Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Szerb politikus: a szolidaritás mese a naivaknak
  2015-06-18 21:34:46, csütörtök
 
  hidfo.ru 2015.06.18. 20:44 Térségi hírek

Szerb politikus: a szolidaritás mese a naivaknak

Szerbia volt kormányfő-helyettese, Vojislav Seselj szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy a tagállamok pénzügyi okokból az Európai Unióból kilépés mellett döntenek, és ebben semmiféle “európai szolidaritás" nem fogja megakadályozni őket.

Seselj szerint az “európai szolidaritás" egy mese a naivak számára, és az Európai Unió nem több, mint egy országok közötti átmeneti érdekegyezés, ami évtizedekkel ezelőtt állt fenn. Ma ez az érdekegyezés azonban már nem létezik, az unió alapvető szerkezeti gondokkal küzd és olyan megoldandó problémákkal kell szembenézzen, melyek esetében a tagállamok közt lehetetlen érdekegyezést kialakítani.

“Ahhoz hasonló forgatókönyvre számíthatunk, hogy a tagállamok pénzügyi problémák miatt egyesével kilépnek. Görögország az első próba."

Seselj elmondása szerint az európai országokat ma már semmi nem tartja össze, és ha elegendő okuk van rá, gazdasági szempontokat szem előtt tartva kiléphetnek az unióból. A volt kormányfő-helyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy ha az Európai Unió tagállamainak lenne egy közös ideológiája, az ma a jobboldali értékek és a milliárdosok üzleti érdekeinek sajátos fúzióját tükrözné, miközben bármiféle tolerancia és szolidaritás - amit ma Brüsszel hirdet - elviekben sem jelenne meg egy olyan ideológiában, ami az európai országokat ma összetarthatja.

A szerb politikus szerint a társadalmi igazságosságot ma mint egyszerű marketingfogást alkalmazzák, ami megteremti a szabadság illúzióját, de ezen felül semmilyen gyakorlati vonatkozása nincsen. Az egyenlőség egy illúzió, amit az uralkodó elit évtizedekkel ezelőtt arra használt fel, hogy saját hatalmát bebetonozza, de mára az emberek már nem hisznek ebben a mesében, így összetartó ereje sincsen. Ugyanakkor a jobboldaliság egyenlőtlenség-elve sajátos fúzióra lelhet a helyi elitek célkitűzéseivel; az emberek hajlamosak lennének elfogadni a helyi elit egy részének a hatalom megtartására való törekvését, ha az legalább elviekben a tradicionális európai értékek képviseletével társulna. Seselj szerint csak idő kérdése, hogy ezt melyik országban mikor ismerik fel a helyi milliárdosok, és ennek mentén a tagállamok nem kaotikus állapotok közepette, hanem stabilitásukat megtartva fordulhatnak az Európai Unió ellen.

http://hidfo.ru/2015/06/szerb-politikus-a-szolidaritas-mese-a-naivaknak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez komoly? Tényleg jön a görög összeomlás?
  2015-06-18 21:21:16, csütörtök
 
  Ez komoly? Tényleg jön a görög összeomlás?

2015. június 18., csütörtök, 16:03 Utolsó frissítés: 3 órája

Szerző: hvg.hu

Görögország kilőheti magát az eurózónából és az Európai Unióból, és jöhet a görög összeomlás, a drachma, Putyin, és egy ki tudja, milyen mélységű európai krízis. A görögök ultimátumszerűen adósságelengedést kérnek, de a nyugatiak most azt üzenik, nem engednek. A görögöknek lenne pénzük, de nem akarnak fizetni. Délután válságtanácskozás Luxemburgban, a görög miniszterelnök pedig Oroszországban smúzol.


Megint úgy néz ki, hogy Görögország csődbe megy, aztán kibukik az eurózónából és az Európai Unióból. Ez lenne az úgynevezett grexit, a görög válság utolsó része, amit nehéz hirtelen teljesen komolyan venni, annyiszor láttunk már ilyet az elmúlt öt évben. A görög sztori kezdettől fogva arról szól, hogy az éppen aktuális európai válságtanácskozás és megállapodás már igazán, de tényleg az utolsó sansz, a döntő csata, aztán jön az eurogeddon, és Európa fölött évekre elsötétül az ég, vagy éppen egy időre megússza a krízist.

Görögország tartozása - fájni fog az eurózónának a grexit.

Fotó: hvg.hu

A most pörgő epizód dióhéjban: a görög kormány nem akarja kifizetni az ország éppen lejáró adósságát a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF), az Európai Központi Banknak (EKB) és az Európai Bizottságnak, mereven ragaszkodik az adósságelengedéshez, az EU pedig ahhoz, hogy kaparja össze a pénzt (például nyugdíjcsökkentéssel, áfaemeléssel), és fizessen. A legsürgősebb törlesztendő adósság egy 1,6 milliárd eurós IMF-hitelrészlet lenne, amire június elején már kaptak haladékot június 30-ig. Az IMF most megüzente, nincs több türelmi idő.

Rosszul fest

Az eurózóna pénzügyminiszterei csütörtökön délután válságtanácskozást tartanak Luxemburgban, most ez a tanácskozás döntheti el a görögök sorsát, ugyanis meg kellene állapodni az ultimátumnak is beillő görög ajánlatról.

Nagyjából délután 3 óta gyűrik egymást a tárgyalóasztalnál, a Guardian azt írja, sajtótájékoztató este 7 körül lehet. Az elmúlt órákban csak bizonytalan, nyugtalanító nyilatkozatok és információk jelentek meg:

13:46 - A görög pénzügyminiszter a tanácskozás előtt mindössze annyit árult el, be fogják mutatni a görög kormány "ötleteit". Azt nem mondta, hogy vannak-e új ötletek, vagy csak a régiekkel érkeztek.
14:30 - Pierre Moscovici, az Európai Bizottság biztosa a tanácskozás előtt kongatja a vészharangot. Azt nyilatkozza, állapodjunk meg, és kerüljük el a következő Waterloot.
14:37 - Wolfgang Schauble a grexit veszélyeire csak annyit mond: "Nem szabad mindenről nyilvánosan beszélni".
14:40 - Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a tanácskozásra érve azt mondta, az IMF-nek hitelesnek és rugalmasnak kell lennie. Ez nagyjából azt jelenti, hogy Görögország fizessen, és ha van ésszerű javaslata, arról lehet tárgyalni.
Eközben Görögországban: hétfő reggeltől szerda estig 2 milliárd eurót vettek ki a görög bankokból a betétesek - közölte a Reuters. Ez nagyjából 600 milliárd forintnak felel meg.
14:45 - Két lehetőség van: új megállapodás Görögországgal, vagy a B terv, a görög csőd - vázolja a helyzetet a finn pénzügyminiszter, Alex Stubb.

Ön szerint mit gondolt a tanácskozásra érkező szlovák pénzügyminiszter, Peter Kazimir a görög kormány húzásairól?

Fotó: Twitter

Meg is kérdezték tőle, hogy haragszik-e Görögországra, amire azt válaszolta, hogy nem haragszik, hanem fáradt, és nem ő az egyetlen pénzügyminiszter, aki fáradt már ettől a témától. De mondott cifrábbat is:

Sok időt elvesztegettünk, de hiszek a csodákban - katolikus vagyok, hinnem kell a csodákban.

Napok óta egyre hevesebben megy a nemzetközi üzengetés a sajtóban: a holland pénzügyminiszter azt mondta, az eurózóna pénzügyminiszterei ellenzik a görög adósságok leírását, ragaszkodnak a korábbi feltételekhez, de várják a görög javaslatokat (értsd: a megszorításokra), Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter viszont kedden azt nyilatkozta, nem tesznek új javaslatokat, magyarán nem fokozzák a megszorításokat.

Csütörtökön a francia pénzügyminiszter alapozta meg a hangulatot, ugyanis egy rádiónyilatkozatban kijelentette, hogy a grexit katasztrófa lenne és azt mondta:

A végsőkig harcolni fogunk, hogy megállapodjunk Görögországgal.

Úgy tűnik, kezd beérni a görög blöff, és a nyugatiak már azért könyörögnek Görögországnak, hogy ne lője főbe magát. A görögök cselét klasszikusnak is nevezhetjük, pénzügyi-gazdasági öngyilkossággal fenyegetik a hitelezőiket, ami nyilván fájna az utóbbiaknak is.

Alekszisz Ciprasz, görög kormányfő és Angela Merkel, német kancellár

Fotó: AFP / Tobias Schwarz

Angela Merkel is beszéddel indította a napot a német parlamentben. A német kancellár keményebben állt hozzá, mint a francia pénzügyminiszter, és megdorgálta Görögországot, amiért halogatta a szükséges strukturális reformokat, noha jó úton járt már. Viszont a megállapodásban Merkel is reménykedik, azt mondta:

Ahol van szándék, van megoldás is. A megállapodás még mindig lehetséges Görögország három nemzetközi hitelezőjével.

Szinte azonnal érkezett is a görög riposzt. Euclid Tsakalotos, az egyezkedés vezetője görög oldalról azt mondta, ha nem lesz megállapodás, a görög néphez kell fordulniuk, magyarán népszavazást írnak ki arról, hogy Görögország kilépjen-e az eurózónából.

Így ment a szópárbaj egész délelőtt. Pierre Moscovici, az Európai Bizottság biztosa azt mondta, a délutáni tanácskozás nehéz lesz, de még mindig születhet megoldás, ha lesz elegendő politikai szándék és józanság. A belga pénzügyminiszter szerint viszont minden a görögökön múlik.

Aztán csütörtökön dél körül beesett az IMF dörgedelmes közleménye is, ami úgy tűnik, az utolsó reményt is szertefoszlatja, hogy engednek a görögöknek. Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója közölte, az 1,6 milliárd eurós IMF-hitelrészlet visszafizetésére adott:

június 30-i határidő végleges, nincs türelmi idő vagy lehetőség a haladékra.

De mi lesz, ha bedőlnek?

Ha végül mégsem állapodnak meg, és a görögök nem fizetik ki az esedékes tartozásaikat, az EKB leállítja a görög bankrendszert életben tartó pénzpumpát (ez az úgynevezett ELA, Emergency Liquidity Assistance, ezen keresztül kap a görög bankrendszer folyamatosan eurót az EKB-tól az országból kimenekített pénzek helyébe), és kezdődhet a show igazán hangos része: bankcsődök, pénzkivétel korlátozás, bankbezárások, fizetésképtelenné váló görög állam, kiesés az euróövezetből, és a drachma bevezetése, ami hirtelen leértékelődik az euróval szemben.

Ebből akár egy jó hírt is lehetne írni, hogy az elszálló drachmának köszönhetően olcsóbb lehet a görög nyaralás a magyaroknak, de még arra is nagy az esély, hogy a grexit lesz annyira kellemetlen Magyarországnak, hogy az olcsóbb nyaralás kevés lesz a boldogsághoz. A görög összeomlás olyan pénzügyi, pénzpiaci stresszhelyzetet okozhat, ami Közép- és Kelet-Európával együtt Magyarországot is elérné nyugat-európai közvetítéssel, és esetleg egy újabb recessziós hullámot is elindíthatna Európában. Az EU-nak is fájhat az ügy, nagyjából 300 milliárd eurót bukhat el a görögök kilépésével, Zsiday Viktor befektetési szakértő szerint valószínűleg az EKB-t is újra kellene tőkésíteni.

A probléma egy másik, fontos része, hogy ha az EU elengedi a görögök kezét, akkor nagyon valószínű, hogy az országot gyakorlatilag átengedik Putyinnak és az orosz befolyásnak. Nyilván nem véletlen, hogy a görög miniszterelnök csütörtökön dél körül Oroszországban landolt, részt vesz egy szentpétervári gazdasági fórumon, ami valószínűleg beindította a vészcsengőket Brüsszelben és Washingtonban.

Pedig tudnának fizetni

A vicc a kiújult görög krízisben az, hogy valójában tudnának fizetni, nem igaz, hogy fenntarthatatlan helyzetben vannak és állandó pénzsegítségre szorulnak - véli Zsiday Viktor, aki szerint a felelőtlenségük miatt már rég ki kellett volna rakni őket az eurózónából.

A görög költségvetés elsődleges egyenlege pozitív, ami azt jelenti, hogy nem kell, hogy friss hiteleket kapjanak. Vagyis semmi mást nem kellene tenniük, mint amit lényegében bármelyik másik ország tesz: továbbgörgetni a hiteleiket, a lejáró adósságot újabb adósságból finanszírozni. Zsiday szerint a görög terhek sem nagyok: olyan alacsony kamatszinten kapják a pénzt az EU-IMF párostól, hogy GDP-arányosan kevesebbet fizetnek kamatkiadásra, mint Magyarország. Ilyen kamatszint mellett a nagynak tűnő görög államadósság egyáltalán nem fenntarthatatlan és nem kigazdálkodhatatlan.

Ráadásul most úgy követelik az adósságelengedést, hogy a magánbefektetők 2012-ben nagyjából 70 százalékos vagyonveszteséget szenvedtek el a görög csőd során, és az EU is adott egy 20-30 százalékos könnyítést nekik a futamidők növelésével és a kamatszint csökkentésével


http://hvg.hu/gazdasag/20150618_Ez_komoly_Tenyleg_jon_a_gorog_osszeomlas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dajcstamás, a végtörlesztés ügyintéző
  2015-06-18 21:19:21, csütörtök
 
  Dajcstamás, a végtörlesztés ügyintéző


Lemondott végre Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság morálisan ingoványos elnöke. Örülhetnénk, bennem mégis van némi hiányérzet: spanja és szponzora, kiafasztamás meg (még) marad? Mert ha Gömörinek mennie kell, akkor az ötletgazda dajcstominak is illene kéz a kézben távozni vele együtt.

Különösen, ha a hvg.hu által megszerzett FB jelentés részleteire nézünk:

- Gömörit az MPB közgyűlése 2012. január 27-én választotta meg négy évre elnöknek.

- Ugyanezen a napon az elnökség is dönt, méghozzá arról, hogy Gömöri az elnöki tisztséget főállású munkaviszony keretében látja el.

- Gömöri munkaviszonyának kezdete szintén január 27-e, a vége pedig elnöki beosztásának lejárta, de legkésőbb 2016. január 27-e.

- A munkaszerződését még aznap, január 27-én megköti az MPB-vel, amely részéről az aláíró Deutsch Tamás alelnök és Tordas János elnökségi tag. A munkába lépés napja: január 27.

- A törvény kimondja, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitelek végtörlesztéséhez támogatást legkésőbb 2012. január 30-ig nyújthatnak. A felügyelőbizottság megállapította, hogy a paralimpiai bizottság az alig 3 napja munkaviszonyba vett Gömörinek ezen az utolsó napon, január 30-án utalt át 3 millió forintot ,,támogatás végtörlesztéshez" hivatkozással.

- Az fb megállapította, hogy az átutalás szabálytalan volt, mert a törvény egyértelműen úgy rendelkezik, hogy ,,az ilyen célra adott kölcsönt a munkáltatónak közvetlenül a hitelintézet folyószámlájára kell átutalnia, nem adható át a munkavállalónak". Az MPB viszont Gömöri saját számlájára utalta a 3 millió forintot, amit ő sem tagadott, de szerinte erről az akkori gazdasági vezető, a többek közt ezért kirúgott Kovács Brigitta tehet róla.

- Gömöri Zsolt többször megismételte, hogy a bankszámlájára beérkezett összeget ,,késedelem nélkül átutalta a hitelező bankja számára" a végtörlesztésre. Hogy pontosan milyen dátummal, arra nézve nem találtunk adatot.

Ebből kiderül, hogy ma Magyarországon dajcstamásnál gyorsabb végtörlesztés ötletgazda-ügyintéző nincs.

gomori-dajcstomi.PNG

A legszebb, hogy ő is felelősnek tartja magát - legalábbis a botrány első magyarázatakor még annak tartotta - ami mára, a vizsgálati jelentések egészének nyilvánosságra kerülésével nyilván megváltozott.

Mert lássuk be megvan annak a maga szarszagú bája, hogy a paralimpikonok nem dúskálnak a támogatási pénzekben, ennek ellenére az őket képviselő szövetség elnöksége dajcstomi javaslatára úgy dönt, Gömörit főállásban alkalmazza úgy, hogy az alkalmazását követő három napban a végtörlesztését is megoldják. Mert szegénykém, csöppöm, pici szentem nem tudná megoldani amit a magyar devizahitelesek százezrei meg tudnak: a hitel ketyegése mellett a munkára koncentrálni. Hogy Gömöri 17 millát is legombolt 2012-ben jutalom címén? Lárifári, egy ilyen nehéz sorsú káder nehogy már a kiérdemelt jutalmából intézze a végtörlesztését, mikor dajcstomi a haverja.

Szóval engem csak érdekelne, kedves kiafasztamás, hogy mikor mész te is a haverod után a picsába?


http://varanus.blog.hu/2015/06/17/dajcstamas_a_vegtorlesztes_ugyintezo

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Könnyen hamisítható a nemzeti konzultáció
  2015-06-18 21:16:35, csütörtök
 
 

Könnyen hamisítható a nemzeti konzultáció

Lengyel Tibor2015.06.16. 13:45216

Ha nem lankad a lelkesedés, akár az egymilliót is meghaladhatja a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban visszaküldött válaszok száma. Ezzel az ellenzék által élesen bírált kormányzati akció minden idők egyik legsikeresebb konzultációja lehet, de egyben a legkönnyebben manipulálható is. Ezt a Miniszterelnökség is elismerte az Origo kérdésére.

Már bőven 610 ezer fölött van a májusban mintegy egymilliárd forint költséggel indult - és a több száz milliós, plakátháborúvá fajult tájékoztató kampánnyal is megtámogatott - bevándorlási nemzeti konzultációban visszaküldött válaszok száma. Az elmúlt öt év nemzeti konzultációinak történetében most először az interneten is lehet válaszolni, viszont ott hamis szavazat is leadható. Kipróbáltuk: Victor Hugo válaszait aggályok nélkül elfogadta a rendszer.
Pörög a számláló

Az utóbbi két hétben 400 ezren válaszoltak Orbán Viktor levelére és mondtak véleményt a nemzeti konzultáció részeként a bevándorlás és a terrorizmus témakörében a kormány által feltett 18 kérdésről. A május elején kezdődött, igazán az utóbbi hetekben felpörgött akció július 1-jéig tart.

Nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit
Forrás: MTI/Kovács Attila

Ha folytatódik az eddigi tendencia, vagyis nem lankad a válaszolók lelkesedése, akkor a hátralévő két hétben akár újabb 400 ezer válasz is érkezhet. Ezzel a számuk meghaladná az egymilliót. Az egymillió fölötti reakció 12,5 százalékos válaszadási arányt jelent, ezzel pedig a bevándorlási témájú kormányzati "közvélemény-kutatás" minden idők egyik legnépszerűbb nemzeti konzultációja lenne.

A kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjairól a helyszínen is elmondták véleményüket az emberek
Fotó: Polyák Attila - Origo

Ennél csak a 2011. nyár eleji, szociális témájú konzultáció 14,25 százalékos eredménye volt jobb: akkor 1,14 millió válasz érkezett. A néhány hónappal korábbi, az alkotmányozással kapcsolatos kérdőívre még a megszólítottak 11,5 százaléka, 920 ezer ember válaszolt.
Interneten is lehet

A bevándorlási konzultációt május végétől már interneten, a kormányzati honlapon is ki lehet tölteni. Leszámítva az ezzel az akcióval párhuzamosan és kizárólag az interneten zajló, a digitális fejlesztésekről szóló konzultációt, a bevándorlási témájú akció az első nemzeti szondázás, amit nem csak a postán kapott válaszlevélen, hanem az interneten is meg lehet válaszolni.

Az Origo kérdésére a Miniszterelnökség azt közölte, hogy a hétfőig visszaküldött 610 ezer válasznak egyelőre csak kis része, összesen 24,5 ezer reakció érkezett az internetes felületen. Ez a szám is növekedést mutat egyébként: a korábbi hivatalos tájékoztatás szerint június 9-ig, vagyis az első bő héten 15 ezren válaszoltak az interneten, a következő szűk egy hétben pedig további tízezren.
Könnyen hamisítható

Az internetes felületen néhány személyes adat megadása után tölthető ki a kérdéssor. A név, a lakcím és egy e-mail cím megadása után csak a magyar állampolgárságról és az életkorról kell nyilatkozni, majd elfogadni az adatvédelmi feltételeket. Ezen személyes adatok mind önbevalláson alapulnak, nincs semmilyen szűrő, ellenőrzés a rendszerbe építve.

A Deutsch Tamás által vezényelt másik nemzeti konzultáció is befolyásolható: Süsü, a sárkány is szavazhat
Fotó: Polyak Attila - Origo

Bár a Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő által menedzselt internetkonzultációnál is van ilyenre lehetőség, de ott legalább a más által elvileg hozzá nem férhető Facebook-profiljával vagy Ügyfélkapu-azonosítójával is szavazhat az ember, ami legalább részben egyedivé teszi a válaszokat, és valamennyire kizárja a csalás lehetőségét. De, mint az Origo beszámolt róla: Süsü, a sárkány szavazhat.

Meg kell adni néhány személyes adatot ahhoz, hogy kitölthessük a kérdőívet
Forrás: Origo

Ugyanez még részben sem mondható el a bevándorlási konzultációról, ahol szinte korlátlan a csalás, így a majdani, végleges adatok manipulálhatóságának lehetősége. Aggályainkra reagálva a visszaélés lehetőségét a Miniszterelnökség is elismerte, de mint írták: "Hiszünk a magyar állampolgárok becsületességében és jóhiszeműségében."

Aggályok, lehetséges csalások az internetes kitöltésnél:

Az életkor megadása önbevallásos, így elvileg nem választókorú állampolgárok is szavazhatnak.
Aki levélben már küldött választ, még valós adatokkal is újra szavazhat az interneten.
Bárki visszaélhet mások könnyen megszerezhető személyes adataival, és helyettük szavazhat.
Egy IP-címről (számítógépről) többször is elfogad szavazást a rendszer.
Teljesen fals adatokat is elfogad a rendszer: csak az e-mail címre szűr, az nem ismétlődhet.

Szinte végtelen voks

Aggályainkat nemcsak a Miniszterelnökség válasza, hanem az élet is igazolta. Kipróbáltuk ugyanis, hogy becsapható-e a rendszer, lehet-e csalni az adatok megadásánál. A próba azt bizonyította, hogy lehet, méghozzá többször is. Az 1885-ben elhunyt Victor Hugo nevében töltöttük ki a kérdőívet. Azonosításkor egy kitalált budapesti lakcímet és egy pár perce létrehozott e-mail címet adtunk meg.

Sikerrel töltöttük ki hamis adatokkal a kérdőívet - kétszer is
Forrás: Origo

Másodszor ugyanezekkel az adatokkal már nem engedett szavazni a rendszer, mondván: egyszer már kitöltöttük a kérdőívet. Viszont minimális módosítással, csupán az e-mail cím megváltoztatásával, de ugyanazzal a névvel és lakcímmel gond nélkül elfogadta a rendszer a válaszainkat. Mivel egy perc alatt létrehozható egy ingyenes e-mail cím, az így leadható szavazatok száma gyakorlatilag végtelen.
Az a fránya jog az oka

Azzal tehát, hogy a biztonságos, egyszer "használható" leveles válaszadás mellett a kormány a bevándorlási kérdőív internetes kitöltésének lehetőségét is megnyitotta, szabad utat engedett a csupán rosszindulatú, "polgárpukkasztó" csalásnak éppúgy, mint a manipulatív célú, tömeges szavazathamisításnak.

A 2012-es nemzeti konzultáció kérdőíveit szortírozzák a postán
Forrás: MTI/Beliczay László

A Miniszterelnökség az Origónak azt írta, a csalás hatékony megelőzésében a törvény köti meg a kezüket, mivel
a hatályos adatvédelmi szabályozás alapján nem lehet vélemény- és személyes adatot egy helyen kezelni.
Ezért nincs a levélben visszaküldött kérdőíven sem személyes adat. Emiatt nem akadályozható meg, hogy a levélben már szavazók kitöltsék az internetes kérdőívet is. De legalább a két adatot külön számolják majd össze. Az internetes szavazáskor megadott adatok is csak arra jók, "lehetőség szerint" megakadályozzák, hogy egy ember többször is válaszoljon a kérdésekre.
Külső ellenőrzés kizárva

A most zajló konzultációt nemcsak a fenti példával illusztrált manipulálhatósága miatt érhetik bírálatok. Hanem azért is, mert az elmúlt öt év milliárdokba került tucatnyi hasonló kormányzati közvélemény-kutatásához hasonlóan ennél sem biztosított a visszaküldött válaszok számának vagy az azokból levont következtetéseknek a kormányzati szervektől független ellenőrizhetősége.

Orbán Viktor rendszerint kísérőlevéllel látja el a nemzeti konzultációs kérdőíveket
Fotó: Origo

Az összeesküvés-elméletek rajongói alighanem ennek bizonyítékát látták abban, ahogy a 2012 nyarán zajlott, munkaügyi témájú nemzeti konzultáció számai alakultak annak idején. Annak az önmagában 850 millió forintba kerülő konzultációnak a népszerűsítésére további 300 millió forintot költött az Orbán-kormány, mégsem nőtt jelentősen a válaszadók száma.

Orbán Viktor miniszterelnök mellett Nyitrai Zsolt, a leváltott nemzeti kommunikációs felelős
Forrás: MTI/Beliczay László

Pedig akkor külön miniszterelnöki biztos is felügyelte a nemzeti konzultációkat: a fideszes Nyitrai Zsolt. Őt a konzultáció közepén felmentették.

Július 9-én 396 ezer volt a visszaküldött válaszok száma, majd miután július 16-án menesztették Nyitrait, másnap már 600 ezer volt a visszaküldött ívek száma, és a következő egy hónapban összesen további 100 ezer levél érkezett még.



http://www.origo.hu/itthon/20150616-nemzeti-konzultacio-hamisit-bevandorlas-plaka thaboru.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lezárták a Fidesz székházát – Tiltakozik az ellenzék a
  2015-06-18 18:29:53, csütörtök
 
  Lezárták a Fidesz székházát - Tiltakozik az ellenzék a határzár ellen


BELTERJES LIBÁRÁLIS FASZOK VERGŐDNEK !!!
Amint az várható volt, kerítésügyileg a liberális ellenmaffiák azonnal elkezdtek őrjöngeni. A libsi fősodratú sajtó pedig tegnap délután óta villámlik a kerítés miatt. Az izraeli-palesztin, meg a mexikoi-amerikai határon létező erődrendszert persze nem kifogásolják. Vasfüggönyt ordítanak, és követelik, hogy “...pártja elvárja a kormánytól, hogy Magyarországot, a magyar embereket megvédje minden eszközzel, de ugyanilyen fontos, hogy a magyarok továbbra is szabadon mozoghassanak az EU-ban és ne legyen még egy határ..."
-Nos ez a kerítés Magyarország állampolgárait TOVÁBBRA SEM ZÁRJA EL...!-Tóbiásék bármennyire is igyekeznek ezt a veszélyt rikkantani!
Bárhogyan is van,a liberális ellenmaffiák egyértelműen Magyarország és a magyar emberek érdekei ellen cselekednek.
“...tucatnyi aktivistája kerítésdrótot húzott ki körbe a Kossuth téren és mögé ültek..."
-Legalább szokják!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A képmutató ganék
  2015-06-18 18:19:32, csütörtök
 
  A képmutató ganék

2015.06.17. Kettős mérce

Director Dagmawi Yimer from Ethiopia walks past a mural in downtown Rome November 13, 2013. REUTERS/Tony Gentile

A minap hallottam egy magát “jobboldalinak" tartó konformista öleb-értelmiségi szájából, hogy tulajdonképpen nem is lenne olyan nagy baj, ha a fogyatkozó magyarok egy kicsit fel lennének frissítve. Legalább lenne, aki megkeresné a “lakosságnak" (másról már nemigen beszélhetünk) a nyugdíjra valót. Sőt, akadt egy olyan “jogvédő" is, aki szerint többségében csak “jó arcú, életerős és vállalkozó szellemű fiatalok" érkezéséről beszélhetünk és semmi többről. A továbbiakban nem igazán szaporítanám a szót és nem kívánom oldalakat átívelően boncolgatni a mára kialakult bevándorlási helyzetet, csupán csak egy valamire szeretnék rámutatni, amitől szó szerint a legmélyebb undor hányingere kerülget...

A kedves Olvasó most próbáljon meg eltekinteni attól, hogy az idegenek 99.9%-a nem tudja elolvasni ez effajta “üzeneteket" és ebből kifolyólag valóban felesleges pénzkidobás ehhez hasonlatos erőtlen oktondiságokra pazarolni az adófizetők pénzét. Mindazonáltal most próbáljunk meg egy pillanatra mindezektől elvonatkoztatni és javaslom, hogy kíséreljünk meg a fenti üzenet valós tartalmában elmélyedni:

“Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a törvényeinket."

Vagyis: Nem illik a vendégül látó házigazda asztalára piszkítani.

Le lehet írni ennél normálisabb mondatot? Nemigen. Vegytiszta normalitást tükröz. Aki a fenti mondat lényegiségével nem képes egyetérteni és minduntalan gyűlölködésről beszél az lehetséges, hogy funkcionális analfabetizmusban, esetleg menthetetlen gyengeelméjűségben, makacs hígvelejűségben, vagy csak visszafordíthatatlan agylágyulásban szenved.

Két hete csak gyűlöletkeltéstől, fasizmustól, nácizmustól, kirekesztéstől, antiszemitizmustól, rasszizmustól, idegengyűlölettől hangos a balliberális média. Pár napja azt hallottam, hogy a magyarok humanizmusból megbuktak. És nem csak humanizmusból és szolidaritásból, de szeretetből is elégtelent kaptak az ellenőrzőjükbe. Tegnap este zokogó nő telefonált be az egyik balliberális televízió stúdiójába. “A szívem megszakadt" - mondta elcsukó hangon, hogy kirekesztjük felebarátainkat az országunkból. “Ez nem keresztény viselkedés!"

Akkor most ezek után javaslom, hogy menjünk vissza egy kicsit az időben...

Nem is olyan régen történt. Ismerős? Vajon a fenti üzenetet miféle normalitással lehetne összepárosítani? Mondj nemet a testvéreidre! Tagadd ki őket a házadból! Azok, akik most könnyes szemekkel a humanista értékekről papolnak, nem is olyan régen még vérben forgó szemekkel uszították a magyart a magyarnak. Családot a családnak, testvért a testvérnek! Emlékszünk még? “Tömegével fognak jönni a románok" (véletlenül sem az erdélyi magyarok), hogy kizabáljanak bennünket a jóléti társadalmunkból. És Jolika, a megvezetett és a beugratott és a félkegyelmű Jolika felháborodtam tárcsázta az ATV telefonszámát, hogy élő adásban mondhasson jól oda az “erdélyi cigányoknak". Ez megtörtént. Ez már tény. Ezen már túl vagyunk, mint már annyi máson a történelmünk folyamán. A magyarok megtagadták a testvéreiket, amihez a balliberális média flottul és gördülékenyen szállította a sugallatok muníciót. Természetesen azóta is tömegesen érkeznek a “románok", hogy beleharapjanak és beleigyanak az átlag magyar kihűlt virslijébe és langyos sörébe.

A mai napom egy részét a fogorvosomnál töltöttem. Egy tömés és egy polírozás között váltottunk pár szót. A beszélgetés véletlenül a politikára terelődött. A fent leírt gondolatokat elmondtam neki is. Mélyen hallgatott. Mikor megkérdeztem tőle, hogy mivel tartozom csak ennyit mondott: “Semmivel." Zavarba jöttem és rákérdeztem, hogy miért. Nem válaszolt, csak a kezét nyújtotta búcsúzóul.

Később az asszisztensnőjétől tudtam meg, hogy ő is “csak" egy erdélyi magyar. Egy “büdös erdélyi magyar", akinek volt pofája és mersze ahhoz, hogy Trianon után 70 esztendővel arcpirító és vérlázító módon az anyaországba térjen “haza".

Balliberális média... Szocik és liberális politikusok... Elfogulatlan “indexes fiúk" és sorolhatnám napestig. Az a velejéig rothadt világszemlélet, amiben hisztek megbukott. Szemlátomást mindenhol csődbe ment, mert semmiféle renddel, harmóniával, normalitással nem egyeztethető össze. Cinikus és tehetségtelen semmirekellő svihákok gittegylete, akik csak addig képesek bárgyún és cinikusan röhögni, míg a gazdaállat beléjük nem döglik. De jaj, mi lesz veletek, ha majd egyszer a félholtra rugdosott komondor a felkelő nap fényében netalántán megrázza magát és talpra áll!? “Az idők végén, mondják, a kezdet visszatér." Sajnos addig még elképzelhetetlen sok borzalom és a mélyrepülések mélyrepülései várnak ránk, mert lefelé a mélység: végtelen. És eme alászállásokra ti vagytok az örökös garancia.


https://atyafipeca.wordpress.com/2015/06/17/az-alattomos-ganek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A görögöknek a pénze fogyott el, a hitelezőknek a türelme. e
  2015-06-18 18:16:08, csütörtök
 
  A görögöknek a pénze fogyott el, a hitelezőknek a türelme. ez már jócskán túlmutat a gazdasági konfliktuson..

*********



Elfogyott a görögök pénze: Ciprasz Putyinnal tárgyal, Merkel aggódik
Káncz Csaba, 2015. június 18., 08:34


Ciprasz tárgyalt Putyinnal. A Sziriza párt keményvonalasai már kidolgozták az izlandi típusú államcsőd forgatókönyvét, mindezt az önálló jegybank visszaállításával. Merkel attól tart - joggal, tegyük hozzá -, hogy egy esetleges Grexitnek súlyosabb geopolitikai következményei lennének, mint gazdaságiak, különösen az ukrán helyzet figyelembevételével.
Egyel rosszabb országba térhet haza a kormányfő. EPA/ANDREA BONETTI
Angela Merkel és Alekszisz Ciprasz EPA/ANDREA BONETTI

Tegnap az Eurócsoport pénzügyminiszterei találkoznak, Ciprasz görög miniszterelnök és Putyin orosz elnök ma ült össze egy munkatalálkozóra Szentpétervárott, a június 25-26-ai Európai Csúcs pedig az utolsó lépés lehet. A végjátékhoz érkeztünk a görög játszmában, hiszen egyes híradások szerint Athénnak nincs már elég pénze a júniusi közalkalmazotti bérekre és nyugdíjakra.

Ciprasz egy kicsit még fel is tekert a hangerőn az utóbbi órákban, miután az IMF "büntetőjogi felelősségét" hangsúlyozta a Görögországban kialakult válság miatt, illetve a külföldi erők által kikényszeríteni akart rezsimváltásról beszél.

Mit kínálhat Moszkva?

Ciprasz és Putyin minden bizonnyal megvitatta az orosz segélyezési lehetőségeket - igaz, ezt az orosz helyettes pénzügyminiszter cáfolta. Ha az elkövetkező hetekben tovább romlik Athén-Brüsszel viszonya, akkor ezeket az opciókat Ciprasznak komolyan számba kell venni. Számos megoldást kínálhat Moszkva, így egy több milliárd eurós előleg Görögország jövőbeli Török Áramlatból származó bevételeire, vagy akár egy hitel a BRICS bankjából. Moszkva már többször meghívta Athént, hogy csatlakozzon ehhez a bankhoz és belépés esetén Athén azonnal jogosult lenne hitel felvételére.

Idén júliusban ráadásul Oroszország a házigazdája a BRICS-csúcsnak Ufa városában, ahol életre hívják a 100 milliárdos valutatartalékkal rendelkező pénzintézetet. Ennek Görögország lehetne rögtön az első mintaprojektje. Ciprasz kutyaszorítóban érezheti magát egyrészt a nyugati hitelezőktől, másrészt Sziriza pártjának keményvonalasaitól, ezért minden eddiginél komolyabban fontolóra veheti az 'orosz kártya' kijátszását.

A Nyugat segítségének az ára

A képzeletbeli tárgyalóasztal másik oldalán Merkel kancellár hasonlóan szorongatva érezheti magát egyrészt saját törvényhozóitól, másrészt a pénzügyminisztériumától. Merkel attól tart, hogy egy esetleges Grexitnek súlyosabb geopolitikai következményei lennének, mint gazdaságiak, különösen az ukrán helyzet figyelembevételével. A Balkán teljes régiója is sokkal instabilabbá válna.

Athén kimentésének viszont komoly ára van. A görög adósságállomány fenntarthatóbb szintre vágása az eurózóna országok számára általában és Németország részére különösen drága mulatság lenne. A görög adósság jelenleg 320 milliárd eurót tesz ki, ha ezt GDP arányosan 120 százalékra akarják csökkenteni, akkor az mintegy 100 milliárd eurós leírással járna.

A Sziriza keményvonalasainak tervei

A döntés pedig most esedékes, mert az idő szorít. Ciprasz kritikus döntés előtt áll. Ha elfogadja a hitelezők követelését, a pártja egy részének támogatását elveszítheti és a centrista pártokhoz kellene fordulnia, hogy elnyerje a megegyezési csomag parlamenti támogatottságát.

A brit The Telegraph beszámolója szerint a Sziriza szélsőbalos szárnya (Aristeri Platforma) napokon belül benyújtja terveit egy izlandi típusú államcsőd levezénylésére és a görög bankrendszer államosítására. Ez természetesen a drachmához való visszatérést jelentene és az önálló jegybank visszaállítását. A 149 tagú Sziriza frakcióból mintegy 30-an tartoznak ehhez a platformhoz és támogatják ezt az elképzelést.

Káncz Csaba jegyzete






http://privatbankar.hu/makro/elfogyott-a-gorogok-penze-ciprasz-putyinnal-targyal- merkel-aggodik-282570
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az a címe, hogy egy rohadék egy totálisan kiszolgáltatot
  2015-06-18 18:08:33, csütörtök
 
 

Nem az a címe, hogy egy rohadék egy totálisan kiszolgáltatott gyereket árult más rohadékoknak, akik megerőszakolták. Nem. Az a címe, hogy szállásért szexelt a 13 éves.

********


Szállásért szexelt a 13 éves lány

Koncz Tamás2015.06.17. 11:4547

Két kiskorú lányt is futtatott az üllői madám, az intézetis fiatalok szállásért feküdtek le több férfival. Egyikük csak 13 éves, de már régóta prostituált.


Üllőn fogták el a rendőrök azt a 20 éves nőt, aki amellett, hogy maga is prostituáltként dolgozott, egy 13 és egy 17 éves lányt is bevont a szexiparba.
Nem ma kezdték

A két fiatalkorú lány korábban egy fővárosi gyermekotthonban lakott, de onnan többször is megszöktek, és már

évek óta alkalmi prostitúcióból tartották fent magukat.
Szállásért szexet

A 20 éves futtatóval az idősebbik lány nővére ismertette meg őket, a madám albérletet ajánlott nekik üllői otthonában. A lakhatás és ellátás feltétele azonban a szex volt, a két kiskorúnak is ki kellett vennie részét a szállásadó üzletéből.
Sokan jártak hozzájuk

A lányok mindössze három napot töltöttek a házban. Ezalatt

fejenként 4-5 férfival feküdtek le,

mígnem az idősebbik június 8-án megelégelte a kizsákmányolást, és segítséget kért az egyik szomszédtól.

A rendőrök a házban érték tetten a 20 éves főbérlőt, akit gyermekprostitúció kihasználásával gyanúsítanak. Ha kiderül, hogy ő hívott kuncsaftokat is a lányokhoz, kerítés bűne miatt is felelhet.




www.origo.hu/itthon/20150617-gyermekprostitucio-szex-pedofilia-ullo.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hörög Amerika nyőstényördöge
  2015-06-18 18:06:35, csütörtök
 
  Hörög Amerika nyőstényördöge


Az USA nyőstényördöge-az elnöki címre aspiráló bilderbergista Bill Clinton volt elnök asszonya-Hillary Clinton tegnap megtartotta első nyilvános jelölti fröcsögését.
Az Obamaki által is futtatott-a hírek szerint egykoron elnök urának kurvafelhajtójaként is ténykedő-ringyó olyan dolgot ígért be ezen első kotkodálásán, hogy ha azt Oroszország elnöke komolyan venné, ennek a sárkányivadéknak már nincs sok hátra ebből a földi létből!
Azt fújtatta Hillary nyőstényördög, hogyha ő az USA elnöke lesz, akkor megerősítve Izraellel a szövetséget, Oszama Bin Laden sorsára juttatja Vlagyimir Putyint.
Ez az elvetemült riherongy már most vette magának a bátorságot, hogy megfenyegesse Oroszország elnökét: NEM CSELEKEDHET AZ USA ELLENÉRE! ÁM HA MÉGIS...!
Obamaki ezt a bolond tyúkot az USA elnöki posztjára mint a legnagyszerűbb jelöltet ajánlotta!
Vélhető, hogy mindkettejük legnagyobb szerencséjére Vlagyimir Putyin tisztában van az elmeállapotukkal, és csak mosolyog és legyint a bolondok hőbörgésén!
Hisz nem tudják mit beszélnek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Elkezdődik a határzárak építése
  2015-06-18 17:46:43, csütörtök
 
  BUDAHÁZY GYÖRGY

"Elkezdődik a határzárak építése.

Ez az idő is eljött. Tudtuk, hogy el fog jönni, sőt, vártuk, de azt nem tudtuk, hogy fog pontosan kezdődni. De most már világos, hogy megindult a jelenkorunk rendszerének összeomlása.

Azt a jelenséget, ami most Európában folyik úgy ezerötszáz éve népvándorlásnak hívták, és alapjaiban alakította át Európát. Ezer évvel később iszlám hódításnak, de akkor csak dél-Európát alakította át (mihozzánkig elérve sajnos). Most menekültekről beszélnek teljesen helytelenül, mert ez bizony invázió a javából, ez megszállás. Ezek még csak az előőrsök, de jönnek még, illetve akarnak majd jönni millióan, milliárdan. Igen, ezerötszáz éve még csak százezrek vándoroltak, de ha most beindul a lavina, az százmilliós lesz.

Ezeket a határzárakat már sose lehet majd lebontani, sőt, erődítéssé fognak nőni, és ostromra kell berendezkednünk nemzedékekre.

A természetben minden egységes törvények szerint működik, a nyomáskülönbség áramlást indít be. Az elkényelmesedett európai ember a gyermektelenségével, a tunyaságával vákuumot hozott létre, amibe a közel-keleti és afrikai túlnyomás elkezdte pumpálni a "részecskéket". A vákuumot pedig hermetikusan el kell zárni a nyomástól, ha nem akarjuk, hogy eltűnjön.

Lehet szidni a zsidókat meg amerikaiakat, hogy ők robbantották ki ezt az egészet. Igen ők voltak a katalizátorok, de folyamatot a nyomáskülönbség tartja fenn. A határok elkerülhetetlen lezárása és a "részecskék" közel-keleti és afrikai káoszba való elkerülhetetlen visszakényszerítése, még nagyobb túlnyomást fog eredményezni ott, és a ma még egymást gyilkolászó "rendezetlen mozgású" tömegek szükségszerűen a legerősebb mögé fognak rendeződni előbb-utóbb és akkor már nem fegyvertelenül fognak özönleni, mint most.

Jön az új Hunyadiak kora. Meg van ennek is a szépsége kétségtelenül, harcosoknak való idők az ilyenek.
Jobb, ha elkezdünk erre berendezkedni, és nagyon gyorsan befejezni ezt a liberalizmus által kialakított hitvány életformát, és nekiállni ezen az oldalon is növelni a nyomást, mind saját emberanyagban (3-4 gyerekes családok), mind emberi minőségben (egészséges, edzett, erkölcsös, harcos hazafiak társadalma)!"

(Budaházy György)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.