Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Keményen lecsapnak a fideszes játszóterekre
  2015-06-16 18:52:24, kedd
 
 
Keményen lecsapnak a fideszes játszóterekre


2015.06.15.


Ungár Tamás - Hargitai Miklós

Az unió csalás elleni hivatala tavaly megállapította, hogy az egyik pályázati konstrukcióban magyar részről rendszeresek a visszaélések. Önkormányzatok például - ciklusokon átívelően - a reális ár többszörösét fizették a játszóterekért. Ezeket mostanában fideszes játszótereknek nevezték.
hirdetés

Elsőre a tésenyi játszótér tűnt a leginkább túlárazottnak. A baranyai faluban egy 700 négyzetméteres, dróttal bekerített füves téren a következő játékok várják a gyerekeket: egy oldalfal nélküli 4 négyzetméteres faház, egy farönkkel határolt 3x3 méteres homokozó, három rugós hintaszék, egy kakashinta és egy kétszer együléses láncos hinta.

A játszótér közelében közmunkások dolgoznak. Megkérdezem őket, szerintük mennyi pénzből lehetne megépíteni a játékokat. Egyikük félmillióra saccolja a költséget, a többiek rábólintanak. Kalkuláltam magam is (összehasonlításként egy pécsi játszótérportékákat kínáló cég árait vettem alapul), és arra jutottam, hogy a tésenyi játékok szállítással, felállítással, kerítéssel együtt nem kerülhetnek többe másfél millió forintnál.

6,8 milliót fizettek értük. Ennyit szereztek az uniótól.

A 350 lelkes község független polgármestere, Dávodi Dóra sem becsüli többre a játszótér értékét másfél milliónál. A főállásban egy agrárcégnél növénytermesztési ágazatvezetőként dolgozó, 30 esztendős asszonyt tavaly választották faluvezetővé, s mert a játszótér 2011-ben épült, keveset tud arról, miért ennyire drága.



Bár Dávodi képviselő volt az előző ciklusban is, nem látott bele a történetbe, a játszótér ügyét az akkori polgármester, Németh József intézte. (Vele is próbáltunk beszélni, de elzárkózott ettől.) A mostani polgármester így idézi fel a játszótér históriáját: - Azt mondta az elődöm, hogy egy cég mindent elintéz, nekünk nem kerül semmibe a beruházás. Így is lett, de amikor láttuk, mennyi az ára a pár játéknak, elcsodálkoztunk.

A polgármester erre káromkodott egyet, és azt kérdezte: Mi van, már nem bízunk benne?! Ráhagytuk.

Akkor már a környező falvakban is voltak hasonló játszóterek, és mindenütt nevetségesen drágának tűnt a kivitelezés. De azt mondták, nem kell ezt firtatni, mert ez egy fideszes játszótér.

- Ezen mit értettek? - vetem közbe.

- Azt, amit jelent, hogy fideszes játszótér. Így emlegették mindenütt.

Akkor viszont megijedtek a falvak, amikor kiderült, hogy az OLAF, az unió csalás elleni hivatala szerint indokolatlanul sok pénzt számlázott a kivitelező, s az önkormányzatoknak vissza kell fizetniük az uniós támogatást.

A 200 lakosú Baranyahídvégnek kamatostul 12,2 milliót kellett volna kiizzadni, amire esélye se lett volna az évente 15 millióból, amelyből gazdálkodik. A játszótér 11,1 millióba került az uniónak, de becslésünk szerint megépíthető 4-5 millióból. Nagy Csaba, a falu polgármestere nem vitatkozik ezzel, a gondot ő is örökölte, mert elődje idején pályázták meg a támogatást.

Egy tízmilliós játszótér

Itt is azzal érvelt az előző polgármester, hogy semmit nem kell csinálni, az Info-Datax Kft. mindent elintéz. Aztán, ahogy jött a döntés a támogatás visszafizetéséről, fél tucat környékbeli falu úgy döntött, perközösséget alakít, és bírósághoz fordul az igazságtalan büntetés miatt. Úgy érveltek, hogy inkább követeljék a pénzt attól, aki ilyen drágán dolgozott, meg aki elbírálta a kivitelezés közbeszerzési pályázatát, és követeljék a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, amely ellenőrizte a beruházást, és mindent rendben talált.

A 45 fős Kemse község, amely 12 gyermekének kilencmilliós játszóteret épített, nem kívánt belépni a perközösségbe, mert a falu fideszes polgármestere, Vető János jelezte, a kormány biztosan lépni fog, s nem kell majd fizetni. Egy hónappal később az állam tényleg átvállalta az adósságot. Felhívtam Vetőt, és megkérdeztem,

honnan értesült előre a jó hírről, de ő nem akart válaszolni.

A siklósi járásban megbúvó Cún község is megkönnyebbült, hogy mentesült a 10,5 millió forintért épített játszótér okán kirótt - kamattal terhelt - 12,2 milliós törlesztéstől. Amúgy ez az 500 négyzetméteres játszótér minden bizonnyal megépíthető 3 millióból. Ezt a beruházást is a korábbi polgármester ,,boltolta le", így a jelenlegi nem tudott segíteni. A cúni játszótér mellett az idén átadtak egy pihenőhelyet: 9 pad, 2 asztal, egy kerekeskút-utánzat, két virágtartó, egy hirdetőtábla és 600 négyzetméter beton térkő burkolat. Az unió 11,8 milliót adott rá. Kértünk a munkákra egy gyors árajánlatot, s az alapján megépíthetőnek tűnt a pénz feléből. A pihenőhelyet még nem vizsgálta az OLAF.
A csalókon kívül mindenki rosszul járt

Áprilisban jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, amelynek célja ,,egyes önkormányzatok számára támogatás biztosítása működőképességük megőrzése érdekében" 1,789 milliárd forint erejéig. A határozat szerint összesen 140 helyhatóság jut többmilliós támogatáshoz, ám az nem derült ki a szövegből, pontosan mire megy a pénz.

Az ügy előzménye egy 2014-ben napvilágot látott OLAF-vizsgálati jelentés. Az unió csalás elleni hivatala azt állapította meg, hogy az előző uniós támogatási ciklusban indult LEADER-pályázatokon az egyik pályázati konstrukcióban szisztematikus visszaélések (túlszámlázások) történtek. Azok az önkormányzatok, amelyek 2008-2009-ben pályáztak játszótérépítésre, rendre a reális ár többszöröséért vásárolták meg a létesítményeket.

Az árak elszállásának mértékére jellemző, hogy az uniós átlagár 20 százalékos túllépését az EU még nem tekinti csalásnak, itt viszont 35 százalékos volt az átlagos túllépés az uniós árszinthez képest, ami a magyarországi piaci áraknak legalább a dupláját, a reális értéknek pedig a többszörösét jelenti.

A témában a parlamentben többször interpelláló Sallai R. Benedek szerint az általa felkeresett helyeken egyszerű, durván megfaragott, legfeljebb néhány százezer forintért beszerezhető fenyőrönkök voltak az EU-pénzből épült játszóterek. A kivitelező az esetek döntő többségében ugyanaz a vállalkozás volt, amely egy alapítványt is létrehozott az önkormányzati önerő (fiktív) biztosítására, az ár áfatartalmát pedig visszafizette a helyhatóságoknak.

Ahogyan az LMP-s Sallai lapunknak elmondta, számára az teszi érthetetlenné a messziről nézve is csalásnak látszó ügyleteket, hogy sokak közreműködése és ,,félrenézése" kellett hozzá: a teljesítési igazolásokat az önkormányzatok aláírták, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) ellenőrei felkeresték a helyszíneket, az utalásokat a hivatalban is jóváhagyták, mindenki mindent rendben talált.

Egyelőre az állam sem töri magát, hogy tisztába tegye az előző és a mostani kormányzati időszakot is érintő játszótérbizniszt.

Az interpellációkra adott válaszokból csupán az derül ki, hogy zajlik valamilyen nyomozás, de a kulcsszereplő cég nevét nem hozzák nyilvánosságra, és az önkormányzati felelősöket sem keresik. Állítólag azért, mert sokan már nincsenek hivatalban, de ez egyrészt nem mentesít a felelősség alól, másrészt azokat sem háborgatják, akik ugyanúgy polgármesterek vagy képviselők most, mint a beszerzés idején. (Érdekes epizód a történetben, hogy a napokban feltűnt Pócs János jászsági fideszes országgyűlési képviselő közösségi oldalán egy köszönetet mondó levél Tari András jász¬iványi polgármestertől, amiért a képviselő közbenjárt a Belügyminisztériumban a visszautaláshoz történő forrásbiztosításért.)

Sallai indokolatlannak tartja, hogy az állam a felelősségi viszonyok tisztázása előtt kifizeti a csillagászati árú játszóterek költségét az önkormányzatok helyett - szerinte ez ugyanaz az eset, mint a Quaestor-ügyben: gyorsan fizetnek, hogy ne derüljön ki semmi, ne kelljen vizsgálódni. Az LMP mindenesetre beperelte az MVH-t az adatokért, és a legfőbb ügyészhez is kérdést intézett a nyomozással kapcsolatban.


http://nol.hu/belfold/kemenyen-lecsapnak-a-fideszes-jatszoterekre-1540067
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fehér őslakosság arányának csökkenésével párhuzamosan zuh
  2015-06-16 18:44:26, kedd
 
  A fehér őslakosság arányának csökkenésével párhuzamosan zuhan az átlagos IQ-szint Európában


Európa lakóinak IQ-szintje folyamatosan csökken.

Az elmúlt száz esztendőben 14,1 ponttal szállt lejjebb az európaiak intelligenciahányadosa. A jelenség okairól a “fősodratú médiában" őszintén beszélni aligha lesz lehetséges. “Ellenőriztük azt a feltételezést, hogy a viktoriánus korban élő elődeink okosabbak voltak korunk magas szintű technológiát használó embereinél, a vizuális reakcióidő terén végzett vizsgálódások szerint" - olvasható a tudósok jelentésében, mely az Intelligence című tudományos lapban publikáltak.

A kutatók hozzáteszik, hogy "a (vizuális) reakcióidő összefüggésben áll az általános intelligenciával, és a felfogóképesség mértékét mutatja". Az eredmény aligha lephet meg bárkit is, mert teljes mértékben igazolja a hétköznapi életben szerzett tapasztalatainkat. A tudósok azonban mégis meglepődtek, elsősorban azért, mert arra számítottak, hogy korunk televízión és interneten felnőtt emberei gyorsabban reagálnak bizonyos vizuális hatásokra, mint száz évvel korábban élt elődeik.

Ami magyarán annyit jelent, hogy dédszüleink nemzedékének tagjai gyorsabban értették meg azokat az “üzeneteket", melyeket képek (fényképek, festmények, rajzok stb.) magukban rejtenek. A vizsgálatokat végző kutatók neves szakemberek: Michael A. Woodley (Brüsszeli Vrije Egyetem), Jan te Nijenhuis (Amszterdami Egyetem) és Raegan Murphy (az írországi College Cork Egyetem). Hogy az általános elbutulás be fog következni, azzal több értelmes ember is tisztában volt már sok-sok évtizeddel ezelőtt. Köztük volt például Adolf Hitler, aki a Mein Kampfban világosan utal a nyugati világban élő népek általános értelmi képességeinek hanyatlására.

A csökkenés mértéke évtizedenként 1,23 pont. Az okokat illetően a tudósok annyit jegyeztek csak meg, hogy a kevésbé tanult nőknek általában több gyereke születik, mint az intelligensebbeknek. Az alapvető ok - amiről hallgatni kell - az természetesen nem más, mint hogy a nyugati világban tapasztalható inváziós méretű harmadik világbeli bevándorlás és hihetetlen ütemű fajkeveredés. A folyamat eredményeképpen pedig a nyugati civilizáció menthetetlenül az afrikai államok szintjére fog süllyedni.

A tanulmány ijesztő végkövetkeztetése: "Az adatok világosan mutatják, hogy a viktoriánus kor emberei alapvetően értelmesebbek voltak, mint a modern nyugati világ lakói".

Perge Ottó, Kuruc.info - Yahoo News nyomán

http://harcunk.info/index.php/hirek/925-a-feher-oslakossag-aranyanak-csokkeneseve l-parhuzamosan-zuhan-az-atlagos-iq-szint-europaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felkészült a halálugrásra a görög kormány
  2015-06-16 18:36:21, kedd
 
  2015. június 16., kedd 16:04 Napi.hu

Felkészült a halálugrásra a görög kormány

Minden eddiginél határozottabban szembe fordult Görögország hitelezőivel, az eurótagállamokkal és a Nemzetközi Valutaalappal a görög miniszterelnök. Pártja parlamenti képviselői előtt arról beszélt, hogy a donorok meg akarják alázni országát, és ez még a finom jelzők közé tartozott.

Alekszisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke olyan beszédet tartott pártja, a radikális baloldali Sziriza parlamenti képviselői előtt, amely nehezen értelmezhető másként, mint hogy elküldte melegebb égtájakra az országot 2011 óta hitelező eurózónás államokat és IMF-et. Kormánya arra kapott felhatalmazást a januári választásokon a szavazóktól, hogy véget vessen a megszorításokra alapuló válságkezelésnek - fejtegettet. Ennek érdekében olyan megállapodást akarnak a donorokkal, ami nem nehezíti tovább a bérből élők és a nyugdíjasok életét.

Ez a szándékuk azonban nem igazán találkozott a hitelezők elképzelésével - derült ki abból, amivel folytatta beszédét. Egy ponton azzal vádolta a donorokat, hogy meg akarják alázni Görögországot. Az Európai Központi Bank (ECB) kitart amellett, hogy pénzügyi stagnálásra kárhoztassa az országot. Ezzel arra utalhatott, hogy az ECB nagyon szűkre fogta a görög bankok euróellátását, miután attól tart, hogy ha több pénzt pumpálna beléjük, akkor állampapírokat vásárolnának a gyakorlatilag fizetésképtelen kormánytól.

Az IMF a főbűnös?
Merkelnek is nő a tét

Angela Merkel német kancellár újságírók előtt kijelentette: sajnos kevés újdonságot tud mondani Görögország ügyében. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy segítsem a három intézményt (az EU-t, az ECB-t és az IMF-et) a helyzet megoldásában. Ebben látom a feladatomat, mindent megteszek azért, hogy a görögök az eurózónában maradjanak - fejtegette. Elemzők szerint Merkel európai vezetői tekintélye súlyos csorbát szenvedne, ha ez utóbbit nem sikerülne elérnie.

Az IMF is megkapta a maga jelzőjét Ciprasztól. Eszerint a Valutaalapot "büntetőjogi felelősség" terheli azokért a károkért, amelyeket a görög gazdaságnak okozott a 2011-ben összeállított első mentőcsomag elindulása óta. Az ügy előzménye, hogy a görög kormány 2010 végén elismerte: éveken át meghamisították a költségvetési adatokat, elfedve azt az apróságot, hogy az ország valójában fizetésképtelen.

A kormányfő állítása szerint az elmúlt hónapokban az IMF ragaszkodott a a görög nyugdíjrendszer kiadásainak további lefaragásához, az alapvető élelmiszerek és az áram áfájának emeléséhez, amivel csak növelte volna a görögökre nehezedő terheket. Itt az ideje, hogy a Valutaalap javaslatai megméretessenek az európai nyilvánosság előtt - folytat nem riadva meg attól, hogy egyesek színpadiasnak minősíthetik javaslatát.

Ciprasz álláspontja szerint kormánya és a hitelezők egyeztetései azért akadtak el, mert az IMF ragaszkodik kemény intézkedéseket tartalmazó elképzeléseihez, az európai tárgyaló felek pedig visszautasítják, hogy áttekintsék az államadósság fenntarthatóságát, azaz tárgyaljanak a tartozások csökkentéséről.

Mit akart ezzel?

A Guardian helyi tudósítója szerint a beszéd a hazai közönségnek szólt. Ezen belül a Sziriza keményvonalas, az alkut elutasító, az EU-IMF hitelprogram folytatásánál akár a drachma visszahozatalát is jobbnak tartó képviselőinek lehetett kedves, amit miniszterelnöküktől hallottak.

Egyes elemzők azt vélték kihallani a beszédből, hogy Ciprasz bevállalná a nyugdíjrendszer megszigorítását, ha cserébe a hitelezők ígéretet tennének az adósságkönnyítésre. Mások szerint a kormányfő és a játékelmélet szakértőjének tartott pénzügyminisztere, Jánisz Varufakisz arra játszik, hogy az EU és az USA katonai stratégiai okokból nem engedi megroggyanni a görög államot. Ezt igyekeznek kihasználni.

A befektetői bizalom gyengül: a Bank of America Merrill Lynch friss felmérésében megkérdezett befektetők 42 százaléka számít a görög államcsődre. Igaz ugyanakkor, hogy csak 15 százalékuk véli úgy, hogy Görögország végül kihullik az eurózónából. Ugyanakkor nem a görög ügyek aggasztják a legjobban őket. A legnagyobb veszélynek a geopolitikai helyzet romlását jelölték meg (erre szavazott 21 százalékuk). Ezt követi a Fed rosszul időzített kamatemelése (20 százalékkal), majd az eurózóna szétesése (18 százalékkal).


http://www.napi.hu/print/599187.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívmelengető orosz példa a szemét beözönlésének megállításá
  2015-06-16 18:35:12, kedd
 
 
2015. június 15., hétfő
Szívmelengető orosz példa a szemét beözönlésének megállítására


A fogyasztásba és az emberi jogokra való hivatkozásba belehülyült Nyugat-Európa nemsokára összeomlik. Nem riogatás ez, csak ki kell nyitni a szemünket, hogy lássuk, fogyóban van az őshonos, fehér népesség, és a megmaradóknak csak szűk rétege képes felismerni a veszély nagyságát. A megmaradóknak döntő többsége homoszexuális felvonulásokra jár, és minden olyan törekvést támogat, ami a saját fajtájának az elpusztítását fogja belátható időn belül eredményezni.
Afrika felől - az ottani népességnyomás következtében - az elkövetkező évtizedekben olyan beözönlés várható Európába, ami pontot fog tenni azoknak az illúzióknak a végére, melyek a nyugati eszményekkel voltak kapcsolatosak. A nyugati világnak vége, és ez egyik oldalról tragédia, a másik oldalról remény. Tragédia számunkra azért, mert a magyarság évszázadokon keresztül védte azt a nyugatot. Más kérdés, hogy ez a nyugat hálából megalázta, megcsonkította és minden szemét mocsoknak elhordta a magyarságot. Reménykeltő számunkra ez az összeomlás azért, mert - ha néhány évtizedre is -, de helyreállhat a rend a térségünkben, és még egy dicsőséges fejezetet írhat a magyarság a történelem oldalaira.


A rend letéteményese birodalmi keretek között ma egyértelműen Oroszország és tágabb értelemben a szlávság. Keleten nem fordulhat elő, hogy gyermekeink buzifelvonulásba, nemzetgyalázó, idegen kultúrokádékba ütközzenek az utcán. A pesti liberális söpredék visított, hogy a kémiai kasztrálás Oroszországban biztosított a pederaszta véglények számára; már ha az egyenes és tiszta életet folytató orosz fiatalok nem végeznek előbb ezekkel az elemekkel. A nemzeti kultúra méltó helyre kerül, így a dolgozók számára ha nem is a paradicsom, de egy elfogadható, erkölcsös létezési keret működik az ebben a világban. Meg kell védenünk az életterünket úgy, ahogy az oroszok példamutatóan teszik. Nem integrálással, felzárkóztatással, multikulturalizmussal és egyéb szemétségekkel hozakodnak elő, hanem kőkemény fajvédelemmel. Alábbi képeink néhány évvel ezelőtt készültek, mikor kannibál kalózok támadtak orosz kereskedelmi hajókra Szomália partjaitól nem messze, 800 kilométerre. Az orosz válasz nem maradt el.


https://youtu.be/uTYkcnJdDio


Ha emberhez méltó életet szeretnénk élni, nem engedhetünk a nyugat homoszexuális jogvédőinek! Elég volt abból, hogy a mi leányaink és fiaink féljenek az utcákon azért, mert pár liberális rohadék ránk okádta förtelmes mérgét, elárasztva utcáinkat a bűnnel, az erkölcstelenséggel és a szeméttel.

http://fajvedelem.blogspot.hu/2015/06/szivmelengeto-orosz-pelda-szemet.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nekiment Orbánnak a magyar milliárdos
  2015-06-16 18:25:37, kedd
 
  Nekiment Orbánnak a magyar milliárdos


2015-04-22 12:41:33


A száz leggazdagabb magyar listáján 15 milliárdos becsült vagyonnal jelen lévő Graphisoft-vezér, Bojár Gábor a propeller.hu-nak beszélt Orbán történelmi bűneiről.


- A politikus megérzi, mit akar a nép és azt csinálja. Az államférfi viszont alakítani tudja, hogy mit akarjon a nép. Nálunk sajnos csak politikusok vannak - mondta Bojár Gábor a Propellernek. - Orbán Viktor erősen karizmatikus ember, lehetett volna államférfi is belőle, de nem álmodott elég nagyot, maradt politikus. Orbán nemzetellenes, történelmi bűne, hogy nem segítette a magyarokat abban, hogy megtanuljanak a saját lábukra állni: azt, hogy magunkra kell számítani és nem az állambácsira - mondta a milliárdos.

- Ez nincs benne a reflexeinkben, hiszen ötszáz évig voltunk megszállva. Aztán szabadok lettünk, de ebbe beletartozik az is, hogy felismerjük, nem azt kell várni az államtól, hogy helyettünk oldja meg gondjainkat, hanem csak azt, hogy szolgáltasson és biztosítsa azokat a körülményeket, melyek között gondoskodni tudunk magunkról, a társadalmunkról és az országunkról. Roppant nehéz feladat ezt a tudatot felépíteni, de a Bokros-program után ez nagyon lassan elkezdett kialakulni, hiszen annak ez volt a lényege.

- Nem megszorítás volt, hanem annak tudatosítása, hogy magunkra kell számítanunk, mert az állam nem arra való, hogy helyettünk megoldja a problémáinkat. Ez a folyamat elindult, de Orbán Viktor visszafordította. Ez pedig egy történelmi bűn, mert egy nemzet tudatát teszi tönkre. És Magyarország boldogulása ettől szinte reménytelenné válik.

Bojár Gábor korábban a Gazdaság TV-n a korrupt államot ostorozta:


https://youtu.be/dVQX77fDi1g


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/nekiment-orbannak-a-magyar-milliardos-2350883
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pitiáner farokméregetők győzték le a kétharmadot
  2015-06-16 17:55:21, kedd
 
  2015.06.11.
Pitiáner farokméregetők győzték le a kétharmadot
Hakapeszi Miki

Lehet hangosan kurjongatni, hogy kedden bebukott egy kétharmados szavazást a Fidesz, meg hogy Rogán Tonyót láthatóan szétbaszta az ideg ettől, de nem érdemes. Ennek a kis leszavazásnak semmiképp sem az a tanulsága, hogy milyen gátlástalanok és hazugok a kormánypárti főemberek. Ezt ugyanis rég tudjuk, arról az oldalról csak hozták a megszokottat. De kiderült, hogy az ellenzéki oldal is szánalmas demagóg köpönyegforgatókból áll, néhány kivétellel tehát az egész parlament vállalhatatlan szarjankók gyülekezete.

Pár dologra érdemes visszautalni. A leszavazott változtatáscsomagban voltak kötelező módosítások, voltak teljesen normális, a brókerszakma által sem kifogásolt újdonságok és voltak röhejes baromságok is. A lényeg az lett volna, hogy a brókerbotrányok nyomán szigorítsák a szolgáltatók felügyeletét, ami nyilván egy határig nem probléma, de ebbe - főleg a könyvvizsgálók felelősségét illetően - iszonyat túlreagálások is bekerültek. Szerintem pont baromság a BEVA kifingatása és OBA alá rendelése is, de erről vitázzon a szakma. A lényeg, hogy ennél jóval nagyobb mocskot is átnyomott már a kétharmad, de bőven volt ok arra is, hogy a normálisan gondolkodó képviselők szakmai okok miatt nemet nyomjanak.

Rogán beszólása, hogy a brókerek megvették az ellenzéket, egészen pofátlan kamu. Akik ugyanis eddig megvettek akárkit, azok fideszes politikusokkal tették ezt és épp előzetesben ülnek. Aki pedig brókerként megmaradt a piacon, az már szinte biztosan tisztességes, mivel minden ma működő szolgáltatót darabokra cincált az elmúlt hónapokban a hatóság, de ánuszig körülnézve se talált semmit. De még egyszer, Tónit az ilyenekért fizetik, pont ezt lehetett várni tőle. És meglepetése is érthető volt, ugyanis az ellenzék nemrég lazán megszavazta az igazi nagy szemétséget.

A várlázítóan igazságtalan és szakmaiatlan döntés a Quaestor-károsultak banki és brókerpénzen megmentéséről védhetetlen az MSZP és a Jobbik részéről. Egyszerűen nem mertek szembe menni az orbitális demagógiával. Nem merték bevállalni, hogy a Fidesz rájuk süsse: nem segítenek a szerencsétlen károsultakon. A Quaestor-alap másik célja az egész ügy szőnyeg alá söprése volt, ami nagyrészt a Fidesznek volt kellemetlen, de simán lehet, hogy szügyig benne voltak a szoccerek is. A Jobbik üthette volna mindkettőt, de jobban féltek a Fidesz ellenkampányától, amit akkor indítottak volna, ha nem állnak be mögé ebben az ügyben. Simán évekre kinyírtak ők is egy iparágat ócska politikai haszonszerzési céllal, ahogy a Fidesz szokta.

Ehhez a sztorihoz képest a mostani törvény lófasz és esti fény. De itt már nem kellett attól tartaniuk, hogy rájuk ég a kisemberek meg nem segítése, ezért rögtön átváltottak olyan üzemmódba, hogy mindegy, mi van a törvényben, szopassuk a Fideszt, bármi jó politikailag, amivel kibaszunk velük. Miután összejött, nem volt meg a kétharmad, persze illett megmagyarázni. Ekkor jött a szocik részéről temérdek hülyeség. Véletlenül se bírtak rámutatni a javaslatok gyengéire, inkább ökörségeket hordtak össze, a legpenetránsabb az, hogy a változással a fideszes brókerek újabb lopásait készítették volna elő. Ezzel a Tóth Bertalan nevű szoci gyíkarc nagyjából Rogán szintjére süllyedt.

Itt tartunk. A törvényhozásban van alig néhány vállalható képviselő, a Fidesznek pedig a Jobbik a kihívója, sehol egy olyan komolyan vehető alakulat, amely hozzáértő demokratikus váltóerő lehetne. Ébresztő!


http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/06/11/pitianer_farokmeregetok_gyoztek_le_a_ke tharmadot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbiában humanitárius katasztrófa törhet ki a menekültek m
  2015-06-16 17:52:09, kedd
 
 
Szerbiában humanitárius katasztrófa törhet ki a menekültek miatt

PDFNyomtatásE-mail

Közzétette: Haraszthy Ágoston 2015. június 10. szerda, 12:13

Szerbia ,,harapófogóba" kerülhet.

A belgrádi kormány humanitárius katasztrófától tart, ha az uniós országok - köztük Magyarország - visszatoloncolják hozzá a migránsokat, akik közben délről is folyamatosan érkeznek. Most szír menekültek újabb áradata érte el Macedóniát, sokan biciklivel tekernek Szerbia felé, amelynek határát naponta legalább ezren lépik át.

Ha Magyarország ebben a pillanatban ,,hermetikusan, szögesdróttal, betonfallal" zárná le határait, akkor pillanatnyilag 15 ezer migráns rekedne Szerbiában, ahová délről amúgy is naponta érkezik legalább ezer - fogalmazott Csikós László szerbiai szociális ügyi államtitkár kedden Belgrádban. Ausztria és Németország bejelentéséről, hogy napokon belül megkezdhetik 15 ezer, korábban Magyarország irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását, Csikós László elmondta: ha bizonyítható, hogy a migránsok korábban Szerbiából érkeztek Magyarországra, akkor a toloncegyezmény értelmében ők visszaküldhetők Szerbiába.
Ha a most Szerbiában tartózkodó 15 ezer migránshoz csatlakozna az a körülbelül 15 ezer, akit Ausztria és Németország Magyarországra küld vissza, akkor humanitárius katasztrófa fenyegetné Szerbiát - fogalmazott az államtitkár. Akkor Szerbia kénytelen lenne lezárni a déli határait, vagy a Macedóniával megkötött toloncegyezmény értelmében oda küldené vissza a migránsokat.
Akiknek utánpótlása továbbra sem csökken. Görögországba a Földközi-tengeren naponta mintegy 600 fő érkezik, ami hatszorosa a tavalyinak.

Az emberek többsége a szíriai, iraki és líbiai fegyveres konfliktusok elől menekül Európába - írta minapi jelentésében az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága. (MTI)

http://delhir.info/cimlap/friss-hireink/41524-2015-06-10-10-19-19
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ADTAK A fartúróknak Egyiptomban :)
  2015-06-16 08:50:47, kedd
 
  A rendőrök meztelenül terelték az utcára a gőzfürdőben közösülő homoszexuálisokat Egyiptomban


Egy rendőri rajtaütés során 33 embert vettek őrizetbe egy kairói nyilvános fürdőben "kicsapongás" miatt,

jelentették hétfőn biztonsági források, a váddal arra utalva, hogy az érintettek melegek - írja az MTI. Szemtanúk szerint a belvárosi fürdő elleni műveletet a rendőrség és a hadsereghez tartozó központi biztonsági erők közösen hajtották végre. A gyanúsítottakat ruháik nélkül terelték ki az utcára, majd teherautókkal elszállították őket.

A biztonságiak egy egyiptomi újságírónő bejelentése alapján szálltak ki a helyszínre. A kormány közeli al-Káhira van-Nász nevű tévécsatornának dolgozó Mona Iráki egy forgatócsoporttal volt a helyszínen, és az egész akciót rögzítette. A Twitter-oldalán közzétett képeken a meztelen férfiak megpróbálják eltakarni arcukat, miközben civil ruhás rendőrök terelik őket az utcán. Az egyik fotón maga Iráki is látszik, amint közvetlen közelről fotózza őket. Akiknek nem sikerült elég gyorsan arcuk elé kapniuk a kezüket, azok tisztán kivehetőek a sajtómunkás Facebook-oldalán is megjelent képeken.

"Fotókkal dokumentáltuk a csoportos perverzió legjelentősebb fészkét Kairó szívében" - áll a képek mellett, amelyekkel az általa vezetett el-Misztahabbi (Az elrejtőzött) című műsor következő epizódjára hívja fel a figyelmet. Iráki nem feledkezett meg arról sem, hogy a gőzfürdő tulajdonosának személyleírása mellett a létesítmény pontos címét is megadja, ahol "különböző korú és nemzetiségű férfiak" fordulnak meg rendszeresen.

A gyanúsítottakat a bejegyzés szerint "csoportos nemi aktus közben kapták el", majd azonnal elszállították őket a "bűnbarlang" tulajdonosával és összes dolgozójával együtt. Az érintettek nem vehették fel ruháikat, mert azokat a rendőrök bizonyítékként magukhoz vették - írja Iráki. Egyiptomban nem tiltja törvény a homoszexualitást; a hatóságok általában a "közerkölcs megsértésére", vagy "kicsapongásra" hivatkozva indítanak eljárást az azonos neműek felé vonzódók ellen. A hétfőre virradóra történt őrizetbe vételekkel kapcsolatban Ali el-Demerdas, a rendvédelmi erők kairói körzetvezetője bejelentette, hogy amennyiben az érintettek bűnösnek találtatnak, hosszú börtönbüntetésekkel kell számolniuk.

Novemberben egyenként hároméves szabadságvesztésre ítéltek nyolc embert, amiért részt vettek két férfi szimbolikus esküvőjén. Az elítéltek megjelennek egy videofelvételen, amelyen látható, ahogy több mint egy tucatnyian ünneplik a homoszexuális pár házasságát egy hajón a Níluson.


http://harcunk.info/index.php/bulvar/940-a-rendorok-meztelenul-tereltek-az-utcara -a-gozfurdoben-kozosulo-homoszexualisokat-egyiptomban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzért kilincsel az önkormányzatoknál Németh Zsolt alapítv
  2015-06-16 08:45:42, kedd
 
 
Pénzért kilincsel az önkormányzatoknál Németh Zsolt alapítványa

A Fideszen belül partvonalra szorított politikus erdélyi párttáborához gyűjt pénzt. Szávay István a jobbikos önkormányzati képviselőket arra kéri, hogy hívják fel helyben a figyelmet erre a visszaélésre, és az állami forrásokkal már így is kitömött pártrendezvényre további közpénzek felajánlását semmiképpen se támogassák.

A kormánypárton belül most kicsit partvonalra szorított Németh Zsolt alapítványa önkormányzatoknál kilincsel, hogy erdélyi párttáborának még több pénzt szedjen össze - írja Facebook-bejegyzésében a politikus.

Szávay szerint az alábbi előterjesztés - amely természetesen csak papírforma szerint X város polgármesterének beadványa, valójában a pályázó Pro Minoritate Alapítványé - a tusványosi táborhoz kér támogatást. Az indoklás szerint a rendezvény hozzájárul a "román és magyar fiatalok közötti tapasztalatcseréhez", az előadásokon pedig "mindkét országot érintő témákat vitatnak meg számos szakember, politikus részvételével" - írják.

asd

A képviselő véleménye szerint ezzel két gond van: az egyik, hogy Tusványoson hosszú évek óta semmilyen érdemi vita, párbeszéd nem zajlik nemhogy magyar és román fiatalok között, de még magyar-magyar viszonylatban sem! Két fideszes dicsér egy harmadikat, közben pedig szidják hol az MSZP-t, hol a Jobbikot. A másik gond, hogy erre a fajta szabadegyetemnek hazudott valamire láthatóan az igény is egyre kisebb. Miközben a szervezők átlag ötezres létszámról írnak, a valóságban az Orbán Viktort istenítő és kormányát hozsannázó előadásokra csupán pár tucatnyi fiatal, főként élére vasalt nadrágban és makkos cipőben tipegő fidelitasos zsúrfiú ül be, ők is leginkább csak azért, hogy az előadó főnökeik lássák, hogy ők is ott vannak - írja.

Az egész táborba évente maximum egy ellenzéki politikust hívnak előadni, vagy leginkább egyet sem, miközben például tavaly a szervezők azt hazudták a programadó sajtótájékoztatójukon, hogy ,,valamennyi magyar európai parlamenti képviselőt" meghívták. 2014-ben Schiffer András volt AZ ellenzék - folytatja Szávay - de vele is csak 2:1-ben mertek leülni Rogán Antal és Seszták Miklós.
Fideszes "vitamódszer"

2011-ben egyébként én is ott voltam (szintén egy hét alatt egyedüli nem kormánypárti képviselőként), és egy ifjúságpolitikai kerekasztalon vettem részt hét fideszes, illetve Fidesz-közeli szervezet képviselőjével közösen. Román fiatallal mellesleg eggyel sem találkoztam...

Amit tehát az előterjesztés tartalmaz, az szimpla átverés Szávay szerint, aki nagyon reméli hogy ezzel a kamu marketingszöveggel nem mindenhol sikerül azért felültetni az önkormányzatokat, és inkább valami társadalmilag, nemzetileg is hasznosabb programra költik az adófizető lakosság pénzét. A Jobbik alelnöke egyben arra kérte pártjának önkormányzati képviselőit, hogy hívják fel helyben a figyelmet erre a visszaélésre, és az állami forrásokkal egyébként már így is bőségesen kitömött pártrendezvényre további közpénzek felajánlását semmiképpen se támogassák!

http://alfahir.hu/penzert_kilincsel_az_onkormanyzatoknal_nemeth_zsolt_alapitvanya
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóth Gy. László: Felszólalás a kötelező holokausztoktatás e
  2015-06-16 08:43:45, kedd
 
  2015. 06. 14. 19:05
Tóth Gy. László

Tóth Gy. László: Felszólalás a kötelező holokausztoktatás ellen



2015 szeptemberétől a magyar Pázmány Péter Katolikus Egyetemen új, féléves alapozó képzés indul A holokauszt és emlékezete címmel. A tantárgy tartalmát két tel-avivi professzor, Dina Porat és Raphael Vago állította össze, szem előtt tartva a "magyar sajátosságokat".

Ennek sikeres elvégzése ugyanúgy a diploma megszerzésének feltétele lesz, mint a Bevezetés a katolikus hit rendszerébe címet viselő tantárgy, amelyre egyfajta ,,folytatásként" épülhet rá az új tananyag. Ez Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorának a véleménye.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete történelmi jelentőségűnek minősítette a megállapodást: ,,Mérföldkő ez a nap a múltjával és jelenével küzdő Magyarország életében. (...) Továbbra is baráti kezet nyújtok Magyarországnak a múlt feldolgozásához (...) Minden társadalomnak fel kell állnia, és nemet mondania az antiszemitizmusra, a homofóbiára és a rasszizmusra."

Ilan Mor ,,baráti" kéznyújtása és instrukciója erős szerepzavarra utal: ez nem egy nagykövet diplomatikus megnyilvánulása. Így általában a helytartók viselkednek. Nem vagyunk rászorulva Ilan Mor elismerésére és tanácsaira, különösen nem egy olyan ország képviselője részéről, ahol 1948 óta ENSZ és nemzetközi határozatok sokaságát hagyták figyelmen kívül. Nem tartják tiszteletben az emberi jogokat, az őshonos palesztinok és más kisebbségek megtűrt, másodrangú állampolgárokként sínylődnek a demokratikusnak hazudott Izrael területén. Az államot megalapító zsidó terroristák és az izraeli hadsereg ártatlan áldozatainak száma nem teszi lehetővé, hogy Izrael képviselője erkölcsi alapról oktasson ki másokat. A homofóbia és a rasszizmus elleni küzdelmet Ilan Mornak és kormányának először otthon kellene megvívnia.

De ne feledkezzünk meg Gázáról, a világ egyik legnagyobb koncentrációs táboráról se, ahol 360 négyzetkilométeren 1,8 millió ember él, a külvilágtól teljesen elzárva. Az izraeliek 2014. július 30-án gránátvetőkkel nyitottak tüzet egy ENSZ által működtetett iskolára, amelyik menekülttáborként működött. A világszervezet illetékesei közölték: a támadás előtt 17-szer (!) figyelmeztették az izraelieket arra, hogy az épület civilekkel van tele. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár ,,botrányosnak és igazolhatatlannak" nevezte a támadást.

Mit gondoljunk egy olyan országról, melyben faji alapon lehet állampolgársághoz jutni, ahol tombol a rasszizmus, ahol a zsidók nagy része nem veszi emberszámba az ott élő, őshonos palesztinokat, miközben Izrael lakosságának 20 százaléka arab. Labdarúgó mérkőzéseken zsidó stadionokban ,,Halál az arabokra" feliratú táblákat látni. 2013 novemberében 800 ezren (!) vettek részt Jeruzsálemben a volt ortodox főrabbi temetésén, aki szerint a nem zsidók nem emberek...

De érdemi reakciót várunk napjaink legbotrányosabb kijelentéséről is. Mint az köztudott Avigdor Liebarman izraeli külügyminiszter, egy - a választásokat megelőző - rendezvényen Herclijában kifejtette, hogy aki ellenük van, azzal nincs mit tenni: egy baltával le kell vágni a fejét, különben a zsidóság nem tud életben maradni. Lieberman évekkel ezelőtt azzal a ,,liberális demokrata" ötlettel állt elő, hogy a Vörös-tenger vizébe kell fojtani minden palesztint. Milyen ország az, ahol ilyen politikai nézetekkel ekkora karriert lehet befutni? Egyszer már feltettük a kérdést: mi történne, ha a francia külügyminiszter mondana valami hasonlót a zsidókról. Hány évszázadig emlegetnék naponta a nevét?

Miért hallgatnak az USA és az európai államok vezetői?

Mint látható, Ilan Mornak lenne oka a szerénységre, és nyugodtan koncentrálhatna az Izraelben történtekre. Szerencsére az izraeli nagykövet mozgástere behatárolt, diplomataként nem léphet át bizonyos korlátokat.

Szuromi Szabolcsnak, egy autonóm magyar egyetem rektoraként, az eddigi reakciókat értékelve lehetősége van korábbi álláspontja felülvizsgálatára. Miután az emberiség történelme sajnos népirtások története, erkölcsileg erősen vitatható ezek közül egyet kiemelni, és annak a tanítására koncentrálni. Éppen ezért sokkal elfogadhatóbb lenne egy olyan tantárgy oktatása, melynek keretében a hallgatók megismerhetnék a nagyobb népirtások tényét, történetét, kiváltó okait, és utóéletét.

Az ember azt hinné, hogy egy katolikus egyetemen a keresztény vallás és kultúra valamint a keresztény értékrend a meghatározó. Már csak ezért sincs szükség a holokauszt külön kiemelésére és tanítására, hiszen a kereszténység a szeretet vallása, a kereszténység ethosza nem teszi lehetővé más emberek megvetését, gyűlölését és meggyilkolását. A katolikus egyetem azzal tehet a legtöbbet a különböző előítéletek -így az antiszemitizmus ellen -, ha keresztény szellemben formálja hallgatóit, azaz szeretetre neveli őket. A zsidó genocídium oktatásával ráadásul egy olyan történelmi esemény kerül a fókuszba, amelyről jelenleg még tudományos vita is alig - vagy sehogy sem - folytatható. Ez nyilván Izrael - és szövetségesei - érdekét szolgálja.

A holokausztról egyébként sem beszélhetünk a cigányság, a homoszexuálisok és az egyéb kisebbségek kiirtásának ismertetése nélkül. Pillanatnyilag nem tudjuk, hogy a tananyag mit tartalmaz.

Azt is be kell látnunk, hogy a holokauszt oktatása egy katolikus egyetemen, a múltra nézve több kényes kérdést is felvet. Ezek egyike Jézus meggyilkolásának története. A másik az antiszemitizmus keletkezésének kérdésköre. Zsinatok, teológusok és vallástörténészek értelmezéseinek tömege jelzi e témák rendkívül összetett és érzékeny voltát. Nem szolgálná jobban Magyarország jövőjét az informatika tanításának bevezetése?

Tóth Gy. László


http://alfahir.hu/toth_gy_laszlo_felszolalas_a_kotelezo_holokausztoktatas_ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.