyörködött. Akkor született meg az ötlet, hogy itt legyen a koncertjük, mert ,,ilyen templomi szépségű stadion nincs mégy egy a világon". A Puskás Akadémia azonban elsőször elzárkózott, mert nem ilyen célra épült pálya. Aztán egy hét múlva ők jelentkeztek, mert a bajnokság befejeződés után még nem kezdik el a gyepfelújítást. Az az adott idő tehát szűkös volt. Ekkor viszont egy stockholmi fellépésük volt beütemezve. A végső döntést akkor hozták meg, amikor annak a német csapatnak nagyon tetszett a helyszín, akikkel korábban koncertfilmet forgattak. ,,És akkor mondtuk, hogy hagyjuk a fenébe Stockholmot" - mondta a Kóbor János a Magyar Narancsnak. Az énekes egyébként beszélt arról is, hogyan nem voltak ők forradalmárok a szocialista időkben, és hogyan kerültek aztán közös plakátra a Fidesszel.
Mint azt korábban a cikk beharangozója alapján megírtuk a kormányfő vidéki háza mellé felhúzott stadionról Kóbor János azt mondta, hogy ha ,,van egy miniszterelnök egy ilyen focista múlttal, és van benne egy kis lokálpatriotizmus, akkor nem ez a legnagyobb tragédia, amit ő most tesz". Az énekes szerint fontos, hogy a stadion annyiba kerül, mint egy kilométer autópálya. ,,És mint tudjuk, a M4-est azért állították le, mert kilométere 4 milliárdért épült." A közbevetésre, hogy valójában azért állították le, mert Simicska Lajos építette, azt feleli, hogy ő ebből semmi konkrétumot nem tud.
,,De persze lehet, egy miniszterelnöknél nem biztos, hogy ez a legelegánsabb, ha ezt csinálja."
Kóbor János szerint az Omega nem azért koncertezik a felcsúti stadionban, mert helyesli azt, ahogy és amiért megépült, és amit szimbolizál. ,,Ebben semmi ilyen nincs, és nem is szeretnék állást foglalni ezzel kapcsolatban. Mi soha nem köteleztük el magunkat egyik párt mellett sem, nem léptünk fel pártrendezvényen." Ők a stadiont csak bérlik, ,,ez a vita nem a nyugati demokráciák színvonala, inkább a harmadik világiaké". Nem is kíván belemenni. Ami a stadion építése körül történt, számára még nem elítélendő, miközben azt mondja, ,,Nem elegáns dolog ez a stadionépítés.
Ha én miniszterelnök lennék, nem biztos, hogy ezt csinálnám. De nem ítélem el százszázalékosan. A koncerttel kapcsolatban pedig úgy fogom fel, hogy a stadion a test, amibe mi viszünk lelket. Egyébként pedig Magyarország ha valamiben, akkor sportban nagyhatalom."
Videó Link

- Piknik lett az Omega felcsúti szuper koncertjéből. Az MTI képei sem titkolják, mennyire szellős volt a "tömeg." Galéria! Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Mindenhova követi gondozóját a tündéri pandabébi
  2015-06-16 20:33:50, kedd
 
  Árkon és bokron is átvág, csakhogy a közelében lehessen. Szó szerint.
Ellentétben a világhírű japán Ueno állatkerttel, ahol évek óta komoly gondot jelent a fogságban tartott pandák sikeres szaporítása, Wakayama prefektúrában ilyen problémák nincsenek. Az Adventure World elnevezésű állatkertben, ahol 1994 óta szaporítják az állatokat, az utóbbi néhány évben rendszeresen születtek bocsok.
Legutoljára néhány hónappal ezelőtt, egyszerre ketten. Ouhinra és Touhinra az első perctől kezdve - anyjuk mellett természetesen - ugyanazok a gondozók vigyáznak, akik a Japan Times cikke szerint szoros kapcsolatot alakítottak ki a bocsokkal. Erre a most következő, tündéri videó is remek bizonyíték, nézzék csak. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
kutyája állítja meg az önmagát bántalmazó, Asperger-szindróm
  2015-06-16 20:29:59, kedd
 
  Forrás: Hír24
Megmentheti egy pszichés beteg életét egy jól képzett kutya. Felkavaró, egyben felemelő látvány, ahogy kutyája állítja meg az önmagát bántalmazó, Asperger-szindrómás gazdiját. Megható, és mégis nyugtalanító az az alig több mint egy perces videó, melynek szereplői, egy Asperger-szindrómában szenvedő, fiatal nő, és a kutyája. Danielle Jacobs - hihetetlenül bátran - maga tette közzé a felvételt, hogy az átlagember is bepillantást nyerhessen egy aspergeres ember életébe.
- Nem könnyű megnyílnom, és megosztanom másokkal, hogy milyen is ez a mindennapokban" - írja az arizonai nő a videó alatt. Elmagyarázza, hogy folyamatosan küzd depresszióval, és a látotthoz hasonló, önbántalmazó rohamokkal. Samson képzett segítőkutya, aki bizonyos jelekből képes előre megérezni, ha baj közeleg, és figyelmezteti gazdáját. Vagy közbeavatkozik, s ez életmentő is lehet.
Videó Link



 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Levelet kapott a mennyországból egy hároméves kisfiú
  2015-06-16 20:24:38, kedd
 
  Forrás: Hír24
A kisfiú két hónapja szerette volna tudni, hogy érzi magát egykori legjobb barátja a kutyamennyországban. Moe, a 13 éves beagle két hónappal ezelőtt, áprilisban adta fel azt a küzdelmet, amit hónapok óta vívott súlyos betegségével. Gazdái, Mary Architzel Westbrook és hároméves kisfia, Luke (és persze leginkább ő) a kutyus halála óta minden estéjüket azzal töltik, hogy levelet írnak Moe-nak. Mint kiderült azért, mert a kis Luke nagyon szerette volna tudna, hogy érzi magát a kutyamennyországban.
.......


"Esténként odaülünk a konyhaasztalhoz: nálam papír-ceruza, Luke pedig diktál. Mikor végeztünk a rövidke levéllel, megcímezzük a borítékot "Moe Westbrook, Kutyamennyország, 1-es számú felhő". És mikor ezzel is végeztünk, a levelet együtt bedobjuk a postaládába" - írta a Distinction Magazine-ban megjelent rövid esszéjében Mary, majd elárulta: esténként, mikor Luke már aludt, mindig kivette a ládából a levelet.
- Egyik este azonban megfeledkeztem a dologról, és mire reggel odamentem a postaládához, hogy pótoljam a mulasztásom, a levél már nem volt a ládában. Emlékszem, egy csomó dolog végigfutott az agyamon, végül arra jutottam, hogy a postás - miközben jót nevetett rajtunk - egyszerűen kidobta a kis levelet."
- Mary ezután el is felejtette a történteket, mígnem június 10-én olyan meglepetésben volt része, amire elmondása szerint még álmában se gondolt volna. "Mikor kinyitottam a postaládánkat, egy fehér borítékot találtam benne. Nem volt rajta se bélyeg, se feladó. A küldő csak annyit írt rá, hogy "Moe-tól" - idézte fel Mary a megható pillanatot. "Gyorsan kibontottam a borítékot és ezt a néhány soros levelet találtam benne:
"A kutyamennyországban vagyok. Egész nap játszom, boldog vagyok. Köszönöm, hogy a barátom voltál. Szeretlek Luke."
........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 143 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.